Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    3inching Boksu / Revenge of others / Mások bosszúja (2022)
    Köszi mindenkinek az ajánlást, ez jó volt. Sőt, az első 5 epizód bitang jó volt - szépen lassan csordogáló dráma, nagyon gondos karakter-építgetéssel, remek fényképezéssel és színészi alakításokkal (ami a főszereplők fiatal kora miatt különösen dícséretes). Az elsőre egyszerűnek tűnő öngyilkossági ügyre szépen fokozatosan épülnek rá az áldozathoz direkten vagy indirekten kapcsolódó szálak, egyre bővül az érintettek köre, és az 5. epizód végére egy egész fajsúlyos bonyodalom sejlik fel az események hátterében.
    Sajnos az elsőrangú setupot nem követi ugyanolyan erős kibontás / megoldás, a további 7 rész színvonala elég ingadozó - van, ahol eléri az első szakasz szintjét, viszont helyenként egészen kínosan béna, és itt-ott le is ül szükségtelen jelenetekkel, önismétléssel.
    Ami nagyon tetszett - arra mindig szakítottak időt a készítők, hogy bemutassák, a karakterek hogyan élik meg a szokatlan, néha sokkos eseményeket. Sokszor csak pár másodpercben egy jól elkapott közelivel tették ezt, viszont a fentebb említett remek fényképezés + színészi teljesítmények ezt nagyon hatásossá tették.
    Tetszett a karakterek hozzáállása is - Dél-Korea eléggé más kultúra, de ugyanazt a határtalan lelkesedést, határtalan önbizalmat és határtalan amatőrséget hozták a diáklányok / srácok, amit egy nyugati tinédzsertől is bizton elvárhatunk :D Ami kevésbé tetszett, hogy a rendőrség még a diákoknál is amatőrebb volt, itt helyenként be-beszakadt a konzekvencia.
    És végül állati aranyos volt a szerelmi szál. Egy átlag amerikai sorozatban hasonló helyzetben a főszereplők kb. a 3. epizódban kezdtek volna üregi nyúlra emlékeztető szerelmi életet élni - Chan Mi és Soo Heon meg az utolsó előtti részig vártak azzal, hogy megfogják egymás kezét, és ezzel valami határtalan boldogság állapotába kerüljenek :) Nem tudom, Dél-Koreában mennyire reális ez, de volt egyfajta nosztalgikus bája a dolognak.
    Minden kisebb-nagyobb hibája ellenére nagyon szerettem a sorozatot, és az első felét biztosan újranézem egyszer. 8/10.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák