Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
Ahogy előttem is írták az 1000 font az nyugaton éppen csak több mint ha valaki részmunkaidőben (az olyan 600-900 font attól függ mennyit dolgozol és mit) dolgozik. A teljes állásban dolgozók olyan 1200-től felfelé szoktak kapni ugye munkakörtől függően aztán határ a csillagos ég.
Nah jah a rizsacsökkentés miatt én is haragszok a kormányra. Lesz még ennek böjtje és akkor majd mindenki csak szétteszi a kezét, az átlagember meg majd manduláig mélytorkozza azt a bizonyost...
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
azbest
félisten
"a banki rendszerrel nekem egyetlen bajom van, hogy pont attól hajtják be a legtöbb költséget, akinek a legkevesebb van, mert annak semmilyen havidíj, stb kedvezményt nem biztosít, cserébe levonja a standard díjakat is."
Nos, annak fényében, hogy az ország 90%-a nettó 206 eft alatt jut pénzhez, így nem csoda, ha az ügyfeleik 90%-a is kispénzű és rajtuk hajtják be a hasznot. Pedig ez a 206 még éppen a "vakok közt a félszemű a király" lehet, mivel ez még bőven nem a gazdag kategória. Sőt, a legjobban kereső 5% is csak 242eft-nél kezdődik.
Tucatnyi olyan európai ország van, ahol a legszegényebb 10% annyi pénzzel rendelkezik, mint nálunk a top 5% alsó határa. Ezek után nem csoda, hogy koldusország vagyunk. -
Vodar
senior tag
Nem is kell ahhoz kihasználnod a havi 2 lehetőséget, hogy pozitív legyen a mérleg.
Készpénzfelvétel saját (OTP) ATM-ből:
régi díj: 1,21%+61 Ft
új díj: 1,21%+62 FtA kártyavezetés díja ugyebár éves szinten 2 ezer Ft-tal nőtt.
Tehát 1 évben mindössze ~ 100 ezer Ft-ot kell felvenned ingyenesen ahhoz, hogy egálban legyél. Ha ennél többet veszel fel, akkor pedig nemcsak, hogy ugyanannyit fizetsz, mint korábban, de még pozitívra is fordul a mérleg. Szerintem 100 ezer Ft-ot 1 év alatt mindenki kénytelen felvenni.
Vagyis nem lett drágább a "bankolás". A banki szolgáltatások költsége 1-5 Ft-okkal nőtt, ami egy természetes jelenség a piacgazdaságban. Egyedül a kártyavezetés nőtt nagyobb mértékben, azt viszont bőségesen kárpótolja a havi 2 ingyenes készpénzfelvételi lehetőség.
Aki azt mondja, hogy drágább lett a bankolás, az vagy nem gondolta át és hagyta kimosni az agyát az RTLKlub által, vagy szeret lázongani az aktuális kormány ellen. Én a számok embere vagyok, nem hagyatkozom a sejtésekre, benyomásokra.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Nem emelkedtek másfélszeresére a díjak.
Néhány példa az OTP-től:
Forint folyószámla:
régi díj: 299 Ft
új díj: 303 FtALAP számlacsomag:
régi díj: 409 Ft
új díj: 415 FtAz összes többi számlacsomagnál és egyéb banki szolgáltatásnál is ez a helyzet. Max. 4-5 Ft-tal emelkedtek a díjak, amihez bejött a havi 2 ingyenes készpénzfelvétel, így összességében csökkentek a banki költségek.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
1. Az 1000 font kint nem számít annyinak, mint nálunk. Nálunk az 1000 font olyan 150 ezer Ft körüli összeget jelent.
2. Időről időre jön ezzel valaki, hogy nőttek a banki költségek. Én ezt nem tapasztalom, ugyanannyi a banki költségem most, mint 5 évvel ezelőtt. Sőt! 5 évvel ezelőtt nem volt havi 2 ingyenes készpénzfelvételem. Lehet, hogy nőttek, de akkor csak fillérekről beszélünk, mert én nem vettem észre változást. Tipp: mond le a papír alapú bankszámla kivonat postai kiküldését (pénzbe kerül).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest