Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
2. Időről időre jön ezzel valaki, hogy nőttek a banki költségek. Én ezt nem tapasztalom, ugyanannyi a banki költségem most, mint 5 évvel ezelőtt.
Nekem is (ettol fuggetlenul a szamlacsomagom mar lezart, akik most akarnanak ennel a banknal lakossagi szamlat nyitni, 1000 Ft/ho-rol indulnak, es csak fizetesutalassal meg koltessel lehet lejjebb vinni). Ellenben a ceges szamlarol (ahova viszont atterheltek mindent a p***ba), 200e ft felvetele atm-bol anno 620 Ft-ba kerult, majd a nagy tranzakcios ado meg a penzugyi rezsicsokkentes eredmenyekepp valahol 2200 Ft korul volt a teteje. Es a ceges havi szamlavezetes minden pereputtya anno megvolt anno 6-7e-bol, a csucson 20e folott volt, de most is olyan 12-14e/ho.
-
DS39
nagyúr
ha minden hónapban direkt kihasználom a 2 lehetőséget, akkor igazad lehet, hogy a régi rendszerrel rosszabbul járnánk. mondjuk korábban sem voltak szociális gondolkodásúak a bankok, amikor még nem volt bankadó, tranzakciós adó. de jó, ezt aláírom, ha vki él mindig a 2 kivétellel, nem jár rosszabbul. viszont manapság már nem kell mindig annyira a kp, tehát ha a régi rendszert nézem, kevesebb kivételi költséget számolnának fel a bankok, mint akkoriban, hiszen nőtt a kártya-elfogadóhelyek száma, a legtöbb helyen már paypass is van.
amúgy akik véleményét itt lentebb olvastam, vidékiek, nekik nincs igazán ösztönzés, hogy belépjenek a bankkártyák világába, mert a semmihez fogják mérni az aktuális banki költségeiket. (az esetükben megértem a ragaszkodást a készpénzhez)
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
az éves bankkártyadíjat emelték annyival, azt írtam. nem a számlavezetési díjat. volt kb.1600-1900 forint régebben, most 3599, újaknak 4400. hajunkra kenhetjük a kivételi kedvezményt.
összességében a bankszektor úgy mocskos ahogy van, szegényebbeket lehúzzák, a gazdagokat ajándékozzák, de muszáj vagy használni mert megkönnyíti az életet a bankkártya, az internetes fizetés, stb.
ezért üdvözítő, hogy a posta bevezette végre a kártyás fizetési lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
kérlek, havi zárlati díjak, megemelkedtek, alapcsomagokban, amit az ember csak azért nyit hogy a fizetését kapja rá, semmi extrát nem akar. az átutalási költségek nőttek, és az éves kártyadíjak az OTP-nél 1,5-szeresére emelkedtek.
ha te nem vetted észre, akkor pont abba a rétegbe tartozol, aki annyit keres, hogy nem számít neki az a 2-4000 Ft plusz, vagy mert olyan csomagod van, mint említettem hogy minimum 150k (asszem ennyi nálunk) felett nincs havidíj, stb, stb kedvezmény jár.
a havi két ingyen jól jön valóban, illetve jól jött volna 10-15 éve, amikor több volt a kp forgalom és kevesebb helyen lehetett használni kártyát. én szinte mindenhol azt használom. kivenni kp-t talán havi egyszer veszek. az nekem kb havi 250 Ft költségem lenne, ennyit spórolok, de ha évi 3599 Ft (új ügyfélnek 4400) kártyadíjat vonnak le évente, akkor asszem nem jártam jobban.
szerk: igen tudom, nem is kérek már jó ideje papír alapú számlát. de az minimál összeg 50 Ft kb. mondjuk én azon röhögök, hogy a drága volt csányi banda a WC papíromnál rosszabb minőségű papírra nyomja, míg az összes közüzemi ingyé ontja a szép fehér papírkákat.
[ Szerkesztve ]
-
RedIris
csendes tag
Nem talált!
Én az a fajta vagyok aki a kurmányunk miatt, az indokolatlan nem háritják át plusz költségek miatt, megszünetette a folyószámláját, majd a Matolcsicska ámokfutásai miatt megszüntette a megtakarítási számláját. Majd a fizetését készpénzben veszi föl (mert nem a törvények szerint én döntöm el) a megtakarításait (ami euróban van) Ausztriába vitte 4%-os kamatra. Ezen felül olyan ember vagyok akinek számos befektetése is vannak.
Te viszont az a fajta lehetsz aki tapsol a narancskomcsiknak és a kis összekuporgatott pénzecskéjét a Questorba viszi meg Marcsikához, mivel azok adnak ugyan annyi kamatot, mint egy ausztriai bank, persze 100%-al kockázatosabban. Kattingass csak örül neki a bankod a tranzakciós és telekom adók kiszámlázása miatt is! Szerintem te vagy nagyon eltájolva!
Nem várom a postást hiszen a nélkül is hozza a csekket, viszont fél perces sorban állással befizetem szinte nulla költséggel, mint azt egy magyar számlaszámmal tudnám. Sőt 2 sarokra van és pont útba esik a Spar felé ahol be szoktam vásárolni!
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Bankja, szerződése és még sok minden válogatja. Én pl. havonta egyszer idegen automatából, akárhányszor saját automatából, csak a 0,06% díj ellenében (ami ugye mostanában állítólag elkerülhetetlen költség, a bank meg nem vállalja át) vehetek fel pénzt, azaz köznyelven "ingyen". Volt párom nem keresett annyit mint én, Neki már csak olyan opciót tudott adni ugyanaz a bank, hogy havonta kétszer saját automatából "ingyen" vehet fel.
-
Avicularia
veterán
Nem tudom hányadszor olvasom ezt a baromságot, hogy Skandináviában megszüntetik a készpénzt
Malmöben ahol lakom, most is számtalan bolt van ahol nincs kártyás fizetés, ha meg van akkor 100 korona alatt rátesznek 5 koronát az árra. Hagyjuk már..
Jövő évtől teljesen új bankjegyek vannak forgalomban, annyira meg fogják szünteti a készpénzt [link] -
MageRG
addikt
+1
4. Vannak (voltak ) folyószámlák, ahol arra is kaptál elég jó kamatot, ha csak parkoltattad a pénzed. Míg a párnacihába' tartott készpénzt eszi az infláció.
5. Normálisabb bankoknál van chargeback, ami a suttyó boltosok réme."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Penge_4
veterán
Attól függetlenül, hogy nem szívesen adnám egy központi gazdasági hatalom kezébe a pénzkezelés abszolút jogát, sok érveddel egyetértek.
Viszont a boltos kártyával is átver, mert legtöbbször sok tételnél (ahol vannak párszáz forintosak is), többet blokkol be és ha nem vagy nagyon résen, akkor a végösszeg lesz valamivel több és azt húzza le a kártyáról.
Meg a pénzrablás sem szűnik meg, csak átalakul. Ellopják és Paypassoznak vele. Elhagyni a kártyát fogod, aminek sokezer a pótlása...
-
olbaidhun
őstag
Hozzám tuti nem, mert nincs éves szinten se vagyon mozgás.. de az esély latolgatást add elő pl annak, aki tanyákat, családi házakat hagyott hátra. Most meg idegenben kezdi újból kétkezi munkáját: vendéglátó.
Másik példa: 100m forintos házat, 3 céget pocsékolt el itthon, mert nem ment neki a korrupció. Odakint apró pénzből kezdett és lassan birodalmat épít.
Ahogy mondtam is szélsőség, de elő pelda: magán jellegű dolgok, jobb ha a családban maradnak.
Arról nem is beszélve, mennyire inkorrekt és maguk felé húz a "szolgáltatók" karja, amíg ügyfélről van szó. Hivatalos papíron van arról, hogy bevallják: "tisztességtelenül levont.."
Ezután milyen bizalomról, vagy tisztességről beszélünk? Figyeltek?!
[ Szerkesztve ]
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
olbaidhun
őstag
Igen, tartanod kell attól, hogy nehezen jóváírható bevételre teszel szert, melynek digitális, törölhetetlen lenyomata marad, ami egy bizonyos szint után már nem tehermentes.
Pedig mi szóltunk Bélámmal.
Jah, meg ugye azt a bizonyos szintet sem a Sanyi fogja belőnni.. de még csak nem is a Józsi!Hanem pl a szomszédod, aki egy új autó, vagy fajtiszta kutya miatt kipakoktathatja a szolgálatkész h@zaárulókkal a tulajdon házadat.
Pedig csupán annyi dolga lenne, hogy felemelje a löttyedt valagát, kockáztasson és felejtse el a "kéne", "volna", "ha" szócskákat. Hagyja abba az időrabló facsetindersrb sz@rokat és ébredjen fel: elrohant az életéből 20/30/40 sok év és még semmire sem jutott. Másokon való átgázolás helyett ideje lenne megfogni a munkát és a pénzt. Épp ahogy az öregek mondták/tették.
Kiszolgáltatunk minden adatot tálcán.. aztán megy a sírás, h betörtek míg nyaraltunk.
Oks, tudom szélsőséges, de sajnos sok a valóságalapja.
Több barátom a felsoroltak miatt utazott külföldre: nem volt lehetősége sem a boldogulásra.[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
Az lenne, hogy minden cegnek es embernek minden adot be kene fizetnie, ami nem mukodne, mert nincs mibol. Magyarul generalnank "par" munkanelkulit es csodbement ceget. Termeszetesen ha ezzel karoltve es egyidoben odefent -mindenki tudja kikre gondolok- is megszunne a vegelathatatlan mennyisegu lopas, az ertelmetlen penzkoltesek hada, valamint az adok es elvonasok merteke normalis szintre sullyedne (megtehetne, hisz' varazsutesre mindenki fizetne adot) aldasom ra. Csak aztan eszembe jut ez az odafent nem kene ennyit lopni, es megint visszaterunk az utopisztikus gondolathoz. En voltam par hetet Svedorszagban. Husz eve. A husz evvel ezelotti allapotoktol is fenyevekre van az, ami ebben az orszagban jelenleg van...
-
olbaidhun
őstag
Hány éves vagy?
Évezredekig működő rendszert igyekeznének megszűntetni olyan okokból, h pl: csörög az apró? Meg kezet kell mosni? Nem tudnak átverni, rövidülnek a sorok..stb Mivan!?
Keriben azt tanították, hogy a legkisebb gazdasági egység a család.
Kislányom másfél éves és kezdeti időkben megtöröltük neki az aprópénzt, amit mai napig gyűjt, számol, összeszed mindenki tárcájából
Rendezi, érdekli, azt hiszem a negyedik szava volt, fagyit fizet belőle: van tessék, köszi, elfogyott, kérek stb!Tisztességesen kezelni tudni kell a pénzt, ez nem a paypass vagy a bank dolga, hanem MINDEN ember saját felelőssége.
Jah, hogy elszámolt a pénztáros csúcs forgalomban? Akkor nem ő a megfelelő munkatárs ezen a poszton.
Az elmúlt 31 évem során egyszer sem okozott gondot, hogy éppen mennyi van nálam, jól is néznénk ki..
::::::::::::
kameraman77 +1
Sajnos ez is életszerű +1
"amikor baj van, akkor papírt kel lobogtatni, boltban is blokk ellenében lehet bármit kezdeni, hiába lehetne sorozatszám alapján MINDENT gariztatni."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest