Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeMiki
tag
válasz HUNgabus #899 üzenetére
Valami ilyesmiben lehetne gondolkodni:
Shieldet hdmi kábellel összekötni a hangprojektor valamelyik bemenetével. A hang projektor hdmi kimenetébe egy hdmi kábel, erre rádugni egy fentebb linkelt hdmi elosztót. Ebből az elosztóból menne a tv és a videó projektorhoz egy egy hdmi Kábel.
Így a hangprojektor kapna közvetlenül minőségi hangsávot, képjelek mennek ahova kell (max full hd-ban, mert eddig támogatja a hangprojektor)A tv műsorok hangját pedig a hang projektorba optikai kábelen kellene vissza küldeni a tévéből. (ahogy látom a hangprojektor nem ARC-os)
Ha 4K jelet akarsz tv-be vagy videó projektorba, akkor a hangprojektort ki kell hagyni a buliból, a Shieldből elosztóval két irányba a hdmi jelet a videó megjelenítők felé.
A tv-ből (esetleg videó projektorból, a de ahhoz nem érték) optikai kábellel jöhet vissza hang a hangprojektorba max 5.1 ben a tévé tudásától függően. -
HUNgabus
senior tag
hát az a "baj" hogy én eléggé "gyűjtögető" életmódot folytatok, vagyis van vagy 20 HDD ami tele filmekkel, sorozatokkal, vagyis eléggé "nagy" NAS kellene
ezért is volt eddig DUNE-im meg most a Zidoo mert ezekben van HDD rack, csak betolom és mehet is a mozi,
Shild-hez vennék vmi frankó külső HDD racket ami kikapcsol ha épp nincs üzemben, van benne vezérelhető ventilátor, stb.
közbe megnéztem ez egy régebbi Yamaha hangprojektor amint van 4 HDMI de még a régi 1.0 vagy max 1.1
-
LeMiki
tag
válasz HUNgabus #897 üzenetére
Én zidoo x10-ről léptem shieldre, de még megfordult a fejemben a z10 is előtte. Én szerettem a zidoo-t, nálam semmi gond nem volt vele.
A Shield jó iránynak tűnik igényeid kielégítésére
Hdd helyett gondolkozz NAS-ban, ha megteheted. Biztonságosabb, kényelmesebb. Óvjuk az USB port egészségét
-
HUNgabus
senior tag
Idonkent elmegy kb 1mp de elegge random, van hogy par percenkent, van hogy egy 2 iras film alatt 1x.
A HDR-el se vagyok maradektalanul elegedett, DV sincs ebben meg, vagyis ha mar csere akkor keresem az igenyeimnek a legjobbat. Minden HDR tamogatasa, HDD-rol filmek lejatszasa, jo lenne a nativ HBO, Netflix, mrh majd kesobb a Disney+ tamogatasa. -
LeMiki
tag
válasz HUNgabus #894 üzenetére
Az erősítődön vannak hdmi csatlakozók? Ha igen az sok mindent megold, ha nincs, akkor nehéz lesz a hangot átvinni az optikai kimenet hiányában a Shield ről az erősítőbe. Hacsaknem a tv ről optikai kábellel az erősítőbe (innen már a tv tudásán múlik mit enged át),
(Neked a két hdmi kimenetes (atmos és vision képes) erősítő lenne a legjobb, ha már az nvidia shielddel kacérkodsz .)
Milyen hang problémád van amúgy a zidoo val?
[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
kellene egy kis technikai segítség, nem nagyon vágom ezeket a kábeles dolgokat,
előszóban egy Zidoo z10 váltana mert tele a tököm hang problémákkal, stb,
ha vennék egy Shield TV Ppro-t akkor hogy tudom megoldani azt hogy a kép az HDMI-vel megy a projektorba, de a hang az optikai kábelen menne az erősítőbe, nem látok rajta csak egy HDMI és 2 usb3,
vkinek ötlet? zidoon ugye vagy külön optikai hang is, ezért eddig ezzel nem volt gond...
azt már nem is kérdezem hogy mit csináljak ha TV-re is kiszeretném adni a képét, és ne kelljen dugdosni a HDMI kábelt, gondolom egy HDMI elosztó kellene hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
bernina
csendes tag
Lg oled cx tv-m van. Mivel nem játsza le a belső lejátszójaa DV dl filemeket elég sok filmet átalakítottam 8.1 profilú dv sl formátumra.
Megkérdezhetném, hogy ezeket lejátsza a shield tv pro? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz konigjanos #885 üzenetére
Az már nem sokáig fog működni, csak akkor ha előfizetsz, pc-ről az adblock böngészők is egy "állóképet" kapnak majd.
-
LouiS22
veterán
-
peti85
senior tag
Nekem a SmartYouTuba-al vannak mostanában problémák. Néha megjelenik reklám (nagyon ritkán) és a videók sem indulnak el az AltPro felületen, csak hang van. Korábban tökéletesen tette a dolgát. Lehet kipróbálom ezt a SmartTubeNext-et.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
djnice
veterán
válasz konigjanos #885 üzenetére
Smart YouTube TV.
-
konigjanos
senior tag
Reklámmentes youtube nézésre mit lehet feltenni? a vanced megy rajta?melyik verzió?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Nekem is van itthon két minix u9h, kétféle légegérrel.
Az egyiket cseréltem netflix miatt, az dobozába került.Minőségbeli különbség van képben a két lejátszó között, ami szemmel látható, legalábbis nálam 113"-on igen.
Nagyon jó a táv is, felemeled automatán világít, stb.De.
A minix gombsoros távja nagyon hiányzik. Az annyira jó.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
sittes79
addikt
-
Tengri
senior tag
Itt a fórumon vannak nálam sokkal nagyobb szakik. Én csak "műkedvelő" vagyok. DE!
Én imádok otthon mozizni és emiatt a NV Shield pro 2019 a legjobb döntésem volt!
Sokáig vártam a Zidoo (NEO) X-et, de nem bántam meg a Shieldet! Sőt! Tudásához képest az ára sem olyan ami miatt fanylognék. Az általam várva várt Neo x-nek meg a töredéke.
Játékügyileg nem tudom, igazat megvallva nem azért vettem. De lesz itt a fórumon aki válaszol neked."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
g@bo
nagyúr
hát én most ráugrottam 73k ért, max. holnap kellene átvenni így rezonálok, nem kevés lé, most egy minix neo u-9h van, azért azzal is elvagyok...
maga a gép és a minix a3 légegér volt annyiba együtt, mint most a shield, jó lejátszó, de korántsem olyan bivaly mint az nvidia cucca.egyébként a shield távja is légegér, lehet vele korlátozottan játszani? és/vagy pl. egy ps4 kontrollere párosítható a shield-hez?
[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
Általában jóval 80k fölött van...már ha lehet kapni.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
tomp
félisten
válasz fojtviki #871 üzenetére
Hát öööö ja.
hozelujiz
Bárcsak megmutatná a MediaInfo, hogy FEL vagy MEL, de nem...
Egyedül a Makemkv írja ki de ahhoz először át kell tolni mkvtoolnixel az mp4/ts-t mkv-ba...
ST/DT-t mutatja a MediaInfo. ST esetében 1db videó van. DT-nél viszont 2db!
A leírás jó persze.
Úgy tűnik nem minden FEL-t szeret a Shield!
Az összes Transformers villog kék/piros színnel ha FEL típusú! Legyen mp4-ben, ts-ben vagy mkv-ban...
Szóval mind2 verzióban érdemes tárolni. MEL-ben megnézni, FEL-ben tárolni a jövőbeli hibamentes lejátszáshoz. -
őstag
válasz djpundro #868 üzenetére
En is ugy gondolom, hogy valami a plex-el lesz. Ugye direkt kiprobaltuk nagyobb bitrataval hdr10-ben, ott mint a vaj. Meg alapjaban is nagyon gyors kis cucc es a kepminoseg meg nagyon jo Vissza nem tudom kuldeni, itt vettem HA-n hasznaltan
trance89: az a baj, hogy abszolut nem ertek hozza, a Plex is volt vagy 2 honap mire osszeallt a kep. De lehet ranezek majd
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz fojtviki #860 üzenetére
A stick el csak a Joker t probaltam es jol ment ,mondjuk keves tesztelesre .De az Nvidia csöv az mar az elsö tesztelesnel becsödölt ,különben visszaaltist mindent probaltam ,utanna megint csinalta .En a Plexre gondolok nincsen jol rakalibralva .
Kedden kapom a Pro verziot a nagyot es szolok egy ugyanaz filmnel mi lesz a külömbseg .[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Mezga Aladár
veterán
válasz trance89 #862 üzenetére
A véleményeddel egyetértek. A múltba sz@ptam vele én is.
Ez nálam akkor változott meg amikor elkezdtem a Shield-eket
(2 db) használni. A Plex kezelése hozzá van igazítva az android tv rendszerhez. A lökést az adta meg hogy a VC1 kódolású filmeket tökéletesen kezeli ellentétben a Kodival. PC-n könnyedén testre szabhatom az adatbázist.
Szóval most nekem bejött. -
trance89
őstag
válasz fojtviki #858 üzenetére
Plex volt az elso amit probaltunk, ennel is maradtunk Itt nem kellett mappamegosztas meg minden fityfenevel foglalkozni
Ha HDD/SSD-ről nézed akkor miféle megosztás kell?
Több mint 5 éve Kodi-zok dedikált hardverrel (eleinte libreelec, később coreelec), nincs annál jobb/kényelmesebb megoldás
Személy szerint irtózok a túlcsicsás Plex-től sőt összességében minden olyan lejátszó progitól ami elcseszett DLNA-t használ -
tomp
félisten
Transformers Revenge of the Fallen STDL FEL mp4-ben színes villogást eredményez. Mi okozhatja szerintetek? Nem folyamatos a villogás de azért zavaró.
MEL-ben minden okés.
Plex és ExoPlayer is ugyan úgy csinálja ugyan ott. -
djpundro
aktív tag
Szia
Sajnos a forumokon es amazon.de en is többen irjak a cső valtozattal problema van en is visszalüldtem, felakadt a távirányító sem müködött, pedig jo aron is vettem 85€ ert hasznalt amazonrol.
Lenyeg muszaly a Pro verziot venni. Sajnalom ez van.Okvetlen küld vissza, ha lehet es vedd meg a Pro t.A plex a legjobb ,de különben a Fire Stick perfect a plexre 5 ghz wifin es olcso.
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
őstag
válasz djpundro #857 üzenetére
Igen a cso valtozat van. Furcsa, hogy csak DV eseten van ilyen egyedul. Gondolom a shield fagyas is ettol van. Amikor elkezd szakadozni, akkor a shield menuje sem jon be es nem reagal semmire. Volt 4k stick is, a DV ott is akadt, annyi kulonbseggel, hogy ott buffereles volt nem fagyas. Azert szeretnem megoldani, mert ez a lejatszo azert nagyon franko. A kapott kep karpotol a kellemetlensegekert.
trance89: Plex volt az elso amit probaltunk, ennel is maradtunk Itt nem kellett mappamegosztas meg minden fityfenevel foglalkozni
-
djpundro
aktív tag
válasz fojtviki #855 üzenetére
"Van ugy, hogy a shield lefagy, egyszer az is ujraindult."
Melyik Shield ed van ? Mert nalam a kube csöv kisebb el voltak ilyen gondok .Most megrendeltem a nagyobbat a Pro verziot ,remelem ott nem lesz .Különben repül a 200€ ert biztossan ,mar szeretnek valamit kapni is ellenertekben ha 180€ pluszban kiadtam ,mivel a Fire Stick 4k Plexel nagyon jol megy .
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz fojtviki #854 üzenetére
Nem ertem egyszeruen. DV-nel lefagy a PLEX es ujra indul. Van ugy, hogy a shield lefagy, egyszer az is ujraindult. Ugyan ez a film 4K HDR-ben siman megy fagyas nelkul. 3 fele DV-t probaltunk most ki, mindnel csinalja. Egyik DV-n 29.4Mbit a bitrata, ugyan ennel a filmnel HDR-ben 39 Mbit bitrataval vaj siman megy. Csak a DV-nel van problema jelenleg Lan kabelen van minden. Shilden mertem sebesseget, ott megvan a maximum 500Mbit/s. Hdd-rol mennek a filmek, de kiprobaltuk SSD-rol is, ott is ugyan azt produkalja a DV. Router TP Link AX10. Hol kellene keresni a hibat? Lehet a Plex a ludas
-
őstag
Jajj, tul koran orultem Dolby Vision filmekkel elkezdett szaggatni, lefagyni, ujraindulni Volt mar valakinel ilyen?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bigacsiga962 #851 üzenetére
Nem olyan nagy ez a topik hogy ne tudnál keresni!
[link] -
sittes79
addikt
Sorry ha off, de próbáltam feltenni at rtlmost appor, azt irja ezen az eszközön nem lehetséges.
Van erre megoldás?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest