-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #277261 üzenetére
Szerény statisztikai adalékként jelentkezem, kora reggel percekig pöcsöltem, mire sikerült vissza hackelni az mp. mutatót. Egy igénytelen barom vagyok, ha tényleg drága óra lenne, akkor csak simán felvettem volna.
-
rozsgyi
tag
válasz
fagyalllo #277191 üzenetére
3400 EUR? Nyehehe... Seikonál már tényleg nem tudják hova húzzák feljebb az árakat... (tudom, tudom, ez más, ez King Seiko, meg a szerkezet, meg a kidolgozás...) Én már nem is nézem a Seiko újdonságokat, mert az érdekesek nagy része már ez a magas árfekvés. A Citizennek sokkal izgalmasabbak az olcsóbb modelljei.
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #277191 üzenetére
Már nagyon érett az új csat; az eddigi kipattintható "alufólia" búvárhosszabbító sokat rontott a minőségérzeten.
Bár én nem rajongok ezekért a hosszú csatokért, de nyilván ez a gyorsállítás ára, és a korábbi sem volt rövidebb.Szerk.: Remélem, a lemez végszemet is elfelejtik lassan.
-
-
-
-
dkovizoli
addikt
válasz
fagyalllo #276649 üzenetére
Azért ez nem valami egyedi gond lehet azzal.a szerkezettel? Van olyan alpinist ,ami nagyon bejövős volt nekem, végül nem lett belőle semmi, de nézegettem másik 6R szerkezetest is. Részben pont a komolyabb belső miatt. Én a 4R-ekkel kapcsolatban hallottam ilyen problémás szerkezetekről. De akkor egy szavam sem lehet, van két 4R, egy Kosuke és egy Save the Ocean tappancsos, valamivel több, mint két évesek, azok sincsenek mindennap használva, van, hogy egy-két hónapot is pihennek majd hordom őket néhány napig, de nagyon elégedett vagyok a pontosságukkal.
-
ricsik
őstag
válasz
fagyalllo #276649 üzenetére
Alpinist igen. Amúgy 4 éves, 3 évig alig hordtam. Az app szerint oldalra fordítva teljesen jó, számlappal felfele elkezd nagyon durvulni a helyzet, 400sec pl, de az sem 13 óra alatt 5 óra késés
. Még tesztelem, de valami nem kerek.
Megnyugtató, hogy ezek ilyen fosok, majd elviszem akkor a szervizbe.
Érik a Lunar Pilot, az legalább nem automata.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
fagyalllo #276154 üzenetére
Igen, kb. az összes citizent néztem, ennek az arany/barna változatát, illetve a tesóját, a 8263-at is.
Családdal veszünk ajit, anyum szerint ez nem az ő stílusa. Nehéz szülés nagyon, ez a Junghans tökéletes lenne, csak nem ismerem, nem tudom hol lehetne egyáltalán szervizelni, míg a Citizenről mindent tudok. Hidd el, azt venném legszívesebben, de abban nem vagyunk biztosak. Nagyon a faékegyszerűségű kinézet felé kell mennünk úgy,hogy elegáns legyen és ne annyira tucatkinézet. Ezenfelül jó lenne az arabszámos számlap. :/
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #275897 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi! Van ezek között olyan, amelyik csak két mutatós, a percmutató meg percenként lép? Nem nekem kell, lenox kérdezte még pár kommenttel feljebb.
Én közben találtam valami Morgenwerk nevű csodát, elvileg jumping minutes mutatós, de van rajta mp. mutató is, plusz nagyon techno sci-fi az egész, nem is értem.
-
Héraklész
tag
válasz
fagyalllo #275493 üzenetére
Azt mondod csak logóban és körítésben tér el a két brand? A GS-nek sok folyamata kézzel készített, míg a Seiko teljesen automatizált, nem? A Lexusnál hasonlóan mások a gyártási módszerek, alkatrészek, minőségi kritériumok mint a Toyotánál. Nyilván van átfedés, de a lényeg az különbözik.
A Seiko King gyártástechnológiát tekintve vagy az egyiknek az alja, vagy a másiknak a teteje, nem pedig egy harmadik út. Most kitalálják a különválást, később költségcsökkentés gyanánt az egyesülést - mindkét esetben az adott vezetőknek hatalmas prémiumért. Ügyes, csak az óragyártás ettől nem lesz előrébb, jobb helyzetben.
Az számomra szimpatikus, hogy a cég elkülönítette a luxust az átlagostól. Érdekes, hogy mennyire csúszós jég az óragyártás piaca. Patinás svájci cégek húzták le a rolót örökre, átkozva a japán cégeket, amelyik maradt, a luxusba "menekült". Aztán a kvarc karórának is vetélytársa akadt... Durva lehet cégeket aktuális divatok alapján irányítani és megtippelni a jövő zenéjét.Jó lenne a Grand Seiko és a Seiko King gyártástechnológiáit, minőségét amennyire lehet objektíven összehasonlítani egy Rolexével vagy másokéval is. Szívesen olvasnék ilyen szakértői cikkeket, lesöpörve az asztalról a marketinget.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #275425 üzenetére
Á, az nem is igazi siránkozás, hiszen csak tényeket és érveket próbál úgy-ahogy felsorakoztatni a kis véleménycikkében.
A mezei Seiko fanboy, na az viszont kiválóan tud siránkozni; a sírása lényege meg röviden és tömören ez: szar a szerkezet, kurva drága az óra, régen minden jobb volt, de hát nyilvánvalóan nincsen igazuk, csak a szájuk jár.
Az NH35 felvetés ugyan elsőre kicsit merész, de végül is, miért is ne? Csak 0,7 millivel ducibb a 6R31 werknél, és most őszintén, ez legyen a legnagyobb gondunk. Már csak egy jó árpontot kellene kitalálni az NH35 KS modellhez, szerintem a San Martin már dolgozik is rajta.
-
Héraklész
tag
válasz
fagyalllo #275299 üzenetére
Sajnos az acél szíjak a legelterjedtebbek. Sokan szeretik, szerintem nem kényelmes. Nyáron forró, télen hideg, amúgy nehéz, húzza a szőrt (kivéve a csúcskategóriában persze).
A bőr szíj kényelmes, szerintem a legszebb is, csak nem bírja a kopást, no meg víz és izzadság ne érje...
A titán lenne a legjobb, az meg alig van. Legalábbis a neves márkáknál elegáns kivitelben nem igazán, inkább csak a sportos vonulatban.Szóval igen, jól néznek ki ezek az acélszíjas órák, de én 200 ezer Ft alatt ezt
Fél és 1 millió Ft között talán ezt választanám:
Nem tudom. Lehet túl vastagok lennének. Nincs tökéletes óra nyilván, aztán az olcsó, de szívemhez nőtt Orintemet sem cserélném le még egy darabig... -
Héraklész
tag
válasz
fagyalllo #275210 üzenetére
A hétköznapokra gondoltam, mindennapi tevékenységre. Azt meg pláne nem értem, hogy valakinek annyi órája van, hogy egyiket-másikat nem is hordja. Illetve értem a felfogást, de károsnak tartom.
Jaja.#214
Semmilyen "megmondó ember" nem vagyok, viszont a véleményemet ugyanúgy közlöm mint bárki más. Ott volt a szó: szerintem. Aki megmondó, az nem használná ezt a szót, nem igaz?Boldog karácsonyt!
-
Héraklész
tag
válasz
fagyalllo #275207 üzenetére
Szerintem ez egy munkás óra. Épp az a lényege, hogy rendszeresen hordja a tulajdonosa. Itt-ott lekopva, megkarcolva lesz hasznos, vitrinben, óvatoskodva inkább furcsa, fétisszerű imádata meg beteg - szerintem.
A drágább, öltönyórák vagy örökölt, magas eszmeiértékű órák kényesek, azokra jobban illik vigyázni, azoknál egy szintig lefogadható ez a hozzáállás. -
ktg3
őstag
válasz
fagyalllo #274975 üzenetére
Megfordult a fejemben, hogy elkezdem melegíteni, de elvetettem az ötletet.
Nem akartam melegíteni a tükörpolíros szemeket az itthon elérhető eszközökkel. Sajnos semmi kifinomult eszközöm nincs, csak a szokásos háztartásbeli dolgok, mint pl. öngyújtó, sütő, szendvicssütő és társai...
@#274976 bigmasterg: Grat, igen tetszetős darab. -
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #274915 üzenetére
Egyre ritkábban adom el az óráimat, és olyankor sincs sok kedvem hozzá, szóval vegye csak át mindenki, akinek elküldöm.
Persze, nem a világvége, csak macera (meg egy kis pénz, de a kis pénz is pénz). Esetleg ösztönzésként előre kérek 5 ezret, a többi mehet utánvéttel, olyankor biztos átveszik.
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #274906 üzenetére
Oké, talán költői túlzás volt, hogy senki sem postáz utánvéttel, mert én is szoktam elvétve.
De ez akkor is egy rossz, magyar szokás, aminek ráadásul semmi értelme, mert utánvét esetén is előre kell fizetni a futárnak, addig nem kapja meg a vevő a csomagot, amiben akár lyukas zokni is lehet.
"csak átvétel után utalt"
Na igen, ez lenne a valódi utánvét, de ilyet csak akkor vállal be az eladó, ha már ismeri a vevőt, vagy a profilja/csoporttevékenysége alapján megbízhatónak tűnik, vagy nagyon olcsó az óra, és nem nagy a kockázat. Nekem is volt már szerencsém így órát venni (topiktárstól és facebookon is), de magától ajánlotta fel az eladó, nem én kértem.
-
Sakic19
csendes tag
válasz
fagyalllo #274804 üzenetére
Hát azokon én is. Egyszerűen olyan méltatlannak érzem. Ebből a szempontból sokkal szimpatikusabb az Omega Swatch kombó megoldás.
Én a felső sor 2. tételt nézegettem pl., az a ref.szám alapján a 25. évfordulós kivitel és árban is valósnak tűnik az akció.
[Babós] [Helveti] [Chrono24] -
Churpik
tag
válasz
fagyalllo #274523 üzenetére
A Szikszai Guszti féle gyűrűórám (Clock Ring) - amiről Dávid cikket írt az ablogtowatch-on - nekem is van/volt, pár éve tönkrement benne az a pirinyó akku, és nem lehet cserélni benne. Igaz, Guszti sincs már sehol.
Maradt fityegőnek visszapillantó tükörre.
( [link] ) -
válasz
fagyalllo #274198 üzenetére
Pl. B@bÓs déli boltjában egy istenért sem adják oda a fityegőt. Levágja és elteszi. Kérdeztem, hogy miért? A válasz az volt, hogy a "főnök" erre utasította őket a későbbi viszonteladás (nepperkedés) elkerülése érdekében
Jót röhögtem, mondván, hogy mindenhol máshol ideadják a fityegőt, mert az az óra része, sorozatszámával...stb... de a válasz NEM volt.
Mondtam, akkor köszönöm, de nem kérem.szerk.: jah, és egy Promasterhez egy alap Citi dobozt adott volna, mondva, ez jár hozzá
-
Icewloxy
junior tag
válasz
fagyalllo #274198 üzenetére
értem, ez nem jó szerintem az előéletre való tekintettel, új vásárlóként
új órának gyárilag leragasztott dobozban a helye
a boltosok meg álldozzanak rá hogy ha kibontanak és kirakatba teszik, megfogdossák, felpróbálják ott, azt már ne adják el újként online, de ezt szűrni tényleg nem lehet.. felveszik a fekete kesztyűt úgy fogják meg, próba után meg áttörlik, kb sose mondod meg hogy ezt már felpróbálták előtted ha online rendeled meg.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
fagyalllo #274194 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Egy Orient Mako Solar-ról van szó, a panda változatról.
Nem vagyok most otthon, de alaposan át fogom nézni akkor, hogy sérülésmentes-e?
Még mindig van náluk készleten, ezért nem tartom valószínűnek hogy kirakatban lett volna, de az sem zárható ki.
Tök gáz, hogy ilyenekkel kell vesződni. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- EVGA 750 BQ 750W
- Használt Stadler Form hideg párásító ingyenes szállítással
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest