Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
A probléma kb ez. A megoldás iránya is.
blackrulz
Ő TM -hez akar az általad javasolt portokon és módon csatlakozni nem a DS -hez. De azt egy TM kliensbe hiába próbálja megadni pláne miután a DS -hez hozzá is rendelődött a beállítás után
De lehet én nézek be valamit. -
Borisz76
veterán
Alap, hogy a nas az adatokat tárolja és kell egy lejátszó.
Ez a lejátszó lehet :
- tv belső szoftvere
- külső média player
- Home teather PC ( HTPC)
- pc
- stb...Egy jó lejátszó megbirkózik mindenfajta kép, hang és felirat dekódolásával.
Azaz nem kell mellé erős NAS.Ha van egy jó lejátszója, akkor elég a play verzió.
Ha nincs lejátszója külön ( csak tv) , akkor kellhet erősebb processzorral szerelt NAS.
A tv-k belső szoftvere nem feltétlenül bírkózik meg bizonyos audió vagy videó kódolással.
Ekkor léphet érvénybe a transzkódolás.
Ami annyit tesz, hogy a NAS processzorra átalakítja az anyagot olyan formátumra amit már a lejátszó is felismer. Mindezt röptében, azaz lejátszás közben.Ez a transzkódolás azonban rettentően leterheli a NAS processzorát.Ha torrentezni is szeretne és gyors internetre is van, akkor megint csak erős Intel CPU-val szerelt NAS javasolt.
Ha ezek az utóbbi szempontok is lényegesek, akkor a DS918+ modellt javaslom én is.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
-
Sanya
nagyúr
nagyon bugos még.
BTW jó hír, aki serint az exfat fontos lehet: a NAS nativan fogja támogatni az exfat fájlrendszert:
From the exFAT beta 7.0 realease notes:
Compatibility and Installation
Updated to be compatible with DSM 7.0 Beta.This version only applies to exFAT that has been paid for and installed on DSM 6.2. The initial installation of this package is not supported.
Important Note
In response to Microsoft's announcement to integrate exFAT into the Linux kernel in 2019, Synology plans to update the license agreement with Microsoft and offer exFAT free of charge on DSM 7.0 Official.
So, If you had it already paid for and installed, it should have updated. Otherwise you'll need to wait for the official release.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Véreshurka
senior tag
Igen, én is úgy láttam, igazából Csabroncka hozzászólásából indultam ki, és a gyári értékeket nézegetve valóban nagyobb a léghozama a PWM-esnek, és csak azért hőköltem fel, mert azt gondoltam, hogy ha egy 216J-be bele lehet passzírozni a PWM-eset akkor a 918+-ba is bele lehet. Mint ahogy tapasztaltam és írjátok is ebbe valószínűleg nem megy bele. Ma már veszem át egyébként az FLX-eset, hétvégén már rakom is bele. Kíváncsi leszek...
El Psy Kongroo
-
degec
senior tag
-
TeebyKay
őstag
Köszi megtaláltam, olyan sebességgel olvasta be az átmásolt fájlt hogy meg se jelent az intézőben
Arra esetleg van ötleted, hogy a letöltött fájlokat ezután hogy tudnám szétkategorizálni (filmek, zenék, játékok), úgy hogy közben a torrent útvonal megmaradjon és tudjon seedelni?
-
Boss81
senior tag
Mivel nekem megdöglött a routerem, és azért normálisat szeretnék, már meg is rendeltem, holnapra elvileg itt is lesz
Amiket olvastam róla és teszteket néztem azért szerintem még mindig megállja a helyét, főleg hogy berakom a nas mellé, szerintem nem lesz rossz. Legalább is remélem.[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
A dsm 7 szeptember óta váltott previewből bétára.
Azóta elvesztett funkciók:
- USB-s eszközök
- DS photo app, helyette a moments lett kiherélve .
- emeltek a tls követelményeken, így a ds video régi samsung eszközökön csak kinlódás útján megy.
- reboot után percekig kell várni, míg a szervizek újra elindulnak
- már nem tudom ssh-n a szervizeket leállítani, újraindítani
- nem működik DS videoban a DTS, és az E-DTS támogatásának erőltetése ffmpeg csomag telepítésével
- a belépés 2 lépcsős, első ablakon a felhasználó nevet, másodikon a jelszót lehet beírni
-máshova mászott el a fordított proxy a vezérlőpultban, de erről egy betűt sem írtak.És azt írták 2019 december 29-én, hogy a 2020. legnagyobb dobása a dsm 7 lesz, de 2021 májusban ez még mindig béta.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
zsamiatt
őstag
red prora 5 év gari van. Mikor eszi meg? Egyébként meg a legtöbb esetben először memóriában dolgozik és csak az eseményt rögzíti vinyora. Kevés esetben van szükség folyamatos rögzítésre.
Hogy minek van értelme relatív. Mondjuk ha vissza kellene nézned mi történt és megdöglött benne a vinyo akkor másként fogod látni. Nem fogyaszt többet 4-5 kamerával mivel nincs akkora plusz terhelés átlagos felhasználásnál. Semmi lassulás és probléma nem volt SS-sel eddig.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Rommel6600
őstag
"Az a jó, hogy majd ha frissítesz 7.0 -ra, akkor a Photos-al ezt megint megcsinálja."
Neee, ez komoly? Nem migrálja át az AI által felismert dolgokat (pl arcok, nevek etc) a Momentsből a DSM 7.0? Mert kb 100.000 képnél (kb 65.000 a megosztott mappában, a többi kb 40.000 meg 4db felhasználónál) ez egy tökönszúrással ér fel.
-
paolinho
őstag
Koszi szépen a tippet (Madwe neked is) holnap kipróbálom őket.
Ez az SSH-módszer még új ugyan nekem, de talán nem lesz gond vele.
Írás/olvasás jogokat egyébként természetesen adtam a Plex-nél magamnak, nem itt lesz a probléma. Nem érdekel, ha bukom a beállításokat, nyilván ez a legkevesebb, és ha nem vettem volna meg Androidra az appot, már rég csináltam volna egy új regisztrációt, de így inkább próbálkozom a NAS-szerver feltámasztásával. -
-
SAMuR
újonc
Upsz! Köszi, hogy mondod! Figyelek majd erre is. Illetve a vásárlás előtt mégegyszer egyeztetek majd itt velrtek.
Közben megnéztem mik is azok, amiket AiRLAC említett "...Plex/Emby/Jellyfin..."
Itt egy nagyon jó és részletes összehasonlító oldal róluk, ha valakit érdekel.
https://nascompares.com/2023/02/17/plex-vs-jellyfin-vs-emby-on-a-nas-which-is-best/ -
IRO21
aktív tag
A rendszerpartíció egy RAID1 tükör, ami minden diszken rajta van. (Ugyanígy a swap partíció is.)
A kötetX valójában minden lemezen egy harmadik partíció.
What are drive partitions? - Synology Knowledge CenterAlapból a legelső köteten tárolja a belső adatbázisát, ami tartalmazza többek között a synofoto adatbázist is. (/volume1/@database/pgsql)
Ha az nem tükrözött, akkor egy diszk hibánál elveszik, és a következő köteten hozza létre nulláról. -
IRO21
aktív tag
Szerintem ha törölsz egy kötetet automatikusan létrehozza a következőn az adatbázist.
Legalábbis VirtualDSM-ben tesztelve így működött, valószínűleg a fizikai vas is ezt csinálná.Egyébként ha törlöd az első kötetet hogyan hoznád létre újra?
Újraformázással jó eséllyel nem kötet 1 lesz belőle, akkor sem ha az nem létezik, hanem a következő szabadot kapja.
Úgy rémlik volt itt valaki aki pont ezt szerette volna és nem működött.Elsőre hogy csináltad?
-
-
IRO21
aktív tag
Ez akár még működhet is, de fogalmam sincs
Azt én sem hiszem, hogy visszaállna a meglévő adatbázisra, ha visszateszed a régi lemezeket.
Valószínűbb, hogy ott maradnak az adatbázis fájlok, de nem fogja használni őket.Sajnos nem lehet egy sima VirtualDSM-ben kipróbálni, mert ha egyszer eltávolítod a lemezt akkor azt törli is, nem tudod többet visszatenni.
Esetleg XPEnology-val lehetne tesztelni.Viszont erről jut eszembe, hogy azt is meg lehetne próbálni, hogy kézzel átteszed az adatbázist az SSD-re és módosítod a /var/services/pgsql linket. (az mutat az aktuális adatbázisra)
Persze előtte le kell állítani a service-t, majd a végén újraindítani.
Úgy nézem a "/usr/bin/postgres -D /var/services/pgsql" parancs indítja, szóval akár jó is lehet.
Ezt is tesztelni kellene előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest