Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a 1050 megjelenésével a 1040 (és napelemes Solar változata) még nem vezetődik ki a piacről ... "
Talán mert érzik (tudják?) ők is, hogy van egy olyan réteg is, aki nem gyönyörködni akar a portékában, hanem minél tovább (időben és üzemidőben) szeretné azt használni.
Az órák esetén is nyitottak ugye a "nép" felé, akik sírva könyörögtek az AMOLED után, de azért (hál' Istennek) még vannak MIP-es óráik is.
Szóval szerintem ebben semmi meglepő nincs, és remélem ez a változatosság (nem akarok én senkit rábeszélni a MIP-re, de azt se próbálja meg senki nekem bemagyarázni, hogy a „rendes” LCD vagy AMOLED helyettesíteni képes a MIP-et) sokáig megmarad.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Számomra élhetetlen a Garminok kijelzője. Egyszerűen annyira tükröződik napsütésben, hogy kifolyik a szemem tőle. Az érintés oké, egyéni preferencia kérdése, nekem nem jön be. De a Wahoonál meg tudták oldani, hogy nappal ne tükröződjön, éjjel ne égesse ki a szemem és gombokkal is elérhető legyen minden funkció.
-
veterán
Én tökre szeretnék egy ilyet, de ezek az árak. Kivagytok tőle
-
Luser2000
addikt
Harmadik hónapja nyúzom. Előtte 1040 volt, azt megelőzően meg Karoo2.
Mindhárom készülék hatalmas funkcionalitással bír, a Karoo talán logikusabb menüszervezéssel. Jobb lett volna, ha a 1040-hez képest nem csak a kijelző technológiájában, hanem méretében is érdemi eltérés van, a készülékház lebírt volna még legalább +0,3"-t. Sajnos a feliratok mérete itt sem állítható (A Karro2 sem tudta), a sok kihelyezett információ és térképfelirat sok esetben apró (vagy esetemben szemüveget igényel).A megjelenéskori sw verzióhoz képest már volt vagy 4 frissítés, ez dícsértees (már-már a Hammerhead 2-3 hetes ciklusaihoz hasonló az update). Sokan panaszkodnak random készülékújraindulásról, nekem is volt kb 3 alkalommal. A térkép, iletve az alatta lévő domborzatprofil olyan, mintha el lenne itt-ott csúszva egymsától, mert a tényleges domborzati helyzet a képernyőn jelzettől többször jelentősen eltér. (Itt jegyzem meg, hogy nem szabad autós navigációhoz hasznlítani, a "túrista térképek" ugyan sokkal részletesebbek, ke sokkal több térképhibát tartalmaznak). A navigációs képességei viszonylag jók, de az útvonalról való letéréből nehezen tér észhez, vagy sokára tervez újra.
Nem egy hibátlan eszköz, cserébe piszok drága. Mindehhez még az is hozzá jön, hogy a Garmin nem beszélget a Bosch Smart systemmel, így az ilyen rendszerű bringákkal nem lehet összekötni.
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
hapakj
senior tag
Ez egy valami, ami akár egy iOS alkalmazás is lehetne
-
lewisfm
aktív tag
Az összehasonlító táblázatban hibás a Garmin Edge 1040 Solar memóriamérete, mert az szintén 64 GB és nem 32 GB!
-
Khelben
nagyúr
Ez gyakori érv az ilyen computerek ellen, de nem igaz. Ott kezdődik, hogy egyik telefon se megy el 4-5 óránál többet folyamatosan bekapcsolt kijelzővel, érzékelőkkel, navigációval. Aztán ott van még a GPS pontosság, ami telefonoknál elég kérdőjeles pl erdőben, magas házak között. A tükröződő kijelzőkről nem is beszélve. Plusz a telefon rettentő sérülékeny. Hirtelen ennyi jut eszembe, de biztos van még sok.
Vannak alkalmazások, amik részben vagy akár teljesen tudják ezt a funkcionalitást, komolyabb kerékpárosoknál mégse látsz telefont a kormányon. -
arn
félisten
en is igy vagyok ezzel... foleg bringas oranal, amit jo esellyel a napon nezel. ezt a hulye solart nem kellene eroltetni, mert a fenix7pro sokkal szarabbul lathato, mint a fenix6pro. ettol fuggetlenul orabol nem veszek olyat, ami nem ad folyamatosan kepet, mert szamomra az nem ora. 840bol is solar menteset vettem emiatt, fenixbol is remelem lesz solar mentes.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a feliratok mérete itt sem állítható ... "
A 1040-en (és a 1050-en se)? Érdekes, hogy ehhez képest egy átlag Garmin órán igen.
A mai világban egyébként úgy látom, hogy normál esetben, ha az embernek eleve van egy Garmin órája, akkor nagyon nagy bringásnak kell lennie ahhoz, hogy egy ilyen computer "behozza az árát" (ellenkező esetben csak pénzégetés)."A navigációs képességei viszonylag jók, de az útvonalról való letéréből nehezen tér észhez, vagy sokára tervez újra."
Az előbb említett órákhoz képest (bár most már órában is akad, ami tud tervezni) ez lenne az egyik nagy előny. Ehhez képest, ha jól értelek, akkor ez ilyen eléggé "mehh" (értsd: működget) kategória. És, akkor arról ne is beszéljünk, hogy mivel nem lehet akármilyen térképet (és útvonaltervezőt!) rátenni (nem egy Locus ...), ezért pont annyira lesz "okos", amennyire a Garmin – most hirtelen nem is tudom milyen alapú – saját térképe.#11 arn
" ... a fenix7pro sokkal szarabbul lathato, mint a fenix6pro ... "
Ez azért lehet, mert "régen" a solar elemet (?) vagy mi a szöszt a kijelző elé / -re is behúzták. És, igen, ettől rosszabb lett a fényvisszaverő képessége.
Ebből tanulva a 8-asban és az Enduro 3-ban (a YT-n vannak jó videók, amikben látszik a különbség → és és föld) már nem ilyen." ... ami nem ad folyamatosan kepet, mert szamomra az nem ora."
Na, ezzel én is pont így vagyok. Minden AMLOED-es órát valamilyen csini "3D"-s számlappal fotóznak, miközben a valóság az, hogy a mindennapokban vagy tök sötét a képernyő, vagy valamilyen leegyszerűsített AOD-ot mutat (ami erős napsütésben ugyanúgy nem látszik, vagyis "ébreszteni kell" az órát)." ... fenixbol is remelem lesz solar mentes."
Mint írtam fentebb, az új solar-ok már nem olyanok, mint a régiek. Ha pedig a méret nem gond (és nem búvárkodsz), akkor Enduro 3. Simán veri a Fenix 8-akat ...[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz <Adamsky> #12 üzenetére
Oh nem is lattam, hogy megjelent - a 7prot is csak januarban frissitettem. De miert lett ez ilyen beteg draga? Fele ennyi volt a 7pro.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
lewisfm
aktív tag
válasz <Adamsky> #12 üzenetére
Semmilyen óra, így okosóra nem érdekel, egyszerűen rossz viselni.
Hol lötyög a kezemen, hol feszül, kényelmetlen.
Aztán olyan kicsi a számlapja, hogy a rossz szemem miatt nehéz elolvasni, mert távollátó vagyok, s már sajna utolért az "öregszem" probléma is.Azonban kerékpározom. A 3,5" képernyőt szemüveg nélkül is el tudom olvasni de a funkciók tekintetében talán elég lenne az Explore 2 is, feleennyiért, de mégis valahogy erre vágyom!
Most van egy Edge 130 Plus-om, s tulajdonképpen ez is elég lenne, azt leszámítva, hogy csak nappal tudom elolvasni a képernyőn megjelenő tartalmat, s azt is csak akkor, ha 3 sorosra csökkentem az adatmezőket.
Mondjuk az botrány, hogy nem lehet betűméretet állítani, pedig látszik, hogy az egyes adatmezők területe nincs kihasználva, csak így néz ki jól - ami másodlagos.
-
notika77
senior tag
Ebben lehet az akkumulátort cserélni, ha elromlott vagy ez is kuka, mint az okosóráik? Amiket nem szervizelnek csak cserélnek, amíg van rá garancia.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... egyszerűen rossz viselni. Hol lötyög a kezemen, hol feszül, kényelmetlen."
Elfogadom bár erre azt tudom mondani, hogy megszokás kérdése. Az biztos, hogy egy okosórát nem lehet úgy (lazán) hordani, mint egy nem okost, mert sz*rt se fog érni. Azt bizony legalább a sportolás idejére szorosabbra kell húzni." ... a rossz szemem miatt nehéz elolvasni ... " – világos, túltárgyalva.
"Mondjuk az botrány, hogy nem lehet betűméretet állítani ... "
Igazából én is erre kaptam fel a fejem. Óráknál ugyanis ez már jó ideje van. -
notika77
senior tag
Idén vettem (5-6 hónapja) használtan, még nem volt 2 éves. Tudtam, hogy cserélni kell majd az akkut, de nem gondoltam, hogy nincs hivatalos szerviz, ezért utána sem néztem. A csere elvileg megoldható házilag, de a ház/kijelző ragasztva van, az akku meg forrasztva és valószínűleg a kicsavarandó 2-3 csavar feje is valami speciális kialakítású, nehogy legyen a lúzernek hozzá szerszáma. Ha mindezek ellenére sikerül, mert van egy viszonylag jó pákája és ügyes keze, amikkel nem égeti szét a PCB-t, akkor már csak a vízállóságért való imádkozás marad hátra.
A magyar forgalmazónál (matrica a dobozon) próbálkoztam, de elhajtott, mert nincs számlám a vásárlásról, hiába írják a honlapon (korábban mintha még számla lett volna), hogy sorozatszám alapján lehetne cserét kérnem (nem derült, ki mennyiért), mert nem csak számlám nincs, de a kijelző szélén is van egy minimális sérülés (0,5mm-nél keskenyebb mélységben lepattant az éle, most keresnem kellett, meg villanyt gyújtanom, hogy megtaláljam a sérülést) és így nem cserélik.[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
Érintőképernyő... sportolás közben jó, ha minden második-harmadik érintést érzékeli (több telefonnal is így jártam).
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
.LnB
titán
Érdekes ez a 1050. Elvileg ez lenne a paletta csúcsa. Mégis inkább egy hobbikészülék. Mert iszonyat nagy a mérete.
#6Luser2000
Ezeknél a random újraindításoknál leáll a rögzítés is? Mert az elég kellemetlen lehet.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Luser2000 #24 üzenetére
Nekem hobbistának annyira ez nem számítana. De aki komolyan edz, annál ez zavaró lehet. Bár a top szinten, versenyeken kisebb computereket használnak csak, kisebb Garmin, vagy Wahoo Elmemnt pl.
Egyébként nekem (is) Karoo 2 van. És az én igényeimet teljes mértékben kielégíti. Semmi bajom nem volt vele eddig. És nagy szerencsém volt, mert sikerült 200€ körül vennem tavaly nyáron. Az új Karoo drága lett. Egyszer majd lehet váltok arra, de jelenleg semmi sem indokolja.
És most eszembe is jutott, hogy kell rendelnem még egy Karoo mount-ot a téli bringára is. Nem akarom átpakolgatni mindig az egyikről a másikra.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
tool
tag
Nekem 1040 van, eszem ágában sincs, hogy lecseréljem erre. Az üzemideje a harmada az enyémnek, lehet, hogy szebbek a színek, de ez édeskevés.Az 1040 kijelzője is alkalmasabb erős napfényben való használathoz.
Az akkumulátor miatt én egyik készüléknél sem aggódnék, mivel jóval kevesebb töltési ciklus kerül bele , mint egy mobilba az évek során. Tíz évig biztosan nem lesz gond. A régi 705-ösömet (16 éves) még mindig az eredeti akkuval használja egy barátom és még jól bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 2019 16" Silver Intel i9/16GB/1TB/Radeon Pro 5500M 4GB GDDR6
- Gigabyte Geforce RTX 4060 Windforce OC 8G. Bontatlan! Eladó
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- Dell 5490 Laptop 14" FHD/ i5-8350U/Microsoft Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari!
- PS4 PRO 1TB // 3 Kontroller
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest