Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Még mindig azt tudom mondani mindkettőtöknek hogy portot kell engedélyezni
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
foresz
tag
válasz enginev3.0 #1796 üzenetére
A routerem tp link archer d7 és T-Home a szolgáltató. De a barátomnál ugyan ez a helyzet, ott Upc és connect box a felállás.
-
foresz
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. A távoli elérésnél egy piros felkiáltójel van és nem is érem el más hálózatról semmilyen eszközzel bár ami még furcsább, hogy az Apple eszközök elérik de azok se mindig. Sokszor rányomok, hogy csatlakozzon és egyszer csak jó.
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,mostanàba nem enged filmeket feltölteni a rendszer (win7 re van telepíttve a server)
Elöször azt hittem,hogy nem jò formàtumot adok neki,de mikor letöröltem egy màr règ betallôzott filmet,majd pròbàltam visszatenni,az sem ment.
Ès nekem web felületen ha rà megyek a beàllítàsra,akkor azt írja ki,hogy "Server settings are unavailable"
Màr mindent ujra indítottam,de semmi... -
szankorn
csendes tag
válasz fledtamas #1791 üzenetére
Sziasztok, nálam is ez a helyzet sajnos egy ideje a Samsung TV-vel, Weben és Android TV-n rendben megy minden ott pedig pár perc után megáll a felirat, sávszélességnek elégnek kell lennie. Egy ideig működött és nem tudom a szerver vagy kliens frissítés okozza a hibát esetleg valami hálózati beállítás!
Dolgozz meg jól a napi béredért. Ha egy fikarcnyival is kevesebbet teszel, az már lopásnak számít.
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Nálam egy laptop a szerver és egy Samsung Tv nézem
Egy problémám van hogy ha külső felirat van, akkor pár perc után nem jelenik meg.
Ha le tud tölteni hozzá akkor működik rendesen, csak hát sajnos nincs mindenhez feliratok.info-n.Nem értem hogy mi lehet a baj, hiszen látja 5-10 percig megy is rendesen de utána egyszerűen nem jelenik meg.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
-
Keksz
senior tag
Bővült pár beállítás:
https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/115007570148
-
xb12x
tag
válasz sugarforce #1780 üzenetére
Sony W8xx sorozaton (andriodos) megy lassan egy éve.
Hang passthrough HDMI ARC-on tovább erősítőbe, a DTS-t így is transzkódolja, de minden más megy direct-tel.
Konténer-t, pl avi transzkódol, de ez minimális szerveroldali terhelés.
Képet nagyon ritkán (soha?) sem transzkódol.
Felirattal semmi baja soha.
Alapvetően teljesen rendben van, tv távirányítójával teljesen jól kezelhető. Egy hibája van, néha, általában aznap első indulásnál csak hang van, de kép nincs. Egy stop-play után minden OK. Ezt még nyomozom, szerintem valami hálózati handshake, buffer gond vagy szerver elalszik(?) és nem tud elég gyorsan felébredni.[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
Apple tv 3 generációján használja valaki a Plexet? Működik még rajta?
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz sugarforce #1784 üzenetére
igen
-
bozsozso
őstag
válasz enginev3.0 #1781 üzenetére
próbáltam azzal másikkal és máshol is.
-
bozsozso
őstag
válasz enginev3.0 #1765 üzenetére
És mennyi ideig nem szokott jó lenni? Folyamatosan próbálkozok belépni és nem sikerül belépni és jelszóemlékeztetőt sem tudok kérni.
-
justice84
aktív tag
válasz sugarforce #1777 üzenetére
Lehet más Lg-nél nincs ez mint nálam (középkategóriás tv) de kicsit bosszantó, hogy a kodi dlna-ját használva 13-17% terheli a procit, addig a plex dlna-ja 40-50% közt ugrál.
[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz sugarforce #1771 üzenetére
Én most vettem LG32LJ610V-t,a tv maga szép jó, webos 3.5 van rajta.
A tv plex appja 3napos használat alatt nem tudom mi alapján dönti el hogy mit transzkódól (felírat nélkül is) amit eddig tapasztaltam:
Plex tv app 720x404 miatt már transzkódól ,720x400 direct streamel
ugyan az a sorozat felírttal: Plex tv app tanszkódól, Xplay app (Plex Home Theater) Direct play játssza le.
A legnagyobb problémám ,hogy a mobilos app nem látja a TV-t[kép][kép]a szervernél meg így jelenik meg.
Egyszerűen nem jövök rá miért, a legdühítőbb ha a tv-n belépek a plexbe és ráfrissítek az eszközökre hogy min jelenítse meg akkor a mobilos app kifagy.De ha kilépek a tv-n a plexből ,plex mobil appot újraindítom és ugyan úgy frissítek akkor nem fagy ki. (plex mobil appot 6.6 tól -6.0 ig visszamenőleg néztem 3 különböző telefonnal mindnél ugyan az)
Még keresem a megoldást de lehet feladom, lehet majd jön valami frissítés és megoldja.
Plex for LG 3.13.1 , Lg store szerint 2.1 (07.09.2016)[ Szerkesztve ]
-
Slukkica
őstag
válasz sugarforce #1773 üzenetére
Nekem nagyon jó bevált az LG a web os miatt.
Véleményem szerint más gyártó nem alternatíva aki a tv smart részét akarja használni.₪₪₪ 4K streaming /-GL / ₪₪₪
-
sugarforce
addikt
válasz #56573440 #1772 üzenetére
Köszönöm a kimerítő kommentet, de ez nem válasz a kérdésemre. Tudom milyen megoldások vannak, tudom mik az alternatívák, de nem szeretnék plusz egy eszközt, a jelenlegi tv-men hosszú évek óta megy hibamentesen a plex, folyamatos frissítéssel. Ha a fejlesztő, vagy a tv gyártója megszünteti a supportot, akkor majd elgondolkozok a váltáson. Jól bevált recepten nem fogok változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sugarforce #1771 üzenetére
Tudom sokaknak már a könyökén jön ki, de én továbbra is tartom, a tv az tv, a lejátszó meg legyen lejátszó.
Szerintem a tv-be épített megoldásoknál minden jobb, ha másért nem, hát nem vagy a gyártó kényének kitéve, hogy ma még van plex, holnap meg nem. Pl mint kolléga a skype-al, amihez megvette a 30k-s kamerát, egy év után meg egyszerűen a telepített appok közül is kikerült, törölték, annyi.
Szerintem annyira nem fájdalmas ma már egy raspberry pi 2 vagy 3 + rasplex, amihez aztán külön távirányító se kell meg semmi, enni nem kér, és magától frissül, vagy ha nem akarsz ilyet akkor apple tv, bár nem nagyon kapható itthon de pl roku... Vagy egy olcsó droidos box és kodi, plexkodiconnect addonnal, akármi. De még ha ma megy is a tv-n a plex rendesen, én valahogy ezeket nem támogatom.
-
sugarforce
addikt
Úgy néz ki, hogy új tv-be kell beruházzak. Mik a tapasztalatok az androidos tvken a direct playjel? Gondolkodtam több márkában is, több platformban is, újabb samu smartokon azt tapasztalom, hogy ha feliratot kapcsolsz, máris transcodeolni akar, ami nálam probléma. (Tizen rendszeren pl k5500-as is). Lg, panasonic, sony tv-k nél mi a helyzet?
-
törölt tag
Jah én is eddig jutottam, csak airplay nem kell, a droidos telóm a tv-vel szépen össze van lökve eleve, külső lejátszó plex mellett nem igazán szempont, játszani ott a box, telefonon egyébként se szokásom, yt van a rasplexen is -addonként telepítve pl reklámokat nem látok, 1080p-t meg tudja-. Akkor marad a raspberry pi 2 még egy darabig
-
tl-x
őstag
Tegnap bővítettem a Plex-et támogató eszközeim számát egy új Apple Tv-vel.
-
redglobe
csendes tag
Sziasztok!
Sehogysem tudom megoldani, hogy a Plex megtalálja a mappában az almappában az mp3-akat.
Nálam a könyvtár struktúra:
- Előadó
- - Album
- - - SzámokJárt már valaki így?
Az egy albumos előadóknál (amikor nincsen almappa) működik, megtalálja, lejátssza.
Köszi, szép napokat -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ti is tapasztaltok problémát a plex.tv oldalon? Nem tudok bejelentkezni böngészőből. Helyi kapcsolatnál rendben van. Ott kezdődött a probléma, hogy nem érte el a plex szervert már újra is indítottam de ennek ellenére sem volt elérhető. Helyi kapcsolattal nem volt gond. Gondoltam megpróbálok kijelentkezni a plex-ből, ez sikerült is, de onnantól kezdve nem tudok visszajelentkezni. Már megpróbáltam jelszó emlékeztetőt is kérni gondoltam hátha mégsem jól tudom, de arra is hibát kapok.
Bejelentkezéskor:
There was a problem signing in to Plex.Jelszó emlékeztetó kérésekor:
Reset Password
There was an error trying to reset your password.Ha lenne valami infótok vagy tudtok segíteni akkor írjátok meg.
Előre is köszönöm.
-
lacy86
addikt
Hi,
Eddig ha a TV-n elinditottam a plex alkalmazast ( a laptopom a “nas” ) sorozathoz hozzaadtam a feliratot akkor siman ment vegig, semmilyen problema nelkul
Egy par hete elkezdte azt, hogy elindul ( max. 5 perc ), utana lefagy es teljesen elcsuszik a felirat.
Filmnel es sorozatnal is ilyen.
Ha siman a notebookon inditom ( pl. Vlc ) akkor zokkenomentesen megy.Ez mitol lehet?
-
justice84
aktív tag
Sziasztok!
A szerver - Dlna - DLNA client preferences-nél ti adtatok meg valamit?
Én ezzel próbálkozok egy LG 32LJ610V-n (Webos 3.5 van már rajta)
IP=192.168.1.100,DirectPlay=true,DirectStream=true,LocalResolution=1920x1080, SubtitleSize=150
Sima Dlna-t akarom tesztelni a szervert.Plex app az jó.
Arra rájöttem ,hogy az Lg beépített lejátszójával indítom el a plex dlna-n keresztül a sorozatot akkor csak
SubtitleSize= al lehet növelni a betűméretet, illetve csak akkor jeleni meg ha DLNA client preferences-nél szerepel is. Ha az üres akkor nincs felírat.
Míg Kodi Dlna a beépített lejátszó felismeri alapból a feliratot, méretet, pozíciót, szint is lehet állítani.
../plexmediaserver/Resources/Profiles ba melyik dlna profilt használja nálatok a tv?
LGWebOS.xml és webOS.xml ként is elmentettem ezt [link] de nem jövök rá miért transzkódól (Kodinál meg nem)[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz longhair #1756 üzenetére
Csak 2 . Igen symbolic linkkel becsatolhato siman , ha gond lenne. Egyebkent semmi lroblema nincs vele azota, persze ir abba a mappaba a plex, de ilyen 1 -2 gigakat 2-3 honap alatt.. Szoval elhanyagolhato az ssd irasi ciklusanak szempontjabol.igy nem kell symlinkeket csinalni, legalabb a plex db es cacheles is gyorsabb marad a hdd hez kepest.
[ Szerkesztve ]
-
longhair
csendes tag
válasz sugarforce #63 üzenetére
Ez nem lehet túl nagy probléma. Linuxon simán megcsinálhatod, hogy a /var/lib/plexmediaserver mappába becsatolsz egy HDD-t, és akkor arra ír, nem az SSD-t nyaggatja.
Upsz, most nézem, hogy egy pár évvel ezelőtti hsz-re válaszoltam
bocsi[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz Biga123 #1754 üzenetére
Az, hogy nálad mi a gond azt nem tudom, az előző hsz-t arra írtam, hogy mire jó a fentebb linkelt program. Nekem pl az 5.0-s h264-et már nem viszi a 2013-as tv-m. kb 100ból egy ilyen film/sorozat van, csak pont bosszantó tud lenni, erre jó ez a program.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz sugarforce #1753 üzenetére
A TV simán viszi pl serviioval akadásmentesen, csak a plex bémázik.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #1750 üzenetére
Mint kiderült semmi, hiába emelem meg a h264 levelt 4.0 ról 4.1 re ugyanúgy akad a lejátszás.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
-
paizinho
tag
válasz justice84 #1738 üzenetére
Szia justice84!
Köszi a segítséget
Az ügynök oldalára rátalálni gyanítom google segítségével lehet, megnézem.
Igazad van zöldséget írtam , bocs, korán volt.
A problémám az, hogy angol sorozathoz, angol címet és tartalmat talál és nem magyar nyelvűt, a magyar felirattal rendben vagyok.
Tudnál erre valami megoldást ? -
Biga123
addikt
válasz Biga123 #1742 üzenetére
Közben rájöttem h butaságot írtam nincs olyan hogy x264 es kódolás.
Viszont a laggolós anyagok 4.0 ás h264 es ek, ami meg jó az 4.1 es .
És úgy néz ki csak a TVn akad.
A TV kliensében már állítottam mindenre a H264 levelt , semmi változás.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #1741 üzenetére
Sajnos arra lettem figyelmes h HW transcode mellett a H264 kódolású anyagok laggolnak. 1-2 percenként beakad és tölt. Qnap nason fut a szerver, LAN on LG tv ről nézve. CPU max 25%. X264 es filmek tökéletesen akadásmentesek. Pedig már fontolgattam a lifetime pass megvételét.
[ Szerkesztve ]
-
-
Keksz
senior tag
válasz enginev3.0 #1739 üzenetére
Ki lehet kapcsolni a feliratot
De szerintem olyat tuti nem tud hogy adott pillanatban a forced feliratot "bekapcsolja", transzkodolja, majd visszaugorjon direct play-re. -
enginev3.0
félisten
Ha megy egy film, amin nincs felirat, de ugye minden filmnél ki lehet választani angol és magyar feliratot mert úgy vannak feltöltve, viszont ha nincs a filmben külföldi szöveg és ezért nincs forced felirat, akkor miért írja ki a szerver hogy átkódolás? Ha beállítom kézzel hogy felirat off, akkor egyből directplay lesz
Vagy nem lehet beállítani a plex-et hogy alapból felirat off legyen (szerver szinten), és ha véletlen valaki olyan filmrészletbe bukkan ami nem magyar hanem külföldi akkor ő magának beállítja a felirat megjelenítést
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
justice84
aktív tag
válasz paizinho #1736 üzenetére
Attól függ melyik ügynököt használod érdemes csekkolni az oldalán hogy ott hogy van.
Lehet még nem vitte fel senki hozzá a magyar leírást."Angol nyelvű sorozathoz, angol címet, tartalmat talál, de magyar feliratot is letölt hozzá " mivel beállítottad hogy "opensubtitles.org-al szedem (elsődleges magyar, másodlagos angol)" értelemszerűen mind a 2 feliratot leszedi nem tesz különbséget.
-
Biga123
addikt
válasz paizinho #1736 üzenetére
[link]
Ezeket mindenképp telepítsd ha még nem tetted meg.
Nekem fent vannak de sokszor előfordul hogy nem talál ez se magyar tartalmat .
Főleg a sorikhoz, én eleve a leírások hiányára gyanakodnék , és a filmcímek fordítására.[ Szerkesztve ]
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már nem látom a fától az erdőt, előre is bocs, ha ismétlés . Próbáltam keresni a fórumban több féle képpen, de sajnos nem találtam (vagy rosszul kerestem).
OMV-re telepített Plex-et használok (1.9.2.4285 Verzió). Az összes lehetséges helyen beállítottam (szerver, könyvtár), hogy magyar nyelv az elsődleges. Feliratot opensubtitles.org-al szedem (elsődleges magyar, másodlagos angol)
Ennek ellenére, filmeknél, sorozatoknál rapszódikusan angol/magyar címet/tartalmat tölt le. De van, hogy mindkettő magyar, rendben van. Angol nyelvű sorozathoz, angol címet, tartalmat talál, de magyar feliratot is letölt hozzá .
Hogyan lehetne beállítani, hogy magyar címeket, tartalmat, feliratot szedjen le?
Előre is köszönöm a segítségeteket, hogy sikerüljön megoldani ezt a számomra kusza helyzetet. -
Keksz
senior tag
Mondjuk szerintem ha vki 4K videókat akar nézni, akkor azt ne egy TV-re feltett mediaplayer alkalmazással (legyen az akár PLEX) tegye meg, mert a VAS (aka a TV) nem fogja elbírni/nem lesz hang, stb...
Arra vmi dedikált PC kellene, vagy vmi "okosabb" media player (talán egy HiMedia Q5 PRO 4K vagy most jön ki az új Amazon FIRE TV, ami tud 4K-t --mindenképpen utánaolvasást igényel), stb.Vmi amin el is fut a 4K videó és nem csak konvertál on-the-fly és butít...
Szerintem.
-
Biga123
addikt
válasz sugarforce #1731 üzenetére
Serviio már fenn van
"Mindig DLNA-n nézem, máshogy is lehetne de így van beállítva a Serviio is."[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
Teleszemetelni 1 db értelmes lejátszó programmal, ami ezerszer jobb az lg beépített lejátszójánál? De ha Neked egyszerűbb majd minden második tartalmat átkonvertálgatni, hog vigye a tv akkor hajrá. Csak eleve nem értem akkor minek raktad fel a plex szervert, dlna-ra elég overkill. Erre egy minidlna is elég lenne a "szerverre". Na mindegy Te tudod, sok sikert.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Köszi az eddigi infókat de a tévét nem fogom teleszemetelni, akkor már inkább konvertálok!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
sugarforce
addikt
-
Biga123
addikt
Akkor jólvan.
Sok sikert.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Biga123
addikt
ez szerintem nem plex kliens ..
[link]
valami ilyet kellene látnodBasszus ha dlna-t használsz akkor mért a PLEX topicba írsz?
Tedd fel a TV re a plex klienst és próbáld meg abban.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Biga123 #1723 üzenetére
Ami a gépen van: 1.9.1.4272 Verzió
Ami a tévén van nem jelzi ki: [link]
Mindig DLNA-n nézem, máshogy is lehetne de így van beállítva a Serviio is.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Biga123
addikt
Akkor kódold át a videót olyan formátumra amit megesz a TVd.
Bár szerintem nem a jó helyen keresed, úgy látszik teljesen más a PLEX kliensed mint az én LG-m en.
Mi a verziószáma?[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz sugarforce #1715 üzenetére
És hogy lehetne rávenni, hogy legyen hangja?
-
RazoR
veterán
válasz sugarforce #1718 üzenetére
Na neeee! Bár még garis de akkor se!
-
-
RazoR
veterán
válasz sugarforce #1716 üzenetére
-
RazoR
veterán
válasz sugarforce #1713 üzenetére
Újraindítom majd a router, volt már korábban ilyen de akkor még a PC-n ment a szerver nem a NAS-on, akkor gyenge jelet írta a router menüjében és egy újraindítás megoldotta, de most jónak írta.
-
RazoR
veterán
válasz sugarforce #1709 üzenetére
Ezt, csak nem a szervernél, hanem az app-nál,
Kábellel csatlakozik a TV!
-
enginev3.0
félisten
-
makoss
veterán
válasz sugarforce #1697 üzenetére
Mire gondolsz pontosan?
Amúgy ezt a videót szedtem le: [link] clipconverter.cc -relKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
RazoR
veterán
válasz sugarforce #1706 üzenetére
Közvetlen lejátszást ír!
Viszont lejjebb vettem a "nemtudom mit" 20Mbs 1080p-ről 8Mbs 1080p-re és most úgy tűnik, hogy jó!
-
Biga123
addikt
-
sugarforce
addikt
Szerver webes feluleten pl.a jelenleg lejatszott elemeknel(felul kis ekg szeru ikon) vagy a kliensen ha szunetet nyomsz, ott is kene irja hogy direct play direct stream vagy transcoding. Transzkodolni aok minden miatt kodolhat, sok ujabb smart tvnel az oprendszer apija eleg zart, nem adnak sok dologhoz hozzaferest a programozoknak, amikhez regen adtak. foleg az ujabb lg es samsung tvken ezert sok mindent nem tud kezelni a tv, a plex nem tudja hasznositani a tv tudasat.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz sugarforce #1704 üzenetére
Lehet....
Azt hol tudom megnézni, beállítani? -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Synology NAS-on fut a Plex szerver, 2 tv van, az egyik nem smart ezért egy PI3-on fut a rasplex, ott semmi gond nincs, a másik tv egy LG smart tv plex app-al és a 1080p-s filmek folyamatosan megállnak pufferelés miatt és így nem igazán jó! Mitől lehet?
-
ERPY
őstag
válasz sugarforce #1700 üzenetére
Synology nas. Akkor lehet azért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest