Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Azaz évi 1,3% esély egy olyan szintű CME, már aszerint aki megbecsülte. Lehetett volna olyan infrastruktúrát építeni (talán), ami erre fel van készülve, de ennyi esély nem elég ösztönző, hogy a többség a sokszorosába kerülő szolgáltatást válassza. Ez az alapvető gond. Egy egyén rendelkezik öntudattal, ami alatt azt értem, hogy érti, hogy van ő, meg egy környezete, meg létezik az idő, és tud abban gondolkodni, hogy ha most csinál X dolgot, akkor az később visszaüt, ezért inkább nem csinálja. Csak mi van, ha az a valami esélyesen az egyén élete után üt vissza, vagy legalább elég soká ahhoz, hogy ezt reális magunkkal elhitetni? Akkor a legtöbben inkább megcsinálják X-et. Innentől kezdve az emberiség mint entitás, aminek sokkal hosszabb az élettartama mint egy egyéné, nem "öntudatos", azaz nem érdekli a saját jövője, nem tervszerűen cselekszik. A rövid távú érdekek eredője viszi. Nem tudom egy fatális CME ezen mennyit segítene. Vagy mi segítene. A vallások trükkje erre az, hogy elhitetik, valójában örökké fogsz élni mint egyén (menny/pokol, vagy újra születsz és megkapod amit másokkal tettél korábban). Csak a tudomány fejlődésével ezt már egyre kevesebben veszik be. Az meg, hogy mint emberiségben "él" tovább belőled egy kicsi, túl absztrakt a legtöbbeknek.
-
ddekany
veterán
Erre mindig megvan az esély. Ez egy szisztematikus gond, hogy senki nem fektet be hatalmas pénzeket arra, hogy egy évente pici eséllyel előforduló eseményre felkészüljön, hiszen ha megteszed, a felelőtlenebb de ezért olcsóbb konkurencia eltapos. Viszont nem tudom honnan a hit, hogy ez mindennek a vége lesz. Én azt gondolnám, káosz, lakosság java része meghal, de nem veszik el a tudás, és majd minden újra épül, 150 év múlva már csak történelem az egész. Ilyenből tán belefér egy-egy pár ezer évente. Persze azok szerint akik nem pont akkor éltek...
-
ddekany
veterán
-
ddekany
veterán
Valójában már rég nincs meg a gyakorlati tudás egy emberben, hogyan lehet vadon közepén életben maradni, pl. hogyan tudsz magadnak felszerelést készíteni. Idővel szerintem rájönne szinte mindenki azért, csak addig nagy eséllyel szomjan vagy éhen haltál, tüdőgyulladásban meghaltál, megettek. Sőt, fizikailag sem vagyunk ehhez már elég kemény gyerekek. De hát az ember egy komplex társadalomban él, mindenki csak egy erősen specializált fogaskerék, és ez nem is működőképes máshogyan, hacsak nem akarunk visszamenni történelmi időkbe. Szóval ami fontos lenne, szerintem, hogy legyen egy rálátás, hogyan működik a civilizáció amiben fogaskerék vagy, kinek mi a szerepe. Úgy általában, hogy megtanuld értékelni azt, amiben vagy. Tehát ilyen szempontból kell, hogy tudd mi a tehén meg a búza, tudd, hogy mi honnan jön, mennyi tudás és mennyi munka van mögötte. Ez oktatás, szóval igen, ezt leginkább csak képben/írásban tudod megkapni. De hogy túl tudj élni civilizáción kívül... az nem cél, vagy reális. Nem akarunk visszafejlődni pár százezer évet.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz #16820480 #62 üzenetére
Ha én autóban olvasnék városban, hamar hányni kellene. BKV járművek más stílusban mozognak (főleg villamos), szóval ott a mobil olvasás nem gond, de hosszú busz út azt hiszem betenne. Gyerekeknél meg pláne broáf az utazás. Viszont, azt is igaz, hogy ha állandóan ilyennek van valaki kitéve, akkor kevsébé lesz érzékeny, szóval ha naponta önvezető autóban olvasnák, lehet megszoknám.
-
ddekany
veterán
"Ideális" zuhanó gépben amúgy kevesebb gyorsulást érzel, mint azt az 1G-t amikor a földön állva érzel. Persze ha pörögsz, az más, de ahhoz nem kell zuhanni. Amúgy nem tudom csak a fülbelső mekkora határig érzékeli a gyorsulás mértékét, az iránya mellett. Egy durva sok G-s manúvert a testeben durván érzel, a füledben meg lehet hogy már rég kiaakadt a mutató, és csak az irányt mutatja.
-
ddekany
veterán
A halál maga nem egy érzékelhető dolog (felteszem). Persze ha a korlátlan fájdalom érzetet is megoldják, akkor simán halálra vagy szellemileg ronccsá lehet sokkolni valakit. De otthoni felhasználó csak nem vesz olyan kütyüt. (Bár... Adblokkoltál? Hopp egy gyors virtuális körömletépés tüzes fogóval! )
-
ddekany
veterán
A belső fülhöz kötődő gyorsulás érzékelés becsapására gondoltam csak, hogy stimmeljen a látványhoz, és így ne lépjen fel émelygés. Persze jelenleg az sci-fi, alighanem az idegrendszert/agyat kéne hozzá közvetlenül ingerelni. Bár ha csak rosszullétet kell elkerülni, akkor bizonyosan esélyesebb a hányinger reflexet blokkolni valahogy. Utóbbi amúgy az önvezető járművekhez sem ártana, ha lesznek valaha, és mást akarunk utazás közben csinálni... Akár permanensen megszüntetni ezt a reflexet valami műtéttel.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Nem is értem ezért, hogy ez csak reklám fogás, hogy ennyire a VR-re fokuszálnak kommunikációban, vagy csak simán megőrültek. Nyilván, a legtöbben mobilról meg monitoron/tableten fogják használni (a nem tudom pontosan mit... elég képlékeny most), ha nem bukik meg az egész. Ha pedig úgy nem jön át a lényeg, akkor nem jó a koncepció. Majd ha a látás + hallás + gyorsulás érzékelésre is rá tudnak csatlakozni, és kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest