Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Én ilyen ár esetén, otthoni felhasználáshoz inkább elgondolkodnék két kisebb 4-5 lemezes NAS beszerzésén. Az egyik lenne a fő NAS, amit használsz, a másik meg a mentés célhelye, ami csak a mentés idejére kapcsolna be.
Ha kell az adatbiztonság, akkor ennyi lemezt nem pörgetnék egyszerre, pláne nem ugyan abban a dobozban.
Amúgy bőven jó egy ilyen NAS, és még túl is lősz vele a célon.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
BaLee
addikt
Mondtok valami egyszerű módszert arra, ha a NAS-on lévő fotókat és a számítógépemen található fotókat szeretném szinkronban tartani?
Úgy gondoltam a Cloud Stationnal ez megoldható, de nem sikerült több mappát hozzáadni, meg a NAS-on sem tudom kiválasztani a mappát ahova szinkronizáljon.
A Data Replicator 3 már egy elég régi fejlesztés de azzal sem sikerült konkrétan a mappájába frissíteni.Hogyan tudnám ezt megoldani? Annyi lenne a lényeg ha a számítógépen a fotók mappában változtatok valamit vagy új fotókat töltök fel azt csinálja meg a NAS-on os...
[ Szerkesztve ]
-
iBoli
tag
válasz Multibit #14290 üzenetére
Jut eszembe, Neked 500Mbites neted van, ha jól emlékszem. Na a Fast NAT kb 460-480Mbit/s sebességig volt működőképes. Utána jött a Turbo NAT. Erre még kicsit várni kell a Tomato-nál, tudtommal még nem oldották meg.
Igazából egyre jobban fejlődnek a SOHO routerek is, mivel a hálózatok sebessége is gyorsul folyamatosan. Emellett a SOHO termékeknél lassan már mindenki elvárja a profi routerek teljesítményét, árban viszont a töredékét szeretnénk fizetni. Na ebből van a sok probléma.
Emellett beindult az AC WiFi szabvany is, ontják a gyártók az AC-s routereket is, de ha megnézitek az AC szabvány még nem végleges, fejlődik napról napra az is. Szerintem a gyártók nem győzik a fejlesztéseket....Synology is spórol, lásd procik teljesítménye. Egy Windows alapú MiniPC (ami kb $100 eladási áron mozog) CPU-ja quad core Intel 2,13GHz manapság.....
-
iBoli
tag
válasz Multibit #14290 üzenetére
A "BCM_NAT" az, amit a leírásban "Fast NAT"- nak hívnak. Ez az a modul, amit a gyári FW-k is meghívnak. Ezt csak egy az egyben befaragták a Tomato FW-be. Azaz amit a gyári FW tudott, így már a Tomato is tudja. Annyi a hátulütője, hogy ilyenkor nincs extra Tomat szolgáltatás, mint pl: QoS, ami a gyari FW-ben alapból sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Vole
aktív tag
Sziasztok,
Mint leendo Synology tulaj szeretnek erdeklodni. A kereso nem talalt semmit ezen a forumon a DS2413-al kapcsolatban, de azert remelem valakinek lesz bovebb infoja ezugyben.
Szoval egy DS2413 megvetelen torom a fejem. Otthoni felhasznalas, filmek es egyebek tarolasara. Torrentezni nem fog, viszont az otthoni halozat valahogy igy nezne ki:
PC - NAS - TV
A PC -rol toltom a NAS -ra a filmeket, amiket kozvetlenul a NAS -rol szeretnek a TV -re lejatszani ( BD25 es 1080p filmek egyelore ). Nem fog akadozni a lejatszas?
6db vinyorol van szo + meg 6db amire biztonsagi masolatot csinal a NAS, vagyis RAID1 kotetek lennenek a NAS -on belul.
-
Patice
Topikgazda
A plex lehet hogy kényelmes megoldás, de erőforrás igényes, ha átkódolnia is kell.
Szvsz. egyszerűbb külön, dedikált eszközökkel megoldani ezeket és akkor a DS215j is elég lesz sokáig. Tudom, hogy ez így drágább, de nem hiába találták ki a hálózatos médialejátszókat.
-
Dragon27
senior tag
DS 215j valahogy nem foglalkoznak hogy legyen plex ** érdekes hogy van régebbi nas ami 1 magos proci van,. arra lehet telepíteni ,. ami erősebb arra meg nem
Mert egyszer azt írják hogy gyenge a procia máskor meg a takarítónak nincs ideje foglalkozni a problémával. Nem egy operációs rendszert kell készíteni csak egy nyamvadt alkalmazást. Aki ért hozzá egy nap alatt összerakja ,.- én nem
[link] -
Nascar
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok NAS ügyben. Nemrég leptem meg magam egy Synology DS115j készülékkel.
Nagyjából sikerült mindent belőnöm: FTP-t, DDNS-t, portokat, stb., stb...Viszont meggyűlt a bajom a Transmission-nel! Letöltöttem, manuálisan feltelepítettem, engedélyeztem a portokat (9091, 51413). Készítettem hozzá figyelő mappát (telepítésnél megadtam az elérhetőségét), ahová a torrent fájlokat bemásolva, elvileg automatikusan indul a letöltés.
Elvileg... De nem indul! Esetleg ötletek? Hálás lennék érte![ Szerkesztve ]
Éhes makkal disznókat álmodsz!
-
-
pkocsis
tag
Kérdésem a következő lenne!
Szeretnék két Synology NAS között ip kamera felvételeket szinkronizálni! ( hátha a NAS-t is viszik a felvétellel együtt) :-(
Az jelenthet-e gondot, hogy az egyik NAS egy olyan netre van kötve ahol natolják az ip-t?
Válaszokat előre is köszönöm.
Péter
-
-
Borisz76
veterán
Csak felmerült bennem egy
hülyekérdés :Alapból ( általában ) 2GB mem van a legtöbb NAS-ban amit lehet bővíteni másik modullal.
Mi van ha 2 db 4GB-os modult tennénk bele ?
Megeszi ?
Valaki próbálta már ?
Csak ECC-s ramot fogad el ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
iBoli
tag
válasz #54657280 #14279 üzenetére
Jelenelg ez a legjobb választás otthonra, ha az N-es wifi elég (legtöbb meglévő wifi cuccom N-es csak) és nem akarsz horror árat fizetni. A maga 20ezres ára elfogadható és tudja teljes biztonsággal a gigás netet kezelni. Mondjuk én személy szerint a Shibby féle TomatoUSB FW-t szeretem. De DDWRT is teljesen jó, nem azért mondtam, hogy leszóljam. Ez személyes preferrencia kérdése szerintem.
Viszont érdekelne ez a NAS-torrent sebesség, amit írsz. Milyen NAS? Milyen internet? Korábban milyen router volt és milyen sebességgel? Most az Asus-al milyen lett a sebesség?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Statikus
senior tag
válasz crissprivat #14276 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ.
Ez egy sima hordozható külső hdd, nincs külön ház, külön lemez.
Keresek valami kompatibilitási táblázatot, hátha létezik ilyen. -
crissprivat
senior tag
válasz Statikus #14274 üzenetére
Vannak lemezek,amik nem hibernálódnak. Volt nekem is hasonló tapasztalatom.
Ugyan ezt akartam,amit Te és bármit csináltam,nem aludt el a lemez. Ez egy wd blue 500GB-as volt. Utána lecseréltem egy wd green 2TB -os lemezre és megszüntek a gondok. Szépen elindult a mentést a megadott idöben és az után pedig hibernálódott.
De azt tudni kell,ha belépsz a DSM-be,akkor is fel fog pörögni a külsö lemez,nem csak mentéskor. Persze utána el is aszik a beállított idö szerint.
Szóval szerntem itt is egy lemezcsere oldaná meg neked. Gondolom a külsö háznak nincs köze hozzá.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
llacee
őstag
Ftpn most vettem eszre,hogy 25/5 os ottoni neten logo 213-as ra csak 5mbps el tudok masolni digis 100/50es csomagrol.Korlatozas nincs.Nem ertem..
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
az USB-s HDD-k hibernálása mit jelent? Leállítja a forgást is teljesen?
Rádugtam egy A-data külsőt a hátsó USB 3.0 portra, beállítottam, hogy 10 perc után hibernálja az USB-s hdd-t, de nem történt semmi, kb. 15 perc után semVan ezzel valakinek tapasztalata?
Amire szükségem lenne:
USB HDD bedugva a NAS-ba, biztonsági mentés automatikusan menne bizonyos időközönként. Ez nem tartana tovább általános esetben pár percnél, viszont azt nem szeretném, hogy a mentési időn kívül a HDD forogjon, üzemeljen.Köszi
-
ggg666
őstag
válasz istvan170 #14270 üzenetére
Van másik 3TB-os winyód ami ugyanabban a rackben és ugyanazon a gépen működik?
Nekem is volt olyan, hogy le engedte formázni egybe, utána meg megbolondult pont úgy, ahogy nálad .
Mert a chipset nem támogatta. akár a sata, de az usb sem mindegyik támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
bosa
tag
szerintem kezd ezzel: DSM 5.1 Kezelési útmutató
Download Station[ Szerkesztve ]
-
crissprivat
senior tag
Azt nem tudom. Én mac-en transmissiont használtam és csak simán kilőttem a dockból. Ennyi volt. Utána nem indult automatikusan torrent betöltés esetén. Win-en nem tudom hogyan megy,de csak beállítás kérdése lesz. Majd csak valaki megmondja a pontos leírást.
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
kokr
tag
válasz crissprivat #14266 üzenetére
Azt hol tudom megtenni?
-
kokr
tag
Küszködöm a 215j beállításával.
A gépemre eddig utorrent-el töltöttem le nmag-ról.Most is ha kijelölök egy filmet azt használja.Hogyan tudok letölteni a NAS-ra a Download station-el?Mit hová kell állítanom? -
kokr
tag
Sziasztok!
Megjött az első NAS-om(Synology 215j).
Beleraktam 2db 2Tb lemezt.
Hol találok részletes leírást laikusoknak a telepítésről-beállításokról.
Láma vagyok a témában...:-) -
istvan170
aktív tag
3tb-os külső hdd volt dugva usb-n a nasra mentésnek, nas által egyben formázva. Valami ext4 fájlrendszer. Minden működött, de csak a nason.
Át kellett raknom az usb hdd-t Pc-re mentés miatt.
A PC nem látta rajta a cuccot, csak 2 ismeretlen partíciót az egy helyett. Visszadugtam a nasra, már az sem látta az adatokat, csak 2 ismeretlen partíciót. Semmi gond, minden megvan a Nason is. Viszont szeretném a 3tb-os usb hdd-t mentésre használni, de egyben. Azt írták itt, hogy formázzam NTFS-re, akkor mindkettőn használhatom. Megformáztam egyben Pc-n NTFS-re, de a nas nem látja azt fájlrendszert. Formázhatom még ext akármire, de akkor a pc-n megint nem lehet használni. Vagy formázhatom fat32-re, de azt a nas nem tudja, mert 2tb-nál nagyobb. Van megoldás, vagy hagyjam még picit fejlődni a számítástechnikát? -
Multibit
nagyúr
Simán lehetséges, hogy a NAS a szűk keresztmetszet. Plug-and-play NAS-ok között erősnek számít, de szerintem sok neki az 500 Mb/s download. Pl. a céges Dell laptopom i7 CPU-val ki tudja használni a netem teljes letöltési sebességét, de az öreg privát laposom "csak" 330-340 Mb/s-t tud hasznosítani belőle (UTP-vel mérve).
-
Sanya
nagyúr
válasz zoltan6 #14241 üzenetére
megveszed a szünetmentes tápegységet.
rákötöd a PC-t és a NAS-t
A NAS mindig megy.
A PC nem megy mindig.
Emiatt a NAS-ba dugod az USB-jét
A NAS felismeri
Beállítod, ha a NAS érzékeli, hogy 20%-on van a töltöttség, akkor álljon le.
Beállítod, ha 40%-on van a töltöttség, akkor küldjön a PC-nek egy powershelles, vagy telnetes, vagy tudja tököm milyen módon egy parancsot, hogy álljon le. Ezt a legnehezebb kivitelezni, de nem képtelenség.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
zoltan6
őstag
akkor most már tényleg nem értem,hogy tudnám megoldani,hogy védje a pc-t és a nas-t is a szünetmentes?ezt kolmolyan csak trükközéssel meg konzollal,meg parancssoros baromságokkal lehet megoldani? ha két eszközt szeretnék védeni,akkor 2db szünetmentest kell vennem?engem igazából ez a hozzászólás zavar meg az egyik webáruház értékelés részénél:
"Synology NAS-hoz vettem, az install CD feltelepitese utan, a NAS egybol kommunikalt vele, es sikerult is minden beallitast elvegezni. Remelem szepen teszi majd a dolgat es ha baj van megvedi a NAS-t a nem kivant aramszunet okozta adatvesztestol"ebből én azt olvasom ki,hogy feltelepítette az install cd-t a pc-re,és a nas-t is így vezérli.
-
Sonja
nagyúr
válasz Magnat #14239 üzenetére
TP-Link TL-WDR4300
(#14235) ggg666: 1TB WD Black hozza a 100MiB/sec-et FTP letöltésnél (Illetve Steam-en 76MiB-ig megy fel). Torrentnél HDD-re 40MiB a max, többhöz már SSD kell. Csak egy 64GB-os Samsung 830 SSD-m van a rendszernek, de egyszer kipróbáltam, ami 80MiB/sec-nél megállt, mert nem volt több Seeder, pedig ment volna az feljebb is.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Magnat
veterán
Szia,
csak kíváncsiságból, milyen routerrel tolod a gigás netet?
Nekem egyébként 100/50 van, de a torrent upload le van korlátozva 8mb-re. Ekkora sebességgel (7/24-ben megy) gyakorlatilag mindig benne vagyok az első 5000-ben ncore-on, amivel már korlátlan hit'n'run jár (az első 50k elite ha jól tudom), szóval a 7/24 miatt még relatíve kisebb sebesség is elég ilyen szempontból.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
M3kk
őstag
Akkor teszi oda, ami megy mindig. A nas is tud kuldeni Win nek parancsot (shutdown.exe -s -t 2 pl ) .
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
Patice
Topikgazda
Nekem DS213-as NAS-om van, egymagos procival. Netem mit írtam 50/30 (6, 25/3,75 MB/s). A torrentet beszabályoztam, de este közel a teljes sávszéllel engedem neki. 6,0 MB/s-re raktam éjszaka is korlátot. Esténként megnézem mi az ami kell, torrent leszed, berak tölteni, reggelre úgy is lent van minden.
OK, hogy gyorsulnak a hálózatok, és ez a trend nem fog megállni, de nekem a DS213 még sokáig elég lesz. Legalább nem kell 500-as netre előfizetnem.
....sokáig elég lesz.... Végül is nem is tudom miért építek saját NAS-t több lemezhellyel.
-
iBoli
tag
válasz Patice #14232 üzenetére
Valóban így van, hogy ezek a max és nem a garantált sebességek. Én sem azt várom, hogy mindig stabilan a maxon menjen, de azt igen, hogy néha lássam a maxot kijönni a dobozomböl. Pl: ha az asztali PC-n torrentezel bármilyen klienssel, az esetek nagy részében a sebessébet 100%-a ki van hajtva.
240-es sebességnél a 17-24MB/s az 50-80%-os sávszél kihasználtság. Ugyanez a Te 50-es netednél akkor 3-5MB/s lenne. Gondolom ennek azért nem örülnél Te sem. De a lényeg nem abban van (és ezt írtam is korábban) hogy a letöltések mindig 100% sávszélt használjanak, de legalább legyen olyan, hogy látom a sávszelt fullon csorogni. PC-vel ez rendszeres. Ami meglepő, hogy microserverrel viszont nem.
Amit pedig a netezésre szánt sebességről írsz letöltés mellett, arra a QoS való. Nálam a router QoS beállításánál van pl megoldva, hogy mikor melyik típusü adatforgalomnak van prioritasa. Én ezt pl úgy állítottam be, hogy a HTTP, HTTPS forgalomnak elsőbbsége van mindig. A torrent forgalom pedig a legalacsonyabb prioritású. Ennek az az eredménye, hogy ha senki semmit nem csinál a netemen, akkor a letöltéseké a teljes sávszél, a nap bármelyik szakaszában. Amint elindítok egy internet browsert bármelyik gépemen, annak azonnal prioritása lesz és letöltés belassul. A QoS erre való, nagyon szépen teszi is a dolgát.
A hálózatok sebessége folyamatosan nőni fog. Ez mindig is így volt és mindig is így marad. Ezt megállítani nem lehet. A szolgáltatók folyamatosan fejlesztenek és folyamatosan fejlődik a technika is. Nézd pont a saját eseted: 20Mbit/s induló letöltésről most 50Mbit/s sebességnél jársz. És ez nem fog megállni!
Szóval a lényeg az, hogy én csak annyit szeretnék tudni, hogy mi és hogyan működik a dobozomban. Attól még, hogy ezek otthoni felhasználásra szánt NAS-ok, még elvárom tőlük, hogy az otthoni sávszélemmel megküzdjenek. Még ha nem is a nap 24 órájában.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Azért azt ne felejtsd el, hogy a szolgáltatók netes csomagjainak sebessége (névleges seb.) és a valóság között gyakran igen nagy eltérések szoktak lenni.
Lehet neked 240-es neted a UPC-nél, de a szerződésben ott van, hogy ezt csak alacsony forgalmi viszonyok között érhető el. És amikor manapság mindenki tölt, akkor mikor van alacsony forgalom? Sosem.
Ergó 240-es nettel a 17-24 MB/s teljesen jó (szerintem) az elméleti max. 30-hoz képest.
Én 20/10-es nettel kezdtem DIGI-nél. Azóta emeltek rajta, lett 50/30. Nekem ez a sebesség mindenre elég. Előtte is korlátoztam a fel-/letöltés sebességét napszaknak megfelelően most is, hogy pl. nap közben maradjon a netezéshez is sávszél.
Pont ez a lényege a NAS-sal való torrentezésnek, hogy mehet 24/7 és akkor a feltöltéssel sincs gond, csak elég torrentet kell futtatni ahhoz, hogy mindig menjen felfelé is. Ami meg megtetszik, azt bedobom, letölti a NAS, amikor meg kell az anyag, akkor meg már ott van rajta. Csak előre kell gondolkozni.
Meg ha a földön járunk: vidéken sok helyen általános még ma is az 5/1-es típusú ADSL, vagy a hasonló sebességek. Akkor az ottani emberek mit szóljanak?
OK, hogy a DIGI rátett most egy lapáttal és szórja a nagy csomagokat, de az 500-as meg 1000-es netük esetén is megnézném én azt, hogy tényleg tudja-e a hálózatuk a maxot biztosítani. Szerintem nem.
-
M3kk
őstag
válasz zoltan6 #14229 üzenetére
Csinalhatod ugy, hogy rakotod a gepre, es pl amikor 20% on van a szunetmentes, akkor kuld egy shutdown parancsot a nasnak (bat -bol, SSH -n), majd lelovi sajat magat is. Ezeel az a gond, hogy ha nem maradnak teljesen aram nelkul (pl, 20% utan lekapcsol mindketto, de ~15% nal visszajon a villany), akkor nem fognak visszakapcsolodni maguktol (ha a resume on power loss van allitva BIosba), csak ha WOLon felkoltod.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
zoltan6
őstag
olyan kérdésem lenne,hogy rendeltem én egy APC BE550G-GR szünetmentes tápegységet,még sosem volt szünetmentes tápegységem,így érdekelne,hogy a szünetmentesből jövő usb kábelt a pc-be,vagy a nas-ba kössem? illetve mit és hogyan állítsak be rajta?
a célom az lenne hogy tartósabb áramszünet esetén lekapcsoljon a pc,és a nas. -
Tido
aktív tag
válasz blade1526 #14222 üzenetére
4 hozzászólással korábban volt írva, hogy nem megy. Bár angolul, az igaz. de most nem megy egyelőre, dátum alapján holnap már mennie kéne.
ha bárkit is érdekel, legutolsó update simán felment, és dobott fel kapásból két csomagfrissítést is. (photo ill. videostation)
[ Szerkesztve ]
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
blade1526
csendes tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy egy ideje nem működik a http://packages.synocommunity.com/ a csomagkezelőben?
A beállításoknál feltettem újra, de semmi nem jelenik meg a Közösség pont alatt.
Korábban működött, mert egy Midnight Comandert feltettem belőle!
Van valakinek hasonló tapasztalata?
-
nlq
aktív tag
válasz Petykó78 #14220 üzenetére
Sziasztok!
igazandibol sosam foglalkoztam vele mikor mennyivel jon a torrent...
mertem nektek most egy download station sebesseget (direkt elinditottam nehany fullhd filmet amit 1000nel tobben seedelnek)
8 torrent passzolom hany szalon (max 3000 engedelyezve)
xpenology (3612xs dsm5.0-4528) xeon L5420 proci 4GB ram 24% proc terheles 36% mem hasznalat
17-24Mbyte/sec a letoltes
mikrotik router es upc 240 es net (upc doboz bridge modban)szoval ha korlatozva is van tutti hogy modellenkent (vagy modelcsoportonkent) kulonbozo
-
Magnat
veterán
válasz Petykó78 #14215 üzenetére
"Due to performance issues, the server will be down for maintenance until 2015-01-22. " [link]
Manual downloads available at: http://synocommunity.com/packages/ [link]
Bár én még nem csináltam manuális installt, szóval nem tudok nyilatkozni róla, h mennyire macerás.
(Meg az is lehet, h máshonnan le lehet szedni)
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Marko_
tag
válasz Arolotifar #14216 üzenetére
Nem, router módban van, mert rá van kötve a media player, a nas, egy hálózati nyomtató és egy kábel megy tovább egy másik szobába, ahol lett még egy gép, ezért beraktam +1 routert, de úgy tűnik láma vagyok beállításokhoz.
-
őstag
-
Petykó78
tag
Beszámoló: nincs Transmission a közösségi csomagok közt... Na ez, hogy van most?
-
Marko_
tag
Sziasztok,
tudna valaki ajánlani megoldást a következő problémára? Adott egy syno nas upc-s routerre kötve. Ma beiktattam a rendszerbe még egy routert, amire két számítógép lett kötve. A két gépről elérem a nas-t böngészőn keresztül, meg is tudom pingelni parancssorban, de nem látszódik a hálózaton, a gépek csak egymást látják a filekezelőben (viszont nem tudok egyikkel a másikhoz csatlakozni, mert mindig hibát ír ki). Ha kiiktaton az új routert, akkor látszik megint a nas. Mi lehet a gond? Már kezd szétb..zni az ideg...
-
iBoli
tag
válasz Multibit #14210 üzenetére
"Alkalmazásba teszi bele, vagy oprendszer szinten korlátoz?"
Kérdés jó, sajnos fogalmam sincs. És a legszomorúbb az, hogy nem is találom rá a választ, pedig egy ideje keresem már... De ezek szerint Nálad egy erős gépen sem tud teljes sávszélt, holott itt már nem lehet probléma a CPU (Intel Atom Dual Core 2.13GHz). Valahol, valaminek korlátoznia kell a letöltést. Ellenkező esetben 500Megás netnél 60MB/s körül kellene töltened. Ha nem is mindig, de legalább látnod kéne ilyet néha.
Ezzel csak az a gond, hogy vesz az ember egy NAS-t most és arra gondol, hogy 2 év múlva is használná. A sávszél rohamosan fog fejlődni. Cseréljek 2 évente vasat?
És most nem arról van szó, hogy nem lenne elég egy 35-38MB/s, de kérem szépen, ha van 60MB/s elérésem, akkor miért ne tudja a hardware kihasználni?
-
Multibit
nagyúr
Elég sok külföldi oldalon/forumban olvasható ez a "feltételezés" hogy a Synology betett egy download korlátozást.
Alkalmazásba teszi bele, vagy oprendszer szinten korlátoz? Én nem használok DS-t, csak Transmissiont. DS713+ NAS-ommal eddig - ha jól emlékszem - olyan 35-38 MB/s sebességet láttam maximum. A CPU és a RAM messze volt még a teljes terheléstől. Ez a sebesség meg sem közelíti a lehetséges 500 Mbps-t, de egyrészt másra is kell sávszél, másrészt azt sem tudom, hogy az ellenoldal mekkora sebességgel tud seed-elni. Minden esetre ha van is korlátozás, az nem a DS-ben van és nem egységes a mértéke. Ha pedig oprendszerben korlátoz a Synology, azt előbb-utóbb kiszúrja valaki, azaz botrány lesz belőle. -
llacee
őstag
Sziasztok.Usb3as hdd tudom alkalmazni iscsi lun nak vagy csak a belso kotetet?
-
iBoli
tag
válasz Arolotifar #14204 üzenetére
Köszi, ez pl egy hasznos infó!
Milyen vasad van?
Vak vagyok, bocs![ Szerkesztve ]
-
őstag
-
iBoli
tag
válasz Patice #14198 üzenetére
"Synology NAS-okban tudtommal nincs semmilyen sebesség korlát. Miért is lenne? "
Ezt biztosan állítod, mert tudod, vagy csak feltételezzük?
Pontosan ez a gond, hogy erről semmilyen dokumentáció nincs kiadva. Elég sok külföldi oldalon/forumban olvasható ez a "feltételezés" hogy a Synology betett egy download korlátozást. Hogy miért? Mert nem akarja hogy a download teljesen lefoglalja a CPU-t, ezáltal a többi szolgáltatás futását lehetetlenné téve. Nekik ez sok support munkát okozna. Nem beszélve arról, hogy a Synonak a torrent download nem elsődleges cél. Csak 1 a sok szolgáltatás közül.Mégegyszer hozzáteszem: ezek feltételezések csak, ezért keresem hozzá az igazat.Van olyan fórumozó, akinek a max downloadja 12MB/s körüli, holott a CPU kihasználtsága nem éri el a 100%-ot, de még csak a 80%-ot sem lépi túl. Az internet sebessége pedig 240Mbit/s.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Akvarisztika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest