Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz milan07 #41797 üzenetére
noip és hasonlók pedig arra jók, hogy egy adott ip címet mutat a változó, valódi ip címem helyett
Na, pont ez a tévedésed már tavaly óta. Fogadd már el, hogy nem így van! Hiába írjuk le többen is, mégis ragaszkodsz ehhez a hülyeséghez
OFF-ba teszem, mert ez már nem IT probléma, hanem szövegértés gond -
woodworm
veterán
válasz milan07 #41797 üzenetére
Akkor újra.
A ddns szolgáltató nem ad neked fix címet, hanem a szolgáltató által adott dinamikusan változó ip-címet rejti egy állandó domain név mögé. Ezt nem sikerült megértened tavaly ősszel és most sem.
Nem emlékszem a duckdns kinézetére, de általában azt az ip-címet ajánlják fel automatikusan, amiről aktuálisan bejelentkezel.
Az, hogy a szolgáltatód mikor ad új címet, sok mindentől függ. Az sem mindegy, hogy milyen szolgáltatásod van, adsl, koax, optika. -
milan07
tag
válasz Multibit #41796 üzenetére
Hogy emlékszel ennyire jól? Lassan egy év eltelt.
Az a lényeg, hogy a router-em minden alkalommal új ip-t ad, amikor kikapcsolom, de ha nem, a szolgáltató újat ad kb. hetente, noip és hasonlók pedig arra jók, hogy egy adott ip címet mutat a változó, valódi ip címem helyett. Én így értem. Mit értek rosszul? De te érted, hogy én mit szeretnék? Erre van megoldás?Mit csinálok rosszul a duckdns-nél? Elméletileg jónak kellene lenni, mert ha kikapcsolom a routert, majd vissza, ugyanazt az ip-t mutatja. Leírom hogy csináltam. Install, aztán windows-c#-t választottam, majd alul kiválasztottam a domain címemet, .....duckdns.org, és alul kiadta a domain-t, egy sorral lejjebb a token-t. Van efölött egy githubos link, arra rámentem, realeases(4)-nél kiválasztottam a legfrissebbet, elindítottam a duckdns alkalmazást, beírtam a domaint és a token-t, majd beállítottam, hogy 1 percenként frissítse, és ennyi. Hol a hiba?
-
Multibit
nagyúr
válasz milan07 #41788 üzenetére
Igen. Tavaly ősszel is hetekig görcsöltél ezen, de azóta sem sikerült megértened az egész lényegét. Amíg nem tanulod meg az alapokat, nincs értelme küzdened. Dinamikus IP cím elég neked. A DDNS szolgáltatás (noip, duckdns) arra való, hogy egy állandó névvel elfedje a folyamatosan változó, azaz dinamikus IP címet. Erre a névre (pl. milan07.duckdns.org) kell hivatkoznod, miután az adott DDNS szolgáltatónál kialakítottad azt. De ezt már tavaly is leírták neked a fórumtársak. A noip, duckdns nem csinál neked fix IP-t! Ez egy irreális elvárás a részedről.
-
Essejó
veterán
válasz milan07 #41793 üzenetére
Az teljesen az ISP-n múlik, hogy a Dinamikus IP-d mennyi időnként változik meg. Lehet pár nap de lehet hónapok múlva csak.
Az árakat elég szemérmesen kezelik a szolgáltatók, nem úgy mint a lakossági efik-nél. A 100 ezres tétel az tán túlzás (kivéve bérelt vonal esetén), de csak mint cég (vállalkozás, üzlet, etc) rendelheted az üzleti előfizetést.
Egyedül a Diginél találtam kisvállalati árat kiírva, az még nem is drága, de mint lakossági efi nem kapod meg.
De mihez kellene neked a fix IP, konkrétan, amire a Duck DNS nem elég?Van itthon saját szerverem amit a Duck-on keresztül bárhonnan elérek, vezetéken vagy mobilon keresztül 24/7-ben.
És teljesen természetes, hogy belépéskot felhasználó nevet, és jelszót kér, nem őrültem meg, hogy védtelenül kitegyem a netre.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
milan07
tag
válasz Essejó #41792 üzenetére
Értem, és ebben tutira biztos vagy? Csak mert amikor a noip-t használtam, akkor egy hónapig nem változott meg az ip-m. Vagy legalábbis ha megváltozott, akkor nem szemétkedett, hogy azonosítsam magamat a bejelentkezésnél, és igazából csak ennyi lenne nekem a lényeg. A duckdns 8 napig bírta.
-
milan07
tag
válasz Essejó #41790 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor régen kikapcsoltam a routert, majd vissza, akkor rögtön változott az ip címem. Most ez nem volt, ennek mi az oka? Illetve van lehetőség arra, hogy az ip-m mindig ugyanaz maradjon? Ez már tényleg szenvedés, hogy nem tudom megoldani ezt a rohadt problémát, köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
Essejó
veterán
válasz milan07 #41788 üzenetére
Dinamikusan változik a publikus IP-d, A Duck csak annyit tesz hogy xx.duckdns.org címet használva kívülről megtalálja a gépedet.
Tehát ha te használsz egy DDNS szolgáltatást attól még nem leszel fix IP-s. Fix IP-t csak üzleti előfizetéshez kaphatsz, de azt te nagyon nem akarnád. 💯 K HUF vagy felette.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
novati01
csendes tag
Sziasztok. egy kis hálózatos segitséget szeretnék kérni. Van egy Telekomos routerem, és vettem egy Tp link routert hogy legyen belső halózat is ha elmegy a net (ugyan is a szolgáltatói router nem oszt ki ip cimeket net hiányában). Erre a routerre csak a számitógép, egy NAS, és a tv van kötve. Az lenne a kérdésem milyen beállitásokat kellene eszközölnöm a routereken hogy a Tp-linken lévő számitógéppel lássam a szolgáltató routereken lévő készülékeket is? (Kamera, stb)Vagy hogy állítsam be a tplinket hogy ne NAToljon? A szolgáltató 192.168.0.1, a tp linkes az 192.168.1.1 cimen vannak mind a kettöbe be van kacsolva a DHCP. És a szolgáltatóiba fix ip cim van adva a TP-linknek. Van net meg minden, de tegnap PL feleségem azt mondta hogy ledobta a wifiröl, és vagy vol wifi de nem volt net.
-
milan07
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e. Dinamikus ip-vel vergődök már régóta. ajánlották a noip-t, de nem tetszett, hogy minden hónapba meg kell újítani, belépni a router-be, stb. Aztán rátaláltam a duckdns-re, arra olyasmit mondtak, hogy ez valami script, és nem kell szórakozgatni vele állandóan. Ezalapján https://www.youtube.com/watch?v=W9k2AGdOMj8&list=WL&index=4 az installnál a c#-t választottam ki, ahogyan a videóban is volt. Nagyon egyszerű volt, hatalmas volt az öröm, hogy végre valahára letudtam ezt a kínlódást, aztán most 8 nap eltelt, és megint megváltozott ez a rohadt ip.... Miért lehet ez, mit csinálhattam rosszul? Pedig el se mentem sehová, itthoni internettel használtam. Ha más helyen használnám, akkor is ugyanannak kellene maradnia az ip címemnek, nem? -
kellcucc
aktív tag
válasz Tompika777 #41786 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Tompika777
senior tag
válasz kellcucc #41785 üzenetére
Tehát kérted a Digit, hogy kapcsolják át...
Emlékeim szerint az a TP-Link AC 1200 nem valami klassz darab... Mindenképp egy AX-es naprakészebb eszközt vásároltam volna.Azt,hogy a router a hibás, nem mondanám száz százalékra, de sanszos...
A garancia dolog az meg olyan, hogy mi van, ha javítják, vagy ők nem találnak hibát?
Rendelj neten egy új routert, próbáld ki azzal is, és ha az újjal jó lesz, akkor előrébb vagy, ha a jelenség továbbra is fennáll, akkor meg visszaküldöd 14napon belül, és elkezded a Digit keresni. -
kellcucc
aktív tag
válasz Tompika777 #41784 üzenetére
Digi optika. 3/4 évig a digi által adott gyári működött routerként is. Most csak fogadja az optikát, de a router feladatait a TP link végzi.
TP-Link AC1200 a konkrét típus. -
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy új TP Link routert. És nagyon úgy tűnik, hogy nem volt jó választás... A Digi sajátja nem engedte szabadon állítani a DNS-t, ezért vettem egy sajátot.
(Kiváltó ok, hogy pl PubG közben alacsony ping mellett is brutál lag volt a játékban, olyan mintha jelentős késésben lett volna az én kliensem. Remélem hogy router csere megoldja. De nem.)
Helyette újabb gondok lettek:
Pl egy steam játék frissítés közben az alábbit produkálja a router:
Pár másodpercig felmegy a letöltés, és utána összeomlik a router. 10mp, és újra felpörög, majd összeomlik. Egy pl pubg frissítés órák kérdése. Egyéb esetekben is tapasztaltam hasonlót.A routeren a DNSen kívül semmi mást nem módosítgattam (nem értek hozzá). Gigabites net, amíg nem volt a router addig jött az adat, asztali PC kábelen , a kábel eddig gondmentes volt. Csak a router került be a képbe.
Érdekes adalék, hogy amikor összeomlik a router, akkor a böngészőben PCről a saját oldala sem nyílik meg (192.168.1.. ) de mobiltelefonról , wifi-ről megnyílik. Olyan mintha csak a gigabites vezetkés net omlana össze.Így szerintetek visszaveszik garanciába? ~3-4 hónapos.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
Időnként elmegy a NET-em, hiába imdítom újra a digis ONT eszközt nem oldódik meg a probléma, ha belépek a router beállításába vannak ALERT üzenetek
a mostani pl ez: nem tudom ez mit jelenthet ugye ezen a PPPoE keresztül kapcsolodok az internetre gondom ez miatt ment el a NET.
-Illetve ha próbálok egy firmware updatet nyomni a routernak ezt írja ki:
THE CONTROLLER DOES NOT EXIST
3njoy the Lif3
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Asus RT-N18U lassan 10 éves, anno egy 2017-es verziójú Tomatót tettem rá, és úgy is maradt. Osztotta a netet wifin, vezetéken, volt rajta egy lemez hálózati meghajtónak, meg alkalomszerűen torrentezett.
Egy jó ideje már wifiről dobálta le a telefont (néha nem is csatlakozott, néha csak net nem volt), de pár perc után észhez tért. Mivel minden más vezetéken van, annyira nem zavart. Tegnap viszont szintet lépett, kb. félóránként mindenféle netkapcsolat elment (vezetéken is), a PPPoE résznél folyamatosan "Connecting" volt, és 5-10 perc kellett, hogy helyreálljon. Újraindítás nem segített, így visszatetettem a digis modemet router-módba.
Mivel a modemet csak ügyfélszolgálattal tudom állíttatni, és mert egyébként is szeretném limitálni a szívásmennyiséget (mint látjátok, nem hobbim a hálózatépítés), tanácsot kérnék: érdemes a szoftverével kísérletezni, vagy ez már valami hardveres halódásnak lehet a jele?
Előre is köszi a segítséget! -
kpityu2
őstag
válasz Jámbor #41775 üzenetére
Persze, hogy nem mutatja, mert a PC IP címe 192.168.1.185. Mivel ő is a 192.168.1.xx tartományban van és az alhálózati maszk 255.255.255.0 akkor persze, hogy nem látja. (parancssorba írd be, hogy ipconfig /all). Mindenesetre az látszik, hogy a PC rajta lóg az OpenWrt routeren aminek a címe 192.168.1.1. Ha a PC-ről el akarod érni a 192.168.0.11 címet akkor a pécé alhálózati maszkját 255.255.0.0-ra kell állítanod.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Jámbor
tag
válasz kpityu2 #41773 üzenetére
Amikor kliensként konfiguráltam, akkor a 192.168.0.11 címet adtam neki a beállításokban. 192.168.1.valamit kellett volna? Mondjuk ha böngészőben beírom a 192.168.0.11 címet, akkor is meg kellene nyílni a beállítási felületnek, nem?
Csatoltam a képet, amin látszik az IP-címe.Soha ne mondd, hogy soha.
-
kpityu2
őstag
válasz Jámbor #41772 üzenetére
Nincs benne a 192.168.0.1-254 tartomány. A kliensként üzemelő routered arra van állítva. Nem lehet, hogy fix IP-t adtál neki ahelyett, hogy DHCP-n kapná a címet?
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
mezis
félisten
-
Jámbor
tag
Sziasztok!
Elköltöztünk, és itt sajnos csak koax hálózat van a lakásban kiépítve (a Digi volt az előző tulaj szolgáltatója).
A számítógépem vezetékesen nem csatlakoztatható a Telekom modemjéhez (messze van), ezért a régi TP-Link TL-WR1043 wifi routeremet beállítottam kliens módba, és ahhoz egy UTP-vel csatlakozik a gépem.
Az a probléma, hogy a módosított 192.168.0.11 címen nem tudom semmilyen böngészőből elérni a modemet, hogy belenézzek a beállításokba, és ez akkor is így van, ha normálisan "adja" a netet a gépemnek.
Csatoltam a hibaüzenetet és a hálózati térképet.
Szerintetek mi lehet a baj?Soha ne mondd, hogy soha.
-
madgie
titán
válasz roti86 #41759 üzenetére
Speedtesttel mérek főleg, telefonon, tableten, Macbook Pro-n, meg megvan a Netspot is, bár csak iOS alatt van meg a WiFi Heatmaps része és az abban lévő Speed Test meg valami olyan szerverre áll rá, hogy 200 Mbps-t sem nagyon érem el, rettenet magas ping mellett.
Na meg úgy is szoktam mérni, hogy Wetransferen milyen gyorsan töltök le/fel, meg Dropboxon, Google Drive-on (bár ezeknél nem megy gyakran a teljes sávszélesség). Macen a Stats app szépen mutatja a sebességet.Így már nagyjából oké, hogy Bridge módban 500 körül tud optimális helyzetben, de alap DHCP-vel az a 300 körüli nem volt szimpatikus, oké, leülhetek a Mac Mini elé, ha olyan feladat van, mert az LAN-on csatlakozik, így megvan kb a gigabit mindig, na de sokat dolgozom a Macbook Pro-n is, azt meg nem szeretném, ha csak azért kellene egy külső SSD-n átcibálni az adatokat az asztalira, hogy gyorsabban töltse fel.
Egyébként a WiFi 6-os router is csak akkor tudta 800-900-at, ha 160 MHz sávszélen ment, 100-as csatorna felett már ott sem jött össze, szóval a Linksysnél érthető, ha 500 körül van a vége, mert ő csak 80 MHz-t tud. -
roti86
őstag
válasz madgie #41756 üzenetére
Szia!
867Mbps linksebességgel nálam max 650Mbps jön össze WIFI 6 routerrrel, WIFI5 klienssel (Intel AC-8265), de inkább 600-620 az általános. Szerintem az 500Mbps AC-s routerrel nem rossz.
Hogy mérsz egyébként? Speedtest CLI-t ajánlott használni, vagy iperf3-at, de Windows alatt az is fals eredményt ad.
-
madgie
titán
Sziasztok!
Nem tudom, mennyire vág ide, inkább csak érdeklődés, mint igazi hiba, de normális, hogy a frissen vásárolt Linksys Velop WHW0303 hármas mesh szettel elég harmatos a wifi sebesség?
A lefedettséggel nincs gond, pontosan ugyanitt és ugyanígy volt a Huawei AX3 routereken összerakott mesh-em, aminél nem a sebesség volt a gond (pedig csak a kétmagos, olcsóbb verziók voltak), sokkal inkább az, hogy meshként időnként elég bugosan működtek. Gigabites Telekom ONT van, onnan adtam neki ethernet kábelen az áldást, jött is szépen 800-900 Mbit/s, ahol ideális helyzetben voltam.Igaz, hogy az AX3 egy WiFi6-os router volt, a Linksys most meg csak WiFi5, de azért AC-s routerként is morgok, mikor tiszta rálátással 300 Mbps jön, vagy még annyi sem...
Főleg akkor bosszantó, mikor rengeteg nyers videót kéne feltöltenem, vagy éppen le.
A helyzeten most meglepő módon segített az, hogy Bridge módba raktam a Linksyst, így már 500 Mbps körül is jön néha, ez már egyébként nem rossz, de nem bánnám, ha az elméleti 867-hez még kicsit közelebb tudnék jutni.
Interferencia nincs, Telekom WiFi természetesen kikapcsolva, kertes házas környezetben lakunk, csak a 2.4 GHz-en kacsintgat be ez-az, de az is nagyon gyengén. A Linksys féle Channel Findert is próbáltam, kézi beálltásokat is, Netspot alapján, de örömmel veszek bármilyen tanácsot.Vagy csak egyszerűen ennyit tud egy AC router, a Linksys meg az extra szolgáltatásai miatt lassabb még annál is (amiket a Bridge móddal kilövök)? Nekem az AC teljesen kimaradt, annak idején az Asus RT-N18U nagyon szépen kiszolgált, onnan ugrottam az AX-es Huawei-ekre.
-
veterán
válasz Essejó #41752 üzenetére
na tesztelgettem, amit közvetlenül a routerba dugok úgy jól jön a NET, amint a switch is képbe kerül onnantól jön a lassulás.
Amit mondtál kipróbáltam átdugtam a kábelt a loxon helyére(loxon okosház rendszer amúgy) és ugyan úgy jön a dolgozóban a 900 feletti NET a kábelen.
Ugyhogy délután újra megpróbálom be konfigolni az új 10 portos routert és a SWitchet így már ki tudom hagyni , aztán reménykedem hogy jó legyen...3njoy the Lif3
-
Essejó
veterán
Csak a poén kedvéért, próbáld ki, hogy a Dolgozó és a Loxone (ami fogalmam sincs mi, felteszem az a 92 Mbps-es) kábelét megcserélni.
Akkor kiderülhet, hogy a kábel vagy a port a hibás.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
A sárga led az akkor is csak 💯 Mb-os linksebességet jelez.
Azt a kábelt cseréld ki / krimpeld újra / dugd tesztelőbe.
Egyébként pár éve nekem is volt olyan Digis ONT-om, amiben a Gigás lan csatlakozó mellett volt 💯 Megás lan csatlakozó is gyárilag.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Essejó #41744 üzenetére
Nekem van egy digis router ami ONT eszközként működik, ez csatlakozik egy tp link archer AX6600-ba, amibe befut 4 UTP kábel + 1 ami a switchel köti össze és a switchbe be fut még 4 kábel.
NEm hinném a digis eszköz miatt lenne 92 MB mert, akkor mindenhol annyival jönne. és mint írtam a dolgozóban ami közvetlenül a tp link routerba megy ott 900 feletti a sebesség[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Essejó
veterán
A sárga led az a 💯 Mbps es kapcsolatot jelzi. Vagy a kábel rossz, vagy még mindig van olyan digis ONT amin van ilyen 💯 Megás lan csatlakozó. Az a 92 Mb az pont a 💯-as lankapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azt megtudná valaki mondani ha adott egy 5 portos router, amibe megy 4db utp kabel + csatlakozik hozza egy switch es az 5bol , 4db zöld leddel világít 1db viszont narancssárgán, akkor az az egy vissza tudja fogni a NETnek a sebességét?
1gb/seces digi netem van de a dolgozó szobát leszámítva ahol 900al hasít(vezetéken, ez közvetlenül a routerba csatlakozik) a net a többi helyen akár vezetékes, akár wifin fixen 92mb/secel megy a net.3njoy the Lif3
-
veterán
Sziasztok,
Lecseréltem az itthoni wifi routert, melyben volt egy NAT/port forwarding beállítás, amit az új routernél hiába állitok be nem működik. Egy loxon okosház rendszer mobilos applikáció futtatására kéne. Tehát a mobilos loxon alkalmazás nem tud kapcsolódni.
Tudna valaki ezügyben tanácsot adni. köszi
itt az IPV6 beállítás az jó ? NAgyon nem értek hozzá és így állítottam be. NET az van működik csak a loxonet nem tudom életre kelteni :/
3njoy the Lif3
-
roti86
őstag
válasz southernsun #41736 üzenetére
Szia!
A 2.4 és 5Ghz-es csatorna külön van választva? Lehet először az 5Ghz-re csatlakozik a kliensed, utána pedig a 2.4-es csatornára ugrik. Válaszd őket külön ha nincs és úgy próbáld meg.
-
southernsun
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi kérdésre!
Tegnap jött meg az újan vásárolt ASUS TUF Gaming AX4200 routerem.
Kábelen keresztül, webes felületrül csináltam a kapcsolat létrehozását. Közben firmware frissítést is felajánlotta, ezt elfogadtam. Minden ok-nak tünik. 250-es Telekomos netről van szó. Még semmi nincs rácsatlakoztatva a hálózatra, mégis azt csinálja, hogy a router bekapcsolása után 2-3 percig 230-245 közötti sebességet hoz. 3 perc után visszaesik a sebesség 60-85 közötti sebességre és ezt tartja. A wifi beállításokban minden automatán van. Egy szomszéd van akinek közel van a wifije, de másik csatornán vannak a routereink.
Mi lehet a gond? -
venom8888
őstag
Na most toltottem le a Hellblade 2-ot akkor jott 73MB al, amit elotte sosem lattam, kulon raktam a feher dobozt a routertol, lehet azert javult a letoltes, vagy csak veletlen. De 1x igy is megszakadt a letoltes.
-
venom8888
őstag
Nincs routerem plane nem 30-50k-s csak probalni.
Kapcsolatok szamat visszavettem, csokkent a letoltesi sebesseg.
A torrent kliensbe rakott film, vagy jatekok, sosem jottek meg 50Mb sebesseggel, meg a jelenleg felrakottak sem, amelyek nepszeruek,es van 800 seed je. Most is retek 20MB al jon Probaltam letolteni hivatalos jatekot a Battlenetrol, a Diablot, az is csak 50 el jott. Az 1000 es netet sosem tapasztaltam. Lehet 10.000 es net kell, hogy 1000 el tudjak szedni. -
venom8888
őstag
válasz Essejó #41728 üzenetére
Nem is kell optika a pc be, eleg az ethernet kabel is a full speed hez?
Nem adtam meg semmifele jelszot amikor a pc hez kotottem. Telefonon iranyitott a szolgaltatotol valaki, es egyszer csak mukodott. A jelszo a routeren, csak a wifis eszkozokhoz kell, telefon, tv tablet.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz venom8888 #41726 üzenetére
Tehát van egy Raisecom GPON-od, abba megy az optika, és abból megy egy Ethernet kábel a Mercusys routerbe, ami felépíti a PPPoE kapcsolatot. A kérdés az, hogyha tudod a PPPoE nevet jelszót, és azt megadod a Mercusys helyett egy combosabb routerben, akkor ugyanúgy feláll a kapcsolat. Vagy az ISP rögzítette a Mercusys Mac addressét és csak azzal megy. Ezt kéne megtudod.
Ugyanis ebben a felállásban a Mercusys a gyenge láncszem.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz Gubek-Einste #41719 üzenetére
Azt nem.probaltam még.
-
Topikgazda
-
venom8888
őstag
Sziasztok kedves topikozók. Volna nekem egy olyan bajom,hogy a torrentezes kozben,kb 20sec enkent megszakad a net,majd visszajön. A routerem amit a szolgaltatotol berlek az egy A Mercusys AC1200-es WIFI-s router, MR30G
A router a baja a szakadozasnak? -
TazLeacher
nagyúr
válasz kpityu2 #41708 üzenetére
Köszönöm, azt próbáltam, de egyszerűen nem engedte. Ez tűnt logikusnak, egyesével hozzáadni, de folyamatosan azt írta, hogy hiba a bevitt értékekben.
Ettől függetlenül megfogadom a tanácsod, hagyom az egészet a rákba, és nézek valami újabb routert, majd azzal megcsinálom. Más szempont alapján is már jöhetne egy új. Köszönöm.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus AC68U routerem. A múlt héten megadta magát, ami abban merül ki, hogy ha bekapcsolom, akkor a egy pár másodpercig világít az usb 2.0 led és utána nagyon halványan világít a power led. Semmire nem reagál.
Amit próbáltam:
- Factory reset úgy hogy a WPS gombot nyomva tartom bekapcsoláskor
- 30-30-30-as módszer
- reset gombot nyomtam és bedugtam a tápot, majd vártam 10 másodpercetVan valami ötletetek, hogy hogyan tudnám életre lehelni?
-
kpityu2
őstag
válasz TazLeacher #41707 üzenetére
Csinálsz egyet a TCP portoknak, majd csinálsz egy másikat az UDP portoknak. A Common Service Port csak egy segítség, az általánosan használt portok vannak felsorolva benne az elterjedt szolgáltatásokhoz, nem kell vele foglalkozni. De a 1043ND olyan régi, hogy már biztonsági kockázatot jelent. Javítatlan sebezhetőségek vannak benne én azért cseréltem le két éve.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv, teljesen hülye vagyok a hálózati témában, de most portot szeretnék forwardolni a PS5-höz, ebben kérnék segítséget. Néztem leírásokat, videóket, megvannak az adaotok, de még hasonló képet sem láttam. a Router egy TP link 1043ND. A videókban ilyen adatok nincsenek.
A Service Por-hoz összesen 11 karatert lehet írni.
Szóval mit kellene és hova írnom?
Az adatok a követkeozők:
TCP: 1935, 3478-3480
UDP: 3074, 3478-34794A PS5-ön van Mac címeWi-fi-re, és külön LAN-ra, az IP-címnél egy helyen ír konkrét IP-t,a az IPv4-nél.
Köszönöm előre is.
-
mezis
félisten
válasz marci92hun #41703 üzenetére
Üdv.!
Lapos kapcsolati sebessége?
Teszt: Archer A20 és lapos közötti kábelt egy toldóval a 75 métereshez?
mezis
-
sunny1
tag
Kérnék szépen egy részletes beállítási útmutatót a ZTE zxhnf618v2 router-ről.
Egy általános beállítás is elég lenne,a router-ekről.
Köszönöm szépen előre is. -
need
addikt
Sziasztok..
Keresnénk olyan embert akinek van Asus 4G-N16 routere.. van pár dolog ami nem kerek
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
marci92hun
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget/ötletet szeretnék kérni a szakiktól!
Az alábbi helyzetben vagyok. Van egy lakóépületünk és egy műhelyünk egymástól igen messzire. Kb 60 méter. A két épület egy 75 méteres kültéri Cat6 kábellel van összekötve.
A műhelybe vásároltunk egy alábbi tipusú routert: [link]
( tp-link AX1800 Dual Band Wi-Fi 6 Router)
Hozzá tartozó utasítás alapján felinstalálva.
Na most a következő a probléma, hogy a sebessége laptopon Lan portra dugva körülbelül negyede, mintha közvetlenül a 75 méteres kábelre dugnám a laptopot. A Wifi sebességről meg ne is beszéljünk. Az még a LAN - portos sebesség negyede kb. Ami szintén vicces, mert Wi-Fi 6 router-ről beszélünk.
A laptop amiről próbáltuk: DELL PRECISION 7560
Gigabit LAN, Intel® Wi-Fi 6E AX210 2x2
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket! -
Multibit
nagyúr
válasz gera021 #41701 üzenetére
Esetleg egy Facebook elérhetőségét adnal
Ahhoz kellene, hogy legyen FB account-om. Nincs szükségem ráAmikor 6ghz leugrott megy 5ghz ra
Ezt magyarázom már egy ideje, hogy nem megy (5GHz-re), ha a kliensen beállítod, hogy ne kapcsolódjon automatikusan. A kliens által megismertetett SSID-knél erre van lehetőség. Nálam - az általam használt AP-n - több SSID is definiálható, ezeket mind megismertettem a telefonommal. De nem kapcsolódik automatikusan mindre: [kép][ Szerkesztve ]
-
gera021
aktív tag
válasz Multibit #41700 üzenetére
Amikor 6ghz leugrott megy 5ghz ra akkor már nem megy onnan sehova csak akkor ha újra a router menüben wifi pontnál nyomok apply gombot és a routert újra tölti a wifi beállítást amit adtam neki
Bocsi H nem írom érthetően.
Esetleg egy Facebook elérhetőségét adnal ha jól értesz hozzá ? És segítenél ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest