-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
Sziasztok! Most hívtak a Sony-tól, hogy megérkezett az új tv. Ez is W755C és azt mondták, hogy az 55-ös mérettől nem szokott javított lenni, de úgyis ez a megoldás. Gari indul újra. Azért egyelőre örülök, mert így, ha minden jól alakul, akkor lesz újra 24 hónap garancia egy elvileg jó tv-re.
-
BB9360
aktív tag
Sziasztok!
Egyelőre csak tapogatózom, de elképzelhető, hogy cserés lesz az 55W755-öm.
Ha nem lesz típusazonos csere darab, akkor mi az, ami az 55-ös méretben manapság jó tv és feltehetően egy ilyen cserénél felajánlásra kerülhet?
Köszönöm! -
BB9360
aktív tag
válasz blakey #33517 üzenetére
és @doityourself
Érdekes dolog történt eddig:
letöltöttem az SPMC-t a tv-re.
Először elindítottam a filmet (avatar_collectors_extended_cut_3D_BD50.iso) a málnán. Feladta, hogy title menu, main title vagy bluray menu. Kiválasztottam a bluray menu-t, erre elindult a film sima 2D-ben. Szép kép, jó hang. Ha a title menu-t indítottam, akkor persze minden kis chapter feljött - zsákutca, a main title-re meg értelemszerűen elindult a film, szintén 2D-ben... Ez mi lehet?!?
Ok, megpróbálom a tv-n. SPMC-vel kiválasztom, szintén felkínálja a fenti hármat, de bármelyiket is választom, ugyanaz a helyzet, csak kép nélkül! Azaz megy a hang és sz SPMC szükrés háttere van.Mit, hol, hogyan kellene állítanom? Vagy ez a verzió csak bluray lemezre és lemezjátszóval okés? Mert ez tartozik még a leírásához "A lemez menüje az Original Theatrical Release CEE 3D Blu-ray kiadványé. A Release-t az oroszok által készített Collector's Extended Cut 3D BD50-ből készítettem. A magyar DTS hangsávért külön köszönet illeti VaporX-et! Média lejátszókkal való kompatibilitása a lemeznek nem garantálható. Ezeket a filmeket amiket készítek, 3D Blu-ray lejátszókkal, tehát lemezre kiírva lehet problémamentesen lejátszani. Forced felirat automatikusan indul. Tesztelve: LG BP550, Samsung BD-C6900, TotalMedia Theatre 6."
THX!
Keressek vmi mást? SBS és OU nem érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz DoItYourself #33508 üzenetére
Másik sd, jó ötlet, csak nem vagyok annyira ellátva micro sd kártyával... De gondolkozom.
Megnézem a Kodit az áruházban.
-
BB9360
aktív tag
válasz DoItYourself #33498 üzenetére
Ha az új (3.865 verziójú) firmware van fenn, akkor az azt is jelenti, hogy az android már Marshmallow?
Ha igen, akkor szedjem le a Kodit a tv-re?A málnával (Raspberry Pi3) kapcsolatban azt a választ kaptam még régen, hogy csak vmi fejlesztői Libreelec-kel lehetne megoldani. Mivel nem értek hozzá, és amire használom, azt jelenleg jól csinálja, nem akarok belemenni. Újra rákérdeztem, hogy van-e vmi már, de még nem kaptam választ...
Így erre a részre sem tudok kielégítő választ adni... :-( -
BB9360
aktív tag
Raspberryt használok média lejátszásra, ami sajnos nem tudja a 3D-t. Vajon egy 3D BD50 iso fájllal a tv saját lejátszója megbírkózik? Kadenciahelyesen? Van erről vkinek infója, vagy felejtsem el? Mert maga a 3D nem érdekel, de az Avatart megnézném, azt pedig úgy érdemes, igaz?
THX -
BB9360
aktív tag
válasz K Norbi #33409 üzenetére
Alapvetően jó az ötlet, de nem biztos, hogy nekiállok játszani, wifit, mindent le... De köszönöm!
Az editor se rossz, de mivel telekom van nálunk, azt a keveset, amit tv-zünk, STB-n keresztül vagyunk kénytelenek, pár adás jön kábelen is, max 4-5, amit érdemes így nézni, szóval beteszem a sor elejére azokat és kész, a szoftvert letölteni és elbabrálni vele valszeg több idő, de ezt is köszönöm.
Arra viszont jó lenne ötlet, hogy összesen 13 alkalmazásom van, ebből 10-et lát a discover alatt, csak azokat tudom betenni. Most közben gondolkodom, hogy pont a youtube egy külön pont, ezért lehet, hogy amiatt nem megy... Ettől függetlenül majd még megnézem, hogy van-e még olyan, amit jó lenne betenni (ezeket persze még le kell tölteni, mert azok is eltűntek...).
-
BB9360
aktív tag
válasz blakey #33407 üzenetére
1. nekem nem óránként 2-3, hanem 3-5-10 percenként volt, hogy a kikapcsolt tv-re kötött DAC piros ledje (ami akkor ég folyamatosan, ha áram alatt van, azaz használom, be van kapcsolva a tv) felvillant vagy égett 5-10 másodpercig...
2. nem véletlenül nem akartam gyári beállításokat visszaállítani... A tableten lévő lista a frissítés után nem ment át, mert nem is kapcsolódott a tv-hez, így kénytelen voltam új eszközként hozzáadni, persze a programlista ugrott...
Most szenvedek tovább, mert a kedvencekbe berakott csatornák sorrendjét nem tudom, hogy hol lehetne megváltoztatni, csak az összes csatornánál látom a sorrend módosításának lehetőségét. OK, hogy az a sorrend átmegy a kedvencekbe is, mert pl. a 123-as helyen lévő csatorna lesz a 001, akkor a kedvencekben is az első lesz, de úgy rémlik, hogy ezt régen a kedvencek listán belüli mozgatással lehetett megcsinálni. Nincs egyszerűbb mód most?3. a Discover gomb alá be lehet tenni alkalmazásokat. Nekem ott volt pár, de most nem kíbálja fel az összes alkalmazást, ami egyébként a home screenen van pl. youtube, hanem csak párat. Hogy lehet más alkalmazást is betenni ide?
THX
-
BB9360
aktív tag
válasz DoItYourself #33396 üzenetére
Igen, a honlapon is írják, hogy május végéig kapja meg mindegyik tv...
Most visszakapcsoltam az automatikus frissítést, mert hiába volt minden ilyen kikapcsolva, mégis folyamatosan kapcsolta az usb csatlakozót... :-(
-
BB9360
aktív tag
válasz blakey #33393 üzenetére
Na, hiába kértem a tv-t, hogy frissítsen, azt írta ki, hogy naprakész (3.533...).
Most leszedtem a Sony oldaláról, megcsinálom pendriveról. Azt írják, hogy személyes beállítások nem vesznek el. De a csinálok egy gyári visszaállítást, akkor igen, nem? Az feltétlenül szükséges egy sikeres frissítés (3.865...) után is? -
BB9360
aktív tag
válasz blakey #33362 üzenetére
Kösz az ötletet!
Minden automatizmus elvileg ki van kapcsolva, hogy ne kapcsoljon usb-t - bár így is megteszi, talán emlékszel rá - ezért kézzel kell frissítsek, de nem emlékszem, hogy kellett volna. A gyári visszaállítás nekem is eszembe jutott, csak az állandó újrabeállítások miatt - és az esetleges feleslegessége miatt, mert hogy nem változna semmi - még hanyagoltam... -
BB9360
aktív tag
Van egy problémám, hátha valaki tud segíteni.
W755C tv és Huawei MediaPad T1 egy ideig gond nélkül működött együtt chrome cast-tal a wifin keresztül. Youtube és egyéb videók az ikonra kattintás után mentek a tv-n. Elvileg nem változtattam semmit, de most vagy nem történik semmi, vagy a tv-n úgy néz ki, hogy elindul a youtube app (piros lesz a kijelző) majd visszaáll, azaz szintén semmi.
Az a baj, hogy azt sem tudom eldönteni, hogy a tv vagy a tablet a felelős ezért... Esetleg a wifi...
Van valakinek vmi ötlete? Előre is köszönöm!
-
BB9360
aktív tag
Igen, a led állandóan felvillan és hosszabb-rövidebb ideig ég. Gondolom, ha hdd lenne helyette ott, akkor az pörögne... Illetve pörgött is, amikor a HDD REC-ben volt hdd... Mondjuk akkor még a frissítések nem voltak kikapcsolva, de azóta minden ki van kapcsolva...
Megrendeltem az első billentyűzetet, remélem, hamar ideér! Köszönöm!
-
BB9360
aktív tag
válasz McReay #28030 üzenetére
Én ezt tabletre tettem, de annyira nem jött be.
Viszont pont kérdezni szerettem volna, hogy milyen eszközt ajánlotok: szeretném a tv-t és a média lejátszót (raspberry pi3) is ugyanazzal az eszközzel vezérelni. Pontosabban: klaviatúrát és egeret (inkább touchpad-et) egyben szeretnék, ami vezeték nélküli, de bluetooth-os. Ugyanis a legtöbb eszköz rádiós, amikhez csak egy adapter van, viszont mind a tv-ben, mind a pi3-ben van bluetooth. Van vkinek vmi ötlete? Köszönöm.
-
BB9360
aktív tag
Hát, ezzel én is küzdök. Nekem egy DAC energia ellátását biztosítja a tv, ennek van egy led jelzője, ami természetesen ég, amikor be van kapcsolva a tv. De amikor ki van kapcsolva a tv, akkor nem kellene égnie. Blakey által írtak, miszerint fél, egy óra után kikapcsol, részben igaz. A folyamatos led fény abbamarad, de ezek után időnként, de rendszeresen fel-felvillan pár másodpercre. Ezt nem értem. Gondolom, ha egy hdd lenne csatlakoztatva, akkor azt kapcsolgatná...
-
BB9360
aktív tag
válasz K Norbi #25614 üzenetére
Már írtam erre, hogy nekem ez a beállítás van, de ennek ellenére nem változott semmi. Ugyanakkor találtam a műsor beállítás alatt technikai beállítást, amin belül van olyan, hogy auto. szolgáltatásfrissítés. Ez most bekapcsolt állapotban van. Lehet, hogy ez nálad ki van kapcsolva és ezért oldotta meg a többi kikapcsolása a problémát? Mert ezen kívül az említett beállítások mind megegyeznek, de a DAC ledje rendszeres időközönként, rendszertelenül hosszabb-rövidebb időre fel-felvillan, ég...
-
BB9360
aktív tag
válasz lowzor #25262 üzenetére
A kérdés megoldódott, sajnos...
Utánanéztem, mivel tegnap minden zárva volt, telefonon lecsekkolni nem tudtam, de a 10k huf-os (+990,- szállítás) gari pont az, mint a 25k-s. A 30k-s az biztonság, azzal nem érdemes hasonlítani...
Tegnap betettem a kosárba, gondoltam, majd ma véglegesítettem volna. Végig is mentem a folyamaton, éde a végére már azt írta, hogy üres a kosár. Újra beletenni sem lehetett, szóval ennyi, bukta. Pedig jó lett volna, köszi az infóért!Honnan lehet ilyet megtalálni? Folyamatosan keresni? Mert nagyon nem volt reklámozva, ráadásul feliratkoztam már rég Sony hírevélre, ott nem írták... Központi szalonnál pedig nem találok hírlevelet...
-
BB9360
aktív tag
válasz K Norbi #25357 üzenetére
Hello!
Ezt már régebben is írtad, én is megcsináltam a W755C-n, mert nekem egy dac van csatlakoztatva + egy hdd a felvételhez, és zavart, hogy folyamatosan be-bekapcsolta ezeket, legalábbis a ledek fel-felvillantak vagy hosszabb időre égve maradtak.
Azonban nálam ez semmit nem változtatott! Azóta is folyamatosan ezt csinálja... -
BB9360
aktív tag
válasz hyperspace #23857 üzenetére
Igazán nincs mit, örülök, ha segíthettem!
-
BB9360
aktív tag
válasz hyperspace #23844 üzenetére
PAP, de csak egy tuneres, azaz a saját vevőjével nézheted a tv adást + vmilyen bemenetet. Nekem Telekom iptv van, így tudok vacak földi sd tv adást és iptv (sd vagy hd) tv adást egyszerre nézni. Vagy bármit a bemenetről. De csak pap, annyival kiegészítve, hogy a méretét lehet váltani: jobb kicsi, bal nagy vagy fordítva.
Pip elvileg pc-s bemenetről megy, nekem ilyen nincs, így nem tudom. W755... -
BB9360
aktív tag
Nem tudom, hogy tv kérdés-e vagy a tablethez tartozik, ezért itt is, ott is megkérdem.
Az androidos tabletem felső részét lehúzva eddig rendben működött a képernyőtükrözés. Egy ideje nem volt rá szükségem, nem is használtam. Azonban ma megpróbáltam, és nem működött.
Ha lehúzom a felső sávot, majd az újabb nyíl után kiválasztom, hogy több képernyő, akkor az alábbiak lehetőségek fogadnak:
Én (ez ok, ez a tablet), a tv azonosítója dlna ikonnal, a tv azonosítója wifi ikonnal, legvégül (TV) Living room wifi ikonnal.
Ha bármelyik wifis ikonos változatot választom, akkor kiírja, hogy csatlakozás, erre koppintva sikertelen (mégse vagy csatlakozás újra).
Ha a dlna-s ikonost választom, akkor a tv azonnal átkapcsol, de csak egy képet ad, amin tv, tablet, telefon látható és kiírja, hogy your phone has connected with tv, your movies musics and pictures will be shared on tv screen (és gondolom ugyanezt távol keletiül...). De semmi nem történik. Innen újra visszakapcsolhatok "hozzám", ekkor folytatódik, ami addig ment...
Ez tablet vagy tv kérdés vajon? Ugyanakkor netes videó pl. youtube gond nélkül megjelenik az ikonra kattintva...
Sony W755C a tv.
Köszönöm! -
BB9360
aktív tag
válasz Beri78 #22492 üzenetére
Amikor kijött a hdd rec és a twin picture, akkor kénytelen voltam ilyen gyári beállítások visszaállítását csinálni. Azóta is jött egy újabb sw, de akkor nem csináltam. Hogy a Kodit mikor vettem le és tettem vissza, azt nem tudom, így sajnos azt sem, hogy a levétele és visszatétele között volt-e gyári visszaállítás. Mondjuk annak nem nagyon örülnék, állíthatnék be mindent újra...
-
BB9360
aktív tag
A hálózatot vmiért nem sikerült maradéktalanul beüzemelni, mert nem minden látszik, illetve csak minimális. Full videó mappa megosztva, abból 3-4 mappa látszódik + pár videó a több tízből. Mindegy.
2 TB-s Samsung külső hdd-ről pl. STAR WARS (30 GB-s 1080p Bluray remux AVC DTS-HD MA) a kodival darabos, a tv lejátszójával nem... És vannak még hasonlók. Arra kiváló, amit pl. a tv le sem játszik. Van egy WD HD TV lejátszóm, de már régi, az is vacakol, volt Asus o'play, de az sem vol tökéletes, bár jobb, mint a WD. De egyik sem volt kadenciahelyes, amióta tudom, hogy mit jelent, látom a röccenéseket... -
BB9360
aktív tag
A Kodi nekem is nagyon tetszik, de a tv-n (w755) elég sok film akad vele. A saját lejátszója, ami nem egy világbajnok, pedig akadásmentesen lejátsza. Persze van olyan film is, amit le sem játszik, a Kodi meg igen...
Remélem, hogy a hamarosan csak megérkező Pi3-on jobb lesz a Kodi! -
BB9360
aktív tag
Pontosan így van. Az összes adó be fog jönni, ami a set top box-on is, azzal a különbséggel, hogy a nagy része nem lesz látható, mert kódolva jön, amit a tv nem, csak a stb tud dekódolni... Nálam is így megy. Pár csatornát tudsz rögzíteni, elég ratyi minőségben, de lehetséges .
-
BB9360
aktív tag
válasz Plexicushio #21469 üzenetére
Nekem most az adásalapú konstans 5 percet siet. Nem értem, mintahogy azt sem, hogy a hálozatalapú miért nem pontos...
-
BB9360
aktív tag
válasz szrobert #21464 üzenetére
Nem vagyok egy nagy gamer, csak a tv-re le lehet tölteni játékot, azt megtettem és ahhoz vettem, mert így azért jobb.
Nincs viszonyítási alapom, de játszható.
Ahogyan írtam is, vibrálás/rezgés nem megy, de lehet, hogy nem is kellene, ezt nem tudom.Az jobban zavar, hogy a négy játék sok helyet foglal, a 8 GB-ből most több mint 7 GB foglalt. Lehet valahogy ezen segíteni? Külső egységre (pendrive) tenni a letöltött alkalmazásokat?
-
BB9360
aktív tag
Még csak nem is erre.
Hanem a távoli elérésnél arra, hogy be tudjam programozni a felvételt máshonnan. Úgy láttam, ez a funkció nem támogatott Mo-n, de gondoltam, hátha mégis működik. Magában az app-ban is megjelenik a műsor, ott kiválasztod, hogy mit akarsz rögzíteni és hajrá... -
BB9360
aktív tag
válasz Plexicushio #21444 üzenetére
Akkor nálad is az adásalapú megy? Az nem siet?
Ha kikapcsolod az automatikusokat, akkor mit csinál?
Más: a video and tv sideview-ban bejön vkinek a guide? Vagy az itthon nem támogatott?
-
BB9360
aktív tag
Tapasztalt valaki gondot az órával?
Ha hálózat alapúra állítom, akkor (most éppen) kb. 5 percet késik, a adásalapúra, akkor (most éppen) kb. 5 percet siet. Az a bajom, hogy ha kikapcsolom az automatikus időt, akkor is pontatlan lesz...
A felvételeknél elég zavaró... -
BB9360
aktív tag
Az is megvolt. Nem játszott le mindent.
Az Asus viszonylag ok, de az is akad néha (vagy néha veszem észre ), és kezd elegem lenni, hogy hdd-re másolgassak...Ha maradhatnának a filmek a pc-n, az nem lenne rossz. A htpc vagy nas viszont jó pár tízezresbe fájna... Ráadásul ez már kezd off lenni...
-
BB9360
aktív tag
válasz kegyetlen80 #21259 üzenetére
A kodit próbáltam, nagyon tetszett, de pl. Star Wars 32 GB-s mkv-t döccenve játszotta, szemben a saját lejátszójával...
Az a helyzet, hogy nagyon új nekem ez a hálózatos dolog, és nem is biztos, hogy a legjobb eszközökkel és beállításokkal fogtam bele, csak próbáltam a meglévőkkel megoldani, mert ez a legköltséghatékonyabb...
-
BB9360
aktív tag
válasz hegylako01 #21247 üzenetére
és @szrobert
OK, de engem akkor is zavar, hogy nem működik. Elvileg ezeknek nem kellene olyan nagy durranásnak lenniük. OK, hogy én is elronthatok vmit, valahova kattintok, ahova nem kellene, vagy nem kattintok, de most végre látja a pc-t a tv, a tv a pc-t. Az Archos elvileg jó lenne nekem, csak nem értem a kód kérést. Továbbléptem, mert nincs kódom, erre az fogadott, hogy a lista üres.
A pc-re felment az Universal media server, így az archos a networknél látja a pc-t (shared folders SMB), alatta a media servers-t (UPnP).
Ha az SMB-t próbálom a router user és password megadásával, akkor empty foldert kapok; ha user és password nélkül, akkor szintén empty folder + egy üzenetet a tv alján, hogy you must specify a remote address.
Ha a media serversnél lépnék be, akkor ott látja azt a két mappát, amit a pc-n az ums programban megosztottam, de amint megnyitnám a mappát, rögtön an error occurred és csak pörög a betöltés eredménytelenül...leszedtem a plexet is, de oda regisztrálni kell (ezek annyira nincsenek ínyemre, főleg, hogy azt sem tudom, hogy utána menni fog-e...)
értem én, hogy nem értek a szgéphez, ezt el is ismerem, az lenne a legjobb, ha mindent törölni tudnék, és kezdeném elölről, de annak sem látom a lehetőségét a windowsban
egyébként ezt az UMS-t ajánlották a Sony-hoz, és tényleg jól néz ki...
-
BB9360
aktív tag
Kellett nekem okos tv... :-)
Megpróbáltam beállítani, hogy a notebookomat lássa a tv és így lejátszhassak filmet a notebookról.
Talán más is járt már úgy, hogy csinált vmit, nem működött, ezt többször ismételte, majd egyszer mégis. Én is így jártam, nagy nehezen, egyszercsak kiírta a tv. hogy sikeres a csatlakozás a pc-hez (látni addig is látta...).
Elindítottam az Archost, ott a network-öt, ami lát két pc-t, kiválasztom az enyémet. Erre feljön egy ablak (Server) és kér user nevet és jelszót. Na, az vajon mi? Mert a gépem nincs védve...A pc LAN-nal van a routerhez kötve, ami wifin csatlakozik a tv-hez...
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
Csatlakozom. Először mindent behangoltam (kábelen jön az analóg adás). Ha nincs adás, akkor sem akarok analógot nézni 55"-en... Kellett egy gyári beállítás visszaállítást csinálnom a sw frissítés után, az analógot ki is töröltem. Maximum hallgatni jó, nézni borzalom, de természetesen izlések és pofonok... Inkább olvasás vagy beszélgetés, társasjáték, alvás, séta, bármi, legalábbis nekem...
Más: ha az órát automatikusra állítom (mindegy, hogy hálózat vagy adásalapú), állandóan és nagyon hamar, órákon belül, elállítódik. Ez másnál is így van? Mist kikapcsoltam, hátha így jó marad. Időzített felvételnél jelent gondot...
-
BB9360
aktív tag
A távirányító nektek is nehezen működik? Azaz kizárólag akkor veszi a tv a távirányító jelét, ha egészen pontosan rámutatok, és semmi nincs előtte. De a tv-n se mindegy, hogy hova irányítom, mert ha csak egy kicsit a felső széle felé, már nem veszi, ha egy pohár van a táv és a tv között, mondjuk kb. 1 méterre a távtól és 3 méterre a tv-től, ugyancsak nem jó...
-
BB9360
aktív tag
Nekem ez teljesen új: letöltöttem egy játékot, amihez azt írja, hogy gamepad kellene. Biztos így van, mert a távval nem tudom az összes funkciót használni.
Néztem ezeket, de úgy láttam, hogy több fajta ilyen létezik. Használ vki ilyet, és ha igen, akkor milyet ajánlotok?
Köszönöm. -
BB9360
aktív tag
válasz szparista1 #21111 üzenetére
Csatlakozom, ráadásul az általad kinézett tv belépő szintű 4k-s darab...
-
BB9360
aktív tag
válasz pazomi #21109 üzenetére
Amikor egy 4GB-s pendrive-ot csatlakoztattam, akkor csak azt mondta, hogy minimum 32GB-s külső hdd kell. Az írási sebességről nem tudok, egy tényleg régi, notebookból kiszedett hdd-t használok, ezzel vettem fel. Sajnos az adás minősége nem jó, ezért nyilván a felvételé sem (sokszor szétesik a kép).
-
BB9360
aktív tag
válasz Tegla80 #21101 üzenetére
Igen, örülök, csak azt nem értem, hogy miért volt szükség az újraindításra... Mindegy.
Az is fura, hogy ha a digitális tv-t kapcsolom, akkor onnan nem lehet az ikerképet kapcsolni, ehhez át kell menni bármelyik hdmi forrásra és csak ezután, azaz a hdmi bemenetnél ajánlja fel az ikerképet...
Pip nem megy, megértem, nem erőltetjük.
Viszont a képek mérete csak 2 méret lehet: kicsi baloldalon - nagy jobboldalon vagy ezekkel megegyező méret csak fordítva...
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
Jaj, de sok mindent kell megcsinálni újra a gyári beállítások visszaállításánál...
-
BB9360
aktív tag
-
BB9360
aktív tag
válasz Tegla80 #21090 üzenetére
Nem csináltam gyári beállítások visszaállítását.
Megpróbálom.
Csatorna lista nem érdekes, mert nem volt rendezve, ahogy adja a telekom, úgy volt. Nem igazán élvezhető az az adás, ráadásul eléggé korlátozott is azon csatornák száma, ami így - a tv saját vevőjével - fogható. A legtöbb ott van a guide-ban, de kiírja, hogy titkosítják vagy nem dekódolható...Mondjuk a gyári beállítások visszaállításával a letöltött alkalmazások is törlődnek (total commander, stb.), igaz?
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz BB9360 #21088 üzenetére
Megnéztem, ha a tv be van kapcsolva, akkor a külső hdd ledje folyamatosan világít, nincs ki-be kapcsolás. Ráadásul most a tv ki van kapcsolva, mert megy egy felvétel és így sincs ki-be kapcsolás.
Ezt szerintem a tv okozza, mert amikor egy másik hdd csatlakozott egy másik usb csatlakozóba, akkor is ki-be kapcsolta a külső hdd-t, csak az újabb, ezért halkabb hdd.
-
BB9360
aktív tag
válasz Tegla80 #21087 üzenetére
Köszönöm.
Az igaz, hogy Y kábelem van hozzá, mert régebbi, de eddig sem kellett neki a szgéphez.
Most viszont úgy tapasztalatom, hogy kikapcsolt, nem bekapcsolt állapotban csinálja. Ezt most majd megfigyelem. Persze az is benne lehet, hogy régi a hdd...De az ikerképnek szerinted is mennie kellene így, akkor miért nem megy?!?
-
BB9360
aktív tag
Egyelőre úgy néz ki, hogy az ikerképes problémára nincs megoldásom, de remélem, lesz!
Azonban egy másik érdekes dolgot is tapasztaltam: egy külső hdd-t csatlakoztattam a tv-hez hdd rec céljából, és azt hallom, hogy ki-be kapcsolgatja a hdd-t. Ez mitől lehet? Elég idegesítő a hangja, de gondolom a hdd-nek sem tesz jót.
Másnál is ilyen? -
-
BB9360
aktív tag
válasz Pityke78 #21058 üzenetére
Nekem 2 hdmi bemeneten telekom iptv set top box és média lejátszó, koaxon a telekomtol ami jön, digitális adások a tv tunerével. Hdmi 1 bemenet kiválasztása után Actionre ikerkép bejön, de rákattintva "a lehetőség nem érhető el a jelenlegi bemeneti módban" üzenetet kapom. Volt újraindítás is...
-
BB9360
aktív tag
válasz SlágerTibo #21034 üzenetére
Ha a megfelelő usb csatlakozóba csatlakoztattad (amire a rec van írva), akkor elvileg mennie kellene. Nekem egy notebookból kiszedett, külső házas 80GB-s hdd-vel ma sikerült felvételt készítenem. Engedni kell, hogy formázza.
W755-ös.Nekem az ikerkép nem megy. Azaz ott van, de nem adja fel a kapcsolást.
Sokáig vártam az elküldéssel, addigra megoldódott...
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz nismoka #21025 üzenetére
Nekem is .
De nem segített. Felvételnek vége, jött a szokásos nem érhető el a jelenlegi bemeneti módban.
Szóval: action menu, ok - erre jön az üzenet. Ha újra action menu, akkor kezdhetem elölről.
Hdmi 1, hdmi 2, mindegy. Az egyiken a telekom-os stb, a másikon egy média lejátszó. Mindkettő bekapcsolva. -
BB9360
aktív tag
válasz nismoka #21023 üzenetére
Gyorsan nekiestem úgy, ahogy javasoltad, az nem ment. Most viszont nyomtam egy okét az ikerképre, és azt írta, hogy felvétel közben nem lehetséges. Majd megpróbálom utána ismét.
Kicsit off: mivel telekom iptv szolgáltatás van nálam, ezért a koaxról jövő digitális adások minősége hagy némi kivetnivalót maga után, plusz alig van olyan csatorna, amiről érdemes bármit is felvenni... Így a hdd rec egy látványos, de ritkán használható kuriózum lesz, attól tartok... -
BB9360
aktív tag
válasz Blaise #21007 üzenetére
Sikerült valakinek a pip-et beüzemelnie?
Nekem itthon telekom iptv van, hdmi-vel kötve a tv-hez. Média lejátszó egy másik hdmi-vel van kötve. Tv-n behangolva a saját vevőjével annyi digitális adás, amennyi jön (20<).
Ha bármelyik hdmi-vel összekötött forrást választom, akkor az action menu-re feladja az "ikerkép" nevű lehetőséget, de rákattintva a "A lehetőség nem érthető el a jelenlegi bemeneti módban" üzenet jön.
Ha a digitális saját adásra kapcsolok, és ott adom nyomok actiont, akkor viszont a pip-et nem ajánlja fel, csak a felvételt.
Másnál hogy megy?
Köszönöm. -
-
BB9360
aktív tag
válasz dualcore #20821 üzenetére
Ettől tartottam.
Hangfalaim vannak, nem terveztem újabb beruházást.
Alapvetően most egy DAC-cal szenvedek, mert nem működik. Csak még azt nem tudtam eldönteni, hogy hol a hiba. Azzal majd menni fog rendesen, csak arra gondoltam, hogy amikor csak a tv-t akarom nézni, akkor a legegyszerűbb a tv fülhallgató kimenetére kötött hangfallal javítani a hang minőségén... Hiába...
Szóval sem soundbarra, sem másra nem akarok költeni, de kösz az ötletet mindkettőtöknek! -
BB9360
aktív tag
válasz kriszti@n #20820 üzenetére
Pixel hiba, extra felhősödés, ki tudja pontosan.
Mindegyiken lesz felhősödés, szerintem az enyémen is van, de nem zavaró. A gyári beállításokat majd felejtsd el. Ha szükséged lesz rá, el tudnom küldeni a sajátomét. A 3 napos csere csak online megrendelés esetén érvényes, és pl. pont a központi szalon esetén - szerintük - csak kiszállításnál, a személyes átvétel esetén nem. De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az üzletvezető az átvételkor azt mondta, hogy nem fog problémázni. Nekünk nem volt rossz tapasztalatunk, nem vittük vissza. -
BB9360
aktív tag
Mi a vélemény, tapasztalat passzív hangfalnak a tv fülhallgató kimenetére való csatlakoztatásáról? Meg tudja hajtani eléggé? Állítólag nagyon halk lesz...
-
BB9360
aktív tag
-
BB9360
aktív tag
válasz BB9360 #20775 üzenetére
Khm, látom, hogy volt már ez kérdés, nem is olyan régen...
Azt mondjuk nem értem, hogy miért kellene hozzá transmitter...Valaki meg tudja azt erősíteni, hogy az említett (vagy bármilyen) bluetooth-os fejhallgató csak egy újabb eszköz beiktatásával működik? Vagy nem, csak simán párosítja az ember és kész?
Nagyon köszönöm! -
BB9360
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Sony W755C-hez bármilyen bluetooth fejhallgató csatlakoztatható?
Akár ez is: TDK WR680?
Köszönöm! -
BB9360
aktív tag
válasz Tegla80 #20321 üzenetére
Jó ötlet volt, hogy próbáljam ki mással, bár sok androidos eszközünk nincs, de a gyerek telefonjára, ami szintén Sony (4.4.3-as OS), felraktam ezt az appot, de az sem látja a tv-t...
Próbáltam a wifi direct-et, de ott hiába kapcsolódott szerintem az eszköz (Lumia windows-os teló) nem volt kompatibilis, csak a kapcsolódásig.Külön köszönöm, hogy munka mellett válaszoltál!
A beépített súgó nem túl jó, azaz elég elnagyolt, nem sok mindenre ad megoldást, i-manualról nem tudok...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest