Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balalev
tag
válasz ricsi0307 #9938 üzenetére
Egyáltalán nem értek egyet ezzel. Animáció sebesség ide oda, a MIUI tele volt, tele van mikrolaggokkal, multitaskingnál sokkal hamarabb tünteti el a memóriából az alkalmazásokat, mint a stock. Egyszerűen sokkal fluidabb, gördülékenyebb a rendszer, sokkal jobb a felhasználói élmény.
Fél éve PE-t használok, így elég feltűnő ez. Amúgy hozzá lehet szokni hamar, biztosan.ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3
-
Roland0224
senior tag
válasz ricsi0307 #9926 üzenetére
Szia , használd egészséggel.
Szerintem jól döntöttél. Nekem is volt az évekig telefon lesz, nekem 6 volt 3 év után is telefon volt. Csak az aksi ugye az almák gyengéje (nem most 1-2 év múlva).
Én év vége felé cserélem a telót szerintem. De ahogy nézem a híreket ugye lehet el lesz kaszálva USA által a Xiaomi (is) így vagy Samsung vagy iPhone lesz a következő vagy estleg O+ .
Régebben azért volt nehéz jó telefont venni mert bő volt a választék 6-7 gyártó csúcs készülékei közül lehetett választani. Most ahogy nézem Xiaomi, Samu, Op,iPhone csak, hogy az ismertebbeket említsem. És árban sajnos eléggé hasonló már az összes. -
ricsi0307
senior tag
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #9598 üzenetére
Hi, bocs hogy késéssel válaszolok.Nekem annó ez volt a "kódex/szentítás" így minden rom hibátlanul felment.
AOSP alapú rom telepítése :
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash latest firmware
flash rom
format data-yes
reboot system
Project 404-hez FlameGApps volt az ajánlott ,én még ekkor telepítettem utoljára mi9-re (FlameGApps-10.0-Full-arm64-20200609.zip)Tudom már visszatértél MIUI-ra, nálam még ő volt a nagy kedvenc: Parandroid
Itt leírás ugyanaz, de nem kell GAPPS-t tenni, mert már bele van integrálva.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #9596 üzenetére
Hi, otg-n kivül nem szoktál telóról telepíteni?
Én anno amikor format data:yes és szokványio twrp installt nyomom mindig telora másolok.
Most sajnos ötletem sincs, de anno nem a full zipet szoktam leszedni szerintem hanem a nano-t talán.[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #9594 üzenetére
Hi, elég rég volt már PE, de a hivatalos oldalt itt találod : Link
Régen nagyon szerettem a PE-t, amit még ajánlhatok az projekt 404.
PE-ből a pluszt szoktam feltenni, de már telót váltottam igy nyilatkozni az utolsóról nem tudok.A linkre kattintva xda forumra dob tovább ahol ha gond lenne a rommal akkor irják mi a baja
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Sabber
aktív tag
válasz ricsi0307 #9408 üzenetére
adott egy miui 12 0.2. global stabil rendszer, vettunk egy hubot hozza hogy tudjunk tv-n jatszani. a hub 3 usb es 1 hdmi. az volt az elkepzeles hogy az usb-be eger es billentyuzet kerul a hdmi pedig a tvhez. azonban nem hajlando jelet adni a tvnek. mit kellene beallitani hogy menjen a dolog, illetve milyen mas lehetoseg lenne ugyan erre a dologra? koszonom
-
Astery
senior tag
válasz ricsi0307 #9402 üzenetére
Nem tudatosan - de nekem a használati szokásomból adódóan gyakran pont a 20-80 % közötti szinten van mivel gyakrabban töltöm rövidebb ideig. Nem azért mert az akkut akarom kímélni, hanem mert nekem így kényelmes. Csak azért írtam mert kérdezted, hogy más miért nem reklamálja ezt a "hibát - nyilván mások másképpen használják".
-
Astery
senior tag
válasz ricsi0307 #9398 üzenetére
Talán rájöttek, hogy az a nagyon gyors töltés - ahogy az több cikkben olvasható - mégsem tesz jót az akksinak.
Nekem személy szerint nem is hiányzik - még a gyári töltőjével sem töltöttem soha. Otthon is, munkahelyen is egy-egy régebbi samsung töltő, kocsiban szintén van töltési lehetőség, táskában kis powerbank ... nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, hogy szükség lenne a gyorstöltésre. Dehát nyilván más szeretné használni - hamár ilyen paraméterekkel árulták. -
baitsee23
őstag
válasz ricsi0307 #9394 üzenetére
Nagy a varázslat a töltés körül. A gyári QC 3.0 és QC 4.0 töltő is max. 3A-t ad le papíron, a feszültséggel menne inkább a játék. Eddig csak Ampere appal néztem az adatokat, és régebben nekem is mutatott 4500mA fölött, de a feszültség mindig 5V körüli. Most rendeltem egy USB-s A/V mérőt, mert szerintem az Ampere messze nem ad valós támpontot. Te mivel mértél?
Samsung Galaxy S24
-
Black&White
addikt
válasz ricsi0307 #9225 üzenetére
Tehát csak az az életszerű, ha egész nap kormány mögött ülök, full fényerőn használom a telót, vagy most ezt hogy értsem?
Igen, itt mindenki kamionos, futárszolgálatos. 😀
6 óra SOT simán kijön nálam vegyes használatban (wifi/4g single sim), van miband, illetve spoty előfizu is.
Igen, megyeszékhelyen lakok, térerő probléma nincs.Ahogy navi használat se.
De ettől még életszerű felhasználási módnak veszem, amit csinálok.
Ha max 4 óra lenne benne, dobnám is ki a pics@ba... ja nem, először megnézném AOSP alatt is. 😉 -
senior tag
válasz ricsi0307 #9108 üzenetére
Én már nem romolgatok, arról leszoktam és véleményem szerint átlagos felhasználás esetén felesleges is.
Nekem minden funkció működik ahogy kell és ez így elég. Persze van itt olyan aki szereti minden nap másik rommal próbálni a telefont. Ezt is megértem, hajtja hogy minél jobb legyen, igényeinek minél jobban megfeleljen. Én használni akarom, használom is, céges, magán sim is ebben van.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
ricsi0307
senior tag
válasz ricsi0307 #9003 üzenetére
Felraktam a legfrisebb eu dev mellé az öreg candy kernelt és láss csodát. Szóval valami szoftveres korlátozást raktak bele, hogy kizárják a nem gyári kiegészítőket. Telegrammon van már Fast Charge Magisk modul de nekem egyik se működött, viszont az látszik hogy sokan panaszkodnak erre több fórumon is. Mondjuk azt továbbra se értem hogy a szivargyújtós töltő meg akkor miért működik. Na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz ricsi0307 #8835 üzenetére
Köszi így működik.
Amit még nem tudtak javítani, hogy a rögzített hívásokat nem érem el a híváslistából, a Hívásnapló részletei alatt(ahol mutatja, hogy hány órakor hány percet beszéltünk az adott telefonszámmal) csak külön a hangrögzítőben lehet kikeresni. Ezt sem értem..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz ricsi0307 #7572 üzenetére
Mint ahogyan írtam, a Mi flash-sel feltettem a gyári romot, a flash végigfutott, a telefon újraindult, tehát nem jelzett hibát, a rendszernek rajta kellene lennie.
Nem gyanultam semmit.
Adb-vel hogyan kell feltenni a romot?[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz ricsi0307 #7477 üzenetére
Nálam jó a drive link. Annyi, hogy preview képet nem tölt be, de ott van, hogy Download kék kattintható linkként.
[link]Ha nem megy később tudom feltölteni, de sajnos telenoros mobilnetem van, és itt halott. Ezért tartott majdnem 1 óráig, mire a letöltés is egyáltalán elkészült.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
stigma
addikt
válasz ricsi0307 #7424 üzenetére
Hi, még a megadott konfig fájlt sem használod?
Nem vagyok nagy fotós, de múltkor rákrestem youtube-on, mit hogy kell állítani, és meglepődve tepasztaltam az erkélyről lőve pár képet azért másabb lett, mintha csak alapbeállításokat használnám.
Ha esetleg lesz valami frankó linkem, akkor a tpoicba beteszem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
Roland0224
senior tag
válasz ricsi0307 #6933 üzenetére
Nem tudom mennyi volt annó mikor megjelent a Mi9 . De szeptember környékén már olcsóbb volt. Én novemberben vettem 110-ért a 128 gigásat 2 év garival.
Bár az bő fél év ( a megjelenéshez képest) de idővel lejjebb megy a Mi10-is
Nyáron lesz érdemes megnézni[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz ricsi0307 #6933 üzenetére
Fog ez még lejjebb is menni, de ami baj, hogy óriási előrelépést nem érzek kamarában sem.
Mi10 lite marad esetleg, mert ennyiért azért nem veszek Mi10-et.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Black&White
addikt
válasz ricsi0307 #6849 üzenetére
Itt pixel launcher van, azokkal a gesztusokkal, amelyek az android 10-el érkeztek.
-
gorcsev27
tag
válasz ricsi0307 #6671 üzenetére
Még annyit a laikusságról, hogy soha nem foglalkoztam professzionális fotózással, de majd negyven éve fényképeztem először teljesen manuális géppel. Akkoriban pedig ez nem sok sikerrel kecsegtetett az olyan fogalmak ismerete nélkül, mint blende, érzékenység, zársebesség stb.
-
gorcsev27
tag
Ricsi: én felfogtam, hogy a többiek mire gondolnak, ti nem birjátok felfogni, hogy OLYASMI MIATT B...OGATTOK, amit soha nem irtam!
Ha pedig valaki nagyjából azonos áron a Pro mellett dönt a MI9 ellenében, azt azért teszi, mert az ő számára többet ér az, amiben a Pro jobb, mint az, amiben a MI9.
Rekeszről, meg keresőről pedig kár magyarázni, mert megnézi a képeket a teló tesztjeiben, ahol eldöntheti, hogy belefér-e neki, vagy sem.
Azokban legalább láthat minta képeket, mert itt a kamera szakavatott tudorai még egyetlen egyet sem prezentáltak pro és kontra... -
kano
nagyúr
Köszi, hogy leírtad. Úgy gondolom, hogy ha valódi nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen ennek akkor nekem nem volt kedvem ezt így összeszedni.
RevOS
Én ugyan nem használtam dev-et, de nem biztos, hogy azt első töltés releváns eredményt ad. Ráadásul lehet Google probléma is. De tény, hogy a stabil a legjobb.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
-
Zolás
addikt
válasz ricsi0307 #6360 üzenetére
Mostanában nekem is van ilyen gondom, de csak külföldön. Olaszban és Svájcban csak 3g esetén van net, 4g-re állítva iszonyat lelassul, mintha edge alatti lenne a tempó. És rengetegszer elveszti a jelet is, ha átállítom 3g-re, rögtön jó minden. Itt az országban minden rendben van.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz ricsi0307 #6257 üzenetére
Én se hiszem, hogy fogok váltani.. Mi5-ről még megérte Mi9-re. De innen már nem..
Esetleg egy Mi10 upgraded verzió Sony szenzorral még elgondolkodtatna De az úgyse lesz.
-
gaben88
őstag
Maradok a 90-ért vett Mi 9-nél még. Nálam amúgy 200k lett a lélektani határ és nem vagyok maradéktalanul elégedett a Mi 9-el, de ennyit megért és nem is érzem, hogy váltással sokkal jobban járnék!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
senior tag
Én is vártam a 10-es szériát, de aztán az apránként érkező infók alapján döntöttem a 9-es mellett. A fő szempont a hajlított kijelző volt, nem sok értelme van, nem is tetszik. Akkor még az ár és a pontos kamera adatok "titkosak" voltak. Mivel a mi 9 kifutó volt most már látom jól döntöttem, főleg hogy teljesen elégedett vagyok a készülékkel.
[ Szerkesztve ]
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
kano
nagyúr
válasz ricsi0307 #5894 üzenetére
Atomgeszi tényleg nem az az ember aki lila ködös a telefonnal kapcsolatban.
Az én régi HTC U11-em jobb képeket csinál, mint a Mi9 és igazából annyi a probléma, hogy az OIS-t nem kellett volna kispórolni. Jó fényviszonyok között egyáltalán nincs gond vele (gcammal).
Ettől még a telefon nagyon szerethető és nem hiányzik. Vennék is megint, ha nem jönne hamarosan a Mi10.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz ricsi0307 #5770 üzenetére
Ezen kívül tényleg semmi bajom vele, de ez az idle nem használom állapotban lévő fogyasztás nem jó.
Arra is gondoltam, hogy azért eszik ennyit, mert nem tudta aktiválni az egyik SIM kártyát, de a háttérfolyamatokban elhanyagolható 0.2% fogyasztása van.
Komolyan, ha feloldott kijelzővel hagyom a telefont, nem merül annyit, mintha le lenne kapcsolva.
Ezt az akku battery programot is felraktam és ott is kiírta, hogy bekapcsolt kijelzővel kevesebb az energiafogyasztás, mint kikapcsolttal.
Az utolsó 3 dev-vel valami nincs jól.
Hétvégén lehet ráveszem magam a RevOS-ra..Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz ricsi0307 #5766 üzenetére
Idle fogyasztás ismét rengeteg xiaomi.eu dev-en.. Gyakorlatilag semmi nem is ment a háttérben, csak, ha nem használom jobban merül, mintha használnám és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért...
RevOS-hoz először MiFlashel kell feltenni gyári ROM-ot?
-
bsanya
aktív tag
válasz ricsi0307 #5635 üzenetére
Köszönöm válaszod
Az én kérdésem lényege az lett volna, hogy a naponta sokszori (ahányszor beindítom az autót (kb. napi 30), mert ugye gyújtásról megy a szivargyújtó) ki-be kapcsolás nem lövi-e ki hamar a töltőt vagy az akkumulátort.
Mert ha ugye:
1. beteszem a helyére a telefont és utána kihúzom a kábelt, akkor bent kell hagynom a kocsiban a telefont (vagy mindig ki-be húzni a kábelt addig míg a karok el nem eresztik) azt pedig nem minden környéken merem bevállalni és nem tudom mennyire tenne jót a töltőnek/telefonnak a pillanatnyi töltés indulás/megállás...
2. Bedugva hagyom és nem törődöm a sok indítással... De, ha ez tönkreteszi a telót/töltőt???Köszönettel:
Sanya[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
Terentius
őstag
válasz ricsi0307 #5635 üzenetére
Mellesleg 7000 ft-ért az extreme digitalban lehet kapni eredeti akksit is. Nem hiszem hogy ők kamut árulnak. De persze az lenne a legjobb, ha 2 évet kibírna az eredeti akksi.
Legújabb Eu dev:
Eddig semmi gond, a képernyőzáron 2x megnyomva a hangerőt le indul a kamera is.[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest