Hozzá kell szokni: a Windows sosem lesz kész

Igen nagy visszhangot keltett, amikor a Windows 10 kiadása előtt a vállalat közölte, hogy ez lesz „az utolsó Windows”, ami valójában azt jelenti, hogy terveik szerint nem adnak ki néhány évente újabb főverziókat, hanem a meglévő rendszereket frissítik folyamatosan, automatikusan, közelítve így az SaaS (software as a servive) modellhez.

Ez a folyamatos frissítés nem mindenkinek nyerte el a tetszését – bár még épphogy csak megkezdték az átállást az új modellre. A vállalat mérnökei azonban igyekeznek megnyugtatni a felhasználókat – főként azokat a képzettebbeket, akik részt vesznek a Windows Insider programban. A fossbytes.com számolt be arról, hogy a szakemberek üzeneteikben felhívják arra figyelmet, hogy folyamatosan javítják az operációs rendszert, bizonyos változtatásokhoz pedig idő kell.

Gabrel Aul, az Insider vezetője figyelmeztet a szemléletváltásra: mostantól nem létezik olyan, hogy „kész” van a Windows, ami majd kap frissítéseket. Ezzel szemben van egy termék, melynek fejlesztése sosem fejeződik be.

Ez nagyjából ugyanaz, amit hasonló panaszokra Terry Myerson, a Windows üzletág vezetője válaszolt júliusban: „Még nem vagyunk kész, és soha nem is leszünk.”

Azóta történt

Előzmények