-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na azért akkor kezd alakulni it egy egész nagy csapat!
Gratula srácok!
-
fape
senior tag
válasz
fenergie84 #789 üzenetére
Még egy defy-s
Kezdem úgy érezni, hogy A820-ra csak defyről váltanak az emberek.
Amúgy meg üdv a klubban. -
vegyszer
addikt
válasz
fenergie84 #792 üzenetére
Látsd témaleírst. Vagy cappa72 blogját. Sajnos 3 helyen megy a téma, bár mára ez a központi gyűjtőhelyünk.
-
vegyszer
addikt
válasz
fenergie84 #789 üzenetére
Soké jött onnan. Az enyém is.
És te szeretsz a romokkal molyolni?Első mentés, belakás már megvolt?
-
vegyszer
addikt
válasz
fenergie84 #786 üzenetére
Üdv a klubban!
Honnan jött? Milyen sw van rajta? Részben magyar? Root van? Miről váltottál?
-
hunaqua
addikt
válasz
vegyszer #784 üzenetére
Nem azt mondtam,hogy ne vásároljon ott,hanem azt ,hogy gond volt most több telefonnal is ami onnan jött.A címzéssel voltak gondok!
"Lehet olyan rosszul voltak betárolva a szmog miatt a csomagok, hogy megázott, megkopott a felirat, stb"
Igen lehet az is,vagy csak simán elkurt@k!
...de ez már OFF
-
fenergie84
addikt
Át is vettem a kicsikét, mondanom sem kell, h nagyon tetszik
-
válasz
ekrisztian #778 üzenetére
A G3S nem úgy jön eleve, hogy 2,7GB a /data partíció?
Tényleg G3S-re nem akarsz romot gyártani?
Inkább hozzáértőre bíznám. Meg nem akarok több dologba belefpgni egyszerre, lásd az A820-as esetén is van még mit tenni.
De azért kihívásnak nem lenne rosz, de hát nekem ez csak amolyan hobbi, csekély mennyiségű idővel -
vegyszer
addikt
válasz
ekrisztian #778 üzenetére
Szerintem ez chipset specifikus dolog. Más az MTK6589, és az MTK6577 metódus, illetve a felhasznált alkalmazás. És nem mtk fronton nem működik. (de azzal az átpartícionálási metódussal bizonyosan nem)
-
ekrisztian
őstag
És Jiayu G3S és LG E400 is particionálható?
Tényleg G3S-re nem akarsz romot gyártani?Mert én max rom-ot tudnék belőle gyártani.Blogot se tudok írni
Esteleg adok teszt alanyt,még szabin leszek.Ha otthon vagyok úgy is le vagyok tíltva a hardverekről.
Csak szerves hardvert konfigolhatok -
Minstrel
senior tag
A belső SD "datává" particionálása működne A830-assal is ugyanígy, mint a 820-assal?
-
fenergie84
addikt
Elvileg, ha nem kiabálom el, akkor ma átveszem az enyémet
-
joiner007
aktív tag
Belépek a táborba, megrendeltem a tmallboxról...
-
válasz
ekrisztian #765 üzenetére
Hát úgy gondolnám, de csak bátraknak szóló felhívás volt.
Most, hogy a revez-képernyő megoldódott, generáljunk valami újat, nem ?
-
barnam_
nagyúr
válasz
ekrisztian #760 üzenetére
Needrom fórum: [link] (minden rom alján ott a fórum)
Érintő kijelző fix:infrared on 06/28/2013 @ 10:17 am
Now when I know the correct procedure (tried several reflashes on my personal phone), I'm going to write it here as well. Plus I had to upload the file first, and I'm also not a robot and have to sleep, you know. I had to verify the method first, just to be sure people don't brick their phones again.
So, here's the guide.
What you need:
1. Special A820T firmware, taken from lenovohome Chinese forum: https://dl.dropboxusercontent.com/u/30576042/Lenovo/rom/A820t_repair_touchscreen_20130515.7z – I have uploaded it in my dropbox folder and removed password protection.
2. Some official A820 firmware, I have used S139 from needrom site: http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a820-11/
3. FlashTools, you can download it from this page
- Extract al larchives into separate folders
- Load A820T scatter file in FlashTools, turn off the phone and leave baterry in. Remove all SIM and external SD cards just for safety. Now click on preloader (not on the checkbox, but on the name inside FlashTools) and a prompt will pop up. Select the preloader from A820_S139 firmware (or from the version you chose on step 2). The phone doesn't start with preloader from A820T. Then hit Firmware->Upgrade and connect the phone to PC.
- After you see the green circle, try to power up the phone. I have tried it on 2 A820 phones. One of them booted into OS, the other one was stuck at Lenovo logo, but both worked after next step.
- Now turn off the phone again, load scatter frile from A820_S139 and flash the full firmware with Firmware->Upgrade. After that touchscreen should work normally.
Thanks to lenovohome Chinese forums and Russian lenovo forums. This wouldn't be possible without them.Nekem nem indult el az A820 preloader-el sem, de miután feltettem az A820_S139 gyári romot, működött az érintő.
-
válasz
ekrisztian #760 üzenetére
Na keresgettem a fórumot, és találtam egy hasznos dolgot.
Tyúklábas recovery értelmezéseSzerintem külön fórum nincs, az egyes ROM-oknál van lehetőség hozzászólni. (vagy rosszul kerestem)
-
iMaverick
addikt
válasz
Dexxter182 #759 üzenetére
Amúgy az aláírásodról (nincs az a nagyon finom gulyásleves, amit ne lehetne elrontani egy csipetnyi szarral...) mindig a "Ne légy barom, miközben iszod a dzsúzod a gettóban" című film jut eszembe... Az egyik jelenetben, miközben éppen a Lódög nevű gyermeknél vannak, annak az anyja éppen levest főz, majd megszólal: -Hé kicsi! Légy oly jó és lökd ide azt a sz@rt! (Namost a konyhafalon a fűszerek között van egy sz@r feliratú.) (Aki még kellően fiatal és nem látta ezt a remekművet, annak ajánlom figyelmébe!
)
-
barnam_
nagyúr
Működik!!!
Közben infrared feltette dropboxra a romot, onnan töltöttem le. -
válasz
ekrisztian #752 üzenetére
Ha jó a driver és flashtool-os root-olt romot teszel fel, az teljesen rendben van, működni fog.
A CWM akkor kell, a update-ROM-ot teszel fel.
-
válasz
vegyszer #750 üzenetére
Ezt a drivert próbáld meg.
Ha jó, akkor lehet autoroot, meg cwm(#748) Aggregátor
"szalad felfelé" a T-s verzió, ha felért természetesen jelzek. -
vegyszer
addikt
Helló!
Az egyik ismerős átjött, hogy rakjuk fel a magyar rendszert.
E3 Recoveryvell jött, root nélkül, és nem megy a root. (mind W7, Mind XP driver gondokkal küzd)
Valakinek van ötlete, hogy lehet kierőszakolni a rootot? -
Dexxter182
tag
válasz
vegyszer #747 üzenetére
Én Motorola Milestone 2-ről váltottam, ott ha nem használtam a telefont kibírt egy napot, ha használtam akkor kétszer kellett töltenem.
Most kedden 10 óra körül vettem le a töltőről, most 34%-on van. Nem töltöm most sem, szerintem még a mai napot is kihúzza!
Számomra normál használat mellett: Közepes telefonálás, sok zene hallgatás, wifi/mobilnet ha szükséges (otthon álltalában telefonról fórumozok, lusta vagyok felállni), meg wc közben egy-két rekord megdöntése Most Wanted-ben...
Én bőven elégett vagyok az akkuidővel.
40%-on is kibír nekem egy napot. Ha nem használom gyakorlatilag nem is fogyaszt (1-2%), ellenben az előző telefonjaimmal... letettem este reggelre 10-15% ugrott
-
barnam_
nagyúr
válasz
ekrisztian #746 üzenetére
Azt jelenti, hogy 3 órán át bámultam a telefont 1-2 nap alatt. Több időm amúgy sem lenne rá
(mellette zene és telefonálás is van)
Töltődik az érintő javító rom, esetleg valaki nem rakta fel felhőbe? A baidu oldaláról 50KB/s-el jön. -
vegyszer
addikt
válasz
ekrisztian #742 üzenetére
Szomorú, de az akku nekem akar kibírni két napot. (szerintem) nem túlzó használat mellett estére 40% körül marad. Az egy este egész naphoz harmat gyere...
-
barnam_
nagyúr
válasz
ekrisztian #744 üzenetére
Ha megnézed, szinte folyamatosan ébren van.
Nekem 1-2 napot elmegy, kb. 3 óra kijelző használattal.Az érintő problémára: köszi a linket! Még nem küldtem vissza a telefont, úgyhogy ma kipróbálom!
-
joiner007
aktív tag
válasz
ekrisztian #742 üzenetére
Miért? Mennyit bír?
-
misi_89
csendes tag
válasz
ekrisztian #740 üzenetére
Köszönöm szépen
De sikerült rom csere nélkül megoldani.
-
ekrisztian
őstag
Nálam is ez volt.
Én azt javaslom,tegyél fel egy linertys S138 romot,spflash toolsal.
Majd mobileunclevel tedd fel Cappa72 s138 CWM recoveryjét.
Ha ez ok, particionáld meg az anzhuo365_8267659.updata-1.apk-val a rendszert.
Én innen beléptem recoverybe full wipe és feltettem azt a romot amit akartam használni majd reboot.
Ezután vissza CWM és Cappa72 sdtiltó zip v3 lefuttat.
Ha felállt a rendszer akkor tárhelynél sdcard alapértelmezettnek.Én így csináltam meg.
-
misi_89
csendes tag
Sziasztok. Partícionáltam, viszont a TWRP nem tudta lefuttatni a factory resetet. A filekezelő nem megy mert nem mountolja. Hogyan tudom bemásol a void.fstab-ot? hogyan tuk factory resetet csinálni? Köszi előre is
-
pocok1970
tag
Ahogy nézem infrared a needromról holnap fog egy útmutatót csinálni arról hogy hogyan kell a szeretett A820 készülékünkben megjavitani ezt az érintőképernyő gondot.
"Will make a guide for A820 tomorrow."Az A820T-re már letölthető ez a javitás: [link]
"It erases all data, of course. Flash with FlashTools." -
válasz
ekrisztian #732 üzenetére
Ha minden igaz, és pocok1970 beírta, először meg kell fésülni/kikefélni a 820T romot, aztán meg kel tapicskolni a képernyőt, ezzel elméletileg újra magához tér.
Aztán kell visszarakni a gyári romot, szintén keféléssel.
Val'szeg a brush it a flash-eléssel egyenértékű szó, by guglifordító, szóval Flashtool-lal kel feltenni először az A820-as romot, megtapogatni a képernyőt, hogy akkor "kalibrálja" magát, utána pedig a ténlyegesen az A820 romot szintén flashtool-lal kell feltenni.
DA DL all witch checksum... legyen bejelölve.
-
-
válasz
ekrisztian #730 üzenetére
Dobtam neki privátot.
Remélem másnál is működik, nem csak infrared-nél. -
Eh.... kifutottam a' 5 percből
szerk.: ráadásul a képet sem akarja beszúrni... nnna végre...
-
doc
nagyúr
eszembe jutott hogy kerdeznem kene meg valamit, amire a minideal-es oldalon nem lattam valaszt:
milyen SIM kartya megy bele?
a regi, hagyomanyos? (en meg mindig azt a kartyat hasznalom, amit 13 eve kaptam az elso telefonomhoz)
vagy mini/micro/esatobbi? -
Pcm
tag
Na a needromos Infrarednek megcsinálta a telefonját ez a megoldás.
-
doc
nagyúr
a ket napja megrendelt telefonomat a SingPost elinditotta Magyarorszagra
mondjuk az eleg jo hogy harom tracking oldal harom kulonbozo infot ades termeszetesen a posta.hu az, ami meg csak nem is tud a kuldemeny letezeserol...
-
vihor
csendes tag
Hosszas nézelődés és tépelődés után megrendeltem a telefont minideal-ről, és biztos ami biztos, kék szilikon tokot kértem hozzá, hátha így feketét kapok
-
Már töltődnek az ajánlott romok, aztán mennek fel valami felhőbe (merthogy lehet, hogy a baidu oldalról csak a regisztrált linken keresztül tölthetők le.
Majd meglátjuk.
De azért hátha:
ányóchúsz-tééé
simaányóchúszElőször flesselni kell a tés változatot, aztán meg a simát.
Állítólag ettől megjavul.
Hogy ez mennyire igaz, az passz, még nem láttam, hogy valaki visszajelzett volna, hogy hurrá, nekem okés lett. -
Pcm
tag
Gyorsak vagytok
-
pocok1970
tag
-
pocok1970
tag
Regisztráltam, majd leforditottam angolra és ezt dobta ki:
[Step 1] First, press the wire brush method, wire brush Lenovo A820T of repair touch screen special firmware , address: http://www.lenovohome.net/thread-166681-1-1.html Yes, that is Lenovo A820T's , after brushing, you will find, touch, or about the opposite, but the bottom has not the opposite, or, not so serious; [Step 2] brushing Lenovo A820T special firmware fixes after touch , and then wire brush back to Lenovo A820 own official firmware, recommend one: http://www.lenovohome.net/thread-158364-1-1.htmlScreenshot
Kinai igen: 可以
Remélem segitettem! -
BaginZe
tag
kezdek aggódni
2013 Unsuccessful delivery 51803102 CN 20130626 154917
-
Pcm
tag
Megoldás az "elromolt" kijelzőkre.
Már csak regisztrálni kéne a letöltéshez....
ITT -
ekrisztian
őstag
akkor mégse...
-
wincmd32
tag
Sziasztok!
Vennék egy ilyet kintről.
Egy kérdésem van:
Van a shipping résznél mikor ki lehet választani a HK postot, alatta egy bepipálható rész hogy:
I would like the order to be gift-wrapped-- ezt érdemes bepipálni és beírni valamit?
Ha ezt bepipálom akkor ajándékként kissebb esélye van hogy elakadjon?....
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest