-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #278085 üzenetére
‘Spórolás / láthatóság’ témában a Panerai disznóságait bírom a leginkább, pár illusztráció alábbiakban, P.9010 finiselés zárt hátlappal vs. betekintős hátlappal, de ami a csúcs, hogy a 6497 alsó csapágylemezét kizárólag ott perlázsolták, ahol ez látszott a hidak között. Ez már nem csak szimpla megúszós megoldás, ez már művészet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga #277964 üzenetére
Ahogy mondod, sajnos.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
Fox Mulder #277927 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
rbalint88 #277925 üzenetére
Sztoikus belenyugvással vállalom a stigmát, én még a Pitti-re is turkálós farmerban jártam, viszont a Zeppelin márkától igyekszem tisztes távolságot tartani, és Tissot órám is csak egy van, azt is csak fagyalllo bosszantására tartom;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277919 üzenetére
Ari az isten, újra kellene nézni az első két évadot. Van most megint pár új órás vonatkozású sorozat vagy film.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #277912 üzenetére
Ez olyan szerintem, mint a ‘szabad-e a Talmud olvasás közben dohányozni’ vicc, mert egy elegáns órát bármihez, bármikor fel lehet venni. Mondjuk én egy sznob hippi vagyok, kifejezetten sportos cuccokban járok, nem feltétlenül mérvadó a véleményem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277862 üzenetére
Köszi! Nekem ez egy teljesen ismeretlen világ, de tényleg érdekes dolgok jöttek elő.
Kicsit keresgéltem, az egyik első oldalon még azt írták, csak négy hivatalos időmérő volt, TH, Siemens, LG, Rolex, de aztán megtaláltam ezt, és mintha jóval bonyolultabb lenne a helyzet. Ott írtak erről a Heuer Centigraph nevű csodáról, arra belelkesültem, az meg egyenesen átdobott erre az ABTW Dávid írásra, az is jó volt.
Amúgy tényleg úgy tűnik, kiveszett belőle a romantika, ld. régi Heuer vs TAG (Heuer), ha jól értem, az LVMH most kitúrta a Rolexet, és 10 évre megvette az F1 szponzorációs jelenlétet a többi láfsztájl márkájának is, így már érthetőbb a dohogásod reklám süketelés témában.
-
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19 #277844 üzenetére
Nálam se szempont, nem nagyon szoktam eladni, inkább beszámíttatom vagy csereberélek. Ha már az elején elkönyvelem, hogy ez csak egy hobbi, tehát tisztán pénzügyi szempontból ráfizetéses játék, akkor nagy csalódás nem érhet. Illetve még az is szempont, hogy nem igazán érdekelnek az új órák, az öreg órákban meg kisebb az értékvesztés, már ha egyáltalán el lehet adni őket:)
Most 10 órám van regelve WatchCharts-on, becsült piaci érték középtávon stagnál vagy csökken, -5,1% 3M, +1,5% 6M, -1,4% 1Y.
-
driv4r
aktív tag
Normal
Italic
Bold
Bocs, tesztelek, vagy a telómmal történt valami, vagy megváltozott a fórum typeface beállítás. A kurzív teljesen más, mint korábban, mindjárt orra esik. A ‘válasz [xy] #0123 üzenetére’ szöveg is kurzív lett, eddig normal volt. Megnézem gépen is, egyelőre baromi idegesítő. -
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277786 üzenetére
Az erőfeszítéseidet díjazni fogja az utókor. With great power reserve comes great responsibility.
Én kezdő hobbistaként még csak most teszem meg az első, botladozó lépéseimet a kvarcórák titokzatos, ám veszélyekkel terhes világában, ezért egyelőre maradtam az un. 'gombelemes' szerkezetűeknél. Közgazdasági értelemben véve ez a kis biszbasz egy fantasztikusan viselkedő jószág, amilyen kicsi, olyan erős; a Conradban még csak 585 forint, de az órásomnál akár már meg is triplázódna az ára. Amúgy kiváló mester, ahogy mondani szokták, a keze aranyat ér; amihez csak hozzáér, jelentősen megdrágul.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277776 üzenetére
Azért néha tisztelem az ez irányban tanúsított kitartó türelmedet.
A következő renitens tanítás után bent marad, és 100-szor felírja a táblára, de gyöngybetűkkel ám: ‘Az órában NEM kondenzátor van, NEM is kapacitor, hanem akkumulátor.’
-
driv4r
aktív tag
válasz
Polarstar #277770 üzenetére
Kb. mikroszkopikus jelentőségű kérdés, mi lesz az amerikai forrásból származó órákkal a védővámok áttételes hatásai miatt. Kizárólag azért merült fel, mert az eredeti kérdező a Jomashop-ot említette, és az nem is egy normál üzleti modell (szürke dealer, import-export). Simán benne van a pakliban, hogy semmiféle vám nem lesz az óra / ékszer vámáru-csoportra, az a kerekítési hiba kerekítési hibája lenne a Netflix, Google, Amazon, Harley-Davidson, Levis stb. összevetésben.
Inkább az az igazi kérdés, hogyan kezeli majd a svájci, japán stb. óraipar az eredeti kihívást, az őket sújtó amerikai védővámokat, a bejelentés után pl. rögtön esett 5-6%-ot a Richemont, LVMH, Swatch Group, a Watches of Switzerland meg 10% fölött. Svájc legfontosabb piaca az USA, az export mintegy fele oda irányul. Nyilvánvalóan nem fogják teljes egészében ráterhelni a 31%-ot az ottani fogyasztókra, ráadásul a top márkák globálisan is igyekeznek egységes fogyasztói árakkal dolgozni, és akkor máshol is emelni kellene.
Mindegy, nem akarok túl sokat off-olni, itt van egy korai reakció és latolgatás. Inkább rákeresek gyorsan az általad említett Kobold órákra. Halványan rémlik valami, valami nem túl szép látvány a tíz évvel ezelőtti fórumokból, plusz egy kis szokásos kamu branding sztori
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #277766 üzenetére
Extra-extra költség akkor lesz, ha majd lesz uniós viszonossági vám is az USA exportra.
Extra költség már most is van, pontosabban lesz április 9-től, amikor az USA majd megvámolja a saját importját, mert annak a svájci vagy ‘svájci’ órának előbb be is kell jutnia az Államokba, hogy aztán a Jomashop eladhassa neked. Ezek az új vámtarifák, hogy csak pár óraiparilag relevánsat említsek, elég magasak, Svájc 31%, Kína 34%, Japán 24%. Tehát eleve megdrágul minden, ami odamegy, aztán vélhetőleg még tovább is drágulhat, ha lesz uniós retorzió, bár ez az online rendeléses, egy végfogyasztós modell lehet, hogy továbbra is marad a szürke zónában, ha van egy kis esze, az EU a tech szolgáltatásokat fogja büntetni.
Két napja Marc ebben a videóban szépen levezette, hogyan csinálhatja ki majd a bizniszét az új rendszer, egy 300 darabos összelegózott óratételen értékarányosan eddig kb. 8% volt a vám, az új tarifák alapján meg 43,5% lesz. -
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
Memmaao #277680 üzenetére
Jó a honeycomb dial, csak kell hozzá egy kis valami, egy kis izé, hopp, megvan, az ízlés szót kerestem. A Bling-Dweller™️ számlapján inkább a 2021 DJ Fluted mintája van, az már a Federer leak fotón se tetszett.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #277678 üzenetére
Hát ez rémes lett, tényleg április 1-i tréfa, az a csirkeháló számlap megkoronázza a béna részleteket, ahogy valaki írta, tényleg Bling-Dweller ergo instant insta hit lesz, ehh. Egy okkal több régit venni, az 1530 ehhez képest egy tool watch.
Milyen jól értesült vagy, csak 8:30-kor lesz a hivatalos bejelentés;)
-
driv4r
aktív tag
Bocs, hogy csak most válaszolok, idáig egy ötezer forintos kis Casio-t csiszatoltam:)
De te most valamiért mérges vagy? Mintha egy enyhe felindultságot éreznék a szavaidban.
'Akkor is, ha senkinek se tetszik es egy vicc az egesz.'
Nekem tetszik, ha meg vicc, akkor pláne, nem kell mindent komolyan venni, ezek csak órák:)
'Mintha az AI osszekavarta volna a datejust-ot, az explorer-t es a regi oyster quartz-ot es ez jott ki belole.'
Akkor az az AI időutazó is, mert már 1970-ben kijött a ref 5100 Texano (DJ fluted bezel + IB), 1975-ben a ref 1530 (sima DJ + IB) és a ref 1630 (fluted bezel + two-tone IB), 1977-ben meg az Oysterquartz. Tehát semmit sem kellett most összekavarni, ezek már léteztek. Ebben az új órában egyedül az Exp. I. 6-9 az újdonság, az tényleg felesleges volt, de a honeycomb számlap is volt már, talán azt se kellett volna.
'De most meno ez a dogunalmas integralt bracelet design, akkor mar a Rolex is beall a sorba egy kis penzert.'
Az, hogy dögunalmas, ízlés kérdése, tényleg több mint 50 éves a műfaj, és én is utálkozva rugdosom félre a nappaliban a Genta-dizájnokat, oh wait; a menőség meg szubjektív, nem érdekel. De az, hogy a Rolex csak emiatt állt volna be a sorba egy kis pénzért, nettó hülyeség. Egyrészt nagyon is sok pénzért áll most be a sorba, másrészt már évek azon nyávog minden órás fórum és az órás média, hogy milyen uncsi is az integrált acél luxi műfaj, vö. savanyú a szőlő. Vagyis ha most a Rolex is kihoz egy ilyen, a katalógusukban amúgy már régóta szereplő formatervet, akkor az nyilvánvalóan nem a trendkövetésről és annak aprópénzre váltásáról szól. Egyszerűen csak megtehetik és kész, egymagukban több pénzt csinálnak, mint az utánuk következő 5-6 svájci. A személyes tippem az, hogy ez részben egy fricska a Patek felé is, vö. Cubitus-katasztrófa, a másik, hogy nagyon sok női vásárlót is be fognak húzni ezzel az új referenciával.
'Tippre egyebkent 12ezer ejro korul lesz a sima acel ebben a fluted komboban.'
Üdítően optimista vagy:) De a próféta szóljon belőled, én 15 fölé saccoltam volna. Szerinted ennek mennyi lehet majd a felára? -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #277648 üzenetére
Már két éve levédették a nevet, várható volt. De kicsit kiakadtam, hogy pont ezt a tokot kapta, a titkos Holy Grail órám a ref 1530, és most, hogy újra lesz IB Rolex, egy if you know you know jellegű flexelési lehetőséggel kevesebb. Húzós ára lesz szerintem, azt a gátszerkezetet, meg egyáltalán az újdonság élményt meg fogják keményen fizettetni. A flat link Jubilee tetszik, a számlap viszont nem, az túl sok.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #277477 üzenetére
Vicces, pont most pakolom az Agave kiadós kosaramat, és ezen a Scalzi-köteten morfondíroztam, szeretem a bizarr sztorikat. De a tied übereli, ez meg olyan, mint a habcukor, brrr.
-
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@ #277473 üzenetére
Ott van még a nagyker is, 5-9 fő a statisztikai állomány, 1 Mrd forgalom, szerintem ők is foglalkozhatnak ilyen back office ügyekkel, mint a visszáruzás. De jobb ezt nem feszegetni, járogattam anno a Váci 46. üzletbe, még egy elemcsere is gyomorgörccsel járt, félek a B. bácsitól.
-
driv4r
aktív tag
válasz
phrenetiX #277444 üzenetére
Mert a pénzed addig is nekik dolgozik, mint látra szóló betét, még ha fikarcnyi kamateredménnyel is. Ezt a cég pénzügyi politikája határozza meg, az pedig kötelezően betartandó belső szabályozás. Az a személy pedig, aki lekezelte a sztornó számlát és a visszáruzást, egyúttal már rég be is állította valószínűleg az automatikus visszautalást feléd a beállított banki napra. Hiába kis cég, biztos integrált rendszert használnak, ezért nem eseti, emberi döntés alapján történik a jogszerű határidőt akár kimaxoló visszautalás. Biztos rossz érzés ez a te oldaladról nézve, drukkolok, hogy mielőbb a pénzednél legyél, de el kellene végre fogadni, ez nem egy morális, hanem egy jogi-gazdálkodási kérdés.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #277411 üzenetére
‘Női használt órák piaca’ margójára, pont most csináltam tavaszi nagytakarítást, illetve ha új autót nem is, de egy használtat azért lehetne venni a Doxa árából;)
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #277345 üzenetére
Csinos, karaktermentes óra, a H-link jó, a felületkezelés is.
De az ilyen dumák engem kikészítenek, mondjuk a Triwa-féle borzalomnál egy fokkal jobb, mert nem akarja megmenteni a világot, csak szimplán BS.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #277343 üzenetére
Pár száz euró a regisztrációs díj, diákoknak meg általában ingyen van.
Viccet félretéve, ezek teljesen legit, elismert dizájn díjazási rendszerek, rengeteg teljesen okés óra kapott már Red Dot díjat, kb. a Sinn 936 - MB&F HM 6 íven mozogva, az iF már '74-ben is adott ki ezért, a New York PDA tavaly ezért, de kínaiak is simán megkaphatják, German Design díjas volt pl. a CIGA meg az (amúgy svájcinak kamuzott) Agelocer is.
Ettől persze még nem lesz jobb vagy jelentősebb ez a Nordgreen, de az egy teljesen más kérdés. Minden komolyabb díjazási rendszer regisztrációja pénzes, ez alól egy GPHG sem kivétel.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277261 üzenetére
Szerény statisztikai adalékként jelentkezem, kora reggel percekig pöcsöltem, mire sikerült vissza hackelni az mp. mutatót. Egy igénytelen barom vagyok, ha tényleg drága óra lenne, akkor csak simán felvettem volna.
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #277256 üzenetére
'Ha PONTOS óra kell, akkor kvarc. (szerintem)'
'de fogadjuk el, hogy nem az óra funkció a fontos egy drága órában hanem a presztizs.'
Illő tisztelettel, de ezt én nem szeretném elfogadni.
Ilyen formában ez egy mérhetetlenül leegyszerűsítő, bináris megközelítés: vagy az 'óra funkció', vagy a 'presztízs' a fontos egy (drága) órában. Kismillió egyéb szempont létezhet, hogy mitől fontos valakinek egy óra, akár drága, akár olcsó. Nálam pl. pont a 'presztízs' lenne az utolsó, mert az mindig a mások szempontja, előtte meg van ezer másik, azok meg az én saját szempontjaim, és nehogy már mondjuk másoknak a 'presztízsről' alkotott, jellemzően elég béna és ködös elképzelései legyenek számomra mérvadók. Vagy ahogy itt a topikban szokták mondogatni a veteránok: magamnak veszek órát, nem másoknak.
Amúgy písz meg minden, próbáltam semlegesen fogalmazni, nem akarok meddő vitákat, de ez valahogy kikívánkozott.
* dzsi előzött, lassú voltam, nem ittam elég kávét ma még:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #277239 üzenetére
Jó esetben talán ez, vagy ennek a 11,5 léniás változata.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Memmaao #277240 üzenetére
Gratulálok, még az üvege is domború, nagyon klassz!
Csak semmi aktuálpolitikai áthallás, de erre a modellre került fel először Peking, Teherán visszakerült, Moszkva meg eredetileg is rajta volt. Hardcore oldal, mély víz. -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #277234 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
Dapro #277208 üzenetére
De, elég sok központi mp. mutatós bronz van; kérdés, mi fér bele a 'hasonlóba'.
Olyat kellene keresni, amelyikben nem 6497/8 van, a legtöbb valószínűleg a pilóták között lesz, de az előző marine / deck watch fazon is van centrál mutatóval, pl. ezek között is. Az NH35 kínai bronztokosok már 50-60 ezer körül indulnak, keress rá másik topikban. Ha esetleg búvár is lehet, akkor ez elég csinos, de klasszik field is van, vagy akár ilyen mid-century GADA-szerűség is.
Nem tudom, milyen fazont szeretnél, milyen ársávban; az is lehet, hogy csak szimplán rákeresel az anyagra / gyakoribb szerkezetekre, kb. cusn8 bronze 2824 2801 sw200 sw210 9039 nh35 jelleggel, biztos rengeteg lehetőség van.
-
driv4r
aktív tag
válasz
RetroAnalóg #277202 üzenetére
Klasszik műfaj, csinos óra, ha minden igaz, a szerkezet kivételével valóban Made in Germany, és még házon belül is készül. [link] [link] [link] Ha mindenképpen német és bronz kell, hasonló árban van még arab számos Archimede, drágábban meg Stowa. Én nem vetném el a sima acélt se, kékített mutatókkal, arra többféle szíjat lehetne tenni, de ez az én egyéni heppem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276937 üzenetére
Swatch Group: elég fenntarthatatlannak tűnik a sztori, 2014 óta nem tudnak növekedni, a jelenlegi eladatlan készleteik értéke megegyezik már az éves forgalommal. Teljesen érthetetlen, miért kell csak az Omegának 1400 SKU-t tartani egy stagnáló piacon. Az olcsóbb márkáik (Longines, Hamilton, Rado, Mido, Certina, Tissot) a senki földje sávban vannak, olcsónak drágák, drágának olcsók, a drágább óráikból (Breguet, Blancpain, GO) meg évi max. 20-30 ezer darab megy el, arra sem lehet globális üzletet alapozni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276894 üzenetére
Igen, a WUS kollázs képen világosan látszik, 0-15 között fehér a lünetta plusz van egy szögletes cyclops az üvegen.
Maga HST pedig dokumentáltan Rolex guy volt, és emellett nagyon korrekt életvitelt folytatott, ma már sajnos nem teremnek ilyenek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276886 üzenetére
Nem sajnos, az ilyen menő arcok megfizethetetlenül magas óradíjjal ketyegnek;) na, mégis sikerült belekeverni valami on topic fordulatot;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #276843 üzenetére
Persze, tudtam, hogy arra gondolsz, de csak kötözködtem, hátha bedőlsz neki, ez is az ősi szkíta
ügyvédiharcmodor része, mondani valami meredeket, hátha összezavarodik a másik, és nem firtatja tovább, inkább visszavonul, jó olvasgatást:) -
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276836 üzenetére
Igen, de az ősi, buzogány formájú mutatókkal. A 'snowflake' elnevezés egy nyelvtörténeti őskövület, késő Tudor-korabeli atavizmus, de napjainkban sajnos újra dekadens, woke elhajlás lett, tehát mindig is téves volt. Amúgy meg Óceánia Keletázsia ellen visel háborút; Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #276833 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276826 üzenetére
Drilled lugs, igen.
Vagy a Praesidius*, az is Montrichard gyártásból van, mint lassan bármelyik érdekesebb neo-vintage, Nivada, Vulcain stb. Érdemes követni a Laidet partnerét akár itt is, gyakran van iparági inszájderkedés.
* dzsi, igen, az előzőre.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Kvelstadt #276823 üzenetére
Azt a 'flancolást' eredetileg a MoD írta elő a Dirty Dozen specifikációjában.
Már ha elfogadjuk, hogy a Revelot a DD-45 előtt próbált tisztelegni, mert ez azért másoknak talán jobban sikerült.
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #276723 üzenetére
2009, Vatera, vintage, tehát működik az imprinting:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276700 üzenetére
Várható volt, ha nem is ilyen gyorsasággal, CFB vs. Rolex.
-
driv4r
aktív tag
Egy kis hazai vonatkozás a GS kapcsán:) Már ha jól látom a ref alapján.
Tudom, hülye vagyok, de nekem inkább a Helmet kellene, főleg, ha a saját fishbone bracelet-en van. -
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga #276603 üzenetére
A lényeg persze lemaradt: gratula az új családtaghoz.
Utólagos engedelmeddel kiegészítettem, a szokásos fickós EDC-körítés obligát elemével; nézd csak, milyen jól illeszkedik a bicska piros linere a tárca és a szíj díszvarrás hasonló színeihez;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga #276603 üzenetére
Nem érdemes újat venni, mondjuk lassan már semmilyenben sem. Január első hetében azzal a szent meggyőződéssel mentem el Nomos-nézőbe, hogy a tavalyi olcsó vackok széria után inkább egy nagyszabású money burning keretében fogok teljesen feleslegesen eltapsolni viszonylag sok pénzt, utána rögtön megbánom, és akkor talán PTSD-alapon fogok kigyógyulni ebből az ostoba hobbiból. A boltban és később, a katalógus átnyálazása után kiderült, teljesen el vagyok tévedve pénzileg, már a legolcsóbb Tangente 33 listaára is 1,320, az újabb modellek nagy része meg egyszerűen nem tetszik, elvesztette
közpéNomos jellegét. Tehát mindenképpen kell idén vennem szuper olcsón egy régi Anteát, bár ez nem feltétlenül a fentiekből logikusan levezethető következtetés. -
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19 #276596 üzenetére
Forint árfolyam margójára: durva, mostanában találtam meg ennek a számláját, 305,600 volt utánvéttel, Roger's, 2017. De az automata volt ennyi, tehát az akkori ~310 MNB éves közép szerint kb. 995€ lehetett a listaár. Most meg azt írod, már 855€ a kvarc is. Család dobta össze a lovét rá, akkoriban 15-20 ezernél többet órára kiadni pénzkidobásnak tartottam, mondjuk mostanában is egyre gyakrabban érzem ezt.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lore76 #276534 üzenetére
'A kalapos nyúl órája inkább, mint egy hasznos szerkezet.'
A mondatod első fele kifejezetten pontos, viszont az egésze arról tanúskodik, teljesen más elképzeléseink vannak a 'hasznos szerkezet' fogalmáról.
A helyedben nem erőltetném annyira a 'hasznosság' fogalom alkalmazását az órák vonatkozásában, mert perceken belül befut az első 'vajon mit tudhat egy JLC Master Ultra Thin Date, amit egy Casio F91W ne tudna ezerszer jobban' típusú komment.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lore76 #276529 üzenetére
'For clarity: nem arra vagyok kíváncsi, hogy n+5, hanem hogy ennek mi a logikája*, illetve, hogy mit is látunk igazából a mutatókon 2 egész óra közott*, azokat hogyan is kell értelmezni' [kiemelések tőlem]
Für Klarheit (und Präzision): az n+5 = n(x) a főszabály, de ha n(x) nagyobb, mint 12, akkor az (n+5)-12-t kell alkalmazni, így az 1-től 12-ig terjedő természetes egész számok tetszőlegesen bármelyikével kezdve ezek felírhatóak a sorozatban: (1+5)=6, (6+5)=11, de (11+5)=16, tehát (16-12)=4, stb stb.
* Nincs neki 'logikája', talán az ötös ugrás eredményezett kellően randomnak tűnő eloszlást, a kettesével és hármasával történő nyilvánvalóan nem jó, a hatos sem, a négyest fel lehetne írni, hogy mit eredményez, de nincs hozzá kedvem, a 6+ meg már az ugróóra modul mechanika rovására mehet.
** Két egész óra között a mutatókon meg igazából csak a polírozást látjuk. Amikor a percmutató ~59 és ~1 körül van, és nincs rajtad az olvasószemüveg, na az is is elég tricky,
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #276511 üzenetére
A VFA nagyon klassz, drágább is volt, mint egy akkori GS, ehhez még a Rolex lakájmédia is elismerően csettintett. Ha majd egyszer megunnád, cserélhetünk;)
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #276464 üzenetére
Ha így kérdezed, akkor nyilvánvalóan tudod is, hogy megvették őket, tavalyelőtt kb. az év híre volt (óra) üzleti szempontból, elég messzemenő lehetséges következményekkel. Én még nem láttam élő embert, aki ilyet viselt volna, kivéve a Keanu Reeves-t, de az csak termékelhelyezés a JW filmekben.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #276404 üzenetére
Ezen már én is elgondolkodtam, generálok magamnak egy másik karaktert, másik névvel, másik avatarral, és lelkendező, cseppet sem cinikus hozzászólásokban fogom majd méltatni a modern svájci és japán óraipar remekeit, de a másik topikban, és amikor
rámutatnakrámutatunk a skizoid eltévelyedésemre, a közhelyes Karinthy-idézettel fogom kivágni magam. -
driv4r
aktív tag
válasz
Tsebacsi #276398 üzenetére
Nem azért a
kétezer euróértkét fillérért, de azt a megoldást mintha már láttuk volna itt. Ja, megvan, egy kb. 120 dolláros kínai Exp I kopin. -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #276393 üzenetére
Nekem tetszik az a korona, még inkább konstruktivista dizájnja van tőle az órának. De halkan jelzem, át kell mennünk a másikba folytatni ezt az eszmecserét, mert 24 órán belül már a második Alis kínai cuccot teszed fel ide, folyamatosan feszegetve a határokat. Nem lesz jó vége ennek, hát kell neked a baj?:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276383 üzenetére
Gratula, ez valóban jófogás volt, bocs a rémes szóviccért:) A Vinted egyre jobb, utolsó 3-4 darabot már én is ott lőttem, most megnéztem, még mindig 48 óra van figyelésben, szörnyű ez a hobbi, sose lesz vége:) Most úgy próbálok védekezni a habzsolhápság ellen, hogy nem is keresek rá konkrét órákra / típusokra, hanem hagyom, hogy az algo feldobáljon mindenfélét a hírfolyamban, és csak akkor kattintok, ha érdekes, lesz, ami lesz alapon, legalább van benne valami potenciális mázli-faktor is.
* a másikban feltehetnéd az UV linkjét, pont most keresgélek én is:)
** bocs, most látom, már feltetted ide. -
driv4r
aktív tag
válasz
lenox #276381 üzenetére
Honnan tudta? [őszinte ámulattal]
Illetve annyi korrekcióval, hogy igazából legalább 20-25 régit vettem volna belőle, mert mostanában sajnos nagyon elszálltak az árak, kénytelen voltam átállni a 40 - 50 ezres kategóriára, sátoros ünnep manapság találni valami értelmezhető vackot a 10 ezres sávban.
Amúgy a Toki lehet, hogy maradt volna, de csak a flexelés faktor miatt:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
diegho #276270 üzenetére
Alin van egy csomó vékony, finom szíj, korrekt anyagokból, Horween vagy Shinki kordován, Horween chromexcel, olasz borjú, krokó, rája, bőség zavara, 4-5 ezer körül indulnak.
De ahogy gondolod, élőben megnézni a legbiztosabb, nyomott mintás Hirsch szíjjal nem fogsz mellélőni, a Duke a krokó, a Rainbow a gyík, ha meg nem annyira klasszik öltönyóra az az Orient (pl. mert +40mm:), akkor a Camelgrain is jó, az kicsit sportosabb.
-
driv4r
aktív tag
válasz
diegho #276266 üzenetére
Nem tudom, milyen az az Orient, vagy hogy milyen jellegű bőrszíjat keresel. De javaslom, keress rá oba topiktársunk munkáira itt vagy a Hardveraprón, egyedi, kézzel varrott darabok, jó alapanyagból, jó áron. Nem rokonom, nem üzletfelem, de sporttársi alapon bízvást merem ajánlani, képekről meggyőző, szerintem full bespoke is rendelhető. Kommersz gyártókat is biztos tudnánk javasolni, csak ahhoz kicsit specifikusabbnak kellene lenned, a 'valamilyen bőr' azért eléggé sokféle valamilyen lehet.
* Nem értem, CNS-ről már rendeltél NATO-t, tele ott a padlás bőrrel is, azt nem nézted? Ami ellenjavallt, saját tapasztalat, az a Retro típus, nagyon vastag, a klasszik Padded modellek is túltömöttek, a Pebble grain túl műanyagos felületű, de a Vintage / Heritage vonal nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest