Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Én ilyen ár esetén, otthoni felhasználáshoz inkább elgondolkodnék két kisebb 4-5 lemezes NAS beszerzésén. Az egyik lenne a fő NAS, amit használsz, a másik meg a mentés célhelye, ami csak a mentés idejére kapcsolna be.
Ha kell az adatbiztonság, akkor ennyi lemezt nem pörgetnék egyszerre, pláne nem ugyan abban a dobozban.
Amúgy bőven jó egy ilyen NAS, és még túl is lősz vele a célon.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Magnat
veterán
Régebben én azt az infót kaptam itt ckitől, h külön-külön nem tudja altatni a NAS a belső diszkeket akkor sem ha nincsenek raidben. Ki nem próbáltam, de ha az összesen rajta van a rendszer akkor meglehet, h amiatt. Bár én csak 2 lemezes esetében tettem fel a kérdést.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Én sem próbáltam ki, szóval jó lenne ha valaki meg tudná erősíteni vagy cáfolni aki le is tesztelte, de én pont emiatt tettem rá inkább egy külső diszket usb-n backupnak. Az csak akkor ébred fel amikor hozzá akar nyúlni a rendszer, hallom is amikor felpörög.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Patice
Topikgazda
Ez szerintem elvi kérdés:
1. A NAS-ok arra vannak kitalálva, hogy állandóan elérhetőek legyenek. Ez a feladatuk. Erre vannak kitalálva. A te igényed nem szokásos otthoni felhasználása lenne egy olyan 12 lemezes NAS-nak amit inkább kisebb cégeknek ajánlanak. Rétegigényeket nem sok gyártó fog kielégíteni.
2. A hibernálás és vinyó kikapcsolás meg ugye attól is függ, hogy milyen kötet típusok vannak beállítva az adott NAS-on. 12 lemezből azért már lehet kombinálni, hogy milyeneket hozol létre, de akár lehet egybe formázva mind is.
Az igényedre szerintem egy meglévő PC átalakítása lenne célra vezető és rá egy szabad NAS szoftver, pl. Open Media Vault, ami tudja az egyes lemezek leállítását.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
ggg666
őstag
Csak éppen bekapcsoláskor és lekapcsoláskor, és ha egy program beindítja az összeset, csak akkor kapcsolnak be.Már meguntam.
Ahhoz nem kell 8 sata port hogy rá tudj dugni a gépre mondjuk 30 winyót.
Port multiplier stb.Nekem egy usb 3-on rámegy az összes a laptopra is akár.
Amúgy nem meleg,akár 10 venti is hűti őket.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Például azért mert ezen pl. van raid 5 is, aminél egy lemez meghibásodhat, és megmaradnak az adataid.
a másik, hogy a 30 winyón felül, már nem fér bele a házba az alaplap.Ha 8 lemezem lenne, nekem is elég lett volna csak az alaplapra kötnöm.Főleg, hogy van már 14 portos is.
Egy normális 2 vagy 4 portos bővítőkártyára is rá lehet kötni 10 vagy 20 winyót.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Éjszakára be lehet programozni, hogy kikapcsoljon a NAS akkor nem mennek a vinyók sem. Amúgy meg lehet többet árt egy vinyónak ha naponta 6-8x ki-be kapcsol mintha pörög folyamatosan.
Amúgy még egy olyan dolog ami a D-Linknél nem volt probléma, az simán hibernálta a vinyókat 5 perc után. Bár azon nem is futottak ilyen extra programok.
-
pkocsis
tag
Kaptam választ ( meg nem is ) a winyó kérdésre.
Íme:
"Ha 2 db winyó van a gépben és a másodikat csak nagyon ritkán használom a NAS pörgeti-e mindenképpen a második lemezt is? "Válasz:
"Elméletileg le tud állni a nem használt lemez. De mivel az oprendszer mindkettőn rajta lesz, nem mondom biztosan."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- LEGO klub
- Poco F5 Pro - nem csak álcázásban jó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DIGI kábel TV
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Exkluzív órák
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest