Hirdetés
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha van kis időd, próbáld ki a Chakrát, náluk nincs is másik választható asztal felület, az egész disztró KDE-re épült. A telepítő rögtön live image, szóval kipróbálásra nem kell sok időt szánni. A Linux Live progi teszi ki bootolható formában pendrivera, ha érdekel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
törölt tag
akkor most kérdezhetném, hogy ezt basszus hogy a fenébe csinálod? én a 11.04 óta használom, nagyjából amikor abból kijött a stabil változat, akkor váltottam KDE-re (előtte Unity volt), de ilyen hibákat még a backports meg béta repókkal sem csinál. illetve a k-menü felülre kerülős dolot néhányszor csinálta régebben, amikor a kwin-ben meghalt a 3D gyorsítás, de ezt betudtam a bétás csomagoknak. nekem ennél messze több hibát művelt a Unity még stabil kiadásban is (eltűnik a launcher, vagy a felső panel, vagy csak az ikonok róla, stb).
-
törölt tag
de ha a kde4-től vért köptél, akkor miért olyan nehéz elfogadni, hogy más meg a unity-vel van így? a kde4-nél is az volt a baj, hogy felrúgták az addigi koncepciót egy új elképzelés miatt. most a unity is ilyen, átrendeztek mindent szinte csak a rendezés kedvéért. a jobb szárnyat átrakták balra, a bal szárnyat középre, a középsőt meg jobbra.
és megy a sírás, mert tolják, mint az úthengert. értékelem, amikor Shuttleworth nyilatkozik, hogy ők nem ellenségek, csak saját elképzeléseik vannak, meg támogatják a gnome csapatot, meg ilyesmi, de bakker, ha annyira szeretnének együttműködni, akkor néhány javascripttel egy gnome-shell-ből is lehetne unity-t csinálni, nem kellett volna ezért külön felületet csinálni gumicukor ikonokkal, meg össze-vissza pakolt kezelőgombokkal. nem hazsnálok már gnome-shell-t egy pár hónapja, mert funkcionalitásban alulmarad a "vérköpős" kde-vel szemben, de sokkal letisztultabb és elegánsabb külsőt sikerült összehozniuk. nekem ez fáj inkább, hogy csináltak egy n+1-ik felületet inkább, ahelyett, hogy együttműködtek volna. -
attila9988
őstag
számomra a kde3-alapú ubuntu volt "A linux". Aztán azt kivágták alólam, és átszoktam gnome2-re 1-2 nap alatt. Amikor jött a unity, akkor egy kicsit én is berzenkedtem, de szintén nem tartott sokkal
Szóval akkor te megszoksz bármit, amit a cannonical eléd tol. Hát én nem vagyok ilyen. Dehát nem vagyunk egyformák, ez van. Azt kifogásoltad, hogy mások leírták a véleményüket, mindemellett viszont te is azt teszed... sőt, ez egy forum, ami pont erre való, tehát nem értem a felháborodásodat.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
törölt tag
Persze, megvannak ezek, mint írtam Gnome Classic-ot használok. (Gondolkoztam mini.iso-ból újratelepítésen. Még nem kizárt.) Sajna, a 2D is 300MB. Szerintem sok. Gondolom, változott a policy, nem annyira a régi gépek tulajai a célközönség. Ahogy az a 200 milliót megcélzó kijelentésből is várható volt.
Ubuntu releases Desktop CD amd64 bit ott van a második helyen.
-
törölt tag
Valami jó kis "I hate unity 'cos... bullshit generator" oldalt.
Amúgy én sem kedvelem a Unityt, már attól hátast dobok, hogy míg a Gnome Classic alapból olyan 240 MB ramot használ, a Unity 400 MB-nél áll meg. Őőőőőő! Az a baj, hogy az Ubuntu is elment (már régebben) abba az irányba, hogy szarik a régebbi gépek tulajaira. Akkor viszont azt nem értem, minek erőltetik a CD-t mint difót telepítő médiumot.
Amúgy nálam hibátlanul frissült a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
ok, köszi. pendrive nem játszik, roppant egyszerű indok miatt: nincs (illetve a telefonom van annak használva)
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudod, mert Linuxosok parasztok, azért akarnak segíteni még annak is, aki nem kérte.
Jim Tonic: oké, csak kegyetlen lassú telepíteni rá egy rendszert. Most csináltam nemrég Debiannal, csak az alaprendszert, de kriminálisan lassan ment fel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
anulu
félisten
azért a VB-t nem kellene szerintem a H-V-hez hasonlítani alapvetően a felhasználási területük tökmás. H-V-nél az R2-vel kezdtek a RedHattel és a Novellel együttműködni, hogy valahogy megoldható legyen értelmesen az enterprise linuxok futtatása és ne essen-keljen a guest OS.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
SUSE, RedHat tökéletesen megy Hyper-V alatt (cégnél utóbbit élesben használjuk ilyen scenarioban, SUSE-t otthon próbáltam) . kivételesen () nem emlegettem senki édesanyukáját, pusztán leírtam a tapasztalataim.
-
lapa
veterán
azért a posztod második fele se ennyire fekete meg fehér. én megszoktam a classicot, és bár nem vagyok 1.0, de nemigen tetszett hogy nem elérhető az új kiadásban. más kérdés, hogy fogadtam volna rá hogy megcsinálják. megint más kérdés, hogy hithű fogyasztásnáciként nekem marad a 2.6.32 meg a 10.04.
sose upgradelnék, szerintem nyilvánvalóan durva rizikó.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest