Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nekem volt több felvetésem is, de azt mindenki (te is, te kis hamis, hogy baromozhass) ügyesen átugorta, nehogy a szép világképébe belerondítson: az egyik: rootolt készülék+NFC-s fizetés (tudom, többnyire meg lehet oldani, csak nem mindig), a másik meg az, hogy: minden, kötelező app frissítés után ugyanúgy működik tovább, nem kell újra hozzáadni a kártyát?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Miért nem lehet elfogadni, hogy ez egy létező, és teljesen biztonságos (a kártyától is biztonságosabb) dolog?
Nem tudom, miért tőlem kérdezed, én ezzel a mondattal ellenkezőt nem írtam. (Ha szerinted igen, idézd kérlek, szívesen leírom, mit értesz félre.)
Évek óta hiba nélkül működik többünknél.
Szuper, megint csak, ki írt ezzel ellenkezőt? Neked és sokaknak működik, fasza. Van, akinek meg nem, tehát kisebb %-ban működik, mint a kártyás.
-
gorcsev27
tag
Az, hogy sz@r, most irtad te.
A mobilfizetéssel meg egyelőre jóval több embernek van gondja, mint a kártyával, tehát semmiképp nem nevezhető kiforrottnak, akármennyire is jól elvagytok vele sokan.
De jó látni, hogy aki nem boldogul vele, az szerinted (nem mi szerintünk) egy barom. -
ricsi0307
senior tag
Lassan túltehetnétek magatokat a mobilfizetésen :D Én egyszer állítom be tiszta telepítésnél és csodák csodájára, biztos nagy magic de mindig működik :D
-
kano
nagyúr
Hagyd a fenébe. "Ő ért hozzá."
Ez itt kérem Made in Hungary.brd
Érvek? Egyetlen érv, példa, bizonyíték nem hangzott el részükről csak annyi, hogy "sz@r" és, hogy "nem kiforrott a technológia". Ezt nem tudom ki honnan veszi, de mindegy. Azért mert egy csapat b@rom nem tudja használni az NFC-t sem azért persze mindenki más a hülye.
Ja és ne is folytasd, tudom, hogy Te márpedig tudod.
Köszi![ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Laci.M
senior tag
Erről az egészről ez jut eszembe:
– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!
Miért nem lehet elfogadni, hogy ez egy létező, és teljesen biztonságos (a kártyától is biztonságosabb) dolog? Évek óta hiba nélkül működik többünknél. Akinek baja van, az azért van, mert még az első hozzászólást sem olvassa el. Az, hogy a sorban bénázott valaki előtted az nem azt jelenti, hogy a technológia a rossz. Boltba nyáron csak papucsban, rövid gatyában egy szál telefonnal megyek le. Kártya, papírok, pénz nélkül. Nektek nem szimpatikus, ne használjátok, de a hülyeséget azért ne terjesszétek. Köszönjük.Aláírás
-
brd
nagyúr
válasz Terentius #6746 üzenetére
Tudom, hogy nehéz bizonyos preferenciákkal megérteni, de azt kellene, hogy én nem azt írtam, hogy nem működhet adott telefonon, adott személyeknél jól, hanem azt, hogy nem mindenhol (telefonon) olyan biztonsággal, mint a kártyás. Úgy hívják, értő olvasás.
-
n.gab
aktív tag
válasz adamfriday #6737 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Tökéletesen és gyorsan működik a widgettel. -
kisÁdi
aktív tag
válasz Black&White #6789 üzenetére
Jajj, de ügyes vagyok! Soha többé nem rakok fel dev-et.
-
kisÁdi
aktív tag
válasz Zsoleszhun #6786 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Ez mitől alakulhatott ki egyébként? RevOS-t mindig így frissítettem, soha nem volt ilyen problémám. Ha megvárom az új Stabilt, akkor is ez lesz a bajom, vagy csak most ennél a Downgrade-nél jön elő? (Így régebbi OS-t még nem raktam soha, azért kérdezem. Mert akkor nem állok bele legyalulni a telefont.)
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz Zsoleszhun #6786 üzenetére
Most olvasom, hogy mit sikerült írnom T9-cel.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz Black&White #6784 üzenetére
Egy sima internálták storage wipe nem oldja ezt meg? Mi8-on megoldja azt hiszem.
-
kano
nagyúr
válasz Atomgeszi #6778 üzenetére
Ha ott csinálsz egy mentést mindenről ami telefon specifikus, akkor az már jó (EFS, MODEM, BOOT, PERSIST). Igazából szerintem systemről nem is kell, mert az nem egyedi. De most azért szívtam egy Mi8-cal, mert nincs EFS, Persist mentésem és így nagyon nehéz visszaállítani az IMEI-t. Míg ha lenne akkor kb. 1 perc. Szóval mókolás előtt mentés és külső PC-re backup (és mondjuk egy felhőbe is).
KisÁdi
Ez tiszta telepítés kell, hogy legyen. Vagy OTG-vel fw+RevOS és előre egy belső tárhely wipe is. Vagy:
Mi Flash-ból MIUI 11 és utána TWRP, majd rom.[ Szerkesztve ]
-
kisÁdi
aktív tag
RevOS 02.26. Dev-ről szerettem volna visszamenni 01.31 stabil-ra, mert az jobban bejött, leginkább üzemidő miatt. TWRP-t indítottam, de nem találja a letöltött zip fájlokat, pedig eddig soha nem volt ilyen bajom. Random új mappákat találok a TWRP-ben össze-vissza értelmetlen számok és betűk halmazában. Nincsenek normális mappák. Miért lehet ez? Csináljak csak egy gyors wipe-ot?
-
stigma
addikt
válasz Black&White #6776 üzenetére
Hi, köszi akkor felkeresem a Telagram csoportot, mert elég sokmindent keverek, ez kiderül/látszik a hozzászólásaimból.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
pixta78
senior tag
*#*#9434#*#* Véletlen csak ennyit ütöttem a tárcsázóba, a vowifi tesztelés miatt. Ekkor egy bugreportot csinált. Ez valójában elküldhető gyártónak? Vagy mit kezdjek vele?
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
kano
nagyúr
válasz Black&White #6776 üzenetére
És milyen maga a rom? Próbáltad?
-
Black&White
addikt
PE-hez nem ROM kellett, hanem firmware file. Tudom, elsőre hasonló elnevezés, de a méretéből látszik, hogy a kettő nem ugyanaz.
Derpfestnél ugyanezt kell flashelni a ROM előtt.
Amúgy van egy pörgős Telegram csatijuk is, mindenféle gyorstalpalóval.#6775 kano: igen, ezeket nagyon ajánlott megtenni, sőt állítólag a Netflix HD-hez szükséges widevine kulcsok is a Persist partíción vannak, így azt is el lehet bukni egy meggondolatlan wipe-al...
-
kano
nagyúr
válasz Black&White #6773 üzenetére
Hosszú folyamat, de végül nem nekem sikerült az IMEI-t visszaállítani. A szokásos módon az nem működött. EFS partíció volt megkeveredve és nem volt TWRP backupom.
Amiért ez a hsz közérdekű, a mókolás előtt mindenki készítsen full TWRP backupot. Egyébként pár perc csak és óriási szívásoktól kíméli meg az embert.
Persist, EFS mindenképpen legyen benne, de én csinálnék egy full mentést és lementeném PC-re.
Ha rosszul sül el a mókolás akkor is van mihez nyúlni, ha pl. nincs SIM vagy nem érzékeli a szenzorokat vagy nincs IMEI.
Ha visszakapom és tényleg működni fog akkor első lesz a RevOS.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Black&White #6771 üzenetére
ok, köszi bocs a kapkodásomért, nem akartam a szerkesztési időből kifutni.
Derpfest ROM-ra kerestem rá, azt szerettem volna, is azt is akartam linkelni mert XDA-n nem találtam elsőre.
Általában mondják nem fogalmazom egyértelműen , hát bocs, infósként van mit fejlődnöm igaz a ph-s sok ezer hozzászólásban már ezt látni kellett volna, de majd idővel.A kérdésem csak az volt, mert PE esetén ugye az új EEA romra kellett felrakni, viszont nem találtam hogy mi a kiinduló EEA rom amire a Derfpest romot telepíteni kell, de akkor gondolom a
11.0.6.0 lesz amire feltegyem.
Changelogban ahogy nézem 11.0.8.0-ra kell tenni ?Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Black&White #6768 üzenetére
És van MI8-ra is?!
Úgy néz ki sikerül újra használhatóvá tenni a MI8-at.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
stigma
addikt
válasz Black&White #6768 üzenetére
Hi, köszi.
RevOS-ben nem a 26-i Dev-et akartam feltenni, mert véletlen feltettem és szar is volt, hanem a stabil verziót ami a 20.1.31-i néven futott.
A file-ok megvannak, telepítésben ugyanaz mint RevOS gondolom. 11.0.6.0 kell ehhez is?Bocs, ha alap dolgokat kérdezem, de seho nem látom mit flasheljek fel elötte.
Amúgy szerintem tiszta telepítést csinálok, lövök egy Mifhasl-el egy fastboot rom-ot (11.0.6.0 vagy 11.0.8.0-at) és vmbeta és TWRP-t és újra felteszem szerintem.
Köszi a segítséget.
-
Black&White
addikt
Szerintem maradj a stabil vonalon, a RevOS Dev nem egy jól sikerült darab.
Amúgy csak 11.0.6-ból van fastboot verzió, szóval ezen nem kell rágódni nagyon.Esetleg rakd fel a legújabb Derpfest ROM-ot, teszteld pár napig.Elég érdekes újításokat kapott, ill. alapból is nagyon részletesen testre lehet szabni.
-
kano
nagyúr
válasz Roland0224 #6766 üzenetére
Jó lenne, ha már lenne hivatalos GPay itthon is. Akkor menne a Curve is.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Valamiért PE nálam 1 órával kevesebbet bír, mint a RevOS, ezrét vissza fogom tenni szerinte
RevOs a 20.1.31-es verzió van, a pontos visszatevést leírtam, rákerestem viszont melyik EEA kell hozzá?
11.0.6.0?
Mert én most jelenleg a 11.0.8.0-n vagyok az új PE miatt, ezért visszaflashelem a régira ha szükséges.Segítséget előre is köszi.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ja, ez nekem is feltűnt. De ilyet nekem chromium alapú böngészőben hozott be eddig. Azt hiszem ott a szó beadási lehetőségeket tudod javítani, változtatni.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
solti
senior tag
válasz Atomgeszi #6759 üzenetére
automatikus javítás kikapcsolva, az nem gond, csak néha aláhúz szavakat... és mondjuk amikor visszamennék javítani egy elütést vagy ilyesmi, akkor feldob még kis ablakot, amiből ki kell kattintani...
szerk: swiftkeyt használok, de szerintem ez nem a beviteli módtól függ[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
A kérdésedre abszolút egyszerű a válasz, nem is értem miért tetted fel.
Egyértelműen azért jobb a kártya, mert az minden esetben működik! Mindenféle beállítás és hókuszpókusz nélkül. (És még az akkuja sem merül le adott esetben... ).KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Roland0224
senior tag
Rosszul választottam példát
-
-
kano
nagyúr
válasz Roland0224 #6750 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy Revolut működik GPayel érintés nélkül? Így ahhoz sem kell kártya.
-
solti
senior tag
semennyire se tudtam vezetni basszus, először beültem a jobb1be... mondta is az oktató, hogy pedálok vannak, váltót elérem, de a kormány necces, úgyhogy üljek már át a másik oldalra Nagyjából 6. alkalommal mentünk ki először a rutinra
valami ontopic is legyen: helyesírás ellenőrzőt hol kell kikapcsolni?
-
kano
nagyúr
"Egyébként sosem használtam még NFC-s fizetést, ... "
Ja, akkor nincs is min vitatkozni veled.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
gorcsev27
tag
válasz adamfriday #6748 üzenetére
A téma elengedésével egyetértek. Viszont megint olyasmit lőcsölsz másra, amit senki sem írt. Inkább azt tartom Micimackó értelműnek, akinek az egészből ez jött le.
A topikban pedig nem az NFC-t hanyagolók rinyálnak állandóan a mobilfizetési problémákról.
Roland0224: +1
-
solti
senior tag
válasz Roland0224 #6750 üzenetére
pedig tényleg a forgalomban kezdtem, a rutinpályára csak a kv miatt mentünk
-
Roland0224
senior tag
Amúgy nagyon egyszerű a megoldás. Aki nem próbálta ne élesben próbálja ki először mikor csak egy kassza van és 800 ember áll mögötte.
Tesco,Auchan,Spar stb itt van önkiszolgáló pénztár. Ott van időd bénázni. Mint a vezetés ott is először tesztpályán kezded utána mész csak forgalomba.(Csak hasonlat! El ne kezdjen valaki okoskodni ,hogy ő rögtön forgalomban kezdte mert tökön szúrom magam.)
Én is ott próbáltam ki először (nem ment) másodszorra se aztán kiderült,hogy nincs jól beállítva (topic összefoglaló).
Azóta ha úgy van azzal fizetek (vagy ha Revolut akkor fizikai kártya) . Én mindig megnyitom az appot (Simple) , feloldom mielőtt sorra kerülök és nincs probléma. -
senior tag
-
adamfriday
senior tag
Szerintem engedjük el ezt az NFC fizetés témát azzal, hogy megértettük, hogy ez az ördögtől való dolog, valamennyi bank és telefongyártó full hülye, hogy bevezette. Ezen a telefonon viszont tökéletesen működik, ha valaki használni szeretné.
-
gorcsev27
tag
Inkább azt magyaráznám el, hogy kell értően olvasni. Nem az érintés nélküli fizetési folyamattal van baj, még csak nem is a táskán keresztül leolvasás problémájáról, amiből páran jó lóvét húztak az árnyékolt tárcákkal és táskákkal. A telefonos fizetés több dologból áll össze, több ponton támadható, ráadásul még messze nem egységes és letisztult technológia, ahogy az előttem szólók is írták, szóval bőven lehet még rossz szándékkal a zavarosban halászni.
-
Terentius
őstag
Hülyeséget beszélsz de nagyon.simán feloldom a telefont ujjlenyomattal semmit nem indítok el csak oda tartom a terminálhoz és már fizetek is egyszer kellett beállítanom. Ha meg nem fizettél még így életedben akkor ne okoskodj.nekem sokkal kényelmesebb hogy pénztárcát se viszek magammal meg kártyát sem csak elől kapom a telefont és fizetek két másodpercen belül akinek meg nem tetszik ha esetleg várni kell a sorára mert valami technikai probléma adódott az így járt. Lehet menni másik sorba.
OnePlus 12 16/512
-
brd
nagyúr
Semmi baj, még nem érted, belefér. Az a baj, hogy a kártya 99%-os biztonsággal működik (100-at nem mernék mondani, de még akár az is lehet), az NFC-s megoldás meg nem. Pl. rootolt készüléken problémás (nem mindig megoldhatatlan, de problémás). Tudom, "de", szerintem meg nincs "de". Semmi köze hozzá, hogy rootolt-e a készülékem, vagy nem. Miért nincs olyan lehetőség, hogy "tudom, hogy az, majd én vigyázok"? Az én pénzem...
Egyébként sosem használtam még NFC-s fizetést, de a normális megoldás az valami olyasmi lenne, hogy feloldom a telefont (ujjlenyomat, akármi), odateszem az olvasóhoz és innentől úgy működik, mint a kártya. Ezt tudja már, minden (*) telefonon, ami kompatibilis NFC HW-rel van ellátva, az NFC-t kezelő alkalmazás minden frissítése után úgy, hogy ne kelljen baszakodni, újra hozzáadni a kártyát, ilyesmi? Nem. Akkor miről beszélünk?
*: A rootot most egye fene, elengedem.The only real valuable thing is intuition.
-
n.gab
aktív tag
Nem a fogyasztás érdekel.
Csak valamiért ez az én hülyeségem, hogy legyen kikapcsolva. De kipróbálom ,hogy bekapcsolva tartom.(#6741) hroberto
Nekem egyedül a nálunk lévő Aldiba nem működött sokáig. (Tiszta hülyének néztek mindig. Biztos rossz a telefon meg hasonló jó ötletek). Mióta kicserélték a terminálokat érdekesmód jó.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz hroberto #6741 üzenetére
De ez miért bizonyítja, hogy jobb a kártya? Valaki ezt szeretni valaki azt.
Ha rendesen be van állítva minden és be vannak lőve az alkalmazások akkor működik. Nincs matek vele, egyszerűen működik és kész, ugyan úgy, mint a kártya.
Ha valaki jobban szeretni a kártyát akkor fizessen azzal, de ettől még nem jobb az egyik vagy a másik.
Pl. én nyáron elmegyek a gyerekekkel a játszótérre egy rövid nadrágban és nem visszük pénztárcát, mert lehúzza a zsebemet. Utánam sok asszony, hogy hozzak hazafelé 1-2 dolgot a boltból. 1 szál telefonnal megoldható minden.
Tényleg jöhetne már hivatalosan is a Google Pay is, mert jelenleg a Curve nem működik vele. :)„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
gorcsev27
tag
OK. Akkor majd legközelebb egy ilyen esetnél, azoknak, akik a sorukra várnak a pénztárnál és már nyitják a bicskájukat, majd megmondom, hogy nyugi, Laci.M-t keressék a Mobilarénán, ő majd elmagyarázza nektek, hogy pont kifogtatok egy ritka esetet. Csak ne áruljátok el neki, hogy a sorban már rég nem tárcában és tokban van a kártyátok, mert szerinte ha kártyás vagy, így kell csinálnod.
Egyébként hol olvastál arról, hogy a keresgélés a probléma?
A működőképességről meg csak annyit, hogy nem mi panaszkodunk rakásra ebben a topikban is az NFC-s fizetésre, csak vissza kell olvasni, találsz ott bőven.[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
Akkor én is csatlakozom azokhoz akik inkább a kártyát részesítik előnyben.
A napokban egy haverom meghívott egy ebédre, telefonnal szeretett volna fizetni, természetesen nem működött, úgyhogy én fizettem az ebédet...kártyával...KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
kano
nagyúr
válasz gorcsev27 #6729 üzenetére
Magyarázd el légy szíves, hogy mitől biztonságosabb a bankkártyás érintés nélküli fizetés, mint egy NFC-s?
-
Laci.M
senior tag
válasz gorcsev27 #6729 üzenetére
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Eddig érdekes módon minden telefonommal tökéletesen működött a mobilfiizetés. Budapest banknál szerencsére nem kell semmilyen programot megnyitogatni, minden megy elsőre. Baj csak akkor lehet ha véletlenül az energiatakarékos mód kikapcsolja az NFC-t de nincs 3 másodperc míg visszakapcsolom. Kártyával sokkal többet szenvednek az emberek mire kikeresik a tárcájukban, majd még a tokból is kihúzzák, mintha a papír tokon nem menne át a paypass... Sokkal gyorsabb telefonnal fizetni, nem kell semmit keresgélni. Alig várom már google pay-t és akkor onnantól végre az óra is elég lesz hozzá.
brd
Bocs a stílusért, de ez a hozzászólásod nem kicsit felbosszantott, amit adamfriday-nak írtál:
"Másnak meg nem, a kártya viszont mindenkinek, úgyhogy a te statisztikád nem releváns. "
A te statisztikád nem releváns, mert kb 5en írtuk kapásból, hogy semmi baj a mobil fizetéssel, ti meg csak ketten vagytok ennyi erővel. Szerencsére nem kötelező használni, nekem már nem az első telefonom amin hiba nélkül használom, egyszer sem kellett még a kártyámért nyúlnom.n.gab
A kérdés milyen értelemben kérdezed? Félsz, hogy lerabolnak, vagy az akksi időt félted? Megnyugtatlak az NFC csak működő kijelző mellett működik, úgyhogy a villamoson nem fognak kirabolni, a fogyasztása meg elenyésző, semmi értelme nincs kikapcsolni.Aláírás
-
n.gab
aktív tag
válasz adamfriday #6737 üzenetére
Ujjlenyomattal oldod fel a telefont?
Ezt a widget-et kipróbálom legközelebb.
Az NFC-d mindig be van kapcsolva? -
adamfriday
senior tag
Nekem ki van rakva a Simple widget az asztalra, már eleve úgy lépek oda a kasszához, hogy előtte rányomtam. Talán egyszer volt, hogy el kellett fogadnom újra az ÁSZF-et, mert frissült, de simán volt időm elővenni a bankkártyát, nem ott kezdek el szerencsétlenkedni, amikor fizetésre kerül a sor.
-
n.gab
aktív tag
válasz adamfriday #6733 üzenetére
Nálam is jól működik.
Annyi plusz jött most be fizetéskor, hogy mikor a simple alkalmazásba bent vagyok (mert csak így működik nálam ha belépek. Páromnál MI9 Pro nála nem kell belépni a simple-be mégis működik ) mégegyszer kéri, hogy oldjam fel. De ez azóta, hogy nem ujjlenyomattal oldom fel(egyszerűen az ujjlenyomattal való feloldás nálam nem jó. Lehet elkopott az ujjam vagy nem tudom). -
brd
nagyúr
Másnak meg nem, a kártya viszont mindenkinek, úgyhogy a te statisztikád nem releváns.
-
solti
senior tag
én múltkor otthon felejtettem a telefonom és nem tudtam a kártyám pin kódját, mert mióta KHnál lehet, azóta telefonnal fizetek és ott másik PIN van, a kártyáét el is felejtettem jól...
-
gorcsev27
tag
Nagyon macsó dolog az NFC fizetés, de a magam részéről a jó öreg bankkártya sokkal egyszerűbb. Nem merül le az akksija, nem fagy le, nem kell alkalmazást frissíteni és biztonságosabb is. Vásárlók és pénztárosok kedvenc jelenete, mikor valaki NFC-vel akar villogni, aztán percekig tartó bénázás után előhúzza a kártyát és öt másodperc alatt fizet. Biztosan eljön az az idő, amikor magától értetődően az egész életünket egyetlen elektronikus kütyüvel bonyolítjuk, de én most még a szívó ágat kihagynám, ha lehet.
-
noky_x
csendes tag
Nekem az ASUS rendszere alapjaban veve tetszett. Talan az egy kicsit meg kozelebb volt a stock androidhoz. Itt furcsa volt, hogy nincs alkalmazas menu (szerencsere mar van). GCam nalam sincs telepitve. Amit ezzel fenykepezek, arra jo, ha meg tudom, hogy szukseg lesz jo kepekre, viszem a DSLR-t vagy a kompaktot. Az ujjlenyomat olvaso tenyleg megszokast igenyel. Az Asus hatlapi olvasoja 10/10 alkalommal jo volt. Itt most hogy 3-szor elmenetettem az egyik ujjam 8/10-es lett, de en az arc alapu azonositast hasznalom. A nejemnek vettunk Samsung A50-es, mert nem akart "kinait". Nekem nem tetszik a OneUI, de ahogy nezem, meg mondta is, most mar o is inkabb az enyemet vinne. Raadasul arban eleg kozel volt a ket telefon egymashoz. Az NFC-s fizetest nem probaltam, de szerintem nem is fogom. Lehet, ehhez mar tul regimodi vagyok.
-
solti
senior tag
én Samu S8ról váltottam, a keresési feltételekben NFC és vezetéknélküli töltés volt. Asszonynak mix3-a van, ami kvázi ennek a tesója, és ő elégedett vele ( márpedig nyomogatja sokat...). Teljesen elégedett vagyok, csak pár apróság zavar(t):
- ujjlenyomat olvasót nehéz volt megszokni, de most már megy 10/9 alkalommal
- KH mobilbank nem popuppol fizetésnél, kézzel kell elindítani 5.000 feletti vásárlásoknál
- Google Smart Lock hiánya
Amúgy alap szoftverrel használom, még gCAM sincs rajta, és nem értem azokat, akiknek nem tetszik MIUI: egyszerű, letisztult, elfogadható mennyiségű hülyeséggel ellátva. Samsung se volt jobb ennél, sőt, ott tolakodóbbak voltak a saját cuccok szvsz -
noky_x
csendes tag
válasz gorcsev27 #6723 üzenetére
En egy Zenfone3-rol valtottam (ZE552KL). Na ott volt gond a Wifi-vel. Siman elfogyott az 5GB-os keretem ho vegere. Ezzel meg marad legalabb 3GB, annyival jobban kezeli. Lehet, hogy en vagyok maradi, de a zuhany ala ugysem telefonnal megyek, vitorlasom sincs, szoval, hogy nem vizallo, az sem igazan zavar. Viszont nekem eleg az akku is, plane a vezetek nelkuli toltessel, megefeleloen gyors is, es meg fenykepezni is lehet, szoval szamomra ebben a kategoriaban best-buy
-
senior tag
válasz gorcsev27 #6723 üzenetére
A fő gond hogy sokan ezt a készüléket nem a saját ársávjában lévő eszközökhöz viszonyítják.
Mert ami min. 50-60 eft többe kerül annak megvan az oka. Felesleges olyan telefonhoz hasonlítani.
Amúgy 2 hónap használat után elégedett vagyok. Azóta a bankkártyákat szinte elő se vettem, jóval többet is fényképezek. Az akkuidő pont elég számora, a stabil 1,5 napot eddig mindig hozta.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
pixta78
senior tag
-
gorcsev27
tag
Azért megkockáztatom, hogy ezért a pénzért nem olyan rossz vízállóságot produkált a teszten. Hogy nem állta ki a másfél méter vízoszlopot? Hát legfeljebb nem viszem mély víz közelébe. Nekem a tudat is elég, hogy mondjuk egy kádnyi vizet elvisel addig a pár másodpercig, amíg kikapom.
Biztosan megint én vagyok tök hülye, de vesszek meg, ha láttam bármit, amit kapcsolgatni kellene ahhoz, hogy a wifi legyen az elsődleges kapcsolat. Vagy ha igen, akkor legfeljebb egyszer kellett beállítani és azóta nem kellett hozzányúlnom. Ha mondjuk benn a munkahelyemen nincs kedvem elmenni a wifi lefedettségig és mobil adattal akarok letölteni pár MB-ot, figyelmeztet, hogy nem wifin vagyok, így is akarom-e. Én csak olyan lehetőséget láttam, hogy ha a wifi gyenge és van mobil adat, akkor engedélyezheted, hogy átváltson, az is alapból ki van kapcsolva.
Talán van olyan telefon, aminek olyan a kamerája, az akksija, a vízállósága, hogy a National Geografic azzal csinál mélytengeri felvételeket és még a hajót is az hajtja, persze nem ennyiért. Meg azért egy telefon specifikáció már vásárlás előtt is ismert, utólag talán senkinek nem kellene meglepődni, ha a határait ez a telefon sem tudja átlépni.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Mi az utolsó RevOs-hez(20.1.31) tartozó EEA ROM, amit fel kell tenni? 11.0.7.0?
Ha PE nem jönne be akkor mindenképp az alábbi módon vissza frissítem :
-EEA megfelelő verzió (clean all)
-vbmeta
-twrp offisöl
-wipe data, cache, dalvik
-format data (yes)
-reboot twrp
-revos felmásol telóra
-install zip (revos)
Most 11.0.8.0 van fenn + TWRP + új PE , viszont ha folyamatosan beakad és merül akkor megy vissza a RevOS.Segítséget köszi előre is.
-
Laci.M
senior tag
Megértem akkor
Ez olyan mint az apósom hiába magyarázza milyen jó autó a Renault, nekem a hátamon feláll a szőr még az ő legújabb szériás Espace-étől is, ami újonnan tizen sok millió lenne. Nem beszélve barátnőm gagyi cliójáról amit ő imád, én meg nem tudom elviselni. Nem vagyunk egyformák. Én a Oneplust sírom vissza, de elszálltak az árazással. Jobb, jobb a O+, de ár/értékben nem bántam meg az akkumulátor és vízállóságon kívül hibátlan MI9-et választottam.
Aláírás
-
TTomax
félisten
User error persze,az s10+on nem jelentkezik,meg is csináltatom és maradok annál ott nem kell kapcsolgatni semmit alapból tudja,hogy a wifi a fő prioritás ha rendelkezésre áll.Sajnos betörtem a GG-t rajta,és akkoriban 120K lett volna csere ez meg 100K volt.Most már olcsóbban is cserélik.Amugy sorolhatnám még mi nem tetszett,a rapszódikus kameráról kezdve (föleg videó készítése közben ahol össze-vissza fókuszál) a reklámokkal való hadakozásig,de nincs értelme eladtam 95ért 90ért meg megcsinálják az s10+-t.... Ennyi...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Laci.M
senior tag
Ez nem a MIUI hibája, mert se nálam nem jelentkezett eddig semmilyen ilyen hiba, és olvasni se olvastam ilyeneket. Wifi beton stabil (mondjuk erre volt aki gyári rendszernél panaszkodott, nekem EEA esetén is jó volt mindig), pedig a céges wifi azért válogatós, van több olyan telefon amit fel sem enged. Mobilnet soha nem fogyott úgy, hogy nem használtam. Általában az ilyen hibák user errorok szoktak lenni, mert amillió beállítás közül valamit be kéne kapcsolni, vagy pont kikapcsolni. Az nincs pl bekapcsolva, hogy gyenge wifi esetén a mobilnetet használja? Az tuddhat meglepetést okozni úgy.
gorcsev27 a soft gombokat úgy variálod a beállításokban ahogy akarod, de ez samsungon kívül minden telefonban ilyen nem? Legalábbis LG és Oneplus is engedte a sorrendet megcserélni.
Aláírás
-
gorcsev27
tag
Én ugyanígy vagyok vele. A Google telefon tiszta gyári Androidja után tartottam a MIUI-tól, de teljesen rendben van. Én is Novát használok régóta, de a saját indítójával sincs semmi bajom. Eddig minden Xiaomi tesztben azt olvastam, hogy a MIUI letisztult rendszer és a felhasználók kifejezetten szeretik. Csatlakozom, nekem soha semmilyen problémám nem volt vele, a 11.0.6.0-ban a wifi direct valamiért nem volt aktív, de a frissítéssel ez is megoldódott. Váltás után eltartott egy darabig, míg megszoktam, hogy ezen a telón fordítva vannak a szoft gombok, a hard gombok, meg az ujjnyom olvasó, de ez legyen a legnagyobb problémám, ez jó eséllyel minden telefon váltásnál így lesz.
-
kano
nagyúr
Te mindszenti vagy?
-
TTomax
félisten
Akkor gondolom felismered .Sajnos ez nem változtat az olyan dolgokon,hogy pl gondol egyet és nem csatlakozik wifin,vagy csatlakozik de eldobja miközben éppen zenét hallgatok vancedon . Ennek következménye,hogy pl most is lefogyott a mobilnetet úgy hogy nem is használtam.Sorolhatnám még az apró ehhez hasonló bosszantó apróságokat,de nincs értelme.Adott a jó hardver,de a felhasználói felület nincs hozzá felnőve....
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Új PE rom még tesztelés alatt, 2,5 napja rajtam fel, picit szívok vele , üzemideje még alakulóban.
2 nap alatt 1-1 app mindkét nap beragadt sajnos a háttérbe így este 30-40%-ot esett az akksiidő, de ma remélem jó lesz.
Újjlenyomatolvasó, bluetooth tökéletesen megy, FaceID ugye nincs.
Én eddig hibát nem tapasztaltam, egy 30%-os esti akksieséssel is eddig 23%-on vagyok, 2 óra 51 perces kijelzőidővel.Új RevOS mikor lesz érkezőben?
-
TTomax
félisten
válasz adamfriday #6708 üzenetére
Ennyire fog meg...
-
TTomax
félisten
válasz Anaconda #6703 üzenetére
Én nem tudom megszokni az EMUI-t...félreértés ne essék amennyiért vettem megérte,de ha jellemezni akarnám a terméket egy szóval az a "félkész" lenne....
-
gorcsev27
tag
A tegnapi kiránduláson lőttem pár képet a telóval az edelényi kastélyban, meg a Baradla barlangban. Akit érdekel, itt megnézheti az összeset.
-
Black&White
addikt
Orangefox Recovery R10.1 beta: LINK
-
Anaconda
tag
Miért váltotok?
-
porkiy
aktív tag
Sziasztok, telefonváltás miatt elköszönök a fórumtól, bár nem szóltam hozzá sokat de folyamatosan olvastam. Sok jó dolgot tanulhattam, köszönöm. Szívesen írnám, h ugyanitt mi9 eladó, de ez úgy tudom tiltott a fórumon, így nem teszem. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest