Új hozzászólás Aktív témák
-
-
K9
tag
Sziasztok!
Nem bírtam magammal és ezért csináltam egy szép hosszú moviet.
[link]
Jó szorakozást!
Csak 2ghz feletti procival! (x264) -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1858 üzenetére
Hello!
pü ment (x264). -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1788 üzenetére
''Sokan megköveznének érte, de én mindig a K-Lite codec packot teszem fel.''
Véleményem aki megkövez ezért, az nem ért hozzá
Második dolog amit a total commander után felteszek egy gépre -
K9
tag
Huha te nagyon újonc vagy már bocsánat.
Elöszöris nézd meg ezt http://bigbadplayer.roel-film-productions.eu/
Másodszorra a vegast hidegen hadja hogy te bs playerrel meg media payerrel mit tudsz lejátszani.
Számít persze milyen codec van fent.
Megnyitni vegasban tömörítetlen videót tudsz meg van pár tömörítetett.
Renderelni akarod be akkor megjelennek a codecek amiket feltelepítettél. -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1784 üzenetére
Engem a megui meggyőzött, virtualdubban én x264et soha többé
Majd meglátod. Mencoder264 ről meg tudok, de nem ismerem annyira hogy nyilatkozni merjek róla. -
K9
tag
Javítás 3d betű zaxwers 3d invigator plugin.
Eső thinderbox4, de a digieffects deliriumba ( hó és eső ) is van.
Egy hónapja döbbentem rá hogy vegasban emléketem csináltam egy forgó kockát. Hogy az ott mekkora szenvedés volt és afterban mennyire ''egyszerű''.
Egyébként ezt már mondtam, de mostmár meg is kéne valamikor csinálnom egy tutorialt x264re. Pontosan tudom mit kell hogy beállítani hogy a lehető legtöbbet hozza ki az ember a codecből.
[Szerkesztve] -
K9
tag
Na pont új proci és én meg megcsináltam az xvid verziót....
Nembaj hátha valakinek jól jön még. Egyébként xvid verzió 4100 bitrate és 360mb. x264 verzió 3700bitrate és 315mb.
Mind a kettő high beállítások és az xvid rendesen alul marad még nagyobb bitratel is!
Égyébként még annyit hogy meguival összesen 4:22 óra volt a tömörítés, ami nagyon meglepett mert akkor az x264 nagyon sokat fejlődött az évek során. Hl2 movie tömörítése 18óra volt!!!
Tisztelem én az xvides codecet, de azért van különbség mostmár rendesen.
[link] Golyónyomok a kamerán és utána a vért Brush tool afterban és keyeknél beállítani a shapet.
10:08nál is vérszökőkutat sem a játék generálta
Meg sok helyen változtattam a felhőzet színét.
Amikor felrepül a csávó magasra és a nyíl mutatja akkor pár seccel előtte látható hogy egy haver amikor fut le a leejtőn gránátot dob
Azt a nyilat elég lezserűl dobtam össze, igazám szerkeszthettem volna valami komolyabbat is, na mindegy
2. movieban is lesz egy félemetes jelenet, amikor az áldozat épp ugrik és alatta robban a gránát.Repűl majd akkorát
Néhol elcsúszva vannak a lövések ez feltünhet embereknek, mert jó része source tvből lett felvéve ami nem pontos!!
Még annyi infót a játékról hogy látszólag egy külső szemlélőnek ugy tűnik mintha ezeket a sorozat lövőket könnyű kezelni.Hát aki kiprobálja a játékot az tisztába lesz vele hogy ezeket milyen nehéz megtartani(iszonyat húzásuk van) főleg állva!
Kis kamera állás ball felső sarokban szép kerettel azt afterban translation effectel, vagy spicemasterrel is létre lehet hozni.
[Szerkesztve] -
K9
tag
Még annyi a emberből kutyát csak akkor lehetett volna megoldani morphal ha az ember szemből jön és elkezd lefelé hajolni ott egy ponton bekapcsolni a kutyát és akkor tökéletes lett volna.
-
K9
tag
Na köszönöm elöszöris!
Xvid verzió délután kint lesz! Így gyengéb gépeken is menni fog szépen.
Munka helyen vagyok így gyorsba válaszolok, de hazaérek akkor kibővítem.
üvegnyomnál pontosan melyikre gondolsz? perc sec.
másik két effectet volt a legnehezebb megcsinálni.
Bizony a vér a csatiban egyáltalán nincs benne a játékban, sőt még az első killnél egy bug miatt a csávó besem vérzett, szóval annyira egyedi)
Röviden itt annyi a lényeg hogy sokat kell maskolni.Természetesen after effectben csináltam.
Vegasban kínkeserves lett volna, mondjuk így is beleizadtam.
pfúú a emberből át kutyába!!! pff az kurva nehéz volt.Elöszőr morph effectel probáltam de aztán rájöttem ott ez nem működik.Nem lehet elmagyarázni nagyon miért, kikell probálni 10perc alatt rájön az ember hogy a morph nagyon jó, csak pont erre nem ami nekem kelett volna!
Így hát maskolással lehet megoldani egyszerűen két mask közötti időnél kiszámolja a progi az átváltozást.Lényegében a csati véres jelenetnél is ez volt!
Tehát ha belegondol az ember tök könnyű de amikor elkezdi pff .
3d betűk trapcode plugin. -
K9
tag
Own-age meghalt.
hl2.hu
dod.hu -
K9
tag
Sziasztok kész van a következő a munkám (második) És ez nem más mint egy Day of Defeat source movie ami a magyar F.A.T. Klán fraggaléseit mutatja be.
Jó szórakozást:
[link]
Xvides verzió is van már, reggel az is fel lesz tőltve! -
K9
tag
BigBadPlaYeR jól beszélt. Monitor válogatja. Én nem éreztem semmi erős contrastot.
Renk jaja interjú
Csak kiváncsi voltam.
Az én moviemba is (HL2), igen sok kis, és nagy hiba van. Van egy haverom aki ugy megtudja nézni a moviet, hogy egy csomó hibát észe vesz.De olyanokat észre vett hogy 50 ember megnézte és nem látott ott hibát.Persze a készítő kussol a hibával kapcsolatban, mert kicsit gáz. De jó tudni a hibáimat, mert tudom hogy a köv. movienál mire kell figyelnem, hogy még1x ne hibázzam el.
[Szerkesztve] -
K9
tag
''kölcséghatékony cookie cutter'' ez jó
Nos igen, q3 demo smoothert nem ismerem, bárcsak ilyen vadálat lenne a source demo smoother-e is
Fogadjunk akkor tünt fel neked is (kör látszódás) amikor kirenderelted, mert ugye kis ablakban az ember nem szúrja ki. Én is jártam így a hl2 moviemmal. Aztán már kicsit húzza az ember a száját amikor ujra kikne renderelni egy kis ''szarság'' miatt. Az persze más kérdés ha fizetnének érte. De nem
''és végül Limp bizkit? -hát azt én is kihagytam volna...'' Ehh, akkor eggyezik az ízlésünk
Thx a részletes leírást, megint tanultam.
Jövőbeli tervek? ; Köv. movie?
[Szerkesztve] -
K9
tag
Na Renk koma
Mindig irigykedve nézem hogy q3-ba milyen kameramozgásokat lehet elkövetni.Na itt te beleadtál apait anyait.
Természetesen tetszett nagyon a movie. És jó lenne ha own-agen is kint lenne már
Pár dolgot kiemelnék ami nagyon tetszett.
8:08nál királyos volt az effect ugy tünt mintha eljövő kép széle égne
14:40.Egyből a 2.világháborús filmek jutottak eszembe ettől az effectől.
Tetszett az a jelenet váltás amikor oszlop volt a két jelenet közti rész.
11:10 Na ezen még gondolkoznom is kell (vagy kelett) hogy pontosan hogy is hoztad össze.
Imádom amikor egy effect megoldás, gondolkodásra késztet.
Soolpoof előtti szépség (00:01) ejha ez nagyon keményen nézett ki. Bár nem ismerem a plugineket amit régebbi kommentedben van. De hogy ezt vegasban hoztad össze akkor beszarok
After effectben még tudnám mit hogy kéne megcsinálni, vegasban tényleg halvány fingom sincs.
11:10re visszatérve tippjeim a megoldásra.
1, Kimaszkoltál egy egy képkockát a gránátból. Túl időigényes meg merész. Én nem ugrottam volna neki vegassal. Más kérdés ha after effectel ez símán megoldható track motionnal (ahol csak a pan/cropot úszom meg).De nekem most csak vegasosan szabad gondolkoznom. Mert te azt használtad.
2, Most megnéztem még1x azt hiszem megvan Na kis foltosodás látható ''kimaszkolt képeknél'' így tehát kis kör falatot vágtál, széleinél meg opacity csökkentés.Persze ezt csak képkockánti ugrálásnál veszi észre az ember.
Na mindegy ha így csináltad akkor mindenképp az volt a nehéz hogy event/pan croppal úgy mozgattad hogy tényleg az a múlt legyen.Na majd megmondod hogy tévedtem e, vagy nem.
Hogy ''rosszat'' is mondjak.
Megszólalt a doom zene és a film végiég kajak ideges voltam, mert nem jutott eszembe a melyik filmben volt ez a zene, pedig baromi ismerős volt, és nagyon fülbemászó
Limp bizkit zenét nem éreztem olyan fragre vághatónak.Persze voltak jelenetek ahol lehetett, és azt nem is hagytad ki. Én kerestem volna másik számot na
És még már csak annyit hogy én ketté feleztem volna a moviet kibővítettem volna még 1-1 percel és lett volna két movie
Nem szeretném magyarázni hogy miért. Fáradt vagyok már
Örülök hogy egy fragmoviet láthattam tőled, még többször meg fogom nézni.Jó érzéked van a vágáshoz. -
K9
tag
Nekem az a tapasztalatom hogy a sok videósáv és a hangsáv nagyon leterheli a vegast, meg a renderelési időt. Persze ezzel nem mondtam valami húde okosat, mert ez egyértelmű.
Ami érdekes, hogy tökmindegy már bizonyos mennyiségű sávnál hogy pillanatnyilag egy effect nélküli uncompressed videót játszól e le, akkor is már 10fpsel megy a video.
Ha meg 20-30-40 sávot használ az ember, akkor már éveket számol a vegas, sőt kifagy, meghal, vége.
Szabály mindig előrenderelni a cuccot amennyire csak lehet.Sokkal olcsóbban jön ki az ember, ha minden kis effectes jelenetet előtte lerenderel, mint hogy az egészet egyszerre a végére hadgya. -
K9
tag
Nem tudja valaki esetleg, hogy van e arra lehetőség a sony vegasban, hogy a videó anyaghoz hozzáadok az audió sávon egy mp3 formátumú számot, és amikor kirenderelem akkor az mp3 számot direct stream copyban nyomja.Tehát ne keljen kötelező jeleggel valami codecet választanom. Kicsit több munkával jár hogy tömörítetlenbe átveszi, majd virtualdubbal megint mp3ba tömörítem...És még szerintem a minőség is romlik így.
sony vegas 6.0d. -
K9
tag
válasz oregharcos #1515 üzenetére
http://bigbadplayer.roel-film-productions.eu/ itt meg leled a választ.
-
K9
tag
Na Sziasztok!!!
Elöször is kezdeném egy kedvelt mondással: Ami késik, az nem múlik
Kész van a moviem és lehet letőlteni, remélem tetszeni fog mindenkinek.
Itt is megköszönném a segítséget a movieval/effectekkel kapcsolatban.
Letőltéssel nem lehet baj mert fast http.
Bármilyen megjegyzést,dicséretet,kritikát szivesen fogadok.
Bár már nagy meglepétést nem hiszem hogy tud valaki okozni, mert a hibákat már ismerem.
[link]
Annyit mondhatok bármilyen lecsengése lesz a movienak, én folytatom a munkámat -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1404 üzenetére
Köszi szépen az infót.
Na hogy akkor valami ''rosszat is mondjak'' ami lehet hogy csak nekem volt probléma hogy a pixeles vagy nem is tudom milyen effectnek hívjam....Az én szememet eléggé bántja.Nagyon koncentrálok hogy lássam az akciót, és üres időkben használtad amikor nem volt akció. és én meg ugymond elfelejtek akkor pihenni egy picit amikor ez az effect van, és feleslegesen erőltetem a szemem ilyenkor.Jobban vettem voltna ha pl az 5:05nél lévő rajzos effectet használod akkor is, mert az olyan kellemes látvány.Nem tudom érthető voltam e
Ez amúgy lehet inkább csak ilyen ízlés függő.
---------
Csak annyit még hogy az én moviem címe már biztos hogy forever lesz mint a duke nukem forever:
Mert garantáltan még egy hónapig nem tudom csinálgatni pedig már csak egy perc hiányzik.Sok a meló
Csak azért mondom hogy nehogy azt gondoljátok hogy feladtam vagy meguntam -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1398 üzenetére
Na nekem tetszett a movie jó volt a bevezetés hozzá a zene egész movien keresztűl nagyon jó volt.És a Fragek is jók voltak.Nagyon szeretem az ilyen éppenhogy elkapom az ellent című műsort
Az tetszett még hogy a intro és outro a maghoz annyira kapcsolódott hogy nem éreztem hogy erőltetett.Kellemes átmenetek voltak egyik jelenetről a másikra.Példáúl egyiket nem is tudom pontosan hogy csinálhattad 6:16.
Na megtartom a videót
------------------------------------
Felgyorsításhoz egy mod felgyorsítod 4+3 majd kirendereled és ujra megcsinálod a gyorsítást . -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1398 üzenetére
Én tőltöm, majd véleményt formálok
-
K9
tag
válasz Karcsimester #1354 üzenetére
Hát xp sp2 +rá az összes utána lévő frissítés segítség msw.hu.
+net keretrendszert is 2.0.
Hogy ezen jól fog menni nem tudom... de legalább a legfrisebb lesz
És elvileg legnagyobb esélyed van rá hogy jó lesz (szerintem). -
K9
tag
Hát....nem itt ez nagyon nehéz, illetve valami hasonlót lehet csinálni, de olyan fapados az eredmény. Az a probléma hogy nincs valami jó fénykard féle effect. After effectben kell ezt megcsinálnod. Ott sem megy majd hipp hoppra mert maskolás kell.[link] itt megtalálod a tutorialt.
-
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1259 üzenetére
[link]
Érdekes amúgy van egy kis magyar link már 2hónapja probálom megnyitni, de mindig az van hamarosan visszajövünk...Hát nem kapkodják el, mert azóta sem.. -
K9
tag
Én még nem foglalkoztam a morph-al.Csak tudok róla hogy van ilyen és annyi tutorial van a neten hogy szerintem nem ütközől nagy problémába.Persze angol tudás az jól jön, de ha nincs akkor még mindig ott van a szótár.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ahogy elnéztem ezek elég használható tutorialok több programmal kapcsolatban.
Vége felé még videó tutorial is van. -
K9
tag
Vagy a 2mb ingyenes progi a morpheus. (origo)
-
K9
tag
Nem láttam a klippet ezért nem is világos, de a morph effectre gondolsz?
Morph egyébként pl: hogy az ember feje egyszer csak szép lassan átváltozik egy bírka fejévé.
Ha tudsz belinkelni egy kis videó részletet akkor megtudnám mondani hogy tudja e.
Vagy probáld körbe írni jobban.
Egyébként a morph-ot nem tudja. -
K9
tag
válasz lacibacsi #1228 üzenetére
Na nekem van egy tippem félhomályos felvételekre eddig megfelelt, legalábbis ennél többet nem hiszem hogy kilehet hozni.
Legalul az fxeknél válaszd a medium unsharpot lehet hogy ezt még tuningolhatod lejebb vagy feljebb a felvételedtől függ.Ezután még nyomhatsz rá sharpent de ebből már általában nagyon picit lehet, majd meglátod.
Ha így elmented a felvételt akkor utána még egy lehetőséged van de nem biztos hogy kiakarod használni érdemes felezni a felbontást (resize).
Bár kisebb lesz a movied de megint csak javúl az alap felbontáson. -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1220 üzenetére
Nyugi még nálam is baromira megfogja gépet, nem tudom vegasnál hogy hozták össze hogy ilyen gépigénye van. Afterből nem mernék ketttőt megnyiti, azt az eggyet is kajak sokáig tőlti.
-
K9
tag
Tényleg létezik olyan suli ahol a video szerkesztés a tananyag, a fő tananyag?
Tehát komoly progikkal foglalkoznak vegas;premiere;after;meg minden féle studio program?
Sőt még 3dsmax és barátai?
Nem azért mert mennék akkor, csak kiváncsi vagyok.
Itthon mindent meglehet tanulni lábat asztalra téve, a ventilátor(tehetősebbek légkondi) hűvös szele és hideg sör melett
Na jó ennyire nem arany élet -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1216 üzenetére
Jah jah 12x, nem rossz, de vannak olyan természet filmek ahol napokat gyorsítanak le mittudomén ahogy a virág kifejlődik... szóval még így is van munka ha egy ilyet akar csinálni az ember de innentől kezdve már csak idő rabló, mert kirendelni meg ujra meg ujra.
De lehet after tud egészen dúrva gyorsítást is, majd kiderűl azt majd jelentem.
De az sem lehet rossz amit Renk mondott hogy frameket időközönként kilopunk.
Egyébként csak mázlim volt hogy találtam egy ilyet, egy játék forumon belinkelte valaki, megnéztem, és én sem találtam rossznak, így hát segítek a terjesztésben. -
K9
tag
Na lassan annyi van már a sony vegas tutorialból mint a szemét
De azért egyáltalán nem rossz ha jön még ki valamilyen segítség.Főleg a kezdők biztos örülnek ennek.
50mb sony vegas tutorial magyar hangal.
[link] -
K9
tag
Ehhh
[link]
Amazing Sounds több mint 1000, és nagyon jó -
K9
tag
válasz Pistabaaa #1190 üzenetére
Na mondok pár dolgot, majd meglátod mi jó neked, vagy mit akarsz.
huffyuv-1.3.1 kodeket leszeded(uncompressed codec) ezt válaszd ki ha tömörítetlenbe akarod menteni. Kb fele lesz így a végedmény elöbbiekben beszéltem már róla hogy mit várjál ettől a codectől.(.inf jobb klikk és telepítés, mert nem lesz setup.exe file.)
Divx:
Hiba szerintem az lehet hogy behányt a win, vagy a codec előfordúl (vagy a vegas).
Valószínű egyik ujra telepítésével lehet már megoldódna a probléma.
Egyébként használj a te esetedbe xvidet codecet a végső tömörítésnél.
A filmed alapjában nem tudom milyen minőség. Mert ez nagyon függ attól hogy milyen bitratet kellene hasznánod.Ha baszott jó minőség akkor lehet már 500bitratevel neked megfelelő lesz.
Kellene csinálnod egy-két teszt tömörítést, sávokon felül van egy csúszka nem tudom hogy nevezzem amivel a loopot is belehet állítani kis sárga pöckök( shift és kurzor). ezzel kimentesz egy kis részt a videódból huffyuv kodekkel majd mondjuk csinálsz 1000bitrate xvid tömörítést 2passosat. Megnézed a végeredményt hogy neked ennél jobb kell e, vagy mehetsz még lentebb.Közben számolod hogy fél perces jelenet mennyit foglal milyen bitrate-el. És kiderűl hogy mekkora lesz a teljes anyag ilyen-olyan bitrate-l.
Hangra rányomsz lamemp3 kodeket itt is a lekellene mérned hogy megfelel e neked a 128kbit vagy mehetsz e lentebb.
Na kb ennyi, valami nem világos ugyis kérdezel. -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1187 üzenetére
Magyar leírás kicsit nehéz téma.Szóval nem egyszerű felfogni, főleg hogy a win ablakos megnevezések nem pontosan ugyanaz mint ahogy ebben az olvasmányban hívják, mert valószínű ezek a konzolos megnevezések.
[link]
Ezért adok egy köv. linket is amivel egyszerűbb talán kilogikázni hogy melyik megnevezés win ablakosnál melyik.
[link]
Egyébként ha egyszer eljutok odáig hogy az egész anyagomat betömöríthetem akkor csinálok egy kis tutorialt saját magamnak is (a win ablakosra), amit majd közzé teszek ide, mint egy kis rövid összefoglalót mit hogy kell állítani.
Egyelőre a moviem intróját(csak ez hiányzik még) aftter effectel akarom megcsinálni, és hát rendesen meglepődtem ma, hogy az after nem lesz egyszerű játék.Vegashoz képest rohattúl logikátlannak tartom. De megéri szenvedni.
[Szerkesztve] -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1184 üzenetére
Na most néztem a gépedet.
Ha még mindig celeron 2,5ghz procid van az probléma lehet. Ugyanis szerintem ez is okozhatja a szaggatást/akadást a végeredménynél.
Amikor még v300-400-nál járt a x264 codec akkor barton 2500mhz procival is elöjött ez a probléma, de volt egy haverom akinek már akkor athlon64 volt és ugyanannál az anyagnál a tömörítésnél nem volt problémája. (tehát nem lett akadás)
kb 30seces teszt anyag volt.
Ahogy jött ez a v533 egyre kisebb let a gépigénye optimalizálások miatt. Így már az én gépem nem csinált már teszt anyagaimnál akadást.
Másodlagos gép celeron2000mhz nálunk, és hát látom nem az erőssége a video lejátszás főleg az x264.
Láttam egy-két readme filet is amiben megemlítették hogy miylen gépen meddig tömörítették a végeredményt. Olvastam olyat hogy valaki direct elment a haverhoz akinek amd4400x2 procija volt hogy majd őő tömörít x264et.
Gyanítom problémád lesz a hardwarel is (kevés a hatékony tömörítésnél). -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1184 üzenetére
classic media polayerell vagy vlc vagy mplayerel is megnézted?
Mert igazából ezek szeretik az x264et.
Komolyabb anyagot még nem mentettem le x264el. Csak ugy 20seceset. Nem láttam hang vagy kép csúszást. Régebbi x264-el pont ilyet tapasztaltam, ezért is felejtettem el a codecet.
De az újabbal nem volt ilyen problémám. X264 belül érdemes piszkálni a beállításokat, mert nagyon sokat lehet javítani a minőségen még, persze a tömörítési idő is félelemetesen nő vele.
De a lényeg ha nem nyúlsz hozzá, vagy hozzá nyúlsz, akkor sem szabad ilyen problémának lennie.
ffdshow meg a többi hülyeséget is frissítsed.
Ő ha a hangot a videoval együtt tömörítetted akkor szerintem ne tegyed. Csak egy tipp, mert én így csináltam hogy elöszőr videó tömörítés, majd amikor kész akkor a hang. Hangnál a lame mp3 codecet használtam.
Nagyon régi x264 videoknál is lehet látni ilyet amit írsz hibát(own-age) a mostani ujabbaknál nem.
Jah még kérdés hagytad békében a gépet amikor tömörített?
(nem tudom megnézni hogy bsplayerrel meg wmp hogy játsza le nálam, mert nekem nincs egyiksem) -
K9
tag
válasz agyurma #1178 üzenetére
Multkor mondtam hogy nem találtam bugot nagyon, vagy csak nem elmlékszek rá.
Most egy eszembe jutott ha 2nél több területete jelölök ki a pan/cropban a mask-nál, akkor elég nagy az esély annak hogy végzetes hibával kifagy, ha delete all path-al törlöm a kijelölt részeket.
De nem vészes, inkább ilyenkor faggyon ki, mint amikor 10 területet bejelölök -
K9
tag
válasz franky boy #1171 üzenetére
Virtualdub:
Egyszerűen megnyitod file/open video file az első jpg-t, utána már automatikusan látja hogy ott van a többi sorban.
Ha további problémád van, mert nincs normálisan számozva akkor Total commander és csoportos átnevezés (ctrl+m). -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1138 üzenetére
Na köszi hogy ajánlasz egy feltehetően jó moviet, a képek alapján dúrva!
Énis tőltök le mindenféle moviet, minden játékról persze, cod2 moviem is van már.
Mainconceptet felejtsd el, szerintem nagyon gagyi. Az az ipod vagy mi a rák, meg quicktime codecos részét nem néztem, az még lehet jó. De ami nekünk kell az nagyon rossz:S
Viszont az ingyenes x.264 amit doom9 és csapata csinál az nagyon über király codec .Ahoz csak ugy férünk hozzá ha tömörítetlenbe kiszedjük egy az egybe vegasból. Huffyuv codecal ez már nem vész kb 10perc jön ki 15gb (800x600 30fps)
Már ha megnézitek a filmeket is előszeretettel csinálják ezzel a codecel is, nem pedig xvid.
Régebben ugy fél éve még xvid párti voltam, mert nagyon bugos volt az x264, de mostmár legutobbi teszt eredményem nagyon jól sikerült.(ok nélkül beszagatott, meg nagyon lassú volt még régen).
Persze minél jobb gépe van az embernek annál többet hozhat ki a codecből.
Vegas 6-nál én nem találkoztam buggal.Elég tökéletes programnak tartom.Bár a régieket nem ismerem.A gépigénye is szerintem nagyon pici. Nem egyszer volt már hogy 4 vegas volt megnyitva egyszerre azokba is elég komoly anyag. Persze a zabagép, a media manager, kivan lőve nekem is.
Jah persze mainconceptel még az a gáz hogy a user akinek nincs fent a demo változat az nem fogja megnézni a moviet. Ez az ingyenes x264 már minden kodec csomagba beleteszik, már midnenki számára elérhető. És a már a wines media player is megeszi.
Vp7 codec amit még nagyon jónak tartok, csak ott megint az van hogy nem ingyenes, felkell tenni a trial változatot hogy lejátszhassa a user, nem is elterjedt, szóval gáz.
[Szerkesztve] -
K9
tag
Huffyuv kodekkel kapcsolatban elmondok pár dolgot. Uncompressed kodek, és valami nagyon speciális, a lényeg a lényeg nem tapasztal az ember különbséget a uncompressed és a huffyuv között. Jah de egy különbség van, hogy a 20seces jelenet nem egy giga hanem csak 500mb kb ilyen mértékű a különbség. v1.3.1 használom, de ennél van újabb is. Egyszer ki probáltam a legújabbat, de azt nem nyitotta meg a vegas.Valami külföldi fórumon az 1.3.1et javasolták és akkor is volt már ujabb... Valaki esetleg ujabb verziót használ? és müxik?
Vagy tudna valaki specko infót mondani a codecről?
Mert nehezen tudom felfogni hogy lehet valami fele akkora, és mégis ugyanolyan minőségű.
De hát csak nem hazudnak...
Hogy még hasznos infót mutassak a x264ről adok egy két oldalt:
[link]
Aki szeretne kicsit jobban érteni a kodoláshoz annak ez nagyon hasznos olvasmány. Kicsit nehéz felfogni, főleg azért mert olvasmányba való rövidétés eltér eléggé a a win ablakos megnevezésektől. Ezért adom ezt a külföldi oldalt is.. és így a kettő kombinálásával rájön az ember melyik megnevezés mire vonatkozik.
[link]
Ma vagy 3órából azzal foglalkoztam hogy xvid és x264 képminőséget néztem ugyanazok a bitrate(3500) beállításokkal és egy passos. Ugy néztem hogy egymás mellé raktam a két tipusú moviet és bizonyos részeknél pauset nyomtam. 2passosnál persze ugrott volna a minőség.
x264 nyert és ahogy ésszel nyukáltam a beállításokba egyre jobb és jobb végeredményt kaptam. Persze a tömörítési idő elég félelmetes az x264nél az xvidhez képest, de nekem megéri.
Egyébként például a karakter kezében lévő fegyver sokkal élesebb volt, meg a távoli dolgok körvonalai szintén élesebb, ez ugy elég szembetűnő volt. -
K9
tag
Na ugy látszik semmi probléma, mert kiszedtem a legakciósabb 20seces jelenetet huffyuv kodekkal. és mindössze 450mb lett kerekítve.Nos akkor egy 8perces movie kb 11-12gb fog foglalni. Annyi helyet össze tudok kaparni. Neked anno hogy lett 42gb?
Talán nem huffyuv kodeket használtál? Pedig hasonló adatok( 800x600; 30fps)
Jah és még annyit, hogy a vegasban ez a mainconcept H.264 kodek egy kalap sz*r. Azon kívűl hogy a bitratet tudja az ember meg hogy hány passos legyen meg a szokásos felbontás/fps mi legyen azon kívűl semmi állítás ilehetőség. Persze ez nem baj, de az hogy a minőség annyira gyenge hogy az xvid alatt van, ez már több mint probléma. Szóval delete, és marad befejező műveletnek a virtualdub. -
K9
tag
Ő még lehet hogy jó lesz xvid. Még tesztelnem kell mert pálya egyszerű és lehet hogy így hatékonyabb lesz mint gondltam. 800*600 a movie. Particionálással nem szórakozok, mert parázok hogy valami elveszik.Meg nincs sok kedv win reinstal
Mert meglehet ugy oldani hogy nem veszik el a win és semmi kárt nem tapasztalok?
Kénytelen vagytok kicsit nagyobb bitrateban gondolkozni, mert olyan akciók vannak, olyan távolságokban, ami miatt ellengedhetetlen a nagyobb bitrate.
Most a másodlagos gépet készítem elő a mainconcept betesztelésére...
Jah és a konvertálás(fat32-->ntfs) azért sem jó nekem, mert az én esetembe ez most pillanatnyilag fél megoldás, mert onnantól kezdve ha ez megvan, akkor még mindig kell egy 50gb szabad hely aminek az 1/10 van csak meg, és nem lesz több
Ha csak nem egy új vinyó, de az nincs, és zsé sincs.
Vagy haver segítség lesz, hmmm, na mindegy, majd lesz valami. -
K9
tag
Jólvan rájöttem.
Azért nem támogatja az ingyenes x264 codecet, mert hatalmas pénzt kaszál mainconcept cég által, akit mellesleg nem kisebb cégek támogatnak mint az intel.
A legújabb videokártyák az x264 támogatására épülnek szóval érződik hogy mekkora pénz van ebben. Ez a jövő.
Csak ez az x264 ami belinkeltem csak ez ingyenes, ugy 4 (vlc,virtualdub,AviSynth,MEGUI) progam támogatja ami szintén mind ingyenes.
Adobe premierenél is ugyanez ők a Lead-et választották...Ez melett még lehet támogat más nem ingyenest is.
Persze van trial, meg demo mindegyik x264ből...
Most már csak az érdekel hogy ha mainconcept x264el betömörítek egy videót akkor kénytelen e a user feltenni a trial codecüket hogy lejátszhassa, mert ha igen akkor mennyenek a pics*ba!
Akkor marad az xvid.
Kérdés valaki már tömörített 40gbnál nagyobb tömörítetlen avit? Vagy e körüli méretűt? Érdekel hogy megy e, vagy hogy van e méretbeli korlát.
--------
Hehe azért ez elég lol duma hogy az ingyenes x264 codecre azt írja a vegas hogy nem ismert fájl formátum írták volna az öszintét. -
K9
tag
'' Changes in Version 6.0d
The MainConcept AVC/AAC codec has been added.........''
Most látom hogy van ilyen cég(vagy mi a rák) hogy ''MainConcept'', van egy 20mb encoder csomagjuk H.264. Lehet hogy csak ezt támogatja a vegas kizárolag LOL.
Na ezt meglesem mit produkál.
Kiváncsi lennék premireben lehet e gond nélkül x264 vagy H.264 mindegy hogy nevezzük...tömöríteni.
[Szerkesztve] -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1127 üzenetére
p*csába(
Hát persze jó az xvid, de nem anyira mint a x264
Most egy kb 10perces moviet megbírnék csinálni számomra megfelelő minsőségű 250mb helyre leszorítva:S
De xviddel lesz így ugyanazzal a minsőggel kb 350mb.Már egy csomó feltöltési helyről lemondhatok nem beszélve arról hogy 250mb barátságosabb és a feltöltésem 8kb/s.
Hogy a picsába nem ismeri, nem müxik... nem vágom
Kell valami trükknek lennie, de hiába böngészem a netet.
Changes in Version 6.0d
The MainConcept AVC/AAC codec has been added to Vegas. You can use this plug-in to import H.264 video in your projects and to render H.264 video (including support for HD frame sizes, two-pass encoding, main and baseline profiles, export to all common frame rates— including NTSC, PAL, and 24p
Na ez mit akar jelenteni ha nem azt amire én gondolok:S
Azt hiszem kezdek már azért rájönni, van egy rakás cég által csinált H.264 és vegas talán nem szereti a pont ezt a VideoLAN H.264 x264 (free) Link (used by VLC, MEncoder and ffdshow).
Amit mi telepítettünk...
Itt az oldal mennyi H.264 van:[link]
Na nem adom fel azért, holnap folytatom -
K9
tag
Na problémám akadt, és valakinek a segítségét kérném, akinek sony vegas 6.0d-je van, nem c, meg más, hanem a legújabb d verziója van. Az lenne a problémám hogy nagyon fontos lenne hogy vegasból x264 codekkel tömörítsek és ugy tudom (néztem a change listet is) ,hogy ezen a verzión 6.0d-n, már elviekben használható. Nekem 6.0c-m van és fontos lenne tudnom hogy valóban működik e a 6.0d-vel, mivel potyára nem szeretném updatelni a 6.0c-t.
6.0c-nél kiválaszthatom hogy x264 H264/AVC encoder, ugyanott ahol az xvidet, csak startolnám a tömörítést akkor an error occured...the select codec not support.
Sajnos a technikai lehetőségeim miatt nem tehetem azt hogy tömörítetlenbe szedjem ki a 6perces videót és virtualdub-ba majd használjam az x264-et...sőt lenne vagy 50gb a fájl, és én meg fat32 winnel szenvedek (ugye ha jól tudom 2gb a max fájlméret amit kezeleni tud..)
xvidet szintén nem használhatok, mert ha most nem is lenne problémám későbbiekben nagyon is lenne, ha felakarom tőlteni a 8kb/s feltőltésemmel valami tárhelyre
Linkelem a codecet az x264et (ha valaki nem tudná akkor ez a codek most a best...)
És annyit kellene csinálnia hogy a 6.0d-vel csak egy kis szösszenetet megprobál vele tömöríteni, és ha megy akkor csak jelezze hogy no problem
Két linket is adok(500kb) :
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1124 üzenetére
''Vegas already has a secondary color corrector, but it lacks a true six-vector function.''
Jahhh ugyanez Megnéztem énis, nem jöttem rá. De azért elég gyorsan feladtam, mert elég szipmi megoldás a secondary color corrector+ trükk.
[Szerkesztve] -
K9
tag
Ő ha jól értem ezt az alap vegas is megcsinálja plugin nélkül, sőt én már csináltam pár ilyen felvételt, gondolom ez a plugin csak egyszerűsíti. De azért meglesem.
Képfeltőltéshez én ezt használom [link] -
K9
tag
válasz bogingrol #1098 üzenetére
Jólmondja BigBadPlaYeR és ajánlom neked ezt a kiválló oldalt [link]
Jah photoshop jó.. érdemes megtanulni, mert premiere meg after effect hasonlóan épül fel. De szerintem nem lehet olyan nagyot alkotni ott képen kivűl.Tudom lehet animációt is csinálni, de hát azok inkább ilyen oldalakra való. -
K9
tag
Na most látom hogy te is válaszoltál, holnap mindenképp megnézem ma már a fáratság miatt nem merek belevágni
''mellette jobb és baloldalt feka sáv mert a 4:3as képméretarányra nem tudod rátenni az 1:1et!''
Viszont a második elolvasásnál sem érthető ez a mondatod
3.pontra visszatérve, azért fontos nekem mert a sok user leszarja hogy most például egy 640*480 moviet néz, berakja full képernyőre 1024*768ba. Csak hogy teljes legyen az élmény.
Aztán miután megnézi azt vonja le hogy a minőség nem túl jó, mert nem az jut eszébe hogy ez egy 640*480 movie hanem hogy milyen pixeles volt
Persze ez csak az erőszakos fullscreenbe nyomulós és kissé tudatlan emberekre igaz -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1082 üzenetére
Elnézést a 3. pontú kérdésem bezavart.
Na akkor 800*600 lesz a moviem, csak most kell egy egy effecthez 600*600 videofájlok. Pontosan 6 darab, mert egy kockát akarok csinálni
És az ugye rohattúl nem fog menni, ha egy picit is eltér a video fájl felbontása, tehát nagyon pontosan 600*600 kell.
Photoshopos részt értettem, csak szeretném elkerűlni, főleg mert helyem most nincs hozzá, meg képeket valószínű a movie-ból kell kilopkodnom, és az ugy sajnos egyáltalán nem az igazi.
Második bekezdésedet meg full nem vágom.
Eventre jobb klikk és tulajdonságok? Mert ott nem állíthatom a felbontást.
Meg hogy 600*600ba berakom és akkor széthúzum pan/croppal, de akkor pont össze kénehúzni, mert ilyenkor megnyúlik, meg faltól falig őőő nem világos
De persze a 3. pontú elöző hsz kérdésem még mindig él
Jah rEnk ilyenről még nem hallottam, le is szedem akkor a moviet. Jó ötlet, de mindenkettőre vágni egy moviet, húúú. -
K9
tag
Na lenne egy problémám, megvagyok zavarodva:
Van egy 800*600 videom és én 600*600ast akarok csinálni belőle. Tehát az négyzet alakú pontosan.
De ugy akarok belőle 600*600ast hogy ne torzúljon a kép, szóval vágjon le a bal és jobb széléből.De még fekete csíkot sem akarok jobb és baloldalt! Csak a video 600*600ban.
Na probálkoztam és nem értek dolgokat:
Beállítottam egy custom framesize-t 600*600 és megnéztem a végeredményt, és persze nem ugy csinálja hogy levágja a bal és jobb szélét, de viszont nem látom torznak sem, sőt még négyzet alakja sincs a monitoron.
Akkor mondom megnézem képpel, ott 600*600 resize és torz lett, viszont látni a négyzet alakot.
A video tulajdonsága 600*600 szóval biztos hogy annyi, de mégsem annyi, vagy mi?:S
Akkor kérdéseim:
1, Ez a hogy a fenébe van?:S
2, Meglehet azt csinálni hogy levág a jobb és bal széléből(nem takarócsík) és nem torzúl és valóban 600*600?
3,,Felvetődött bennem hogy ha egyszer kész lesz a moviem, akkor azt szeretném hogy ha valakinek 1024*768 az asztal felbontása és az én 800*600 moviemat teljes képernyőre rakja akkor széthúzza a képet. De én ezt nem szeretném, hanem azt szeretném hogy fullscreenre rakja és marad a 800*600, de viszont sötét keret lesz körülötte.
Például amikor 600*600 csináltam és fullscreenre raktam, akkor sötét keret volt körülötte, nem pedig széthúzta a képet.
Valaki vágja ezt? -
K9
tag
válasz ---Lasali--- #1075 üzenetére
Őőőő szürő?
Akkor itt van egy pár, nem tudom segít e, még nem néztem. Valaki igen?
[link] (projectnél a vegas filters) -
K9
tag
Új adsl
Jhonny777 03:07:35
Hát persze hogy lehet több audió sávval. Különbe hogy lenne egy movieba pl: zene/játékhang/külön kommentár egyszerre. Gondolom erre gondolsz.
Pár hónappal ezelőtt néztem még a lelendő moviemat betömörítve, majd és akkor a virtualdubbal tömörítettem a hangot, mert valamit vegas eltolt (ilyen kis hang ''becsípődés'' keletkeztek időközönként).Szóval ha baj van mindig ott van a virtualdub.
Néztem egy két plugint vegashoz.
Amit érdemes feltennetek nem olyan gyenge az a (ingyenes):
Scott's Cubes Transitions [link]
(Alatta SMLuminance még nem néztem)
Meg van iylen ball-os transitions ezt sem nevezném hasztalannak:
[link]
Még nézek párat ami ingyenes plugint, de félve teszem, nehogy elbasszák a vegast...Mit lehet tudni..
Van egy ami nem ingyenes, azt is megnéztem ZENOTE_PLUGINS_V1.0 de annyira gyenge hogy véletlenül se nézzetek utána. Ott röhögtem a vegasba, hogy ezért pénzt kérnek.
Mostanába vettem észre a vegasban alapban benn lévő unsharp maskot olyan mint a sharpen de mégsem az vagy mi
Kajak jól ráélesít a medium fokozata a képre, jobban mint a sharpen. Még is miez? -
K9
tag
válasz bogingrol #1067 üzenetére
Kicsit érdekes amit kérdesz talán felsem fogom
Brightness megvilágosítja a képet, a contrast meg a világost világosabbá, a sötétet meg még sötétebbé teszi.
Tehát ha lenne valami határ érték, akkor azt az egész videóra nézi, de te azt mondod hol elsötétűl nagyon, hol nagyon világos lesz, tehát ha egész videóra nézi a határ értéket akkor megint állítgatni kell, tehát ugyanott vagyunk.
Ha összetudnál pakolni egy rakás videót ahol egyformán nagyon világos mind, akkor lehetne egyszerűsíteni, de így szerintem nem.
[Szerkesztve] -
K9
tag
Olyan nincs hogy megadom valamilyen színnek a videóban hogy legyen átlátszó?
Hogy nehezebb legyen (ha nehezebb) a szín fekete.És nem az az átlátszó fekete hanem a tényleg fekete ami takarja az alsó videót:S
Valami kis rövid megoldás érdekelne mert a hoszzúakat már mind végig néztem
Néhol megoldással, néhol nem.Például a colorcorrectoint ezt a több sávos ügyködést néztem ,de akkor belekell vonni a chromakeyt is a harcba.Szimplán a több sávos colorcorrection secondal nem igazán lehet mert a ''átlátszó, transparent'' video nem fogja takarni/eltüntetni a feketét. -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1057 üzenetére
hm, pedig jó a link.
-
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1051 üzenetére
Jaja nagyon jó ez az effect, kajak élvezem ezzel való szarakodást
Itt van egy kis ügyeskedés [link] 2,5mb
A zöld sapka az csak egy kis extra. az is ellesz tüntetve.
Az a kérdésem, majd látni fogjátok egy útakadály is észre vehető nagyon rövid ideig baloldalt.
Mivel hogy piros.
Na ezt ugy gondoltam eltüntetni hogy fölé rakok egy kivágott elhelyezett ugyanezt a videó részletet és megvan oldva. De van ennél ügyesebb megoldás is?
[Szerkesztve] -
K9
tag
Na miután megigértem hogy belinkelek erről az időt rabló dologról, így most ezt megteszem, bár nem az teljesen amit vártam, mert szerettem volna mozogni a kamerával benne, de ahogy kinézett a helyzet, ennek is örülök.[link]
-
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1040 üzenetére
-
K9
tag
Na ezt bebugtam
Intő példát írok le most-->
400 videósávot nem lehet lerendelni. Egyszerűen képtelenség, mert a vegas, a gép, teljesen meghülyűl. Már 3frame lerendelésénél 3órát becsült fel majdnem 10 perc alatt és 3óránál kilépett/vagy memória hiba.Teljesen mindegy hány framel probálkozik az ember, ha 50frame, akkor a 40. felbecsült percnél, amit 1perc alatt becsül fel, lép ki vagy fagy ki.Másodperek alatt feltőlti az 1gb memóriát, és perc alatt leüríti az összes fizikai memória helyet.Már 1framet ugy csinál meg(csak ennyit sikerült, 2framet már nem is) hogy 1:30perc alatt elszámól 30percet hogy ennyi idő kell neki, majd hirtelen 5sec alatt felugrik 0%-->100%-ra.
De hát ekkora állat nem vagyok hogy kb.200framet így megcsináljak
10*10 tábla 3seces műsort lerenderel 30perc alatt (azért ez sem semmi adat tömörítés nélkül ).
Még annyit erőlködök hogy lementem a 400táblát (amikor mind a 400 egy képen van) framenként kis floopyval.Valahol le is írtuk hogy kell nem egyenként kis floopyzni....
Aztán megnézem milyen ha összefűzöm így.
Hát jó pár órát kihajítottam az életemből de nyertünk egy kis tapasztalatot
[Szerkesztve] -
K9
tag
Azért mert nem válaszolunk az nem azt jelenti hogy nem érdekel, vagy tudjuk, és nem mondjuk.
Hanem hogy nem tudjuk, és azt minek írja be mindenki hogy nem tudom.
Vannak fxek, még pluszba is, ahoz meg kell sonic foundry nem ingyenes plugin.
Lehet valamelyik tudja, de ehez más programok léteznek.pl goldwave; cool edit pro. -
K9
tag
válasz jhony777 #1014 üzenetére
Hm nem tudok többet mondani mint hogy codek probléma.Vagy lejátszó. Mostanában nagyon rászoktam a media player classicra nem tudom ismeritek e. X264 kodekű moviekat gyönyörűen játsza le.(szerintem a legszebben).Meg más dologban is fanatasztikus és egyszerű, egy gomb nyomással szinte framenként! ugrálni lehet. Meg ott van mplayer az még nagyon dúrva lejátszó, az aztán lejátszik minden sz*rt (saját codeket rak fel magának).
[link]-media player classic
[link] -mplayer -
K9
tag
Az az igazság hogy vegas nem az effeketezésről szól, illetve arról is szól csak nem anyira professzionálisan mint ahogy a te szövegedből ezt kivettem. Alap effectezésről szól de megelehet csinálni egy rakás hajmeresztő effectet.Tulajdonképpen ha ránézel az fx-ekre valóban az az érzése az embernek hogy ez mind szép és jó, de azért nem annyira.Vagyis önmagába nem sokat tudnak mutatni az effectek, de ha kombóban használod őket, ugy meglehet kavarni a nézőt hogy nem tudja mit látott (szinte) mégis azt mondja hogy ez kurva jó, és professzionális, hogy lehet ilyet csinálni
Közben csak annyit csináltál hogy több effectet kombináltál ebből is egy picit ott, ebből egy kicsit amott, egy kicsit keyframezel, segítségűl hívsz mondjuk photoshopot .Szóval kemény munkával kilehet hozni valami jót.Csak sokat kell gondolkozni, meg főleg a kész moviekat nézni, ahol már valaki kitalálta, sőt bővíteni is tudod ha van ötleted.
Mondanék egy példát, láttam most egy moviet amiben egy kajak jó kis vér effect volt, hogy belelőttek az enemybe és felcsapódott a kamerára egy kis vér. Photoshoppal csinálta a vért és csak annyit csinált hogy a felső videósávba rakta. Aki nem ért hozzá a video szerkesztéshez azok elvannak ájúlva hogy ez csodálatos, mennyi munka, hogy lehet ilyet csinálni, félelmetes... Valóban szép, de főleg azért üt nagyon mert ''egyedi''.
Tegnap este én meg már azon kombináltam hogy szép szép, de többet is kilehetne hozni belőle, csak tudni kell a technikát.Példáúl hogy a vér közben mozog, lefolyik a kameráró, kisebb lesz, és nyomot hagy...stb.....Van már ötletem, tudom hogy kéne valamit kihozni belőle, de lehet hogy nem lesz szép, de akkor még gondolkozok tovább.
Szóval ezt csak egy példának hoztam fel. Ha kombinálások is kevésnek tűnnek, akkor after effect
De azért ott sem ugy van, hogy rányom az ember az iknonra, és lámlám hatalmas effect kavalkád.
-------------------------------------
Hogy ufo Ezen nagyon jót nevettem. Most lebuktam
Inkább rEnk az ufo -
K9
tag
válasz BigBadPlaYeR #1011 üzenetére
És még alapból ez is kivolt kapcsolva ''use 3d hardware acceration''. Öcséééém......
-
K9
tag
Bocsánat félre értettem a kérdésed viszont ezt a fokozatos lassítást énsem tudom.
Envelopban nincs benne viszont van alatta egy fx enevelope, én nem tudok berakni fx-eket mert valami hibával kilép.Így gyanítom lehet erre egy lassítás fx majd envelopet rá lehet rakni azt működne.
Majdnem más(lehet hogy te kérdezted, vagy valaki más)
Megtaláltam a normalizet:
event jobb klikk tulajdonságok és ott van belehet pipálni normalize és hangerőt is meg lehet adni.
[Szerkesztve] -
K9
tag
válasz jhony777 #1004 üzenetére
Jah nem ez csak példának linkeltem be még múltkór hogy tudjátok hogy miről beszélek amikor probáltam elmesélni mit akarok alkotni
t betű azért mert ez volt az eredeti neve hogy törés, az ''ö'' betűtől megkavarodott szegény, és önkényesen elnevezte ''t''-nek
Egyébként *.avi
(ezt még nem én csináltam)
[Szerkesztve] -
K9
tag
Kb ez lesz csak dúrvábban.
[link] 7mb
Ajnánlom figyelmedbe http://www.bigbadplayer.van.hu/ vegas leírást.
''nyomvatartjuk a CTRL -t és elkezdjük húzni az adott event szélét. Ha külön akarjuk lassítani a hangot és a képet, akkor jobb klikk és group -> remove from.''
Ha fordítva akkor gyorsítod. -
K9
tag
válasz jhony777 #997 üzenetére
Az igazság az hogy idő kevés, csak most esett az eső, szerencsém volt
Na most komolyan, hát szeretnék megtanulni mindent, vegas és after effect van kitűzve célúl.
Nagyon imádom ezt a moviezást, mindig is movie buzi voltam, tőltöm le még azt is amit a nyilvánosság rossz movienak tart.Mert még ott is lehet valami jó ötlet amit hasznosíthatok.
Annyit még hogy szerintem ennek van jövője, én most rendszerinformatikát tanulok (rendszergazda) de elvégeztem a gépipari számtekot is. Ugy érzem hogy megtörténhet hogy egyikben sem tudok elhelyezkedni, a gépipariba nem is szeretnék. És ha netalántán egyiksem sikerűl még mindig lesz olyan hogy videoszerkesztés(bár papírom nincs róla, de tudom ez nem kell feltétlenűl, van pár ember aki egy játék movie kapcsán került bele a tv-s videoszerkesztésbe). Rengeteg tv csatorna van és talán van is még hiány, külföldön biztos.
Én meg kajak elszánt vagyok, most tőltöttem le kb 10gb tutorial videót afterről
Hát azt hiszem mindent elmondtam -
K9
tag
Inkább mazohista
Na sajnos vizsgám lesz, és sajnos nem movie készítésből így nem holnap lesz amikor kiragadok egy jelenetet és ide belinkelem:S
Bár ezt sem szivesen teszem, mert én final moviet akarok linkelni, ami még egy darabig egészen biztos nem lesz, mert technikai okai vannak (majd a nyári meló segít ha bajvan). 80gb winchi nem elég movie készítéshez:S
Jövő héten akkor ha nem jön közbe semmi akkor egy kis jelenetet belinkelek ennyivel tartozom -
K9
tag
Köszi szépen! Gondoltam hogy tudod rá a választ
Jah 400ssal végeztem ugy 13:30kor és kb 10:30kor keztem szép lazán zene hallgatás közben, de rohattúl lefárasztott a sok kordináta.
És akkor ránagyítottam és láttam hogy ez bizony így csúnya lesz mert amikor közvetlen jövök ki az első videóból akkor az így csúnya..De semmi elkeseredés mivel ismerem már a technikát neki áltam egy 10*10 táblának is 100+1videosáv
És a annyilesz hogy szépen kijövök kamerával a 10*10sből és szépen átmenettel megoldom hogy utána a 20*20as beleépüljön és még távolabb bírjam vinni a kamerát még több videóval
Tervbe van még véve hogy még fokozni fogom ezt az amúgyis dúrva látványt
Annyit még hogy 400videósávnál már proci és a winchester folyamatosan dolgozott már ,nekem fájt ahogy erőlködött.A vegas a vége fele már 5seces késéssel rakta kb a képkockát a megfelelő helyre amikor bepötyögtem a kordinátát.
És még ott lesz a rohat nehéz müvelet ahogy a kamera mozgást bekonfigurálom hát ott 1frame 10secel váltakozik
Szóval várom már a render-elést mert dög kínzás ez a gépnek is meg nekem is már
Jah erre este gondoltam énis ez még dúrva lehet ''kockákat''.
Látom te nem is sz*rozól
Hát nem tudom abból milyen menyiséget lehet kirakni de dúrva lehet a max végeredmény
Addig is egy kis ínyencség (screenshoot) [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Assetto Corsa EVO
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- OTP Bank topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Xbox One
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest