Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #9598 üzenetére
Hi, bocs hogy késéssel válaszolok.Nekem annó ez volt a "kódex/szentítás" így minden rom hibátlanul felment.
AOSP alapú rom telepítése :
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash latest firmware
flash rom
format data-yes
reboot system
Project 404-hez FlameGApps volt az ajánlott ,én még ekkor telepítettem utoljára mi9-re (FlameGApps-10.0-Full-arm64-20200609.zip)Tudom már visszatértél MIUI-ra, nálam még ő volt a nagy kedvenc: Parandroid
Itt leírás ugyanaz, de nem kell GAPPS-t tenni, mert már bele van integrálva.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #9596 üzenetére
Hi, otg-n kivül nem szoktál telóról telepíteni?
Én anno amikor format data:yes és szokványio twrp installt nyomom mindig telora másolok.
Most sajnos ötletem sincs, de anno nem a full zipet szoktam leszedni szerintem hanem a nano-t talán.[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #9594 üzenetére
Hi, elég rég volt már PE, de a hivatalos oldalt itt találod : Link
Régen nagyon szerettem a PE-t, amit még ajánlhatok az projekt 404.
PE-ből a pluszt szoktam feltenni, de már telót váltottam igy nyilatkozni az utolsóról nem tudok.A linkre kattintva xda forumra dob tovább ahol ha gond lenne a rommal akkor irják mi a baja
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9500 üzenetére
Már mindent
xiaomi vonalat egy időre hagyom, MIUI nem jött be custom rom-ot nem akarok próbálgatni egyenlőre.
Mi10-et néztem új/használtan , Oneplus 7T/ 7t Pro / 8/ 8 Pro /8T de sajnos ezek is 180-tól 250-ig mennek.
Most Pixel 4a vagy Pixel 4XL-t néztek vagy Oneplus Nord...ezek 150k-ig kijönnek.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9498 üzenetére
Én már kiszálltam az MI9-ből , szóval nem tudom tesztelni.
Topicba még benn maradok egy picit, hátha tudok segíteni másoknak.Méltó utódot még nem találtam, vagyis van csak ne kénye annyi plusszpénzzt hozzátenni
-
stigma
addikt
Hát ezt nemsokára kipróbálom/kipróbáljuk, szerintem hasznos lehet minden xiaomi felhasználónak: Xiaomi telefon eladás elötti teendők
Nekem biztos
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok kellene egy gyors segítség.
Telóm eladtam, újraflashelteük a telefonra a gyári miui-t, viszont indításkor csak az én MI fiókomba lépésselengedte a telefont továbblépni:
Én annó ebből a fiókból töröltema telót: https://i.mi.com/Most újra látom a mi9-es telefont, mivel beléptünk, most csináljak annyit hogy törlöm az eszközt, majd a sráccal a telefonon nyomunk egy gyári beállítások visszaállítását és megpróbál ő bejelentkezni?
Tanácstalan vagyok picit, soha ilyen hibát nem csináltam, viszont ez most eléggé bosszant.
-
stigma
addikt
válasz adamfriday #9427 üzenetére
Hi, folyamatosan romolgattam, de én többségében EEA-val használtam , illetve legtöbbször AOSP rommal.
Vasárnap hívástól számított 1 órám volt a backupra + kijelentkzezésre mert a vevőnek sürgős volt és mondta mindegy mi van rajta neki úgy kell
Én többször visszakérdeztem, hogy visszategyem a MIUI-t vagy sem , azt mondta nem szüskéges. 2 idegesítő dolog volt neki Project 404 alatt :
- Facebook-on mikor hívnak akkor nem nyilik meg ki hívja és nem tudja felvenni
- SMS-ek lassan mentek el neki.Életemben sosem hívtak face-n nekem életidegen , sms alkalmazásom ami be volt állítva nekem tökéletesen ment az alap.
Akkor megy fel az EEA szerintem.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kis segítséget kérnék tőletek, mivel eladtam a telefonomat, így az új tulajnak segítek visszatenni a MIUI-t a telóra, mert jelenleg Project 404es rom van rajta.
Miflash-el fogom csinálni, melyet innen leszedetek vele: Link
(Xiaomi_Flash_20181115.zip - Latest version)Fastboot romot melyiket ajánltok?
Ahogy olvasom ezt a fajtát nem ajánljátok:[Mi 9 – EU Stable V12.0.4.0.QFACNXM]
Én az utolsó EEA-n gondolkodom hogy felteszem neki :V12.0.2.0.QFAEUXM
Természetesen a linken lévő 3.2GB-os rom kell nekünk.
Feladat csak annyi így sorban hogy:
- Teló fastboot módba tenni majd csatlakoztatni a gépet usb-vel a telóhoz
- gépen rendszergazdai módban elindítani a mi flash-t majd tallózni a romot (elötte természetesen a zip-et kicsomagolni egy mappába)
- Alul mi legyen kiválasztva? clean all and lock (flash_all_lock.bat) : ezzel törlöm a TWRP-t ami nem baj szerintem, mert custom romot nem hiszem hogy fog többet feltenni.
Így jó a leírás ugye?[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy ahogy nézem a ROM-ot újra visszaállítottam alapra, bejelentkezett az új tulajdonos, viszont a biztonsági pin-t melyet TWRP-ben beállítottam át kellene állítani, mert még a régi enyém van benne.
Ezt az alábbi pár fájl törléssel lehet orvosolni ? Link....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziatszok.
Goyrskérdésem lenne , mi9e-l kalcspatban:
1. Hogy tudom deakticálni a userem a Mi fiókom alól? Ezt találtam
"i.mi.com-on tudod törölni a készülékeidet, bejelentkezés után. "2. Gmail 2FA: Itt elég ha a telót kiveszem a Gmail/ biztosnág saját eszközök alól?
Mi fiókba belépve csak a tabletet írja, hogy be vagyok jelentkezve.
Porject 404 rom van a telón amit majd resetelek az új tulajdonosnak csak nem akarom megszivatni.
MIUI esetén ugye ha bejelentkezem, akkor kell aktiválni a telót, namár most mivel nem az van rajta, és nem látom az eszközeim között, akkor elvileg nem lesz gond vele ugye?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Just_Reboot #9347 üzenetére
Hi én is mint (#9348) Black&White kolléga hogy írja ezeket ajánlom ezek közül szemezgess.
Mindhárom említett rom jó, viszont:
- Project 404:
-FaceId nincs minden más tökéletesen fut. TWS fülessel (Soundpeats Air) a legjobban ennél a romnál tudtam élvezni a zenehallgatás előnyeit. Itt egy Moto Audi vagy micsoda az alapértelmezett.
- Banki appok mennek (Simple, otp, otp szépkártya) root nélkül isPE és Bliss:
- FaceId van
- Banki appok mennek (Simple, otp, otp szépkártya) root nélkül isNekem annyi észrevételem van/volt hogy AOSP esetén jobb a zenehallgatás mint másoknál illetve tisztábban értettek a fülessel ha beszéltem.
Üzemidőben ugyanolyan kb mindhárom AOSP (most Project 404 van nekem a 2020.08-as havi).Ezenkívül igaz csak én használtam sokszor, de a Paraandoid is ajánlott részemről, sajnos ha jól emlékszem akkor nálam valami baj volt anno mert 4G alatt eléggé merült.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9341 üzenetére
Hi, lehet kezdetni Porject 404-nél ez volt a hiba , erre pontosan nem emlékszem már mert utána mást flashlemem vagy újra a Project404-et és akkor működött.
FW igen hibás látom, ez meg egy régi copy-paste ahol bennemaradt a régi verziós FW.Köszi hogy észrevetted.
-
stigma
addikt
válasz Just_Reboot #9335 üzenetére
Hi, igen kell, nekem ez a ,,szentítás"
flash twrp => ezzel ugye megvagy
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash 11.0.8.0 firmware
flash rom
format data-yes
reboot systemÉn volt már hogy kapkodtam és a 2. format data: yes nem volt meg és azt eredményezte hogy nem volt mobilnetem (PE vagy Project 404 rom esetén)
-
stigma
addikt
Hi, lehet csak én vagyok a problémás, de 12.0.2 EEA alatt eléggé melegedett a teló és annyira az üzemidővel sem voltam elégedett, ezért az utolsó Project 404-et feltettem, eddig rendben minden (fél nap után)
FaceID nincs, de a többi minden rendben megy pl.: gyorstöltés, appok nyitása, nincs FC.Annyi érdekesség még, hogy audiora valami Moto audio az integrált app és kijelenthetem, hogy klasszisokkal élvezetesebb zenétt halgatni mindt más AOSP vagy MIUI romokon.
-
stigma
addikt
válasz dilajoska1 #9283 üzenetére
Hi, hát akkor tesztelheted is , mert kijött az új.
Blissrom - Mi9Telepítés menete: (AOSP alapú rom telepítése )
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash firmware => ide nem tudom új vagy régi FW kell.
flash rom
Kivételesen kell GAPPS én nano-t szoktam
format data-yes
reboot systemAz biztos ha nema legfrissebb 12.12-t teszed akkor így vannak a fájlok:
ROM: Bliss-v12.11-cepheus-OFFICIAL-20200824.zip
FW: V12.0.1.0.QFAEUXM => hivatalos oldali FW[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9281 üzenetére
Én is úgy gondoltam ha nem jönne be Project 404 akkor Bliss wissza TWRP-ből, majd utána install to zip és csak az új romot tallóznám be.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9276 üzenetére
Hi, köszi az infót.
Mivel szerintem MiFlash darálta a TWRF-m újra felpakolom és akkor a Project 404 lesz terítéken a régebbi FW-vel : V12.0.1.0.QFAEUXMBliss eseté 12.10vel dirty flash az ajánlott ugye?
Mert ha Project 404-el gond lenne akkor TWRP-ből 12.10-et felpakolom backupból de akkor már frissíteném ha lehetne.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Akkor ötletet kérek tőletek mert AOSP => MIUI után megyek vissza AOSP-ra , és az alábbi terveim vannak, hogy valamelyiket felteszem a sok közül:
- Bliss: TWRP mentésben van 12.10-es verzióm de gondolom OTA-n nem tudom majd frissíteni 12.11-re ami a legújabb
- Project 404 : Tiszta telepítéssel tettem fenném fel
- Parandroid v4: 5-ös lassan a láthatáron, de még csak devek vannak.PE-t egyenlőre kilövöm.
Bárkinek az alábbi romokkal van valami tapasztala, a mostani friss buildekkel?
Bármilyen friss AOSP-ot teszek gondolom keressek frisset és ne ezt tegyem fel ugye?
Ez volt meg nekem utoljára: V12.0.1.0.QFAEUXM
Ez a legfrissebb ahogy nézem : V12.0.2.0.QFAEUXMVálaszokat előre is köszi.
-
stigma
addikt
Hát picit vegyesek az érzelmeim 12.0.2.0 EEA-val kapcsolatban.
Otthoni wifin jó az üzemidő = > 50%-os akkuhasználat, közel 3órás SoT
Reggel felkeltem, bluetooth füles zenehallgatás 30 perc, Okosóra szinkronizáció folyamatos, és kb délre már 20%-on vagyok, olyan mintha mobilnetet nem szeretné a ROM.Hétvégén megy vissza valamelyik AOSP rom, Utolsó Bliss vagy PA v4.
-
stigma
addikt
válasz Gyarmati_ #9227 üzenetére
Hi, én csak akkor szoktam rátölteni, ha már 20% alatt van és akkor is hagyom feltölteni 100%-ig.
SoT-t sokáig én sem néztem, de ami már baromira merül az azért idegesítő.
De Chrome-al teszek egy próbát még egyszer[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Gyarmati_ #9221 üzenetére
(#9221) Gyarmati_ , (#9222) juve600 , (#9223) Black&White :
Inkább írok mind hármotoknak
MIUI 12-n maradnék vagy más AOSP romon, szóval PE+ jó lehet, de mára mást terveztem nem telefon buzerálást, ház ez van
Bliss megvan TWRP-be, szóval lehet visszahúzom, mert ez így kuka.Mondjátok meg nekem kérlek, Chrome-ot használva mit állítotok be?
Chrome esetén használtok akkukorlátozást?
Chromeból a dev-et ahsználjátok vagy simát?
Én 1 óra Chrome után tök mindegy milyen ROM-on voltan 10-20%-ot leevett az akksiból, azért álltam át Opera-ra.Lehet már megint nálam van user error , de most melóban sajnos nem tudom újratenni a telót
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Rajtam kívül használ valaki 12.0.2.0 EEA romot?
2-3 napja van fenn, csak wifin olyan 3,5 óra volt az első SoT telepítés után.
2 napja melóba hordom, de valami baromira merül, igaz folyamatos bluettoh szinkronizáció van az órával + 4G.Ma eddig tegnapi feltöltés óra 50%-os akksi használatal mellett az SoT kb 1 óra 30 perc, amiben van 30 perc hívás is...
Nincs kedvem most Custom Rom-ot használni de lehet valami régebbi PA-t vagy utobbi Bliss visszateszek TWRP alól mert ez nem kóser így.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Roland0224 #9207 üzenetére
Hi, köszi az infot, szerintem nem ez lesz a hiba.
Alváskor az ágy mellé teszem a telot, kijelzővel felfele hogy ki tudjam nyomni.
Kb 10fajta romot használtam már a telot, soha nem volt ilyen bajom, remélem a beállitásoknál az az egy csuszka gondja volt.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Amúgy egy gyorskérdés: Ha VoWifi és Volte kódokat beírom, menüben bekapcsolom őket, és telefonáláskor nem jelenik meg semmi ikon akkor még a szolgáltatónál jeleznem kell hogy ezeket használom ugye?
Mert lehet hogy ott le van tiltva.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz baitsee23 #9186 üzenetére
Hi, nem +1-ben vagyunk?
Asztali gépen más időzóna van UTC+1 amit használok, és automatikus
+2-ben van Brüsszel, Belgrád is ami a nekem való?Kipróbáltam az általam beállítot +1re és 7.30-as ébrsztésre , eddig működött.
Most nézem, volt egy ilyen az órán beállítva , hogy Automatikus Otthon óra, amivel más időzónát lehet beállítani...nem is értem miért volt automatikusan bejelölve és másik zóna magadva....
Ébresztőórának nem a MIUI féle órát használom hanem gondolom valami custom romról maradtat , szóval ha neked nincs is ilyen menüpont ne keresd[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9183 üzenetére
Hi, első nagyobb hiba előjött, nem ébresztett az óra reggel
Ahogy nézem, és nem is tudom mért az ébresztőóra alapértelmezett beállítása más időzóna volt (GMT+4:00), ehelyett most beállítottam (GMT+1:00) London, dublin-ra, kváncsi vagyok jó lesz vagy sem.
Életemben nem kellett ilyet állítanom, de ez elég fura volt reggel.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9178 üzenetére
Hi, nah én nyertem, feltettem
Eddig gond, probléma nincs a 12.0.2 EEA-val.
Appok, böngészés, gcam jó, SoT majd 2-3 nap múlva.Most tényleg nem akarok szórakozni a telóval mert lehet váltani fogok és már nincs kedvem romolgatni
-
stigma
addikt
Sziasztok.
A sok AOSP után nagy valószínűséggel visszaállok MIUI-ra. Innen leszedtem a Recovery-t és a fastboot verzsönt: Link
Menyikkel járok jobban:
1.TWRP-ből a szokásos törlés után batallózom ezt:
Mi 9 EEA Stable Recovery V12.0.2.0.QFAEUXM2. Miflash-el flashelem a telóra, mikor fastboot-ban van:
Mi 9 EEA Stable Fastboot V12.0.2.0.QFAEUXMEmlékeim szerint már mindkét megoldást csináltam régen, de nekem a 2. verzió rémlik.
Amúgy EEA-n tudom állítani a mobilhálózatot, hogy GSM/LTE/WD... vagy csak annyit hogy 4G előnyben részesített?
-
stigma
addikt
Hi, leírás alapján próbáld meg a PE plus-t vagy az általam ajánlottakat.
Sok mindenkinek a Parandroid nem jön be de nekem annó a v2 bejött nagyon, azért mertem most is a v4-et feltenni.
Én Chrome-ot elengedtem, mert elég sokat böngészek, nekem kb 1 óra plusz időt adott ha Operara váltottam.döcögés nálam nem szokott lenni ilyen hamar , max pár hét után.
A döcögést a ,,dc dimming" vagy micsoda is okozhatja, de a fórumba szokták írni mit kapcsolj ki.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
MIUI után nekem felüdülés volt, mert szeretema stock romot.
Én PE Plus-t szoktam feltenni, segédet ahogy tudom kikapcsolom mert idegesít.
AI gomb (Bal oldal) elvileg valahol lehet tiltani asszem, de lehet rosszul emlékszem mert több AOSP rom is van amit feltettem pl.: Havoc OS, BlissRom, Derpfest,PE,... valamelyikben biztos ki lehetet kapcsolni.
Többiről nyilatkozni nem tudok sajnos, mert nem szoktam állítgatni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, nekem a telepítés menete az alábbi AOSP ROM-ok esetén:
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash firmware
flash rom
format data-yes
reboot systemPixel-nél nekem mobilneten nem volt egyszer de akkor én csesztem el, mert formad data a vége elött nem volt. Probléma igen, xda-n énis megtaláltam, amire megoldást is van ha jól nézem.
Pixel-t most nem tettem, most Bliss Rom van fenn ami jó szerintem, fagyás ilyesmi nem tapasztam. Én Még Project404-et ajánlom illetve Parandroid v4-et.TWRP-ből melyiket használod? én szinte a legújabbat asszem a 3.4.0.0
TWRP-ből az alábbi ajánlott, ez pár hsz-el előrébb van mint amit linkeltem xda-n:
TWRP is 3.4.0-0-cepheus-mauronofrio , FW-ből a 12.0.1-es verzió....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9048 üzenetére
Hát igen írtad is,hogy király lett.
Hát most a sorrend az az lesz: kaja, iszok egy sört , aztán felnyomom valamelyiket de cseszekedni nincs sok kedvem vele, mert 2 laptopot meg kell még javítanom/újratenni....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9046 üzenetére
Igazat megvalva most tanácstalan vagyok.
Gyors szedtem le egy nano GAPPS-t majd azt feltettem, nem rosz a Bliss igaz volt egy restart-om, de attól függetlenül király.
PE-t feltettem, azzal indított, hogy a belső tárhellyel probléma van, sebaj, tötöltem mindent és újra feltettem ugyanez a baj.
5 perc alatt volt 3 restart, szóval ez nem az én napomMost inkább kajálok egyet mert délelött már elegem van a telefonból, aztán meglátom melyet tegyem fel. Lehet ebből egy Xiaomi eu tom lesz:
xiaomi.eu_multi_MI9_V12.0.3.0.QFACNXM_v12-10.zipVagy próbálkozok a Bliss-el egy kört, appokat meg újra beállítom és meglátom mi lesz.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9041 üzenetére
Hi, sikeresen feltettem, de ahogy nézem ehhez kellene tennem valami GAPPS-ot ugye, mert elsőre nem tettem fel, olyan furcsa volt, hogy az elején nem kéri a bejelentkezést, mert bejön a droid egyből.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9041 üzenetére
Hi, köszi.
https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/cepheus/
Global : V12.0.1.0.QFAMIXM
Europe: V12.0.1.0.QFAEUXM
Chinna : V12.0.3.0.QFACNXMEzt a 3-at találtam, gondolom global vagy Europe kell.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9020 üzenetére
(#9020) Black&White : Most akarom feltenni a Bliss-t lesuzedtem már a hivatalos oldalról.
Milyen FW-t tegyek fel? Install menete gondolom ugyanaz mint más AOSP romok esetén(#9021) juve600 : Új PE-hez milyen FW-t használsz? tudsz dobni egy linket?
-
stigma
addikt
válasz Black&White #9029 üzenetére
Hi, igen csak ahogy emlitettem remélem ez müködik.
Előző rom esetében (project 404) feltettem a root-ot, engedélyeztem a migration app-ot hogy rootként fusson majd csináltam a fontos appokról egy backupot.
Ezután PA v4et feltettem, rootoltam, majd próbáltam visszatölteni de sajnos csak az apk települt igy megszívtam sajnos.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz baitsee23 #9027 üzenetére
Addig egy jóhír, szerintem kelleni fog a root
Tableten próbálkozom, majd nyomok rajta a napokban egy teljes újraindítást, de ha minden appot kiválasztok, akkor az APK-ról + External data-ról tudok mentést csinálni, de ha Complett Data kell, akkor kéri a root-ot sajnos.
Nembaj, mert TWRP-s mentést csinálok és kipróbálom a napokban.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz baitsee23 #9025 üzenetére
Hi, köszi leszedtem.
Majd megnézem hogy hogyan működik, mert 1 perc alatt melóban még új nekem , de csütörtök fele csinálok egy TWRP mentést a mostani rendszerről, ha gond lenne akkor vissza tudjam tölteni.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
(#9021) juve600, (#9020) Black&White :
Bliss-t még ucssem próbáltam ki, PE-ben akkor ismét van remény hgy jó lesz/lett.
Amúgy kérdésem az lenne ti mivel mentitek az apk + data adatokat?
Gondolok itt arra, hogy mondjuk az órám appja a Wear, melyet konfigurálnom kell mindig amikor romot teszek fel, és az órát resetelni.Ugye ez csak úgy megy, hogy rootolva lesz/van a teló amit meg is tettem a múltkor, majd Migration vagy swift backup-al lementettem kb 10 appot amit nem akartam újra bejelentkezni/konfigurálni pl.: Face,Insta, Wear, OTP, Simple, stb és mikor feltettem az új romot, rootoltam majd megpróbáltam visszatölteni csak az adatokat töltötte vissza, data nem volt így mindenhova újra kellett bejelentkeznem.
Erre valami ötlet ami működőképes?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
(#9018) adamfriday :
Hi,köszi az infót nem sos-s meló után ha hazaértem énis keresgetek.Sziasztok, milyen mostani frankó kis ROM az ajánlott?
PA v4 mobilnet alatt durván merül, sima wifi használatban elég jó, de mivel melóban nincs wifi ezért így nem a legjobb sajnos.Új PE kinn van azt láttam, remélem juve600 jókat fog róla mondani
ezenkívül valami más ajánlott ROM?
Project404-nek ahogy néztem jött ki új verziója, próbálta valaki?[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Nem tudom mitől függ, de custom rom-on megy a györstöltés az alábbi 2 eszközzel:
Baseus Quick Charge 20W QC 4.0/3.0 : Link
Baseus USB Type C Cable To USB C : LinkROM az Parancroid v4-es. Emlékeim szerint írtátok, hogy Type C- TypeC esetén valami driverhiba van és nem fog menni.
-
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8961 üzenetére
Hi nekem eddig a PA v4 beváltotta azt a reményt a mit vártam igaz még sokat Nem strapáltam csak wifin.
Restart, FC még nem volt , bluetooth fülesemmel is jóban van
Project 404re kiváncsi lennék milyen de most nagyon nincs kedvem romolgatni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8957 üzenetére
Hi, én urnyx05 -t használok, pontosabban ezt: GCam_7.3.018_Urnyx05-v1.7-fix.apk
Sokáig 7.2-nél marian féle xml-t használtam, most urnyx félét, meg volt már best.xml is
Képek szerintem kjókat készít, annyi idegesítő van, hogy hdr+-ban készült képek esetén kb 2-3 mp mire elkészíti.
Igen és szenzornak vagy minek nema pixel 2-3-at választottam hanema IMX586 vagy micsodát.De kb amióta feltettem a PA v4-et igazából nem is próbáltam mást, most látom pár verzsön már jött ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz adamfriday #8908 üzenetére
Hi,köszi szépen akkor jol válaszottam.
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Végre valahára megjött a töltőm, amit rendeltem, viszont elég durván tölt (30%-100%) ~30 perc (Baseus fej + gyári kábel)
Töltőm: Baseus Quick Charge 4.0 3.0 USB
Ilyen Blitzwolf kábeleket rendeltem hozzá:
Type-C - Type-C
USB - Type-C
Blitzwolf BW TC18 TPE 5A
Sajnos az utóbbi (BW TC18 TPE 5A) kábellel beszívtam, mert csak lassan töltő a telót,
Szerintetek melyikkel töltsem?
Az akksi azért jó forró mire feltölt, ez mennyire gond?Telepíteni PA-t ma fogok, majd napokban nyilatkozom róla, mennyire jó lett a ROM.
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8881 üzenetére
Hi , még nem de elgondolkodtam rajta.
Képet nem találok róla, 8 óra SoT volt a amit láttam képpel bizonyítva de az is hihetetlen számomra.
Nekem a max 5 óra SoT volt , amit ki tudtam hozni belőle.
Kedd magasságában rászánom magam valamelyikre (Crdroid 6.8 vs PA v4)....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8874 üzenetére
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8869 üzenetére
Hi, köszi án már nagyon régóta ezt vártam
v2-t szerettem nagyon, de bluetooth probléma volt, viszont v3 kimaradt valamiért.
1-2 napot azért várok vele hogy nagy kiba ne legyen, és olvasgatom a XDA/Telegram topic-ot ,remélem semmi baj nem lesz vele.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Szaisztok. Olvastam MIUI 12 alatti elég szar töltésről, ami nem gyári kábellel történt
Projekt 404 ROM-on vagyok ami frankó meg jó, de tegnap a Type-C töltő magadta magát, nah mondom itt az ideje valami fasza kábelt használni (Blitzwolf BW TC18 ) , melyet az eredeti adapterbe begudtam és olyan volt mintha usb-ről tölteném a telót.
fogtam egy Ugreen Type-C-s sima kábelt azzal meg rohatgyorsan töltötte.
Van erre valami okosság vagy foadjam el a tényt hogy az újonan rendelt kábellel töltsek más eszközt?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Aki telóra AOSP alapú romot szeretne, ajánlott a Project 404 (XDA) ROM.
Wifin kb 50%-ot 2,5-3óra SoTval hoz le, napi mobilnetes használatban ~4 óra SoT (csak mobilnet + folyamatos BT kommunikáció).
A rendszer elég gyors és görülékeny, Audinak valami Moto Dolby-s app van amivel kimondottan jó zenét hallgatni.(BT - Soundpeats Air füles)Restart, fagyást még nem tapasztaltam, egyetlen hátránya, hogy nincs FaceID.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8717 üzenetére
Data toggle alatt mit értesz?Megvan, a mobilatad jelre hosszan nyomtam, de általában hozzáférési pontok néven futnak, most olyan nincs.
APN-ek valamely romok esetén rosszul vannak nálam Telefnornál definiálva ezért baromira gyorsan merült pőárszor a telóm. Ezért a feseslegeseket törölni szoktam.
Mobil előfizetésre ha bárhogy rányomok ezt kapom.Oké megvan...így sokatik próbálkozásra..ki kellett kapcsolni azzal a módszerrel amit mondtál az Mobiladatokat és akkor engedett mindent beéállítani.
Köszi, ma is tanultam újat[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8713 üzenetére
Nálam volt most random 2 , megutanm, és feltettem a 404-et de picit fura elsőre.
FaceID nincs de már megszoktam, illetve nem tudom beállítani még ezeket:
- Mobilhálózat: GSM/WCDMA/LTE
- Felesleges APN-ek törlése....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8702 üzenetére
oks, köszi, csak fura volt mert hivatalos oldalt megtaláltam, XDA-n nem találtam meg, Telegram-on még nem néztem.
Én a legtöbbször telepítésnek vagy itt kérdezlek titeket vagy XDA-t nézem.Linket köszi, azóta van 1 nappal frissebb verziós 711-es verzió is azt is lekaptam, aztán pénteken kiderül milyen a Project 404 vagy a Bliss
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8700 üzenetére
Hi, hát mindig kellene várnom 1-2 napot, de sajnos türelmetlen vagyok, mert az aktuális rom sajnos elég szar.
Telepítés menete ugyanaz mint AOSP esetén?
Fw integrálva van, vegy elötte a FW 12.0.1-et tegyem fel?Project 404-re már ráfeszültem, első körben az lesz, aztán ezt a Bliss Rom-ot meglátjuk.
Xiaomi Mi Pad 4-re is van ilyen rom még nem mertem feltenni, de az xda-s kommenteket olvasva az is elég jó.Köszi a linket.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz anonymus89 #8695 üzenetére
Hi, örülök hogy megy. Még ötletem az lett volna első körben, hogy az mi band-et reseteld, ha van ilyen rajta, de ezek szerinte a probléma megoldódott.
-
stigma
addikt
válasz anonymus89 #8690 üzenetére
Hi, kezdjük ott mi vana telón? Gyári MIUI vagy custom rom?
Ha már egyszer volt párosítva, akkor próbáld meg törölni a párosítást majd újra csatlakozni, esetleg lehet az mi fit app az ami szar.
Apkmirror-on esetleg leszedhetsz régebbit hátha azzal menni fog: LinkElső körben más ötletem nincs, miBand-em régen volt mikor megjelent akkor ilyesmit nem tapasztaltam.
-
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8680 üzenetére
Mi volt a gond?
Én reggel a szokványos telepítési metódussal csináltam eddig rednben volt minden:
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash firmware
flash rom
format data-yes
reboot systemMobilnetet azonnal kipróbáltm a minden rendben volt, hívást még próbáltam.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8673 üzenetére
Hi, fudebaró az oldal, igaz valószínű valami template-et használnak,de akkor is.
Hát akkor úgy érzem, hogy maradok az AOSP vonalon PE és majd Project 404 lesz amit váltogatni fogok
Majd 3-4 nap múlva többet mondok addig nyüstölöm a PE-t, aztán meglátjuk mit hoz az idő múlása[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8664 üzenetére
Hi, új PE-hez tudsz adni valami linket, azt megköszönöm, mert a hivataloson folyamatosan error-t dob. => Failed to get build info
FW-t innen kiszedtem (Link) , telepíteni tudom már , de rom nélkül nehéz.Project 404 igaz a végéhez ért,de nem lenne értelme feltenni, mert üzemidőben baromijót dobott?
Nem tesztelted? XDA-n kókat írnak róla.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Criminal017 #8659 üzenetére
(#8659) Criminal017 : Hát nekem azzal baj nincs ahogy nézem. Én adok még neki 2 napot , este pár dolgot megint törlök hátha jó lesz, ha nem akkor 2 nap múlva teszek fel PR-t vagy bármi mást.
(#8660) dilajoska1 : Hát habár valami akksik programmal rákukkantok, de kb 2 hónapja néztem utoljára akkor azt írta kiváló az akksi.
-
stigma
addikt
válasz dilajoska1 #8657 üzenetére
Hi, szerintem nem, mert5-6 hónapos a teló max 8, de akkor sokat mondok már.
Én szoktam szívni azzal is mostanság ha nem állítom be a Mobilhálózat: GSM/WCDMA/LTE-re akkor minden rendben szokott lenni, de ugye itt nem lehet.
Általában ezeket beállítom minden rom esetén :
https://prohardver.hu/tema/re_xiaomi_mi_9_egy_hijan/hsz_8173-8173.htmlLehet megy majd vissza a PE, hátha jó lesz, de most inkább nem fogom megírni a forumba hogy jó mert akkor elba***dik
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Énis mint Criminal017 kolléga picit küzdök a MIU 12-vel , pontosabban 12.0.1.0 EEA (QFAEUXM) van fenn, minden szokásos beállításom ugyanaz, amit szotam AOSP alapú romoknál kivéve a mobilhálózatot - mert azt ugye nem lehet beállítani - és mégis elég durván merül a teló. kb ~3-3,5 óra SoT jön össze bármit csinálok. Melóban csak mobilneten tudok lógni, folyamatos bluetooth kapcsolat van amit használok az okosórámmal. Tiktok-ot én is leszedtem, igaz nem is használom, de annyival nem lett jobb. Valakinek bármi ötlete mitől lehet?
Dalvik cache törölve, korlátozva vannak az appok (face,youtube,insta)... és még igy is szar.
Illetve a Messenger értesítésem valamikor 30-40 percet késve jelennek meg.Valakinek hasonló?
(#8653) Criminal017 :
Megoldódott a merülési probléma?
(#8655) HawerKing
Én stocknak mondom a EEA és global romot is, most igen az van fenn de szerintem nemsokáig, jön helyette PE, vagy Havos OC vagy bármi más.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
(#8624) kano : sok telefonom volt, de HTC-m sosem, viszont lehet a Sense a hibás.
Ahogy Laci.M írja igen, ha előrefele lépdelsz akkor sokat nem biztos hogy észreveszel, de ha ,,hátrafele" akkor ezekszerint észrevehető.
Azt tudom érezhető ugrás volt snapdragon 820 körül meg talán 835 de akkor ezekkszerint 855 vs 835 is már érezhető.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8619 üzenetére
(#8618) Black&White :
(#8619) juve600 : ok, hát akkor kuka sajnos. EEA jobb mint az utolsó Eu Stabil amit linkeltem? xiaomi.eu_multi_MI9_V12.0.2.0.QFACNXM_v12-10.zip....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Este ráveszem magam hogy feldobjam, kíváncis vagyok rá milyen a Projekt 404.
XDA alapján ha jól nézem akkor nem kell neki FW?Clean Install
- Backup all your data (Important)
- Wipe /system, /data and cache.
- Flash the ROM + GApps (Download link below)
- RebootAkkor kb csináljam úgy mint PE esetén csak ugye FW-t kihagyom.
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásolflash firmware
flash rom
+ GAPPS nincs integrálva, szóval nekem kell (FlameGapps)
format data-yes
reboot system....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #8615 üzenetére
hát holnapoig alszok egyet rá, hogy MIUI 12 EU stabil vagy ez menjen fel, mert egy ideje szemezgetek vele
Köszi, hogy linkelted.
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8604 üzenetére
Alaphelyzeten kívül mindent próbáltam, de semmi.
akkor csesződött el megint, mikor beírtam, hogy minden rendben van , de msot tényleg, azóta zuhanórepülés, és mindent néztem de azt az 1-2 apróságot leszámítva amit írtam nemtudom mi baja lehet.App-ok beckupjának kipróbálom a Adroid Assistan-t ot meg a App Backup & restore-t, kívácsni vagyok vele mire megyek
Beállítom majd a telefont újként és nem az micloud-ból fogok szinkronizálni, hanem leszedem ezt a 2 appot, és az backup-ot elvégzem a belső memóriáról..kívánci leszek milyen lesz
-
stigma
addikt
válasz laci laci #8601 üzenetére
(#8601) laci laci , (#8602) Roland0224
Ha jól látom ez az: xiaomi.eu_multi_MI9_20.7.2_v12-10.zip
Időm igaz csütörökön lesz csak de addig csak kibírom valahogy.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok, akkor jöhet az új Rom sajnos, mi az ami stabil és jó?
Ahogy olvasom vagy a utolsó stabil EEA (ami talán 12.0.1.0 ha jól emlékszem) vagy esetleg az utolsó xiaomi.eu (20.7.2)?
Esetleg még van Eu stabil : xiaomi.eu_multi_MI9_V12.0.2.0.QFACNXM_v12-10.zipSajnos PE max 2,5 -3 óra SoT-t tud, valami nagyon beakadt a háttérben, illetve az akku statisztikába dob olyat is a statisztika, amit nem futtattam vagy ami nem létezik pl.: speedtestet még 3 napja futtattam azóta többször is restartoltam vagy megjelent egy -5 nevü app, ami 3%-ot fogyaszt
Wifi 4,5-5órához képest most elég durva drain lett ami 2,5 -3 óra.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hát én ,,telefonfüggő" Snapdragon 801-es proci óta vagyok, kb 1 max 2 évente telót cserélek, de most dilemmázok, mert kb az elmúlt 2-3 év processzorai 835,845,855,855plus, 865 már annyival nagyon sokat nem adnak/változtak, igaz az új 5G-t hoz. E
Egyenlőre ugye itthon bevezetés alatt van 1-2 nagyvárosban, viszont a kijelző fontos nekem, hogy jó legyen. Ram tök mindegy csak több legyen mint 4GB, viszont ez már a középkategóriában is megvan.
Most kb az mi 10-ben a 90Hz-es kijelző miatt kellene egy jó nagy összeget kifizetni amit nem nagyon akarok, és egyenlőre nem is váltok...csak minden nap megnézem milyen eladó telefon van apro-n....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, hát sajnos a PE-vel valami gond van mert atom módon merül...30%-on vagyok 2óra20perc SoT.
Amit nem értek ha wifi-n van akkor jó , ha mobilneten akkor elég szar az üzemidő, minden más változatlan sajnos.Úgyhogy körbenézek pár AOSP romok terén, ha nincs más akkor valami MIUI12 fog felmenni más ötletem nincs.
Amúgy PE este 1 max3%-ot esik, de nagy átlagban 1-et, FC-k nincsenek hála isten kár lesz megválni tőle sajnos.
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8545 üzenetére
Igen még mindig jó, habár a múltkor is megírtam hogy frankó minden aztán másnapra elba**dott
Wifin kb 5óra az SoT, de most mobilnettel szerintem 4nél fog megállni kb, igaz most elég jól használom: 53%-on van az akksi, 1:45perc az SoT eddig, de
- Folyamatos 4G, órával reggel 7 óra bluetooth kommunikáció
- kb 40-50 perce megy a hotspot mellette ami azért meríti rendesen
- Átlag napi netezés reggel és nyomkodás eddig.PE egyenlőre marad és jól állja a helyét, igaz lehet MIUI12-vel jobb lenne esetleg custom kernellel is de most nincs időm ilyenekkel foglalkozni sajnos.
-
-
stigma
addikt
amiket néztem gyorsan:
Xiaomi Charger 27W : ~ 10 dollár => Link
Xiaomi Charger 18W : ~ 8 dollár => Link
Baseus 24W : ~ 7 dollár => Link
Baseus 18W : ~ 4 dollár a sima usb-s (első) => Link
gondolom a legjobbana 27W-os gyorstöltéssel járok, de gondolkodom, hogy 1-1 darab 24 és 18W-os Baseus-t kipróbálok.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
(#8448) juve600 :
Lekopogom nekem még bajom nincs vele, 25%-on kezdtem el tölteni, csak wifin volt és 5 óra SoT-t hozott ki. PE 06.25-i verzióm van azóta 2x töltöttem ami nem rossz, szerintem mobilnettel + foylamatos bluetoooth szinkronizációval olyan 4 óra meglesz.Ismerösöm vett Mi9-et céges telónak, viszont most hogy átugrott hozzám és tölteni kellett a telóját, észrevettük az én töltőm nem gyorstöltős.
Mit ajánltok? Baseus, Orico, Ugreen, Anker?...Max kb 4-5kt szánnék rá.Az övé amit kapott hozzá: mdy-08-ei (itt rá van írva hogy 9V-os verzió)
Az enyém: mdy-09-ew (enyémre sima 5V)....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8438 üzenetére
Már megy is a konfigurálás, ezer köszi.
Viszont a 2.es lépésben inkább azt választottam, hogy TWRP-t flasheltem, vmbeta-t kihagytam, majd TWRP alól install majd img(recovery-vel) újra telepítettem és jó lett.Egy érdekesség, ilyet még PE alatt nem láttam:
MIUI alatt ugye az utolsó mentés esetén visszahozza a beállított asztalodat, melyik ikon hol volt, viszont most PE alatt is visszahozza szépena pár nappal ezelötti PE-s beállításomat.
Ez igy király, mert utáltam mindig rendezgetni az ikonokat[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #8436 üzenetére
Uha, hát reggel kell a sorrendiség, igaz már egy kávét benyomtam:
0. lépés: Miflash => 11.0.9
1. lépés: ujra kell unlockolnom a telót ha jól emlékszem
2. lépés: vmbeta + twrp 3.4
3.lépés: tegyek fel TWRP alól egy mostani devet (mondujuk ezt 20.6.18), majd restart recovery
4. lépés: AOSP alapú telepítés , FW-t innen nyúltam, igaz ugyanaz mint az enyém.Jó kis napnak indul
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest