Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zeli

aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam egy problémával.

Adott egy 500-as Voda net a régi fehér UPC-s modemmel, és egy Asus RT-AC65P routerrel, tökéletesen működik.

Lecseréltem a routert egy AX3000 v2-re, és az történt, hogy pár hét után elkezdett random elmenni a net általában naponta egyszer (mindig ugyanakkor, valszeg amikor a DHCP lease-t akarta megújítani), de van hogy többször is. Amiket próbálgattam:
    - legfrissebb firmware-rel jött a probléma, felraktam az egyel korábbit, azzal is jött úgyhogy az nem oldotta meg
    - próbálgattam a DHCP query frequency-t állítgatni (aggressive-ről normalra és continous-ra), de nem oldotta meg ez sem
    - extend/spoof TTL value-t is beállítottam, az sem oldotta meg
    Egyébként a wan beállításokat gyárin hagytam, a DNS van beállítva a Google DNS-re. Végül ezt a routert visszaküldtem, és amíg szervizben volt visszaraktam a régit és azzal tökéletesen ment az internet.
    Lecseréltem ezt a routert egy AX-58U V2-re (ami lényegében ugyanaz, mint az AX3000), ~kb egy hónapja, és múlt héten ez is elkezdte eldobni a netet, van hogy nincs net, de a modemen úgy látszik, hogy van, és van hogy a modemen elkezd villogni a link led, ez megint kb naponta egyszer van.

Van valami tippetek, hogy mi lehet a probléma? Lehet, hogy a modemmel van a gond, de akkor a régi routerrel miért működik rendesen? Megőrülök tőle, teljesen kiszámíthatatlan így a net.. A router logjait cleareltem a mai netszakadás után (kb 3 körül volt), de ha kell holnap bemásolom amikor megint elmegy.

Everybody repeat after me... We are all individuals.

Új hozzászólás Aktív témák