- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Igen, más oldalról nézve, ezt is ki lehet jelenteni.
De, ha azt nézzük, akkor tényleg a csempe a "jövő", mert a Win10-ben is nagyon nyomatják és pl. egyre több beépített alkalmazás ölt modern köntöst.
A hagyományos Start menü, eredeti formájában talán kissé már idejét múlt és ha megnézzük, szintén nem egy W7 klón debütált a 10-esben sem. Ennyi erővel rá lehetne fogni a mini kezdőképernyő jelzőt is (+full screen mód, tablet mód), a korai TP verzióknál főleg. + a telós ABC elrendezés is elég érdekes.
Illetve a külső Start menük fejlesztése is zajlik tovább, mert vsz van igény a régi fajtára is.[ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
válasz King Unique #61 üzenetére
"mondjuk én azt nem értem, hol van itt nagy hátraarc??" Ugy ertette, hogy sokan azt mondtak annakidejen a win8 csempeire, hogy az a jövö, a startmenü a mult es ezert el kelle mar azt felejteni -eleg nagy hangon es nyomatekkal mondtak ezt... -es ilyen ertelmezessel egy hatraarc, hogy visszajött a startmenü
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Laptopot nem szoktam kikapcsolni"
Nem elég, ha lehajtod a fedelét?
Vagy azért cisnálod így, mert otthon az asztalon van, és nem akarod hajtogatni?A powergombbal nekem csak az a bajom, hogy nálam hatástalan. Nyomogathatom ezerszer, akkor se történik semmi. Természetesen többször végigmentem már az összes energiabeállítási körön, hogy hátha valami, de nem. Jól van beállítva, mégse működik. Néhanéha reagál rá, de túlnyomórészt nem. A billentyűzeten lévő altatás gomb tökéletesen működik, az időzített alvás is megy, és a startmenüben lévő power menü shutdown is rendben leállítja a gépet, kizárólag a gépházon lévő power gombra érzéketlen.
Érdekes, mert Win7-en nem volt ilyan probléma, Win8 óta vettem ezt észre. A win8-at is csak próbálgattam, nézegettem, de végül maradtam a hetesnél. Most is a 10-esről írok, és most már nagyjából kezd működőképesnek kinézni, legalábbis alapdolgokra. i5-ös asztali gépem van, semmi extra, lehet ez is az oka annak, hogy nem sok nyűgöt tapasztalok vele. Csakezapowergombb... Valamint az, hogy felesleges időpocsékolásnak érzem, hogy átálljak a jól beállt win7-ről. Talán, majd, ha a 250-es M2-es SSD-k jóárban lesznek (most 128-as van a gépemben), és lesz hozzá jóárasított alaplap, meg DDR4, meg bilibe ér a kezem, majd akkor talán újrarakom a gépet[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Erre van egy szoftveres altatóikonom. Egyetlen klikk és alszik a gép. Ja, meg a családban most előforduló laposoknak van külön Sleep-gombja, amit lát is a rendszer+az energiag. beállításoknál rendesen konfizni is lehet. Kérdemén, mi értelme a sleep gomb mellett a kikapcsra is uazt a funkciót kiosztani? (csak nehogy azt mondd, h szegény feledékeny user véletlen rossz gombot nyomhat meg - ennyi erővel a billentyűzeten is mellényúlhat, mégsincs 40db A-betű rajta...)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ivan15
senior tag
Az, hogy vmi nem lesz soha a jövöben fixen befejezett, mert uj elemek epülnek bele es regebbiek lesznek belöle kiveve egy dolog ++ ami nem jelentheti azt, hogy a bele kerülö valtoztatasok ne müködjenek benne hibatlanul ++
-
t72killer
titán
"a Windows sosem lesz kész" - vettem észre. Képesek voltak tömeges terjesztésre kiadni egy olyan böngészőnek nevezett szutyokkal, ami az előd ie11 tudásának kb tizedét nyújtja (nincsenek pluginek, a beállítási "lehetetlenségek" sora egy vicc).
Ezenkívül katasztrófák sorozatához tudnak vezetni az erőszakosan települő driverek ill frissítések. Az is gáz - bár ezt megszokhattuk windows vonalon - hogy a default beállítások értelmi színvonala egy óvodásnak is derogál. Mégis, ki használja aktívan a windows hangokat, ki az, aki kikapcs gombra altatni akarná a gépet (amit alkalmasint utána áramtalanít...), stb?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
King Unique
titán
Hát, ha azt nézem, hogy a 07.29-én kiadott 10240 = "végleges" build is milyen félkész, 10-es topikban naponta mennyien panaszkodnak, akkor valóban nem készült el ez rendesen.... majd a novemberi, illetve tavaszi nagyobb frissítésekre (vsz = build ugrás) leszek nagyon kíváncsi.
De persze iskolakezdésre nyilván ki kellett lökni vmit...(#60) fordfairlane: mondjuk én azt nem értem, hol van itt nagy hátraarc?? Mert az lett volna az, ha végleg leszámolnak a modern felülettel desktopon. Ehelyett lett modern appos start menü, modern vezérlőpult =gépház, modern böngésző, modern fénykép és videó megjelenítő alkalmazás stb. Sőt még a számológép is modern app, a régi desktop változat is ki lett véve, ahogy néztem.
-
fordfairlane
veterán
Egyébként ez a kifejezés, "hozzá kell szokni", kísértetiesen emlékeztet arra, amikor a Windows 8-nál az okosok anno megmondták, hogy a Modern UI a jövő. Jobb, ha mindenki hozzászokik, és jobb, ha elfelejti az ilyen startmenüs, ablakozós csökevényeket, mert idővel minden alkalmazás beköltözik az új felületre. Aztán lett belőle egy szép nagy hátraarc.
Szerintem itt is lesz még majd korrekció, meg "nem úgy értettük".[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
dabadab
titán
"akkor az nem vállalati rendszer, hanem Pistike homokozója a cégnél..."
Nem, az egy valóban létező nagyvállalati rendszer, ahol százezres nagyságrendben vannak felhasználók hat kontinensen és az egész nem egyetlen monolit, ahol mindenki excelt, wordöt, meg konyveloprogram.exe-t futtat, hanem rengeteg szoftvert és az egyes telephelyek nem feltétlenül az anyacég kreálmányai, hanem felvásárolt vállalatok irodái, amiknek a saját infrastuktúrája meg egyebei valahol tartanak az integrálódás útján.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Pötyi
őstag
Most nekem hiába mondod, hogy gáz, ha már a MS bejelentette, hogy ez lesz, ez várható. Én maximálisan megértem, hogy gáz, nem engem kell meggyőznöd. Hidd el, ráadásul még a te oldaladon is állok. Csak épp más szemszögből nézem az egész problémakört. Úgy, hogy keresem, milyen megoldással lehetne ezt a helyzetet kezelni, ha hosszú távon ez várható majd.
QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
Gondolom jobb fejlesztő cégnél csak ki van adva az egyik paripának, hogy kövesse a W verzióváltozásait...
Ha tudom, hogy így működik, akkor felkészülök erre. Nem csak állok, tágra nyílt szemmel, hogy jaaa, a tegnap kiadott W frissítéssel váratlanul megváltozott az API, azóta lefagy az ügyviteli programunk, sorra telefonálnak a felhasználók. Mi nem tudtunk a változásról. De Józsikám, a MS kiírta fél évvel ezelőtt a honlapjára, hogy ez lesz! Jaaa, hát aztat mink nem olvassuk. Nem szoktuk.
Jaaa, akkor Így Jártál...
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
vzozo
senior tag
Amikor a szakmai érvelést azzal akarod pótolni, hogy te ki vagy
A PDF-es sértésre valamit írnom kellett.
egyébként örülök, hogy ilyen kis projekteken gyakoroltál, így van még hová fejlődnöd.
Célom is, hogy fejlődjek.
Ráadásul ahogy látom, itt nálam csak tapasztaltabb emberek vannak, ezért is kértem, hogy jöhetnek a beszámolók, szeretnék tanulni.
-
fordfairlane
veterán
-
bambano
titán
"Jah, csak végignyomtam már jó pár millió euró feletti projektet az elmúlt ~10 évben": látod, ez a flame hivatalos definíciója. Amikor a szakmai érvelést azzal akarod pótolni, hogy te ki vagy és neked mekkora. egyébként örülök, hogy ilyen kis projekteken gyakoroltál, így van még hová fejlődnöd.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fordfairlane
veterán
Nézd, ott hal meg az érvelésetek, hogy a MS is kiírja a figyelmeztetést, hogy ők a frissítéseket csak a saját termékeikre tesztelik.
Melyik érvelése(ink)m hal meg, hol?
Mondom, tévedés ne essék, ez a modell fantasztikus. Elvégre most már, hogy egy termék van, ami folyton változik. Minden update lesz, sehol egy major verzió, ami jelezné, hogy itt valami komolyabb változás történt, például hogy egy API már másképp működik, vagy netán már nem is működik. Legfeljebb az lesz az eredménye, hogy sok cégnél nem lesz semmilyen update, de ez csak egy elhanyagolható mellékhatás, ami a a szuperprofikat, akik kongruenciálódva sztédzsingelnek, nyilván nem érint. Legfeljebb az lesz az eredménye, hogy sok cégnél, ahol, nincs keret update-menedzsmentre, nem lesz semmilyen update.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
vzozo
senior tag
meg olyanról is hallottunk, amikor valamelyik főnök úgy érzi, hogy neki alapos indoka van belepofázni a menetrendbe, amitől végül felborul minden.
És akkor az kinek-minek a hibája? Az IT üzemeltetési szabályoké? A szoftverkomponenseké? Az üzemeltetésen ülő embereké?
Vagy a (kis)főnöké, aki okosnak gondolta magát? Na akkor az majd szépen elszámol a főnökei / board / részvényesek / tulajdonosok felé.
Egyébként ügyesen hajlítgatod a beszélgetés menetét, mert kb. onnan indultunk, hogy vérpistike ad-hoc módon telepíti a frissítéseket, és emiatt lehal az egész cég IT rendszere. A válaszom az volt, hogy ilyen nincs.
Ahol van, ott ez lesz a legkisebb probléma, mert szervezetileg-működésileg sokkal komolyabb problémák húzódnak a háttérben.
#47 fordfairlane Veled ellentétben, aki már sok PDF-et olvasott erről, és ha kell, képes végig bullshitelni egy teljes előadást.
Jah, csak végignyomtam már jó pár millió euró feletti projektet az elmúlt ~10 évben, ahol érdekes módon betartva az üzemeltetési best practice-eket, nem döntöttük be sohasem a rendszereket.
De sebaj, kíváncsian várom a valós beszámolókat, na nem a vérpistike ad-hoc telepít frissítéseket, hanem azokat a katasztrófákat, ahol tisztességesen megvolt(ak) a tesztelési kör(ök) és megfontoltan álltak neki a bevezetéseknek.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz fordfairlane #44 üzenetére
Nézd, ott hal meg az érvelésetek, hogy a MS is kiírja a figyelmeztetést, hogy ők a frissítéseket csak a saját termékeikre tesztelik. Windowsra, Officra, esetleg MS-SQL-re, stb. A világon rajtuk kívül van még hatszázezer szoftverkészítő cég, akik mind a Windowsra programoznak. Ha nekik van valami kényes, finnyás megoldásuk, akkor teszteljék le ők a saját rendszerükre, aztán értesítsék ki a programjuk felhasználóit, hogy egy konkrét Windows-frissítés elbassza a progit.
Amúgy nem nagy tétel a frissítőszerver, csak egy szolgáltatás. Némi tárhely kell hozzá. Meg persze kell egy tesztgép is, amin az éles környezettől elszeparáltan kipróbálod a saját rendszereden a frissítéseket, hogy nem okoz-e kompatibilitási problémát...
QNX is cool!
-
fordfairlane
veterán
Srácok, egyébként nem baj, hogy nem hallottatok még ezekről. Csak akkor nem kellene beeleugatni olyanba, amihez nem értetek.
Veled ellentétben, aki már sok PDF-et olvasott erről, és ha kell, képes végig bullshitelni egy teljes előadást.
Egyébként pedig nem vagy abban a helyzetben, hogy megszabd, ki mibe "ugat bele", viszont a bécsikapu méretű arcodból jó lenne, ha visszavennél.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
bambano
titán
nyugodj meg, hallottunk ezekről. de olyanról is hallottunk, amit te nem akarsz elfogadni, mikor minden, amiről szerinted nem hallottunk, csődöt mond.
meg olyanról is hallottunk, amikor valamelyik főnök úgy érzi, hogy neki alapos indoka van belepofázni a menetrendbe, amitől végül felborul minden.
szerk: "Csak akkor nem kellene beeleugatni olyanba, amihez nem értetek.": szeretnéd ezt a stílust visszakapni?
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
Nincs itt semmiféle mellébeszélés. Számos IT üzemeltetési keretrendszer létezik, amelyben van release / change management, illetve tervezett leállási ablakok.
A change / release management része kell legyen a teszt, UAT, Staging, you-name-it rendszer(ek)en való tesztelés az éles bevezetés előtt. Ezen felül az éles bevezetés általában lépcsőzetesen, több hullámban zajlik. Természetesen rollback / contingency plan szintén létezik, és ezek kellően dokumentáltak, ismertek és begyakoroltak az üzemeltetők számára.
Ennek ellenére ezen folyamatok megléte és teljeskörű betartása sem képes 100%-osan garantálni a sikert. Bárhol előfordulhat nem várt hiba. A cél a kockázatok minél teljeskörűbb minimalizálása, és ez működik is - egyébként senki sem tartaná be, és vérpistike módjára frissítgetne össze-vissza.
Srácok, egyébként nem baj, hogy nem hallottatok még ezekről. Csak akkor nem kellene beeleugatni olyanba, amihez nem értetek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én konkrét bankfiókról tudok, amelyikben az összes gép kékhalállal kezdte a hétfőt egy sikertelen Windows Xp SP2 frissítés után. Nem emlékszem, hogy délutánra vagy csak másnapra sikerült helyrehozni a problémát, de komoly fennakadást okozott a dolog. Nem kis bankról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Csak ilyen jól dokumentált és akkor valószínűleg jól konfigurált vállalati környezetben nem fogják a win10-et "lökjükfelmánmertolyanfa**aigazszartsemtudunkmégróla" módon felszórni, mert szintén valószínűleg nem Pistike a rendszergazda és IT felelős szekció...
dabadab: akkor az nem vállalati rendszer, hanem Pistike homokozója a cégnél...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
te most ezzel a mellébeszéléssel meg melldöngetéssel azt akarod mondani, hogy éles nagyvállalati rendszer nem hétfőn reggel frissít, hanem távmenedzsmentből bekapcsolják vasárnap éjjel a gépeket és akkor frissítik.
de ezzel csak annyit mondtál, hogy a rendszer nem hétfőn 10 órára fossa össze magát, hanem vasárnap éjjel. nem érdemi különbség.
én pl. láttam nagyvállalati rendszerben olyan szoftvert, ahol az utolsó számjegyig minden szofver verziója szerződésben leírt volt. a videodrivertől kezdve a service pack buildjéig minden. ha ebbe beleköp a frissítés és ezért ugrik a garancia, akkor azért igen komoly, nagy összegű perek indulnak.
-
fordfairlane
veterán
Produktív környezetben egyelőre jobb elfelejteni a Windows 10-et, meg 8-at, meg 8.1-et. Mivel itten mostantól minden taccsbézd, moderninterfész, kantinyúz deliveri, ohne szemantikus verzió, a cégek jobban járnak, ha maradnak Win7-en, amíg csak lehet. Ami módszer egyébként már többé kevésbé bevált az XP-vel.
x gon' give it to ya
-
vzozo
senior tag
-
vlevi
nagyúr
Szerintem te nem láttál még ámítógépet. Én láttam. Itt ülök előtte
Nem arról van szó, hogy frissítéseket telepít, hanem arról, ha valami olyan alapvető dolgot változtatnak meg, ami nagyon beleszól a rendszer működésébe. Ha például a Win8-ról 8.1-re átállást is így oldották volna meg, akkor nagyon sok gép azonnal elvérzett volna azon, hogy a 8.1-esnek az új CPU követelményei, vagy a kötelezően digitálisan aláírandó driverek miatt egyikmásik gép nem hajlandó működni.
Érdemes beleolvasni a Win10 fórumba. -
Воланд
titán
valoban nem tudjak elhalasztani a vegtelensegig a frissiteseket, pontosabban az uj build-re valo atallast. ezert szuletett a long term servicing branch, ami minimum ot, sa meglete eseteben pedig max 10 evig tamogatott, azaz van a cegnek ot vagy tiz eve, hogy atalljon az uj build-re.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
vzozo
senior tag
aztán egyszercsak hétfő reggel a végfelhasználók várhatnak 1-2 órát, míg frissül az új buildre a rendszer
Figyi, te láttál már igazi számítógépet vagy azt is csak fotón? Mert igen, eddig is nyilván úgy volt, hogy minden szoftverfrissítés hétfő reggel munkaidőben települt, tesztelés nélkül, éles rendszeren, csak úgy bele a vakvilágba. A céges nagy rendszerek már csak ilyenek, ad-hoc módon működnek.
Na ugorjunk...
-
vlevi
nagyúr
"de komolyabb, céges környezetben nem érzem, hogy biztonságos lenne a Windowsra támaszkodni ezentúl..."
Nekem is ez a legnagyobb aggályom a dologgal.
Adott egy cég amelyik beruházott valamikor XP-re, használta 10 évig, mentek alatta a szoftverek, nem volt gond driverrel, satöbbivel.
Aztán nagy fejvakarás közepette átálltak Win7-re, és egy csomó dolgot le kellett cserélni, voltak szoftver problémák is, azokkal is kellett kezdeni valamit, de rendben van, tervezett átállás volt.
Átállnak win10-re, elvileg megy rendben, aztán egyszercsak hétfő reggel a végfelhasználók várhatnak 1-2 órát, míg frissül az új buildre a rendszer (mert a végtelenségig céges környezetben sem tudják elhalasztani a frissítéseket), aztán vagy működik, vagy nem.
Szóval veszélyes. Marhanagy humor, ha kiderül, hogy valamelyik ügyviteli rendszer összedől egyik napról a másikra, vagy a tervezőszoftver driverei már nem kompatibilisek az új windows builddel, satöbbi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem semmi szükségem arra, hogy havonta új "pain in the ass" funkcióval fogadjon az oprendszerem.
Az operációs rendszer legyen észrevétlen, szolgáljon ki, és ne változzon folyamatosan, ne kelljen erőforrást pazarolnom arra, hogy az új (számomra valószínűleg teljesen felesleges) funkciókat kerülgessem.
Egyébként az én windows-om már kész van: win7-nek hívják.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ehhez csak az nem szokott hozzá eddig, aki sosem használt még Windowst. Az elmúlt 34 évben is csak abbahagyták a régebbi verziókat.
[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
Már sok-sok éve hozzászoktunk.
-
Koga777
tag
Nem úgy volt, hogy 2025-ig lesz csak támogatva a Windows 10? Ha ez az utolsó Windows, mi lesz utána? Semmi?
Amit a közvélemény akar, azt „politikailag irreális”-nak szokás nevezni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy a hatalom és kiváltságok birtokosai ellene vannak.
-
Romvr
őstag
Nekem a Windows 10-ben csak az nem tetszik hogy a frissítéseket mindenáron és mindig felakarja rakni nem lehet kiválasztani hogy melyik frissítést akarok feltenni vagy éppen melyiket akarod örökre kihagyni. Régen mindig csak a driveres frissítéseket raktam fel először. Aztán ha volt kedvem vagy éppen hangulatom végigvárni azt a rengeteg órát akkor felmehettek a rendszer frissítések is. De nálam mindig úgy volt beállítva hogy csak szóljon ha van frissítés de ne telepítse őket. Ennek ellenére itt csak olyan beállítás van hogy most akarom vagy csak később. Illetve a home verzióban ennyi sincs ahhoz meg kicsit drága a pro meg az Enterprise hogy egy átlagember magának megvegye. Arról meg már inkább nem is akarok beszélni hogy a hetes és a nyolcas egyfolytában azzal macerál hogy tegyem fel a 10-est.
Meg persze az hogy alapbeállításként minden információhoz hozzá akar férni a számítógépen. Mióta kipróbáltam azóta inkább áttértem linuxra.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
bambano
titán
oké, hogy átvették a linuxos rolling disztró módszert. de ebben hogy fogják megoldani a nagy, mélyreható változásokat? pl. driver modell csere?
-
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #23 üzenetére
Egyébként nem is igazán a verziózással van gond, hanem azzal, hogy a Microsoft egy touch-first GUI-t, és egy vadiúj API-t is be akart vezetni egyszerre, mert így akarta meghódítani az érintőképernyős eszközök piacát. A problémák tekintélyes része erre vezethető vissza.
Szóval talán a "kis lépésekkel, kis változtatásokkal a cél felé" metódusnak elsősorban a fejlesztési módszertanban kellene érvényesülnie, nem csak a kiadási verziókezelésben.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
VIC20
őstag
Nekem is az az érzésem, hogy ez az egész valahogy olyan gagyi, illetve az átlagfogyasztó pár-tízezres mobiltelefonjához még teljesen oké, de komolyabb, céges környezetben nem érzem, hogy biztonságos lenne a Windowsra támaszkodni ezentúl...
-
fordfairlane
veterán
Inkább a Windows 7-hez szokok hozzá, mint ehhez. Ha a Continous Delivery azt jelenti Microsoftnál, hogy egy csomó dolog félkész, és van rá esély, hogy az is marad, akkor máshol házaljanak a rendszerükkel.
x gon' give it to ya
-
bambano
titán
"mostantól nem létezik olyan, hogy „kész” van a Windows,": mi tudtuk. hozzászoktunk.
-
Dezsike
tag
Most elképzeltem, hogy a régi (most 8 éves) gépemen a vígan futó Win 10 egyszer csak elhal, mert egy frissítéssel átállnak egy új driver rendszerre, amire már nem fog készülni driver a régi eszközeimhez. Ráadásul ez (buherálás nélkül) kikapcsolhatatlan... Mekkora galibát fog ez okozni a kisebb cégeknél, akik csak rövid időre tudják elhalasztani a frissítéseket. Nem mindenhol van pénz 8 évente teljes eszközpark cserére - nálunk is vígan mennek 13 éves gépek gond nélkül, Win 7-el.
-
Apollyon
Korrektor
-
cheatergs
senior tag
Ettől függetlenül a nagy újraírásokat mindenképpen el kell végezni (ld. 16->32->64 bit). Nehezen hiszem, h húsz év múlva is ez a kernel kopogna alatta. Az ilyeneket hogy viszik végbe darabonként, ha külön progiként is többször állt a bál emiatt (2000-re meg Vistára)?
Mindig minden mindegy
-
martonx
veterán
Az elv jó, a kivitelezés fos. Semmi baj nem lenne azzal, ha mindig jobbá tennék a rendszert, és nem lennének nagyobb főverzió ugrások, ha az a rendszer eleve jó lenne.
Amúgy nekem továbbra is nem magával a win10-el van bajom, hanem a beépített app-ok elképesztő hiányosságaival, bugjaival, beleértve olyan alap komponenseket, mint egy fényképnézegető, levelező, vagy böngésző (zenelejátszót, vagy video lejátszót meg végképp hagyjuk).
Amikor ezek nem / alig működnek, a win10 hivatalos megjelenése után két hónappal, akkor mégis miről beszélünk, hogy folyamatosan fejlesztik, jobbítják?Én kérek elnézést!
-
törölt tag
-
törölt tag
Nekem az is elég lenne ha felszámolnák a bugokat, majd egységesítenék a felületet (ne legyen pl. modern és régi vezérlőpult).
Nálam IE alatt baj van a hardveres gyorsítással, és ha üres a kuka, a taskbar ikonok mindig villognak ha törlök egy mappát vagy fájlt. Apró hülyeségek, de egy jó rendszer mentes ezektől. Tervben van egy új gép, kíváncsi vagyok, ott is jelentkeznek-e ezek. (Bugreportot mindenesetre írtam nekik.)
-
br.rak
őstag
Jelenleg nem az.
Ha valamelyik tanácsadó meggyőzi a részvényeseket/fejeseket/stb, hogy ebből lehet nagy lét leszakítani (szolgáltatás címszóval) akkor lehet(lásd gold tagság), Mondjuk akkor valamivel komolyabban kellene venni a kalózkodást, tippre minimum időszakos internet check vagy hardverkulcs.egy példa:
Egyszer már fizettél az Xbox-ért, magáért a konzolért, fizettél a játékokért és fizethetsz gold tagságot is különböző szolgáltatásokért. -
Воланд
titán
nem lesz havidijas. az saas a windows eseteben azt jelenti, hogy nem ket-harom evente kapsz egy uj foverziot, benne rengeteg uj funkcioval, szolgaltatassal, hanem kb 4-6 havonta jonnek majd ezek.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
nyilvan lehetnek. en csupan a "kepzettebb" kijelentesen nevetek. uj buildek eseteben a feedback program most recent resze, meg a forumok a buildhez tartozo ismert hibak ismetelgetesevel vannak tele, mert sokan meg arra sem veszik a faradtsagot, hogy a blogpostot elolvassak.
-
pmheros
őstag
Nem áll össze a fejembe ez a szolgáltatási modell.
Valaki elmagyarázhatná mit jelent !Google keresővel nem lettem okosabb, talán a bing -et kellett volna használnom ?
Igen, értékesítési modell, ahogy én gondolom az Office 365 már ilyen. De én egyszer már fizettem a 10 -esért, akkor ezek után az is havidíjas lesz ?nem vagyok tökéletes
-
Воланд
titán
"főként azokat a képzettebbeket, akik részt vesznek a Windows Insider programban"
-
ksanc
őstag
Én nem gondolnám, hogy csak a lenyúlás már megint... szerintem egyszerűen nincs más lehetőség. Olyan szinten fejlődik és változik az információtechnológia és az igények, hogy képtelenség lenne például évente kiadni egy új oprendszert.
Nyilván nem lesz zökkenőmentes az átállás, de ez van. Hosszútávon szerintem is ez a jó megoldás.
És ugye nem kötelező Windowst használni (bicskák nyílnak.. ), ha meg tőlünk független körülmények miatt kell, akkor meg vegye MINDEN érintett tudomásul, hogy ez ezzel jár.Persze ha egy idióta vezetővel (áá, nem ebben az országban, itt minden vezető pozícióban hozzáértők ücsörögnek), vagy egy kirúghatatlan, a nagyfőnök félhülye rokonával/haverjával (dehogy, ilyen sincs ebben az országban... sok...) kell ezt megértetni, akkor nehézségek lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
Az a baj, hogy egyelőre a sosem lesz használható is nagyon illik rá, és a problémák inkább sokasodnak.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Pszihonaranc #1 üzenetére
A havi 3 ezer forintos mso után nem csodálom hogy nagy üzleti lehetőséget látnak ebben is.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Pszihonaranc
senior tag
Nekem sem nyerte el a tetszésemet... Lehet, hogy stabil üzleti modell lesz, csak megint a végfelhasználókat felejtik ki a képletből... Illetve rendelik a $ mögé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen autót vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia