- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aliszalámi
tag
válasz nemlehet #111 üzenetére
Igen, és még csak nem is a tőkehiány, hanem a szakemberhiány az aggasztó. Mert a tőke jön, 1 hónap alatt felhúzzák a csarnokot.
Kínai szerintem már nem az a kínai ami régen volt. Már az is kezd drágulni. Kezd is áthúzni az olcsó könnyűipar más ázsiai országokra.
Amit itt összeszerelő csarnokokban csinálunk sokkal inkább szolgáltatás jellegű, mint ipari, hiszen borzalmas nagy a szakemberek által hozzáadott érték. Ezt nem lehet megcsináltatni utcáról bejött akárkikkel. CNC maratás-esztergálás ugyan ez.
Nem az a kis darab alu az érték, hanem a rajta végzett munka. -
nemlehet
őstag
válasz Aliszalámi #110 üzenetére
Amúgy sok igazság van abban, hogy a pénz nem az iparban van, hanem a szolgáltatásokban. Hazánkra ez különösen igaz lévén nyersanyagban igen szegények vagyunk és valójában komoly termelői múlt és kultúra sincs. Nem mellesleg a versenyképes iparhoz gépesítésre van szükség ami meg pont hogy kizárja a nagy tömegek foglalkoztatását és 500 ember helyett kell 20 jól képzett mérnök.
Persze mondjuk Kínában más a leányzó fekvése, mert ott adott minden a komoly termeléshez és a szellemi tőke is hiányzik (egyenlőre és egyre kevésbé) ahhoz, hogy szolgáltatásból éljenek meg.Persze egyik sem élhet a másik a nélkül, iparra is szükség van, csak talán nem arra kéne helyezni a hangsúlyt a 21. századi európában.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Aliszalámi
tag
Mit csinál a magyar főnökség, amit nyugaton nem tűrnének meg?
Én nem mondom, hogy igazad van-e vagy sem. Lehet vállalkozni, és lehet nyugati bért fizetni az embereidnek.
Gyere vissza ha sikerült .A munka nem ott kezdődik, hogy előállítasz valamit, hanem hogy kinek és mennyiért tudod eladni. Mert egyébként lehet dógozni a vakvilágba...
Arról van szó, hogy a magyar pék magyaroknak adja el a kenyeret, és nem a magas termelékenységű osztrákoknak. Nem a munka minőségén múlik, hanem a piacon. Ha mondjuk oda termelünk akkor ott olyanok is a bérek. Az Audinál például reálértéken jól lehet keresni.
Svájc például nem azért gazdag ország, mert a gazdag svájciaknak elad ezt meg azt, hanem egész Európában keresett amit Svájcban előállítanak. Nem csak az óra, meg a csoki, hanem a rengeteg szolgáltatás.Amivel manapság nagyon szeretnek dobálózni, hogy nem az iparban a pénz, hanem a szolgáltatásokban. Minek ennyi szar mérnök. Csak itt nem a milliomodik bölcsészről, szakembör Bsc-s szógátatásszakosról van szó, meg a fodrászatokról, hanem nemzetközi szinten eladható dolgokról.(mert vannak ilyenek) Mert lehet lopni, csak a vezető gyártók már nem igazán tudják senkinek a szellemi munkáját lenyúlni.
Keverjük a szezont a fazonnal.Propaganda meg trollkodás Ez az új casual szinten sem értek a témához, de beszólogatok mostanában mondóka?
-
nemlehet
őstag
Ahogy előttem is írták az 1000 font az nyugaton éppen csak több mint ha valaki részmunkaidőben (az olyan 600-900 font attól függ mennyit dolgozol és mit) dolgozik. A teljes állásban dolgozók olyan 1200-től felfelé szoktak kapni ugye munkakörtől függően aztán határ a csillagos ég.
Nah jah a rizsacsökkentés miatt én is haragszok a kormányra. Lesz még ennek böjtje és akkor majd mindenki csak szétteszi a kezét, az átlagember meg majd manduláig mélytorkozza azt a bizonyost...
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
azbest
félisten
válasz Aliszalámi #106 üzenetére
Fogalom nélküli propaganda amit írsz. A magyar melós semmivel sem dolgozik rosszabbul, mint a nyugati. A nyugati fellógatná a kapu elé a főnökséget, ha az azt engedné meg magának, amit az itteni magyar vezetők.
Mindig azzal hülyítitek az embereket, hogy semmirevalók, haszontalanok és ezt érdemlik. A fenéket. Ugyanazt a munkát 5-10x bérezéssel végzik, ha elegük lesz és kiköltöznek. Ezért kell a propaganda, hogy ne próbálkozzanak, mert még a végén megszabadulnak innen.
Az árakról csak annyit, hogy a fix kiadások után több marad meg, mint amit itt összesen keresnek. Az élelem és iparcikk pedig sokszor olcsóbb nyugaton, mint itt, de nem szignifikánsan drágább, ellenben jobb minőségű. Persze rögtön étterembe járással kell hasonlítani az itthoni rántotta árát is. Ma már, az internet korában nem nehéz meglátni a valóságot, nem véletlenül özönlenek ki a magyarok nyugatra.
Egy fontos dolog van csak, hogy be kell illeszkedni. Aki gettósodik, nem hajlandó az ottani nyelvet megtanulni, csak magyar közvetítőn át dolgozik, azt lehúzza a közvetítő és nem sokat lát a nyugati életből.
Szerk: de tanultam a másik topicból, nem segítek trollkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz Aliszalámi #106 üzenetére
Mindenki picsog, panaszkodik, másokat hibáztat, kifogásokat keres, lázadozik. Ahelyett, hogy tanulna rendesen, hogy legyen rendes munkája és adna is valamit a társadalomnak, nem csak követelőzne.
-
Aliszalámi
tag
Az, hogy mennyi pénzed van, és mennyit keresel nem igazán vannak köszönőviszonyban sem.
Luxemburgban te annyiért szobát bérelsz éjszakára, amennyi itt egy albérlet egy hónapra. Vásárlóérték arány...Szerintem a multik nagyon szívesen megfizetnék az embereket, ha lehetne miért, de a medián átlagot keresőkre te mit bíznál rá? Őszintén... Gyakorlatilag nincs állástalan gépész vagy villamosmérnök az országban, és ha neked ilyen szakmád van akkor a felső 5%ban is még a jobbak közé is tartozol. Hova jöjjön még a tőke eltartani még jobb életszínvonalon az egyéb kategóriát?
Nem csak fizetésben, munkaerő mennyiségi kínálatban is elmaradunk a Luxemburgi átlagtól. Pedig ez gyakorlatilag csak a termelékenységtől függene. Érdekes módon csak az előbbit propagálják minden utcasarkon.
Most akkor nem látják az emberek vagy nem is akarják?
Az a marha nagy probléma, hogy mindenki nyugati bért akar, de nyugati színvonalú terméket előállítani csak nagyon kevesen.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
"a banki rendszerrel nekem egyetlen bajom van, hogy pont attól hajtják be a legtöbb költséget, akinek a legkevesebb van, mert annak semmilyen havidíj, stb kedvezményt nem biztosít, cserébe levonja a standard díjakat is."
Nos, annak fényében, hogy az ország 90%-a nettó 206 eft alatt jut pénzhez, így nem csoda, ha az ügyfeleik 90%-a is kispénzű és rajtuk hajtják be a hasznot. Pedig ez a 206 még éppen a "vakok közt a félszemű a király" lehet, mivel ez még bőven nem a gazdag kategória. Sőt, a legjobban kereső 5% is csak 242eft-nél kezdődik.
Tucatnyi olyan európai ország van, ahol a legszegényebb 10% annyi pénzzel rendelkezik, mint nálunk a top 5% alsó határa. Ezek után nem csoda, hogy koldusország vagyunk. -
DS39
nagyúr
válasz Aliszalámi #103 üzenetére
a Raiffeisennél
(nem vicc, ott tényleg adtak telefont olyan számla nyitásánál, amelynél feltétel, hogy érkezzen havi nettó 150k a számlára, és még a havidíjat is elengedik. 1-2 hónapja volt nagyon reklámozva)
telefon nélkül, amúgy az összes bank rendelkezik ilyen kedvezményes csomaggal jól keresők számára.
persze érthető, a részükről, hisz az emberek által betett pénzből tudnak hitelezni, befektetni, ha csak sok minimálbéres ügyfelük lenne, becsuknák a boltot.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
2. Időről időre jön ezzel valaki, hogy nőttek a banki költségek. Én ezt nem tapasztalom, ugyanannyi a banki költségem most, mint 5 évvel ezelőtt.
Nekem is (ettol fuggetlenul a szamlacsomagom mar lezart, akik most akarnanak ennel a banknal lakossagi szamlat nyitni, 1000 Ft/ho-rol indulnak, es csak fizetesutalassal meg koltessel lehet lejjebb vinni). Ellenben a ceges szamlarol (ahova viszont atterheltek mindent a p***ba), 200e ft felvetele atm-bol anno 620 Ft-ba kerult, majd a nagy tranzakcios ado meg a penzugyi rezsicsokkentes eredmenyekepp valahol 2200 Ft korul volt a teteje. Es a ceges havi szamlavezetes minden pereputtya anno megvolt anno 6-7e-bol, a csucson 20e folott volt, de most is olyan 12-14e/ho.
-
Vodar
senior tag
Nem is kell ahhoz kihasználnod a havi 2 lehetőséget, hogy pozitív legyen a mérleg.
Készpénzfelvétel saját (OTP) ATM-ből:
régi díj: 1,21%+61 Ft
új díj: 1,21%+62 FtA kártyavezetés díja ugyebár éves szinten 2 ezer Ft-tal nőtt.
Tehát 1 évben mindössze ~ 100 ezer Ft-ot kell felvenned ingyenesen ahhoz, hogy egálban legyél. Ha ennél többet veszel fel, akkor pedig nemcsak, hogy ugyanannyit fizetsz, mint korábban, de még pozitívra is fordul a mérleg. Szerintem 100 ezer Ft-ot 1 év alatt mindenki kénytelen felvenni.
Vagyis nem lett drágább a "bankolás". A banki szolgáltatások költsége 1-5 Ft-okkal nőtt, ami egy természetes jelenség a piacgazdaságban. Egyedül a kártyavezetés nőtt nagyobb mértékben, azt viszont bőségesen kárpótolja a havi 2 ingyenes készpénzfelvételi lehetőség.
Aki azt mondja, hogy drágább lett a bankolás, az vagy nem gondolta át és hagyta kimosni az agyát az RTLKlub által, vagy szeret lázongani az aktuális kormány ellen. Én a számok embere vagyok, nem hagyatkozom a sejtésekre, benyomásokra.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
ha minden hónapban direkt kihasználom a 2 lehetőséget, akkor igazad lehet, hogy a régi rendszerrel rosszabbul járnánk. mondjuk korábban sem voltak szociális gondolkodásúak a bankok, amikor még nem volt bankadó, tranzakciós adó. de jó, ezt aláírom, ha vki él mindig a 2 kivétellel, nem jár rosszabbul. viszont manapság már nem kell mindig annyira a kp, tehát ha a régi rendszert nézem, kevesebb kivételi költséget számolnának fel a bankok, mint akkoriban, hiszen nőtt a kártya-elfogadóhelyek száma, a legtöbb helyen már paypass is van.
amúgy akik véleményét itt lentebb olvastam, vidékiek, nekik nincs igazán ösztönzés, hogy belépjenek a bankkártyák világába, mert a semmihez fogják mérni az aktuális banki költségeiket. (az esetükben megértem a ragaszkodást a készpénzhez)
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
az éves bankkártyadíjat emelték annyival, azt írtam. nem a számlavezetési díjat. volt kb.1600-1900 forint régebben, most 3599, újaknak 4400. hajunkra kenhetjük a kivételi kedvezményt.
összességében a bankszektor úgy mocskos ahogy van, szegényebbeket lehúzzák, a gazdagokat ajándékozzák, de muszáj vagy használni mert megkönnyíti az életet a bankkártya, az internetes fizetés, stb.
ezért üdvözítő, hogy a posta bevezette végre a kártyás fizetési lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Nem emelkedtek másfélszeresére a díjak.
Néhány példa az OTP-től:
Forint folyószámla:
régi díj: 299 Ft
új díj: 303 FtALAP számlacsomag:
régi díj: 409 Ft
új díj: 415 FtAz összes többi számlacsomagnál és egyéb banki szolgáltatásnál is ez a helyzet. Max. 4-5 Ft-tal emelkedtek a díjak, amihez bejött a havi 2 ingyenes készpénzfelvétel, így összességében csökkentek a banki költségek.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
kérlek, havi zárlati díjak, megemelkedtek, alapcsomagokban, amit az ember csak azért nyit hogy a fizetését kapja rá, semmi extrát nem akar. az átutalási költségek nőttek, és az éves kártyadíjak az OTP-nél 1,5-szeresére emelkedtek.
ha te nem vetted észre, akkor pont abba a rétegbe tartozol, aki annyit keres, hogy nem számít neki az a 2-4000 Ft plusz, vagy mert olyan csomagod van, mint említettem hogy minimum 150k (asszem ennyi nálunk) felett nincs havidíj, stb, stb kedvezmény jár.
a havi két ingyen jól jön valóban, illetve jól jött volna 10-15 éve, amikor több volt a kp forgalom és kevesebb helyen lehetett használni kártyát. én szinte mindenhol azt használom. kivenni kp-t talán havi egyszer veszek. az nekem kb havi 250 Ft költségem lenne, ennyit spórolok, de ha évi 3599 Ft (új ügyfélnek 4400) kártyadíjat vonnak le évente, akkor asszem nem jártam jobban.
szerk: igen tudom, nem is kérek már jó ideje papír alapú számlát. de az minimál összeg 50 Ft kb. mondjuk én azon röhögök, hogy a drága volt csányi banda a WC papíromnál rosszabb minőségű papírra nyomja, míg az összes közüzemi ingyé ontja a szép fehér papírkákat.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
1. Az 1000 font kint nem számít annyinak, mint nálunk. Nálunk az 1000 font olyan 150 ezer Ft körüli összeget jelent.
2. Időről időre jön ezzel valaki, hogy nőttek a banki költségek. Én ezt nem tapasztalom, ugyanannyi a banki költségem most, mint 5 évvel ezelőtt. Sőt! 5 évvel ezelőtt nem volt havi 2 ingyenes készpénzfelvételem. Lehet, hogy nőttek, de akkor csak fillérekről beszélünk, mert én nem vettem észre változást. Tipp: mond le a papír alapú bankszámla kivonat postai kiküldését (pénzbe kerül).
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
ha vki havonta kap 1000 fontot (428,450.72 HUF)... ennek a felével is már hazánkban is bőven akad ilyen 0 Ft költségű számla. emellett ha a jó átlag magyar legalább ennek felét megkeresné nettóban, szerintem pont lesz.rná a párszáz, párezer forintos banki költségeket. a banki rendszerrel nekem egyetlen bajom van, hogy pont attól hajtják be a legtöbb költséget, akinek a legkevesebb van, mert annak semmilyen havidíj, stb kedvezményt nem biztosít, cserébe levonja a standard díjakat is.
a kormány rezsicsökkentési álomvilága nálam itt bukik meg, hogy persze, persze olcsóbb a gáz, villany, stb, 500-1000 FT/hó, rendben, de 2010 óta a banki költségek duplájára emelkedtek. én nem csodálkozom hogy nagyon sokan éppen ezért kiléptek vagy nem is szándékoznak belépni a bankkártyás világba.
én is csak azért használom, mert egyszerűbb, gyorsabb, interneten is tudok fizetni vele ingyen közüzemit, de ettől függetlenül amit leművel a bankszektor, az nyílt rablás, semmi szociális érzék, látszik hogy azok az emberek, akik itt dolgoznak, sosem voltak még anyagilag megszorult helyzetben életükben.[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Egy nem mikrovállalkozásnál mikor fordul elő olyan törvényes esetben, hogy van annyi pénz a kasszában, hogy mondjuk 10 alkalmazottat a likviditás veszélyeztetése nélkül ki tudj fizetni (ez kb 1-1,5 misi és akkor ugye elég szűkmarkú a cég, egyéb költségekről pedig szó sem esik)? Ráadásul mondjuk egy pár milliós megbízást majd az ügyfél kp-ban fizet neked? Vagy mégis hogy működik ez? Ő majd persze boldogan kicsenget a banknak 50-60 rongyot pluszban a pénzfelvételért, hogy neked "ingyen" legyen.
Nyissunk meg egy banki dijszabast, mennyi is egy lopott kartya letitltatasi dija, es az uj kartya potlasanak dija. 10e folotti osszegeket fogsz talalni (ja, es ket hetig nem lesz kartyad, amig az uj el nem keszul).
Ezt bankszámlája válogatja. Az OTP-n túl is van élet. Nekem pl 3500 Ft a kártyám pótlása, a letiltása 0 Ft, de neki valami vidéki takszövös nyugdíjas számlája van és abban benne van évi 1x ingyenes pótlás, ha benyújtja mellé a feljelentést. Utalni neki nem olcsó, meg a kp felvét sem, tehát ott hajtják be ezeket, de neki erre nem is nagyon van szüksége. Nem véletlen van 5000 féle számla, kis keresgéléssel RENGETEG pénz meg lehet spórolni mind céges, mind magánszemélyként. De amúgy ha nem lenne ez a berögződés itthon talán eljuthatnánk oda mint pl nyugaton ahol valós 0 forintos számlák vannak azoknak akik tényleg csak alap dolgokra használják (pl Bank of Scotland-nek is van olyan számlája amire ha havonta kapsz minimum 1000 fontot, akkor ingyen használhatod a kártyád, ingyen vehetsz fel pénzt és a belföldi utalásaid is ingyenesek az az emberek legnagyobb részének bőven elég)
-
asdf_
veterán
Ha te a munkáltatódtól kp-ban kéred a fizetésed akkor az neki költség. (pl már ott kezdődik, hogy a kp tárolása nem úgy megy, hogy józsi berakja az ingzsebébe, azzal szigorúan el kell számolni, de ugye magának a kp-nak a megrendelése sem ingyen van, próbálj meg 500k kp-t felvenni bankból elég szép összeget elkérnek érte)
Olyan cegnel, ahol van kp. forgalom, kp-ban adni a legjobb a fizetest a munkaltato reszerol, mert totalisan ingyen van. Nem kell bevini a penzt bankba, nincs kp befizetesnel tranzakcios ado emiatt, nincs utalasi dij, es nincs utalasnal tranzakcios ado sem, harom koltseg helyett nulla jelentkezik, ha az eppen a kasszaban levo penzbol osztanak fizetest.
de pl nagyapám kb 5 perccel később észrevette és letiltatta, tehát 1 forintjába került a rablás. (nah jó nem mert 800 forintért kellett új kártyatartót vegyen)
Nyissunk meg egy banki dijszabast, mennyi is egy lopott kartya letitltatasi dija, es az uj kartya potlasanak dija. 10e folotti osszegeket fogsz talalni (ja, es ket hetig nem lesz kartyad, amig az uj el nem keszul).
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Nem értem, hogy hogyan lehet számla nélkül létezni. Pl voltunk nyaralni a párommal, nem volt nagy kaland, nem is volt drága de el kellett utalni az előleget. Ha nem teszem meg tudok foglalni. Szerintem pöppett drága lett volna lekocsizni/levonatozni hogy ezt személyesen tegyem meg.
Vagy amúgy hogy a retekbe vásárolsz repjegyet? Szépen kimész ferihegyre vagy a légitársaság képviseletéhet és ott? De mondhatnám az internetes rendelést is, ahol mondjuk 2-3 rendelés alatt visszajön az éves számladíj mert nem kell a méregdrága utánvétet fizetnem, de külföldi rendelésnél ugye amúgy sem opció ez.
Azt kéne megérteni, hogy a kp igenis drága. Ha te a munkáltatódtól kp-ban kéred a fizetésed akkor az neki költség. (pl már ott kezdődik, hogy a kp tárolása nem úgy megy, hogy józsi berakja az ingzsebébe, azzal szigorúan el kell számolni, de ugye magának a kp-nak a megrendelése sem ingyen van, próbálj meg 500k kp-t felvenni bankból elég szép összeget elkérnek érte)
Lehet hogy nem vonja le direktbe, de elhiheted hogy valamikor fel fogja számolni. Valószínűleg nem fogja megmondani, de ő sem hülye. De több embert is ismerek aki elég jelentős összeget hagyott el a tárcájában, nemrég a rádióban is volt, hogy valaki az M0-n szedett össze 100k körüli összeget mert a tulaja a kocsi tetején hagyta a tárcáját. Ellenben akinek el is lopták a kártyáját az legfeljebb az a napi limitet vesztette el (10.000 Ft, diákként ennyi elég volt a srácnak), de pl nagyapám kb 5 perccel később észrevette és letiltatta, tehát 1 forintjába került a rablás. (nah jó nem mert 800 forintért kellett új kártyatartót vegyen)Szóval én személyszerint örülök, hogy az elektronikus pénzmozgás felé haladunk és hogy ez nem akadályozva van hanem picit segítve.
-
RedIris
csendes tag
Nem talált!
Én az a fajta vagyok aki a kurmányunk miatt, az indokolatlan nem háritják át plusz költségek miatt, megszünetette a folyószámláját, majd a Matolcsicska ámokfutásai miatt megszüntette a megtakarítási számláját. Majd a fizetését készpénzben veszi föl (mert nem a törvények szerint én döntöm el) a megtakarításait (ami euróban van) Ausztriába vitte 4%-os kamatra. Ezen felül olyan ember vagyok akinek számos befektetése is vannak.
Te viszont az a fajta lehetsz aki tapsol a narancskomcsiknak és a kis összekuporgatott pénzecskéjét a Questorba viszi meg Marcsikához, mivel azok adnak ugyan annyi kamatot, mint egy ausztriai bank, persze 100%-al kockázatosabban. Kattingass csak örül neki a bankod a tranzakciós és telekom adók kiszámlázása miatt is! Szerintem te vagy nagyon eltájolva!
Nem várom a postást hiszen a nélkül is hozza a csekket, viszont fél perces sorban állással befizetem szinte nulla költséggel, mint azt egy magyar számlaszámmal tudnám. Sőt 2 sarokra van és pont útba esik a Spar felé ahol be szoktam vásárolni!
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Nézd. Nekem amikor bekerültem a melóhelyemre nyitnom kellett számlát. Nem volt még opció. Kerestem egy bankot, ahol ingyenes a számlavezetés, ingyenes a netbank, ingyenes az utalás. Amit csak lehetett, e-szálmásan kértem, a NAV van meg a polgármesteri, amit most is csekken fizetek (házvásárlás utáni illeték, meg kértem egy évre havi részletre, mert amúgy iszonyat sok lett volna egyben az én zsebemnek), és ha az lejár, akkor már csak a polgármesteri marad, mert velük nem tudtam megbeszélni semmit, túl öregek ülnek ott bent.
Tehát gyakorlatilag ingyenes a csekkfizetésem mindenestől. Még jó, hogy ezt választom.Akinek meg van lehetősége KP-ban kérni és jobban is szereti azt, az meg had maradjon meg úgy. Minek ezen vitatkozni?
Engem már akartak kirabolni nappal utcán, azóta nem szeretek pár ezresnél többet magamnál tartani...
-
Vodar
senior tag
válasz #79335424 #84 üzenetére
Nem hinném, hogy rólad beszélt, hanem azokról, akik választhatnák az alternatívát. Egyébként én biztos, hogy inkább befizetném a bankba a pénzt, nem hordozgatnám egész hónapban a készpénzt. A kisebb bankfiókokban sor se szokott lenni. De sok bankautomatában is tudsz készpénz befizetni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Segíts légyszi, mert a hsz. -ed egy kicsit elbizonytalanított a "fajtámat" illetően! Melózok rendesen, mint a legtöbben. Minimálra bejelentve, mint a legtöbben. A főnököm vállalkozó. Oszt, szoroz, ügyeskedik, próbál életben maradni, mint a legtöbben. Ha mindent legálisan csinálna, akkor belefulladna a terhekbe, mint a legtöbben. Nem tudná eltartani a családját és ami még rosszabb, hogy nekem sem lenne munkám. Tehát, megkapom kis kezembe a pénzemet. Menjek a bankba sorbaállni munkaidőben, hogy befizethessem a számlámra? Addig ki melózna helyettem? Keresgéljek bankautomatát, amin feltölthetném? Már ha a bankomnak lenne ilyen szolgáltatása. Van okostelóm, sztem értek is hozzá, netem is van. Na és, mennyivel vagyok előrébb? Van olyan, útba eső bevásárlóközpont, ahol van posta és némi trükközéssel meg tudok állni a kamionnal. Nem vészes, viszonylag hamar letudom. Szóval, szted én melyik "fajtához" tartozom?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
30-40 ezres költségeit? Nem akarok személyeskedni, de látszik, hogy nagyon el vagy tájolva.
Tehát azok közé tartozol, akik várják a Postás Urat, talán direkt előbb is felkelnek, hogy nehogy lekéssék. Vagy ha nem Postás Urat vársz, akkor bemész a postára, ott vársz egy csomót, hogy a Postás Asszony odaadja a kezedbe a régi, jól megszokott készpénzt, mert az a biztos, nem bízol te ezekben a modern bankokban, a készpénz viszont megfogható.
Ezután fogod a kis kupac sárga csekkedet és a régi jól megszokott módon a Postás Asszony segítségével befizeted, alaposan ellenőrzöd, hogy biztosan mindegyiket befizetted-e, ha nem vagy biztos valamiben, vissza is kérdezel a Postás Asszonynál, hiszen Ő az aki ért hozzá. A bizonylatokat jól elteszed egy külön mappába a Számlás Fiókod mélyére, mert mi van akkor, hogyha a Főnök Úr a közműnél egyszer még leellenőrzi, hogy biztosan befizetted-e a számláidat?!
Ezután hazamész, de útközben betérsz a közértbe venni Ráma margarint, parizert és zsemlét. Otthon elfogyasztod, közben megnézed a Híradót, majd a Barátok Köztöt a jó öreg televízió készülékeden, a tetején a kis horgolt terítővel és a műszegfű csokorral. Lefekvés előtt még egyszer ellenőrzöd a befizetett sárga csekkek bizonylatát.
Én ehhez képest, amikor esedékes a számlák fizetése és megjött a bérem, akkor kattintok néhányat a mobilomon, amíg megyek a buszmegállóba és rendezem a számláimat.
[ Szerkesztve ]
-
RedIris
csendes tag
"Megsúgom neked, a sárga csekk díja lényegesen magasabb, mint az átutalásé"
Miért is? Ahhoz, hogy átutalj kell egy számla aminek díja van, ehhez jár egy kártya, vannak tranzakciós és telekom adóid hozzá. Ez mind több!
Megkapom készpénzben a fizetésemet, fél perc várakozzással (de 1 perctől még sosem volt több itt a postán) befizetem a csekket. Ha valami gond van akkor ott van a pár másodperc alatt félre rakott csekk és nincs az a probléma, hogy jajj csak 6 hónapot rögzit a netbank és plusz pénzekért kérhetek ki egy régi kivonatot a banktól.(#81)
A te fajtáddal meg azoknak a plusz évi 30-40 ezres költségeit akiket kényszeritenél a bankokhoz a sokkal olcsóbb készpénz helyett.(#77)
Pont ezért szüntettem meg rögvest a számlámat. Az előtte lévő korlátlan 3 ingyenes készpénzfelvételemet bármely automatából szépen elkúrta a kormány! Akkor kapják be! Így spórolok évi 30 ezret amit el tudok költeni külföldi nyaralásra.[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
válasz kameraman77 #27 üzenetére
Primitív vagy mint egy kő, a fajtáddal kéne megfizettetni a papír pénz költségét. A kp drága és a korrupció bölcsője.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
zoli62
addikt
válasz Winner_hun #79 üzenetére
Végre elértünk odáig, hogy a postán a csekkbefizetésnél az automata használata nem készpénzes felvételnek minősül. Talán csak egyszer kényszerültem erre a kártyahasználatra. Eleve, ha csekken fizetek, akkor van nálam készpénz. Egyébként meg az OTP Telebankban is van csekkes felület de ez valójában átutalás.
-
azbest
félisten
válasz Winner_hun #75 üzenetére
Így van, bármelyik itthoni automatából megy a keret. Csak a posta esetén a kártyás fizetés azzal volt szinoníma, mintha a cib-es kártyámmal egy otp fiókba mentem volna és az ügyintézőnek odaadtam volna a kártyát, hogy most én pénztári kivétet akarok vele csinálni. Ha ilyenkor felszámolják a díjat, akkor úgy tűnik ez kimaradt a törvény hatályából. Persze ez már azért elég extrém használat.
Szerk, az mnb erre vonatkozó oldalán külön ki is térnek rá:
"A jogszabály a fizetési számláról forintban teljesített készpénzkifizetésre vagy a Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből (ATM) történő készpénzfelvételre vonatkozóan állapít meg kedvezményt. Azok a fogyasztók, akik 2013. november 22-én (a törvény hatálybalépésekor) nem rendelkeznek a folyószámlájukhoz bankkártyával, 2014 december 31-ig a kedvezményt a bankfióki készpénzfelvételkor érvényesíthetik. Azok a fogyasztók akik 2013. november 22. napján már rendelkeztek bankkártyával, csak az ATM-ből történő készpénzfelvételre vonatkozóan érvényesíthetik a kedvezményt. A postai készpénzfelvétel POS terminálon keresztül történik, tehát a kedvezmény arra nem vonatkozik. "A vonatkozó törvény értelmében a kedvezmény bármely Magyarországon elhelyezett automatából igénybe vehető. A bankkártyával nem rendelkező ügyfelek esetében a bankkártya nélküli készpénzfelvétel számlavezető bankjuk bankfiókjaiban lehetséges.
A kedvezmény fizetési számlára vonatkozik. Hitelkártya-számlákhoz kapcsolódó hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Havi max ketto darab kp felvet, osszesen max 150e ft erejeig teljesen ingyenesen (tranzakciosdij-mentesen) torveny altal jar (mar persze ha regisztraltal, hogy kered). (A banknak persze ez mar nem ingyenes, kerek 900 Ft atharihatatlan jo magyar forintnyi tranzakcios adot kohog be 150e Ft kp felvet utan az allamkasszaba,
hogy jusson meg stadionokra)[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Bankja, szerződése és még sok minden válogatja. Én pl. havonta egyszer idegen automatából, akárhányszor saját automatából, csak a 0,06% díj ellenében (ami ugye mostanában állítólag elkerülhetetlen költség, a bank meg nem vállalja át) vehetek fel pénzt, azaz köznyelven "ingyen". Volt párom nem keresett annyit mint én, Neki már csak olyan opciót tudott adni ugyanaz a bank, hogy havonta kétszer saját automatából "ingyen" vehet fel.
-
Vodar
senior tag
válasz Winner_hun #71 üzenetére
A kp. felvétel csak saját banknál ingyenes, ha postán veszed fel, az idegen bank.
-
Vodar
senior tag
válasz Avicularia #70 üzenetére
Azt hiszem Dániában van ez elsősorban, Malmö meg Svédország, ha jól tudom.
-
azbest
félisten
válasz Winner_hun #71 üzenetére
Saját banktól függ, hogy a postai terminált minek sorolják be és milyen tarifát kérnek. A cibnél például idegen banki pénztári kivét, ahol majdnek ezer forint a díj. Máshol meg csak százas nagyságrendű. Az biztos, hogy a kp felvétel díjtalanság automata és saját fiókbeli kivétre érhető el, gondolom idegen banki kivétnél nem.
-
Winner_hun
titán
Én ezt a kp felvételt nem igazán értem. Vagy ebből több fajta is létezik? Mert hoztak ugye egy olyan törvényt hogy havonta maximum kétszer, összesen 150 000 Ft-ot díjtalanul fel lehet venni. Ha nem vettem fel automatánál pénzt hanem csak csekkeket fizettem be 150k alatt, akkor is levontak egy rakás pénzt. Egyszer játszották ezt el, azóta nem fizetek kártyával náluk.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Avicularia
veterán
Nem tudom hányadszor olvasom ezt a baromságot, hogy Skandináviában megszüntetik a készpénzt
Malmöben ahol lakom, most is számtalan bolt van ahol nincs kártyás fizetés, ha meg van akkor 100 korona alatt rátesznek 5 koronát az árra. Hagyjuk már..
Jövő évtől teljesen új bankjegyek vannak forgalomban, annyira meg fogják szünteti a készpénzt [link] -
snecy20
nagyúr
"az egyik legdurvább lehúzás volt ez a "kp felvételnek minősül" dolog. ez is volt az egyik indoka, hogy inkább átutalással / weben fizettem be a számlákat."
Ez egy oylan dolog, aminek már évekkel ezelőtt neki kellett volna menni jogaszbályi szinten legalább akkor, amikor az ingyenes készpénzfelvét ügyében határoztak. Ha a kártyás fizetés készpénzfelvétnek minősül, akkor ki kellett volna azt terjeszteni a postára is.... Szemétségnek és a lehúzásnak is legyen határa. Magyar posta toppon van e téren.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Béééla
őstag
Egyrészt ilyen 3rd party megoldásokból lesznek a jó kis adatszivárgások, engem már a nyitólapjuk sem győzött meg, sőt. Ha nagyon csúnyát akarnék mondani, nekem elsőre valami összetákolt adathalásznak tűnik - de ez nagyon off. De jó tudni hogy van.
Visszatérve: elektronikus számlatárolás nálam kimerül a Dropboxba rendezésen, nem kell ahhoz valaki harmadik.
A papírimádatot meg a kényszeres ledokumentáltságot addig nem érti meg az ember, amíg nem kerül egyszer szorítóba és nem kérik számon a harminc évvel ezelőtti úttörőigazolványról leesett illetékbélyeget. Azon segít a rendezett elektronikus tárolás, de amíg webbankból kinyomtatott-fotosoppolt papírt lehet lobogtatni, addig én is inkább bíznék a pecsétben. Jó lenne már papír aljára illeszthető QR kódos digitális aláírás...
A szolgáltatói kedvezmény meg a másik nagy kamu: egyrészt anno Telenor nem tudta elintézni többszöri próbálkozásra sem a csoportos beszedést, másrészt
Telenor: nem nagyon részletezi, öt perce bújom de csekkdíjat nem látom, kedvezményt se
Vodafone: mint extra szolgáltatás értelmezik ők is, de díjmentes és ennyi, sehol kedvezmény
Telekom: már 3 fát is ültettek, de díjakat vagy kedvezményt nem említenek - 18 hónapig ugyan megőrzik a számlát, de 8th kolléga is írta: két és fél évvel korábbi befizetést kértek számon a gázosok, azt akárhogy számolom, több mint amit megőriznek, és T-vel már személyesen is gyűlt meg bajom.
És akkor a végére kiderült hogy egy mobilszolgáltató se ad kedvezményt, mobilja meg kb. mindenkinek van.Na nézzük tovább: digi emlékeim szerint egy évig ad kedvezményt, de nem találtam nyomát. Invitel ad 100 Forintot (legalább valami), UPC elektronikus számla 75 Ft kedvezmény, csoportos automata túlszámlázás engedélyezése 200 Ft kedvezményt ér. Egy esztergomi Jurop telekom is 200 Forint kedvezményt ad, de ők megengedik hogy te utald el, nincs szó csoportos beszedésről.
MindigTV 100 Ft, a közművekről (víz-gáz-villany) meg azért nem merek nyilatkozni, mert azokból annyi van, mint égen a csillag, és ami a székesfővárosban igaz, máshol már nem. Szóval nagyon nem általános hozzáállás a kedvezmény a villanyszámláért. Inkáb az érződik, hogy mi legyünk megilletődve, amiért nem kérnek extrát érte.
Tudom hogy egyáltalán nem olcsó a postás sárga csekk, a posta se szeretetszolgálat - noha néha meglepik magukat egy-egy csomaggal és ez igazán önzetlen - de le kéne szállni a magas lóról a szolgáltatónak, és minimum a csekk díját elengedni, főleg hogy a végén mi álljuk a tranzakciós díjat.[ Szerkesztve ]
Bélabá
-
troller
senior tag
Lehet hogy valaha voltak olyan folyószámlák, de manapság a kezelési költség+egyebek miatt inkább megéri a párnacihában tartani. Infláció meg jelenleg minimális. Meg szerencsére nem fenyeget az a veszély, hogy az otthon tartott millióim csak úgy elinflálódnak...
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
MageRG
addikt
+1
4. Vannak (voltak ) folyószámlák, ahol arra is kaptál elég jó kamatot, ha csak parkoltattad a pénzed. Míg a párnacihába' tartott készpénzt eszi az infláció.
5. Normálisabb bankoknál van chargeback, ami a suttyó boltosok réme."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
azbest
félisten
Naja, amikor felveszik a küldeményt, akkor persze nem a postán maradó díjszabással számolnak.
Másrészt, ha úgysem kézbesíti, akkor ne is tegyen úgy, mintha megpróbálná, hanem reggel vigyék át az átvevőhelyre, hogy ne kelljen másnapig várni, csak mert este nyitva tartás után bontják ki az átszállított postazsákokat.A postai szolgáltatás minősége a helyi vezetéstől függ végső soron.
(#62) 8th:
Nem csak a szolgáltatónál esik meg ilyen. Nálunk volt, hogy az önkormányzat ügyintézője felejtett el lekönyvelni egy befizetést, valahogyan eltűnt a rendszerükből az a pénz. Az összes csekk bemutatása volt az egyetlen érv. Ha átutalási megbízás lett volna rá a számlavezetőnél, akkor persze onnan is lehetett volna kivonatot, de gyanítom hogy pénzért és ha csak kivonatként lehet, akkor olyan dolgok is szerepelnének rajta, amihez semmi köze gizikének a hivatalban (mennyi megtakarítás, mire költ). Mondjuk, amikor nekik kellett utalniuk hozzám, akkor is volt hogy nem érkezett meg az összeg. Kb ignorálták a panaszt, majd a közbülső többi hivatal és szervezet válaszaiból sikerült megbizonyosodni, hogy ők sosem indították el felém. Tévedésből másnak utalták.[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
1. Talán a készpénz nem a központi gazdasági hatalom kezében van? Attól, hogy a látszat megvan, hogy a kezedben fogod a pénzt, nem vagy kevésbé kiszolgáltatva a gazdasági folyamatoknak. Maga a készpénz nem a saját tulajdonod (hanem az Államé), csak a mögötte álló érték a tiéd (ami ugyanúgy megváltozhat akkor is, ha a kezedben van a készpénz, és akkor is, ha arról elektronikus bizonylatod van).
2. Átverhet, de nem ugyanannyival. Készpénz esetében egyrészt beblokkolhat többet, másrészt adhat vissza kevesebbet, harmadrészt adhatsz neki többet (pl. megtévedsz és 100-as helyett 200-ast adsz). A készpénz megszűnésével egyedül a "többet blokkol" része marad meg.
3. Ha ellopják a készpénzedet, akkor egyrészt annak használatát nem tudod letiltani, másrészt nem követhető nyomon, hogy hol használták föl. Ezzel szemben hogyha PayPass-oznak vele, akkor pontosan látszik, hogy hol használták és a biztonsági kamera felvételén az is meglesz, hogy ki használta. Ha van egy kis esze a rablónak, akkor éppen ezért nem fizet lopott kártyával, ha pedig nincs, akkor megvan az esélye, hogy elkapják, ellentétben a készpénzes lopásnál.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Én is borítékban kapom a pénzemet. Mióta kifutott a hitelem bankszámlám sincs és nem is tervezem hogy mostanában újra lesz. Felesleges nyűg és pénzemet. Kösz nem.
Sárga csekk témához: GDF Suez anno kétszer akart befizettetni velem egy havi gázszámlát de úgy, hogy xy évben küldtek egy hátralékos értesítőt, hogy két és fél évvel korábban! kimaradt egy havi számla és 8napon belül fizessük be különben jönnek és leszedik a gázórát. Pislogtunk nagyokat előszedtük a csekkeket és pasztmek ott volt. Mikor az orruk alá dugtam a befizetett gázszámlát ott szabadkozott a nő, hogy de márpedig az ő rendszerükben ez akkor sem szerepel és percekig ott tanakodtak, hogy ilyenkor mi a teendő. Ha nincs a kezemben a "bizonyíték" szemrebbenés nélkül befizettették volna velem még egyszer azt a számlát amit már egyszer befizettem. Aztán az is átfutott az agyamon, hogy ha ennyire egy ótvar szar az informatikai rendszerük vajon hány emberrel játszhattak el ugyanezt. És aki nem csekken fizet hanem utal és nem tud utánamenni a bankjánál, hogy évekkel ezelőtt milyen utalásai voltak az felfújhatja a pofáját fizethet mint a katonatiszt.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
Penge_4
veterán
Attól függetlenül, hogy nem szívesen adnám egy központi gazdasági hatalom kezébe a pénzkezelés abszolút jogát, sok érveddel egyetértek.
Viszont a boltos kártyával is átver, mert legtöbbször sok tételnél (ahol vannak párszáz forintosak is), többet blokkol be és ha nem vagy nagyon résen, akkor a végösszeg lesz valamivel több és azt húzza le a kártyáról.
Meg a pénzrablás sem szűnik meg, csak átalakul. Ellopják és Paypassoznak vele. Elhagyni a kártyát fogod, aminek sokezer a pótlása...
-
NGA
addikt
2015-ben? Ott vannak az elektronikus számlás oldalak. Pl nekünk a Vectrum. Ezen fizetek be mindent, vagy bankkártyán a szolgáltató oldalán. Eszembe nem jutna papirfecniket őrizgetni. A csoportos beszedés is régen elavult. Havonta kb 10 perc, hogy minden számlámat elintézem. Van amikor éppen a strandon, vagy várakozás közben stb. Ha meg valami sárga csekk van, azt meg a banki felületen fizetem be. Eszembe nem jutna postán sorbanállni.
Eleve a szolgáltatók kedvezményt adnak, ha elektronikus számlára váltok, valamint ha kezd lejárni a számla, küld egy email figyelmeztetést, és nem felejtem el befizetni.
Nem a 70-es években élünk. -
Vodar
senior tag
De örülök neki, hogy nincs szükségem arra, hogy postára járjak. Ha küldenem kell valamit, azt futárszolgálattal, vagy valamilyen csomagautomatával teszem meg (pl. webox), mert sokkal olcsóbb és gyorsabb. Minden számlámat elektronikusan fizetem, a posta közelébe se mentem már évek óta.
-
joghurt
addikt
Ne aggódj, demokrácia és egyenlőség van. Nálunk a kerületi főpostán is hosszú sorbanállás van. A hivatalos iratok pultjánál sem sikerült szinkronizálni, hogy akkor üljön ott két ember, amikor a legtöbben jönnek reggel. Cserében mindenkitől megkérdezik, nem kér-e sorsjegyet. Mert attól gyorsabban halad a sor.
És sokszor ugye azért kell csak bemenni a postára, mert a kézbesítő már eleve a kitöltött értesítőt hozza magával, és dobja be a levélszekrénybe, pedig otthon vagyok, át tudnám venni a levelet, csak épp be sem csönget.
A tej élet, erő, egészség.
-
kelly416
veterán
válasz #79335424 #55 üzenetére
Egész országos cégnél dolgozom én is, csak mi síneken rángatjuk a kocsikat a sok utassal mindenfelé (amerre még járunk). Tegnap felmérték az irodákat egy tisztasági festés miatt, ami több, mint 3 éve megigényeltem.
" - Ugyan már voltunk felmérni, de most új alvállalkozó van megint, látniuk kell az elvégzendő munkát."
" - Bútormozgatásban tudtok majd segíteni, vagy a vállalkozótól igényeljük meg?
- Tudunk, de a falra rögzített dolgokat nem akarom bántani, azt meghagyom a szakikra.
- Ja? Azt úgy gondoltam, nem is szedjük le, majd körbefestik.
- "
Fali fogas, kampóra lógatott szekrény... csupa-csupa leszedhetetlen. De nem ezért vannak a szakik? A fizetett kétkezi munkások? Majd én jöjjek be ingbe, mert elvárják a megjelenést, és cipeljek abban szekrényt? Akkor ki is festhetek, főleg annyi pénzért, amennyit elszámolnak majd az alvállalkozóknak. Igaz, a szakik nem sokat kapnak már belőle.
Na itt szóltam a főnöknek, hogy vegye át a beszélgetést, mert nekem meghaladta az értelmi képességeimet, nem hiába van a kolléganő több mint tíz éve a posztján, a rutinja felülmúlhatatlan.Szóval a modernizálástól meg az ilyen nagy szavaktól nem sokat kell várni. Főváros közepén vagy? Megyeszékhely fő postáján? Nem? Akkor Neked sem, meg az ott dolgozóknak sem jár túl sok. És ne csodálkozzunk, hogy néha a dolgozók is úgy állnak hozzá, ahogy. Elvárják Tőlük ugyanazt a teljesítményt, amit a tényleges modern postáktól, csak ők sem tudnak úgy haladni, nincs is annyi kényelmi megoldásuk, mint a két utcával arrébb lévőnek és ezt ők is tudják, és persze az ügyfélkör is a kényelmesebb, gyorsabb, szebb helyek felé húz, ha teheti. Én csak sajnálom ezeket az embereket, nem igazán lehet egy arany életük.
-
törölt tag
Óbuda, Kiscelli posta, tömeges átvétel. Modernizálás utàn úgy működik, hogy a postai alkalmazott ráteszi a csomagot a mérlegre, leolvassa az értéket majd odafordul a számítógéphez és ez alapján kitölti a szüksèges adatokat. A mérleg digitális. No comment.
-
galocza
aktív tag
megyeszékhelyi lakhelyemen átalakították a főpostát. azóta minimális a sorbanállás (tegnap du pl volt vagy másfél perc). a nénik kedvesek, a környezet civilizált.
viszont ha valaki a régi postafílingre vágyik, elég meglátogatni a kis szatellitpostákat, ott lehet rendesen sorbanállni, és az a benyomásom, hogy gyakran a dolgozók hozzáállása miatt mintsem más okból. felújítani azokat is felújították vmennyire.
tetszik, hogy kevés a sorbanállás, hogy készségesek és aranyosak, hogy a postaboltban lehet egy csomó alapvetőt venni. az is, hogy nem tűnnek el a küldemények, mint mondjuk 30 éve.
nem tetszik, hogy egy kisposta olyan mint egy bazár, és hogy arra várok, hogy a szerencsétlen postai dolgozó végigmutogassa az összes gagyi ridikült a megélhetési bűnöző asszonynak. azért sem vagyok oda (és láthatólag ők sem) hogy sorsjegyet, biztosítást stb akarnak látogatásomkor rámsózni.
ráadásul meggyőződésem, hogy a postai szolgáltatások kis hazánkban drágák.tényleg nem ártana némi (további) reform, úgy tűnik, rájöttek, h a sárga csekk nem versenyképes, pl az én egyik szolgáltatóm kapásból ad havi 200 ft kedvezményt ha utalok a 3850 ftos cehhemből - így időben pénzénél van + nincs plusz költsége. a telekom asszem megfordítja a dolgot (ha van ez még) és csekkes befizetéskor + pénzt kér - a vége uaz. talán arra is rájönnek, hogy cégek (de magánszemélyek is lassan) a posta helyett alternatív küldözgetési módokat találnak maguknak, mivel a magyar pista viszonylag lassú és drága.
szóval tetszik ami eddig történt, engem meglep, hogy egy ilyen ex-szockó vízfej idáig is eljutott, de van még hova fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sajnos ez a kp-felvétnek minősülő "lehúzás" nagyon durva . Kíváncsi vagyok hogy mikor szűnik meg .....
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
törölt tag
Sofőrként heti elszámolásban vagyok. Minden hétfőn ott a pénzem a kesztyűtartóban. Tök mindegy, hogy a Postán állok sorba a csekkel, vagy a bankban, hogy betegyem a pénzt a számlámra. Talán annyi a különbség, hogy a csekkel bármelyik Postára bemehetek, bankból viszont csak a számlavezetőbe. Hiába használok okostelót, tudom, hogy mi a QR kód, a mobilfizetés, stb. Nekem onnan lenne használható a rendszer, hogy odamegyek bármelyik bankautomatához, bedugom a kártyámat és beteszem a pénzt a számlámra. Amíg ez nem így történik, addig nekem az elektronikus fizetés bonyolultabb, mint a kp. Arról nem is szólva, hogy "hasitasi nem kér kódot".
-
olbaidhun
őstag
Hozzám tuti nem, mert nincs éves szinten se vagyon mozgás.. de az esély latolgatást add elő pl annak, aki tanyákat, családi házakat hagyott hátra. Most meg idegenben kezdi újból kétkezi munkáját: vendéglátó.
Másik példa: 100m forintos házat, 3 céget pocsékolt el itthon, mert nem ment neki a korrupció. Odakint apró pénzből kezdett és lassan birodalmat épít.
Ahogy mondtam is szélsőség, de elő pelda: magán jellegű dolgok, jobb ha a családban maradnak.
Arról nem is beszélve, mennyire inkorrekt és maguk felé húz a "szolgáltatók" karja, amíg ügyfélről van szó. Hivatalos papíron van arról, hogy bevallják: "tisztességtelenül levont.."
Ezután milyen bizalomról, vagy tisztességről beszélünk? Figyeltek?!
[ Szerkesztve ]
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
Vodar
senior tag
Valahogy most is ki kell vegye a pénzt a cég számlájáról és ezek szerint valahogy le tudja írni azt az összeget. Ha pedig le tudja írni az összeget, el tud azzal számolni, hogy miért vette ki a pénzt, akkor ennyi erővel simán átutalhatja a magánszámlájára, PayPalra, bárhová. És ha onnan küldi tovább Gazsinak, akkor már senki nem tudja bebizonyítani, hogy nem azért küldött neki pénzt, mert mondjuk a gyerekeik jóban vannak és jótékonyságból segít a családjának.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz olbaidhun #45 üzenetére
Ennek a "szomszéd beköp" dolognak kisebb a realitása, mintha a NAV beépített embert küldene a gyanús vállalkozókhoz és kifigyelné, hogy készpénzben adja oda a dolgozók bérét. Sőt. Sokkal nagyobb a lebukás esélye, ha személyes kontakt történik a munkaadó és dolgozó között a kifizetésnél. Az igazság az, hogy az életben nem fog engem felkeresni amiatt a NAV, mert Juliska néni küld nekem pénzt minden hónapban. Nincs bizonyítéka, hiszen az emberek szabadon utalhatnak egymásnak pénzt.
Attól nem fognak hozzád jobban betörni, ha megszűnik a készpénz. Sőt. Nagymama dugi pénzéért sem fognak betörni, amit az ágya alatt rejteget.
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
Igen, tartanod kell attól, hogy nehezen jóváírható bevételre teszel szert, melynek digitális, törölhetetlen lenyomata marad, ami egy bizonyos szint után már nem tehermentes.
Pedig mi szóltunk Bélámmal.
Jah, meg ugye azt a bizonyos szintet sem a Sanyi fogja belőnni.. de még csak nem is a Józsi!Hanem pl a szomszédod, aki egy új autó, vagy fajtiszta kutya miatt kipakoktathatja a szolgálatkész h@zaárulókkal a tulajdon házadat.
Pedig csupán annyi dolga lenne, hogy felemelje a löttyedt valagát, kockáztasson és felejtse el a "kéne", "volna", "ha" szócskákat. Hagyja abba az időrabló facsetindersrb sz@rokat és ébredjen fel: elrohant az életéből 20/30/40 sok év és még semmire sem jutott. Másokon való átgázolás helyett ideje lenne megfogni a munkát és a pénzt. Épp ahogy az öregek mondták/tették.
Kiszolgáltatunk minden adatot tálcán.. aztán megy a sírás, h betörtek míg nyaraltunk.
Oks, tudom szélsőséges, de sajnos sok a valóságalapja.
Több barátom a felsoroltak miatt utazott külföldre: nem volt lehetősége sem a boldogulásra.[ Szerkesztve ]
-
-
olbaidhun
őstag
Több szót, mondatot, gondolatot is ki lehetne ragadni a fórumból, ami szánalmas vicc. Nem old meg semmit.. kellemes volt ez utóbbi hajlékony megközelítés.
Megyek, hozok egy kis popcorn-t gyorsba.
Vissza térve a röhejes pénz, vagy fizető eszköz megszüntetésre és full digitalizálásra
Úgy vélem sokan vagyunk, a digitális kor Y generációs gyermekei, akik okkal szeretik bizonyos dolgokból az analóg megközelítést. Mondok egy példát: a feleségemet is kinéztem magamnak. Oo
A pénzzel/ fizető eszközökkel nem "kéne" hanem tudni KELL bánni.
Digitális korunkban egyre inkább éleződik a funkcionális analfabétizmus.
Cinikusabban:
Digitálisán nem lopnák meg az adófizetőket soha.. Szerintem![ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Az lenne, hogy minden cegnek es embernek minden adot be kene fizetnie, ami nem mukodne, mert nincs mibol. Magyarul generalnank "par" munkanelkulit es csodbement ceget. Termeszetesen ha ezzel karoltve es egyidoben odefent -mindenki tudja kikre gondolok- is megszunne a vegelathatatlan mennyisegu lopas, az ertelmetlen penzkoltesek hada, valamint az adok es elvonasok merteke normalis szintre sullyedne (megtehetne, hisz' varazsutesre mindenki fizetne adot) aldasom ra. Csak aztan eszembe jut ez az odafent nem kene ennyit lopni, es megint visszaterunk az utopisztikus gondolathoz. En voltam par hetet Svedorszagban. Husz eve. A husz evvel ezelotti allapotoktol is fenyevekre van az, ami ebben az orszagban jelenleg van...
-
Vodar
senior tag
Akkor játsszunk el a gondolattal. Mi történne, ha egyszer csak kivonnák a forgalomból az összes készpénzt, törvényileg bevezetnék minden eladónál a banki terminál használatát (a hálózatra kapcsolt pénztárgépekhez hasonlóan, nyilván állami támogatással) és akinek még nincs bankszámlája, annak ugyanúgy nyitnia kéne, mint ahogy kötelező pl. a személyigazolvány?
Egyszerűen hozzáidomulnának az emberek. Egyesek lázadoznának, mint a hálózatra kapcsolt pénztárgépeknél vagy az analóg földfelszíni sugárzás megszüntetésénél, de aztán beletanulnának, megszoknák, a szokásaikat hozzáigazítanák.
Jó, persze, előtte kéne egy türelmi idő az átállásra, felvilágosításra.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz olbaidhun #33 üzenetére
Most kiragadtál néhányat az érveim sorából. Ráadásul ezeket az érveket nem csak én sorakoztatom fel, hanem az említett skandináv országok is.
Ha nem írtad volna le a korodat (bár nem tudom, hogy a 31 évet a születésedtől számítottad, vagy attól kezdve, hogy először volt pénz a kezedben), akkor most én is visszakérdeznék, hogy hány éves vagy, mert - most ne sértődj meg - az általad képviselt hozzáállás tipikusan az idősebb generáció sajátja, egészen egyszerűen azért, mert ők nehezebben fogadják be a változást és szeretik, ha a jó öreg, megszokott dolgok nem változnak meg, nem kell hozzájuk alkalmazkodniuk.
A készpénz lecserélése mellett igen nyomós érvek állnak, kétlem, hogy a megtartása mellett is fel lehetne ilyeneket sorakoztatni (hacsak a nosztalgia nem érv), de ha úgy véled fel lehet, akkor írd le nyugodtan.
Az meg egy dolog, hogy így kell tudni bánni vele, úgy kell tudni hozzáérteni, de a "kéne" még nem változtat a tényeken. Na meg minek "kéne", ha a készpénz megszüntetése megszüntetné ezeket a problémákat?
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
Hány éves vagy?
Évezredekig működő rendszert igyekeznének megszűntetni olyan okokból, h pl: csörög az apró? Meg kezet kell mosni? Nem tudnak átverni, rövidülnek a sorok..stb Mivan!?
Keriben azt tanították, hogy a legkisebb gazdasági egység a család.
Kislányom másfél éves és kezdeti időkben megtöröltük neki az aprópénzt, amit mai napig gyűjt, számol, összeszed mindenki tárcájából
Rendezi, érdekli, azt hiszem a negyedik szava volt, fagyit fizet belőle: van tessék, köszi, elfogyott, kérek stb!Tisztességesen kezelni tudni kell a pénzt, ez nem a paypass vagy a bank dolga, hanem MINDEN ember saját felelőssége.
Jah, hogy elszámolt a pénztáros csúcs forgalomban? Akkor nem ő a megfelelő munkatárs ezen a poszton.
Az elmúlt 31 évem során egyszer sem okozott gondot, hogy éppen mennyi van nálam, jól is néznénk ki..
::::::::::::
kameraman77 +1
Sajnos ez is életszerű +1
"amikor baj van, akkor papírt kel lobogtatni, boltban is blokk ellenében lehet bármit kezdeni, hiába lehetne sorozatszám alapján MINDENT gariztatni."[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Szerintem pedig sokkal értelmesebb lépés lenne megszüntetni a készpénzt, mint ahogyan azt a skandináv országok is fokozatosan megteszik (már csak 30%-os a készpénzhasználatuk).
Miért?
1. Megspóroljuk a pénznyomtatás/pénzverés költségét.
2. Megszűnik a gazdaságra káros hatással lévő pénzhamisítás.
3. Megszűnnek a (pénz)rablások (nincs mit ellopni a kasszából).
4. Nem szórod el az aprót, nem csúszik ki a zsebedből --> kevesebb pénzt hagysz el.
5. Gyorsabb, a boltokban rövidülnek a sorok (ehhez persze le kell cserélni a régi, lassú terminálokat és mindenhová kell PayPass).
6. Higiénikusabb ("fiam, miután fogdostad a pénzt, moss kezet").
7. A boltos nem tud átverni (akarva vagy akaratlanul) azzal, hogy kevesebbet ad vissza, vagy véletlenül te adsz neki többet.
8. A pénztárosoknál nem keletkezik hiány kasszazárásnál, ami egyrészről jó a cégnek, másrészről a pénztárosnak. Van egy pénztáros ismerősöm, aki mondta, hogy a pénztárosoktól rendszeresen levonnak több ezer Ft-ot a hiány miatt, mert egyszerűen lehetetlen csúcsidőben is mindenkinek fillérre pontosan visszaadni.
9. Fillérre pontosan nyomon követheted a pénzköltésedet, így sokkal könnyebben be tudod osztani, nehezebb elherdálni.
10. Nem kell egy vastag (jó esetben) pénztárcát hordanod magaddal, benne egy maréknyi apróval és nem kell a kassza előtt számolgatnod, hogy van-e elég pénzed, mert előkapod a mobilodat és megnézed a banktól kapott legutóbbi vásárlási értesítőt, benne az aktuális egyenlegeddel.
11. stb.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
1.: nem mindegyik netbank elég értelmes, utalásonként SMS-visszaigazolás, estébé.
Igen, lehetne az elektronikus mód is nagyságrendekkel egyszerűbb, a mobilalkalmazások évtizedében lehetne mindent SOKKAl egyszerűbben és kényelmesebben. De amikor baj van, akkor papírt kel lobogtatni, boltban is blokk ellenében lehet bármit kezdeni, hiába lehetne sorozatszám alapján MINDENT gariztatni.2. leginkább tudatlanság: nem szeretnek kontrollt hagyni az embereknél, ezért nem mondják el a kedves szolgáltatók, hogy van más. Másrészt nekünk ugyan triviális a netbank használata, sokaknak nem.
Bélabá
-
kameraman77
tag
1. CSAK és örökre készpénzt! az mindig ott van a zsebemben! Soha nem használok kártyát! Nekem jöhetnek a mobiltárcával, lesz.rom!
2. A kisnyugdíjasok - nem kicsi tömege - bizony NEM FOG kártyát használni, mert 1. nincs neki, 2. a postás házhoz viszi a nyugdíjat és kp-ja van!
3. szerintem ........ az aki kártyát használ az évezredek óta jól bevált KP helyett!
4. egyre több munkáltató fizet kp-ban! mivel jogod van készpénzben kérni a fizetésedet! így egyre többen kérik így, nem számlára. Valamint terjed, hogy alapbér számlára, plusz a vállalkozó havi szinten adományt ad a munkavállalóknak és így kp a zsebben, ahogy a templomban így itt sem kell utána adózni!
-
Hintalow
senior tag
5-10 évenként nekem megéri azt a 790 Ft-ot, hogy igazolni tudjam a szolgáltató felé, az adott befizetés megtörtént (ha egyáltalán lesz bibi a szolgáltatóval, sokan leélnek egy életet anélkül, hogy ilyen gond lenne)
a nyomtatott kereshető részt nem értem, mit akarnék keresgélni több éves számlatörténetben? felé se nézek egészen addig amig nincs rá szükségem
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
mepet
addikt
Szerintem a sárga csekk egy jó dolog. Egy szolgáltató egyszer engedményt tett, ha átállok internetes (kártyás) fizetésre, és internetes számlatörténetre. Átálltam.... ...Sajnos innentől káoszba fulladt a történet, a weboldaluk néha nem ment, az elektronikus számlatörténetemhez véletlenül megszüntették a hozzáférésemet; végül ott is hagytam őket. Ezután kifizettem az egyik "üzlet"-ükben a tartozásomat, majd egy hónapra rá küldtek még egy sárga csekket is, mikor tudtommal már nem tartoztam nekik. (Ekkor a számlatörténethez már ők sem tudtak hozzáférni, mert töröltek a rendszerből...)
Ha maradok a sárga csekknél, akkor eleve nem lett volna probléma, de ha mégis, akkor könnyedén tudtam volna igazolni, hogy mindent befizettem...
Szerintem nem a lakosság az, aki nem áll készen a sárga csekk leváltására.
-
Stanlee
őstag
A sargacsekk fetisizmust sose ertettem meg. Es meg mindig nem tudom felfogni, hogy hogyan lehet az, hogy ha en utalok, kartyaval fizetek, es elektronikus szamlat kerek/kapok, akkor miert nem kapok kedvezmenyt a sargacsekkes koltsegek es a postakoltsegek csokkenese miatt.
Amugy eleg brutalis, hogy a 20 automata 3 honap alatt 1,1 mrd-t szedett be...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
-
Hintalow
senior tag
Ez így van, értelemszerűen minden banknál, ha nem is elérhető online, de kérésre hivatalos számlakivonat vagy nem hivatalos számlaforgalmi kimutatás formájában kiállítható a számla nyitása óta, bármely időszak mozgása, ha 20 éve nyitották, akkor is.
Azért a legtöbb banknál 1 évig online is hozzáférhető a számlaforgalom, a csekk védelmében felhozott túlszámlázások meg nem évekre visszamenőleg szoktak kipattanni, és nem 3 havonta szembesül ilyennel valaki, x évente meg ha előfordul, akkor bizony nekem megéri az az 1-2 ezer forint a hitelesített kivonatért, ahelyett, hogy irattárrá alacsonyítanám a lakásom.
-
petipetya
nagyúr
A posta és a reform szó egy mondatban való szerepeltetésén jót nevettem.
"nincs rá lezsóidő"
-
Kbali
nagyúr
Igen, sajnos a posta monopol helyzete miatt terjed el ez a nem is kis csúsztatás, hogy a csekk az ingyen van - persze a feladónak, de a szolgáltató (kibocsátó) vastagon beárazza. Sikerült a törvényi szabályozást is addig tekerni, hogy már át sem hárítható a felmerülő költség a fogyasztóra, legfeljebb a nem csekken fizetőt lehet jutalmazni (amit nem mellesleg a legtöbb szolgáltató meg is tesz).
A csoportos beszedés sem ördögtől való, mert a változó díjakat is szépen le lehet követni a limit alkalmazásával, ami ráadásul kb. az egyetlen változtatható paramétere a megbízásnak.Tranzakció lista: lehet kötelezni a bankokat, de ki fogja megfizetni a tárhelyet, vonali kapacitást, ami egy OTP méretű banknál igényelne akár egy évi infó biztosítása is. És itt ne az otthoni, asztali gépekbe rakható HDD árakból indulj ki. Egyébként a számlakivonat az OTP-ben is lekérhető ezer évre visszamenőleg.
-
Hintalow
senior tag
Örvendetes, hogy végre elkezdenek belépni a 21-ik századba, viszont engem a csekkbefizetés nem nagyon érint. (soha az életben nem fizettem be csekken semmit)
Viszont a cikkből nem derül ki, hogy más díjjakat is lehet majd kártyával fizetni?
Mert viszonylag gyakran adok el dolgokat neten, és macerás folyton kp-t biztosítani a feladási díjjakra (mivel egyébként szinte sosincs nálam készpénz) megváltás lenne, ha ezeket is lehetne kártyával fizetni[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
a vállalat vezérigazgatóját, Szarka Zsoltot
Nem Holló?[ Szerkesztve ]
-
joghurt
addikt
Megsúgom neked, a sárga csekk díja lényegesen magasabb, mint az átutalásé. És abban biztos lehetsz, hogy a szolgáltatók nem fogják emberbaráti szeretetből átvállalni ennek a költségét a tulajdonos profitjának kárára.
Az egész csekkesdit el kellene már felejteni a francba, sőt betiltani törvényi szinten.
Inkább arra kellene kötelezni a bankokat, hogy tetszőleges ideig vissza lehessen keresni a számlatörténetet. Az OTP három hónapos limitje pl. a nevetséges kategória a legnagyobb banktól. A Magnetnél (ex-HBW) tíz évvel ezelőtti tranzakciókkal is simán megbirkóznak.
Egy netbankban pedig programozás kérdése, mennyire felhasználóbarát egy utalási űrlap. Az OTP pl. az egészen gyenge képességűek kedvéért csinált egy sárgacsekk-űrlapot, ahol egyszerűen át kell másolni a dolgokat a papír alapú csekk megfelelő részéről.
Millió számjegy? Én csak a címzettet választom ki a bankomnál (egy listából), és az utalandó összeget írom be.A tej élet, erő, egészség.
-
asdf_
veterán
Mert a banki atutalas dijat (+tranzakcios ado) te fizeted, mig a qr kodos csekk bankkartyas fizetesnek minosul, tehat az ugyfelnek ingyenes (effektive, termeszetesen ez fogadooldalon penzbe kerul, ami az alapdij, havidij megallapitasakor figyelembe vetetik) Meg biztos vannak emberek, akiknek a kepessegeit meghaladjak a webbankos izekben a sablonok keszitese, es nincs kedve minden egyes utalaskor beverni egy millio szamjegyet, es nekik hatszor kenyelmesebb a qr kodot beolvasni, rabokni a fizetes gombra, aztan kalap, kabat.
-
Waikiki
tag
1. Azért érzed, hogy ez pusztán adminisztrációs deficit? Mert a papír csekk befizetése és lefűzése szerintem több időt vesz igénybe, mint az elektronikus számla letöltése, netbankon keresztül kifizetése, papírfetisisztáknak pedig még a kinyomtatása is
2. Miért van az, hogy a netbankos átutalás kapcsán szándékosan vagy tudatlanságból csak a végletekben hajlandóak gondolkodni az emberek? Azaz sárga csekk vagy csoportos beszedés? Miért sumákolják el állandóan az eseti átutalást (ami túlszámlázás esetén pontosan ugyanaz, mint a csekkfizetés visszatartása), illetve a rendszeres átutalási megbízást fix díjak esetén? És akkor még meg sem említettem a limites csoportos beszedési megbízást, ami szintén tökéletes megoldás fix összegű díjaknál (közös költség, net havidíj, stb.)
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
kelly416
veterán
Én nem csoportos beszedést csinálta, csak utalom a zsetont. Olyan számlám van, ahol az utalás ingyenes, így plusz teher nincs, és azt bármikor ki tudom nyomtatni akár otthon is, hogy befizettem valamit, így nem kell egy szekrény alját megtöltenem a sok-sok sárga csekkel. Az egyetlen amit csekken fizetek, az a házvásárlás utáni illeték a NAV felé. Aztán ha az is lejár, minden happy lesz, azt az egy kicsi dobozt is elteszem örökre egy hátsó zugba, hátha nem is kell majd elővegyem többet. Ja? És így én látom, hogy mikor mennyit utalok, nem utalom el kétszer ugyanazt, nem utalok "véletlen többet". Nálam is bepróbálkozott a gázszolgáltató egy 10x-es összeggel, nem is kellett szinte semmit mondjak, oda tettem a csaj orra alá az addigi számlákat, az akkori túlszámlázást és a fényképet a gázóra aznapi állásáról (4 helyett 40 köbm. lett kiszámlázva "véletlenül"), egyből bocsánatot kért és javította.
-
Waikiki
tag
Azt magyarázza meg nekem valaki, hogy aki QR-kódos, mobilalkalmazásos csekkfizetést választ, annak miért nem jó a banki átutalás?
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
-=MrLF=-
senior tag
Na végre ezt is megértük, csak így tovább!
(csekkbefizető automatából szerintem bőven elég 20db)
Következő kérés, több figyelem a várakozókra és ha sokan vannak több dolgozó dolgozót szeretnék látni.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
asdf_
veterán
Szerintem nyomtat is ra, mint a postan, miutan befizetted, a nyomtatofej viszont pozicioban rogzitve van szerintem a gepben (nem tud sort emelni a csekken), ergo emiatt lehet az, hogy csak egyfelekepp lehet beledugni a csekket, mert forditva bedugva nem tudna oda nyomtatni, ahova kene.
-
törölt tag
"A csekkbefizető automatákról a vezérigazgató azt mondta, hogy ezekből 20-at állítottak üzembe országszerte idén februárban, és tervezik a hálózat bővítését, akár még készpénzes automatákkal is. A vezető úgy ítéli meg, hogy az automaták bevezetése egyértelműen sikeres, mivel az elmúlt 3 és fél hónapban több mint 105 ezer csekket fizettek be az automatákon keresztül az ügyfelek, több mint 1,1 milliárd forint értékben."
Húsz darab. Komoly mennyiség. Ország szerte. Eltanulták a Tescotól?
-
MageRG
addikt
Nekem az örökös sorbanállás tette be a kaput. Hazánkban valami hobbi lehet hogy egy csomó ember áll csekkel a kezében a postán. Nem csak nyugdíjasok.
Azóta átutalás van netbankon keresztül. Kinyomtatva ugyanolyan jó. (Sajnos a tranzakciós adó kicsit belekavart.)"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Dezsike
tag
Csak egy irányban veszi be a csekket, ezen lehetne még fejleszteni, elforgatni a bescannelt képet nem nagy dolog manapság - a 10 éves bankjegyvizsgáló berendezések is beveszik a papírpénzt bárhogy is teszem bele. Ezen kívül nem volt gond vele, bár kápés modul is jól jönne, csak visszaadni problémás amit csak a használható címletek összeghez kötésével lehet kiküszöbölni (mint ahogy a BKK jegyautomaták is csinálják), emiatt kényelmetlen lehet.
-
Béééla
őstag
A sárga csekk lehet elavult, de ha szépen lefűzve-rendezve tartja az ember, akkor pattoghat a szolgáltató hogy díjhátralékod van, van mit az orra alá dörgölni, a számlakivonat meg olyan amilyen, azt nem nyomtatod ki és utólag túrni kellemetlen.
Na meg a véletlen túlszámlázást csekken nem fizeted be és elmész reklamálni, csoportos beszedésnél meg legyél detektív végtelen szabadidővel hogy visszakapd, amit le kívánnak nyelni.
(digi is nemrég kétszer küldött csekket, nem az az X ezer vágott volna földhöz, csak az utánajárás...)Az meg hogy végre nem pénzfelvétel lesz a kártyás fizetés, az öröm. Csak a sárgacsekk-automata működhetne normálisan, mert megvártam míg előttem papi befizette a fél panel csekkjét előttem, nekem meg visszadobta...
Bélabá
-
anulu
félisten
az egyik legdurvább lehúzás volt ez a "kp felvételnek minősül" dolog. ez is volt az egyik indoka, hogy inkább átutalással / weben fizettem be a számlákat.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest