Új hozzászólás Aktív témák

• Suker10

tag

válasz moonman #147 üzenetére

Ezen jót nevettem. :DD
    Nehogy már egy böngésző találja ki a szabványokat...
    Ez poén volt? A szabványok azért vannak, hogy megvalósítsák őket. Ha nem teszik, akkor az nem szabványos. Rosszul tudom? :F
    Azért vannak, hogy egységet hozzanak létre. Ehhez kell egy elismert szervezet, amely megalkotja a "szabványt" és ez nem a Microsoft. Ez a W3C, HTMLWG (betartásukért a WaSP felelős). Pontosabban ők csak az ajánlásokat csinálják, mert ezek nem szabványok. Szabványt az ISO és az Ecma készít. Hiába vannak a programozási nyelvek szabványosítva (C, C++, C#, Java, JavaScript, stb. többszörösen) és sok egyéb más, a HTML és a CSS nincs. Az IE pont az ellenkezőjét csinálja. Kilóg a sorból, nem is kicsit. Az, hogy az Explorer nem ismeri az XHTML-t, semmit sem jelent. Rosszul kell megírni és akkor hibásan, de kezelni fogja. A másik megoldás nem kivitelezhető, mert a felhasználók nem fogják állítgatni a bejegyzéseket. Ez lenne a követendő példa?
    Szerintem inkább az IE-nek kellene követnie a "szabványokat". A lényeg az, hogy az Explorernél csak a felhasználói felület fejlesztésével foglalkoznak, ami megint csak nem a győzelem kulcsa. Ezt egyébként a Microsoft is elismeri...
    Minél többen használják, a fejlesztőknek annál többet kell dolgozniuk a böngészők egységes megjelenítése érdekében.

Új hozzászólás Aktív témák