- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Synology NAS
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
Persze, hogy nem próbálja megakadályozni a Hp az utántöltést, hisz nemrég figyelmezetette az EU, hogy vagy utántölthető patronnal jönnek a nyomik, vagy sehogy.
Jelenleg a hp a régi hírnevéből él (nomeg a közbe szerzésekből).browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
balage1551
csendes tag
Csak pár észrevétel pro és kontra:
Pro HP (Epson, Canon, stb...):
- A jelenlegi nyomott árverseny mellett a nyomtatókat messze ''ár alatt'' adják, s a kellékanyagokból térül meg a beruházás. Ez teljesen normális.
- Azt se felejtsük el, hogy egy patron árában benne van az innovációs költség, tehát a kísérletezés, amig sikeres termék lész. Az utángyártott termékeknél erre már nem kell költeni. (Ezt tanulták meg a kínaiak és egyéb távol-keleti országok remekül: lenyúlják a technológiát, s piacra dobják a másolatot, olcsóbban.)
- Valószínüleg valóban jobb az eredeti. A kérdés: hogy látod-e a különbséget.
Kontra HP (Epson, Canon, stb...):
- Amíg 2-4 patroncserén megspórolt pénzből kijön egy új nyomtató, engem nem fog érdekelni, hogy esetleg károsodhat a nyontató. (Ez olyan, mint a kínai cipő. Ha egy cipő fele ideig bírja, mint márkás társa, de negyed annyiba kerül, akkor melyik a költséghatékonyabb?)
- Ne próbáljuk már egy kalap alá venni az utántöltött (valljuk be, ez hackelés) és utángyártott, ahol jó esetben legfeljebb a színhűséggel lehet gond, de azt pedig ICM-ben lehet javítani.
- Vizuálisan nem tudok különbséget tenni az eredeti és utángyártott patron között.
Döntettlen:
- Nem lehet általánosítani. Vannak jobb és rosszabb, kisebb és azonos kapacitású patron-klónok. Próba, cseresznye...
- Az új Canon Pixma ip?200 printereknél nem lehet utángyártottakat kapni. Egy kollegám le is cserélte gyorsan. Szép-szép, de méreg drága.
UI: Nekem Canon ip4000 van és csak utángyártottat használok... nagy megelégedésemre. (Igaz normál papíron jobban folyik, mint az eredeti, de ha szépen akarok nyotatni, akkor úgyis fényes papírt használok -- persze utángyártottat. ) -
karib
addikt
Én BX-3 patronokat töltögettem évekig (eredeti patront kifogyás után újratöltöttem), jól működött. Aztán feldobta a talpát a jó öreg Multipass 10-es, így nem kell többet tintával vesződjek - most lehet a Samsung SCX-4521F tonerét töltögetni
Department of Redundancy Department
-
qestion
aktív tag
BC-02 -höz mit ajánlotok?
Jó az utántöltött is?a pálya
-
fasyrt
őstag
Megvettem 2 éve SEX keretében a Canon i350-esem, felétvisszaadja az állam bácsi (9e). Patron bele BCI-24 B(fekete) és Col(színes) kell, 1700 és 3500 forint általában az eredeti. Tény, hogy kevesebb tinta van benne, és a patronnal együtt nemcseréled a fejet, de mivel olcsó az eredeti patron, nem fogok sprólni azon a pénzen, inkább legyen hosszú életű a barátom. 2 év alatt (lekopogom: kop-kop-kop) semmi baja nem volt. Félévente a driverből fej és görgőtisztítás, és ennyi a karbantartás.
-
Jarod1
veterán
A nyomtatókban nem maga a nyomtató a biznisz hanem a patron,,
Veszel 15-20 ezerért 1 nyomtit, de ha megnézed 7-8 ezer az eredeti patron hozzá
Egyébként a munkatársamnak behalt a canon ip1000 nyomtatója, az írta ki hogy nyomtató hiba, megnéztük a patrontartót és a szalagkábel 1 része ugy megégett valami zárlattól hogy átolvadt a kábel 1 kis ponton... nézte mennyi lehet a fejegység ..15 ezer környkén van. -
félisten
Engem a környezetszennyezés zavar az egész ''olcsó nyomtató - drága patron'' bizniszben, mivel szerintem nagy luxus a 21. század elején kéthavonta új nyomtatót venni (nem pénzügyi szempontból).
while (!sleep) sheep++;
-
karib
addikt
válasz Hombár Jenő #27 üzenetére
Most láttam használtan Lexmark tintásokat kemény 2 ezerért
Ahogy más eszköz esetén, nyomtatónál sem érdemes a legolcsóbbakkal kezdeni - az alsó harmad környékén szoktak lenni a legértelmesebb vételek: már nincs minden kispórolva belőle, de még nem is kell pár extráért prémiumot fizetni.
Szövegre ma már szinte csak lézert érdemes használni, vagy utántöltött tintást, ha nem annyira fontos a minőség (ingadozhat) - bár szerintem a lézer hosszú távon olcsóbb...
Színeshez meg gyanúm szerint azért rizikós az utángyártott, pláne fotókhoz valszeg megéri a gyári.Department of Redundancy Department
-
karib
addikt
válasz szabo.kornel #26 üzenetére
Ha sok szöveget nyomtatsz, vegyél inkább egy lézert - most már elég olcsók a nyomtatók, kellékek is (egy Samsung toner töltésre nekem úgy 4 ezret mondtak!), és nem szárad be, nem maszatol stb. Havi 5e is baromi sok - én ha egy évben 2 tonert kiürítek az irodában...
Department of Redundancy Department
-
Hombár Jenő
csendes tag
''igaz hogy a HP szerintem úgy szar ahogy van''
Ami nem a festékeket illeti: a nyomott árú, tizenezres nyomtató nem nyomtató, még húsz körül sem igazán. Elöntötte a HP a piacot az egyre olcsóbbá, műanyagabbá tett termékeivel (lúzereknek. bocs.), amik sok-sok dpi-t tudnak, csak a mechanikájuk gyenge (visszaállási pontosság, lapadagoló stb.). Hogy ebben a kategóriában hol helyezkedik el a HP a konkurrenciához képest, csak mérsékelten tudom, de ha a régebbi HP-kat nézzük, vagy nem a legalsó árszegmensbe tartozó eszközöktől várjuk a csodát, nagyon-nagyon megbízhatóak. Annak idején, régen, a 5-600-as sorozat környékén az ő lapadagolójuk, nyomatuk, tartósságuk volt a legjobb (Canonhoz pl. külön kellett volna venni - igaz, az is megbízhatóan üzemelt, olyanom is volt). Nem kevés példány működött-működik a környezetemben, egy 620-ast használok most is, ki tudja, hány éve - nulla karbantartással. A lézerekről nem is beszélve; mással többször annyi volt a szívás, mint velük. Igazi igáslovak. Sok példa alapján mondom. Persze időnként bosszantó változások jöttek, szinte az elejétől ismerem őket, egyébként meg szerelőtől kérdezzétek. Bocs - szervizmérnöktől.
Ami a festékeket illeti: üzletpolitika. Rengeteg fejlesztés, sok évig vezető pozíció - meg is akarják fizettetni. Vagy sikerül, vagy nem. Valóban drágák, viszont problémamentesek, színesnél különösen. (Rossz patron, ahogy írta valaki? Biztosan előfordul olyan is, én még nem láttam.) Szóval amikor megengedhettem magamnak, megvettem, amikor nem, nem. Fotóra mindig eredetit használtam. Amúgy jó ideje valódi alternatíva már az utántöltés, legalábbis fekete(-fehér) nyomtatásnál, csak abból is többféle van - addig teljesen komolytalan egy összevetés, míg egy kalap alá veszik őket, mármint az utántöltő készleteket.
Nekem egyébként a kedvencem a DJ-980cxi volt (ha jól emlékszem), kiváló fényképeket nyomtattam vele (sajnos papírból is mindig a legdrágább adta a legjobb színeket - az volt a HP -, próbálgattam), amikor még a számozás jelentett is valamit (910, 930, 950, 980, 990 meg ilyesmik...), de alsó egy-két típus felett már minden jó volt.
[Szerkesztve] -
szabo.kornel
csendes tag
nekem teljes mértékben jó a 2300 Ft-os utángyártott (eredeti hp kb. 7000 Ft), sztem ez attól függ ki mit nyomtat. nekem nagyon sok sulis jegyzetet + házit kell nyomtatnom, arra pont megfelel az utángyártott. nem fogom havonta kifizetni a 14000 Ft-ot, hogy gyönyőrű szép nyomatokat csináljak a tanszékeknek, akik miután megnézik, úgyis kidobják.
-
Biaggio
őstag
Megnéztem a teljes sajtóközleményt a HP oldalán, a következő mondatot szúrtam ki:
“A felhasználók természetesen szabadon választhatnak. A mi célunk az, hogy a döntést a megfelelő információ birtokában hozzák meg, illetve hogy tisztában legyenek a nem eredeti HP kellékanyagok használatának anyagi következményeivel.”
A megfelelő információkat pedig a felmérésből tudhatjuk meg, ami engem spec egy mosópor reklámra emlékeztet, a ''másik'', illetve a ''hagyományos'' termékkel összehasonlítva... és nekem ne mondja senki, hogy sok pénzért nem lehet jó tanulmányokat venni -
Jégkokó
veterán
Egyszer töltettük ujjra a Canon IP 2000 es nyomtatómat, és olyan szarul csinálták meg, hogy folyt belőle a tinta orba szályba,és még egy csomó pénzt is elkértek érte.De egyszer meg vettem hozzá 1000 Ft ért utángyártott patront, és semmi külömbséget nem láttam az eredeti között
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
bambano
titán
Távol álljon tőlem a flame szándéka.
Akkor néhány, nem szubjektív hozzászólás:
- sokan nem értik, hogy olcsóbb ár nem létezik. Árat senki nem vesz, árral nem lehet nyomtatni. Vannak olyan jelzők, amelyek nem passzolnak bizonyos jelzett szavakhoz. Az ár lehet alacsony, magas, elfogadható, de olcsóbb és legoptimálisabb semmiképpen.
- ''A felkért labor a világ legnagyobb minőségbiztosítási szervezete'' A saját webjük szerint nem minőségbiztosítási szervezet, hanem teszt eszközt és teszt módszertant adó szervezet.
- A ''független'' szervezetet a HP szponzorálta, amikor kifejlesztette a saját teszt módszertanait a tintasugaras nyomtatók területén. Hinnye, vajon miért lett az a végeredmény, hogy az utántöltött patronok nem jók?
A 2. és a 3. pontban leírtakat a cég webjéről szedtem.
[link]Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
joghurt
addikt
Viszont bármely szociológus meg azt deklarálja, hogy Magyarországon a vásárlókban nincsen minőség iránti igény, az olcsóság az egyetlen szempont.
Persze attól a HorsePenis még próbálkozhat. És hiába deklarálják, hogy nem kívánják megakadályozni az utángyártott dolgok használhatát, ha egyszer a tetteik ezirányba mutatnak. Lassan már secure hardware platform kell egy tetves festékpatronhoz is. A nyomtató ne gondolkozzon, ne ellenőrizzen! Ha fizikailag bele tudom dugni valahogy a patront, akkor nyomtasson vele! Ha nem nyomtat, mert gagyit raktam bele, az az én bajom; ennek a rizikójával tisztában vagyok, amikor nem eredetit veszek sokszoros áron.A tej élet, erő, egészség.
-
csiga997
őstag
válasz Drótszamár #18 üzenetére
Vagy pedig még jobb: gyártson tölthető patronokat és gyári utántöltő-szettet!
-
Drótszamár
őstag
Akkor a HP teszlabor vizsgálja meg az összes utántöltő szettet, és utángyártott patront, és tegye fel a honlapjára melyek az ajánlott márkák.
Csak hogy valami nem off is legyen:
Munkahelyemen már sokat szívtunk utántöltött hp festékpatronokkal , és eredeti nemsokára lejáró, de már beszárdtakkal is.
A lézernyomtatóhoz a tonerrrel viszont még soha semmilyen gond nem volt.( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Phix
tag
Szubjektivitás ide vagy oda, picit érzékenyek vagyunk az olyan megfogalmazásokra, hogy ''akkora csúsztatás van a cikkben''...
Btw, a HP többször deklarálta már, hogy nem kívánja minden erővel megakadályozni az utángyártott termékek használatát, inkább a minőség iránti igényre próbál építeni. (Meg persze a kényelemre, az utántöltéssel szembeni bizalmatlanságra, a szükséges szakértelem hiányára... de ahogy egyre egyszerűbb és könnyebben hozzáférhetővé válik az utántöltés, ezek a faktorok csökkennek )[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
shev7
veterán
válasz eastsider #11 üzenetére
az egyik utantoltohoz adnak leirast, hogy melyik pineket kell leragasztani, visszatenni a patron, majd levenni a ragasztast, hogy ''resetelodjon'' a tintaszintkijelzes.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Bernard
csendes tag
-
törölt tag
-
Loha
veterán
Én eddig mindig elégedett voltam a HP nyomtatóimmal... Pár éve vettem egy 15k-s tintasugarast, amihez sikerült megtalálnom a tökéletes utántöltő készletet. 3k környékén kapok 4-5 utántöltésre alkalmas színes készletet, és vmi hasonló áron 8-9 utántöltésre jó feketét.
És gratula a HP-nak mert ugyan olyan jó minőségben nyomtat vele mint az eredetivel, és ráadásul az eredeti patron még ki is bírja a 8-9szeri utántöltést -
csiga997
őstag
Nekem egy olcsó kis HP deskjet nyomtatóm van, amit valami előfizetési akcióban kaptam ingyen. A minap néztem a médiamárktban, hogy egy készlet festékkazetta hozzá (fekete+szines) uszkve 15.000 Ft lenne, ellenben két polccal odébb, kaphattam volna egy ugyan olyan vadonat új nyomtatót is, kompletten, a két festékkazettával 9990-ért. Erre mondta volna Kohn bácsi, hogy ügyes...
(Aztán a végén persze elmentem egy sittes üzletbe, és ott megvettem a szintén eredeti HP, de szürkeimportos, hologram nélküli kazettákat ~7.000-ért ) -
Biaggio
őstag
Szerintem meg a HP nyomtató nem jó üzlet... Korábban csak HP nyomtatókat vettem, volt két tintasugaras és egy lézer is. Az új nyomtatóm egy Canon, mert meguntam a papírelakadást, a leállíthatatlan hibás nyomatokat és a sok villogó sárga lámpát
Tintapatronok: az általam végzett ''független'' tesztek alapján az utángyártott, utántöltött és eredeti patronok teljesítménye szinte ugyanaz -
bLaCkDoGoNe
veterán
''A felkért laboratórium, a QualityLogic a világ egyik legnagyobb és legelismertebb független minőségbiztosítási szervezete, amely számos, a Fortune 100 listán szereplő vállalatnak nyújt szolgáltatást. A nagy nyomtatógyártókkal már több mint 17 éve működik együtt.
Ezt ha akarom, úgy értelmezem, hogy mégsem teljesen független."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
karib
addikt
Az utángyártott kellékekkel a bizonytalanság a legnagyobb probléma. Nagyon sok fajta van, ki lehet fogni jót is és rosszat is. Sőt, talán az sem garantált, hogy egy márkán belül konstans a minőség. Megbízható forrást kell találni, ez a legfontosabb.
Aztán meg a gyártók is igyekeznek megnehezíteni az utángyártott kellékek használatát, illetve az utántöltést - lásd mindenféle chipek stb. Szerencsére legtöbb esetben van vmi trükk
A legjobb taktika mindig tartani kéznél egy gyári kelléket is, ha vmiért pont befuccsol a töltés vagy az utángyártott darab, akkor sem marad nyomtatás nélkül a brigád.Department of Redundancy Department
-
elche
csendes tag
Nálam szintén gyakorlati tapasztalat, hogy a gyári tonernek még halványabb is a nyomata, mint az utángyártottnak. Az oldalszámot illetően nagy eltérést még nem tapasztaltam. Mindenesetre úgy gondolom, hogy ha ez valós volna, a HP elsősorban az ilyen teszteredményt sulykolná, hiszen jóval kézzelfoghatóbb, mint a többi. Mondhatni, könnyebben forintosítható, mint pár elmosódott nyomat felemlegetése.
De amúgy én sem vagyok HP-hívő... -
doc
nagyúr
saját tapasztalatból mondom hogy nem hülyeség
igaz hogy a HP szerintem úgy szar ahogy van (legalábbis nyomtatók terén, a HP Compaq notebookommal teljesen meg vagyok elégedve), de az utángyártott festékek nagyon gázak
mivel egy gyári toner/patron ára kb. háromszorosa a töltöttnek, a cégnél áttértünk az utángyártottakra. az a patron (pl. 15x) ami kb. 6000 oldalt bír, utángyártott verzióban (szintén 15x, tehát nem 15a) kb. 1800 oldal...
a tonerekkel minőségi problémánk nem nagyon volt, a festékpatronokkal annál inkább. volt hogy a ssínes patronban nem volt piros. meg olyan is, hogy csak piros volt benne...
szóval mindent egybevéve kb. ugyanott van az ember árban, akkor meg már inkább a gyári... -
elche
csendes tag
Ősrégi hír! Ráadásul ha valaki megnézi a teszteket, felfigyelhet arra, hogy az utángyártottaknál mindent hibának értékeltek, ami a gyakorlatban észre sem vehető semmiség. A ''háromszor több hibás nyomat'' adat meg semmitmondó. Nyomtatok 1,000 oldalt, az egyikkel 6 hibás oldalam van, a másikkal 18 - az ár meg 15 és 5 ezer forint, na vajon melyik éri meg jobban még így is?!?
Persze aki akarja, komolyan veheti. -
FTeR
addikt
nekem egy utántöltés alkalmával sikerült vmit átjukasztanom, mert azóta minden réséből folyik a tinta, megállás nélkül.
-
bambano
titán
Most szubjektív leszek: van ebben a cikkben akkora csúsztatás, hogy attól még az Országház is beesne a Dunába... mert például ha nem az lenne az érdeke a HP-nak, hogy más ne gyárthasson kelléket hozzá, akkor lehet, hogy meg tudná csinálni úgy a nyomtatóit, hogy működjenek idegen kellékkel is.
Anno vettem egy officejet v40-et, első naptól rossz volt benne a fax. elvittem garis javításra, a szervízben ki volt írva, hogy darabra ''javítanak'', azaz leadod, megnézik és x idő múlva kapsz egy másik használt nyomtatót, ami szerintük jó. Leadtam a keveset használt v40-et, két hét múlva kaptam egy leharcolt, spanyol nyomtatót helyette, ami azóta is zörög. Ja, a fax abban sem jó. Azóta nem vagyok hp párti. HP: mert megérdemled.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- Proxmox VE
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM