Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • raszputyin

  senior tag

  válasz bobsys #3 üzenetére


  Én nem mondom, hogy szép dolog vírust írni, de hadd kérdezzem meg, nem kerülte el a figyelmeteket véletlenül az elkövető életkora?
  > Ma már minden kezdő tud irni virusokat,
  amit nem fog megoldani az sem, ha menten falhoz állítjátok a ''gonosz rablógyilkost''. Lesz helyette másik, ezt nem lehet a tűzoltás elvén megoldani, jó rendszert kéne csinálni. Van, aki erre képes, csak nem ez az üzleti érdek. Ha bosszant, hogy sokszor találkozol vírussal, előbb a szoftvereid kiadóinál nézz körül; ha akarnák, hidd el, tudnának erősebbet összerakni -- de ez nem lenne jó, mert lassabban fogyna a következő verzió a boltból.
  Akinek nem tetszik, hogy a szoftverkörnyezete sérülékeny, az használjon jobbat, mert van. Nem akarok indulatokat kavarni :), de mindenki ismeri azt a mondást, ami erre a szituációra illik: hogy ''ha ***nak mész, ne sírj, ha meg***nak...'' A bűnbakkeresés és a bosszúlihegés pedig válságjel egy társadalomban, akkor is, ha virtuális.

  Ha a nagy cégek azt akarnák, amit Ti, azaz nyugodt hétköznapokat, akkor azt kínálnák, mint a szakkönyvek szerzői: 1-1 sör (ez esetben: méltányos zsebpénzkiegészítés :) ) minden kritikus hiba első megtalálójának. Úgy vélem, hogy ez valamelyest csökkentené az amatőr kamaszzsenik támadásainak számát.

  [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák