- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #277131 üzenetére
Na de ez kék és inkább ezüst.
de oké értem mire gondolsz.
-
válasz
bigmasterg #276973 üzenetére
Liciten nem láttam, csak meghirdetve ezt.
Ismered a dalt? "Diamonds are the girl's best friend"Stellaz
Fénytörés csak -
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #276943 üzenetére
Aston Martin Cygnetet nem lehetett megvenni, hanem valamelyik drágább modell mellé járt "ajándékba", hogy amikor anyu megy vele a belvárosba, akkor lássák, hogy van azé" rendes paripa is otthon, nem csak egy szegénységszagú Toyota kisautóra futotta.
-
rbalint88
addikt
válasz
bigmasterg #276943 üzenetére
Aston Martin Cygnet: kell egy varosi mini anyanak, de ne valami proli cucc legyen, legyen ugyanolyan Connolly borbe varrva a beltere, mint a rendes autoke.
Amugy multkor lattam egyet eloben (bp.2.ker)ide csak naggggyon szormenten kapcsolodik: vettem az AW Ultra2-hoz egy titanszijat Alzarol, nagyon jo minoseg, ezzel azert oda mernem allitani a “rendes orak” melle, fuggetlenul attol, mi hajtja.
-
kovsol
titán
válasz
bigmasterg #276937 üzenetére
És a linkelt autók közül melyik volt gyári megoldás? Egyik se. Szóval az egész példa szar.
Amúgy meg sose értettem miért ekkora világfajdalma néhány embernek, hogy mások mire költik a pénzüket. -
driv4r
aktív tag
válasz
Swatch Group: elég fenntarthatatlannak tűnik a sztori, 2014 óta nem tudnak növekedni, a jelenlegi eladatlan készleteik értéke megegyezik már az éves forgalommal. Teljesen érthetetlen, miért kell csak az Omegának 1400 SKU-t tartani egy stagnáló piacon. Az olcsóbb márkáik (Longines, Hamilton, Rado, Mido, Certina, Tissot) a senki földje sávban vannak, olcsónak drágák, drágának olcsók, a drágább óráikból (Breguet, Blancpain, GO) meg évi max. 20-30 ezer darab megy el, arra sem lehet globális üzletet alapozni.
-
@mriya@
őstag
válasz
👍
-
@mriya@
őstag
válasz
bigmasterg #276934 üzenetére
Dehát az Omega is Swatch.
Akkor pedig hol a gond? -
palu
tag
válasz
bigmasterg #276929 üzenetére
Köszönöm, már találkoztam a típusal. Az 5-6x árkülönbözet ami visszatart.
DW-5600 kb 70Eur + Egy mod. fém ház és csat még annyi. Büdzsé szempontból ez lenne az irány.
Vagy bármi valódi fém házas szíjjas kvarc ebben az árkategóriában. -
@mriya@
őstag
válasz
bigmasterg #276927 üzenetére
Akkor lenne az, ha nem a Swatch gyártaná.
-
válasz
bigmasterg #276897 üzenetére
Ez nagyon baresz! De nem bontanám fel miatta a dollár lekötésemet.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
bigmasterg #276897 üzenetére
Majdnem
"Makita"-t olvastam
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #276817 üzenetére
Tartom, hogy jobb a female
-
ricsik
őstag
válasz
bigmasterg #276809 üzenetére
Igen, nekem valószínű a csuklócsont aránylag közel van a csuklóm végéhez.
Ha csont alá eszem, akkor már nincs fél centi, akadályoz. Vagy vékonyabb szíjat kell hordanom, meglegyen a fél centiGeri90: és mennyire zavaró ez?
-
|AP|
veterán
válasz
bigmasterg #276809 üzenetére
nekem vékony, csontos karom van, eléggé kiálló csuklócsonttal.
Ha a csonton hordanám az órát, akkor iszonyatosan lötyögne, alatta nem is tudnám hordani, mert ott már nagyon zavarna a mozgásban.
Ezért is nyugodtam meg, amikor jobban utánanézve a legtöbb helyen a csont feletti hordást mondják a helyesnek, de igazából szerintem mindegy, mindenki úgy hordja ahogy szereti és neki kényelmes -
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #276798 üzenetére
16 cm a csuklóm.
Szerintem az endlink a legbénább pontja a konstrukciónak, mert mindenképp eláll. Jobb lett volna female endlink megoldás.@all: kösz szépen, elégedettségről még nem nyilatkoznék.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
bigmasterg #276798 üzenetére
Ohh...ez az óra. Még mindig jól néz ki. Vennem kell egy lazac számlapost...
-
tboldi
nagyúr
válasz
bigmasterg #276767 üzenetére
Amikhez szokva vagyok: GMW-B5000MB, SRPF81, SSC911
Csuklóforma: ahol az óra leledzik, ott nem annyira lapos, inkább íves, kissé kerekded. A G-Shock az inetgrált fémszíjával gyakorlatilag tökéletesen körülöleli. -
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #276730 üzenetére
Az első órám, vagy legalábbis amire emlékszem pedig egy talán casio lehetett, 3 mutatós modell, fekete-piros desgin rémlik, a szíján is piros varrás futott végig.
Áltsuli végén és gimiben hordtam, de nem emlékszem a pontos tipusra.
Azt tudom hogy a szíja egy idő után bebüdösödött, ezért is akartam utána mindenképpen fém szíjas órát.
Ilyesmi minta rémlik:
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276700 üzenetére
Várható volt, ha nem is ilyen gyorsasággal, CFB vs. Rolex.
-
margithid
veterán
válasz
bigmasterg #276667 üzenetére
Ja ez a nagyobb. Így már értem.
Nekem még a 38.5mm-es is lehet nagy lenne öltönyórának -
margithid
veterán
válasz
bigmasterg #276664 üzenetére
Hát ja, kicsit vastag dress watchnak
Baltic HMS is hasonló sajna, pedig az egy pofás kis óra, ráadásul az ára se vészes.
Nomos ami jó lenne, de az meg más alkategória... -
margithid
veterán
válasz
bigmasterg #276657 üzenetére
Bambino gyári szíjjával mi a baj?
-
vasim.ragat
csendes újonc
válasz
bigmasterg #276618 üzenetére
hát, nem vagyok hegymászó, szóval nem mondom rá csípőből/meggyőződésből, hogy a lenti kiemelés bullshit, de nem is tudok vele mit kezdeni...
The inclines of each shape represent the critical gradients at which avalanches are most likely to occur, adding a unique function to the design. A visual cue that could prove life saving to mountaineers and cross country skiers alike.
Viszont, mint dizájnelem tetszik, és hogy próbál skót környezetre reflektálni, azt végülis értékelem, mégha kicsit seiko leírás szagú is a dolog -
vasim.ragat
csendes újonc
válasz
bigmasterg #276605 üzenetére
tavaly először ez a 3 színű verzió jött ki:
és ez a szöveg róla a honlapon:
"Ridgeline adds a joyful colour pallet to the traditionally reserved field watch genre, in addition to infusing new story and functionality. This distinct dial echoes mountain slopes, criss crossing the length of a Scottish glen – one of our favourite sights when travelling north of Edinburgh, into the rugged terrain of the Highlands. The inclines of each shape represent the critical gradients at which avalanches are most likely to occur, adding a unique function to the design. A visual cue that could prove life saving to mountaineers and cross country skiers alike. Finally, the dial features a refined vertical brushed effect, drawing inspiration from mountains shrouded in hazy precipitation. Whether in the Highlands or chartering your next adventure - the playful colours pair perfectly with vibrant summer days and will uplift you in the midst of winter."
Nem mondom, hogy seiko szintű szöveg
, de skót hegyeket még nem láttunk órán
Szóval én dizájnnak mondanám.
-
válasz
bigmasterg #276411 üzenetére
🤣🤣🤣🤣🤣
Neki meglett.Soad19 🤣
@mriya@
Az nem csak SMPRCV-I-D-A
Meg lehet menni vele UV partyra fénykardozni -
dkovizoli
addikt
válasz
bigmasterg #276414 üzenetére
Jól néz ki. Egyébként fotózáson kívül gyakorlatilag mi célja az uv lámpázásnak?
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276383 üzenetére
Gratula, ez valóban jófogás volt, bocs a rémes szóviccért:) A Vinted egyre jobb, utolsó 3-4 darabot már én is ott lőttem, most megnéztem, még mindig 48 óra van figyelésben, szörnyű ez a hobbi, sose lesz vége:) Most úgy próbálok védekezni a habzsolhápság ellen, hogy nem is keresek rá konkrét órákra / típusokra, hanem hagyom, hogy az algo feldobáljon mindenfélét a hírfolyamban, és csak akkor kattintok, ha érdekes, lesz, ami lesz alapon, legalább van benne valami potenciális mázli-faktor is.
* a másikban feltehetnéd az UV linkjét, pont most keresgélek én is:)
** bocs, most látom, már feltetted ide. -
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #276366 üzenetére
Igen, egy kicsit izgalmasabb Aquaterra-val én is ellennék. De, akkor máris nem egy órás kollekcióról beszélünk esetemben, mert kellene egy konzervatívabb óra mellé alkalmi eseményekre. Nekem, ez az AT pl. túl ingerszegény lenne egyetlen órának, szerintem: [link]
Most olvastam el az egész hozzászólásodat, csak a 2. bekezdésig jutottam, és kezdtem el írni a sajátomat. Úgy látszik, hogy egy rugóra jár az agyunk.
Nem vagyunk egy óra kollekciós emberkék, mint itt a topikban szerintem a nagyon-nagy többség.
Más:
Egyre nagyobb az esélye, hogy csak veszek egy SM-t, a 144-est kék színben."Ügyes" cselhez folyamodtam (de lehet kicsit beteg is
), hogy eldöntsem a dolgot. Fent vagyok pár társkeresőn, és a minap láttam egy nőszemélyt, olvasom az adatlapját, hogy hozzám hasonlóan nagy zeneb*zi. De, mivel nem vagyok előfizetve az oldalon (majd biztos ilyenre fogok költeni
, mikor jelenleg órára is sajnálom a pénzt, vagy legalábbis sokat gondolkodok, hogy adjak-e ki megint egy nagyobb összeget rá), így megkerestem fb-on, és ráírtam, küldtem neki egy kis zeneajánlót. Túlzottan nem volt elragadtatva a dologtól, hogy ráírtam, nem ugrott a nyakamba az örömtől virtuálisan.
Írtam neki, hogy a társkereső oldalon elér, ha gondolja, de nem jelentkezett. Most írtam rá, hogy nem lenne kedve mégis, csak barátilag találkozni, kikapcsolódás, kimozdulás jelleggel Pesten (ott dolgozik). Írtam neki, hogy ha nemet mond, akkor megvigasztalom magam egy új órával, amit linkeltem is neki. Azaz tudattam vele burkoltan, hogy velem nem nagyon tud kiszúrni, ígyis-úgyis jól jövök ki a dologból.
Így neki is megkönnyítettem a dolgot, nyugodtan, könnyebben mondhat nemet, ennek tudatában. Profi vagyok!
Úgyhogy esélyes, hogy nem sokára én is csatlakozok az itteni SM tulajokhoz, de azért alszok még rá párat akárhogy is lesz.
Jut eszembe. Itt lehet nyerni egy ilyen SM-t, regisztráljatok, hátha...: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #276366 üzenetére
Én pedig pont azért választanék nagyon valamilyen órát, mert a mindenhez illő gyorsan unalmas lenne és sose érdekelt, hogy illik-e az órám a ruhához, alkalomhoz.
Szóval kiegyeznék az éppen rajtam lévő SBBN033-mal.
Ami ilyen: -
NYJ75
csendes tag
válasz
bigmasterg #276309 üzenetére
Köszönöm szépen 😊
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276244 üzenetére
-
Dapro
senior tag
válasz
bigmasterg #276231 üzenetére
Amúgy nem tudom kinek készülnek ezek a random színű dialos CW-k meg hullámos ide oda. (bár igaz nekem a CW twelve titan kék van , végülis az is random szín
) Kár , hogy már csak nyomják kifele az órákat egymás után. A kevesebb néha több.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #276193 üzenetére
Nagyon szép szerkezet, de nincs hacking funkció; én elviselném, de sokakat zavarhat.
Most jött a hírlevelük, kivezetik a olcsóbb saját 2000/3000 werket, de hogy megtartsák az olcsóbb vonalat, valami generikus svájci szerkezettel pótolják. Vagy 'svájcival', ha ez a nem nevesített werk mondjuk Landeron lesz. Meg teljesen leáll a Kickstarter funding, inventory alapon fognak értékesíteni. Mindezt lefordítva fogyasztói nyelvre: áremelés várható.
-
vasim.ragat
csendes újonc
válasz
bigmasterg #275937 üzenetére
meg(ye)másítva:
-
Július
újonc
válasz
bigmasterg #276136 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Nem zavar magában a napi -7, és úgy néz ki, hogy a maga pontatlanságával pontos, mert mindig ezt hozza. Csak egy dolog aggaszt kissé, hogy teljes felhúzottság mellett, általában sietni szoknak, nem pedig késni. De ha így marad stabilan, és nem fog ugrálni, akkor megnyugszom.
-
válasz
bigmasterg #276059 üzenetére
Nagyon jó rajta a NATO!
Ez is marad NATO-n egy darabig:
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #276058 üzenetére
Nem gond, a szándék a fontos!
Amúgy elengedtem a 129-est, szerintem. Inkább a 144-es felé hajlok (kék, vagy narancssárga színben, de nem mostanában lesz vétel), mert az még komolyabb: jobb, vékonyabb szerkezet, ami miatt 3 mm-rel vékonyabb maga az óra. A 13 mm, azért az nem kevés, az már búváróra vastagság. A 4Hz is nyilván szimpatikusabb a 144-nél. Viszont a 129 számlapja az tényleg bejövős.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #276057 üzenetére
Áh basszus, nem is ezt az órát nézted, csak most esett le. Bocs
Nemide -
margithid
veterán
válasz
bigmasterg #275978 üzenetére
Na igen. Meg ugye hiába a garancia, itthonról az igencsak nehézkes.
Mindenesetre sok jó árú óra van ott. -
margithid
veterán
válasz
bigmasterg #275972 üzenetére
Divers? Nem mostanában néztem, de dragabbra emlékeztem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Ez volt az álmaim elérhetetlen órája 2016 környékén. Ez meg később a Deauville kék. Listaáron most 40%-os a drágulása, nagyjából pariban is van euró vásárlóerős inflációval. De már nem vágyom rá, ezt most kicsit sajnálom is.
-
dzsi23
addikt
válasz
Már vártam.
A legszebb Oris, nyilvánvaló volt, hogy csak azért álltak le a gyártásával, hogy később újra kiadhassák.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275880 üzenetére
Attól függ, hogy mennyit tud megkeresni a befektetéseiből. Mert ha teszem fel összejön havi szinten 7-800k, úgy hogy van párja is mondjuk hasonló keresettel, abból már el lehet lenni, és azt csinálhat az idejével amit akar. Több időt fordíthat arra, amire igazán vágyna: a hobbijaira, a családjára, gyerekeire. De a srác is mondta, hogy 4-6 órában besegít a családi cégbe. Mondta, hogy 800k-1M környéke megy el nekik havi szinten, az nem egy rossz életszínvonalat jelent.
Azért az se jó, ha valaki, csak a pénzt, karriert hajszolja, és most nem rád gondolok, hanem akik napi 10-12 órákat dolgoznak, a melójuk nagy stresszel, felelőséggel jár, stb. A családjukkal alig van idejük foglalkozni, és rossz esetben a stressz kicsinálja őket 50-60 éves korukra. Akkor inkább érte volna be kevesebb bérrel, egy alacsonyabb beosztással, de cserébe nyugodtabb élettel, kevesebb munkaidővel. Hiába keresi magát halálra, ha nem tudja igazán kiélvezni.
Amit Te írtál az arra vonatkozik, aki szereti a szakmáját, és szeret fejlődni benne. De az emberek túlnyomó része, csak kényszerből dolgozik, és olyat dolgozik, amit nem igazán szeret. -
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275867 üzenetére
Itt a magas labda! Valaki zsaroljon meg, hogy vagy megveszem az órát, vagy fel leszek jelentve személyiségi jogok megsértése miatt. Ráadásul, annak is a minősített esete áll fenn, mivel véleményeztem is a rajta szereplő hölgyeket.
"Van olyan ismerősöm akinek 10+ éve nincs bejelentett munkahelye mégis jól él."
Mint ennek a srácnak, aki 34 évesen nyugdíjazta magát: [link] Hát nem tudom, szerintem ott a szülők is besegítettek, mert nagyon nem akarta elmondani, hogy mennyit sikerült összegyűjtenie, de legalább 50-60M-t biztos, legalábbis ahogy a 30M-ról beszélt, hogy azzal számára elfogadhatatlan életszínvonalat tudott volna csak biztosítani magának. Azért 12 év alatt a 2010-es évek elején-közepén ennyit összegyűjteni, hááát... Bár ki tudja, mondjuk, ha kapott a szülőktől lakást, nem kellett lakhatásra költenie, és tényleg nagyon fogta a pénzt... De szerintem nem véletlen nem akarta elárulni az összeget.#275868 Tsebacsi
A hozzájárulásuk nélkül használtam fel a képeiket...
Természetesen jobbra húztam, de...(mondjuk pesti, én meg debreceni, úgyhogy már csak ezért is lehet, tudom ne áltassam magam
) Pedig, ha tudná, hogy milyen szép óráim vannak... Biztos vagyok benne, hogy azon nyomban dobná, sőt mi több tépné le magáról a bugyiját.
Amúgy valóban durván felülreprezentáltak a pasik a társkeresőkön, sokkal kisebb az esélyünk. Kíváncsiságból rákerestem ugyanarra a korintervallumra, és bő 4,5*-es többségén volt a találat a pasikra. -
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275862 üzenetére
"SM-re visszatérve: ha fenntartásokkal kezeled a kínai órákat (bár ugye szinte az összes micro az, rebrandelve), akkor lehet jobb ha tényleg nem veszel."
Félreértetted. Természetesen elhiszem, hogy kifejezetten jó ár/érték arányú órák, ezek a SM-ok, csak leírtam, hogy a hátlapra is ráírhattak volna valamit, hogy ne legyen hiányérzete az embernek. Nem hiszem, hogy nagy költsége lett volna (max elkértek volna 10-20k-val többet érte). Azért nem nagyon lehet ilyet látni még microbrandeknél se, hogy teljesen üresen hagyják, vagy legalábbis nem rémlik. De persze, ezzel együtt lehet élni, úgyse azt nézegeti az ember. Az a helyzet, hogy jelenleg munkanélküli vagyok, és nem illene ilyenkor luxus kiadásokra költenem, nem mintha nem tehetném meg, van azért megtakarításom. Illetve nem akarok túl sok órát, főleg mechanikusból, és ezért is írtam, hogy lehet inkább egy nagyobb projektre kellene gyűjteni. Bár, ahogy említettem tegnap azt a két órát, hogy mindkettő bőven 400k felett van, a Hamilton majdnem 500k, nos ennyit nem manapság fogok kiadni órára. Az 500k meg már bőven túl van azon, amennyit egy órára ki akarnék adni. Nagyon max 400k, ha egy olyan óráról lenne szó, ami tökéletes, szerelem lenne. Mondjuk, mint az a bizonyos GS. Az Oceanus is necces, mert annál a szíj, ami nem annyira tetszik, kicsit túl csicsás.
Meglátom a SM-t, alszok még rá egyet-kettőt.Tinder... Borzasztó egy valami!
Kíváncsiságból oda is felregisztráltam, de ott csak ilyen szépségkirálynők, vagány, belevaló, modellek, cicababák vannak. Gyakorlatilag nem nagyon volt, akit like-oltam. Most megnyitva az app-ot, ezt a két csajt dobta fel: [kép] [kép] Hagyjuk kategória, de igazából nem is vonzanak az ilyen hölgyek, sőt. Szinte nem is láttam náluk aranyos, kedvesnek tűnő, átlagosabb, természetesebb menyecskét. Mint pl. ezt a kis cuki csajt: [kép] [kép]
Most lehet személyiségi jogokat sértettem?! -
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275847 üzenetére
Természetesen nem arra gondoltam, hogy magáról az óráról beszéljen le valaki, mert azzal nincs gond, jó ár/értékű Egyedül a hátlap üressége nem tetszik, ez azért a minősségérzetet kicsit hazavágja, kicsit félkész termék érzetet ad. Legalább körbe felírhatták volna a szokásos infókat (stainless steel, vízállóság, zaír és a többi). Inkább magáról a vásárlásról, amit említettem is, hogy gyűjtsek egy drágább darabbra, ne halmozzam az órákat, ezzel kicsit csökkentve az ökológiai lábnyomomat, vagy valami ilyesmi.
Nyilván én se gondoltam teljesen komolyan, hogy lesz itt ilyen ember.
-
creathall
kezdő
válasz
bigmasterg #275816 üzenetére
Ami az ETA 7750/7733 és klónjai/megfelelője, aminek a szervize eleve nagyon sokba kerül? Igazad van, egy Patek Philip kézi húzós szerkezetes óra szervize sokkal több kerül, mint egy ETA 2824-2, valamint a kézi húzós Grand Seiko óra szervize is sokkal többe kerül, mint egy 4r.
Tehát a kézi húzós szervizelése sokkal többe kerül, mint az Automata óra szervize. Tehát az Automata óra sokkal olcsóbban szervizelhető!És ezt csak példának, hozom, mert a kérdező, kikötötte, hogy nem japán:
Sőt, én mindenképpen kiemelném, ha már valaki idehozta a Seiko árakat, a Citizen 0100, és a Seikos 9F szerkezet nagy eséllyel drágábban szervizelhető, mint a Seiko 4r automata, ezért az összes quartz óra szervize drágább, mint az automata óráé. Tegyük fel egy 50 000 Ft-os Casio-é is amiben nagy eséllyel egy Miyota 2035, 2100 vagy hasonló lehet, mindenképpen többe kerül szervizelni, mint egy 4r-t. (Igaz a Miyota 2035 2 - 3000 Ft. de én figyelek arra amit írsz!)
Mivel az általad emlegetett szerkezet ára 2/3-adába kerül (Persze $-os árban), mint az az óra amiről a kérdés szólt, ezért, na jól kiszórakoztam magam, megyek is tovább!
--------------------
De azért ezt még megkérdezném:
Igen a 7750 klónok és szervizelésük legendásan drágák, kérlek mondj egy olyan órát amiben SW510 M BH b van 300 000 Ft, az eredeti kérdés erről szólt. Újonnan, magyar forgalmazóval, szervizzel.De én veletek vagyok!
#275817@mriya@
Még szerencse, hogy a kérdező, kikötötte, hogy nem japán!Tekintve, hogy annyira jelentősnek érzed a különbséget ütésállóságban, hogy ezt feltétlenül meg kellett említened, igen, sikerült "kiolvasnom" a szövegedből.
--------
Már csak azt nem értem, hogy fér bele a 300 000 Ft-ba a Nomos, Epos, új árán a Hamilton, mert raktárkészleten maradt 2019 - 2022-ben azt értem.De én hülye vagyok megértem.
Na sziasztok, további jó kötözködést, és nagyot mondást. -
Reaktor71
csendes tag
válasz
" Egy automata óra szervize mennyivel drágább, mint egy csak kézihúzósé? "
Megelőztél, pont ez akarom én is kérdezni. Kézi felhúzós órát fogok venni, de most ettől függetlenül kérdezem akkor:Melyik a strapabíróbb/tartósabb a kézi felhúzós mechanikus vagy az automata (mechanikus)?
(Vegyünk példaként két "ugyanolyan tudású" mechanikus órát. Mindkét óra alap három mutatós. Nincsen dátum-hónap-nap jelzés, nincsen holdfázisjelzés, AM-PM indikátor, nincsen zónaidő, nincsen stopper, nem kronográf....stb. Tehát egy sima alap, hárommutatós óra. Egyik óra automata, a másik óra pedig kézi felhúzós. )
Szempontok:
Szervizelés: szervízelés gyakorisága, szervizelés ára.
Ütésállóság: Például ha esek egyet a bringával, vagy pakolás közben odaütöm a kezemet valaminek, akkor melyiknek sérülékenyebb/kényesebb a szerkezete? -
@mriya@
őstag
válasz
Seiko árak:
Felhúzós mechanikus, naptáras25000
Automata mechanikus (pl 7S26)40000
Automata mechanikus (pl 7S36)40000
Automata mechanikus ( pl: 4R, 6R, 21600 lengésszám)45000
Automata mechanikus (pl 6R20) 28800 lengésszám55000 -
Szilágyi84
senior tag
válasz
bigmasterg #275782 üzenetére
Hűha akkor ez családi szisztéma és párod cipők táskák mellett vagy helyett ilyen szencedélyes gyűjtő mint Te?
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275736 üzenetére
Köszi, de annyira nem jön be, még videó megnézése után. Nekem, csak az a GS kell, amit múltkor mutattam.
#275737 dzsi23
Igen, benéztem! Bocsi!#275738 driv4r
Köszi, de inkább a modernebb dizájnt szeretem, nem vonz a retro túlzottan. A párnatok (szerű) se az esetem. Illetve jobban mutatna full acél lünettával, mint pl. ez a Doxa:
Tudom, ritka nyűgös vagyok, semmi se jó. Biztos fronthatás van. -
LimaBravo69
tag
válasz
bigmasterg #275736 üzenetére
Az a szürke-narancs, az bitang!
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275730 üzenetére
Köszi, de csak nézelődök, nem hiszem, hogy veszek. Ahogy korábban már kiderült, narancs fétisem van, a full acél lünetta mellett búvárórák esetén.
Ráadásul azért is jó a narancssárga, mert kicsit kontraszt tőle a számlap, jobban leolvashatóvá válik tőle az óra, szerintem. Fehér számlap + fehér festékkel töltött index nekem túl steril számlapot eredményez.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #275730 üzenetére
Szerintem a tokforma egyértelmű, bár megy a ködösítés.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275720 üzenetére
Jó képek!
Múltkor a lapus lazzulis számlapost néztem, de videók alapján valami miatt nem lett szeretem. De a GMT mutató miatt se venném meg, mert teljesen felesleges lenne nekem, plusz, ahogy látható, olykor még meg is zavarhatja az embert a leolvasásban.
Viszont most nézegetve a SM kínálatot, ez (kék, fehér) eléggé bejön a videó alapján. Gondolom a narancssárga index festék miatt is. [link] Amúgy, ez is homage?
A 144-es se lenne rossz, csak nekem kicsit sok a polír a szíjon. Bőven elég lenne a polír, csak a középső szemeknél.
-
ribarszki
őstag
válasz
bigmasterg #275720 üzenetére
Ezen a San Martinon gondolkodok. Meg vagy vele elégedve?
-
válasz
bigmasterg #275610 üzenetére
Pont ez az. Nem is értem miért olyan drága az a műanyag szíj.
-
válasz
bigmasterg #275610 üzenetére
És ez egy nagyon jó óra, én is agyalok rajta, kellene egy ilyen "mindenes batár"
-
válasz
bigmasterg #275488 üzenetére
Nem is értem, ez a gyártó hogy volt eddig radar alatt nálam?!? Kifogástalan minőség! A sandblasted finish nagyon jó, a súly álom, az AR zafír minőségi, az összeszerelés parádés. A mecha Quartz nálam nagynkwdvenc. Külön tetszik, hogy nincs másodperc mutató. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Rendeltem hozzá jópár 20mm NATO szíjat, mert strap monster.
-
dzsi23
addikt
válasz
bigmasterg #275484 üzenetére
De legalább megtudtuk, hogy a GS különvált a Seikotól.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bigmasterg #275474 üzenetére
Ezek közül nekem a világosabb barna bőrszíj jön be, de inkább a gyári fém.
Én is kísérleteztem a fekete natóval az SSC911-en, de már egy ideje visszatettem az eredeti fémperecét.
-
diegho
nagyúr
válasz
bigmasterg #275446 üzenetére
Megnézem, köszi!
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
bigmasterg #275438 üzenetére
Megmondom őszintén én még csak a Tutu Óraszalontól, a Brandfield-től és az Eorak.hu-ról rendeltem eddig órákat. Ez a három biztos jó, mert mindegyik óra eredeti volt, gyári csomagolás, garanciapapír...stb.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275428 üzenetére
Szerintem, erre a videóra gondolt, azaz mikroszkóp alatti vizsgálatra: [link]
-
rbalint88
addikt
válasz
bigmasterg #275407 üzenetére
Az a GS buvar titan es spring drive, azert 5M. A masik dolog, hogy a Grand Seikok kidolgozasa nem csak szem-csuklo tavolsagbol jo, hanem lupe alatt is, amire sok luxusmarka nem
annyira ad. Szerintem rendben van az aruk. Ha esszel veszek draga orat, akkor valoszinu valami GS-t vettem volna, de a Speedyt felprobalva megvolt a kemia, ugyhogy nem mentem mar el GS-eket megnezni - de a jovoben meg konnyen lehet, hogy egyszer lesz.lenox: egy husz eve letezo marka (a belpiacos maszatloast hagyjuk, csak azt nezzuk amiota vilagszinten elkezdtek tolni) megis milyen ikonikus modelleket vonultasson fel? A Snowflake egyebkent egy oras korokben nagyra tartott darab, szerintem a legendaepitesben jelen korulmenyek kozott - sokkal nagyobb es tobb forrasbol jovo zaj - eddig lehet eljutni, Holdra szallas egyszer volt es minden azzal volt tele, James Bondot is mar elhasznaltak, a Cartier kb ugyanazokat az orakat gyartja 100 eve, AP, Patek 50 eve Genta hagyatekabol meg a 100 eves nagypapa orakbol el, a Rolex meg a vilag legprofibb marketinggepezete, akik amugy eleg fasza orakat gyartanak. Ezekhez kepest sztem tok jol all a GS, foleg hogy a japanok a mai napig nem feltetlen erzik a marketinget.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #275413 üzenetére
Persze ha sima 3 mutatós modelleket nézünk (ahol igazából elemében van a GS) akkor már más a helyzet, azokat lényegesen jobb áron adják.
Ott már jogos hogy lehet többet kapsz (attól függően hogy ki mit keres egy órában), mint amit egy Aqua Terra tud.Csak az eredeti kommentben, amire reagáltam seamasterről és speedmaster ről volt szó.
-
válasz
bigmasterg #275413 üzenetére
A Tudor tekintetében egyetértek, ott még mindig nagyon jónak érzem az ár/érték arányt. Omega engem már egy ideje valahogy nem győz meg, pedig volt anno Seamaster-em, Speedmasterem is. Persze amíg van kereslet ilyen árakon is, addig mindegy nekem mi tetszik.
-
fattyu
veterán
válasz
azért nem teljesen fair az összehasonlítás mert a movement mindegyik esetében annyira felsőpolcos amennyire azt lehet.
spring drive ugye a seiko saját innovációja és egyedi és jó.Az 5 hz chrono a mechanikusban meg megint olyasmi ami majdnem egyedi. így hirtelen ugye zenith el primero jut eszembe ami még ezt kipipálja.
szóval drága persze, de van ott tartalom is.
szerintemszerk: mondjuk 5hz a szempont akkor 6 napból hatszor, vasárnap meg kétszer inkább Zenithet vennék.
Snowflake-et majdnem vettem. Elmentem zsebemben a lével. De a járástartelék kijelzőt a számlapra tenni, egy ennyire letisztult valaminél szerintem kivégzést érő bűntett, és nem bántam volna ha 42es.de ettől még, az SLa049-met velem fogják temetni és már igen régóta a stabil 4es rotációm tagja.
-
válasz
Nem mondtam, hogy olcsóbb, mint az Omega. Csak azt, hogy nagyon drága egy Omega, ahhoz képest amit kapok a pénzemért.
-
válasz
bigmasterg #275399 üzenetére
A lehet szerezni, nem mérvadó. A bolti árakat kell nézni, ha össze akarjuk hasonlítani őket. És az AT most 2,8 Milla a boltban.
-
lenox
veterán
válasz
bigmasterg #275399 üzenetére
Milyen ikonikus GS van, ami az Omega Speedmaster/Seamasterrel, Rolex Sub/GMT-vel, Breitling Navitimerrel, Cartier Tank/Santos-szal, JJ Reversoval stb. vetekszik?
-
válasz
bigmasterg #275390 üzenetére
Aqua terra-hoz mondjuk jo sokat kell meg gyujteni, mert duplaja, mint egy King Seiko.
-
válasz
bigmasterg #275380 üzenetére
Menő ez a field medic. Milyen minőség ez a szingapúri óra?
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275380 üzenetére
Köszi, de úgy vagyok vele, hogy a kevesebb néha több. Úgyis már csak max 1-2 órát kellene vennem, de akkor azok már legyenek kicsit komolyabbak, már amennyire 3-400k-ért ez lehetséges. Egyelőre nem tervezek venni semmit, csak kíváncsiságból kérdeztem rá, hogy ha aktuális lesz, akkor már tudjam, hogy mit vegyek. Amúgy jobban szeretem az acélt a matt titánnál, a fény játékát a szálcsiszolt acélon, illetve polír dísz részeken. Ezért is preferálom az acél szíjt.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #275334 üzenetére
Köszi! A light orange-s nem lenne rossz, de nem azzal a kék bezellel. Megnézném sima full acéllal. Illetve jobb lenne SM-ból a felső kategóriás verzióban, minőségében.
A Tudoros jónak tűnik, viszont annál meg zavar a nagyon jellegzetes Tudoros mutató.
Illetve van az a hülyeségem is, hogy maga a cég kínai, és kicsit pikkekek a kínaiakra, jobban mondva a vezetésükre, amiért ellátják fegyverrel és egyéb támogatással az orkokat. Legszívesebben nem vennék tőlük se semmit emiatt. A következő generációk ennek okán nagy valószínűséggel már nem kínai lesz, tudom, jól kib@szok velük...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bigmasterg #275219 üzenetére
Nekem egyből beugrott az eset.
Rendesen beégett a memóriámba a Nomos munkásóra...
Fagyalllo #275207 : Az általam ismert legjobban leolvasható kis- és nagymutatója a Seiko-nak, sztem az én snzg71-emen is ez van. -
fattyu
veterán
válasz
bigmasterg #275214 üzenetére
testvéééérem
-
tboldi
nagyúr
válasz
bigmasterg #275214 üzenetére
Én meg nem is veszek fel órát, amikor olyasmit dolgozok.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
bigmasterg #275185 üzenetére
Persze, csak azért kérdeztem, mert elég olcsón találtam, egy nem (csak) óra boltban. Van minden féle divat cucc, többek közt óra is, aztán pár hsz-szel korábban pont a hamisítványokról volt szó, megfordult a fejemben, mi van ha...?
Átnézem az órát mindenképp, de nem hinném hogy gond lesz.Amúgy a 3. emeleten szerintem könnyebben veszi a jelet.
-
Héraklész
tag
válasz
bigmasterg #275136 üzenetére
A #275126-ban nem arról volt szó.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
bigmasterg #275183 üzenetére
Mind1 is, megrendeltem.
-
Gergőke88
addikt
válasz
bigmasterg #275151 üzenetére
-
válasz
bigmasterg #275099 üzenetére
Még egyszer: nem műanyag, vagyis polimer. Hanem festékkel színezett kőzet. Tök jól néz ki, de nem türkiz.
Mondjuk geológus ismerős arról is tud, hogy nem szép valódi türkizt porítanak, keverik már ásványokkal és akril vagy valami más anyaggal tömbosítik.
A labor kövek mesterséges anyagok inkább mint műanyagok. A Moissanite elképesztő fénytörése varázslatos szikrázást eredményez. Bitang jól néz ki. -
csatacsita
tag
válasz
bigmasterg #275021 üzenetére
Nekem van tőle 3 éves szíjam, teljesen okés a minőség, precíz, elkéri a csuklóméreted.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bigmasterg #275015 üzenetére
Ravasz ez a méret dolog, sok mindentől függ, h jól áll-e v kevésbé egy óra.
Oris még a függőségem előtti időkben tetszett, a lengő fülek miatt is. Talán a Poen üzletében láttam a kirakatban egy F1 Wiiliams day-date-et, amikor Nomos nézőbe mentem. -
dzsi23
addikt
válasz
bigmasterg #275015 üzenetére
Nagyon szép ez az Aquis. Szerintem nem tűnik bántóan kicsinek rajtad, de inkább ne nyúld le a feleségedtől.
Érdekes, hogy a távolabbi képen nagyobbnak tűnik a csuklódhoz képest, mint a közelin, ez általában fordítva szokott lenni.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bigmasterg #275004 üzenetére
Akkor az én csuklóm picit hengeresebb talán.
Viszont nem csúszik le, igaz, szorosan hordom. Vastag bőrszíjjal tudok csalni, de abból csak egy van, még M1ó csinálta anno.
-
válasz
bigmasterg #274988 üzenetére
Gratulálok teljesen jó és egyál talán nem zavaró vagy nincsen túlsúly jobban az arany benne.
-
válasz
bigmasterg #274976 üzenetére
Szép, nagyon szép, gratula
Mai kék, kék, kék
-
SOAD19
addikt
válasz
Gratula hozzá, de főleg a lurkóhoz!
-
válasz
Gratulálok! Nekem az Omega speedmaster sem volt nehéz, jó méretű csavarhúzó kérdése. De a pelagos még annál is könnyebb volt. Loctite -tal berogzitettem és csókolom.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #274953 üzenetére
Na csuklóra állítva a legújabb szerzemény.
Nagyon simán ment, nem volt szenvedős, mint az Omega a menetrögzítővel. (Meg volt már olyan órával dolgom, ahol voltak szoruló csavarok, itt nagyon szépen siklottak.)Volt aki a félszem hiányára panaszkodott, de szerintem a csatban lévő 3 lyukkal be lehet jól állítani. Persze bb54 féle Quick micro adjust jó lenne bele.
Csináltam egy járástartalék tesztet, 68 óránál hagytam abba (még járt) és kezdtem el beállítani. Megadom neki hogy tudja a gyári 70-et.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #274953 üzenetére
Klassz!
Ha esetleg a svájciak kinéznék maguk közül a szerkezete miatt azt a kis piros fidget spinner órát a bal alsóban, tudod, hogy hol keress...:)
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
bigmasterg #274885 üzenetére
Nekem ez volt az első temus rendelésem, Aliról, egyéb kínairól sem rendeltem még soha.
De ezzel a szíjjal tényleg kellemesen csalódtam.Befejeztem az offot.
-
eldoble
aktív tag
válasz
bigmasterg #274767 üzenetére
Pedig nagyon szép a tokfül csatlakozása a szíjhoz, és egy 42mm-es órának pont szép a 20mm széles körbefutó szíj, ez egy 18mm széles körbefutóval hülyén is nézni ki férfi kézen.
-
lenox
veterán
válasz
bigmasterg #274741 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel, termeszetesen van ara a motornak, az enyembe 2 eve 9.5 misi volt, 911 pont nem erdekel, nezzen utana akinek az van.
-
Schafranek
tag
válasz
De én tudom, hogy miért kérdeztem...
Ha nem szeretnék szerkezetet venni, attól még nekem fontos.Ha nem kérdezed meg, minek a savazás? Jobban alszol tőle? Erre áll fel?
Na ilyen a cinikus válaszod.
-
rbalint88
addikt
válasz
Amcsiknak van erre valasza a crate engine V8-akkal, ott letezik is 6.2-es Mazda MX-5
-
Dapro
senior tag
válasz
bigmasterg #274708 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tőzsde és gazdaság
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Politika
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok