- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Time Engraver
-
zolikaDB
veterán
Ez nem normális - ez borzasztó
Volt egy Citizen BN0151-17L-em, kék számlapos, gumiszíjas.
Imádtam. De az acélszíj drága lett volna hozzá (óra ára még egyszer), timestore-on meg akció volt.
Lett belőle egy ugyanilyen modell, fekete számlappal, gyári acélszíjjal.
Szerelem még 1x
Én barom meg eladtam, mert mondom, feljebb lépek (???), van szebb-jobb stb Citizen a piacon.
Nincs...
Megint vadászhatom ugyanezt a modellt, annyi különbséggel, hogy akkor már legyen más színű a számlapja
Méret, szolár-kvarc, korona elhelyezése, koronavédő, vastagság, mind-mind hibátlan nekem.
De a lényeg: a mart csat, racsnis búvárhosszabbítóval... Ezt ilyen áron nem sok gyártó kínálja. (Sőt, 100 pár ezerért szinte senki. Ez valami olyan fasza dolog, ami nálam mindent felülír - a jó szíj, jó csat) -
marec1122
senior tag
Kedves Fórumtársak!
Jó minőségű 21 mm es acél óraszíjjat lehet beszerezni megbízható helyről?
-
válasz
5-ös kezelő #277271 üzenetére
+ driv4r
Köszi, figyelembe veszem, bár én nem nyúlnék hozzá! -
lenox
veterán
válasz
driv4r #277266 üzenetére
En mikor felveszem mindig beallitom, annak megfeleloen, hogy mit tud. Ami kb. pontos azt masodpercre pontosan, ami kicsit kesik azt 5-10 mp sietesre. Pl. ami most rajtam van azt csutortokon vettem fel, beallitottam, azota a 6 nap alatt 0 mp-et szedett ossze. Ennyi ido alatt 0-2 mp kozott sietni, most ugy tunik nem csapoltam annyit. Ha sokat sietne/kesne vinnem szervizbe. Ugy tunik, engem valamennyire erdekel, hogy pontos legyen, es/vagy ez nem draga ora.
-
TheProb
veterán
válasz
Tsebacsi #277246 üzenetére
Nekem mondjuk pont nem releváns a payment, csak az elején - az újdonság kedvéért - használtam a watch-os fizetést. Viszonylag hamar elengedtem, azért többnyire elég kényelmetlen úgy csavargatni a csuklót, hogy lecsippanjon. Egyszerűbb - nekem - a telefont érinteni.
Elég sok garmin van az Ultra-k árában azért. De tény, hogy a full support az AW-kkal van meg.
#277242rbalint88: Gondoltam én, nem is sikerült megütni kb senki ingerküszöbét ahogy látom...
2 órát nem akarok tartani, 1 "univerzálisat" szeretnék.
-
tboldi
nagyúr
Ez ilyen. Én is megvettem 2x ugyanazt (SRPD79, SRPJ47), aztán most már egyik sincs meg, mert találtam egy olyat, ami mindkettőnél sokkal jobban tetszik (SRPF81). G-Shock ugyanez, az M5610U-ból és a B5600BC-ből lett egy B5000MB.
Jól csinálom az autóval pózolást, ahogy a menők is teszik?
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277261 üzenetére
Szerény statisztikai adalékként jelentkezem, kora reggel percekig pöcsöltem, mire sikerült vissza hackelni az mp. mutatót. Egy igénytelen barom vagyok, ha tényleg drága óra lenne, akkor csak simán felvettem volna.
-
rozsgyi
tag
engem sem szokott érdekelni, hogy mennyire pontos az óra, vagy hogy a nap jelzés jól van-e beállítva. Néha utánállítom, máskor nem. De különbözőek vagyunk..
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #277256 üzenetére
'Ha PONTOS óra kell, akkor kvarc. (szerintem)'
'de fogadjuk el, hogy nem az óra funkció a fontos egy drága órában hanem a presztizs.'
Illő tisztelettel, de ezt én nem szeretném elfogadni.
Ilyen formában ez egy mérhetetlenül leegyszerűsítő, bináris megközelítés: vagy az 'óra funkció', vagy a 'presztízs' a fontos egy (drága) órában. Kismillió egyéb szempont létezhet, hogy mitől fontos valakinek egy óra, akár drága, akár olcsó. Nálam pl. pont a 'presztízs' lenne az utolsó, mert az mindig a mások szempontja, előtte meg van ezer másik, azok meg az én saját szempontjaim, és nehogy már mondjuk másoknak a 'presztízsről' alkotott, jellemzően elég béna és ködös elképzelései legyenek számomra mérvadók. Vagy ahogy itt a topikban szokták mondogatni a veteránok: magamnak veszek órát, nem másoknak.
Amúgy písz meg minden, próbáltam semlegesen fogalmazni, nem akarok meddő vitákat, de ez valahogy kikívánkozott.
* dzsi előzött, lassú voltam, nem ittam elég kávét ma még:)
-
|AP|
veterán
válasz
margithid #277252 üzenetére
összeszed kb.egy perc késést egy hét alatt, de nekem ezzel nincs bajom.
Ráadásul mivel cserélgetem őket, ezért nyilván meg is állnak, úgyhogy a legtöbbször úgyis újra kell állítani mikor csuklóra kerül.petipetya: a feketének a legjobb az olvashatósága és egyben az a leguniverzálisabb is. Korábban azt gondoltam, hogy a szürke lesz az én színem, de egyrészt nekem túl csillogós a sunburst számlap a hétköznapokra (még a szálcsiszolt bezellel is), másrészt mivel meleg szürke árnyalatú, ezért sok szíjjal nem mutat annyira jól, sokat kellett keresgélnem amíg megtaláltam a színben hozzá illő NATO-kat.
Aztán megvettem hozzá a strapcode braceletet, inkább ze való rá, mint egy NATO, de ugyanakkor meg a hétköznapokban jobban kedvelem a NATO-t, ez is egy érv a fekete mellett.A józan ész azt mondaná, hogy adjam el a szürkét, mert nem sokat lesz csuklón, de egyelőre még nem szántam rá magam. Ha később megbánnám, nem tudnám már sehol megvenni szálcsiszolt bezellel
-
margithid
veterán
válasz
Tsebacsi #277255 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Ha PONTOS óra kell, akkor kvarc. (szerintem)
Egy drága több millióüs órát gyakran be se állítja a tulaj, csak felveszi és "használja".
Igen, tudom, egy óraimádónek az vörös posztó a szemében, de fogadjuk el, hogy nem az óra funkció a fontos egy drága órában hanem a presztizs.
-
Churpik
tag
-
|AP|
veterán
az mennyire normális, ha az ember harmadjára is megveszi ugyanazt az órát csak más számlappal?
Időrendi sorrendben vannak, ráadásul van egy plusz csavar is a történetben, mégpedig hogy először megvettem a harmadikat (fekete számlappal), de azt gondoltam, hogy a szürke sunburst jobban fog tetszeni, ezért azt visszaküldtem.
Aztán bő egy év órázgatás és a cement számlapos verzió után csak kikötöttem a feketénél, és most azt gondolom, hogy ha akkor nem küldöm vissza, akkor lehet csak ez az egy órám lenne
Amúgy szerintem mindháromból én vettem meg az utolsó elérhető példányokat, ezért sem volt sok időm gondolkodni (ezek a szálcsiszolt bezellel és NATO szíjjal szerelt modellek)szerk: várom az "ennyiből már normális órát is vehettél volna" kommenteket is
-
válasz
rbalint88 #277242 üzenetére
Az a baj nálam is gyakran felmerül ez a kérdés és mivel tudtommal nincs még egy olyan jól és könnyen használható óra iphonehoz mint az Apple watch okafogyott lesz a dolog. Sajnos a Huawei bár rohadt jól néz ki tudtommal még mindig nem tudja az nfc fizetést. A garminok meg heroin árban vannak.
Ha az Apple csinálna végre kerek órát első vásárló lennék. -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #277239 üzenetére
Jó esetben talán ez, vagy ennek a 11,5 léniás változata.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Memmaao #277240 üzenetére
Gratulálok, még az üvege is domború, nagyon klassz!
Csak semmi aktuálpolitikai áthallás, de erre a modellre került fel először Peking, Teherán visszakerült, Moszkva meg eredetileg is rajta volt. Hardcore oldal, mély víz. -
válasz
5-ös kezelő #277239 üzenetére
Ja, WDL komoly helynek tűnt, nem véletlenül lehetett drága.
Most olvasom, elvileg a baross utcai Time Service hivatalosan is foglalkozik Armanival... nem tudom, rajtuk kívül ki lehet még. Ha megjön a szíj, próbát teszek velük!
-
rbalint88
addikt
válasz
TheProb #277238 üzenetére
Hat igy jobban kifejtve a kerdest az Ultras topikhoz kepest mar vakarom a fejem en is
(hogy mit szabaditottam a topikra
)
En alapbol ugy gondoltam, hogy az SE melle vegyel egy hagyomanyos, mutatos orat azokra a napokra, amikor kell az elegans fazon, egyebkent meg smart casual melle meg elfer a sima apple watch a nep szemeben.
Ha mindenegyben megoldas kell, akkor valami altalanos okosoras topikban biztos tudnak jo tippeket mondani, de ez a topik nem arrol szol, hanem a hagyomanyos orakrol
Szvsz okosorabol nem lesz igazan elegans, talan egy acel Apple Watch lenne a legjobb kompromisszum, csak azokbmeg orult dragak, gyakorlatilag Ultra arban vannak -
Ma érkezett egy vintage Seiko óra. Szerelem van.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
AxBattler #277237 üzenetére
WDL komoly márkás órákat szervizel tudtommal, Fortis-t vittem már nekik gariban. Furcsa, h divatmárkát is csinálnak, de biztosan jó vastagon fog a ceruza. Sajnos én is ügyetlenül keresek, de a srácok között biztosan van, aki sec perc alatt kiguglizza, mi van az órádban és mennyi bele egy új.
Oba csinál szíjakat méretre (meg más is biztosan, FB csoportban is), írj rá, ha aktuális lesz.
TheProb : Van okosórás topik, nekem is ott adtak tanácsot - Nem kerget el senki, inkább megfertőzünk rendes órákkal. Kicsit olvasgatod a fórumot, pár héten belül már rendeled is Aliról a zafírüveges acéltokos NH szerkezetű automatád v VH31-es kvarcod. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kicsit félve írok ide, ránézésre ez a hardcore "igazi" órás topik, de rbalint88 kolléga javaslatára azért bekérdezek.
Jelenleg egy Apple Watch-ot használok és szeretnék valami elegánsabb, kulturáltabb megjelenésű okosórát. Ez alapból szűkíti a kört, az meg méginkább, hogy iPhone kompatibilis kéne legyen. Eddig amik felmerültek, mint opció:
-Huawei Watch GT 5 Pro - talán a leginkább óraformájú okosóra, ami érdemben használható iPhone-al.
-Valamilyen Garmin, bár ami relatíve jól nézne ki, ott már elég vastagon fog a ceruza
-Apple Watch Ultra, kedvességből nevezném én is elegánsnak, de ugye a kompatibilitás és featureset miatt ez lenne lenne egy alternatíve. rbalint88 megpróbált lebeszélni róla a méretei miatt.Néztem még a Withings ScanWatch2-t, de mutatós órákat sose tudtam megszokni. Tudom, ez írtó gáz meg minden, főleg egy órás csoportban. De nem tudok vele mit csinálni.
A keret egyébként 200-max 250 lenne.
Anno egy Amazfit Stratos 2-t használtam, nekem az kellőképen szofisztikált volt egy barna bőrszíjjal és valami kulturált számlappal.
Előre is köszi a tippeket, remélem nem vasvillával fogtok elkergetni a több pontos eretnek kijelentésem miatt.
-
válasz
SOAD19 #277231 üzenetére
Jogos, pár tízezerért már kapható Lorus, Pulsar, esetleg kicsit drágábban Edifice (utóbbival szemezek is), de ahogy írtad, inkább kicsit személyes jelentősége van számomra. Amúgy is majd szeretnék több órát váltogatni, ezek közé kell egy picit elegánsabb(nak vélt) óra... arra jó lesz ez.
#277232 5-ös kezelő
Szerintem maradok WDL-nél, annyira nem értek a szerkezethez, hogy ezt megítéljem.
A használatra vonatkozó tippeket köszönöm!
Hirsch szíjat, okosba', akciósan venném, 13k HUF tényleg nem olcsó lenne... a kézműves szíjat viszont nem találom, tudnád linkelni a fórumtagot (akár privátban)? -
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #277234 üzenetére
Kedvenc regényem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #277234 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
AxBattler #277230 üzenetére
Laikusként arra tippelek, h rosszkor állítottál dátumot, és megsérült a műanyag fogaskerék benne. Elem 2-3 évet szokott bírni, aztán egyre kevesebbet, ahogy öregszik a szerkezet. Rá kell keresni, mi az olcsóbb, javíttatni v új szerkezetet rendelni hozzá Kínából. Maga a csere pár perc meló egy ügyes órásnak, szétszerelni nyilván több. Ha kész, ne állíts dátumot cca. 20h-04h között. Az a tuti, ha hatosra mutat a kismutató, ha nem tudod biztosan, de. v du. van az órán. Hirsch-re azt mondják, nem rossz általában, de ennyiért kézműves szíj is van, fórumtagtól. Alin is vannak valódi, jó minőségű bőrszíjak, némi körültekintés kell persze.
-
SOAD19
addikt
válasz
AxBattler #277230 üzenetére
Biztos, hogy érdemes rá költeni? Én inkább vennék a helyében egy másik órát, kínai órákból is vannak már elég tűrhetők pár tízezerért is akár. De ott vannak a Casio-k is akár, 30-40k-ért már akad egy-két zafír üveges is.
Ennél az Armaninál is inkább, csak a márkát fizetted meg. Persze, ha ajándékba kaptad, vagy van eszmei értéke számodra, akkor nem szóltam. -
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy budapesti szervizt, ahol megbízhatóan, normális áron rendbe tudnám hozatni a karórámat?Emporio Armani AR0428-as modell lapul pár éve a fiókomban, nem hordtam egy jó ideje, volt több problémám vele:
- elem túl hamar merült (2 éven belül, lehet ez nem probléma);
- dátum számlapjai "elcsúsztak", fél napot mutattak (a szerviz, ahová hordtam, csak ideiglenes tudta megoldani, aztán megint hibásan jelent meg, ráadásul drágán is dolgoztak);
- bőr óraszíj elhasználódott (ehelyett néztem egy Hirsch Scandic 24mm-t).Szerk.: bocsi, most nézem, egyedül a WDL Szerviz Kft. (1052 Budapest Pesti Barnabás u. 4 I. em. Millenium Center) a hivatalos.
-
Deskdiver
senior tag
Türelmesen várok, hogy kapjunk a Casio-tól full acél, digitális Marlin, Swimmer vagy "Blue Thunder" újrakiadást, addig viszont be kell érni egybeöntött G-Shock-al (ami szvsz úgy néz ki mint egy bedagadt boka.) Íme a GA-V01
-
Veron
addikt
Mi a véleményetek a külső AR rétegről, áldás vagy átok? Érdekes, ahogy szinte eltűnik az üveg, viszont a puha rétegen megjelenő karcok az őrületbe kergetnek.
-
Ha valakinek ép egy új Váljon 7733 kell, itt a kiváló alkalom.
Angols CWC pilot reissue baráti-kedvező teszkógazdaságos 4200 angol fontért.
-
dzsi23
addikt
Fényevő Tissot PRC 100, ez önmagában nyilván nem lenne kimondottan érdekes, na de hol van az a szolár panel? Közvetlenül a zafír alatt?
Erre azért vetnék egy pillantást élőben.
-
Érkezett új Timex snoopy Q GMT. Nem tudom eldönteni, hogy tetszik e.
-
Dapro
senior tag
uhh látom van hamilton khaki field bronze bol fehér is [link]
már csak az a kérdés, kell-e 6ik óra. -
driv4r
aktív tag
válasz
Dapro #277208 üzenetére
De, elég sok központi mp. mutatós bronz van; kérdés, mi fér bele a 'hasonlóba'.
Olyat kellene keresni, amelyikben nem 6497/8 van, a legtöbb valószínűleg a pilóták között lesz, de az előző marine / deck watch fazon is van centrál mutatóval, pl. ezek között is. Az NH35 kínai bronztokosok már 50-60 ezer körül indulnak, keress rá másik topikban. Ha esetleg búvár is lehet, akkor ez elég csinos, de klasszik field is van, vagy akár ilyen mid-century GADA-szerűség is.
Nem tudom, milyen fazont szeretnél, milyen ársávban; az is lehet, hogy csak szimplán rákeresel az anyagra / gyakoribb szerkezetekre, kb. cusn8 bronze 2824 2801 sw200 sw210 9039 nh35 jelleggel, biztos rengeteg lehetőség van.
-
SOAD19
addikt
Tényleg jó színek, már amennyire meg tudom ítélni:
[link]
dzsi23, nem nevezel be egy jégkékre?Hátha, erre is ráveszlek.
-
diegho
nagyúr
Az új számlapos waterbury chrono csak szerintem lett nagyon szép? [link]
-
rozsgyi
tag
válasz
vasim.ragat #277197 üzenetére
még mindig jó ez a számlap, csak az két rögzítőcsavar rontja az összképet, kár érte..
-
fagyalllo
őstag
válasz
RetroAnalóg #277202 üzenetére
Szépen belefaragták a 40 mm-es tokban a ~37-es szerkezetet, biztos jó hangosan ketyeghet, szimpatikus.
-
driv4r
aktív tag
válasz
RetroAnalóg #277202 üzenetére
Klasszik műfaj, csinos óra, ha minden igaz, a szerkezet kivételével valóban Made in Germany, és még házon belül is készül. [link] [link] [link] Ha mindenképpen német és bronz kell, hasonló árban van még arab számos Archimede, drágábban meg Stowa. Én nem vetném el a sima acélt se, kékített mutatókkal, arra többféle szíjat lehetne tenni, de ez az én egyéni heppem.
-
RetroAnalóg
kezdő
Erről mi a véleményetek?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Tudományos Pandémia Klub
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest