- AliExpress tapasztalatok
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- XPEnology
- CIS - Comodo Internet Security
- Videó stream letöltése
- Windows 11
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
Tegnap átvettem a HT-CT380 hangprojektort Ragnar95 kollégától. Néhány tapasztalat fog következni.
Először is meglepően jól szól, a mélynyomó nem puffog, tisztán és ha kell hangosan teszi a dolgát. Filmhez és játékhoz tökéletes választás lehet annak, akinek nem kell az 5.1. Zenét is jó hallgatni rajta, bár a jól bevált sztereó rendszeremmel, azért nem vesz fel a versenyt. Ami a hangerőt illeti, a kb. 17 nm nappalimba több mint elég, ezt már a szomszédok is tudják. Kialakítása igazán igényes, nagyon jól mutat a TV-vel. Két negatívumot tudok felhozni: 1) mind a mélynyomóhoz, mind a központi egységhez nagyon rövid tápkábelt adnak, de tényleg 1 m.. vicc. 2) Ha a TV elé teszem a TV szekrényen (ahogy az emberek 80%-a tenné), akkor pont kitakarja a TV infra vevőjét, és alig-alig tudom a TV-t a távirányítójával vezérelni. Azért ez gáz, igazán gondolhattak volna erre: vagy a 2015-ös TV-k állványa lehetne 1 cm-vel magasabb vagy a hangprojektor 1 cm-vel alacsonyabb. Így megy majd a TV fölé a falra...
Mindent összevetve ajánlott kategória, bár a 100k körüli bolti ár kissé rideg...
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
krx21
nagyúr
válasz < CyberBob > #18396 üzenetére
Köszi, de most vettem. RAPOO E2700. [link] Kicsi és magyarul is működik! Vettem mozá meg egy logitech m175 egeret is. Mindkettő megy rendesen...
-
< CyberBob >
őstag
Nekem ennek az elődje van már pár éve: Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus
Igaz, hogy pc -re van kötve (a tv is arról megy), de szabvány usb -s eszköz megy meghajtó nélkül is. A gyári elemmel megy már több mint két éve és kb. 15 méterre is működik (még a kertben is ). A tapipad jó nagy és vannak több ujjas gesztusok is. PC boltban még olcsóbb.[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
krx21
nagyúr
válasz tylerddd #18385 üzenetére
Tudom nem vigasztal, de a C sorozatban is jó a YouTube...Én semmilyen reményt nem fűztem az android smart-hoz, de pláne a legutóbbi frissítés óta, igen kellemesen csalódtam... Még egy kicsit erősebb vas lenne alatta, tökéletesre lehetne javítani... Majd a D sorozat...
Jut eszembe vennék hozzá (C) vezeték nélküli billentyűzetet és egeret... Van valakinek ötlete???[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Tegnap jelzett a 829B, h frissítene. Azt hittem utána, h helyrejött a Youtube app, de nem. Amire viszont rájöttem az az, h csak akkor fagy ki yt videó közben, ha a telefonról küldöm ki a "parancsot" és így indul a tévén az app+ lejátszás. Ha elindítom az appot a tévén és ezután kérem a videó lejátszására, akkor viszont semmi gond nincs vele.
Kár, h nem olyan ez a funkció, mint PS4-en. Látszik azért, h ott rendes vas van a gépben, álom vele a youtubeozás!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
PpenoO
őstag
Nálam (50w828b + smartcam Upcd) nem eszik olyan forrón a kását. Bekapcsolás után azonnal lehet kapcsolgatni +-al a csatornákat kérem várjon üzenet nélkül, de ha már a numerikus billentyűzetet vagy a home gombot kattintgatom a tv nem reagál kb. annyi időre mint amikor korábban a kérem várjon üzenetet dobta fel. A smart menübe még nem volt időm mérni mennyivel lett gyorsabb az "OS".
-
Popes
őstag
Ezzel a frissítéssel tényleg előhúzott valamit a Sony a kalapból.
Nem tudom mibe nyúltak bele de ilyen látható gyorsulásra én nem is mertem számítani.Deus ex machina
-
Janaboy
veterán
válasz Imi1981 #18378 üzenetére
Ugyanazt a fw-t ezek kapták:
KD-85X9505B
KD-79X9005B
KD-70X8505B
KD-75S9005B
KD-65S9005B
KD-65X9005B / X8505B / X9505B
KD-55X9005B / X8505B
KD-49X8505B
KDL-65W955B
KDL-60W605B / W855B
KDL-55W955B / W829B /W828B / W817B / W815B / W805B
KDL-50W805B / W815B / W817B / W828B / W829B / W706B / W705B
KDL-48W585B / W605B / W705C
KDL-42W705B / W706B / W805B / W815B / W817B / W828B / W829B
KDL-40W605B / W705C
KDL-32W705B / W706B / W705CJanaboy
-
Janaboy
veterán
Sony oldalról:
PKG2.601EUA
"Növeli a televíziója teljesítményét"[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
energomatt
senior tag
Ha nem csak számban ugrottak volna nagyot, hanem hibajavításban csak egy kicsit...... Az nem egy normális elvárás egy TV szoftvertől, hogyha az EPG-ben kijelölök egy műsort felvételre és az ismert indítási pontatlaság miatt egy perccel előbbre állítom a felvétel indulási idejét, akkor azon a néven rögzítse a műsort amit kijelöltem és ne annak műsornak a nevén, ami előtte volt? Mert a Sony ügyfélszolgálat szerint nincs lehetőségük, hogy ezzel foglalkozzanak.
-
ladlac
tag
válasz PpenoO #18365 üzenetére
Digitális résznél ezek vannak kikapcsolva:
- Digitális Auto. szolgáltatásfrissítés ki
- LNA (CS---) ki
- Auto. szolgáltatásfrissítés (itt preferált műhold be, általános műhold ki)
- Szolgáltatás helyettesítése kiMindig csak egy adag felesleget ad, ha törlöm őket, akkor ad újabbakat, de nem nyomja be egyszerre mind az ezret, amit amúgy találna a műholdon.
-
PpenoO
őstag
válasz ladlac #18363 üzenetére
Digi és Upc adások sokszor egy transponderen vannak. Nézz körbe pl a frekvencia.hu-n. Ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni mert a tv tunere arról a műholdról fogja a transponderek alapján a csatornákat automata, hálózati illetve manuális üzemmódba megtalálni, amire a parabola antennád bevan lőve. Aztán hogy a Smart Cambe rakott kártyád mit kódol ki belőle az más kérdés. A frissítésre visszatérve győződj meg róla, hogy a megfelelő helyen kapcsolod ki. Amennyiben igen, akkor marad a Digi ügyfélszolgálata. Jelenleg dolgozom, így fejből nem tudom pontosan mi a megfelelő menüpont ahol kilehet kapcsolni a frissítést de ott lesz a digitális résznél.
[ Szerkesztve ]
-
lexter00
őstag
-
ladlac
tag
válasz PpenoO #18361 üzenetére
Köszi, bár sokkal előrébb nem vagyok. Rájöttem, hogyan lehet transpondert beállítani, de ígyis több százzal több csatorna jön le, mint kellene. Én egyébként arra tippelek, hogy a tévé a problémás, szerintem a Digi kártyája csak engedélyt ad, ha az ő csatornájukat akarom nézni, de nem "kényszeríti" a tévét arra, hogy pl. a UPC csatornáit is leszedje.
Van itt egyébként olyan W7/W8xxB + Digi műhold + Smart Cam tulaj, akinek csak annyi csatornája van, amennyit akar?
-
PpenoO
őstag
Jött egy frissítés (PKG2.601EUA) w828bre. Infót nem találtam róla.
-
PpenoO
őstag
válasz ladlac #18360 üzenetére
Nekem Upcdm van. Az automata frissítést kikapcsolva nálam a tv nem tölti be újra és újra a már törölt csatornákat. Lehet, hogy a Digi frissíti állandóan a kártyádat, nem tudom, hívd fel őket. Amúgy a keresési módot ha manuálra állítod (van automata illetve hálozati), be kellene tudni lőnöd az általad keresett transpondert.
-
ladlac
tag
Digi műhold, Smart Cam. SonyEditorral nagy nehezen kigyomláltam a felesleges csatornákat, importálom pendriveról a jó csatornalistát, de aztán ebbe elkezdni belepakolni a tévé az összes csatornát, amit talál műholdról. Kikapcsolatam elvileg minden frissítést, de valami csak nem jó. Mit kell állítani, hogy a tévé ne csesztesse a csatornalistámat?
Egyébként hogy lehet egy-egy csatornát vagy transpodert hozzáadni? Sehogy nem sikerült, csak automata kereséssel ezervalahány csatornát összehalászni, és abból kiszedni azt a százat, ami kell. De mi van, ha jön egy új csatorna?
-
Jim-X
őstag
-
blakey
titán
válasz Joseka #18351 üzenetére
Nincs valamilyen mód bekapcsolva? Akár a tv-n ami pl. lekapcsolja az aljzatot, vagy a hangsugárzón?
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joseka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sony 50w828-as tv-m amihez vettem egy sony ct80 hansugárzót. A hangszóró 15 percenként kikapcsol, szerintetek mi lehet a gond. Optikai kábellel van összekötve.
Köszi a válaszokat
-
B-L-A-C-K
titán
Media Markt: Dobj 3 hatost, és nyerd vissza amit költöttél.
-
dualcore
őstag
Nekem a relé kezdett el szabálytalanul kattogni a tv-ben, de kikapcsolt állapotban. Tegnap este óta.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel : Sony Bravia KDL43W755CBAEP Android SMART LED Televízió
254.990 Ft helyett 169.990 Ft az extreme digitálnál [link] ! Szerintem nagyon korrekt ár . -
törölt tag
-
SipiBcs
őstag
A ht-ct 180 felett már egész jó a hangzás szerintem. Ár/érték arányban a 380-as nem rossz, nagyobb nappaliban is megállja a helyét, a mély már vezeték nélküli, csak 220 kell neki. Az biztos, hogy ebben az árkategóriában nem szabad audiofill cuccokra számítani.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
törölt tag
Üdv!
Nemrégiben vettem egy Sony Kdl50w815b típusú tv-t, de mostanság ( utóbbi 1 napban) nem akarja megnyitni a külső winchestert és az azon lévő file-okat. Kis töltési idő után azt írja, hogy a médialejátszó nem válaszol ( már régebben is rosszalkodott egy másik lg tévénél így valószínűsítetőleg nem a tv-vel van a baj.) annyi tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen márkájú, illetve típusú winchestert vegyek,amit támogat a tv ill. hogy a jövőben ne legyenek ilyen problémák? Válaszotokat előre is megköszönve. -
B-L-A-C-K
titán
Nekem ~100 ezres hangprojektorom volt, az ide teljesen megfelelt, sőt mindenki meglepődött úgy szolt, de tényleg számít az elrendezés ennél, és mekkora szobába lesz. Az a baj nagyobb szobába nincs tapasztalatom hogy szólna. Házimozi meg ugye olyan hogy mi az igény, nekem egy úgymond belépő cuccom van, de nekem ez is sok. Ennek az ára az egésznek vagy 250e, de itt el lehet szaladni egy millióig is gyorsan... Lényeg a lényeg ha csak a TV hangszóróját akarod kiváltani akkor szerintem egy normálisabb hangprojektor is elég.
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz B-L-A-C-K #18328 üzenetére
pontosan 48nm, sokan szidják a hangprojektorokat, hogy csak akkor működik, ha a szoba elrendezése is megfelelő. Meg elég drágák is ahhoz, hogy megvegyem aztán nem adja úgy át a dolgokat ahogy elvárnám.
ha házimozit veszek, akkor komolyat akarok, nem tudom mondjuk, az előre megépített gyári "Sony" házimozik milyen minőségűek, mondjuk én nem hiszek a Bluethoot-os vezeték nélküli technikában, maradnék a kábeles megoldásnál..de egyébként gondolkodtam azon is hogy veszek egy gyárit. -
B-L-A-C-K
titán
-
madle
őstag
Srácok, Sony KDL50w755 fogok venni hétvégén, olyan kérdésem lenne, hogy mennyire kellene egy 50nm-es nappaliban a gyári hangszórót kiegészíteni valami okossággal?
Gondolkodtam valami jó kis házimozi szetten, de annyira nem vagyunk nagy "zene ordíttatósak" ezért egy kisebb teljesítményű hangprojektoron is gondolkoztam, szerintetek ezeket érdemes megvenni, vagy csak parasztvakítás a tudásuk 100x ezerért?
-
dh66e
veterán
válasz B-L-A-C-K #18324 üzenetére
Mindegy hogy mennyi idős a tévé gari időn belül a vásárlás összegét kell figyelembe venni ahhoz képest kalkulálnak vagy megkapod ugyanazt a tipust újjonnan vagy ha csak új szériás tévét tudnak adni akkor amennyiért vetted a tévédet annyiért ajánlanak egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
válasz medvegy #18321 üzenetére
Ugyanolyant 42w828b, a csere engedélyez után felhívtak, hogy új tv 42w828b vagy csere utalványt kérek. Megnéztem a mostani tv árakat és inkább új tv-t 42w828b kértem. egy ehhez hasonló idei tv még eléggé drága, meg úgyis kedveltem (kedvelem) ezt a típust @dh66e megírta a helyes választ, de volt előtte egy kis kivárás.
Elmúlik.
-
medvegy
aktív tag
Edigital akció, hátha valakit érdekel. (Például 43W755C 170k-ért elég jó vétel.)
-
medvegy
aktív tag
válasz blakey #18312 üzenetére
Kipróbáltam. Kihúztam az Xbox-ot meg a set-top boxot, de úgy fest nem változott semmi. Még holnap azt is kipróbálom, hogy a TV-ből is kihúzom a három üres HDMI kábelt (mozgatni kell hozzá a TV-t, és ma már nem volt kedvem hozzá). Bár sok reményt nem fűzök hozzá...
-
blakey
titán
válasz medvegy #18309 üzenetére
Igen, akkor is volt ilyen, nyilván most nem tudom bizonyítani, de 2 másik lejátszóval minden a régi. Próbáld ki úgy, hogy nincsenek rákötve a tv-re. Egy próbát mindenképp megér. Nálam a kábelek ua. minden ua., beállításoktól kezdve a kábeleken át, csak a lejátszó cserélődött amin belül a beállítások is ua., mivel már megszoktam azokat a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
agabe
addikt
-
medvegy
aktív tag
válasz blakey #18304 üzenetére
Annyi kérdést még, hogy a BD lejátszó kikapcsolt állapotban is befolyásolta a képet nálad?
Mert ha jobban meggondolom annó az első hetekben úgy teszteltem, hogy csak a set-top box volt bedugva vagy az se. Most ugye jött rá az Xbox meg be van dugva egy harmadik HDMI, aminek a végén legtöbbször semmi sincs. A lefotózott felhősödés akkor is tapasztalható, ha az Xbox nincs bekapcsolva, csak bedugva 220-ra.
Esetleg a HDMI kábel minősége nem okozhat ilyet? Ugyanis nemrég lecseréltem mind a hármat 1 méteresre, hogy ne lógjanak összevissza, és hát nem éppen a legdrágább kábeleket vettem, kb. 1k volt darabja.FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
blakey
titán
, gondolod, hogy erre nem gondoltam? 10. BD-lejátszót nyúzom, nem a beállítás miat volt ez ráadásul minden bemeneten olyan lett. Mindig 4:4:4-re, nem RGB.
-
blakey
titán
válasz medvegy #18303 üzenetére
Amikor tv-t cseréltem (tavasszal) megállapítottam, hogy nagyon jó a homogénítás, semmi bevilágítás, stb. Ez 2-3 hónapig így is volt, lecseréltem a BD-lejátszót (minden egyéb a régi maradt), észre vettem egy idő után, hogy sokkal világosabb, foltosabb a fekete, elkezdtem aggódni a tv miatt, közben a BD lejátszónál enyhe cicergést hallottam még kikapcsolt állapotban is. Úgy voltam vele, hogy akkor a tv valószínűleg eddig volt homogén, igen ám, de úgy döntőttem, hogy BD-lejátszót cserélek, mert szeretném kipróbálni az előző útódját, kicseréltem a két lejátszót és megdöbbenésemre azt tapasztaltam, hogy megint minden a régi, azaz sötét a fekete háttér, nincs felhősödés, nem értettem. Rájöttem, hogy a lecserélt lejátszó okozhatta a problémát, kipróbáltam és valóban. Tehát valamiből több jutott a HDMI kábelen, mint kellett volna, nem tudok másr a tippelni mint az áramra. Szóval kipróbálhatod úgy is, hogy nincs csatklakooztatva semmilyen eszköz, hátha úgy nem ilyen a háttér.
-
medvegy
aktív tag
válasz blakey #18281 üzenetére
Nem került semmi (Xbox 360, set-top box, meg még egy kábel van bekötve, amire néha a laptop megy). Hogy érted, hogy HDMI-n zavart okozott egy eszköz?
amadeus11: Épp az a baj, hogy nemcsak 'csatorna váltás' közben látom, hanem ahogy föntebb is írtam sötétebb jelenetek alatt is simán.
nismoka & Janaboy: Az első fénykép sajnos nem túloz. Elég sokat játszottam a fényképező beállításokkal, hogy olyan legyen a képen is, ahogy látom. Persze azt már nem tudom, hogy kinek hogy adja ki a monitorja a képet.
Azért is zavar a dolog egyébként, mert bár tudom, hogy kb. 1-2 év múlva az OLED tényleg alternatíva lesz. De én nem 1-2, hanem inkább 4-5 évre terveztem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Próba
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- AudioQuest DragonFly Cobalt Eladó
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest