Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Xiaomi MI 9-el Simple Pay-en OTP-s kártyával nem igazán akar működni.
A tünet az, hogy NFC bekapcsolva, kártya hozzáadva, elfogadtatva, ha feloldom és a terminálhoz érintem semmi sem történik. Csak úgy hajlandó működni ha az alkalmazást megnyitom.
Van esetleg erre valami ötletetek? Másik kollégának másik Xiaomi telefonon ugyan ez a tünet. Egy harmadiknak Honor telefonnal perfekt műkdik, csak feloldani kell. -
rjg
őstag
Az előbb tettem fel a legújabb EU buildet. Azóta nem tudom feloldani a kikapcsolt kijelző mellett a telefont, csak miután megnyomom a bekapcsoló gombot. Ez is elég furcsa, ilyen gondom még egyik verziónál sem volt. Áthidaló megoldásként bekapcsoltam, hogy kikapcsolt kijelző mellett is látszódjon az ujjlenyomat ikon, így azonnal felold. Nálatok - eu verziót használók - mi a helyzet?
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
B. Tamas
aktív tag
Ezt a MI PC Suite-ot használja valaki? Most akartam kipróbálni, de nem látja a telefont sem Fájlátvitel sem PTP módban. Esetleg az befolyásolhatja, hogy EU DEV van fent?
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
stigma
addikt
Sziasztok.
PE új rom-ot feltettem (Black&White segítségével ), nyilatkozni egyenlőre nem tudok mert kb20 perc volt feltenni + 1 óra volt oda/visszamásolgatni az adatokat.
első töltést sosem nézem mert akkor még a Google vagy akérmi beakadhat 1-2 nap múlva jelentkezem a fejleményekkel.
FaceID tuti nincs benne, viszont akinek okosróája/karperece van azzal való feloldás automatiksuan működik.Bármi kérdés van nyugodtan írjatok, appokat felteszek/tesztelek.
(#6679) Black&White :
(#6667) kano : Újlenyomat olvasáskor elsőre még az újlenyomat olvasó zölden + kijelző villogott, de ez telepítés után 5-10 perccel volt. Restartoltam, most nem villog és tökéletes eddig.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
noky_x
csendes tag
válasz gaben88 #6681 üzenetére
En eredetileg azert tettem fel, mert a gyari widget nem tetszett es ez szerintem jobb. A feladatkezeloben nem fut allandoan, ha erre gondolsz. Gondolom ugyanugy megy a hatterben, mint a sima ora. En meg az ingyenes verziot hasznalom, igy annyi a hatranya, hogy van reklam az ebreszto kepernyo aljan. Az akku kerdest nem nagyon tudom. Szinte az elejetol kezdve rajt van. En nem nyokodom sokat a telot, max napi 2-2.5 ora kepernyo idom van. Igy kibir ket napot toltes nelkul, de altalaban vezetek nelkuli tolton van az irodaban.
-
gorcsev27
tag
válasz ricsi0307 #6671 üzenetére
Még annyit a laikusságról, hogy soha nem foglalkoztam professzionális fotózással, de majd negyven éve fényképeztem először teljesen manuális géppel. Akkoriban pedig ez nem sok sikerrel kecsegtetett az olyan fogalmak ismerete nélkül, mint blende, érzékenység, zársebesség stb.
-
kano
nagyúr
válasz pixta78 #6675 üzenetére
Őszintén? Még nem használja asszony csak kipróbálta. Úgysem használok gyári kamerát, így Gcam lenne egyből. Azzal milyen?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
stigma
addikt
válasz Black&White #6679 üzenetére
Köszi az instrukciókat és a linket.
[ Szerkesztve ]
-
Black&White
addikt
Kell egy 11.0.8-as firmware is.
Próbáld így:
- wipe dalvik, cache
- format data (yes)
- reboot to recovery
- flash firmware 11.0.8
- flash rom
- reboot to systemSzerk: link javítva
[ Szerkesztve ]
-
gorcsev27
tag
Ricsi: én felfogtam, hogy a többiek mire gondolnak, ti nem birjátok felfogni, hogy OLYASMI MIATT B...OGATTOK, amit soha nem irtam!
Ha pedig valaki nagyjából azonos áron a Pro mellett dönt a MI9 ellenében, azt azért teszi, mert az ő számára többet ér az, amiben a Pro jobb, mint az, amiben a MI9.
Rekeszről, meg keresőről pedig kár magyarázni, mert megnézi a képeket a teló tesztjeiben, ahol eldöntheti, hogy belefér-e neki, vagy sem.
Azokban legalább láthat minta képeket, mert itt a kamera szakavatott tudorai még egyetlen egyet sem prezentáltak pro és kontra... -
stigma
addikt
Viszont egy fontos kérdésem lenne, mert úgy gondolom, hogy telepítésügyileg nálam most egy dilemma van.
PE-t hasonlóképp teszem fel, mint RevOS-t: (ha jól gondolom)-EEA 11.0.6.0 Miflash (clean all)
-vbmeta
-twrp offisöl
-wipe data, cache, dalvik
-format data (yes)
-reboot twrp
-revos felmásol telóra
-install zip (revos)
Viszont én most 11.0.6-on vagyok és utána volt RevOS telepítés, viszont első körben 111.08.0-ra kellene frissítenem, de gondolom minden lépés végigjátszani.
Nincs olyan rom, amit TWRP alól tudok feltenni és 11.0.8.0-as?Mert jelen esetben előröl kellene kezdenem szinte mindent, miFlash-el clean flasht csinálni, majd újra vbmeta,twrp....ésatöbbi ésatöbbi.
-
kano
nagyúr
Köszi, hogy leírtad. Úgy gondolom, hogy ha valódi nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen ennek akkor nekem nem volt kedvem ezt így összeszedni.
RevOS
Én ugyan nem használtam dev-et, de nem biztos, hogy azt első töltés releváns eredményt ad. Ráadásul lehet Google probléma is. De tény, hogy a stabil a legjobb.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ricsi0307
senior tag
válasz gorcsev27 #6665 üzenetére
Figyu nagyvonalakban leírom mire gondolhatnak a többiek. A tele meg nagylátószögű kamera rekeszértéke nagyobb, tehát sötétben jóval kevesebbet lát. Te mint laikus csak az mpx értékeket látod hogy alacsonyabb és sok hozzád hasonló embernek max ez ad támpontot, ők úgy lesznek vele hogy kicsit kevesebb a megapixel nem számít ugyan úgy ahogy most te vélekedsz. De aztán mikor nagylátószöggel fényképeznél majd sötétedéskor valamit és a kijelzőn vagy nem fogsz látni semmit vagy olyan zajos lesz a magas iso miatt hogy nem marad részlet akkor rájössz, hogy miről beszélünk. A 9T Pro jó telefon, van egy a családban is, de szerintem egy RevOS rommal a Mi9 jobb választás minden szempontból.
Sweet Lou 6: Kiváncsi leszek az üzemidőre.
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Zsoleszhun #6663 üzenetére
reggel fel is ment, eddig minden baba vele.
sweetlou6.wordpress.com
-
kano
nagyúr
Én is most teszem fel asszony Note 8T-jére a RevOS-t. Direkt néztem, hogy az adott készülékhez legyen RevOS.
Viszont sajnos a halott Mi8-ra nem tudom feldobni, mert egyelőre nem jutok vele előrébb. :)[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
És még mindig van kijelzővillogás az ujjlenyomat olvasáskor?
-
stigma
addikt
Lehet kijött az új PE???
Ha jól nézem akkor ez már a 8-as alapú :
ROM Firmware Required: MIUI EEA (QKQ1.190825.002-V11.0.8.0.QFAEUXM)Valaki tette már fel?
-
gorcsev27
tag
válasz Atomgeszi #6664 üzenetére
Pont a számok alapján van legkevésbé igaza. De sokadjára: ha valaki ebben az ár kategóriában nem kamera bajnok telót keres, hanem az akksi az elsődleges szempont, biztosan a 9T Pro mellett dönt, mert neki a kamerák közötti különbség bőven vállalható kompromisszum. Ennyit állítottam, nem azt, hogy a Pro ugyanolyan jó, vagy jobb, akármennyire is ezt próbáljátok rám tolni.
-
Zsoleszhun
addikt
¯\_(ツ)_/¯
-
gorcsev27
tag
Az összehasonlításban, amit idéztem a gsmarena oldaláról, pont ennyi a különbség, akárhogy hisztizel.
Vásárlás előtt nyilván nem ennyi alapján fog dönteni az ember, pl. a teszt oldalról tudható, hogy más a szenzor, ami valakinek, aki nem annyira ezen rugózik, mint te, sz@rt se jelent, inkább a teszt képeket fogja megnézni.
Nem féltem a Xiaomit attól, hogy a nyakán marad a széria, mert vannak, akiknek a kamera gyengébb, mint a MI 9-é.
A végső konklúzióddal pedig egyetértek. -
kano
nagyúr
válasz gorcsev27 #6660 üzenetére
"A két mellék kamera pár MP-lel kevesebb, meg az ultrawide-on nincs PDAF+LAF."
Na, akkor itt hagyjuk is abba a beszélgetést.
[ Szerkesztve ]
-
gorcsev27
tag
Csak vissza kéne olvasni: nem azt bizonygattam, hogy nem gyengébb, hanem azt, hogy mi a különbség.
A két mellék kamera pár MP-lel kevesebb, meg az ultrawide-on nincs PDAF+LAF. Ettől még simán készíthet olyan képeket, mint a MI 9 és készít is, de ezen kár lamentálni, itt a tesztje, mindenki eldöntheti maga.
Meg azt is írtam, hogy akinek a 4 Ah überel minden mást, annak ez bőven vállalható, olyat nem írtam, hogy kano is rosszul teszi, ha nem rohan MI 9T Pro-t venni. -
kano
nagyúr
válasz gorcsev27 #6650 üzenetére
Amit oda leírtál az azt bizonyítja, hogy gyengébb. És sötétben már ez sem jó, hát még az. Szóval akinek ez fontos (nekem), biztos nem veszi meg a Redmit.
[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
válasz Atomgeszi #6654 üzenetére
Nem dohányzó, első női tulajtól. Ez fontos.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
gorcsev27
tag
Ennyi a különbség:
48 MP, f/1.8, 27mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, Laser AF / 12 MP, f/2.2, 54mm (telephoto), 1/3.6", 1.0µm, PDAF, Laser AF, 2x optical zoom / 16 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/3.0", 1.0µm, PDAF, Laser AF / 20 MP, f/2.0, (wide), 1/3", 0.9µm
48 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, Laser AF / 8 MP, f/2.4, 53mm (telephoto), 1/4.0", 1.12µm, PDAF, Laser AF, 2x optical zoom / 13 MP, f/2.4, 12mm (ultrawide), 1/3.1", 1.12µm / Motorized pop-up 20 MP, f/2.2, (wide), 1/3.4", 0.8µm
Főkamera gyakorlatilag azonos, a másik kettő is bőven vállalható kompromisszum, képességek meg azonosak
A vezeték nélküli töltés meg kinél milyen súllyal esik latba
-
gorcsev27
tag
válasz hroberto #6645 üzenetére
Nem kéne, hogy törlődjön semmi, hiszen ez ugyanúgy frissítés. Annyi a különbség, hogy a teljes új verzió telepítő letöltődik és azt lehet elindítani frissítésként. Olyan leírást nem találtam, ami azt is taglalná, hogy ez mit ír felül, tehát az is benne van a pakliban, hogy ez is úgy hagyja az előző verzió bugos részeit, de mivel nem csak a 250 MB-os increment van benne, esélyesebb, hogy kijavítja. Azért nem egész estés program, egy próbát megér.
-
kano
nagyúr
válasz Roland0224 #6623 üzenetére
A 9T pronak gyengébb a kamerája és nincs vezeték nélküli töltés.
-
ricsi0307
senior tag
válasz Black&White #6646 üzenetére
Most szedem az utolsó stabilt rászánom azt az egy órát a belakásra ma mert ez a dev egy rakás szar. 1:15 sot 47% aksi és a chromon kívül nem nyitottam meg mást
-
-
ricsi0307
senior tag
RevOS stabil frissítéséről van valami hír? Valaki azt írta ma várható. A 20.2.26-os dev vonal akksiban visszalépés a 4 óra alig van meg vele.
-
gorcsev27
tag
válasz Zsolt112 #6640 üzenetére
Mondom, próbáljátok meg a rendszer frissítésben letölteni a teljes legutóbbi verziót és azzal frissíteni. Mivel nektek a 7-es bugos volt és a 8-ra csak a különbséggel frissült, bugos maradt. Akinek 6-ról ment, valszeg nincs gondja vele. De ebben az esetben is segíthet a teljes telepítő.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
PE és PE plusz között mi a különbség? Most pénteken várható az új rom?
Ahogy nézem hivatalos oldalon már kinn van (lehet egy ideje) az Mi9, viszont érdemes azt feltenni, vagy az még a régi januári verzió?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Zsolt112
tag
válasz hroberto #6638 üzenetére
Nekem is ébresztett reggel.
Èn 11.06-ról frissítettem.
Érdekes egyébként, megnyitom a beàllításokat belèpek a hangbeállítàsokba, némítást mutat, egy szinttel visszalépek aztàn megint be a hangbeállításokba és akkor már mutatja a beállított csengőhangot.
Ha ürítem a memóriából a beállítások appot akkor ugyanez. -
pixta78
senior tag
válasz Zsolt112 #6630 üzenetére
Nálam minden rendben működik, 10x állítottam másik ébresztő hangot, ki is próbáltam őket. 1x sem váltott némára, újra is indítottam, töröltem az összes futó alkalmazást mindíg. 11.0.8.0 EEA
Tolj egy Hard Reset-et.
[ Szerkesztve ]
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
noky_x
csendes tag
válasz hroberto #6632 üzenetére
En 3rd party ebresztot hasznalok. Az tok jol mukodik az uj verzioval is (https://play.google.com/store/apps/details?id=hdesign.theclock)
-
-
Zsolt112
tag
Sziasztok!
Egy hete már én is csatlakoztam a mi 9 felhasználók táborához.
Eddig nagyon elégedett vagyok a telefonnal, most viszont van egy kis problémám.
Ma reggel felraktam a 11.0.8.0-s frissítést (gyári EEA romot használok) és azt vettem észre hogy a beállításokon belül a hangbeállításoknál az ébresztő csengőhangja folyamat átvált némításra. Tehát nem a csengőhangot írja ki, hanem azt hogy némítás. Ez akkor történik meg miután az alkalmazás váltóból ürítem a beállítások appot.
Néha viszont amikor visszalépek a beállításokba és megnézem a hangbeállításokat akkor látom a beállított ébresztőhangot. Próbálgattam az ébresztőt és volt amikor tényleg nem volt hangja csak rezgett.
A frissítés előtt nem volt gond egyszer sem az ébresztéssel.
Aki szintén EEA romon van megnézné nála mi a helyzet? Nehogy reggel meglepi legyen.
Érdemes többször ellenőrizni mert nálam váltogatja, hol némítást ír, hol a beállított csengőhangot. Kicsit kusza lett, de remélem érthető nagyjából. -
pixta78
senior tag
-
macsupicsu1
újonc
Sziasztok! Érdeklődnék, hívásrörzités van a gyári rom-on?
-
gorcsev27
tag
Így talán könnyebb dönteni.
A 9T Pro mellett erős érv a +700 mAh, mivel azon kívül apróbb különbségek vannak hardverben és úgy látom, árban is. Ha most állnék előtte, én is azt választanám.
A 7T meg egyértelműen erősebb, személy szerint én nem is mondanám nagyon túlárazottnak, de akár csak egy forinttal is annak ér többet, aki ki is használja. Végképp ízlés dolga, de nekem az a marha nagy plecsni kamera modulja sem tetszik és praktikusnak sem tartom. -
pergabb
senior tag
9t pro akkor en gyalulom a telefont, igy nalam 4-4,5 ora a max sot. 4g, gps, fotozas, ezek gyaluljak az akkut kemenyen. Igazabol teljesen elegedett lennek, ha nem lett volna elotte note4, note 5 es note 7 is, amiknek ehhez kepest parades volt az uzemideje. Az meg ios sajatossag, hogy a keszenleri fogyasztas kb 0%, ez azert ejszaka veszit valamennyit. iphone 6s mellett volt szepseggyoztes pupos akkus tokom, ugy jo volt az is a power bankos toltogetes, vagy gyorstoltes engem eddig nem gyozott meg, utobbi eseten jobban is melegszik minden telefon es hamarabb amortizalodik a telep. Oneplus tud egy rakas egyeb dolgot, amit a mi9 nem, sebesseg, eros proci a fontos, akkor best buy, bar ahol meg kapni, ott a mi9 t pro olcsobb, mint a mi9.
-
senior tag
Jó telefon a mi9 és a másik kettő is.
Az áruk miatt nem igazán érdemes összehasonlítani ezeket. Ha olcsóbb lenne a huawei vagy a 7t akkor lenne értelme elgondolkodni, hogy melyik legyen, de ekkora árkülönbözetnél egyértelműen a mi9, de a mi9t pro is megér egy pillantást (pláne ha a vezeték nélküli töltés nem fontos).[ Szerkesztve ]
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
szater
újonc
válasz pergabb #6622 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az eddigi tanácsokat, igazából az akku üzemidejétől tartok kicsit. A szelfikamera nem szempont, mert nem igazán használom. Próbálok ár/érték arányban jó döntést hozni, a 3 fő szempont a megjelenés, az akku, és a fotós képességek.
Feleségem a 7T-t hajtogatja (lehet, hogykésőbb ő is olyat szeretne... ), de van olyan érzésem, hogy kicsikét túl van árazva.
Most még mindhárom készülék versenyben van, törpölök még.[ Szerkesztve ]
-
Roland0224
senior tag
Xiaomi Mi 9 T Pro . Ugyan ez a tudás nagyobb aksi.
Ha meg tudsz barátkozni az előjövő selfie kamerával akkor az a legjobb választás.
Én nem tudtam ezért ez lett.
Nem annyira rossz az aksi mint sokan mondják nekem 5 óra kijelző idő kijön néha 6 is de akkor 2-3% marad csak. Most (reggel 7 óta) vagyok 47%-on és 3 óra kijelző idő pont. (Volt benne Spotifyról Bluetooth headsettel zene (1 óra)netes játék, közösségi média, 4g végig bekapcsolva, 40 perc telefonnálás (10 perc ebből videochat)
De a Mi 9 T pronak nagyobb az aksija[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
Én 7T-t mi9-et valasztod arra keszulj azert fel, hogy nem egy akku bajnok, ha vki sokat hasznalja a telefonjat. Nalam az iphone 8plus is jobban birta, pedig pont azert valtottam anno, mert botranyos volt a szifonok uzemideje. Lehet eleg neked egy note 8 is. Mi10 lenne talan a megvaltas akkuban es visszavett 60-as frekivel, de nincs es ha lesz, akkor is arany aron a hulye korona miatt.
-
szater
újonc
Sziasztok,
nézegetem jó pár napja a Mi 9-et, Huawei P10-ről váltanék (totál elégedett vagyok vele, de törött a kijelző, meg gyengül az akksi, nem látom gazdaságosnak a javítást).
Nagyon szimpatikus a márka, a családban több készülék is megfordult már (húgomnak Mi 9 Lite van), hajlamos lennék váltani, és találtam is 125.000 körül 2 év gyári garanciával (6/128 GB).
Két másik jelölt van, persze más árkategóriában: Huawei P30, illetve a OnePlus 7T. Feleségem ágál a "xiamiau" ellen, de nem vagyok benne biztos, hogy a 7T megérne közel 200.000 Ft-ot, miután a Mi 9-et vezeték nélküli töltővel együtt megkaphatom 133-ért.
Ti melyiket vennétek? -
senior tag
-
Black&White
addikt
válasz JoeCockBill #6615 üzenetére
Az. 😁
MIUI-n kedvencem a lista alján, az Egyéb kategória.Főleg, amikor ilyen 25-27%-on áll. -
baitsee23
őstag
Az utolsó EU. DEV. ROM-ban (20.2.27.) standard, hogy kimenő híváskor a zöld gomb megnyomása után még kérdez, hogy mégse/hívás? Engem marhára idegesít. Ki lehet kapcsolni?
Samsung Galaxy S24
-
gorcsev27
tag
válasz hroberto #6608 üzenetére
A Pilot egy Global Stable ROM tester program. Használod és megosztod a tapasztalataidat.
Egyébként azon tűnődöm, vajon mi a rosseb lehet publikusabb annál, mint amit a rendszer maga ajánl fel neked? Ha mondjuk a rádió is közzétenné a vízállás jelentés után? A Duna Mohácsnál apad, a MIUI 11.0.8.0 holnaptól árad... -
hroberto
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest