- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- TP-LINK routerek
- OpenWRT topic
- VMware
- Mobilinternet
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Synology NAS
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
-
IT café
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
Veron #277140 üzenetére
120 Hgmm kb. 0.159987 bar nyomásnak felel meg. Nyilván ez az ütőérben annyi, míg a nyílt sebből kilövellő vérnek ennél valamivel gyengébb nyomással kell rendelkeznie. Mindenesetre a 20 bar vízállósággal rendelkező órának ki kell bírnia, szóval kivitelezhető a harakiri.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Veron #277134 üzenetére
A G-Shock G-5600UE 30 nap alatt +6 másodpercet siet. Ez napi szinten átlagban 0.2 másodperc eltérés. Mivel mindig csak siet (és nem késik, mint egy automata óra), így azt találtam ki, hogy a hónap első napján -3 másodperc késésre állítom, így a hónap végére csak +3 másodpercet fog sietni. Ez átlagban napi 0.1 másodperc eltérés, ami elég pontosnak mondható.
-
petipetya
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #276941 üzenetére
Életkorhoz van kötve?
-
petipetya
nagyúr
válasz
@mriya@ #276735 üzenetére
Én sem emlékszem a legelső általam vásároltra. A legelső órára viszont igen, általános 3-tól már megvolt (talán előtte is, de az 1/2. osztályos fotón a fehér ing miatt nem látszik). Q&Q felirat volt a 12-es alatt, míg water resist (érték nélkül) a 6-os felett. A számlap fehér színű, az összes szám és a mutatók feketék, az óra és a szíj pedig műanyag volt.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #275772 üzenetére
Hol fér el benne a borosüveg?
-
petipetya
nagyúr
válasz
Gyarmati_ #275614 üzenetére
Van többfajta, én is vettem előtte másikat, amihez vékonyabb rugósstift kellett, illetve az anyaga és a szemek illesztése is harmatgyenge volt.
Persze az általam linkelt is inkább irodai, otthoni, átlag utcai használatra alkalmas. Előnye, hogy könnyű fel és levenni, plusz könnyen becsúszik a pulóver alá. Vízi kalandokat, vagy fizikai munkát nem vállalnék be vele. Arra ott a gyári gumiszíj, amit pont erre találtak ki.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Memmaao #275487 üzenetére
Mérted már vele a saját légzésszámodat és a pulzusodat, egyszerre leolvasható rajta a két érték, vagy csak külön-külön? Egyébként ezeket hogyan tudnád a legjobban mérni, ha csak egy (bármilyen) karóra lenne nálad? Ha a válasz etikailag aggályos lenne, akkor csak hagy figyelmen kívül a kérdést. Gondolok itt arra, hogy:
- A digitális gshock esetén csak rá kell nézni, és megjegyezni a másodperc állását, majd fél vagy egy percig figyelni az értékeket. Nyilván használható a stopper/időzítő is, de az már a másik kéz használatát is igényli. Persze ez inkább saját részre, otthoni körülmények között használható igazán, ahol nem kell egyszerre többfelé figyelni.
- Automata vagy analóg kvarc esetén a központi másodpercmutató a gshockhoz hasonlóan indulhat bárhonnan, vagy otthoni körülmények között érdemes megvárni a 12-es indexre való érkezését, hogy ne kelljen gondolkodni, mikor telik le a fél vagy egy perc.
- Kronográf esetén elég elindítani azt, majd a stopper másodperc mutatóját nézni, amíg le nem telik az 1 perc. Előnye, hogy bármikor elindítható, és utána elég csak fél szemmel követni. -
petipetya
nagyúr
válasz
Héraklész #275300 üzenetére
Nekem Lorus és kínai vonalon sem húzzák a szőrt a fémszíjak.
Emellett bigmasterghez hasonlóan én sem igazán érzem, hogy télen hideg, nyáron pedig meleg lenne. Persze télen szellőztetés után felvéve hideg, de ha már a csuklómon van egy ideje, akkor az utcán sem hideg.
A nyári melegben pedig gyalog/kerékpáron sem volt forró közvetlen napsütésben. Annyi, hogy míg a mesh szijban nem izzadt a csuklóm nyáron, addig a hagyományos fémszíjban igen.
-
petipetya
nagyúr
válasz
vasim.ragat #275253 üzenetére
👏 A név és a fotók alapján ismét meg kellett néznem, hogy a kínai topicban vagyok-e.
-
petipetya
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #275220 üzenetére
Irodai vezető beosztásban egy Nomos is lehet munkásóra 🙂
-
petipetya
nagyúr
válasz
PiszokAlfréd #275161 üzenetére
Casio G-Shock G-5600UE-1DR nálam kb. kéthetente siet +5 másodpercet, szóval a 10 másodperc meglenne egy hónapban. Amikor használom (éppen), akkor 5 másodperc eltérésnél már ismét beállítom a pontos időre. Feltéve, ha nem felejtem el, de egy idő után úgyis feltűnik.
Manual nem tudom megvan-e még, és sosem mértem, hogy mennyi fény kell a világítás pótlására. 2022 május óta a legsötétebb téli napokon, pulcsi ujja alatt is a H (high) jelzésen van a töltöttségi szint, szóval emiatt nem aggódnék..
Egy baj van vele, hogy túl jól használható óra. Hiába nézegettem a kézihúzós kronográf órákat a kínai vonalon, a Casio miatt folyton lebeszéltem magam róluk, ha a stopper/időzítő használatáról, vagy a kijelző (és segédszámlapok+ mutatók) láthatóságáról van szó. Ellenben a búvár lünetta már jobban piszkálja a fantáziámat, és azzal nem tud versenyezni a Casiom.
-
petipetya
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #274911 üzenetére
Cserélheted, a mutatók is kompatibilisek lesznek az új szerkezettel. A koronaszárban már nem vagyok biztos, de úgyis kapsz egyet az új szerkezethez. Életem első szerkezet cseréjénél az Y676C koronaszárát használtam az NH36A-hoz is, viszont csökkenteni kellett a hosszát.
-
petipetya
nagyúr
válasz
m3tr0 #272909 üzenetére
Nekem ez a párosítás van:
Casio G-Shock G-5600UE-1DR + Lightweight Composite Plastic Steel Watch Strap For Casio DW5600/GA-2100/GW-M5610/DW-6900 Modifying Chains 16MM Plastic Bracelet+ Jó hozzá a gyári rugós stift. Egyes műanyag szíjakhoz csak a hozzájuk adott vékonyabb/gyengébb rugós stift használható, ehhez viszont a gyári vastag is.
+ A furatok is jó helyen vannak, tehát nem kell órákig játszani vele, feszítgetni felhelyezés közben.
+ 4 darab mikroállítási lehetőség a csaton.
+ A csat méretre állítása ugyanolyan módon történik, mintha csak szíjat cserélnél egy órán. Sőt a szemek kivételénél két oldalról lehet a stifteket benyomni a furatokon keresztül, így a folyamat gyerekjáték.
+ Nincs hézag a csat és az óra között.
- Viszont a csat alján idővel lehet némi kopás az irodai asztaltól. -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #272605 üzenetére
Még egyszer köszi az észrevételeket, meg is fordítottam a legalsó mutatót
Természetesen porszem maradt az üveg belső felén, így kétszer kellett összerakni. Utána a korona feje csavarodott le a dátum állítás közben, mivel nem tettem rá kék csavarrögzítőt. Szerencsére vissza tudtam csavarni annyira, hogy kihúzhassam az egészet. Ezt is pótoltam és jól meghúztam a száron.
-
petipetya
nagyúr
Lorus RL491AX9, viszont a gyári Y676C helyett már Seiko NH36A szerkezettel. A gyári mutatók megtartásán nagyon gondolkodtam (kivéve a szinte láthatatlan másodpercmutatót), de:
- inkább eltérítettem a korábbi ceruza mutatók dress watch jellegét egy tool watch felé
- a szinte nulla lume most már szemmel látható nappal és éjszaka egyaránt (de csak a mutatókon, hiszen a számlap maradt a gyári)
- a nyalókás másodpercmutatón már az esti sötétebb szobában is jól tudom követni az időt, ha 1/2/3 perceket akarok lemérniA folyamat első alkalommal elvégezve idegörlő volt, tele buktatókkal. Például a végén a felhelyezett mutatókkal, és műanyag védővel ellátott szerkezetet beletettem az óratestet kitöltő műanyag karikába. Így viszont már nem fért bele az asztali szerkezettartóba, persze közben két kézzel kellett lenyomni le a fogpiszkálóval a korona szárát tartó lemezt és kiszedni a koronát, miközben éppen hogy csak nem ejtettem ki a kezemből az egészet. A másodpercmutatóhoz kellett volna olyan ragadós "gyurma", amit a youtuberek használnak. Helyette 1 órán keresztül bénáztam celuxal és csipesszel, közben a földön ülve az asztallappal a fejem magasságában, oldalról fél szemmel belenézve a nagyító lencséjébe, hogy lássam a zászlórúd tetejét, amire ráül a másodpercmutató. Talán a korona szárának méretre igazítása volt a végén a legkönnyebb, mivel hosszabb volt mint kellett, így lecsíptem belőle, és a maradékot türelme
sentlenül csiszolgattam hajszálról-hajszálra. Amúgy a Y676C koronaszárát használtam az NH36A-hoz, hogy az új koronaszár megmaradjon tartaléknak. A másodperc stop miatt nem tudtam, hogy a két szerkezet és a koronaszár teljesen kompatibilis-e egymással, vagy sem, de mivel szemre ugyanúgy néztek ki, gondoltam rápróbálok. A szerkezetet be kellett szabályozni, szóval az hogy 0.1 ms beat errort és +1 sec-et mér a youtuber a zacskóból kivett szerkezetnél, az nyilván bullshit.Anyagilag van ennél jobb befektetés is az életben, így csak ebből a szemszögből nézve nem érte volna
Főleg, hogy a Lorus árának feléért van kínai zafíros/NH35 automatám, ami mindenben lekőrözi. De ha a szentimentális értékét nézem, akkor határozottan megérte. Az 1. szülinapját átlépő Loruson már láthatóak a veszélyes irodai élet nyomai: fényben megcsillanó odakoccanás a polírozott bezel és kristályüveg találkozásánál, illetve számtalan karc és kopás a fémszíjon (pedig anno az össze polírozott részt átváltoztattam szálcsiszolttá a szíjon). Emellett kíváncsi voltam rá, hogy képes vagyok-e elvégezni a műveletet.
Főleg egy jó nagyítós rendszer hiányzik. A szemüvegemnek mindig rajtam kell lennie, így azt levéve a lupé dioptriája rossz nekem, a szemüvegre csiptethető pedig szintén nem vált be. Az asztali nagyítók rendben vannak, de sajnos egy pontnál elérik a teljesítőképességük határát. Asztalra erősíthető és hajlítgatható tablet/teló állványban a teló kameráján keresztül zoomolva digitális nagyítót kapok, de ez sem az igazi.
Előtte és utána (a baloldali saját fotó hiányában netes):
Napfényből a lakás ablaktalan helyiségébe belépve:
-
petipetya
nagyúr
válasz
No.01 #272251 üzenetére
Számomra egyértelműen a Citizen AQ4100-65L. Habár a fekete számlapok híve vagyok, ez a köztes szín elég megnyugtató érzést kölcsönöz az órának (tenger hulláma, vagy mit szimbolizál?)
YouTube alapján a leolvashatósága jónak tűnik, és ugyanúgy megy egy pólóhoz, strandra, ahogy egy inghez is.
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #272158 üzenetére
A képen látható térkövekből kirakott kerékpárút is jó példa erre (pl. a Petőfi és Lágymányosi híd között a pesti oldalon). Párszor már ráeresztettem a
Lorus 5-ötLorus RL491AX9-et arra a kb. 1 km-re, de nem befolyásolta a járását. -
petipetya
nagyúr
Felnyitom a biztonsági hajtókát (erő kell hozzá), rázom a kezem, és nem történik semmi. Kinyitom a csatot (ehhez is erő kell), rázom a kezem, és megint csak nem történik semmi. Kézzel kell odanyúlnom, hogy a karmok ne kapaszkodjanak tovább.
Csuklóról levéve is megcsináltam ugyanezt, nehogy csak azért kapaszkodjon, mert rásimult a kézre. Nem, levéve sem nyílik ki egyik lépésnél sem.
Az enyém 3 mm vastag (az órával együtt adták), de az alin külön is megtalálható a milanese szíj: link (Band Color: B-1.0 Silver), 2900 FT szállítással együtt. Nem tudom, hogy a vastagság számít-e.
-
petipetya
nagyúr
A 2. biztosan nem esik majd le a kezedről, amelyen a biztonsági ráhajtó is van. A zöld nyíllal jelzett rész kapaszkodik bele a pirossal jelzett részbe, majd ráhajtva be is van zárva a csat. Ezután a biztonsági ráhajtó még pluszban védelmet biztosít.
Mindegy hogy áll vagy feszül a csuklóm, kerékpár kormányán vagy bármin, stabilan zárva marad. Mivel egyáltalán nem izzad alatta a kezem, feltételezhetően ugyanilyen könnyen megszárad alatta úszás után.
Maximálisan ajánlom az ilyen jellegű milanese szíjat.
-
petipetya
nagyúr
válasz
vinczetibor #271252 üzenetére
A sav nem károsítja a koronánál lévő tömítést? Akár kóla, akár citrom a felhasznált dolog.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bigmasterg #271236 üzenetére
Ez érdekes teszt volt az Omega javára
-
petipetya
nagyúr
válasz
bigmasterg #271155 üzenetére
Patinával is tetszett, de így pozitív értelemben megváltozott
-
petipetya
nagyúr
válasz
bigmasterg #271133 üzenetére
Szép óra
-
petipetya
nagyúr
válasz
momcrew #271118 üzenetére
Itt nem volt olyan kijelzős mikroszkóp, ami tetszene. Viszont szabályoztam már NH35-öt nagyítóval és a teló kameráján keresztül is, ez utóbbi a tripodon való rezgéstől eltekintve sokkal kényelmesebb volt. Szóval jó az irány, csak hangyán kvül azért egy óra is férjen be a lencsék alá. Köszi még egyszer.
-
petipetya
nagyúr
Asztali nagyítóból van ajánlott? Tekintsük az NH35 szabályzókarját elvárásnak: ha ezt prímán felnagyítja, akkor onnantól kezdve a mutatók és a korona kilazítására szolgáló kis "gomb" is jól látható számomra. A dioptriás lencséket nem teljesen értem. Itt azt mondják (gyakorikerdesek), hogy a 8 dioptriás 3x nagyításnak felel meg. Na de mi van azza, amiben például 3 és 12 dioptriás lencsék vannak együtt? Az hányszoros nagyításnak felel meg?
Ami eddig nem jött be:
- A fejre erősíthető lupé nagyítóban nem tud fókuszálni a szemem, a szemüveg lencséhez pedig nem akarom hozzáérinteni. Elsőre azt hittem, hogy jó lesz, de többszöri próbálkozás után egyre inkább nem.
- Asztali nagyító felfogatás nélkül. Sosem tudom úgy kihajtani, hogy stabil maradjon, ugyanakkor éles maradjon a fókuszpont. -
petipetya
nagyúr
Az ott Rolex Sub vagy Invicta Diver Pro lehet? YouTube (időzítve)
Mindenesetre nem egy tipikus rendőr óra, hacsak nem Bosch rajongó.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dzsi23 #270620 üzenetére
A Sellita SW200-1 esetén itt óva intenek a kézi felhúzástól. Nem tudom, hogy ez mennyire jellemző a többi gyártó esetén, de valószínűleg az NH35-nél sem véletlen ajánlják, hogy 8-10 alkalommal "rázzuk meg", és aztán vegyük fel az órát, a többit pedig intézi a rotor.
Ezt leszámítva a külseje abszolút visszaadja a Nemo kapitány érzéstAz mondjuk fura, hogy csak a Nautilusból van bronz változat: honlap
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH #270191 üzenetére
Először is felejtsd el ezeket a plázás kamu kirakati órákat. Már a Diesel Daddy 2.0 névtől is feláll a szőr a hátamon... Írd körül, hogy milyen méretben, anyagban, számlapban, színben stb. gondolkodsz.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Dr. Oid #270130 üzenetére
Attól függ, hogy kívülről passzol-e hozzád, illetve belsőleg milyennek érzed a színt a csuklódon. Nálam ez alapján csak a sötétkék a nyerő a kettő közül. A türkiz, sárga és hasonló harsány színek inkább tengerparti nyaralós feelinget keltenek, mintha csak vakációzni járnál be az irodába.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Memmaao #270076 üzenetére
Nekem soknak tűnik. A másik topicban tanultam, hogy a leggyakoribb pozíciókban érdemes mérni, ami nálam kijelzővel felfelé (irodai asztalnál a kezemen), 3-al lefelé (séta közben). És persze a többiben is, hogy éjszakára miként érdemes letenni. Ha összességében mindenhol siet, akkor az beszédes.
-
petipetya
nagyúr
Segítsetek légyszi, hogy a Casio G-Shock G-5600UE-1DR esetén az alis fém keret és szíj modifikációk közül az 5600-át vagy az 5610-et kell kiválasztani? Itt egy példa (alis link), nyilván nem erre gondoltam, csak hirtelen szembe jött.
Persze ha van bevált link, azt is szívesen fogadom -
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
bigmasterg #269663 üzenetére
Szerintem ez a fajta szíj egyáltalán nem megy az órához, gyári vagy sem, teljesen mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Akciókamerák
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Jövedelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok