Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B. Tamas
aktív tag
válasz LilProphet90 #4298 üzenetére
SAjnos több tippem nekem sincs. Ha régi a SIM-ed cseréltesd a szolgáltatóval, díjmentes, hátha megoldja. Ha nem, akkor lehet készülék hiba is. :/
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
LilProphet90
senior tag
update: sajnos ezzel is eldobja, nem tudom mi lehet :(
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
B. Tamas
aktív tag
válasz LilProphet90 #4295 üzenetére
GSM/WCDMA/LTE vagy ha ezzel nem jó akkor WCDMA/LTE (én ezt használom, nekem az első módon nem érkezett be minden hívás hiába volt térerőm).
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
LilProphet90
senior tag
válasz LilProphet90 #3491 üzenetére
Újabb segítségkérés. Angliában folyamatosan eldobja a hálózatot, aztán pár perc múlva visszacsatlakozik. Melyik lehet ide a preferált hálózat? Köszönöm!
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
Sabber
aktív tag
hogy lehet beállítani azt, hogy a yt videót az appban nyissa meg és ne böngészőben?
köszi -
hroberto
veterán
válasz perzeus #4289 üzenetére
[link]
Nekem mindkettő volt...
Nézd meg a videót, azért azon látható, hogy a Mi9 videóban sokkal jobb mint a Mi8.
A fényképeket meg döntsd el Te! Jelentős különbség nincs szerintem.
Esetleg keress még összehasonlító videókat!KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
rjg
őstag
válasz perzeus #4282 üzenetére
Nekem megérné a 11 ezer forint különbséget a kisebb notch és az előlapi, integrált ujjlenyomat olvasó, plusz az erősebb hardver és a hosszabb támogatás. Ha Neked ez nem szempont, akkor vedd az olcsóbbat. Kamera szempontjából nincs jelentős különbség.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
perzeus
tag
Sziasztok!
Nem tudok dűlőre jutni...
Mi8 vagy Mi9? Főleg fotózás, videózás, ami fontos.Alzán most Mi8-at (64GB) 81000-ért, Mi9-et (64GB) 92000-ért tudnám megvenni..
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
Gábor
-
Atomgeszi
nagyúr
Amúgy sírunk itt a fényerőállítás miatt..
OP7Pron ugyanúgy szar Szóval ez valami Android bug lesz. Android 10 az is
Csak itt kb 10/2 alkalommal jön elő, ott minden egyes nyitásnál ahogy láttam.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
-
lumpy95
tag
Sziasztok.
2 dolog lenne.
Az új miui és android 10 óta gcam nem nagyon szereti a hdr képeket. Egy fotó készítése után vagy nagyon sokáig tart mire feldolgozza a képet (5-10 perc, és addig nem is látszik a galériában) vagy megáll a feldolgozás és csak egy újraindítás segít rajta. Melyik gcam-ot ajánlanátok?
A másik pedig - lehet szoftveres, lehet hardveres gond - néha néha random felugrik a google kereső (mintha megnyomnám a bal oldalon lévő gombot). Ezen dolog is hasonlóan újkeletű mint a fent említett. Erre valami tipp/ötlet?
Válaszokat előre is köszi. -
egykori
őstag
A híváslistában van egy "Ismeretlen szám" pirossal írva, nem tudom kitörölni. Van rá valamilyen megoldás, hogy eltűnjön?
-
juve600
nagyúr
[link]
új PE build
már megy a NFC is,meg egy csomó javítás ,egyre használhatóbb -
hroberto
veterán
Nocsak! Frissítés EEA-ra. 11.0.6.0.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Laci.M
senior tag
1 éves kocsi akkor azt jelenti, hogy 8 éves a fedélzeti audio rendszer. Modellciklus folyamán nem szoktak belenyúlni. Mindig azt kell nézni, hogy mikor jött ki a model, nem azt, hogy mikori gyártás. Lásd az Fastra 1991-ben jött ki de még 2002benis gyártották, amikor már erősen elavult model volt. Hiába volt új autó, ég és föld volt mondjuk egy egyes focushoz képest minden tekintetben.
Aláírás
-
GRaul
őstag
válasz Atomgeszi #4263 üzenetére
Passz, de sztem nem. 1 éves a kocsi, de ezeket kispórolják a gyártók gondolom
Megnézem, hogy ha Android autot futtatom kábelesen akkor is ugyan ez van e.A VLC okés lenne, de mind a két esetben appból futtatom a videókat.
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
blacko89
csendes tag
A szín eltérést nem tudom(talán a kevés fény miatt nem tudja belőni a színeket rendesen. De az tisztán látszik, hogy kevesebb fény jut be, gondolom a kisebb záridő miatt, ami az OIS hiánya miatt van. Amúgy nem vagyok nagyon expert a témában. Ezek csak találgatások.
-
Atomgeszi
nagyúr
BT általában csúszik mindenhol.
Gondolom nem 5.0-ás BT van a Fordban.Amúgy VLC-ben lehet állítani negatív hangcsúszást, ha jól emlékszem, szóval amennyit késik a hang a BT miatt, azt tudod korrigálni vele.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
A Youtube-rol letoltott offline videok illetve a netflixes offline videoknal a hang "csúszik" a képhez képest. Esetleg valamit szükséges állítani a telefonon?
De ez csak akkor jelentkezik ha a Ford Focus bluetooth rendszerén csatlakozom a hangszórókhoz.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Adam1988
csendes tag
válasz juve600 #4258 üzenetére
mindet kipróbáltam amit itt linkeltetek az utóbbi napokban, de sajnos hasonló minőségű és színű lett minden kép!
ezeket spec amit Black&White linkelt: Urnyx05: GCam_v7.2.010 V1.2
De ez csak nekem tűnik fel egyébként, hogy valami nem okés ezzel a kamerával?[ Szerkesztve ]
-
walakyb
aktív tag
Az 1. pontot szerintem felejtsuk is el, 5/1 toltofej, es biztosan nem fog gyorsan toltodni a telefon. Egyebkent nem tapasztalat kerdese, hanem fizikai teny, hogy tobb szufla lesz az aksiban utana.
a 2. pont megint kerdeses, es szerintem messze nem telefonfuggo. egyreszt az 5/1 toltofej ezt is megoldja, ha pedig amellett is melegszik a telefon (nem langyosodik, melegszik), akkor ott mar mas baj van. eleve toltes kozben ellenjavalt a keszulek haszalata, annak hianyaban viszont toltes mellett se szabad melegednie (az en mi9-em pl nem szokott, 20W padon is csak langyos, de azt a pad adja at).
3. a 100% nem az aksi kapacitasanak 100%-a, ezt mar sok eve kb minden telefonban igy van, pont az akksi kimelese celjabol (ugyanigy a 0 se valos 0, mivel az extrem esetben haza is vaghatja az akkumulatort)
4. nekem soha semelyik telefonom nem csinalt meg olyat, hogy korabban feltotodott, de zsinoron hagyott telefon akar orakkal kesobb is ne 100%-on legyen.SZVSZ (es tenyleg csak szvsz) egy 5/1-es kabellel es toltes kozben nem piszkalva a telefont, barmifele program nelkul se lenne szabad elojonnie egyik pontnak sem.
-
brd
nagyúr
válasz walakyb #4236 üzenetére
ACC.
1. Ha nem kell gyorstöltés, lehet vele szabályozni a töltési áramot (a túl gyors töltés se nem egészséges, se nem hatékony (kevesebb kivehető kapacitás marad egy-egy töltéssel, gyorstöltés esetén, ha a maximumra töltődik az akku - legalábbis én eddig 3 telefonnal is ezt tapasztaltam: LG G4, Huawei Mate 9, és a topic tárgya).
2. Ha melegszik a battery, le lehet állítani ideiglenesen a töltést (egyik akkunak sem jó, ha meleg, és pl. Wireless töltés esetén ez külső ok miatt is előfordulhat - maga a töltő is melegszik ugye).
3. Be lehet állítani, hogy max. hány %-ig töltsön (a Li-Ion-nak nem jó, ha sokáig 100%-on marad).
4. Be lehet állítani vele, hogy ha feltöltött, akkor a telefon működéséhez szükséges energiát a töltőről vegye és ne az akkuról (ez azért lehet jó, mert bizonyos telefonok/rom-ok ébren tartják a telefont, amikor töltőre van dugva, még akkor is, ha éppen nem folyik a töltés és ha csak egy adott szintig töltjük, akkor pl. éjszaka lejjebb esik ettől a töltöttség).Az, hogy melyik telefon/kernel mit támogat, erősen szór, a legtöbb telefon kábelen pl. a 3-asat tudja, az 1-eset nagyon kevés. Sajnos a topic tárgyánál (legalábbis az általam jelenleg használt ROM kernelével) nem működik az 1 és a 2-4 is problémás, van, amelyik csak Wireless töltésnél működik, van, amelyik csak kábelesen, pl. a 4-es csak Wireless esetén működik, a 2-3 csak kábelen, mert Wirelessnél a program kikapcsolja ugyan a töltést és valóban le is áll, de valami visszakapcsolja pár másodperc múlva.
Valóban, az egy viszonylag hatékony megoldás, amit írsz, én is egy régi, max. 1A-t tudó töltővel töltök, ha tehetem, de az is 100%-ra tölt és a telefontól függően ott is tartja, ameddig le nem húzod róla.
The only real valuable thing is intuition.
-
Adam1988
csendes tag
Srácok, próbálgattam különböző GCAM verziókat, de valahogy a Mix2S-nek(szintén Gcammal) jobbak lettek az éjszakai képei mint ennek, ez annyira szerinten nem túl bíztató, nem vagy ez normális?!
-
somasz
addikt
Legújabb global stabil romon vagyok. Néha szórakozik a GPS, fogalma sincs, hol vagyok, forgolódik, rossz irányba megy. Iránytűt kéne kalibrálnom? hol?
Waze-zel navigálok, ha átváltok közben másik appra vagy képernyőt kikapcsolom és vissza, akkor egyáltalán nem talál műholdat addig, míg újra nem indítom az appot és a navigációt.
Valamilyen energiagazdálkodós mókára gondolok, van egyéb tippetek?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
juve600
nagyúr
akkor javaslom hogy ezeket próbáld ki :
[eu 9.11.14]
[miroom 9.11.14]
[Masik X 8.1] -
walakyb
aktív tag
Ezt a toltesvezerlos dolgot kicsit jobban is kifejthetned, erdekelne. Ha annyira nem akarsz gyorsan tolteni, akkor siman veszel egy 5v 1a toltofejet, vagy van pl baseus vezetek nelkuli tolto (direkt ilyet vettem otthonra), ami xiaomi telefonokat csak 5w-al tolt. Nem gondolnam, hogy ennel lejjebb barmi ertelme lenne menni. Ami pedig a toltottseget illeti, amit a telefon 100%-nak mutat, az egyaltalan nem 100...
Mit szeretnel ennel jobban vezerelni? -
juve600
nagyúr
válasz adamfriday #4233 üzenetére
nekem Tartózkodási helyet ír
-
juve600
nagyúr
válasz adamfriday #4231 üzenetére
OTA lefrissíted és twrp-ből meg Dalvik/Cache törlés ?
-
Aurig@
őstag
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Turbado milyen bolt? Ajánlott? Áraik egész tűrhetőek. Esetleges garancia ügyintézésről van tapasztalata valakinek?Köszönöm
-
B. Tamas
aktív tag
Na ha valakit, akkor engem tuti hogy pont nem érdekel hogyaz akkut hogy töltöm. Amikor épp eszembe jut, munkahelyen, kocsiban, stb, de lefekvés előtt első dolgom, hogy rádugom töltőre és hagy szóljon reggelig. Anno laptoppal megtanultam, hogy úgyis meg fog pusztulni az akku előbb-utóbb, a telefon meg azért 2-3 évente cserélve van, annyit meg simán kibír akármilyen használat mellett is.
-
baitsee23
őstag
Új EU. stable is van! Vagy csak engem érdekel?
Samsung Galaxy S24
-
brd
nagyúr
Nem kell hímestojásként, csak elég 99%-ra tölteni (valójában ez sem 99% igazából az akku szempontjából a legtöbb telefonon, de ezt a témát itt hagyjuk, sokakat nehéz meggyőzni) és ha lehetőség van rá, lassan tölteni (nálam ez 99%-ban teljesül, ritkán van szükség napon belül tölteni, éjszaka meg van rá legalább 6-7 óra).
-
brd
nagyúr
válasz juve600 #4216 üzenetére
Azt használom és a 90%-kal erősen vitatkoznék. Mit nem tud: akkuval kapcsolatos hangjelzések kikapcsolása (az egyikhez konkrétan az egyik hangfile-t kell egy csöndet tartalmazóra cserélni, a sima törlés/átnevezés nem elég, mert visszateszi a file-t(!)), minden app (systemből) eltávolíthatósága (bár ez talán sz.gépről adb-vel megoldható, de ha van root, minek küzdjek ezzel, úgyhogy sosem próbáltam), a töltésvezérlés totál hiányzik a gyári ROM-ok legalább 95%-ából (nem csak Xiaomi, minden Android), reklámok (másik VPN van, más célra, azzal bukó megoldani, bocs'), a telefonon belül tetszőleges app adatának visszaállítása (vásárolt TB rulez), 3 db software gomb funkcióinak bővíthetősége.
-
Tibi1218
csendes tag
Sziasztok
Kb 4-5 hónapja vagyok boldog mi9 tulaj 6/128 verzióban. Most el olvastam az utolsó 5 oldal hozzászólást de nem nagyon találtam ezzel kapcsolatos konkrét választ. A telefon gerbest ről jött, ahogy nézem a kiemelt hozzászólást nekem globál stabil rom van. Eddig semmi bajom nem volt de kb 1 hete frissült miui 11 re és Android 10 re. Na azóta egy rakás f*S lett a képek minősége. Mit lehet ezzel kezdeni? Apróságok megjavultak, pl nem tűnnek el az értesítés ikonok óra mellől, el tudom már tüntetni a notc ot, több környezeti kijelző közül tudok választani, szóval összegében jobb lett talán egy picivel jobban merül viszont a kamera miatt nagyon dühös vagyok. (Eddigi képeket instan meg találjátok emeriss_photo néven. ) Még pro módban sem tudom azt a minőséget produkálni mint előtte. Konkrétan egy naplemente képet akartam csinálni a réten és a fű szálak bele nagyitva kb pacanak hatnak... elvesztek a reszletek, mintha mindent elmosna...
Igazából a mokolast rég be fejeztem Samsung S2 volt az utolsó ahol romokat telepítettem, de azt is csak a vége felé, mikor már a gyári nagyon docogott, utána S5 volt azt 4 évig nyuztam talán 1 hard resettel.... Útana váltottam a mi9 re. Minden tanácsot szívesen fogadok.Látom van a eu rom. Azt csak egyszer kell fel telepíteni utána ugyan úgy magától frissül?
-
Laci.M
senior tag
válasz B. Tamas #4214 üzenetére
Attól még hogy valakit zavar a hang attól még nem lesz power user. Az meg hogy az akksikra hímestojásként kell vigyázni szintén nem állja meg a helyét ha mondjuk 2-2,5 éves időtartamról beszélünk. Oneplus topikban kitárgyaltuk és 2,5 év után 3-4% elhasználódás különbség volt azok között akik vigyáztak rá, és azok között akik össze vissza töltötték, rövid-hosszú ideig, naponta többször is.
(Ezzel nem azt mondom, hogy nincs igazad, hanem hogy 2 év alatt szinte tökmindegy ezzel bajlódni (szerintem))
Aláírás
-
B. Tamas
aktív tag
😮 És még én gondoltam, hogy poweruser vagyok...
-
brd
nagyúr
válasz B. Tamas #4212 üzenetére
Nem tudom, én mihez kezdenék egy Androidos telefonnal root nélkül. Szerintem hamar megtaposnám. A kikapcsolhatatlan hangjelzések szoktak a legjobban bosszantani, azok közül többet is csak root-tal lehet kussoltatni a legtöbb készüléken, gondolok itt pl. a kamera, akkuszint, töltés jelzés idiótaságokra. Vagy bizonyos appokban a reklámokra, amelyek többnyire szintén a hangártalom miatt kerülnek teljes tiltásra (bocs a többiektől, tisztít(att)sátok meg a piacot, nekem erre felhasználóként nincsen lehetőségem). Vagy az olyan (főleg gyártói, de azért a Google is kiveszi a részét, lásd Play, kérés nélkül akkor frissül, amikor akar és néha kiakad és meríti a telefont, ezért használaton kívül Disable van) appok tiltásának/eltávolításának hiánya, amelyek számomra nem csinálnak semmit, de ébren tartják a telefont, üzengetnek és hasonló. Vagy a töltésvezérlés módosíthatatlanságára, amely a legtöbb gyártó szerint úgy a legjobb, ha az kizárólag minél gyorsabb lehet és kizárólag 100%-ra történhet, holott ez teljesen hibás elképzelés (a lassú, alacsony áramerősségű - ezt pont lehetne éjszaka, ha root nélkül lenne erre lehetőség - és a nem 100%-ra töltés a legjobb az akkunak). De a legtöbb készülék fapad 3 db software-es gombja és annak kizárólag egy funkcióra használhatósága (nincs hosszannyom/duplánnyom funkció) is hamar ki tud akasztani, ezen szintén csak root-tal lehet a legtöbb készüléken javítani.
[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
Én a rootot még nem mertem felrakni, a 2 banki appom napi szinten használom, perpill nem ér annyit a dolog hogy ezek bedobják a törölközőt. Anno a HTC-s korszakomból a TitatniumBackup meg van véve, de nemigazán érzem hiányát, kinőttem a folyamatos mókolásból. Az előző telefonom 1,5 évig volt meg, konkrétan a kézhezvételétől egy HR sem volt rajta. Eddig ezen is csak akkor volt, amikor a ROM le lett cserélve az EU DEV-re, ennyi időnként meg belefér egy napos foglalkozás a telóval.
-
B. Tamas
aktív tag
Ezt tényleg te írtad, vagy valaki trollkodik a nevedben a gépeden?!
Viccet félretéve, örülünk, hogy végre rávetted magad a félórás mókolásra amivel úgylátszik megszűntek a problémáid.Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
brd
nagyúr
válasz B. Tamas #3847 üzenetére
Nagyon nem kell ezt részletezni: azért, mert a Google 'szik megcsinálni. Én gyakorlatilag csak ezért nem veszek (garanciavesztés nélkül) rootolhatatlan telefont. Ezért köszöntem el a Samsung-tól (ezt annyira nem bánom) és a Huawei-től (ezt viszont nagyon, a Mate9-et nagyon szeretem, már az utódját is kinéztem, amikor kiderült, hogy a hüvely többé nem akarja, hogy barátok maradjunk).
-
B. Tamas
aktív tag
Épp ebben a pillanatban települ, holnap ilyenkor már tudok konkrétabbat. Eddig nekem nem volt gondom egyikkel sem.
-
Sabber
aktív tag
válasz adamfriday #4205 üzenetére
köszi
-
B. Tamas
aktív tag
Igen, csak első alkalommal kellett vacakolni. OTA-n lejön, újraindítod, TWRP elindul, feloldod, telepíted és kész. Wipeot nem csinálsz meg semmit, újraindul és boldog vagy.
-
Sabber
aktív tag
nekem is jelzett, de hogy lehet hogy 9.11.17 van fent és ami jött 11.14es. illetve ezt is csak simán leszedem és feltelepít, már nem kell szórakozni vele twrp, meg adb meg ilyenek ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- trek81 károsultjai
- Milyen videókártyát?
- Viccrovat
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest