-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277261 üzenetére
Szerény statisztikai adalékként jelentkezem, kora reggel percekig pöcsöltem, mire sikerült vissza hackelni az mp. mutatót. Egy igénytelen barom vagyok, ha tényleg drága óra lenne, akkor csak simán felvettem volna.
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #277256 üzenetére
'Ha PONTOS óra kell, akkor kvarc. (szerintem)'
'de fogadjuk el, hogy nem az óra funkció a fontos egy drága órában hanem a presztizs.'
Illő tisztelettel, de ezt én nem szeretném elfogadni.
Ilyen formában ez egy mérhetetlenül leegyszerűsítő, bináris megközelítés: vagy az 'óra funkció', vagy a 'presztízs' a fontos egy (drága) órában. Kismillió egyéb szempont létezhet, hogy mitől fontos valakinek egy óra, akár drága, akár olcsó. Nálam pl. pont a 'presztízs' lenne az utolsó, mert az mindig a mások szempontja, előtte meg van ezer másik, azok meg az én saját szempontjaim, és nehogy már mondjuk másoknak a 'presztízsről' alkotott, jellemzően elég béna és ködös elképzelései legyenek számomra mérvadók. Vagy ahogy itt a topikban szokták mondogatni a veteránok: magamnak veszek órát, nem másoknak.
Amúgy písz meg minden, próbáltam semlegesen fogalmazni, nem akarok meddő vitákat, de ez valahogy kikívánkozott.
* dzsi előzött, lassú voltam, nem ittam elég kávét ma még:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #277239 üzenetére
Jó esetben talán ez, vagy ennek a 11,5 léniás változata.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Memmaao #277240 üzenetére
Gratulálok, még az üvege is domború, nagyon klassz!
Csak semmi aktuálpolitikai áthallás, de erre a modellre került fel először Peking, Teherán visszakerült, Moszkva meg eredetileg is rajta volt. Hardcore oldal, mély víz. -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #277234 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
Dapro #277208 üzenetére
De, elég sok központi mp. mutatós bronz van; kérdés, mi fér bele a 'hasonlóba'.
Olyat kellene keresni, amelyikben nem 6497/8 van, a legtöbb valószínűleg a pilóták között lesz, de az előző marine / deck watch fazon is van centrál mutatóval, pl. ezek között is. Az NH35 kínai bronztokosok már 50-60 ezer körül indulnak, keress rá másik topikban. Ha esetleg búvár is lehet, akkor ez elég csinos, de klasszik field is van, vagy akár ilyen mid-century GADA-szerűség is.
Nem tudom, milyen fazont szeretnél, milyen ársávban; az is lehet, hogy csak szimplán rákeresel az anyagra / gyakoribb szerkezetekre, kb. cusn8 bronze 2824 2801 sw200 sw210 9039 nh35 jelleggel, biztos rengeteg lehetőség van.
-
driv4r
aktív tag
válasz
RetroAnalóg #277202 üzenetére
Klasszik műfaj, csinos óra, ha minden igaz, a szerkezet kivételével valóban Made in Germany, és még házon belül is készül. [link] [link] [link] Ha mindenképpen német és bronz kell, hasonló árban van még arab számos Archimede, drágábban meg Stowa. Én nem vetném el a sima acélt se, kékített mutatókkal, arra többféle szíjat lehetne tenni, de ez az én egyéni heppem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276937 üzenetére
Swatch Group: elég fenntarthatatlannak tűnik a sztori, 2014 óta nem tudnak növekedni, a jelenlegi eladatlan készleteik értéke megegyezik már az éves forgalommal. Teljesen érthetetlen, miért kell csak az Omegának 1400 SKU-t tartani egy stagnáló piacon. Az olcsóbb márkáik (Longines, Hamilton, Rado, Mido, Certina, Tissot) a senki földje sávban vannak, olcsónak drágák, drágának olcsók, a drágább óráikból (Breguet, Blancpain, GO) meg évi max. 20-30 ezer darab megy el, arra sem lehet globális üzletet alapozni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276894 üzenetére
Igen, a WUS kollázs képen világosan látszik, 0-15 között fehér a lünetta plusz van egy szögletes cyclops az üvegen.
Maga HST pedig dokumentáltan Rolex guy volt, és emellett nagyon korrekt életvitelt folytatott, ma már sajnos nem teremnek ilyenek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276886 üzenetére
Nem sajnos, az ilyen menő arcok megfizethetetlenül magas óradíjjal ketyegnek;) na, mégis sikerült belekeverni valami on topic fordulatot;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #276843 üzenetére
Persze, tudtam, hogy arra gondolsz, de csak kötözködtem, hátha bedőlsz neki, ez is az ősi szkíta
ügyvédiharcmodor része, mondani valami meredeket, hátha összezavarodik a másik, és nem firtatja tovább, inkább visszavonul, jó olvasgatást:) -
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276836 üzenetére
Igen, de az ősi, buzogány formájú mutatókkal. A 'snowflake' elnevezés egy nyelvtörténeti őskövület, késő Tudor-korabeli atavizmus, de napjainkban sajnos újra dekadens, woke elhajlás lett, tehát mindig is téves volt. Amúgy meg Óceánia Keletázsia ellen visel háborút; Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #276833 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276826 üzenetére
Drilled lugs, igen.
Vagy a Praesidius*, az is Montrichard gyártásból van, mint lassan bármelyik érdekesebb neo-vintage, Nivada, Vulcain stb. Érdemes követni a Laidet partnerét akár itt is, gyakran van iparági inszájderkedés.
* dzsi, igen, az előzőre.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Kvelstadt #276823 üzenetére
Azt a 'flancolást' eredetileg a MoD írta elő a Dirty Dozen specifikációjában.
Már ha elfogadjuk, hogy a Revelot a DD-45 előtt próbált tisztelegni, mert ez azért másoknak talán jobban sikerült.
-
driv4r
aktív tag
válasz
djeperto #276723 üzenetére
2009, Vatera, vintage, tehát működik az imprinting:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276700 üzenetére
Várható volt, ha nem is ilyen gyorsasággal, CFB vs. Rolex.
-
driv4r
aktív tag
Egy kis hazai vonatkozás a GS kapcsán:) Már ha jól látom a ref alapján.
Tudom, hülye vagyok, de nekem inkább a Helmet kellene, főleg, ha a saját fishbone bracelet-en van. -
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga #276603 üzenetére
A lényeg persze lemaradt: gratula az új családtaghoz.
Utólagos engedelmeddel kiegészítettem, a szokásos fickós EDC-körítés obligát elemével; nézd csak, milyen jól illeszkedik a bicska piros linere a tárca és a szíj díszvarrás hasonló színeihez;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga #276603 üzenetére
Nem érdemes újat venni, mondjuk lassan már semmilyenben sem. Január első hetében azzal a szent meggyőződéssel mentem el Nomos-nézőbe, hogy a tavalyi olcsó vackok széria után inkább egy nagyszabású money burning keretében fogok teljesen feleslegesen eltapsolni viszonylag sok pénzt, utána rögtön megbánom, és akkor talán PTSD-alapon fogok kigyógyulni ebből az ostoba hobbiból. A boltban és később, a katalógus átnyálazása után kiderült, teljesen el vagyok tévedve pénzileg, már a legolcsóbb Tangente 33 listaára is 1,320, az újabb modellek nagy része meg egyszerűen nem tetszik, elvesztette
közpéNomos jellegét. Tehát mindenképpen kell idén vennem szuper olcsón egy régi Anteát, bár ez nem feltétlenül a fentiekből logikusan levezethető következtetés. -
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19 #276596 üzenetére
Forint árfolyam margójára: durva, mostanában találtam meg ennek a számláját, 305,600 volt utánvéttel, Roger's, 2017. De az automata volt ennyi, tehát az akkori ~310 MNB éves közép szerint kb. 995€ lehetett a listaár. Most meg azt írod, már 855€ a kvarc is. Család dobta össze a lovét rá, akkoriban 15-20 ezernél többet órára kiadni pénzkidobásnak tartottam, mondjuk mostanában is egyre gyakrabban érzem ezt.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lore76 #276534 üzenetére
'A kalapos nyúl órája inkább, mint egy hasznos szerkezet.'
A mondatod első fele kifejezetten pontos, viszont az egésze arról tanúskodik, teljesen más elképzeléseink vannak a 'hasznos szerkezet' fogalmáról.
A helyedben nem erőltetném annyira a 'hasznosság' fogalom alkalmazását az órák vonatkozásában, mert perceken belül befut az első 'vajon mit tudhat egy JLC Master Ultra Thin Date, amit egy Casio F91W ne tudna ezerszer jobban' típusú komment.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lore76 #276529 üzenetére
'For clarity: nem arra vagyok kíváncsi, hogy n+5, hanem hogy ennek mi a logikája*, illetve, hogy mit is látunk igazából a mutatókon 2 egész óra közott*, azokat hogyan is kell értelmezni' [kiemelések tőlem]
Für Klarheit (und Präzision): az n+5 = n(x) a főszabály, de ha n(x) nagyobb, mint 12, akkor az (n+5)-12-t kell alkalmazni, így az 1-től 12-ig terjedő természetes egész számok tetszőlegesen bármelyikével kezdve ezek felírhatóak a sorozatban: (1+5)=6, (6+5)=11, de (11+5)=16, tehát (16-12)=4, stb stb.
* Nincs neki 'logikája', talán az ötös ugrás eredményezett kellően randomnak tűnő eloszlást, a kettesével és hármasával történő nyilvánvalóan nem jó, a hatos sem, a négyest fel lehetne írni, hogy mit eredményez, de nincs hozzá kedvem, a 6+ meg már az ugróóra modul mechanika rovására mehet.
** Két egész óra között a mutatókon meg igazából csak a polírozást látjuk. Amikor a percmutató ~59 és ~1 körül van, és nincs rajtad az olvasószemüveg, na az is is elég tricky,
-
driv4r
aktív tag
válasz
Quartz51 #276511 üzenetére
A VFA nagyon klassz, drágább is volt, mint egy akkori GS, ehhez még a Rolex lakájmédia is elismerően csettintett. Ha majd egyszer megunnád, cserélhetünk;)
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #276464 üzenetére
Ha így kérdezed, akkor nyilvánvalóan tudod is, hogy megvették őket, tavalyelőtt kb. az év híre volt (óra) üzleti szempontból, elég messzemenő lehetséges következményekkel. Én még nem láttam élő embert, aki ilyet viselt volna, kivéve a Keanu Reeves-t, de az csak termékelhelyezés a JW filmekben.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #276404 üzenetére
Ezen már én is elgondolkodtam, generálok magamnak egy másik karaktert, másik névvel, másik avatarral, és lelkendező, cseppet sem cinikus hozzászólásokban fogom majd méltatni a modern svájci és japán óraipar remekeit, de a másik topikban, és amikor
rámutatnakrámutatunk a skizoid eltévelyedésemre, a közhelyes Karinthy-idézettel fogom kivágni magam. -
driv4r
aktív tag
válasz
Tsebacsi #276398 üzenetére
Nem azért a
kétezer euróértkét fillérért, de azt a megoldást mintha már láttuk volna itt. Ja, megvan, egy kb. 120 dolláros kínai Exp I kopin. -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #276393 üzenetére
Nekem tetszik az a korona, még inkább konstruktivista dizájnja van tőle az órának. De halkan jelzem, át kell mennünk a másikba folytatni ezt az eszmecserét, mert 24 órán belül már a második Alis kínai cuccot teszed fel ide, folyamatosan feszegetve a határokat. Nem lesz jó vége ennek, hát kell neked a baj?:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276383 üzenetére
Gratula, ez valóban jófogás volt, bocs a rémes szóviccért:) A Vinted egyre jobb, utolsó 3-4 darabot már én is ott lőttem, most megnéztem, még mindig 48 óra van figyelésben, szörnyű ez a hobbi, sose lesz vége:) Most úgy próbálok védekezni a habzsolhápság ellen, hogy nem is keresek rá konkrét órákra / típusokra, hanem hagyom, hogy az algo feldobáljon mindenfélét a hírfolyamban, és csak akkor kattintok, ha érdekes, lesz, ami lesz alapon, legalább van benne valami potenciális mázli-faktor is.
* a másikban feltehetnéd az UV linkjét, pont most keresgélek én is:)
** bocs, most látom, már feltetted ide. -
driv4r
aktív tag
válasz
lenox #276381 üzenetére
Honnan tudta? [őszinte ámulattal]
Illetve annyi korrekcióval, hogy igazából legalább 20-25 régit vettem volna belőle, mert mostanában sajnos nagyon elszálltak az árak, kénytelen voltam átállni a 40 - 50 ezres kategóriára, sátoros ünnep manapság találni valami értelmezhető vackot a 10 ezres sávban.
Amúgy a Toki lehet, hogy maradt volna, de csak a flexelés faktor miatt:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
diegho #276270 üzenetére
Alin van egy csomó vékony, finom szíj, korrekt anyagokból, Horween vagy Shinki kordován, Horween chromexcel, olasz borjú, krokó, rája, bőség zavara, 4-5 ezer körül indulnak.
De ahogy gondolod, élőben megnézni a legbiztosabb, nyomott mintás Hirsch szíjjal nem fogsz mellélőni, a Duke a krokó, a Rainbow a gyík, ha meg nem annyira klasszik öltönyóra az az Orient (pl. mert +40mm:), akkor a Camelgrain is jó, az kicsit sportosabb.
-
driv4r
aktív tag
válasz
diegho #276266 üzenetére
Nem tudom, milyen az az Orient, vagy hogy milyen jellegű bőrszíjat keresel. De javaslom, keress rá oba topiktársunk munkáira itt vagy a Hardveraprón, egyedi, kézzel varrott darabok, jó alapanyagból, jó áron. Nem rokonom, nem üzletfelem, de sporttársi alapon bízvást merem ajánlani, képekről meggyőző, szerintem full bespoke is rendelhető. Kommersz gyártókat is biztos tudnánk javasolni, csak ahhoz kicsit specifikusabbnak kellene lenned, a 'valamilyen bőr' azért eléggé sokféle valamilyen lehet.
* Nem értem, CNS-ről már rendeltél NATO-t, tele ott a padlás bőrrel is, azt nem nézted? Ami ellenjavallt, saját tapasztalat, az a Retro típus, nagyon vastag, a klasszik Padded modellek is túltömöttek, a Pebble grain túl műanyagos felületű, de a Vintage / Heritage vonal nem rossz.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276244 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
Tsebacsi #276220 üzenetére
Szerintem CNS Monza, de még régről, ezzel együtt vehettem, az meg tuti CNS. Esetleg Geckota, vagy talán valami másik órán jött, nem tudom. Ilyesmit bárhol találsz, legegyszerűbben talán innen, tőlük már sokat vettem, elég jók.
* Előkerestem, nem gyorscserés, nincs Kvarnsjö jelzés benne, akkor lehet, hogy nem CNS, passz. A béna krómos amúgy most egy distressed bőrön van, az jobb rá:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Macyke82 #276216 üzenetére
Krómtokosat kell venni, kis pénz, kis gond, nagy élvezet. Meg nincsenek elsőbbségi dilemmák se, ez már inkább hetvenes évek eleje:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
vasim.ragat #276199 üzenetére
Ha már kimchi, ezt a Yema Korea modellt idén még szeretném bepótolni, talán 700 euró volt a készlet kipörgetéses promóban, nem is értem, miért hagytam ki.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276193 üzenetére
Nagyon szép szerkezet, de nincs hacking funkció; én elviselném, de sokakat zavarhat.
Most jött a hírlevelük, kivezetik a olcsóbb saját 2000/3000 werket, de hogy megtartsák az olcsóbb vonalat, valami generikus svájci szerkezettel pótolják. Vagy 'svájcival', ha ez a nem nevesített werk mondjuk Landeron lesz. Meg teljesen leáll a Kickstarter funding, inventory alapon fognak értékesíteni. Mindezt lefordítva fogyasztói nyelvre: áremelés várható.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #276142 üzenetére
Hát ja. Ennél többet most nem tudok mondani. Elengedtem a témát, kicsit unalmas:) Viszont ha majd Zuck átáll vintage vonalra, és megjelenik a kezén mondjuk az egyik acél ref 1518, akkor majd visszajövök felszabadultan és boldogan anyázni, mert az már tényleg nem járja:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #276109 üzenetére
Én értelek, a cikk nagyjából rendben volt, szerintem ez a mondat a veleje.
Zuck meg egy köcsög, és ezt ugye már nyugodtan leírhatjuk az általa hirtelen újra felfedezett szólásszabadság jegyében, pláne a korábbi represszív fact-checking gyakorlatok megszüntetése után.
Pontosítok, csak horológiai értelemben véve köcsög, tehát mondjuk nem azért, mert becsicskult a Trump előtt, hanem mert inkább csak aszeszoárnak, kiegészítőnek használja az óráit, az újonnan kreált személyes brand egyik jelölőjeként, vagyis eszközzé alacsonyítja a szerzeményeit, az én-kiterjesztése szolgálatában.
Ha nézted a Succession sorozatot, Kendall is kb. ugyanilyen nevetséges volt, amikor suit and tie corporate csávóból hirtelen tech bro-vá próbálta magát átfazonírozni, és ennek jelzésére a VC és a Patek után egy RM jelent meg a csuklóján. Apropó, erős egyéb áthallások is vannak.
(Személyes tippem: a közeli jövőben lesz még MB&F, pl. a pandás, mert az olyan jópofa, esetleg ritkább Chaykin, tourbillonosból meg akár egy olcsóbb is. És azért az sem véletlen talán, hogy a jelenlegi kollekcióban a régi arany Daytona kivételével mindegyik darabnak jól ismert az árcédulája, hogy ne nagyon kelljen találgatni a zsé aspektusokat.)
De hogy ne keveredjek meddő hadakozásba mondjuk lenox topiktársunkkal, teszek egy kísérletet a helyzet békés megoldására:
Nem kell a Zuckerberget gyűjtőnek tekinteni, és akkor máris minden megoldódott. Gazdag ember, jó tanácsokat kapott, ritka és érdekes órákat vett, örül az új játékainak. De egy szóval se mondta magáról, hogy gyűjtő lenne, nem is próbálta magát annak beállítani. Ha majd esetleg ilyet tenne, akkor majd nyugodtan ki lehet röhögni, addig meg csak csendben irigykedünk magunkban. Az igazi gyűjtők meg amúgy is inkább az ilyen introvertáltabb, általában jobban is öltözködő fazonok: [link] [link] [link] [link].
-
driv4r
aktív tag
válasz
lenox #276128 üzenetére
És tényleg, ott van az elején, figyelmetlen voltam.
Ezen átfutott a szemem, viszont akkor baromság is ez a mondat, mert utána meg kb. végig arról szól az írás, miért is érdekesebb egy manufakturális darab. Elolvastam ezek után még egyszer az ezzel a mondattal beharangozott konklúziót, annak adta szerintem helytelenül az 'Unalmas' alcímet, mert ez nem is kerül kifejtésre, a 'fárasztó' jelző jelenik csak meg.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lenox #276126 üzenetére
Ebben most nem értek egyet veled, szerintem pont nem az volt a cikkben, hogy a gyűjtemény unalmas lenne, hiszen nagyon aprólékosan végigvette, mitől is nem unalmasak az egyes darabok. A cikk címadása viszont nem volt jó, illetve az utolsó szakasz alcíme is az volt, hogy 'Unalmas', miközben nem erről szólt, tehát az se volt megfelelő. Szerintem inkább fanyalgó / berzenkedő volt a cikk, nem annyira fikázó, az majd én leszek itt mindjárt a következő beírásban.
Basszus, gimiben hallgattam utoljára Kreatort, köszi:)
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
RetroAnalóg #276076 üzenetére
Ezeken az új linkeken már nincs is az a fehér ruhás lány, csak valami szakállas fazonok, meg valamilyen órák... Elvesztettem az érdeklődésem:(
Nyugi, én is:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
RetroAnalóg #276072 üzenetére
Szakmai álláspontom szerint az első videót nagyon rosszul vágták, az itt kezdődő röpke 2 másodperces etapot sokkal, de sokkal hosszabbra kellett volna hagyni. A 'Behind the scenes' a végén meg egyenesen priceless. Több Michel Herbelin-t a népnek!
-
driv4r
aktív tag
válasz
Reaktor71 #276056 üzenetére
Vicces.
Akitől ezt kérdezed, ugyanezt egyszer már megkérdezte, válaszoltak, újra kérdezett, újra válaszoltak.
Nincs új a nap alatt, bár ezt a BSG-ben szebben mondták.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lenox #276024 üzenetére
Simán ki is lehet slisszolni a IIII vs IV csapdából, a másikban pont most tettem fel pár régi vackot, két római számos is van, csak szimplán lehagyták a számok egy részét:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
margithid #276022 üzenetére
Praktikus megközelítés, mert elég sokat lehet vele megspórolni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #275990 üzenetére
Félreértetted, abszolút egyetértő módon írtam. Bocs, ha nem fogalmaztam pontosan. Akkor fussunk neki még egyszer:
"Igen, teljesen igazad van, t
Teljesen felesleges a milliméteren lovagolni, az csak egy szám; ha tetszik, akkor mindegy, mekkora." -
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #275985 üzenetére
Teljesen felesleges a milliméteren lovagolni, az csak egy szám; ha tetszik, akkor mindegy, mekkora.
Pont most nézegettem a katalógust, Ahoi 38 sand vagy valamelyik barna Club Sport upgrade-ben gondolkodtam, de aztán múlt héten élőben is csekkoltam, és nem lett szerelem. Maradok egyelőre a réginél, mert annak még nem 47mm a tokfüle:) Ha meg lesz szerelem valamelyikkel, tőlem akár 48 millis is lehet. Amúgy meg teljesen arányos oldalról nézve, Longines Spirit pl. sokkal bénább.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #275937 üzenetére
Ez volt az álmaim elérhetetlen órája 2016 környékén. Ez meg később a Deauville kék. Listaáron most 40%-os a drágulása, nagyjából pariban is van euró vásárlóerős inflációval. De már nem vágyom rá, ezt most kicsit sajnálom is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #275903 üzenetére
Igen, az volt a 2 in 1 megoldás:) és persze ott figyel a hupilila és hupizöld is:)
-
driv4r
aktív tag
Totál érthetetlen, miért nincs sima fekete és fehér számlapos kivitel egy feltehetően bread and butter modellnek szánt órában, bezzeg hupizöld meg hupilila az van dögivel.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #275897 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi! Van ezek között olyan, amelyik csak két mutatós, a percmutató meg percenként lép? Nem nekem kell, lenox kérdezte még pár kommenttel feljebb.
Én közben találtam valami Morgenwerk nevű csodát, elvileg jumping minutes mutatós, de van rajta mp. mutató is, plusz nagyon techno sci-fi az egész, nem is értem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lenox #275886 üzenetére
Lange Zeitwerk, az jumping minutes werkes;)
Csak vicceltem, kvarcban (is) analfabéta vagyok. Olyan kvarcot kellene talán keresni, ahol nincs mp. mutató, viszont két önálló léptető motor van. Talán ilyen az a ‘táncoló mutatós’ Seiko szerkezet, de nem vagyok biztos abban, hogy a percmutató is percenként vált. A Mondaine Stop2Go percmutató is percenként ugrik egyet -2 másodpercnél, de az se fedi le pontosan, amit kérdezel, úgyhogy feladom egyelőre, Ügyfélkapu+ intézés most sajnos fontosabb:/ pedig érdekes a téma.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #275730 üzenetére
Szerintem a tokforma egyértelmű, bár megy a ködösítés.
-
driv4r
aktív tag
válasz
RetroAnalóg #275445 üzenetére
Közvetlen tapasztalatom nincs, vintage lelőhelyeken gyakran felbukkan, sima három mutatósok, néha kronók is. Régi svájci, kb. a futottak még kategória. Ha jól tudom, valamikor összeolvadtak a szintén érdekes nevű és szintén érdektelen Delma márkával. Nemzetközi védjegy / üzleti regiszterben le lehetne csekkolni, ki a tulajuk, simán lehet egy kínai vagy arab VC. Volt egy Recordmaster nevű neo-vintage újrakiadásuk, az elég jól nézett ki, olyan régi lemezbarázdás stilizálással.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #275425 üzenetére
Á, az nem is igazi siránkozás, hiszen csak tényeket és érveket próbál úgy-ahogy felsorakoztatni a kis véleménycikkében.
A mezei Seiko fanboy, na az viszont kiválóan tud siránkozni; a sírása lényege meg röviden és tömören ez: szar a szerkezet, kurva drága az óra, régen minden jobb volt, de hát nyilvánvalóan nincsen igazuk, csak a szájuk jár.
Az NH35 felvetés ugyan elsőre kicsit merész, de végül is, miért is ne? Csak 0,7 millivel ducibb a 6R31 werknél, és most őszintén, ez legyen a legnagyobb gondunk. Már csak egy jó árpontot kellene kitalálni az NH35 KS modellhez, szerintem a San Martin már dolgozik is rajta.
-
driv4r
aktív tag
válasz
phrenetiX #275423 üzenetére
Aha.
Akkor biztos én értettem félre valamit, mert semmiféle másik márka nem szerepelt a bejegyzésedben. A bejegyzésedet konkrétan az ilyen, nagyon sarkos és ex katedra állítások alkották: nem lenne szabad többet kérniük; X K magasságában lennének reálisak; ezek X K-t érnének maximum; X K körül lennének reálisak; X K forint magasságában kellene, hogy megálljanak; a jelenlegi X M árukkal szintén túlárazottak; valahol X K körül lennének reálisak; X-Y K között kellene, hogy legyenek.
De hagyjuk inkább, nem ér ennyita Seikoaz egész.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Androidos fejegységek
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest