Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
radgyulaba
tag
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23998 üzenetére
OK, de nekem küldje, ide a topikba is jöhet, ahogy mások is beteszik, mert lehet délután nem is leszek online, mert el kell mennem! De még ez sem biztos...
-
radgyulaba
tag
válasz Intruder2k5 #23997 üzenetére
Ma jőn meg a fiam ,hátha eltudja küldeni néked a wifi analizertől a dolgokat,na akkor én is igy állitsam be vagy máskép.SSID-mit irjak be,meg a Mac Address is fontos.
[ Szerkesztve ]
Ford Mondeo 1995
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23996 üzenetére
-
radgyulaba
tag
Sziasztok,a WR1043NDv2 hol lehet beállitani a vifi részt,előre is kősz.
Ford Mondeo 1995
-
Topikgazda
válasz Kovesz82 #23994 üzenetére
Kellene ismerni a laptopnak a pontos verzióját mert a HP 630 nem elég, abból többféle is létezik (nem néztem meg pontosan, hogy mennyi) és így akár teljesen eltérő felépítése is lehet. Ha meg van a pontos típus/verzió akkor már rá lehet keresni, hogy jelenleg milyen van benne és az alapján lehet keresni esetleges csere egységet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23992 üzenetére
és hol tudok keresni ezzel kapcsolatban valamit? azt hiszem van két antenna csatlakozója, az végig megy a gépen körül nem? attól képes a 150 mbites net 40 mbitre és a 300 mbites adapter is 40 mbitre. jól sejtem?
segítesz abban hol tudok keresni ehhez? pontosan milyen névre keressek rá? -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
tudnátok ebben segíteni ?
[link] -
Topikgazda
válasz Kovesz82 #23991 üzenetére
Elvileg lehet cserél, feltéve, hogy nincsen az alaplapra integrálva. Meg kell nézni, hogy van-e neki két antenna csatlakozója, ha van akkor elvileg lehet beletenni N300-as adaptert.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23984 üzenetére
érdekes, mert sokszor megvan a 40 Mbit, de sokszor csak 10-12 van meg. ez mitől lehet? beállítások ugyan azok, semmi változás nincsen. A laptop ugyan azon a helyen van, sehol máshol. nem értem az egészet, miért van ez így. lényegében ugyan ezt a sebességet elérte a belső wifi is nyugodtan alaphangon, szóval sok értelme nem volt ennek az adapternek. Mindegy, most működik, ez van. szerintem azért a 40 se rossz, ahhoz képest, hogy előtte 15 volt. ÉRdekes a telefon mindig viszi a 40-et. bárhol.
amit ajánlottatok adaptert az külső, nekem jobb lenne, amit a laptoppal együtt tudok hordozgatni körbe körbe bármikor. Ez nem túl jó, hogy van egy külső dolog és arra van rákötve a laptop. az annyira nem tetszik nekem.
azért köszönöm nektek a sok tanácsot.
még egy lenne. A belső wifi kártyát ki lehet cserélni egy laptopban egy 300 Mbitesre? hol tudok ez iránt érdeklődni? nézegettem már a neten, de nem igazán találtam semmit ezzel kapcsolatban, de ez lenne a legjobb megoldás. Ez egy HP 630-as laptop különben. vagy ez típustól függ, nem olyan mint egy asztali PC hogy bármikor lehet benne bármit cserélni? -
bigdady
nagyúr
válasz galaxys80 #23989 üzenetére
Nem lehet azon a csatornan mas router is szórt? Nézted? Nekem most vmi tplink is volt a 6-oson igy attettem 7-esre.
Amugy vki tudja felfele jobb rakni vagy lefelé inkabb? Van jelentosege? 20-40 mhz-hez van köze?
Illetve alatta az upper vagy lower a jobb beallitas?[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz Gubek-Einste #23986 üzenetére
Köszi. Remélem 5 Ghz és a 40 Mhz kombóval már nem lesznek lassulások az iPhone-al sem.
2.4 Ghz-en szükségem van a 40 Mhz-re a belső hálón történő másolások miatt. Ezen viszont mindig belassult az iPhone. Csak 20 Mhz-en volt probléma mentes.
Legrosszabb esetben csak az iPhone lesz az 5 Ghz-en és leveszem 20 Mhz-re. -
Topikgazda
válasz galaxys80 #23985 üzenetére
Az 5 GHz érzékenyebb a távolságra/zavaró tényezőkre így nem lesz olyan hatótávja mint a 2,4 GHz-s wifi-nek de cserébe nagyobb sebességet lehet vele elérni.
Ki kell tapasztalni, hogy az adott környezetben melyik beállítás a legoptimálisabb.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
galaxys80
veterán
No megjött a TP-link R3600-as routerem.
Jól érzékelem, hogy bizonyos eszközöknél kisebb a hatótávolság 5 Ghz esetén.
A TV-nél, az iPhone 5S-nél és egy Galaxy S3 mininél nem vettem észre különbséget a 2.4 Ghz-hez képest.
Egy Galaxy s2-nél és a laptopomnál viszont láthatóan gyengébb a jel 5 Ghz-en.5 Ghz-nél mire érdemes a chennel widht-et állítani? Maradhat auto-n vagy fix 40 Mhz-re inkább?
-
Topikgazda
válasz Kovesz82 #23982 üzenetére
Biztosra semmit sem lehet mondani wifi tekintetében mert a körülmények befolyásolják az elérhető eredményt.
Ajánlott típus TP-Link 822N/8200ND
N150-es linken jellemzően nem megy át a mérhető 60 Mbps, kb 40-50-re lehet vele számítani.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23973 üzenetére
Tudnátok konkrét adaptert ajánlani amin tuti megy a 60 mbit? Köszönöm.
-
Jaki10197
újonc
Sziasztok !
Egy kis segítség kellene. A tegnapi nap folyamán vettem kézhez az Asus Rt-N18U routert, majd a leírásnak megfelelően a laptoppal való össszekötést követően a WEB-es felületen a gyors internetbeállítás során magától kiirta, hogy új firmware van, telepítsem-e. Az igenre való kattintás után kiirta, hogy a frissítés folyamatban van kb. 3 perc, de 79%-nál megállt, eltelt legalább 15 perc, de nem ment tovább, ezért az aktuális oldal újratöltésére kattintottam. Bejött a Web-es kezelőfelület, a router LED világítása sem jelzett hibát firmware frissítés miatt, az adminisztrációs felületen láttam, hogy továbbra is a régi firmware van. A frissítés menüre lépve ismét kiirta, hogy újabb firmwar-ét talált, telepítse-e, de én inkább az asus oldaláról letöltöttem, majd betallóztam, és a feltöltésre kattintottam. Itt kiirta, hogy a konfigurálás folyamatban van, de eltelt szintén kb. 10 perc, nem történt semmi, a router sem indult újra magától, ezért az aktuális oldal újratöltésre kattintatva eltünt az üzenet, és láttam, hogy a firmware verzió már az újabb.
Mivel itt sem indult magától újra, ezért újraindítottam, ezt követően továbbra is a legújabb firmware látható a felületen, a routerrel kapcsolatban semmilyen hibát nem tapasztaltam eddig. Megjegyzem, hogy a hatótávolság egyáltalán nem lett jobb, mint a régi Linksys wrt160n routertől. 50/5 Mbit/s netem van, de azért vettem a routert, mert majd 120-as lesz a későbbiekben.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy a firmwrare frissítése szerintetek jól sikerült-e, annak ellenére, hogy a frissités feltöltése után a konfigurálás hogy fejeződhetett be, ha nem is indult újra magától a router, én indítottam újra, illetve nem kéne ki írnia, hogy kész a frissítés, de viszont ennek ellenére is már az újabb verziót mutatja. -
Topikgazda
-
Igel
csendes tag
válasz Gubek-Einste #23977 üzenetére
Köszi a megnyugtatást. Mit gondolsz, érdemes javíttatni? (Az emagnál vettem, vagy csak küldjem vissza az egészet visszakérve a moneyt?)
-
Topikgazda
Ami elromolhat az el is romlik. Nekem pár órás korában kellett cserélnem a Nokia 6230i telefonomat amit 70k-ért vettem.
Nyugalom, csak tégedet ért ez a "megtiszteltetés".[ Szerkesztve ]
-
Igel
csendes tag
válasz Gubek-Einste #23975 üzenetére
Hmm, úgy látszik csak ez marad lehetőségként. Azért elszomorító, hogy pár napos és máris beadja a kulcsot.
Pedig a 3600-as benne van az ajánlott listában is a topic elején. Gyakori lenne a korai kaputt a tp-linkeknél vajon, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? -
Topikgazda
-
Igel
csendes tag
válasz Gubek-Einste #23973 üzenetére
Ki/be kapcsolás többször is, találtam rajta egy WPS reset gombot, azt is kipróbáltam, no effect.
Megpróbáltam újra telepíteni, de ekkor a routert se találta a gép - ezért firmware-el nem is próbálkoztam már.
(Ez azért külön vicces, mert a LAN működik - gondolom csak átfut rajta a kimeneti vezetékes porthoz.)
A ledek közül egyedül az on/off és az ethernet port világít (amin keresztül a LAN megy a PC-be. Ellenben már a router működésének helyességét mutató System led sem világít - no persze a wireless, a wps és usb led sem.
Panelban van, de itt ülök mellette, szóval nem jelgyengeségről van szó, annál ez komolyabbnak tűnik.
Szóval jelet sem szór, s noha nem ismerem az inSSIDer/Wifi Analyzer-t, de rájuk kerestem, s mintha csak létező csatornákat vizsgálnának, nem? -
Topikgazda
Ki/be kapcsolás volt?
Reset + újra beállítás?
Firmware frissítés?
inSSIDer/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Milyen eszközzel/adapterrel van használva?#23972 Kovesz82
Mivel nagyon apró az antennája így rossz a vételi lehetőségei.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23970 üzenetére
Egy laptopra van kötve az adapter, így minél kisebbet szerettem volna venni. Gondoltam 60 MBitet el tudok vele érni ezzel is. Mindegy igazából, úgy látom, azért a 40-42 Mbitet-t hozza letöltésnél .
-
Igel
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, ha alapvető hülyeséget kérdezek, de nem értek a routerekhez.
Szóval pár napja vettem egy TP-LINK WDR N600-asat, amit sikeresen beüzemeltem, működött gond nélkül. Ma este melóból visszaérve viszont azt látom, hogy csak a LAN kábelen tolja tovább a szolgáltatótól kapott jelet, de szórni nem szórja. A hátlapon ugyan van egy kis wireless on/off tolókapcsoló, de hiába kapcsolgatom, nem használ.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget! -
Topikgazda
válasz Kovesz82 #23968 üzenetére
A 300 Mbps csak a link sebesség, a valóban mérhető sebesség egy N300-as adapter esetében kb 80-100 Mbps ami megfelelő körülmények között összejöhet.
Ez az adapter egy köröm piszoknyi antennával rendelkezik így nem is csoda, hogy ilyen eredmény érsz csak el, rendes méretű, külső antennás típussal jó eséllyel meg lenne a 60 Mbps mérhető sebesség.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kovesz82
tag
válasz Kovesz82 #23968 üzenetére
Szerintetek milyen eszközt kéne vennem, hogy tudjak wifin használni 60 mbitet? mert azt hittem el lehet érni ezzel 20%-os teljesítményt. Átlagban úgy láttam, hogy egy 33%-ot el lehet érni normálisan, mivel a 150Mbites beépített wifi is ugyan ennyit ér el. Furcsa nekem nagyon nagyon. Lehet hogy valami gond van? Nem értem esküszöm, kezdem feladni az egészet és megelégszem ennyivel.
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23954 üzenetére
Realtek RTL8192CU chip van benne, egy TP-LINK WN823N adatper. Tudom, nem egy drága adaptert, de 300 Mbit-es, abból 60-at szeretnék elérni, mivel annyi a netem. Ez egy 20%os teljesítmény. Szerintem egy 3000 Ft-os adaptertől ez nem sok elvárás. De jelen pillanatban a seggem a falhoz verem, hamár 40 Mbitet mutat, de átlagban azért a 20-30 van meg, ami 10%-os teljesítmény.
-
MODERÁTOR
válasz olajbogyo #23966 üzenetére
Hát, a torrent már más téma, mert a DM klienst csak úgy tudod lecserélni, ha firmware-t cserélsz a routeren!
Bevallom őszintén, ezt az új ASUSWRT-s gyári firmware-t én sosem használtam (évek óta csak Tomato-t használok), így nyilván az ebben lévő DM klienst sem, így (negatív) tapasztalatom csak a régi fw-ben lévő klienssel van, de azzal bőségesen!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz Intruder2k5 #23965 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, és bocs, hogy későn reagálok rá, de most értem haza melóból. Valahogy így képzeltem el a routerhez való kapcsolódást, ahogyan te érthetően felvázoltad. Megspóroltál nekem egy újabb kérdést, mert a következő az lett volna, hogy a vinyómat hogyan kezeljem?(tényleg örök hála). Ha valahol mégis megakadok, hála csöpp agyamnak, akkor majd jelentkezem.
Ha jól emlékszem akkor valakinek egyszer azt javasoltad, hogy felejtse el a "download master-t" mert az alapból nem jó torrentezéshez. Én is azt vettem észre, hogy időnként leáll, aztán kemény 40Kb/s-re ugrik, majd egy ideig megy megabittel is, de állandóan le-leszakadozik.......erre milyen megoldás létezik, ami megbízhatóan teszi a dolgát?Köszönöm, hogy időt szántál rám!
Üdv: bogyó!
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
MODERÁTOR
válasz olajbogyo #23964 üzenetére
Szia!
A két dolog tök másra való, tehát első körben jó lenne tisztázni mit is szeretnél elérni, használni távolról!
DDNS-re mindenképpen szükséged lesz, ha csak nincsen fix IP címed az internetszolgáltatáshoz, de ezt kétlem, mert nem jellemző! ASUS routerben a legegyszerűbb megoldás az, ha a gyári DDNS-t használod, amit az ASUS biztosít minden eszköze mellé... Ehhez nem kell mást tenned, mint az admin felületen a WAN -> DDNS menüben bekapcsolod a szolgáltatást, a szervert hagyod az alap WWW.ASUS.COM beállításon, alatta megadod a kívánt hostnevet (pl.: olajbogyo), rányomsz az Apply-ra, és ha szabad a választott név, akkor rövidesen él is a kívánt cím!
Ahhoz, hogy az admin felületre be is tudj jelentkezni, engedélyezned kell még a távoli elérést, amit az Administration -> System -> Enable Web Access from WAN menüben tudsz aktiválni, és alatta megadni a kívánt portszámot!
Alapbeállítások szerint a távoli elérés így http//olajbogyo.asuscomm.com:8080 címen fog menni!
Amennyiben a routerre kötött HDD tartalmát is el szeretnéd érni távolról, akkor fog kelleni az FTP is hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni tőletek, hogy mi lenne a legjobb megoldás ahhoz, hogy távolról is be tudjak lépni a routerembe (ASUS RT-AC56U) ? Van aki ftp, van aki ddns javasol beállítani, de ingyenes ddns-el ez megoldható normálisan?
Üdv!
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
radgyulaba
tag
válasz Intruder2k5 #23961 üzenetére
Majd jőn a fiam haza vasárnap és megcsinálja Ő,sajnálom,de énis.
Ford Mondeo 1995
-
radgyulaba
tag
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23960 üzenetére
Megnyomod a Print Screen gombot, majd elindítod a Paint programot, ott CTRL+V gombokkal beilleszted, és mented...
-
radgyulaba
tag
válasz Intruder2k5 #23959 üzenetére
Kőszi, csak nem tudom menteni,hogy kell.Mert nem laptpon vagyok hanem asztalin.
[ Szerkesztve ]
Ford Mondeo 1995
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23958 üzenetére
Mondjuk... Bár ennek nem sok köze van a procihoz!
-
radgyulaba
tag
válasz Intruder2k5 #23957 üzenetére
Tegyem a az egyik laptopra,amelyik erősebb,mármint prociban.
Ford Mondeo 1995
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23955 üzenetére
Töltsd le az inSSIDer3 programot, tedd fel a laposra, és dobj be ide egy képet az eredményről! Valami ilyesmi kellene...
-
radgyulaba
tag
Még valami,azt gondoltam ha meglesz ez a router a másik szobában lesz jo jel,[2 fal valaszt el]de nincs csak 2 jel[2 laptop +1Smart Tv.] ,mit lehetne még állitani a WIFI-n.Esetleg kábelen oda visszem a jelet,és beteszem a régi routert ,mit szoltok hozzá.
[ Szerkesztve ]
Ford Mondeo 1995
-
Topikgazda
-
Shingen
addikt
válasz radgyulaba #23951 üzenetére
Előbb kellet volna ide jönnöd!
Intruder kolléga nagyon profi.風林火山
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23938 üzenetére
Sajnos nem nyert. Vettem egy USB-s 300 MBps-os wifi adaptert és ugyan azt a sebességet fogja továbbra is, max 30-35 MBit/sec
szerintetek?
azért akármilyen szar adapter, a 300ból csak kéne fognia közvetlenül a router mellett 60 Mbitet -
radgyulaba
tag
válasz Intruder2k5 #23948 üzenetére
Nagyon szépen kőszőnőm,sikerült,már hétfőtől kinlodok.
Ford Mondeo 1995
-
radgyulaba
tag
-
g.killer
aktív tag
válasz radgyulaba #23947 üzenetére
--megeloztek! --
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23947 üzenetére
Ehhez nem kell net, mert ez helyi, LAN cím!
-
radgyulaba
tag
válasz Intruder2k5 #23946 üzenetére
Szia,de hogy lépjek be ha nincs net,igen a kapcsolat PPPoP,felhasználo és jelszo.
Ford Mondeo 1995
-
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #23945 üzenetére
Szia!
A CD-t felejtsd el, nincs rá szükség!
Dugd össze a routert a PC-vel, és a nettel is! Internet a router WAN portjába, a PC pedig az egyik LAN portba!
Mivel ki tudja mit sikerült már állítgatnod, a routeren indulásként nyomj 10mp RESET-et, áram alatt!
Lépj be egy böngészővel a router admin felületre, a 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 címek valamelyikén, amelyik működik, és a Network -> WAN menüben állítsd be a netkapcsolatot. DHCP esetén legfeljebb MAC Clone kellhet, de ha PPPoE neted van, akkor felhasználónév és jelszó fog kelleni...
-
radgyulaba
tag
Sziasztok.Volna egy kis problémám,megvedtem a WR1043ND v2-es routert fel instaláltam amit kaptam CD-ét beirtam mindent de az istenért sem akkar lenni kapcsolatom a nettel,reset is volt ujra inditotam a gépet táp lekapcsolásal,vagy kőzre játszik hogy van 1 másik Wr740N routerem és benne maradtak a gépben a csatlakozások,vagy nem tudom ,kérek segitséget.Most az mükődik.
[ Szerkesztve ]
Ford Mondeo 1995
-
galaxys80
veterán
válasz Gubek-Einste #23943 üzenetére
Wifi analizer-el megnéztem és családi házas környezet lévén vagy egyáltalán nincsen másik hálózat a közelben vagy 1 db felugrig néha, de az sem ütközik az enyémmel.
Ilyenkor mikor belassul egyébként a speedtest teljesen normális értékeket mér. Mégis edge sebességével cammog a böngésző például.
Olyan, mintha valami zavarná a kapcsolatot. És only 20 Mhz-en ez sosem jön elő.
Azt hiszem beruházok a dual-band-es routerre.
A másik topikban úgyis megkaptam tőled a segítséget erre vonatkozóan. -
Topikgazda
válasz galaxys80 #23942 üzenetére
Ha komolyabb adat mennyiséget szeretnél átmásolni akkor inkább a kábeles kapcsolat ajánlott.
A wifi működése sok mindentől függ, mutass egy inSSIDer/Wifi Analyzer mentés a helyzetről.
Hosszú távon megéri dual band eszközök vétele.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
galaxys80
veterán
válasz Gubek-Einste #23941 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez sem megoldás arra a problémámra, hogy időnként belassul a wifim.
Pedig only 20-on legalább a böngészés száguld.
Lehet kénytelen leszek egy dual-band-osat venni előbb-utóbb. -
Topikgazda
-
galaxys80
veterán
Egy hozzáértő válaszát szeretném kérni.
Adott egy 40 megás net nálam. Ha a channel widht auto-ról (300 mbps) only 20 mhz-re (130 mbps) állítom, akkor normális, hogy lecsökken a PC és a laptop közötti másolási sebesség?
Úgy vettem észre, hogy auto-val 6-8 mega 20 mhz-el meg csak 3-4. -
abdulka1
őstag
válasz Gubek-Einste #23938 üzenetére
Mint írtam, már használtam a kábelnethez switch-ként úgy hogy az asztali gép kábelen, és a telefon/noti wifin kapott netet ezen keresztül.
Jelenleg ott tartok hogy a kábelen van net, a telefon kapcsolódik a wifi hálózathoz, kap IP címet, de net az nincs.
A másik dolog az, hogy eddig tudtam konfigurálni a routert az asztali gépről ami kábelen csatlakozik, de most nem tudom elérni a webconfig felületet csak a wifin keresztül.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Topikgazda
válasz abdulka1 #23936 üzenetére
Úgy tűnik nincsen lehetőség ezt az eszközt másra használni mint xDSL modem-router.
#23937 Kovesz82
Mivel ez az adapter csaj N150-es így nem meglepő, hogy csak 40 Mbps a mérhető sebesség vele, ennél nem fog sokkal több lenni akár mit is csinálsz.
A telefonokban sincsen jobb adapter így emiatt mérsz azon is ennyit.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kovesz82
tag
válasz Gubek-Einste #23930 üzenetére
egy laptoppal használom Atheros AR9285-ös wifi.
Falak száma mindegy, mert ha közvetlenül mellette van, akkor is ugyan olyan sebességet ér el, mintha két fal között lenne (külöben tégla 10 és 15 cm vastag)
inSSIDer -67, -70 dBm-et mutat távol a wifitől (2 fal) és mellette -30 dBm. Zavaró írtam, hogy van mindenképp, de mindegyik -80, -85, -90 dBm. Mindenképppen van, bármilyen csatornára állítom, mert körülöttem van vagy 6-7 router amit lát az inSSIDer.
Ezen kívül használom egy LG Optimus F6 telefonnal és azzal is ugyan olyan sebességet érek el.
Egyéb ötlet?
Az lehet zavaró jel, hogy a router a modem mellett van közvetlenül? Illetve, hogy egy sarokban van és egy ferde tető alatt (azaz vasbeton födém van mellette). A jel innen indul ki a ház belseje felé -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Van egy ZyXEL P-660HW-T3 routerem amit korábban XP és VISTA alatt ADSL-hez használtam, majd szolgáltatóváltás (adsl--->kábel) miatt csak switchként kezdtem használni mert szükségem volt a wifire is. Hosszabb kihagyás után most ismét szerettem volna a wifit használni, mindent össze is kötöttem a korábbiakkal megegyező módon, de sajnos sem kábelen sem wifin nincs internet kapcsolat. Reset megvolt de az én tudásom itt megállt.
Ha valakinek van ötlete milyen beállításokkal működne a dolog, kérem segítsen.Köszönöm.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
cassidyb
újonc
Megpróbáltam megcsinálni, de már ott elakadtam, hogy nem hozza be azt a 192.168.1.1-et. Próbáltam beirni, rákeresni is próbáltam, de nem tudom miért, nem hozza be sehogy sem.
-
galaxys80
veterán
Korábban írtam, hogy az iPhone 5S-en időnként nagyon belassult a wifim. Ez kizárólag az otthoni hálózatnál volt probléma. Rengeteg beállítási lehetőséget kipróbáltam, de mindig előjött előbb-utóbb. Most közel 2 hét után azt hiszem kijelenthető, hogy megvan a megoldás. A routeren a channel width-et auto-ról only 20 Mhz-re tettem. Azóta, olyan mint a villám.
-
h1ght3chzor
őstag
Valaki el tudná magyarázni mi az az IPX connection? 3 lehetőségem van: none, Client, Server
Szeretnék egy dosos alkalmazást futtatni, és az az alkalmazást kommunikálna egy szerverrel, ehhez nem tudom melyiket válasszam, és hogyan configuráljam be? Egyébként D-Fend.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Topikgazda
válasz Kovesz82 #23926 üzenetére
Milyen eszközzel/adapterrel használod?
inSSIDer/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?bigdady
#23925 Ajánlott szerverek ITT és ITT vannak, beállítási leírás is található mellettük.
#23927 Hátránya igazándiból nincsen, előnye annál inkább, főleg mivel az utóbbi pár hónapban több szolgáltatónál is voltak gondok a DNS-sel.
A pontosabb DNS beállításokra kérdez rá inkább a Tomato témában.
#23929 Nem tudom, hogy az ilyen tartalom szűrős DNS mennyi működik, elvileg a kártékonyat szűrik de hogy az pornósat/10+-osat mennyire arról fogalmam sincsen, én nem próbáltam még.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bigdady
nagyúr
válasz bigdady #23927 üzenetére
Csak egy utolsó kérdés még az előzőhöz: Találtam opendns-nél olyat hogy egyből family shielet jelent ha átállítom a dns-t pl a gyerek ipadjén ezekre akkor szűr: "To use FamilyShield, you should set your DNS server entries: 208.67.222.123 and 208.67.220.123. "
De hiába állítom be a wifi beállításokban, (routerben google) bejönnek a felnőtt tartalmak pedig ott vannak az új dns-ek a beállításokban . Használ vki ilyesmit?
-
bigdady
nagyúr
-
[ Szerkesztve ]
-
Kovesz82
tag
Szeretnék érdeklődni arról, hogy tud valaki segíteni nekem is. adott egy asus RT-N12D1 router és max 40 MBit-es netet tudok vele wifin használni. Elég sok mindenki van körülöttem, de mindenki max -80 dB a jelerősség, szóval gyenge. Olyan csatornát nem tudok választani, ahol nincs senki sajnos. Sok zavaró jel van, de mind gyenge jelű.
Esetleg valami ötlet van, hogy miért nem lehet ezt megoldani? -
bigdady
nagyúr
válasz Gubek-Einste #23924 üzenetére
NA újra raktam az egészet.
Hogy és miért érdemes ilyen custom dns-t csinálni? -
Topikgazda
-
Kovesz82
tag
válasz cassidyb #23922 üzenetére
Próbálj egy resetet csinálni neki. Ha be tudsz menni a menübe (192.168.1.1 a böngészőben), akkor ott tudsz alapbeálítás visszaállítását csinálni, ha nem tudsz, mert nem indul el, akkor kapcsold ki a routert (vagy húzd ki a tápkábelt) majd tartsd nyomva a reset gombot és dugd vissza a tápot, vagy kapcsold be, tartsd a resetet nyomva egészen addig amíg valami furcsát nem csinálnak a ledek. Utána kapcsold ki és be. Ez állítja gyári beállításra. Újra kell mindent állítanod, de ha van a beállításokról mentésed, akkor az jobb, mert onnan vissza állíthatod.
Van ilyen, hogy nem tud elindulni a router és bootolás közben befagy az egész úgy ahogy van. Ez nem ritka, de általában ez segíteni szokott rajta.. Ha ez se segít, akkor viszont kuka tényleg. Nem tudom mennyi az értéke a routernek, de esetleg szervíz még meg tudja javítani, ha több 10 ezer Ftos, ha csak szimpla 10 alatti nincs értelme szerintem javítani.
ezeket tudod vele csinálni, semmi mást igazából. -
cassidyb
újonc
Helló! Nekem annyi bajom van a routeremmel, hogy van egy TP-LINK-es routerem, ami már olyan 3-4 éve megvan. Mindig jól működött. És egyszer elment az áram, egy pillanatra, majd visszajött. És a routeren pedig csak villognak egyszerre a kis jelek. Már mindent próbáltunk, de nem javul meg. Szerintetek mi a baja? Működhet még? Vagy vegyek egy másikat?
-
bigdady
nagyúr
válasz Gubek-Einste #23920 üzenetére
Szerintem azt nem piszkaltam
Az a baj hogy egy rakas dolog van ami be van allitva meg intruder segitett legfeljebb kiprintscreenelek mindent...
Rémlik vmi nvram torlés. Azt is vagy csak azt esetleg?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
Hali.
Asus routeren tomato 1.28-at használok eleg regota es mostanában elegge belassulnak az oldal betoltéseim az eszkozokon (tobb mp varakozas kb az oldal 15%kánál) amit a reboot ahogy eszre vettem megold. Lehet a sok ido alatt telwszemetelt valamit a tomato? Nyomjak egy resetet es allitsam vissza uezt a mentést az segithet?[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz Gubek-Einste #23915 üzenetére
7-es csatornára van állítva a 3600-as router (ami szórja a wifit).
9-es csatornánán veszi a 743ND AP, ami kábelesen LAN-WAN-ba adja át a 3600-nak.
Laptoppal veszem, és abba Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter van. Driver: 10.0.0.274[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Az a router halálát jelzi előre, ha egyszer csak megszakad a netkapcsolat, és csak a hard reset után hajlandó netre menni? Egy Asus AC66U-ról van szó, éjjel ledobta a netkapcsolatot (Digi500/100). Reggel restart, kábel csere, kihúztam az áramból egy 10 percre, de semmi. Ha közben PC-t vagy egy msáik routert (N14U) dugtam a WAN csatira, egyből volt net, de az AC66U nem adta magát. Csak a hátulján lévő hard reset segített, és újra be kellett állítani. A legfrissebb gyári fw van rajta. Most megy, de elég aggasztó, hogy így kihal... -
GGAllin
tag
Üdv!
Cisco 892FSP routerrel megtudok-e osztani 2 WAN bemenetet? Onnan lépnének tovább egy switchbe az összes géphez.
bite it you scum !! ~GGA
-
Topikgazda
-
libus
őstag
Egy kis gondom mégis van a rendszerrel.
A Tp-link 3600 az utolsó router. Kábelen megvan a sebesség, wifin viszont nagyon nincs. Pedig csak 2m-re vagyok a routertől. 0,5-0,7Mbps a le és a feltöltés is!
Mi lehet a baj? Mi okozza wifin ezt a lassú sebességet?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Topikgazda
-
Baryka007
őstag
válasz Gubek-Einste #23911 üzenetére
Nem szívesen írok ki publikus fórumra ilyet... De ha tudtok segíteni akkor legyen...
HGW Szerint ez az IP címem: WAN IP: 100.97.136.94 <--- Ez csak szolgáltatói reset után változik
What is my Ip Address szerint meg ez: 31.46.247.244 <--- Ez kb 5-6 óránként változik -
Topikgazda
-
Baryka007
őstag
Üdv, a minap próbáltam kinyitni a routeremen a portokat ( távoli asztalhoz ) Telekomos Pirelli routerem van ( a jó fajta )
És valamiért nem lettek megnyitva a portok ( bár a router azt írja nyitva vannak TCP / UDP felületen is... de mégsem )
Telefonon néztem hogy nyitva vannak-e a portok.... Most jön az érdekesség .... Ha a telefonnal a routerre bejövő internettel nézem a portokat hogy nyitva vannak-e ( magyarán WIFI-n keresztül ) akkor kiírja a telefon hogy nyitva van a 6666 os port ....
Majd ha átlépek a telefonnal 3G re(Teleonoros 3G .... hogy megnézhessem hogy kívülről is nyitva van-e a port ) akkor már azt írja hogy Port Closed.
És még egy érdekesség... a routerem a WAN IP Addressre teljesen más IP címet ír ki... mint amit a What is My Ip address .... Később próbálkoztam DMZ vel is... avval is sikertelenül....
Ötletek ?
-
WhiteHawk24
tag
válasz WhiteHawk24 #23906 üzenetére
Fejlemény:
Ha hálózati nyomtatóként telepítem akkor jól működik, csak így nem lehet vele szkennelni.
Ha a virtuális USB portra másik nyomtatót kötök akkor is működik.
Úgy látszik csak ezzel a routerrel (ASUS RT-N18U) és ezzel a nyomtatóval (HP LaserJet Pro MFP M125a) nem működik rendesen. -
Robcsa
tag
Sziasztok!
Nekem egys asus rt n18U típusú routerem van és a problémám az lenne vele, hogy amikor a download master be van kapcsolva a routeren, akkor a net teljesen használhatatlanná válik. Korlátozni már próbáltam a le és feltöltési sebességet illetve a max kapcsolatok számát torrentenként és globális szinten is, de sajnos ezek nem segítettek. A download master használata nélkül a net tökéletes. Esetleg tudna segíteni valaki abban, hogy mi okozhatja ezt a problémát ? Az asus router egyébként egy telekomos cisco epc 3925 után van kötve.
A net 30/5-ös
Üdv.: Robi.
Robcsa
-
WhiteHawk24
tag
válasz Stonerice #23905 üzenetére
Ja az nem driver, hanem kommunikációs csatorna, de értem mire gondolsz.
Viszont ilyen nincs, mivel virtuális USB portra van rádugva, a gép nem sejti, hogy van ott egy router is.
Közben a szkennernél sikerült egy bővebb hibaüzenetet kicsikarnom mi szerint még folyamatban van egy másik szkennelés, és ezért várni kell. Aztán a router megint eldobja és mintha ki lenne húzva nem látja a nyomtatót. -
Stonerice
őstag
válasz WhiteHawk24 #23904 üzenetére
De alapból nem értem mit hívsz te "hálózati driver"-nek.
Azt értem, hogy ha usb-n keresztül indítod a nyomtató telepítőt akkor az beállítja valamelyik USB-s portra a nyomtatást.
Ha hálózaton keresztül hozzáadod a nyomtatót a gép eszközeihez és ezután indítod a nyomtató telepítőjét, akkor pedig másképp állítja hozzá a drivert.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
-
libus
őstag
Tegnap sikerült megoldanom a problémám.
A fő probléma abból adódott, hogy a 3600-at nem alapról kezdtem, hanem még a két routeres beállításból töröltem ki a 3600 menüjében a Luci-ban a hálózati dolgokat... És valami bent maradhatott, mert amikor bejött a képbe a 743ND AP, akkor nem kapott a 743-tól a 3600 WAN IP címet.
Miután le reseteltem a 3600-ot, egyből kapott a WAN IP-t, s innen ment minden.
És ezért az szívatott a port nyitásnál, hogy a 743ND AP-ba a WAN IP-nél nem azt az IP-t írta, amit a Luci hálózat/Wan IP-nél.
És mivel én mindig azt írtam a 743 forwarding-ba, amit a 743 WAN IP-nél láttam, ezért nem volt jó.
De a jó WAN IP-t csak ma tudtam meg, mikor resetett csináltam a 3600-on, mert a 3600-nál nem alaphelyzetből próbáltam a hálózatra átállni.
940N-nél viszont minden jó volt megadva a forward résznél.
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Stonerice
őstag
válasz WhiteHawk24 #23901 üzenetére
Szerintem ne akard a hálózati és az usb drivert felrakni. Vag y ahálózatit használd vagy az usb-s.
Első körben töröld mind a 2-t és (gondolom routeren keresztül fog menni), tehát Windowsnak az eszközök és nyomtatók menüjében adj hozzá új nyomtatót. Ha a keresés megtalálta, akkor add is hozzá az eszközökhöz.Arra már nememlékszem hogy ilyenkor is kérhet-e drivert. Ha kér akkor most telepítsd. De lehet a windows Update megoldja. Ha így sem jó, akkor windows Update kikapcsolásával kell majd keresned megfelelő drivert hozzá.
Ha nem jól sül el a driver telepítés. Akár Universalis, akár PCL6 -minden esetben töröld-.Jó szórakozást
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
WhiteHawk24
tag
válasz Intruder2k5 #23879 üzenetére
Ez az Offline nyomtatás hol van?
Nem tudok rá nyomtatni, csak egyszer, aztán újra kell indítanom a routert. Tovább nézegettem, és olyan mintha az első feladat után - akár nyomtatás, akár szkennelés - letiltaná a router a nyomtatót, talán mert azt hiszi, hogy még nem fejeződött be az előző művelet.
Van hozzá ez az "ASUS Printer Setup Utility" ami először megtalálja a routert, de amit nyomtatok (vagy szkennelek) nem találja meg többször.
Lehet ez a "Monopoly mód" kavar be, de azt meg nem lehet kapcsolgatni, mindig csak az a gomb van, hogy "Engedélyezés", de nem látom sehol, hogy éppen ki vagy be van-e kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest