- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
sziasztok!
itthon is feltettem a ie8-at,de sok helyen azt tapasztalom,hogy ha görgetek le vagy fel az egérrel,akkor nagyon szaggat.veszett zavaró.erre van valami megoldás?vagy ez valami hibája a programnak,vagy az adott weboldal nem szereti?(főleg a tarvianban lehet észre venni,de itt a ph!-n is éreztem egy kicsit).mitöbb,a telepítés sem volt valami egyszerű.valamiért csak szaladgált a zöld csík,de nem volt hajlandó települni.aztán vagy negyedjére meguntam,kilőttem a taskmanagerben,újraindítottam,de aztán végülis úgy látszik mégis feltelepült,mert lehet használni...
-
betyarr
veterán
tyűű!!faja!köszi mindkettőtöknek!
-
nyunyu
félisten
azonnal beugrik az a kék ikon.pedig már kitöröltem ezt a bővítményt,vagy mifenét.tudtok valamit,amivel eltudnám tűntetni?
Tools/Internet Options/Advanced fulon Browsing szekcioban van egy ilyen, hogy "Display Accelerator button on selection".
Probaltad mar innen kivenni a pipat?(Hmm, tul sokaig tokoltem a valasz irasaval)
-
betyarr
veterán
van ez a gyorssegéd nevezetű,számomra nagyon idegesítő cucc az ie8-ban.ahányszor csak kijelölök valamit,akkor azonnal beugrik az a kék ikon.pedig már kitöröltem ezt a bővítményt,vagy mifenét.tudtok valamit,amivel eltudnám tűntetni?
-
Moonline.
aktív tag
válasz
max-pain #169 üzenetére
Szóval akkor magyarul is
A jövő hétfőtől jelentősen bővülhet az Internet Explorer 8 webböngésző felhasználói bázisa, a program ugyanis ettől a naptól töltődik le a beállításoktól függően automatikusan a korábbi verziókat futtató felhasználók számítógépeire. Az új verziót nem muszáj telepíteni, azonban ha egyszer installálták a számítógépre, nem lehet visszavonni a folyamatot.
Az Internet Explorer 8 közzététele az automatikus frissítési rendszereken keresztül várhatóan jelentősen hozzájárul majd a böngésző piaci térnyeréséhez -- de jobbára csak a korábbi IE-felhasználók körében. A több tízezer, elsősorban tengerentúli weboldalt auditáló Net Applications felmérése szerint az új változat népszerűsége egyelőre lassan de biztosan nő: az Internet Explorer piacrészesedése két hete még csak 2,7 százalék volt, múlt héten azonban már 3,7 százalékon állt a mutató.
-
max-pain
senior tag
Prepare for Automatic Update distribution of IE8
http://blogs.msdn.com/ie/archive/2009/04/10/prepare-for-automatic-update-distribution-of-ie8.aspx
[I]...
Last week, we released IE8 via Automatic Update to users still running pre-release versions of IE8 (Beta 2 or Release Candidate 1). The goal was to make sure users who chose to install IE8 have the latest up-to-date version.
Starting on or about the third week of April, users still running IE6 or IE7 on Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, or Windows Server 2008 will get will get a notification through Automatic Update about IE8. This rollout will start with a narrow audience and expand over time to the entire user base. On Windows XP and Server 2003, the update will be High-Priority. On Windows Vista and Server 2008 it will be Important.
IE8 will not automatically install on machines. Users must opt-in to install IE8. Users will see a Welcome screen that offers choices: Ask later, install now, or don’t install.
...
Organizations that use Windows Server Update Services (WSUS) and Systems Management Server (SMS) can deploy IE8 in the same manner as they would deploy any other update. We will release IE8 to WSUS in July 2009; it will be classified as an Update Rollup and must be approved to install on groups of clients within the organization.[/I]
-
moonman
titán
válasz
ApróHird9999 #167 üzenetére
-
ApróHird9999
csendes tag
Hát már sehogy, de amíg fennvolt megjegyeztem, hogy lassú volt
:
Nem én vagyok pöcs, ha mindig átvariálják és nem rakják ki logikusan, hogy hol lehet ezt meg azt lekapcsolni.
Pl. IE7-ben nyitsz egy új fület akkor alapból megjelenik az IE alapértelmezett lapja, de ott van egy pipa, hogy ne jelenje meg többet és kész.Most mér kell elvenni onnan, ahonnan az emberek megszokták?
-
moonman
titán
"Azért nem lehet szabályosan megírni, mert a Tridentet használó böngészők (IE, Avant, Maxthon, stb.) nem megfelelően kezelik."
nanana. a második kérdésben szó sem esett IE-ről. egyetlen böngésző sem kezeli az eredeti specifikáció szerint az xhtml-t, így a gyakorlati haszna körülbelül annyi, mintha nem is lenne.
-
Suker10
tag
Ez mind igaz, amit írtál.
Az XHTML inkább szintaktikailag "helyesebb", mert az XML sémájára épül.
Azért nem lehet szabályosan megírni, mert a Tridentet használó böngészők (IE, Avant, Maxthon, stb.) nem megfelelően kezelik. A többi populáris böngészőnek azért jóval nagyobb a szabványtámogatása. Az akadálymentesítés lenne igazán fontos. -
moonman
titán
válasz
ApróHird9999 #162 üzenetére
letörölted, akkor hogy lehet lassú? egyébként az, hogy pöcs vagy hozzá és nem tudod beállítani, az nem a program hibája. pebkac.
-
moonman
titán
megkérdeztem egy webfejlesztő barátomat:
- "csak IE béna, vagy minden böngésző szabványértelmezésében van hiba?"
- "utóbbi"
- "és az xhtml? miért olyan fontos az?"
"szabvány szabvány szabvány
meghát a szemantikus web
szép álom
amúgy nem rossz mert ha betartod meg minden akkor könnyebben karbantartható egy oldal, de igazából a böngészők nem értelmezik rendesen az XHTML-t, hanem az visszafelé kompatibilis a HTML-lel
és akkor úgy
a firefox tudja azt hogy ha a szerver azt küldi a headerben hogy content-type: application/xml+xhtml vagy ilyesmi akkor szigorúbban veszi de azzal csak a szopás van szal ez ilyen fából vaskarika"ennyit a marhanagy szabványkövetésről.
-
-
Suker10
tag
Pontosan az ISO alkotja a szabványokat, a cégek maximum csak beterjeszthetik az adott technológiát, hogy szabvány válhasson belőle. Ki mondta, hogy kötelező betartani őket?
Az IE pontosan ezt teszi: nem tartja be.
Ha nem tartják be, akkor megszűnik az egységesség is és ez senkinek sem jó. Pl. gyárthatsz nem szabványos méretű csavarokat, de gondolhatod, hogy mi lesz belőle: káosz, jóval kisebb kereslet. Teljesen más az, ha benyújtok valamit szabványosításra, mint az, ha egy létező "szabványt" másként valósítok meg.
Az IE pedig nem ismeri az XHTML-t. Ezen nem vitatkozok, ez triviális. Szerintem fogalmad sincs, hogy miért fejlesztették ki az XHTML-t. Az Explorer az XML szigorításai miatt bukik el. Általában a specializáció miatt kell többet dolgozni. Kérdezz már meg egy komolyabb fejlesztőt, hogy mi a véleménye róla?
Rosszul tudod, a JavaScript az bizony szabvány, méghozzá duplán. A HTML 4.01 viszont nem, közel van hozzá, amire az előttem szóló gondolt, az az ISO HTML, ami nem fedi le teljesen. Az SGML szabvány, erre épül. -
max-pain
senior tag
-
cucka
addikt
Ahhoz azért kell tehetség, hogy ennyi baromságot egyetlen hozzászólásba sűrits.
Egy szabvány úgy készül, hogy az adott iparág szereplői összeülnek és megegyeznek róla. Nem az ISO alkotja meg tehát a szabványt, hanem azok a cégek, akik szeretnék szabványosítani az adott technológiát.
Namost egyrészt sem a html, sem a css, de még a javascript sem szabvány. Másrészt egy szabvány komoly támogatottság nélkül nem több, mint papírpocsékolás.Ez poén volt? A szabványok azért vannak, hogy megvalósítsák őket. Ha nem teszik, akkor az nem szabványos. Rosszul tudom?
Rosszul. A szabványok azért vannak, hogy megkönnyítsék az adott iparág szereplőinek az életét. Nem kötelező egyiket sem alkalmazni, tehát használhatsz te az eszközödhöz nem szabványos méretű csavarokat, nem fog kijönni hozzád a szabványrendőrség, hogy megbüntessen.Az, hogy az Explorer nem ismeri az XHTML-t, semmit sem jelent. Rosszul kell megírni és akkor hibásan, de kezelni fogja. A másik megoldás nem kivitelezhető, mert a felhasználók nem fogják állítgatni a bejegyzéseket. Ez lenne a követendő példa?
Ez így egyszerűen nem igaz. Az Explorer ismeri az XHTML-t és nem kell semmit rosszul megírni hozzá.Minél többen használják, a fejlesztőknek annál többet kell dolgozniuk a böngészők egységes megjelenítése érdekében.
Szerintem ez pont fordítva van.Amúgy mivel nem vagy webfejlesztő (legalábbis a hozzászólásod alapján, ugyanis fingod nincs a témáról), akkor miért zavar annyira, hogy melyik böngésző hogyan kezeli a w3c ajánlásait? Miért nem bízod rá azokra, akik értenek hozzá, és meg tudják úgy csinálni az általad látogatott oldalakat, hogy működjeknek azzal a böngészővel, amit használsz?
-
FTeR
addikt
De facto
legalább egy kicsit legyél képbe, h hogyan működnek a dolgok.kedvenc példám a XHtmlRequest. mss ie5.5-ben mutatta be, mint egy activeX vezérlő, később ebből lett a XHtmlRequest ajánlás, ami annyi kompatibilitási gondott okozott, h egy sima függvényként volt definiálva és nem egy activex objektumként, egyébként teljesen ugyanúgy működött. (gyk: ez az AJAX alapja, ezzel durrant be anno a google)
-
Suker10
tag
Ezen jót nevettem.
Nehogy már egy böngésző találja ki a szabványokat...
Ez poén volt? A szabványok azért vannak, hogy megvalósítsák őket. Ha nem teszik, akkor az nem szabványos. Rosszul tudom?
Azért vannak, hogy egységet hozzanak létre. Ehhez kell egy elismert szervezet, amely megalkotja a "szabványt" és ez nem a Microsoft. Ez a W3C, HTMLWG (betartásukért a WaSP felelős). Pontosabban ők csak az ajánlásokat csinálják, mert ezek nem szabványok. Szabványt az ISO és az Ecma készít. Hiába vannak a programozási nyelvek szabványosítva (C, C++, C#, Java, JavaScript, stb. többszörösen) és sok egyéb más, a HTML és a CSS nincs. Az IE pont az ellenkezőjét csinálja. Kilóg a sorból, nem is kicsit. Az, hogy az Explorer nem ismeri az XHTML-t, semmit sem jelent. Rosszul kell megírni és akkor hibásan, de kezelni fogja. A másik megoldás nem kivitelezhető, mert a felhasználók nem fogják állítgatni a bejegyzéseket. Ez lenne a követendő példa?
Szerintem inkább az IE-nek kellene követnie a "szabványokat". A lényeg az, hogy az Explorernél csak a felhasználói felület fejlesztésével foglalkoznak, ami megint csak nem a győzelem kulcsa. Ezt egyébként a Microsoft is elismeri...
Minél többen használják, a fejlesztőknek annál többet kell dolgozniuk a böngészők egységes megjelenítése érdekében. -
nguru
tag
Valahogy én sem ugrottam rá...nem is értem miért. Az ff mindent tud, amit szerintem egy böngészőnek tudnia kell, és még ráadásul gyorsabb is. Ha lehetne én még a HDD-ről is leirtanám, úgyis csak a helyet foglalja. Viszont ubuntu alatt az IE6 szépen ketyegett!
-
dokar
addikt
én sem ugrottam rá, IE7-et is csak winupdate-re használom
szerintem egy komplett átnevezés sokat dobhatna az IE népszerűségén.
sok emberben benne van még IE6 óta a negatív berögződés. -
VladimirR
nagyúr
válasz
ApróHird9999 #152 üzenetére
ezaz, mondd meg kemenyen
p.s.: mellesleg az ie7pro ikon eltunese egy ie7pro bug, be kell allitani, hogy nagyobb ikont mutasson (nem tudom a beallitas pontos nevet)
mindegy, a lenyeg, hogy kemeny vagy, mint a ket hetes bakaszar -
ApróHird9999
csendes tag
Felraktam.
Szar:
-Kurva lassú, kb 5 másodperc eltelik a tálcán az IE gomb megnyomása és a lap megnyílása között, ha egy új fület nyitok az szintén 2-3 mp, és nem tudom elérni, hogy ne az alapétrelmezett hülyeségét rakja ki, hanem a semmi (régen volt egy pipa, hogy ne jelenjen meg többé)
-Nem rakja ki az állapotsorra az IE7Pro ikonjátLe is töröltem...
-
Draken
őstag
Kipróbáltam IE8 vs FF 3.1 b3, igazából sebességbeli különbséget nem nagyon veszek észre, talán egy picivel gyorsabbnak érzem az ff-et (de az is lehet hogy csak megszokás miatt érzem így)
-
RootRulez
félisten
Nekem nagyon jó a Firefox 2.x... Kíváncsi lennék mekkora lenne itthon a %-ok eloszlása ha a céges netezést nem nézik, tehát csak az otthoni háztartások böngészőjét vennék be a statisztikába. Mert sztem csak a céges gépek húzzák az IE-t
-
Gergő_
őstag
nálam nagyon szépen megy a p3-asomon, tehát nem tudok rosszat mondani rá
Megszokásból továbbra is tűzrókát használok -
Depression
veterán
Chrome-ot használok mindenre, kivéve a kényes oldalakat.
Frissítettem az IE-t, de mit ne mondjak. Tetü lassú! -
-
-
Az én munakehyemen sem cserélték le a 6-ost :/
Amúgy meg ha elkezd automatikus frissítésen keresztül nyomulni akkor majd megugrik, mert az átlagfelhasználó úgyis fel fogja tenni (aztán majd sírni a 7-esért, aztán megszokja), A kicsit kevésbé átlag meg úgyis Firefoxot használ.
-
Dare2Live
félisten
Nekem nem kellett integrálni alapból benne volt. Egyébként annyira nem foglalkoztat.
"elvakultsággal" kapcsolatban pedig: Nem én állítottam ragaszkodtam foggal körömmel olyan állításhoz ami egyértelműen nem igaz. És nem én léptem ki a beszélgetésünkből amikor feketén-fehéren eléd raktam, hogy amit állítasz az "nem igaz". (Persze tudom te "nem azért lptél ki.)
Ezek után ha te engem elvakultsággal vádolsz az minimum megmosolyogni való. -
marcee
addikt
Elképesztő, hogy minden böngészős hírből ekkora flém kerekedik, és egyszerűen döbbenet, hogy én meg elolvasom.
-
válasz
menalcas #133 üzenetére
Értem. Én az ff-ben a kiegészítőket csípem, meg ezeket az apróságokat. WIn 7-em van és az IE8-al csak egy bajom van első ránézésre, lassúbb mint a ff minden egyébtől eltekintve. Biztos az IE8 is teljesen jó csak nekem valahogy a ff jött be. Azért én is kíváncsi vagyok a végleges IE8-ra win 7 alatt.
-
menalcas
őstag
válasz
Kolondrum #130 üzenetére
Nem volt szimpatikus
De komolyan, kiprobáltam már: FF,Opera, Mac-es safarit, chrome, de sacc ez a legletisztúltabb, na jó a chrome kicsit jobban de az meg nah hadjuk is, most ez adja, gondolom majd Win7 re jön ki mégújabb majd akkor újra felkerül mindnek a legújabb verziója és kitalálom melyik a tuti, de most IE8 a befutó. -
menalcas
őstag
Na én vagyok a kivétel nekem az FF sokadszorra sem jött be, de ezzel az IE8-al nagyon elvagyok, grat hozzá, de most már fejezzék be a Win7-et
-
AMD Power
titán
Én jól el vagyok a Firefoxal.
-
-zolee-
tag
Verziószám ugrálás: [link]
Utolsó 2 sor:
Szeretnénk emlékeztetni a kedves olvasót, hogy ma április elseje van. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a hírrel kapcsolatban, forduljon a szerzőhöz.A firefox pedig jó vagy nem jó, szeretitek vagy nem szeretitek, mégis tény, hogy miatta kezdett a microsoft érdemi fejlesztésekbe. Kíváncsi lennék, hogy ma milyen Explorer verzió lenne (és az milyen szolgáltatásokat nyújtana) ha senki nem veszélyezteti az IE piaci fölényét.
-
Timyyy
őstag
Hajrá Firefox!!
-
moonman
titán
"Én nem igazán kedvelem egyik Microsoft által létrehozott technológiát sem. Ilyenek az operációs rendszerek (DOS, Windows, szerver és mobil), D3D, VB, .NET (?), ASP, Office (Word, Excel, Access, stb. ) és a csodálatos böngészőjük is."
"Ha nem ismerném, nem írnék róla."
ezesetben kérlek termékenként részletezd, hogy mely részével nem vagy megelégedve, illetve milyen igényeidet nem elégítik ki megfelelően a felsorolt szoftverek. különösen a .NET, az ASP és a Windows Server témakör érdekelne.
-
-
Suker10
tag
válasz
Apollyon #110 üzenetére
Azzal van a legkevesebb. Nem én írtam.
Van bőven hiba benne, de nem írom le, mert nem a témához kötődik. Amit írtam, az mind igaz, felvezetésnek szántam a böngészőhöz. Az új Windows miatt elterjedtebb lesz a korábbi verzióknál. Ennek is az az oka, hogy nem fogják eltávolítani az egyszerű felhasználók, hiába van meg rá a lehetőség.
Egyébként békével jöttem. -
Suker10
tag
Azért használják sokan az IE 6-ot, mert az XP-nél alapértelmezett böngésző és a régebbi rendszereken ez van telepítve. A felhasználók háromnegyede nem frissít semmit, nemhogy a böngészőt. Ami "bevált", azt miért kellene? Kb. ez a hozzáállás. Ilyen szinten lassabb az innováció. Honnan tudhatná pl. egy egyszerű titkárnő, hogy mi az a szoftverfrissítés?
A másik véglet meg az ellenkezője, aki mindenből az újat akarja, mert az új mindig "jobb". -
Suker10
tag
Én nem igazán kedvelem egyik Microsoft által létrehozott technológiát sem. Ilyenek az operációs rendszerek (DOS, Windows, szerver és mobil), D3D, VB, .NET (?), ASP, Office (Word, Excel, Access, stb. ) és a csodálatos böngészőjük is. Nincs szabványkövetés, terminológia, rengeteg ötletet lopnak és burkoltan még rá is erőltetik a termékeiket az emberekre. Felvásárolják a konkurenciát. (Minek a Microsoftnak a Nintendo?)
Talán nincs elég piaca az Xboxnak? Másfelől a Nintendo kreativitása is zavarta. A konzoloknál is monopóliumra törekszik. A Java pedig a hab a tortán. Egy platformfüggetlen nyelvet platformfüggővé tenni?
Microsoftosítanak. Valami miatt az emberek nagy része inkább ezeket preferálja, hiába léteznek alternatívák. Az integrált böngésző miatt van ekkora részesedése az Internet Explorernek. Ha nincs Firefox, soha nem jelenik meg az IE 7.
Versenyhelyzetben gyorsan ki kellett adni néhány verziót. Már régóta fejlesztik az IE 9-et, ami alatt egy másik motor van, de még az sem támogatja az összes évek óta létező szabványt. Nem csak ez a baj, hiányoznak a koncepciózus megoldások. -
max-pain
senior tag
-
^Clown
addikt
Majd az windows update-tel sokkal többet áttérnek rá, nyugalom. Nem lett ám olyan rossz az IE8, sőt...
-
max-pain
senior tag
Nem az automatikus telepulest tiltotta az le, hanem az update megjelenesenek lehetoseget.
http://technet.microsoft.com/en-us/updatemanagement/bb259685.aspx
Az IE7 nem telepult automatikusan autoupdate-en keresztul, csak felajanlotta a cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
it A magyar internetezők nem tértek át tömegesen a Microsoft böngészőjének új verziójára. A program részesedése nem tudta áttörni az 1 százalékos lélektani küszöböt.
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- ZIDOO médialejátszók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest