Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- ASUS routerek
- Linux haladóknak
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Montenegró kiadta az USA-nak a TerraUSD-összeomlás kulcsfiguráját
- JavaScript topic
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
imre2016
csendes tag
Sziasztok, a Shield natívan támogatja a TrueHD Atmos 7.1-et? Vannak korlátok, vagy mindent visz?
-
PpenoO
őstag
válasz lionshamlet #3706 üzenetére
Adtál a Kodinak fulltime file hozzáférést?
-
lionshamlet
senior tag
válasz morfondőr #3705 üzenetére
Átraktam egy másik csatornára, ott minden ok.
DE!
A kodi nem látja a videofájlokat.
A mappaszerkezet megvan, de nem listáz semmit a mappákon belül, ahol a fájlok vannak.
De már azon a csatornán sem listáz semmit, ahol eddig működött.
Probaltam a gyari illetve a moddolt kodit is - ugyanaz az eredmény.Erre valami ötlet?
-
morfondőr
őstag
válasz lionshamlet #3704 üzenetére
Én csak kipróbálnék egy másik kábelt!
Kicsit más, de azért hasonló szitu: az előző AVR hiba nélkül üzemelt egy kábellel, aztán váltottam és ugyanúgy bekötve abszolút se kép se hang! Még a menü sem jelent meg, fekete volt minden! Pedig előtte egy órával hiba nélkül üzemelt az új AVR amikor kipróbáltam az eladónál. Aztán kábelcsere után helyre állt a rend. A régi kábellel pedig azóta sem működik az új AVR, de máshova betéve hibamentes! Vannak ilyen X-akták!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
lionshamlet
senior tag
válasz lionshamlet #3703 üzenetére
-
morfondőr
őstag
válasz lionshamlet #3701 üzenetére
Biztos, hogy 2019-es Pro és nem korábbi?Mert csak a legújabbak tudják a DV-t! Ha jól tudom van 2015-ös, 2017-es és 2019-es. Külsőre a 17-es és 19-es ugyanolyan. Névjegyben mit ír a Model Number? Nálam P2897.
Közben nézem, hogy a model szám nem fog biztosat adni: Wiki
Most nincs időm utána járni, majd holnap megnézem![ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
válasz lionshamlet #3699 üzenetére
Displa & Sound:
Resolution: 4K Dolby Vision and HDR10 Ready
Egyet vissza, alatta Dolby Vision legyen bekapcsolva
Speciális kijelzőbeállítások: Match Content color space és Display HDR... legyenek bekapcsolva.
Nekem így működik.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, adott 2 pro.
Az egyik szuperül működik, a másodikkal beállításbéli gondjaim vannak - Mégpedig hogy a Dvision nem működik.A működő pro display setupja:
[link]Amivel gondom van:
[link]
Ha beallitom a 4k/hdr/vision módot akkor belassul a rendszer.
[link]
Ebben az esetben van Dv/Hdr de a menurendszer lassú.Az uj pro a regi helyére került be, amivel semmi gond nem volt.
Tehát nem hdmi kábel, hanem beállításbeli gond van.
De nem tudok rájönni mi a probléma.
Mindkét shielden 11 android van. -
tomp
félisten
Most, hogy végre a SkyShowtime is kezd felnőni és 4K is elérhető rajta, így aztán előfizettem.
Ami érdekes, hogy Kodival sokkal szebb a 4K. A hivatalos app szerintem fel se megy 4K-ig...
Ami érdekes, hogy a rendszer szintű AFR itt nem működik jól. Átvált, majd visszalép az app... -
PpenoO
őstag
válasz konigjanos #3695 üzenetére
Vagy downgradeled a gyári launchert és kikapcsolod az automatikus frissítéseket, vagy felteszed a projectivity vagy más atv launchert.
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!
az új frissítéssel a kezdőlapra került reklámokat hol lehet kikapcsolni? -
morfondőr
őstag
válasz Manimaci #3692 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, de én is downgrade-eltem egyszer, mert hibás volt a készülék és kíváncsi voltam, hogy régebbi fw-el megjavul-e. Amint bekapcsoltam, kéri a netet és egyből dobja fel az új frissítést. Valamiért az rémlik, hogy ezt már átugrani sem engedte. Ha van rá lehetőség úgy reseteld, hogy utána nem adsz neki netet. De az rémlik, hogy olvastam valamit arról, hogy a routerben tiltasz egy címet, akkor nem tud felmenni az update szerverre.
-
Manimaci
tag
Olyan kérdésem van, hogy egy downgradelt shield pro-t, ha factory resetelek, akkor ugye nem frissül le az új verzióra elinditásnál!?
-
Manimaci
tag
válasz Manimaci #3690 üzenetére
Ez meggyógyult magától, szóval újra minden okés.
Viszont eljutottam oda, hogy az új tv-nk kielégíti minden igényemet képi oldalon, a HD hangokat pedig el tudom engedni, így eladásra kínálom a Shield Pro-mat. Downgradelt változat, 8.2.3-as, így kb hibamentesnek mondható. Ha esetleg valakit érdekel privátban jelezze nyugodtan. -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Tegnap óta a Disney+-on nincs DV. Gondoltam frissítem a playen, de ott meg nem engedi megnézni az alkalmazásaimat. 8-as androidos a box. Valakinél még jelemtkezett ilyen? Esetleg létezik, hogy most kezdik megszüntetni a 8-as android támogatását? -
tomp
félisten
-
ugyes
senior tag
válasz Saughassy #3684 üzenetére
Azt rebesgetik, hogy az új Sonos Arc Ultra nemcsak soundbar, hanem lejátszó/streamer (vagy hasonló) is lesz Android alapon (erre utal a 16GB RAM-ja pl.). Ha valóban Android alapon érkezik, akkor lehet rajta Plex is (vagy egyébként is, mert nincsenek rosszban a cégeik).
Hátránya, hogy továbbra sem kezeli a nagy felbontású DTS verziókat, csak az alapot. -
Saughassy
aktív tag
válasz Saughassy #3664 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget, nem tudom anno miert skippeltem ezt, de most tenyleg mukodik.
Most elgondolkodtam, hogy veszek egy Prot, de azon meg tuti az ujabb OS lenne. A francert nem jon mar ki valami, ami streamer is, hd hangot is tud, jo kepe is van es persze viszi a Plexet. Tenyleg ennyire rétegigény lenne? -
tomp
félisten
A friss hotfix nálam már bugos.
Disney+ stream egy idő után elkezd darabos lenni és emiatt elcsúszik a hang. -
Manimaci
tag
Még egy olyan kérésem lehetne, hogy megírná valaki, hogy a refresh rate-t miként tudom feltelepíteni? Régebben emléleim szerint play áruházból le tudtam tölteni a shielden, de most már nincs az áruházban. (8.2.3 android)
-
Manimaci
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Az erősítő volt a gyenge láncszem valóban. Most a tv-be megy a shield és tökéletes a DV. Onnan meg ARCon az erősítőbe. Valóban a streamingnél nem releváns a dts-hd vagy true-hd. Viszont egy hdmi elosztón gondolkodni fogok, mert van olyan film, amit a tömörítetlen hanggal néznék winyóról és akkor kellene egy kábel a shield és az erősitő közé is.
-
tomp
félisten
-
LeMiki
tag
Ez egy régi erősítő: 5.1 a max, de már trhuehd t is tud.
Nekem van ilyen Extractorom, de ezt csak olyan erősítőhöz éri meg venni, ami éppen lemaradt a Dolby Vision ről anno, de már tudja az Atmost/Dtsx et. Meg egyébként is nagyon jól szól.
Opciók, amiket a rendelkezésére álló infók alapján javaslok:
1.Nem is kell a shield, ha csak steaming van, ui a tv is tudja ezeket, bár nem volt lg oledem sosem, nincsenek ilyen tapasztalataim. Ki kell próbálni.
Közvetlenül mehet a tvből a hang 5.1 ben az erősítőbe.
2. Erősítő csere, ami tudja a Visiont (pl én pioneer vsx-932-vel kezdtem az Atmos/Vision felhasználást a Shield segítségével.
3. Amit fentebb írtam.[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz Manimaci #3673 üzenetére
Venni kell hozzá egy 4k hdmi audio extractort.
Ott két hdmi kimenet van.
Egyik megy érintetlenül a tv be, másik csak hang megy az erősítőbe. Nyilván a bemenetére e meg a Shield van kötve.
Fontos hogy vétel előtt meg kell tudni, hogy az audio része támogatja e a 7.1 dts-x és atmost is. Videó meg a 4k 60 dv=t minimum. -
morfondőr
őstag
válasz Manimaci #3673 üzenetére
Ha az erősítő nem támogatja a DV-t, akkor persze, hogy nem fog átmenni rajta! Vagy marad az ARC és akkor nem lesz HD hang (bár streaming szolgáltatásoknál ez nem is releváns) vagy erősítő csere! 150k körül már lehet kapni 4K DV képes készüléket a használtpiacon.
-
Manimaci
tag
válasz morfondőr #3672 üzenetére
A kábel az rendes 2.1-es fajta. Most arra gondolnék, hogy talánbaz erősítőn nem megy át a jel. Pioneer vsx531-esen át megy a jel a tv-be. Az erősítő 2.0 hdmis és hdcp 2.2-es.
Illetve 4k60hz, Hdr-es. De a dolby vision nincs feltüntetve rajta sehol. Létezik, hogy ilyen szétesett képként továbbitja az erősítő a jelet ahelyett, hogy sehogy se továbbítaná? -
morfondőr
őstag
-
Manimaci
tag
válasz morfondőr #3667 üzenetére
Streamingen próbáltam, nem lejátszón. És amúgy a Max-al próbálkoztam, az esett szét. Az érdekesség, hogy engedi a beállításoknál, hogy Dolby Vision-t kapcsoljak be, de csak max 24p-s frekvenciával. Illetve a default beállításnak a sima Hdr10-et írja. A Hdr át is megy szépenn a tv-re, azzal nincs gond. Csak a DV esik szét.
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Mai nap beüzemeltünk egy Lg G2 Oled tv-t. Rákötöttem a Shield Pro-t (downgradelt 8.2.3 verziójú). A gondom az, hogy nem küldi ki a Dolby Vision-t. Illetve ha beállítom, hogy van, és kiválasztom a képernyőmódnál is, hogy DV-s a tv, akkor elindítva egy DV-s streaminget szétesik a kép.
Esetleg tudja valaki, hogy miként lehet rávenni, hogy működjön? -
gyűrű
addikt
-
Saughassy
aktív tag
Mit hasznalsz ehhez pontosan? Nekem nincs fent semmi extra app, csak a gyari regi fw. Gombnyomassal szoktam szinkronizalni, de ettol a Max lejatszasa leall es errort dob. Igy aztan nem is szinkronizalodik.
Hogy tudom neki beallitani a default frame ratet? Az Android defaultjat nem akarom 50 ala vinni, mert akkor nagyon darabos a GUIban maszkalas. -
tomp
félisten
A tavalyira jelentkeztem. Úgy tűnik nem kell újra mivel az imént jelzett a box, hogy elérhető. Felraktam.
Azért erős ez a "Hotfix" jelző úgy, hogy majdnem 1,5évet kellett várni rá...
A frame rate valóban jól működik. Bár megcsinálhatták volna automatára is...
A Netflix pedig továbbra is SD+Dolby Vision nálam. Ezt továbbra sem hajlandóak kijavítani egyik oldalról sem.."Fixes occasional crashes in DRM apps"
Remélem ez azt jelenti, hogy egy Disney+ stream indításnál nem omlik össze többé a rendszer és bootol újra... -
ugyes
senior tag
Valakik néha hétvégén is dolgoznak a Shielden az Nvidiánál. Frissítés érkezik. A hivatalos szöveg:
We are going to deploy the second version of the 9.1.1+ HotFix shortly with the following improvements:
Second HotFix (33.2.0.252) deploying 10/x/2024:
Match Frame Rate (beta) enhancement
Resolves issue with SHIELD drive filling up
Fixes the issue of No audio heard when headset is connected to controller and DAP is on
Resolves issue of Geforce now crash after launch
Ability to clear HDMI 1.4 flag via factory reset
Fixed video distortion on “RGB 8-bit Rec.709” display mode
Resolved USB HDD/Flash drive showing corrupted after hotplug
NAS folder info shows 0 B and not the actual capacity
Mounted storages aren’t listed after upgrade
Fixes occasional crashes in DRM appsAz első telepítők szerint frame rate váltás jól megy a streaming appoknál a feltelepítés után. (új hibákról még nem számoltak be)
-
Rover623
félisten
Sziasztok!
Találkozott valaki már azzal, hogy USB DAC (vagy USB csatlakozású speaker) használata esetén csak az egyik csatorna szól?
Kipróbáltam szinte mindent, ki- és bekapcsoltam minden hang opciót minden kombinációban.
Vagy nem volt hang, vagy kiabált az éppen hangot kiadni akaró app, hogy nem passzol a formátum az eszközhöz, vagy egyszerűen elszállt az alkalmazás (általában a Youtube)...vagy volt hang, de csak egy csatorna!primus inter pares
-
Gabesz87
veterán
válasz intuicio #3649 üzenetére
Szerecsére távirányító problémáim nem voltak, wifivel meg nem is próbálkoztam, LAN-al használom.
Gratu a TV-hez! Nekem is 65" van, egy Hisense U8QF. Én is imádom a DV képét! Most épp projektor kiépítésben vagyok. 120"-ra szerenék vetíteni, csak még egyelőre nincs vászon sem (kinézve már kivan), ill. a projektorral is van némi gondom. Külföldön találtam marha olcsón egy régi Infocus fullHD gépet, ami az eladó elmondása szerint lámpacserére szorul, néha nem indul el a gép. Elküldtem batyo-nak, a projektormágusnak, és sajna alaplap hibás, menthetetlen. De az eladó marha korrekt volt, volt neki egy JVC X30-as gépe, ingyen elküldte nekem. Sajna az sem hibátlan, a HDMI hibás, RCA működik. Úgyhogy most ez úton van batyo-hoz, és bízom benne, hogy javítható. AKkor lesz egy szuper kis házimozi vetítőm -
intuicio
aktív tag
válasz Gabesz87 #3636 üzenetére
És én is! Azóta minden szuper az eszközzel. Nekem is olyan problémáim voltak a régi masinával, hogy a wifi eltűnt, a távirányító hol ment, hol nem, nem reagált semmire stbstb
Plex a legjobb akkor is! Én most vettem egy LG C4 65" tv-t, és iszonyatosan jól működik a shield+plex+DV. -
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #3644 üzenetére
Még ilyet, mára is jutott valami meglepetés. Tegnap kaptam egy sms-t, hogy Fedex csomagom érkezik. Gyanús volt, mert az sms előzményeiben láttam a typic spam üzenetet, hogy a rendőrségnél van ennyi meg annyi tartozásom, itt a link. Úgyhogy tutira vettem, hoyg ez is spam. Volt is link benne.
Ma reggel volt egy nem fogadott hívásom, és most hívtak a Fedextől azon a számon, hogy Hollandiából csomagom jön ma, az nvidia-tól
Azt nem tudom, hogy vajon kompletten egy új gép, vagy csak adapter. Majd kiderül. Mindenesetre eszement gyorsak voltak.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Betojok. Csinálni akartam ma videót az nvidia-nak, hogy újraindulgat ill. már el sem indul a gép. Tegnap katasztrófa volt. Felhoztam másik TV-hez, és gond nélkül megy. Próbálgattam, elindítottam filmet, sorozatot, nem indult újra. Na mondom, akkor vagy az erősítő, vagy a konnektor a ludas, ha az eredeti helyén meg ezt műveli. Netán HDMI/UTP kábel, de csak nem. Visszavittem, bedugom, erre most meg ott is megy rendesen. Hát én nem tudom mi a tököm van. Tegnap valami elektromos anomália lehetett a házban, vagy nem tudom, mert pl. este sorozatot néztünk FireTV-vel, de első bekapcsolásnál villódzó, egész képernyőn színes csíkok örvendeztettek meg. FireTV táp kihúz-bedug, aztán jó lett. Hát most így, hogy nem tudom reprodukálni a hibát, nehezen tudok reklamálni a supportnál (bizonyíték hiányában).
-
gyűrű
addikt
válasz Gabesz87 #3639 üzenetére
Az tök mindegy hogy feláll e a szőr rajtad, attól még igaz. Bugxperience, ez a hivatalos neve.
Sose volt még frissítésnek akkora bug listája mint azoknak..
Neked más az igényed, nem tudod vagy nem akarod megtanulni beállítani a kodit, a te dolgod.
Sokat szenvedtem vele hogy működjön a 8.2.3 után is de nem volt sosem jó.
Az ajánlatom áll, megkapod egy olyan amlogicos boxért bármikor. 🙂ui: @tomp miért nem plexet futtatsz rajta ?
hátha azzal jó lenne[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Ízlések és pofonok! Nem tudom, mi az, amit egy Plexnek tudnia kéne, de nem tud. Lejátszik mindent, amim van, azt jónapot. Mi mást kéne még tudnia? rtlmost addont furttani a Mónika Show-ért
Szerverem van, OMV-vel, azon fut minden konténerben, Plex szerver is, automata letöltés kezelés, Sonarr, Radarr, Bazarr, qbit...automatikusan szinkronizál Plexre. Szóval egyáltalán nem hiányzik a csilivili színes cicomázható Kodi (skin). Nekem tökéletesen megfelel, és soha nem volt vele problémám. Ettől a "bugxperience" kifejezéstől megy egyenesen a hideg ráz. FireTV-m nekem is van, azt is szeretem. Pont azért, mert nem kell vele ba...kodni mint a KODI-val, kismillió beállítást megcsinálni, aminek a feléről azt sem tudom micsoda. Azon is frankón megy a Plex. -
gyűrű
addikt
válasz Gabesz87 #3634 üzenetére
Én a Shield prot csak porfogónak tartom.
Mondjuk nem használok plexet, mert buta mint a föld, és meg sem közelíti a kodi tudását, még csak testre se szabható.😂
McDonalds hamburger ...Csak azért nem adtam még el mert sokat szenvedtem hogy a hirhedt bugxperience verziókat a stabil 8.2.3 ra visszaállitsam. Évente 2szer bekapcsolom hogy él e még. De már sose nézek vele semmit.
CoreELEC helyi lejátszásra, homatics-ok vagy firestick a Streamingre.
De ha van egy amb6+ od vagy egy minixed akkor cserélek veled és lesz még egy Shield pród..[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
válasz Gabesz87 #3636 üzenetére
Ne haragudj, de nem akarok úgy járni, ahogy te! Nagyon úgy néz ki hogy hosszú-hosszú távra kell tervezni a Shield-el, mert nem igazán akarnak hasonló eszközt kiadni.
Egyébként én nem vennék mérget rá, hogy táphiba, ha már rövid ideig működik és utána kapcsol le. Én bootlooppal adtam le a tápnak azóta sincs baja. Egy próba erejéig ha van a közeledben másnak is egy Shield-je, akkor gyorsan kiderül. Én Kalocsán tudlak fogadni, ha esetleg.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Gabesz87
veterán
válasz morfondőr #3635 üzenetére
Igen, emlékeztem, hogy itt a topikban volt valaki, aki újat kapott, te voltál akkor ezek szerint Emiatt is jutott eszembe, hogy megpróbálkozom a support-tal
Viszont most hogy így mondod, hogy van egy tartalék tápod...szükséged van rá? Attól tartok, ha kérik, hogy küldjem el a készüléket, megállapítják, hogy nincs baja, és visszakapom. Ha egy tápot küldenének, úgy már ok, de azt nem tudnak. -
morfondőr
őstag
válasz Gabesz87 #3634 üzenetére
Két éve jártam hasonlóan, behalt a Pro-n a wifi és BT kb. egy hónapra, miután használtan megvettem. Újra flasheltem a romot is, de nem segített. Elpanaszoltam a supportnak és mindenféle számla vagy vásárlást igazoló dokumentum nélkül (annyit írtam azért hogy másodkézből való) felajánlották a cserét. Kifejezetten kérték, hogy csak a készüléket küldjem tartozékok nélkül, úgy is tettem, jött érte a futár aztán vagy két hétig csönd. Rákérdeztem, hogy mi van, rövid idő múlva jött a jelzés, hogy küldik. Kézhez kaptam egy bontatlan dobozt, minden tartozékkal! Így most van egy tartalék tápom és távom is.
Remélem te is így fogsz járni!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Gabesz87
veterán
Azért le a kalappal az nvidia support előtt. Live Chat-en leírtam mi a problémám. Adtak egy lehetséges megoldási javaslatot (10 percre kihúz, majd visszadug, és 5 perc múlva dugjam be a HDMI-t). Na ez nemhogy nem segített, de mostmár kb. be sem kapcsol. nvidia logó még bejön, LED világít, de pár másodperc múlva LED sötét, power off. Szerintem tuti táphiba. Elkérték az adataimat az RMA-hoz, várom a megerősítést. Lekopogom, de úgy fest, küldeni fognak újat! Ettől függetlenül mondjuk lehet, hogy Ali-ról rendelek egy tápot, hátha tényleg csak az a baja, és akkor max lesz 2 Shield Pro-m Mondjuk nem is bánnám, és akkor kihajítanám az egyik TV-nél lévő Amlogic boxomat (tudom, mindenki dícséri, én valamiért rühellem a CE-t/KODI-t. Nekem túl körülményes).
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Shield Pro-hoz nem tudjátok, honnan lehetne gyorsan szerezni új tápegységet? Van egy kis gondom vele perpill, folyamatosan újraindulgat a Shield, és gyanítom, hogy a tápegység a ludas. Ali-n is láttam, vagy ebay-en, de nem szeretnék 1 hónapot várni. Itthon valahonnan nem lehet szerezni?
-
Dikri
tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni az eszköz beállításával. Tv-t cseréltem, és feltünt, hogy pl Youtubon nem megy át a HDR-tartalom. A TV-n indítva egyből érzékeli hogy HDR. -
tomp
félisten
válasz Tommy-1998 #3621 üzenetére
Nem a fájl másolással van a gond mert azt megoldom egyszerűen: SSD van rákötve a Shieldre így Windows alól elérem mint hálózati meghajtó.
Ezzel van a gond:
A további részletekre nem lehet rámenni. Kizárólag az "Értem" gomb működik és ha OK-t nyomok akkor közli, hogy nem telepítette. -
Tommy-1998
tag
Először töltsd le telóra és a shieldre is a Send files to TV appot, ezzel oda vissza lehet fájlokat küldeni a 2 eszköz között egyszerűen:link
Aztán telóra töltsd le a smarttube tv appot: link
Aztán a fájlküldő progival megkeresed az appot és átküldöd a shieldre, ami a lényeg hogy a teló is ugyanazon a wifin legyen mint a shield , úgy fogják látni egymást! -
tomp
félisten
SmartTube-ot hogyan lehet felrakni?
Csináltam a boxon egy resetet mert már a földbe állt az egész.
Most viszont megtagadja az app telepítését mert valami adatvédelem vagy mifenéje régi...
Van Premium előfizetésem azaz nem a reklámok idegesítenek hanem az AFR hiánya. -
Rover623
félisten
Ha még más nem tapasztalta volna: az Android-os Youtube valamelyik elmúlt havi frissítése óta nem lehet a Youtube-ot átküldeni a Shield-re, aszongya nem biztonságos a cucc, elvult firmware, bla-bla-bla...
primus inter pares
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye a kérdésem ezért elnézést!
Egy ismerősöm most vett Shield Pro-t és azt kérdezi, hogy mekkora az a külső HDD amit még képes felismerni? Plexen nézne filmeket és USB-vel csatlakoztatná rá, de nem örülne ha venne egy Western Digital My Book 3.5 18TB (WDBBGB0180HBK-EESN) és nem ismerné fel a médialejátszó.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
bernina
csendes tag
Sziasztok!
Optikai hálózat szerelés miatt meg lett bolygatva a tv alatti kábelzeés.
Ezt követően shield tv pro-n történő film lejátszás közben rendszertelen időközönként elsötétedik a kép pár másodpercre (a hang minthe ne menne ilyenkor el). Amikor visszajön a kép ismét kirakja a tv a dv logót mint a lejátszás elején szokta.
A HDMI kábelnél lehet valami kontakt hiba, vagy mire gyanakodjak? A HDMI kábelt ki-be dugtam, de ez eddig nem segített. -
lazara007
tag
Nálam is tökeletes a plex.
Viszont a TCL-n futó plex is mindent visz, kivéve losless audio-t. Ergo shieldet ritkán használom. -
Saughassy
aktív tag
válasz konigjanos #3606 üzenetére
Nekem sincs vele bajom.
-
konigjanos
senior tag
Nálam hibátlanul megy a plex, még atmos hanggal is.
-
LógaGéza
veterán
Nekem is ez volt a problémám, hogy egyáltalán nem testreszabható - de hát valakinek ez tetszik, akkor használja egészséggel Nálam mentek a hangok és a DoVi is jól vele, de amikor változtattak állandóan rajta, és hiába szedtem le az ajánlásokat, mindig visszarakta, akkor lett elegem belőle, és jött a Jelllyfin.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
gyűrű
addikt
válasz LógaGéza #3603 üzenetére
Sose tudtam úgy beállítani hogy jó legyen a plex.
Pedig pár évtized házimozis tapasztalatom van már..
Ráadásul buta is mint a sötétség, abszolút nem testreszabható.Ellenben a kodival mindig mindent a saját ízlésem és igényem szerint tudtam kezelni,
nem volt olyan hogy a dts-x hang, vagy épp a dolby vision nem megy.
az összes eszközömről töröltem végül a plexet, még a szervert is.persze nem mondom mások ne használják csak nyugodtan..
-
LógaGéza
veterán
Persze, be tudod állítani, hogy ne legyen transcode, és akkor minden egyenesen megy át. Nekem se volt Plex Pass-om, és ment jól - főleg azért váltottam, mert az ingyenes változatban nem ment az offline tartalmak nézése.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
zacci
aktív tag
Ha lokalban hasznalom a plexet (van szerver), akkor mindent lejatszik es minden hangot atenged magan az erosito fele plex pass elofizu nelkul ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Wuthering Waves
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- Androidos fejegységek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest