Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
A DS118-ason tárolok fotókat is, melyeket szeretnék különböző felhasználók között megosztani. Hogyan tudom ezt megtenni?
Ameddig eljutottam:
- létrehoztam új felhasználót, akivel be is tudok lépni (de nem látok szinte semmit, lásd kép)
- photo station-t nem tudom beállítani, hogy elérje. Adott mappára jobb klikk + megosztás az adott felhasználóra be van állítva, de mégsem látjaMit kellene máshogyan állítanom? Ill. mit hagytam ki?
-
Elemental
addikt
válasz Intelligencs #61686 üzenetére
Én 3. pontnak beszúrnám a 920+ 4x6TB minden lemez külön kötetként. Mondjuk ez majdnem ugyanaz, mint a 720+ 2x12T-vel.
Sokat agyaltam én is az shr-raid dolgon mostanában, de valahogy mindig arra jutottam, hogy nekem felesleges. Azért a 300G pótolhatatlan adatért nem áldozok be egy vinyót, plusz az sem hátrány, hogy nem pörög folyamatosan az összes hdd. A fontos adatokról hyper backuppal szoktam naponta mentést csinálni a többi kötetre, plusz rendszeres mentésem van a munkahelyi gépre, plusz a pc-ben lévő vinyókra. Te írtad, hogy lenne rendszeres mentésed másik nasra, szóval az adatok mindig meglennének.
Szumma szummarum, én a külön kötet mellett teszem a voksomat.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Ha van mentésed és egyébként sem pótolhatatlan dolgokról van szó, akkor felesleges RAID-ben gondolkodni szerintem, az alapvetően folyamatos elérésre van kitalálva, adatbiztonság szempontjából még kockázatokat is hordoz (lásd URE pl.) Ha pedig nincs RAID, akkor nem feltétlen kell NAS szériás HDD-hez ragaszkodni sem, nem fog hiányozni a TLER hiánya. Ha veszel két 8TB külső WD-t, ezekben CMR Blue szériás EZAZ sorozatú HDD-k vannak, 60 ezer Ft darabja, és lehet elég lenne a DS220+ is, ha nem kell a +2 mag, úgy már egészen jól fest a matek, nem? +30% kapacitás, amire még mindig dughatsz két külső HDD-t ha nem lenne elég.
Ez a kétfelé bontás hol jelentkezik problémaként? Gondolom a nagy része multimédia ha TB-okról beszélünk, ebben az esetben a lejátszón felveszel két forráskönyvtárat is és kész, majd az megoldja az összefésülést.
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha félsz az Unrecoverable Read Error-tól, ami a fenti méretek alapján jogos is lehet, akkor lehet még SHR2 (vagy RAID6) is. Így viszont 2 lemezre van 2 tartalékod. (24TB vs 16TB)
+1: akarod-e torrenttel terhelni az SHR/SHR2 kötetet? Tehát torrent miatt mind a 4 HDD használva lesz.
+2: még egy drágító gondolat: DS720-at veszel 2x8TB-t SHR-be, majd ha kinőtted veszel egy DX517-et hozzá és lesz még 5 HDD helyed.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ha van backupod, en nem szorakoznek az shrel, raiddel - ha a rendelkezesre allas fontos, inkabb raid 1 v 10. Nekem szimpatikusabb a bovithetosege is, nem kell elore megtervezni a lepeseket, csak csereled a lemezpakkot eggyel nagyobbra.
de ha shr es ilyen lassan no a helyigenyed, miert lovod ennyire fole? A fene tudja mi lesz addigra, amire szukseged lesz ennyi helyre... Indulj el shrel 2x8tb (8tb), betelik rakj bele egy harmadikat (16tb), majd egy negyediket (24tb). Az ssdarak csokkenesevel elobbutobb a vinyoaraknak is csokkennie kell.
zajszint, fogyasztas, sebesseg nem szamit?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Borisz76
veterán
Amikor a sajátomat vettem, akkor nekem 3 dolog volt fontos :
- 1 Egyben lássam a lemezeket ( JBOD Kizárva!)
- 2 Folyamatosan elérhető legyen
- 3 Könnyen bővíthető legyen1 Ez csak RAID vagy SHR kötettel megoldható.
2 Lemez meghibásodása esetén elérhetó a rendszer... hála az 1. pontnak.
3 A bővítés is "könnyű"....hála az 1. pontnak
Ezek alapján én a DS920+ venném.
Indulásnál 1 lemez mindenképpen kell de ha a keret engedi, akkor rajtolhatsz egyből 2 lemezzel.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Végül arra jutottam, hogy a következő két variáció valamelyikét választom:
1.) DS720+ / 2x12TB (BASIC) = 24TB összekapacitás.
Ár: Két lépcsőben venném meg, először csak 1 lemezzel, aztán vennék hozzá még egyet. Első kör: 175+120=295e Második kör: 120e. Összesen: 415e.
Előnyök: olcsóbb mint a másik variáció; rögtön 12 terával kezdek.
Hátrányok: nincs védelem diszkhalál ellen; minimum kétfelé kell bontani a dolgokat, mert két kötet van.2.) DS920+ / 4x8TB (SHR) = 24TB összkapacitás.
Ár: Első kör: 225+80=305e. Utána minden újabb kör: 80e. Összesen: 545e.
Előnyök: SHR használata esetén védelem, illetve egyben látszik a teljes kapacitás; több lemez megy bele.
Hátrányok: drágább. Nem tudom ekkora lemezekkel ér-e valamit egyáltalán az SHR. Vannak erre jó cikkek, amik érthetően elmagyarázzák, hogyha kidöglik egy lemez, akkor egy új lemez behelyezése esetén jó sansz van arra, hogy "Unrecoverable Read Error" lép fel, és akkor az egész tömb (jelen esetben 24 tera adat) megy a levesbe! Ráadásul minél nagyobbak a lemezek, erre annál nagyobb esély van. Plusz a RAID-et nem is ajánlják BTRFS fájlrendszerhez, amit használni akarnék.Tudom, az is lehetne alternatíva, hogy a DS920+-t veszem meg, de nem rakom SHR-be, hanem abban is BASIC-ben használom a köteteket. De akkor ugyanúgy elveszti a számomra legnagyobb előnyét, hogy a teljes tárhely egyben látszik, ráadásául nincs is szükségem annyi helyre, amit csak 4 lemezzel tudnék lefedni. A mostani 6T is csak most kezdett el szűkössé válni (7 év után), 24 terával szerintem nagyon sokáig kihúzom.
Amit még tudni kell, hogy most egy DS213+-ot használok 2x3TB lemezzel. Ez is BASIC-ben van, tehát 6TB összkapacitás. Ez lenne a jövőben a tartalék eszköz, ide valós időben az összes fontos adatomat tükrözném, tehát ha bármelyik NAS meghalna (eszközhiba), akkor is azonnal elérhető lesz minden fontos adat (fényképek, videók, zenék, stb.)
A fontos adatokról offsite backupom is van, anyémáknál és anyósnál lévő NAS-okra hetente egyszer mentek.
Magyarán csak az aktuális torrentek és a filmgyűjteményem a kérdéses, hogy BASIC kötetre legyenek-e bízva (420+), vagy SHR-re (920+).
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
Magnat
veterán
válasz szpeti40 #61682 üzenetére
Ha csak filemegosztásra kell, akkor lehet, h elég, de ha belefér a büdzsébe egy 418j vagy 418, akkor inkább azt. A fileokat természetesen el lehet érni távolról, lehet vpn+smb vagy webdav. Viszont ha egy időben használják bentről és kintről is, akkor én a smb+vpn kombót javaslom, mert webdav és smb között lehetnek filelock problémák.
Ha meg csak eseti jelleggel kell vmi file távolról, akkor a webes felületen keresztül is megoldható.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
ekkold
őstag
válasz Csabasok1 #61622 üzenetére
Csak szólok, hogy kínában tiltott, és bűncselekménynek számít a VPN használata. Úgyhogy csak óvatosan, mert ha lebuksz vele, akkor esetleg megismerheted Kína kevésbé szép oldalát is... Én a helyedben olyanokat kérdeznék, akik már voltak hosszabb ideig ott, hogy mit érdemes használni, amivel nem buksz le.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Radomer
aktív tag
Sziasztok!
DS116-ot lefrissítettem a legújabb firmware-re, de telepítés után a következőket tapasztaltam. Bejelentkező képernyő már fura volt(bejeletkezés gomb kitöltetlen), és nagyon lassan engedett be. Háttértárra folyamat bad sectorokat dobál pedig semmi baja. A fő képernyőn pl control panel helyett ezt írja "tree:leaf_control_panel. Dettó a többi ikonnál is. Van valami módszer visszarakni a gégebbit, vagy újrahúzni a mostani firmwaret? Reset gombra nem reagál. Újraindítás, leállításra halál lassan veszi rá magát.
Köszi!
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz szelim74 #61673 üzenetére
irtam, hattertarkent... nem egy archivumot szeretnek, hanem egy olyasmi sebesseget, mintha egy sata ssd lenne a gepben (megtartva a nas elonyeit).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz szpeti40 #61670 üzenetére
Attol fugg mi a cel... Ahogy en elneztem az ssd inkabb a gepen futo alkalmazasokon segit, kifele hasznalva kevesebb ertelme van, ha csak nem egyszerre eritek el folyamatosan. Szvsz elobb fog a netes savszelesseg korlatozo lenni.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok!
Mit jelent, hogy a NAS egy adott, vagy több féle HDD-t nem támogat? Azt jelenti akármilyet nem rakhatok bele úgy mint egy PC-be? -
addikt
válasz zsamiatt #61669 üzenetére
Nagyjából 3-4 ember dolgozna rá, inkább 4 lemezest néztem (amit említettem DS418).
Ups-nek EATON 5E 850iUSBDIN , nekem is ilyen van otthon, ezzel teljesen meg vagyok elégedve.SSD-t érdemes bele rakni?
Nem volt dolgom még Syno Nas-okkal, nekem otthon egy Dell T110 II van OMV-vel, de cégnek nem szeretnék ilyet, meg az én életemet sem szeretném bonyolítani, a megbízhatóság hosszútávon a legfontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
-
addikt
Sziasztok!
NAS-t keresek, egy kis cégnek, leginkább a központi fájl elérés a cél, távolról is akár, mert most káosz van, semmi torrent vagy plex meg ilyenek. Én 2 HDD-re gondoltam minimum, a fájlbiztonság miatt.
A keret 200-300k HDD-kkel, UPS-el együtt (2x4TB-ra gondoltam kezdésnek, aztán majd látjuk, ha kevés), de ha olcsóbban jön ki az sem baj.Melyiket választanátok ilyen célra?
A DS418-at nézegetem, ez beleférne a keretbe 2db 4TB-os WD Red-el meg UPS-el, mennyire lenne alkalmas a fenti dolgokra?
Valamint nézegettem a RAID kalkulátort SHR gondolom ilyen Syno dolog, hogyan lenne érdemes pakolgatni a lemezeket?
2x4TB vagy 3x2TB?
Most a cuccok kb 1,5Tb-nyi helyen vannak össze vissza, de nincs kihasználva teljesen egyáltalán, ugye leginkább doksik valamint képek. -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Androidos DS Photo a megnyitásakor immár jó ideje az "Album adatok nem tölthetők be, próbálja újra később" üzenettel indít. Az albumok és azok tartalma tallózható, működik a Photo Backup is.
Tudja valaki esetleg, milyen hibára utal a fenti üzenet?
Elöre is köszönöm.
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
arn
félisten
sajnos belul is ugy van olcsositva, hogy a gigabitet szolgalja ki - pl a ket m2 cache 500mb/s savszelen osztozik, noha annak tobbszoroset tudnak. satan keresztul menne 2000mb/s, de azert latszik, hogy mire van kitalalva az egesz.
majd szepen eladjak a 2.5g, aztan az 5gt, majd a 10gt filleres alkatreszekkel szedve be a premiumot. qnap is ezt csinalja, csak egy lepessel elobbre, meg azert hagy kiskaput (igaz 100-250 eurot akasztva le egy bovitokartyan, ami pcbe felebe se kerulne).
-
-
tekozlo022
csendes újonc
válasz tekozlo022 #61660 üzenetére
Láma voltam, megtaláltam...
-
Dave™
nagyúr
válasz szelim74 #61661 üzenetére
Link aggregation nélkül ugyanolyan gyors kifele (SMB-n vagy NFS-en) egy DS118, egy DS420j meg egy DS920+ (utóbbi kettő RAID5 kötettel, ami a többszörösét tudná), ez azért elég elgondolkodtató. És akkor még sehol egy 7200-as HDD vagy SSD, ami már önmagában is meghaladja a gigabit képességeit.
-
arn
félisten
válasz szelim74 #61661 üzenetére
pl dolgozz fel videot vagy rawokat nasrol... aztan megerted syno is kinal kartyat a sok lemezes nasnal, amire nekem semmi szuksegem. 2 eleg, 4 max. amit a synology csinal, az olyan apple fele szemlelet, orulj neki, ami van, amugy vegyel nagyobbat es dragabbat. a rugalmassagot hianyolom beloluk. amugy tuti ok is mennek majd a qnap utan, csak majd ket evvel kesobb. ezek azert nem kis elteresek, az ssd sokat nem szamit kifele:
[ Szerkesztve ]
-
szelim74
csendes tag
A Synology is kínál 10 Gb-es kártyát, csak olyan modell kell ami tudja fogadni. Háttértárként erős nyomásnak kell lenni a NAS-on vagy elég türelmetlennek kell ahhoz lenni felhasználói oldalról, hogy ne legyen elég az ami van. Persze ez az én véleményem, nem tudom te mit, mekkorát, mennyit és milyen gyakran mozgatsz.
Egyenlőre link aggregation nélkül használom én is, meg ott van az opció lehetősége, de ez ma van. Fogalmam sincs mikor jön az igény saját magam részéről a változtatásra. Otthoni környezet, jelenleg ráérek kivárni mindent.
-
tekozlo022
csendes újonc
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy feladatidőzítővel tudnám-e a médiaszerver programfutását korlátozni? (A kölykök miatt, pl. 10-20 óra között fusson csak...)
Előre is köszönet.
-
nagyúr
Szerintem nem érdemes így általánosítani. A gyári kliens az átlalános felhasználói igények 70-80%-át lefedi, aki a maradék 20-30%-ból szertene valamit, az nyilván körül fog nézni valami sokoldalúbb megoldás után.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Syl
nagyúr
válasz Elemental #61650 üzenetére
Megoldódott.
Az sc-download eddig is ott volt a letöltési mappán, de most újra felvettem. Így most van egy szürke és egy fekete színű betűkkel is a listában. És ha már ott jártam, felvettem az sc-transmission-t is a jogosultak listájára. [kép]Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Boss81
senior tag
válasz Melorin #61653 üzenetére
Én MacBook -on használom transmission remote gui kliensel.
Sokkal jobban személyre szabhatóbb, pl nincs lekorlátozva 80 db aktív torrentre, ez nálam már kapásból megéri mert sok esetben a többszöröse fut.
Ha letöltök, nem a webes felületet kell használni.
Az elérési mappákat előre beállítom, mivel kategóriák szerint töltök le, nem egy mappába, és ezeket a letöltésnél egy kattintással tudom beállítani. Ezt például megcsinálhatom a gyárival is, de be kell tallózni azt a mappát ahova szeretnéd letölteni, na ez akkor gáz ha valakinek annyi mappa van fent mint pl nekem, és kb 20 kattintással érem el a célmappát.
A sebesség a gyárinál kb 50-60 Mbit/s, a transmissionnal, volt már 73 Mbit/s is.
Röviden ezért. Természetesen a visszaosztás sebesség is nagyobb. -
Boss81
senior tag
Csatlakozom!
Frissítés óta meghalt mert szeretett
Ahogy berakok egy torrentet, abban a pillanatban leállítja a transmission szolgáltatást.
Megpróbáltam mindent, töröltem, újraindítottam, újratelepítettem, de semmi. Valamit nagyon benéztek, de mivel szerintem rengeteg ember használja, biztos vagyok benne hogy sokan jelezték feléjük a hibát, és feltételezem hamarosan javítani fogják.
Addig én a gyári kliensel töltök, ez van sajnos[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
-
arn
félisten
válasz szelim74 #61647 üzenetére
Hattertarnak a 2x1gbe inkabb parhuzamositasra jo tobb kliens kozott, ez a link aggregation inkabb csak egy pup ha a max savszelre torekedsz. Az a legnagyobb problemam, hogy ennyit tud, aztan ha skalazom a rendszer tobbi reszet, a nas nem tudja lekovetni, mert az elso lepcson elakadt. A hasonlo qnap siman megy felfele 2.5-5-10g nemi raforditasbol - synologynal ahogy latom ez ugy mukodik, hogy vegyel ujat (mar ha lehet). A halozati eszkozeimet nem cserelgetem tul gyakran, azaz igazsag. Az elozot csak beleszagolasnak vettem a nas vilagaba, a mostanival mar hosszabb tavra tervezek, es inkabb koltok ra tobbet, csak ne korlatozzon, amennyire lehetseges. Igy most vagy valtok qnapra, vagy kivarom a kov synology modellt.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Hogy a maggasságbéli engedné belé kristály gyökereit az egész Synology és SynoCommunity bandába! Frissült a Transmission kliens és totál szétkúrta a letöltés mappa jogosultságát! A kezdetek óta hibátlanul működő letöltés mostantól még csak csatlakozni sem tud a daemonhoz. Hiába megyek végig ezen leírás alapján, nem, nem és nem...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Melorin
addikt
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv!
Adott egy hálozat amit openvpn keresztül érek el (router adja a VPN-t), ennek a hálozatnak egyik tagja egy Syno.
A hálozat összes többi elemét elérem, (pingre válaszol, mappa felcsatolom,nyomtatatok stb) kivéve a NASt. (se ping se mappa felcsatolás nem müködik továbbá a nas a helyi hálozaton kiváloan muködik és quick-kel is elérem.)Mit hagyok ki? Van valami beállitás még ami szükséges?
-
arn
félisten
qnapnal a sw mennyivel gyengebb, mint a synology? annyira bassza a csoromet ez a savszelb*szas a synologynal, hogy gondolkodom a cseren.
a ds720+ direkt ellenfele eleve 2.5gvel jon, de 10gs kartyat is siman bele lehet rakni. ahogy az ember fejleszti a halozatot, le tudnam kovetni a nassal, a synologyval meg az a max, ha vmi usbs halozhati adaptert rakok ra mokolt drvel - az ilyen megoldasokat meg nem nagyon szeretem (kiprobalni erdekes, de az adataimat annyira nem biznam ra). akarhogy zongorazom vegig a savszelessegbovitest, mindig falakba utkozok, max vmi jovobeli nascserevel lesz megoldhato normalisan. emiatt vhogy ugy erzem, hogy total feleslegesen csereltem le ds218+t a ds720+ra - az ssd cache is megreked gyakorlatilag a gbit szintjen.
-
Isendel
csendes tag
Sziasztok!
Hálózati elérési problémám van! Minden eszközöm ugyan arra a hálózatra csatlakozik.
Van egy DS918+,
egy tp-link archer 6000 router,
egy asztali pc win10 pro-val,
egy Asus flip 15 laptop win10 home-al,
és egy Galaxy note 10+ mobil.
A pc látja a nast, fel is csatoltam hálózati meghajtónak. A pc látja a laptopon megosztott mappákat is. A laptop is eléri a pc-n megosztott mappákat. A mobil is eléri a pc-t és a laptopot is.Nos a probléma ott kezdődik, hogy a mobil vagy látja a nast vagy nem. Transmission remote fent van telón, az esetek 80%- ban működik, de most pl. egy hétig hibát dobott, míg a pc-n lévő program látta a torrenteket, tehát a nas elérhető volt.
A másik, nagyobb probléma, hogy a laptopról nem érem el a nast. A routert és pc-t is meg tudom pingelni, de a nas ip-címénél time out hibát kapok.
Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Srácok. Hogy lehet kideríteni, hogy egy HDD-n mi foglal helyet ami nem látszik a File Stationben? 700GB helynek kéne még lennie ehhez képest csak 280-at ír a DSM.
Torrent jelenleg nem fut egy sem, tehát biztos, hogy nem valami átmeneti file terpeszkedik valahol. -
Csabi1984
addikt
válasz Lasersailing #61625 üzenetére
Szia! Van egy WDTV Medialejátszóm ami max 1080P felbontásig tud lejátszani. 4K-t a Tv gyenge lejátszóképessége miatt (1080P-t szebbnek látom) nem nézem. Majd ha fejlesztem egy jobb médiaplayerre (pl zidoo)
-
nagyúr
válasz Dudikoff. #61626 üzenetére
Javasolt a termékkel kompatibilis UPS-t választani, ezek között itt tudsz keresni a NAS modell típusa alapján. Van több olyan termék, ami nem szerepel a listán, de többé-kevésbé működik Synology NAS-sal, az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokról itt a topicban is találsz tapasztalatokat.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dudikoff.
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan megjön a 218+, és klubtag lehetek. (Még biztos lesz sok kérdésem.)
Segítsetek légyszíves, hogy milyen szünetmentest vegyek hozzá!? Nem kell, hogy sokat bírjon, de 5-10 perces áramszünet esetén le tudja állítani a NAS-t. Nézelődtem a témában, de nem találtam magabiztos választ.
Köszönöm!
Gábor -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
DS118-ast használok, egy médialejátszóról (x96 Max plus) szeretném elérni a rajta lévő file-okat. Elvileg NFS megosztás be van állítva jól (legalábbis előző mede8er lejátszónál még működött jól és azonos belső IP-n van az X96 maxplus, mint a mede8er volt). Az új lejátszónál próbálom betallózni a NAS-on lévő file-okat, de csak a ...\homes mappáig jutok, de nem látok semmit. Olyan mintha nem lenne joga a médialejátszónak semmelyik mappához sem. Mit kellene, hol beállítanom, hogy lássa a többi mappát?
Ami fura, hogy nem is kért sehol felhasználónév jelszót, tehát érthető, hogy nem látja, de hol kellene a NAS hozzáférési adatokat megadni???Remélem ide való a kérdés
Csabi 1984: én DS118-ast használok: file-okat tárolok rajta + letöltés + file megosztás média lejátszónak, ezekkel vidáman elbír. Gigás nettel használom: percek alatt lejönnek filmek (ha minden egyéb feltétel adott), sokkal egyszerűbb torrentet ezzel intézni, mint pl. laptoppal.
Ha nem használsz médialejátszót, akkor lehet kevés (transzkódolás miatt), ennek itt utána tudsz olvasni. De 15e Ft egy médialejátszó: valószínűleg olcsóbb egy médialejátszó + DS118, mint egy erősebb NAS, ha csak ez a szempont. -
-
Csabasok1
friss újonc
Hello!
Adattárolás mellett nekem VPN-re lenne szükségem, méghozzá Kínában (Hainan, Haikou).
Angolul írták pár helyen, hogy működik, de ti mit gondoltok? Van esetleg valakinek tapasztalata?
A NAS Magyarországon lenne, nekem pedig munkához kell Facebook, meg Google.
Ha kérhetem a válaszokat laikus nyelven fogalmazzátok meg, mert a kínai nyelvnél sokkal kevésbé értek a technikához.Köszi;
Csaba -
Dave™
nagyúr
válasz Csabi1984 #61615 üzenetére
A letöltések a torrent de megy oda más ideiglenes tartalom is. A belső lemez használható mindenre, igazából minden ott van, csak a letöltések megy a külsőre meg természetesen a backup. Lehet 2.0 is, de jobban jársz a 3.0-val, sokkal gyorsabb. A külső köteteket viszont nem tudod úgy kezelni mint a belsőt, azok csak egy sima megosztott mappaként jelennek meg.
-
Csabi1984
addikt
Amit levontam következtetésből, hogy ha 1 merevlemezt fogadó NAS-t vesz akkor érdemesebb nagyobb tárhelyet venni hozzá vagy vesz 2 tárasat és lehet toldozni foltozni
Valószínű azt a döntés fogom hozni veszek egy D118-at és ne adj isten torrentezni is nasról kívánok akkor veszek még egyet. -
Essejó
veterán
válasz zsamiatt #61608 üzenetére
Én gyüjtögetö vagyok, szeretem idönként újra nézni az adott filmet, sorozatot. Szóval csak azt törlöm ami nagyon nem jön be. Így a filmek csak közel 4Tb nagyobb részt SD, és csak kevés 720p, 1080p.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zsamiatt
őstag
válasz Essejó #61605 üzenetére
Nezd. Normal esetben egy 1-2tb is eleg. A kamera 15-20gbnal nem foglal tobbet a rotacio miatt. A mentesnek meg amennyit mentesz/letoltesz. Ha 200-300 gigat feltetelezunk atlag usernel akkor eleg sokaig eleg az is. 3-4 fos haztartast el tud latni.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Dave™
nagyúr
válasz Csabi1984 #61602 üzenetére
A DS118-on van két USB port, arra dughatsz külső HDD-t, teljesen mindegy hogy 2,5" vagy 3,5", de utóbbihoz külső táplálás is kelleni fog, ezért szokták a 2,5"-et preferálni, mert azt csak rádugod és megy. A kisebb csndesebb, kevesebbet fogyaszt és nem kell plusz áramforrás, cserébe lassabb, a nagyobb meg ennek az ellenkezője. Plusz 3,5"-ből kevesebb pénzért kapsz nagyobb kapacitást.
-
Csabi1984
addikt
A DS118 1db 3.5 HDD-t tud fogadni de olvastam a leírásában, hogy 2db 2.5-is
A 3.5 HDD-k-ből létezik 7200 meg 5400 RPM.
Leszámítva a méret adta különbséget és az árat a 3.5 és 2.5 HDD között mi a különbség? -
nagyúr
Sziasztok!
DS415Play-ről költöznék DS920+-ra.
Teljesen új telepítés lesz, nem migráció. Ha a konfigurációs beállításokat lementem a DS415Play-nél, akkor azt be fogom tudni tölteni a DS920+-ra?
Ha igen, akkor először érdemes a telepített appokat installálni a 920+-ra és utána visszatölteni a konfig backup-ot?
Nem fog gondot okozni, hogy a 415Play ext4 file-rendszert használt a 920+-ra pedig btrfs-t szeretnék létrehozni?Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egészséges életmód
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ASUS routerek
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest