Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem bő 1 hónapja megvan már, vagy van már másfél is.
Annyira frankón bejött, hogy ezt eladtam, de tegyük hozzá, hogy elég nagy a szórás minőségben, néha amiket olvasok, hát én már falhoz vágtam volna, de nálam semmi gond szerencsére, ráadásul épp az előbb frissült és érezhetően tudtak tovább javítani a sebességen, pedig eddig sem volt lajhár, fluidabbnak is tűnik.Azzal is kiegészíteném, hogy én XS MAX-ot is használok, annak (kieg és saját vélemény) az én felhasználási szokásaimhoz a közelébe nem érhet , de samu egyáltalán nem jobb ennél az Mi9-nél, ennyivel meg aztán főleg nem. Ez a készülék szinte ingyen van a mai flagship árakat figyelembe véve. A kamera is teljesen frankó, bár én este jobbakat lőttem, igaz google cam applikációval, de a gyárin is épp most javítottak. Vettem hozzá 20W vezeték nélküli Mi töltőt is, ezzel 10 perc alatt 15%- körül tölt az aksiba. Ami nagyon frankó egy vezetéknélküli töltésnél.
Viszont a beépített ventije a _MI töltőnek egy fos, hiába kapcsol be, ha túlmelegszik a töltő, akkor töltés jóval lassabb lesz, sőt le is áll. Emiatt érdemes a töltés alatt egy kis usb ventivel külön hűteni még, de csak akkor van ez a hiba, ha meleg a szoba. Egyébként minden frankó... -
doooo
veterán
Gyakorlatilag a nagylátószögű kamera lenne az egyetlen valódi plusz a dologban... És ennyi. Ezért tényleg nem érné meg lecserélni, főleg ha felsoroljuk mik hiányoznak belőle.
Én is azt mondom rá, hogy jó kis telefon, de úgyszintén nem érzek késztetést arra, hogy "lefelé" váltsak az S9+-omról. -
juuzer
addikt
Ennyiért szerintem korrekt készülék lett Bár nekem a Mi 8 külsőre jobban tetszik/tetszett.
Azt viszont nem tudom, hogy a Mi 9 SE tényleg ezeket a kamerákat kapta e meg vagy csak "hasonlóakat"?
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
persil
nagyúr
"Előfordult ugyanis, hogy ha a mobil kis szöget zárt be, vagy picit messzebb került a fülemtől, a képernyő visszakapcsolt. A közelségérzékelő valahogy mindig trükkös a márka esetében, és ebben a Mi 9 se ártatlan."
Most nem azert, de innentol kezdve kereken nulla forintot er az egesz telefon. Ilyen alapveto, filleres, bagatell szarsagokat, hogy tudnak elmonikazni? Es felreertes ne essek, nem a xiaomi-t ekezem, mert minden gyarto csinal ilyen gyokersegeket, de akkor is verlazito, hogy a science-fiction kijelzok, meg top hardverek mellett a letezo legalapvetobb funkciokat benazzak el.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
gothic20
aktív tag
Én kb 1 hónapja használom eddig nagyon elégedett vagyok vele, barátnőm meg SE-t vett az is rendben van. A mostani mi széria egészen jól sikerült.
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
Kkromer
aktív tag
Úgy érzem, h a teszt elfogult. Súlyos hiányosságok: 3,5 jack. Tárhely bővíthetőség. Sztereó hangszórók . FM rádió. Notch megléte.... Nem vág az Asus Zenfone 6 alá. Így nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
atike
nagyúr
Köszi a tesztet, vártam már... Jó a telefon, jó az ára... Ennyi. Tényleg ajánlott.
-
stilo18
addikt
Piszkálja a fantáziám, de nem nagyon érzek késztetést, hogy lecseréljem az S9+ - t...
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
M@cika
őstag
Ha ennyire jó - márpedig IGEN - akkor miért csak sima ajánlott ?
Mindegy, én a 9T-re várok, mert nincs szükségem a Snap855 erejére, elég a 730 is.Nasit a kis fehér medvének!
-
hajbel
addikt
Ez bizony egy minőségi telefon, minőségi tesztje volt! Le a kalappal, a gcam plusz piros pont!
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
petipetya
nagyúr
válasz enginev3.0 #77 üzenetére
Ezen logika alapján nem lennének OnePlus-t bemutató cikkek.
"nincs rá lezsóidő"
-
hroberto
veterán
Épp most jött egy frissítéss az EU ROM-ra. 10.2.27 lett az új verzió, júniusi biztonsági patch-el.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
takysoft
tag
Februári teló... kollégámnak 4 hónapja itt van a zsebében.
Nem siették el a tesztet
Vajon az Mi 9T tesztje (annak kéne most érkezni), vajon meglesz még idén?...I will live forever or die trying
-
hroberto
veterán
-
Ankhiszesz
tag
Mert azon még csepp-noccs (nem mintha nem tudnám megszokni a noccsot, de na, ha már van alternatíva...) sincsen, számomra meg úgy szép az élet. A pop-up kamera nekem tökéletes lenne, az évi 2-3 használatól se romlana el túl hamar.
Nokia 3330>Nokia 6610>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia E52>(Samsung s5230 és Galaxy S5 koncertfon)>Alcatel ot995>Huawei P6>Huawei P9>Xiaomi MI9T Pro>ZTE Axon 40 Ultra
-
d@vee
őstag
Igazi csúcsmodell. Jó kijelző, frankó kinézet, egyik legerősebb elérhető belső, kicsi akksi gyorstöltéssel, hogy hamar amortizálódjon...
Ja
-
Tacsilaci
tag
A tesztben szereplő készülék EU romos?
Nekem is EU romos van a vakus képek borzalmasak a gyári szoftverrel,G-Cammal semmi gond!Remélem ezt hamarosan javítják! -
Atomgeszi
nagyúr
A tiéd egy szoftver vagy Hw hibás készülék volt. A tesztben szereplő telefonon ugyanezen a szoftver van és egyik kép sem problémás.
Csak azt nem értem, ha már 1 hónapja megvan, akkor miért nem vitted vissza rögtön 14 napon belül?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
pusi1981
aktív tag
Global 10.2
10.2.26.0(PFAEUXM)
Katasztrófa a kamera!!!
A négy éves Honor 6-om kenterbe veri!!!
Ez így óriási csalódàs :(
A képek életlenek,homályosak.
Elvesznek a részletek,borzasztó zajosak.
A vaku este egy vicc...
Még lámpaként is kevés a fénye,nemhogy vakuként üzemelve.
Zsebbe hordva a készüléket egy kész gyötrelem használni.
Feléled ,alkalmazások indulnak el a hatterben.
Ezaltal szépen melegszik is a telo a zsebben.
Mikor kiveszem a zsebembol minden ég villog rajta mint a kari fán...
A kamera miatt borzaszto csalodott vagyok,borzasztoan csapnivalo a minoseg ...
Ma vittem vissza a MediaMarktba itt kint Németbe.
Cseret mar nem kerhettem mert kb egy honapja van meg a telo es tulhaladtam a 14 napot igy ment a szervizbe...
Es akkor az elrettento kepek (erdemes belenagyitani) :
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Jó telefon lett
De nem bánom hogy nem ezt vettem megA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Sanyesz.
őstag
válasz Ankhiszesz #55 üzenetére
Miért is?
Kicsit több, mint három hónapja van meg. Én meg vagyok elégedve vele. Egy negatívumot mondanák: a karcsú akku. Esetleg még a Hall-szenzor, amit kifelejtettek.
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
Ankhiszesz
tag
Nem rossz, de én megvárom a mi 9t-t, az jobban tetszene...
Nokia 3330>Nokia 6610>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia E52>(Samsung s5230 és Galaxy S5 koncertfon)>Alcatel ot995>Huawei P6>Huawei P9>Xiaomi MI9T Pro>ZTE Axon 40 Ultra
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz <Adamsky> #49 üzenetére
Nekem ilyen sosem fordult elő, hogy bekapcsolt volna hívás közben a kijelző. Pedig napiszinten 1 órát azért beszélek messengeren meg gsm alapún is.
Egyedül amire tudok gondolni, hogy legelőször furcsa volt telefonálni a telefonnal a méret miatt, és szerintem itt is az lesz a baj, hogy alapból a füle fölé teszi az ember a telót. Kicsit lejjebb kell. Engem is ez viccelt meg az első telefonálásnál.
Az azonosítás nálam mindig beadja. Maximum vizes vagy poros ujjal, ahol ugye a technológiából fakadóan az optikai szenzor már nem úgy tudja leolvasni a biometrikus dolgokat, akkor fordul elő galiba.
Egyszínű a LED.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Zsoleszhun
addikt
Végre Jó sokáig kellett várni erre a tesztre.
¯\_(ツ)_/¯
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... teljesen le kell takarjam a képernyőt a fülemmel híváskor, hogy az biztosan elsötétedjen. Előfordult ugyanis, hogy ha a mobil kis szöget zárt be, vagy picit messzebb került a fülemtől, a képernyő visszakapcsolt."
Ez azért elég dühítő lehet. Remélem ezen "reszelnek" kicsit szoftveresen."... a telefont kézbe ragadva és a hüvelykujjat ráhelyezve tízből nyolcszor sikeres az azonosítás ... "
Hát ez sem az, amit szívesen megtapasztalnék. Inkább nézem a P10 "gyászkeretét", de ott a hagyományos olvasó 10-ből 10-szer pontos.Az értesítési led még mindig egy színű?
Egyébként sajnálatos, hogy - már egy ideje - a Mi termékvonal is a phablet kategóriát gazdagítja. Még szerencse, hogy van SE ... bár az is igaz, hogy az nem ugyanez, kicsiben.
Na, talán majd a 10-es... addigra talán végképp eltűnik minden zavaró tényező (sziget, "könnycsepp") a kijelzőről, így 8 "verzióval" később talán majd újra lesz Xiaomi telefonom[ Szerkesztve ]
-
-
Liliom9
tag
Kb 1 hónapja használom. Mix 2S-ről váltottam. Az üzemidőn és az ujjlenyomat olvasón kívül mindenben jobb. Várom az MI9T Pro-t (ha lesz) vagy esetleg a Mix4-et.
-
#Dániel
tag
Már csak jó lenne a kamerát javítani =)))
-
kelzsoca
félisten
-
janeszgol
félisten
Jó cucc lett. Szép a telefon, jó a kijelző, a kamera képei pedig szépek (bár a zöldet picit mintha túltolná), tiszták. A videó hangminősége nem rossz.
Jó telefon na. -
<Lacy85>
addikt
Nem rossz telefon, de azért érződik rajta, hogy ocsósított flagship.
Ha másban nem is, a kijelzőben mindenképp.
Munkatársam használja egy ideje, és egy Note 9, vagy Mate 20 Pro mellé rakva elég silány ez az amoled.
Oké, ennyiért el lehet nézni. -
Taranti
senior tag
Létezik-e olyan toll/app ami megakadályozza a képernyő elsötétülését telefonálás közben? Engem gyakran bosszant, hogy ha konferenciában beszélek több emberrel (headsettel, telefon az asztalon) és nem én beszélek, akkor mute-olom magam. De mivel pár másodperc után elsötétül a képernyő, ha én akarnék beszélni, akkor először fel kell oldanom, és utána mute kikapcs...
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
hyperspace
őstag
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
petipetya
nagyúr
válasz Emericus Max #35 üzenetére
"nincs rá lezsóidő"
-
greyslay
aktív tag
Megint olyan érzésem van, hogy a Oneplus 6 rol nem éri meg váltani, nincs nagy előre lépés 1 év után.
"embertelen ember munka"
-
hroberto
veterán
-
veterán
válasz petipetya #29 üzenetére
Nyilván globál rom van rajta, mindenféle nyitogatás és egyéb nélkül... te jó isten ez nem egy sufnituning bolt ez a hivatalos magyarországi xiaomi bolt...
jó hogy nem egyből nyitott bootloaderel kéred...
A telefon nagyon jó, de valahogy az én szívemhez a mix széria sokkal közelebb áll, mint a mi.
Ízlések és pofonok.
Üzenem a cikk írójának, hogy: "van egy olyan hatalmasra duzzadt, fanatikus rajongóbázisa, amelyik akár vehemensen is kiáll a márka ajánlatai mellett."---> és harapnak is ha kóstolgatják őket...Az eu dev-ben 06 havi a biztonsági patch.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
A gsmarena szerint van autófókusz az ultra széleshez is:
Finally, the third camera that's brand new for the Mi series is an ultra-wide-angle 13mm 16MP snapper behind a f/2.2 lens and surprisingly for an ultra wide camera offers auto focus.
Userek véleménye erről?Amúgy remek telefon. Ezért az árért pedig különösen parádés.
-
petipetya
nagyúr
válasz adamfriday #31 üzenetére
EU romon áprilisi, Globál romon (nálam) márciusi.
"nincs rá lezsóidő"
-
adamfriday
senior tag
"a frissítések pedig gyakran jönnek a Xiaomi telefonra"
Áprilisi a biztonsági hibajavítás szintje, kb májusban volt utoljára stabil update. -
blacko89
csendes tag
-
petipetya
nagyúr
Ami még szót érdemelt volna a
tesztben:
- a dobozban lévő töltő nem 27W-os
- EU vagy Globál rom van-e a saomiponthun vásárolt modellen
- a dobozban lévő tokból is kilóg a hátlapi kamerasziget, cserébe észrevehetetlen a telón
- a150 pedig a hivatalos ár, nyilván ebben a bemutató cikkben nem fogják leírni, hogy ennél olcsóbban, és/vagy 64 GB-os Globál modell is beszerezhető Kínából (nyilván nem jár hozzá 2 év gyártói gari, ezt érdemes mérlegelni)[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
pepe792
tag
"...128 GB-os tárolóval, bár a bővítés hiánya fájó"
Kinek nem szokott elég lenni 128 gb? -
Steve1207
veterán
Remek bemutató így gyorsan átfutva, külön öröm, hogy végre egy GCam teszt is belekerült összehasonlításként, mit is tudhat éjszaka a szenzor valójában
.
-
Gusztáv
addikt
Ez megint egy jó telefon lett. A kamerában megint léptek előre, bár az én igényeimet már a Mi 8 is 98%-ban kielégíti. A videó felvétel kimondottan erős. Akku méret is bőven megfelel nekem, úgyis minden este töltőre dugom. A Mi 8-ban talán 100 mAh nagyobb az akku, és nálam jobb üzemidőt produkál mint az A50 4000 akksikja. A vezeték mentes töltés is jó dolog. És mindezt tudja 150e Ft-ért, nem semmi.
Laci
-
Emericus Max
tag
Feleségem 1 hete használja nagy-nagy megelégedettséggel. Ennyiért tényleg best buy.
Érdekes, hogy a Mi9-en már magyar régió beállítással is működik az arc alapú feloldás, az én Mi Mix 3 telómon nem, csak ha átállítom a régiót EU-n kívülre. Szuper telefon, egyszerűen nem éri meg más csúcsmodellre kiadni 50-100e Ft-tal többet. Apple-t ne is említsem. Amúgy meg hol kapsz 2 év gyári garit, gyárilag tokot a dobozban. A Mi Mix 3 mellé gyárilag vezeték nélküli töltő is volt. Szóval nagyon kell figyelnie a többi gyártónak, mert jön ez a brand föl... Remélem később se fognak elszállni az árazással, mint az OP. Telefonért szerintem ennél több pénz már lehúzás... -
forgonati
őstag
válasz lordwolf88 #14 üzenetére
Mondjuk ez speciel tudja szerintem. Háló beállítások alatt van külön kapcsoló rá, dupla 4G mód vagy mi a neve.
Keelah Se'lai!
-
kbyte1024
veterán
Természetesen tisztában vagyok vele. KB 3teloval próbáltam. A mostani telommal simán van térerő. Lehet hogy ez már jobb vételi képességekkel van megaldva mint a kistesó.
[ Szerkesztve ]
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
blacko89
csendes tag
Az alapján amit írsz, akkor se kéne hogy netem legyen amikor nem telefonálok. Amúgy a telefonon van olyan funkció hogy kettős 4G. Ebből gondolom hogy mind2 slot tudja a 4g-t.
-
blacko89
csendes tag
válasz kbyte1024 #11 üzenetére
Nekem a digivel is csak ott nincs térerő ahol írják is hogy nincs lefedettség. Illetve a 2es metróban emlékszem nem volt térereje. Máshol működik rendesen. Egyetlen bajom, de szerintem ez minden telefont érint, hogy ha a telekomon beszélek, akkor a digin nincs net... Amint leteszem a telefont azonnal megjön minden üzenet ami neten jött volna.
-
3mb3r
tag
Addig olvastam, hogy noccs 🤯
-
Telda
addikt
Köszi a tesztet, már nagyon vártam!
A fotók szerintem egész jók, még az éjszakai is, sőt.
Az akksi gyengének tűnhet, de a felhasználói tapasztalatok alapján az SE csak 3000mAh-s és simán hozza a Redmi 4X üzemidejét, pedig annak 4000-es volt. -
blacko89
csendes tag
Sziasztok. Én 2 hete használom a telefont. Egy telekomos sim-el és egy DIGIvel. Sehol nincs problémám a térerővel, pedig voltam kempingbe is egy falu mellett. Ott nyilván a diginek nem volt térereje, de a telekom ugyanúgy ment.
Kérdés:
A gcamból melyiket érdemes telepíteni, mert 2 fajta is van? -
Noukoum
veterán
Már nagyon vártuk a tesztet, de igen én sem értem miért nem különösen ajánlott a mobil! 119e forintól kezdődik árukeresőn, ha ez nem akkor mi lenne az ilyen kategóriában?
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
kbyte1024
veterán
Kíváncsi leszek a felhasználók véleményére a térerő vételi képességekre. A Mi9 se-t visszakuldtem.3nap után, mert kaka volt a térerő vele. De botrányosan.
[ Szerkesztve ]
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Krajcsi
csendes tag
Én csak azt nem értem, hogy ha árukeresőn megkapom ezt a telefont 132.190 Forintért, akkor, hogy a viharba nem lett különösen ajánlott ezzel a tudással a felsorolt hiányosságok ellenére is.
Egyébként jó kis cikk lett, szerintem a telefon is kiváló ár/érték bajnok! -
veterán
Mely telefonokban van barométer, amiért a legtöbb tesztben említésre kerül?
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
hroberto
veterán
Na, ezt már nagyon vártuk!
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest