Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
czirakipet #233 üzenetére
[link] Csak óvatosan! Mivel külső forrás, bármi más is lehet benne.
-
-
-
doc
nagyúr
en ma reggelre kaptam mailt hogy az egyik ezereves appomat leszedtek a store-bol, szerintem ugyanaz lehet a gond nala is
annyit kell tenni hogy belep a developer console-ba es egy opciot be kell allitani (hogy elsosorban gyerekekre targetal-e vagy sem), utana megint elerheto lesz -
-
-
La Magra
tag
Ja, ha csak szétszedéssel menne, akkor nem kell, mert a két csavar után még csomó feszegetéssel (és némi jelentéktelen töréssel
) járt szétkapni az eszközt, amit senkitől nem várok, hogy utánam csináljon...
Csak gondoltam hátha van rá valami mód (akár ezzel a fent említett appal, akár máshogy), hogy kívülről hozzáférjünk a Beagle tárhelyéhez és ezzel a rendszeréhez...
-
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Életemben nem gondoltam volna, hogy lesz valaki olyan jó arc, hogy életet lehel ebbe a masinába... (Ezúton is ezer köszönet!
)
Volna viszont egy kérdésem is.
Röviden:
Megvannak esetleg valakinek a Beagle-n lévő rendszer fájljai?Hosszabban:
Mivel nem tudtam, hogy létezik a fenti program, szétkaptam a Beagle-t, hátha okosabb leszek. Az lettem, ugyanis már tudom, hogy egy 4 GB-os microSD kártya felel a tárhelyért, amire elvileg simán lehet másolni könyveket egy kártyaolvasóval.Na most én elkövettem azt a hibát, hogy (kártyaolvasó híján) a telefonomba tettem a kártyát, és hagytam neki "megjavítani" (értsd leformázni) azt, amin minden bizonnyal lehetett valamilyen "rendszer", mert azóta hiába teszem vissza könyvekkel megpakolva a kártyát, nem kapcsol be a Beagle, csak felvillan a piros led és ennyi.
Ezért lenne az a kérdésem, hogy valakinek megvannak-e esetleg a Beagle-n lévő rendszer fájljai? Elvileg ha azokat visszateszem, újra működni fog a készülék (legalábbis remélem)...
Üdv,
La Magra -
benjonino
tag
Kedves szzoo!
Istencsászár vagy!
Nagyon köszönöm. Újra tudom használni a Beagle olvasómat (ami valójában egy digitális képkeret mint tudjuk)!
Örök hála!Egyébként én nagyon szeretem az olvasót. Nem tud sok mindent, de én egyébként is a faék funkcionalitású eszközöket szeretem:
- kicsi
- olcsó is volt ezért nem kell rá vigyázni sem túlzottan
- megragadható a képernyője is, nem fog ellapozódni, mint az érintőképes társai
- könnyű
- Ha az ember kitapasztalja, hogy milyen beállításokkal kell felküldeni az eszközre a könyveket, akkor úgyssem akarja módosítgatni a beállításait...Az általad írt android applikáció meg sokkal jobb mint az eredeti!!! És ezt nagyon nagy dicséretnek szánom.
Szóval még egyszer egy óriási köszönet!
-
szzoo
tag
A Beagle Kezelő az epub könyvek alapértelmezett betűméretét bírálja felül. Könnyen lehet, hogy a problémás könyv más módon (bekezdésenként, vagy valamilyen módon kényszerítve) tartalmazza a betűméretet. Ha akarod, küld el az email címemre a könyvet és megnézem. Az app Google Play adatlapján elérhető az email címem.
-
-
Aki szeretne ilyen olvasót, az most találhat új, bontatlan példányokat, ha körülnéz a szokásos apróhirdetési oldalakon.
-
-
-
Ki milyen betűtípus beállításokkal használja? Hogy a legjobb az olvashatóság?
-
szzoo
tag
Szia!
Most csak "egyszerű szöveg" küldhető a könyvolvasóra a megosztást használva. Ez az oka, hogy csak a cikk url-je kerül az olvasóra. Alternatív módszer, hogy kijelölöd a cikk szövegét és ez után választod a megosztást. Így a kijelölt szöveg lesz az alkalmazásnak elküldve és a könyvolvasóra feltöltve. Bárhonnan kimásolt szöveg esetén működik.Az általad várt működés a HTML fájlok támogatásával oldható meg, de ez a fejlesztés még nem elérhető.
-
Sikerült szereznem egy olvasót, szuper az app, én is köszönöm szzoo!
Tervezed, hogy későbbiekben kiegészíted annak a lehetőségével, hogy hosszabb cikkeket lehessen az olvasóra küldeni? Böngészőből már most is működik a megosztás az app-pal, de maga a tartalom egyelőre még csak a cikk url-je.
-
Felkeltette érdeklődésemet ez az olvasó, szeretnék vásárolni egyet. Ha tudtok eladót, kérlek szóljatok.
Köszi! -
szzoo
tag
Sziasztok!
Beagle Ebook Kezelő v0.7.0 BETAÚJDONSÁGOK
- Angol nyelvű fordítás. Most már nemzetközileg elérhető a Play Áruházból.
- A könyvek listája megőrződik az alkalmazásban. A lista az alkalmazás indításakor is elérhető, így elég csak a műveletek előtt kapcsolódni a könyvolvasóhoz.
- Ha az alkalmazás frissül, akkor első indításakor megjelennek az újdonságok.Mivel kihalt a topik és nem akarom floodolni, ezért a további verziókat már nem írom be. Eddig is volt sok frissítés ami nem került fel. A változások a Play Áruházban vagy az appban követhetők.
-
szzoo
tag
Sziasztok!
Beagle Ebook Kezelő v0.6.0 BETA
ÚJDONSÁGOK
- EPUB és TXT formátumú fájlok esetében új beállítások érhetők el: betűméret, betűtípus, betűstílus, sorköz, szöveg igazítás és margók mérete. -
szzoo
tag
Sziasztok!
Beagle Ebook Kezelő v0.5.0 BETA
ÚJDONSÁGOK
- Most már elég művelet végrehajtása előtt kapcsolódni a könyvolvasóhoz, például könyv feltöltésnél a feltöltés megkezdésekor.
- Lehetőség van a megszakadt feltöltések folytatására. -
szzoo
tag
Sziasztok!
Beagle Ebook Kezelő v0.4.0 BETA
ÚJDONSÁGOK
- Új könyvválasztó téma.
- Olvasás előrehaladását mutató folyamatjelző a képernyő alján. Alapértelmezetten a szekciók is jelölve vannak, ez a működés a Beállítások menüpontban kapcsolható ki. -
szzoo
tag
Sziasztok!
Tegnap ismét fontosabb verzió vált elérhetővé:
Beagle Ebook Kezelő v0.3.0 BETAÚJDONSÁGOK
- PDF fájlokon túl újabb támogatott formátumok: EPUB, XPS, OpenXPS és CBZ.
- Továbbá kísérleti jelleggel (leírásokban nem szerepel), de feltölthetők JPEG, PNG és TIFF képek is.
- Könyv feltöltése előtt lehetőség van a helyes megjelenést ellenőrizni az Előnézeti képernyő segítségével.Más:
Továbbra sincs szoftveres limit a feltölthető könyvek számára vonatkozóan, viszont úgy tapasztaltam, hogy a könyvolvasó 15 könyv után oldalszámtól függetlenül „megtelt” üzenetet dob. Néhányan ellenőriznétek, hogy nektek sikerül-e 15-nél több könyvet feltölteni a saját könyvolvasótokra? Köszönöm! -
DeliZsolt
újonc
Köszi a választ! Az egész olvasót töröltem a kapcsolat előtt, mert egy iphone-nal volt addig párosítva, és egyben a tartalmakat is töröltem. Tehát a Beagle üres. A Sony-ra ráhúztam két pdf file-t, még a címben sincsenek ékezetek, és mind a kettővel megpróbáltam a feltöltést. A két készülék azonnal megtalálja egymást és az alkalmazásban is kiválóan működik a kapcsolat. Nagyon szépen köszönöm a segítséged, hogy ennyit foglalkozol vele.
-
szzoo
tag
válasz
DeliZsolt #187 üzenetére
Azt javaslom, hogy várd meg a következő frissítést. Jövő hét első felében várható. Ha az új verzióval sem menne, akkor pár levélváltással megkeressük a hiba okát. Az új verzióban pontosabb hibaüzenetek lesznek és sok módosítás a motorháztető alatt.
A jelenleg publikus verzióban négy esetről tudok, amikor az általad tapasztalt (azonnali) hiba léphet fel:
- Ha nem támogatott készülékről van szó.
Android 5-ös verzió alatt az alkalmazásba fordított PDF feldolgozó van használva, mert nincs natív támogatás. Ez nem biztos hogy működik pár készüléken, pl x86-os processzorral rendelkező eszköznél. A te telefonod Qualcomm Snapdragon 200 MSM8210-es processzora támogatott. Nem gondolom, hogy ez a hiba. Több Sony eszközön is tesztelek, például: M2, T3, Z2 Tablet vagy egy régi Sony Ericsson Live with Walkman.- Nem létező vagy felhő szolgáltatásból származó fájl lett kiválasztva.
Az android letöltések nézetből kiválasztható olyan fájl ami már törölve lett. Szerintem nem ez lesz a hiba oka. A felhő alapú tárhelyek nem támogatottak a jelenlegi fejlesztési állapotban.- A fájltípus feldolgozása nem sikerül
Mivel több fájllal is teszteltél, így ezt is kizártnak tartom. Csak olyan fájloknál lehet gond, amit nem szokás a könyvolvasóra küldeni, például: reklám katalógusok.- Nincs elég hely a könyvolvasón a feltöltés megkezdéséhez.
Hány könyv van a könyvolvasón? Próbáltál már törölni közülük? -
szzoo
tag
válasz
DeliZsolt #184 üzenetére
Szia!
Az alkalmazás jelenleg publikált verziója csak annyit ír a feltöltés befejeztével (akár rendben megtörtént a könyv küldése, akár sikertelen), hogy a bluetooth kapcsolat aktív. Az android értesítési sávot lehúzva nem jelenik meg valami hibaüzenet? Ahogy mr_balage is írta, jelenleg a feltöltés előrehaladását itt lehet jobban követni.Próbáltad több pdf feltöltésével is? Meg tudnád írni a telefonod típusát és a pontos android verziót?
Köszönöm! -
szzoo
tag
Sziasztok!
Tegnap új verzió vált elérhetővé:
Beagle Ebook Kezelő v0.2.0 BETAÚJDONSÁGOK
- Natív PDF feldolgozó használata Android 5.0 (Lollipop) vagy újabb rendszerű eszközökön.
- Más Android verziók esetén is számos PDF feldolgozási hiba javításra került. Például a Calibre programmal generált PDF fájlok megjelenítése is jobb lett.
- Képek jobb minőségben kerülnek feltöltésre a PDF fájlokban.Kérlek írjátok meg a telefonotok típusát és a futtatott android verziót, ha az alkalmazás a feltöltés megindításakor összeomlana. Köszönöm!
-
szzoo
tag
Sziasztok!
Felkerült az alternatív androidos alkalmazás a Play áruházba a Beagle Ebook Kezelő.FUNKCIONALITÁS
- Közvetlen fájlfeltöltés a txtr beagle-re.
- A feltöltött fájlok száma nincs limitálva, így akár 5-nél több könyv is feltölthető.
- Támogatott fájltípusok: PDF
- Könyvek törlése a könyvolvasóról.ISMERT HIBÁK ÉS HIÁNYOSSÁGOK:
1. Az aktuális verzió 'Korai kiadás' jelölésű. Jelenleg felléphetnek az alkalmazás használata közben hibák, ami akár az alkalmazás összeomlásával is járhat.
2. Előfordulhatnak a használhatóságot befolyásoló felületi hibák kis felbontású eszközökön vagy fekvő módban használva.
3. A feltöltött könyvekhez nem tartozik borítókép és a txtr beagle™ könyvválasztójában csak a cím és a szerző jelenik meg. Későbbi verzióban lesz lehetőség könyvborítók használatára.
4. Könyv feldolgozása sikertelen lehet nem várt formátumú ebook kiválasztásakor.
5. Egyes képek hibásan jelenhetnek meg a könyvolvasón. A Beagle Kezelő alkalmazás PDF feldolgozója nem minden típusú képet tud kirajzolni, így ezek a képek már hibásan kerülnek feltöltésre a könyvolvasóra.
6. Könyv sikertelen feltöltésének oka lehet, hogy a txtr beagle™ belső tárhelye megtelt.
7. Jelenleg nincs lehetőség a megszakadt feltöltések folytatására.
8. Nem jelenik meg a könyvolvasó képernyőjének alján az olvasás előrehaladását mutató folyamatjelző a Beagle Kezelővel feltöltött könyveknél.
9. Az aktuális verzió még nem támogatja EPUB és a TXT fájlok feltöltését. Ezek egy későbbi frissítéssel elérhetővé válnak. Betűméret és más tulajdonságok megadására is lesz mód.Valamennyi hiba és hiányosság egy későbbi verzióban javításra kerül. Hiba esetén érdemes megvárni a hamarosan megjelenő stabil verziót.
Hibával, észrevétellel kapcsolatban írjatok az alkalmazás adatlapján lévő e-mail címre. Köszönöm!
-
faki_
senior tag
Újabb ötletként beregisztráltam a német oldalra, megy minden!!!
-
Szabaka
tag
Nagyon szépen köszönjük előre is az appot
Pont a T-s weboldal bezárásának bejelentése előtt romlott el a sajátom (egyszer csak nem kapcsolt be... lehet meghalt benne a memóriakártya) és vettem gyorsan egy másikat, erre bejelentik, hogy bezár a bazár... Kicsit ideges lettem
Megnyugtató, hogy továbbra is tudjuk majd használni a kütyünket
-
szzoo
tag
Az alternatív android app tesztelés fázisban van, a szabadidőmtől függ mikor, de a legkésőbb a jövő hét folyamán publikálva lesz az első verzió Google Play-en. Eleinte szegényes funkcionalitással, pl. epub támogatás még lehet nem lesz. Most "Beagle Clicker" munkacímen fut, hogy más lesz-e a végleges név még nem tudom. Jelezni fogom itt, hogy hogyan lehet megtalálni.
(#166) DeliZsolt
iOS alkalmazások fejlesztésével nem foglalkozok, ezért a részemről iphone-os verzió nem lesz. -
faki_
senior tag
Ki lehet cserélni még telepítés előtt az apk fájlban a két gyári könyvet sajátra (/assets/books), így telepítés után további macera nélkül küldhetők az olvasóra. Valószínűleg többet is lehetne belepakolni, de ehhez más fájlokba is kellene irkálni, ebbe egyelőre nem mélyedek bele. Jó szórakozást!
-
faki_
senior tag
Kipróbáltam és ha körülményesen is, de megy. Telepítettem a Telekomos apk-t az APK Permission Remover segítségével, letiltva a helyek meghatározását. Erre csak azért van szükség, hogy a Play-től független legyen és a helymeghatározás egyébként sem létkérdés a működéshez. Tűzfalat használok, nem kap netet wifin és adatkapcsolaton sem. Elindítás után van egy lehetőség alul a kipróbálásra, úgyhogy nem kell összekapcsolni a regisztrációval sem. Az elérhetetlen internetre panaszkodik, de megy. Az alapból benne lévő két könyv fájljait fájlkezelőben kicseréltem a feltölteni kívánt könyvekre a /txtr mappában. Az .epub, maga a könyv, a .png a programban megjelenő kép, a .json fájlban a szerző és cím van tárolva. Utóbbiban egy szövegszerkesztővel át lehet írni ezeket, a szerző háromszor, a cím egyszer szerepel. Sajnos néha véletlenszerűen, programhiba esetén mindig visszaírja az alap könyveket, újra át kell írni. Ha éppen a saját könyvek vannak benne, akkor átküldhetők párosítás után a készülékre.
Majd kipróbálom még, hogy az apk-ba másolva a saját könyveket megy-e? Ha igen, akkor többet is elvisel-e? Lehet, hogy olyankor az újracsomagolás miatt probléma lesz az aláírás miatt...
-
faki_
senior tag
Mivel txtr.com-ra már vagy egy hete nem sikerül új könyvet feltölteni (Kösz Telekom!), hogy a Beagle-re még át tudjam tenni a vég előtt, kigondoltam egy egyszerű, baltával faragott megoldást, ami meglepő, de működik.
A telefonon lévő /txtr mappában kicseréltem az egyik fixen lévő, törlés esetén is "visszajövő" könyvet (Jack London: White Fang) a sajátomra és így át is küldhető a Beagle-re.
A lényeg, hogy pontosan ugyanaz a fájlnév legyen. A borítóképet is lehet cserélni, az egyéb fájlokkal, adatokkal még nem próbálkoztam, az már annyira nem fontos számomra. Néha visszaállt az eredeti White Fang, leginkább akkor, ha valamiért összeomlott a program, de újra meg lehet csinálni. Egy kissé körülményesen, de használható marad az olvasó. Legalábbis addig, amíg nem kell a telefont újratelepíteni, mert gondolom az áruház bezárása után már nem lehet megtenni az első lépést, az összekapcsolást a regisztrációval. Talán ezen segíthet valami teljes beállításokat mentő program (Titanium Backup?).
Ami még számíthat: nekem a program apk-ból van telepítve, nincs összekötve a Play-vel (a legutóbbi elcseszett frissítés óta) és most már nem kap internetet sem.
-
-
faki_
senior tag
Köszönöm, de nincs Windowsom! Linux alatt először Eclipse-vel próbálkoztam, újabb és újabb hibaüzeneteket adott, van amiket sikerült megoldani, de mindig jött másik vagy maradt még valami. Már az összes Eclipse-hez tartozó csomagot felraktam, többféle Java verzióval futtattam, de nem vezetett eredményre. A másik, Maven féle megoldással is kísérleteztem, az sem sikerült. A párosítás megy az op.rendszer alól 0000 PIN kóddal, jBeagle elindul, utána semmi (pontosabban hibaüzenet konzolon, ami a kapcsolódási folyamatra utal, vagyis odáig nem jut el).
-
szzoo
tag
Az eredeti jBeagle nekem sem ment. Ezt most csináltam, ha windows alatt futtatod, akkor ezzel a verzióval is kipróbálhatod:
jbeagle-txtr-windows.rarA kapcsolódási folyamat nem változott: egyszer párosítani kell a windowszal a beagle-t, utána működik. Ha 10-20 másodperc után még mindig "Searching for beagle..." üzenet jelenik meg, akkor rakd lehető legközelebb a bluetooth antennához a könyvolvasót, elég rövid a hatótávja és az is lehet a gond.
-
faki_
senior tag
válasz
MKristof #157 üzenetére
Kitöltöttem én is, vesztenivalóm nincs vele, de túl sok reményt nem fűzök hozzá. Egyszer már felajánlották a visszafizetést az andoidos app problémájánál, de amint megírtam, hogy nem én vettem és nincs számla, inkább elküldték a régebbi verziót.
Már elindult a jBeagle, de a készüléket nem látta. Párosítani nem tudtam, mert PIN kódot kért, csak valami soros módban(?) csatlakozott. Elszórakoztam vele pár órát, meguntam. Inkább veszek majd valami normálisabb olvasót.
-
doc
nagyúr
BREKINGNYUZ
Ezúton tájékoztatjuk, hogy partnerünk oldalán történt okok miatt a Telekom txtr e-könyv áruház október 31-én bezár, ezzel egyidejűleg a ’txtr applikáció, valamint a ’txtr weboldala is elérhetetlenné válik.
Kérjük, a leállást megelőzően gondoskodjon a ’txtr felhasználói fiókjában tárolt könyveinek lementéséről. Az e-könyvek lementését a hu.txtr.com webes felületen a Felhasználói fiókba történő belépést követően a Könyvespolc menüpontban teheti meg. (https://hu.txtr.com/user/library/).
2015. október 31-ét követően a ’txtr Könyvespolcon tárolt tartalmak nem lesznek elérhetőek.
A mobilalkalmazás leállásának következtében a ’txtr Beagle e-könyvolvasó vezérlése is megszűnik, és az eszközre a továbbiakban új e-könyvek áttöltésére nem lesz lehetőség. A Magyar Telekom Nyrt. a Beagle e-könyv olvasóval rendelkező ügyfeleknek az olvasó vételárát igény esetén visszatéríti. -
Szabaka
tag
Üdv!
Nekem tegnap adta meg magát, ugyanez.... viszont elég sokat használtam. Tegnap szétkaptam, és én a memóriakártyára gyanakszok... még nem próbáltam gépbe rakni, de ha kiveszem, akkor máshogy világít a LED.
Vajon lehet másikat rakni bele, vagy átklónozni egy működőről? -
jobesz
tag
üdv! txtr hez hol tudok főzött romot letölteni? és a felrakásában útmutatót találni?
epub ra érdemes koncentrálni?
-
vtechun
veterán
Hello, egy darabig nem használtam a kütyüt, aztán most nem nagyon akar bekapcsolni. Csak a piros LED világít pár másodpercig, aztán semmi. Elemcsere volt már. Valakinek ötlet, hogyan lehetne életet lehelni bele? Köszi!
-
BoC1ka
senior tag
Nincs valakinek eladó Txtr-e, ami feleslegesen van fiókban stb jóáron?
-
BalanceR
addikt
Valaki más tapasztalt hasonlót:
Néha, lapozás közben mintha lefagyna.... invertál, de nem vált képet, az egész kijelző fehér marad, ha tovább lapozok, a következő oldalt betölti, de vissza kell lapoznom, mert ugye egyet kihagyott, van amikor a következő oldalt sem jeleníti meg, ha ilyenkor kikapcsolom, majd vissza, akkor elfelejti, hol tartottam, és a legutolsó bekapcsolási oldalt mutatja.
Illetve nagyon ritkán kiírja, hogy az akku lemerült, de nem világít az ezt jelző led, ( vadiúj duracellvan van benne) Ilyenkor ki, bekapcsolás szokott segíteni. -
zsloti
senior tag
Azért készülj ,hogy a PDF -et nem nagyon szereti a gép
Az epub az ő erőssége
Zs -
rusher86
csendes tag
Sziasztok!
A minap én is tulajdonosa lettem ennek a "csodának"! Leírná valaki szájba rágósan, hogy saját könyvet, hogy kell feltölteni rá? Szedtem le pdf formátumba könyveket különböző helyről a gépre, és itt meg is állt a tudomány! :S -
golyós
addikt
0,5 mb-os könyvet 4 perce tölti át telefonról a txtr-re.
-
mr.saint
tag
Lejárt a szerkesztési idő bocs. Közben néztem videókat hát mindben így működik tehát hozzászokunk,még mindig jobb mint telefonon olvasni! Azért köszönöm majd idővel beruházók egy komolyabb olvasóba!
-
doc
nagyúr
-
mr.saint
tag
válasz
#40993792 #128 üzenetére
Na én is kaptam be is ruháztam egyre 900 forintért.Ma meg is jött raktam rá könyvet is na itt van egy kis gondom. Akinek van ilyen masina a tulajdonában elmondhatná,mert nekem olyat produkál mikor rányomok valamelyik gombra mindegy lapozás,vagy könyv választás villog a kép! Először fekete majd utána lesz fehér. Ez természetes vagy esetleg reklamáljak? Estleges válaszokat előre is köszönöm!
-
faki_
senior tag
-
-
-
ZooLee
senior tag
Az hagyján, hogy az "ő" betű, de mi van az "ö" betűkkel? Az elméletileg standard, nem kellene, hogy fontkészlettől függjön, mégis a szövegből az hiányzik, és az "ő" megvan. Sőt, az "ü" is. Szerintem valamilyen betűcsere műveletet hajtottak végre még az alapkönyvben, és ott nem jó kódolással került bele. Szét kellene bontani az ePub-ot, és belenézni a HTML forrásba, hogy hogyan vannak az "ö" betűk benne.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Valakinek nem kallódik egy ilyen a fiókban?
Jelképesen használnám szivesen, könyvhiányban szenvedek, de a papir könyvek olyan trék.
( komoly kérdés amúgy )
-
rongaucho
tag
Valahol itt lehet a megoldás. Mert 1-2 oldalas pdf-eket is próbáltam átküldteni Beagle-re, és azok át is mentek. Aztán próbáltam egy többszáz oldalas könyvet, azok már nem sikerültek.
Sajnos a főzött ROM-omon még a telefon használatbavételekor úgy particionáltam, hogy a belső memórián (sdcard0) 51 MB maradjon. A maradék kb. 3 GB-on most az appok vannak (ezért is nem volt eddig szükségem külső kártyára mozgatásra).Most viszont próbáltam AppMgr III-mal, egyetlenegy alkalmzást sem enged átrakni a külső SD-re.
Egyébként írtam a txtr customer servicenek, ezt a tanácsot kaptam:
"We would like you to try the following procedure:
- Please make sure you are using fresh batteries in your Beagle device.
- then switch on Beagle
- switch on pairing mode (press on/off button for a few seconds9
- then press left and right button for a few seconds
- a window, asking you to reset the Beagle will pop up - click RESET
- then go to the txtr App on your android device - go to Beagle settings and click the button for:
disconnect beagle due to loss or repair reasons
- in following you can set up a new connection
- before setting the new connection please make sure you are using the freshest txtr App for
Android. "Persze ezt mind már tudtam korábban is, hogy így kellene.
-
ZooLee
senior tag
válasz
rongaucho #111 üzenetére
Mert a telefonmemóriámon nagyon kevés a szabad hely.
Na, ez egy jó ötlet, mert ugyebár a Beagle (e-könyv olvasó léptékkel) óriási, 4GB-os memóriájába nem véletlenül fér csak 5 könyv maximum, ugyanis az alkalmazás rendkívül buta módon tömörítetlen BMP-be konvertálja a könyveket, így lehet egy-egy könyv akár 800MB-1GB is, és azokat tölti fel. (Magán a Beagle-ön az ég világon semmi nem történik, annyira buta, hogy még egy JPG-nézegetőt sem tettek bele, azért dolgozik BMP-vel.)
Namost azt már láttuk, hogy nagyon buta a szoftver, de akkor lehet, hogy még butább, mert le akarja konvertálni az egész könyvet egyszerre, nem pedig folyamatosan egy oldalt konvertál-feltölt-töröl?
Próbáld meg, hogy csak egy pár oldalas könyvet töltesz fel, vagy - ha van rá lehetőséged - kirakod SD kártyára az appot a könyvtárral együtt. Egyébként mennyi szabad helyed van, mikor indul a program? Nem tudod valamivel folyamatosan monitorozni? -
rongaucho
tag
válasz
rongaucho #110 üzenetére
Annyi fejlemény van, hogy most a txtr app sokadszori újból telepítése után sikerült az app és a beagle párosítása is. Elindítottam az első könyvem feltöltését, de megszakadt kb fél perc után, a könyv borítója ment át, ha tovább lapoztam, akkor csak egy csíkos téglalap látszik szöveg helyett. Még kb. 5-ször próbáltam meg a könyv átküldését folytatni (van ilyen opció az alkalmazásban), de mindig elkezdte, aztán fél perc után jelezte, hogy megszakadt az átküldés (továbbra is csak könyvborító és csíkos téglalap...).
Lehet, hogy az okostelefonom "gyenge" ahhoz, hogy rendereljen, vagyis átalakítson bitmapre és ez a probléma?
Vagy az lehet a gond, hogy a txtr alkalmazás a belső telefonmemórira pakol (sdcard0) (itt látok egy txtr könyvtárat, benne a könyvborytok jpg-ben) és nem a fizikai sd kártyára? Mert a telefonmemóriámon nagyon kevés a szabad hely.
Ez az epb, pdf---->bitmap konverzió ténylegesen hogy zajlik? Előbb a telefonra valahova felrakja a bitmap fájlokat és onnan megy át a beagle-re avgy egyből a begle-re történik a konverzió? -
rongaucho
tag
Nagy nehezen felkínlódtam PC-re a jbeagle nevű java alkalmazást (az átlag júzer ezt még jobban élvezheti, mint az androidos txtr applokációt), de hiába. PC-t itt is tudtam a beagle-lel párosítani, de az alkalmazás nem látja a beagle-t.
Kezdem azt gondolni, hogy mégis a beagle-lel van a gond, de hát már egyszer majdnem sikerült, el is indult már a "könyv" feltöltés.
Talán ha az android appon lesz valami frissítés és a következő verzió már nekem is működni fog... -
doc
nagyúr
Just 'for the record': Beagle-n a factory reset BlueTooth modban a jobb es baloldali nyilak folyamatos nyomasaval (jopar masodperc) indithato.
Nekem ez megoldotta a rongaucho altal is irt problemat (a telefonnal parosodott, de az app mar nem latta), de nala ugy tunik ez is keves -
ZooLee
senior tag
válasz
rongaucho #104 üzenetére
Hát, így hirtelenjében nincs több ötletem. Nincs másik készülék (esetleg iOS-el?) amin szintén ki lehetne próbálni a szoftvert? Milyen verziójú Androidon próbálod? Esetleg ezek alapján lehetne guglizni még valamit.
Próbáltam egyéb Factory Resetre keresni, de gyakorlatilag alig lehet valamit találni, support nem nagyon van. este otthon meg tudom nézni közvetlenül a gépen, vagy megpróbálom a gyerek telefonjára felheggeszteni a szoftvert és kipróbálni, hogy ott mit mutat. -
rongaucho
tag
Egyszer sikerült még a legelején párosítanom a telefont ésa beagle-t, akkor volt az, hogy megszakadt utána az áttöltés és az áttöltés folytatása sem sikerült.
Azóta már többször vissszaállítottam alaphelyzetbe a beagle-t, újra telepítettem az app-ot, de csak annyit sikerült elérnem, hogy a telefont és a beagle-t ugyan sikerült párosítani a blutooth-szal, de aztán a txtr app-on a párosítást már nem tudom befejezni, csak teker a csatlakozást próbáló ablak és semmi nem történik (általában a végén kifagy az alkalmazás).Próbáltam ezt is: https://github.com/schierla/jbeagle (számomra ez is egy rémálom volt, mire elindítottam a java alkalmazást, de itt is ugyanaz, a PC-n azt látom, hogy megtörtént a párosítás BT-n, de a java alkalmazás nem látja a beagle-t).
-
david1212
tag
Köszönöm a választ, nem ilyenekkel volt probléma. Közben rájöttem, hogy velem volt a gond, bár bevallom az aki írta a programot, jó nagy nem mondom mi. Nem rá kell nyomni a könyvre amit át akarunk tölteni, hanem azt a picike kis nyilacskát kell megérinteni, és akkor jön elő a küldés lehetősége. Itt viszont megjegyezném, a kezelési utasítást át kéne írni. Nagyon régóta van különféle kütyüm, az android rendszerrel a kezdetek óta foglalkozom, de így még nem jártam
.
-
ZooLee
senior tag
válasz
david1212 #101 üzenetére
Mivel sok egyéb esetben működik, lehet, hogy valami egyéb értelmezési problémáról van szó, mivel a folyamat maga eléggé elbaltázott...
Szóval ugye nem csak a párosítás, hanem az aktív összekapcsolódás is megvolt? Emlékeim szerint a programvan is van egy kapcsolódás a Beagle-höz gomb.
A másik ok lehet, hogy a Beagle csak egy eszközhöz lehet párosítva, és valami miatt nem ismeri fel az eszközt (kapott pl. valamilyen frissítést a telefonod) akkor sem szereti. Próbáld meg esetleg a kapcsolatokat törölni a Beagle-ből, (és a telefonból) és újra összepárosítani őket. -
david1212
tag
Sziasztok. Nekem ugyanez a problémám, hogy nem tudok áttölteni semmilyen könyvet sem, még azt sem ami alapból benne van az androidos applikációban. Összepárosítás megvan, kiírja hogy várakozás a könyvre. A txtr beagle programon belül azt írja, nyomjunk rá a kiválasztott könyv borítóra, tartsuk rajt az ujjunkat, majd a küldés gombra. Na itt a gond nálam, hogy fel sem ugrik küldés gomb. Lényegében az applikációból nem lehet átküldeni semmit. Megpróbáltam telefonról és tábláról is, illetve természetesen a programot újratelepítettem, ezzel kizárva, hogy vmi a telepítéskor legyen problémás. Azért az fura, hogy két különböző eszközön sem ugrik elő, az ún. küldés ablak. Erre vki tud vmit?
Új hozzászólás Aktív témák
it Első látásra egyszerű, mint a faék, csak ne kelljen adatot tenni rá. Két teljes hétig nyúztuk az egyik legolcsóbb e-book olvasót. Eláruljuk, érdemes-e megvásárolni az elemmel működő gépet.
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest