Hirdetés
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Ezen nem veszünk össze, nekem teljesen más erről a véleményem, nem tudom, hogy helyes-e, meggyőzni nem akarlak, tiszteletben tartom a gondolataid
dabadab: Dedikált netem nem hiszem hogy lesz, nem is ezt akartam kihozni. Tudom, hogy megosztott hálózat, de ha papíron ezt tudja - az apró betűs résszel együtt! - akkor miért nem kapom meg? Az, hogy én teljes mértékben kihasználom(mint ahogy voda mobilnettel nem teszem), az az én dolgom, nekik az ígért szolgáltatást kell biztosítani. Ha nem képesek, ne árulják az adott feltételek mellett. Ez lehet, hogy önzőnek hangzik, sőt az is, nem is így állok hozzá, a letöltésem nagyobbik részét nem p2p teszi ki, de könyörgöm, fizetek, elvárom a cserébe a leírtakat
Morden24:
Nem teljesen értem az embertípusokról formált véleményed Komolyan, én sem a kötekedés miatt
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
dystopia
tag
Csak a címhez szeretnék egy kommentet fűzni: feleslegesen vérnyomásemelő.
Ráadásul a szokásos ócska trükkel, a -hat/het két különböző értelmezésével játszik: 1) van rá esély hogy emelkedik (az ilyen bulvárcikkek esetében az esély általában bolhafingnyi, mert persze ehhez kb. 10-20 feltétel kell pl. áremeléseknél a konkurenciával pont együtt kellene emelni, de: versenyhivatal), 2) engedélyük van rá, néhányan ezt az olvasatot is beleértik, aztán kattintanak (aztán legfeljebb anyáznak, de a kattintást visszacsinálni már úgysem tudják, és ezek szerint itt is kattintásban mérnek - ha a fórumon lehetne pontozni, hirtelen korrekt címek lennének, lefogadom).
[ Szerkesztve ]
Lüke, én vagyok az APUd!
-
shev7
veterán
mar hogy a viharba ne lenne joguk. Ha a "viselkedesed" masok halozati forgalmat akadalyozza, akkor minden joguk megvan arra, hogy priorizaljanak / korlatozzanak
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
dabadab
titán
Azt azért nem árt észben tartani, hogy a mobilos netnek sokkal durvább fizikai korlátai vannak, mint a kábelesnek és ez nyilván a szolgáltatók hozzáállásában is tükröződni fog.
hoffman_: Ha veszel dedikált pár tíz megabites vonalat, akkor senki se fog lekorlátozni, viszont annak egyhavi díja valószínűleg jóval több, mint az egész éves fizetésed. Havi 10-20 kHUF-ért meg megosztott vonalat kapsz, amin egy-egy letöltés gyorsan fog menni, de azt nem fogják hagyni, hogy 24/7 lestoppold az egészet, aminek sok oka van, pl. az előző mondatban említett árak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
hoffman_
nagyúr
Átlagemberre gondoltam, talán jogosan kötsz bele, de ettől eltekintve, ha én havit 10-20ezret fizetek, akkor nincs joguk lekorlátozni - sehol, semmilyen formában - a netemet mondjuk egy 5ezer forintos csomag szintjére. Szerintem
-
Atos23
senior tag
Nekem ebben a pillanatban a papíron 30 megás UPC netem 7.8-at megy maximum, és néha eléri a csomagban garantált 15-öt.
De már nem érdekel, nem fogok vitázni senkivel sem az ügyfélszolgálaton, mert tök felesleges. Remélem mire lejár a hűségem, addigra dob annyit magán valamelyik mobilszolgáltató, hogy tisztességes áron adjanak használható csomagot.
-
hoffman_
nagyúr
Érdekes cikk. Én jelenleg azt sem tudom eldönteni, hogy melyik itthoni szolgáltatónál nevezzek be kábelnetre/TV-re(ha valakinek van jó tippje, jöhet privát ). Ez a vita meg a jövő zenéje, nem hiszem, hogy változni fog, pláne nem az ígért kereteken belül.
40# BalaNce87 - Ezt én is egy az egyben így látom.
"Robot Rt. - mi szarunk a kisemberre" - a robot tetszőlegesen helyettesíthető.
[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
Ezek a viták mindig feleslegesek. Azért veszem ezt a csomagot, hogy gyorsan TÖLTSEK LE. Nem azért, mert PH-t olvasok. Ahhoz elég az 5Mbit is.
Szeretnék modern dolgokat elérni vele. HD videót netről stb.
A torrentet meg csak úgy korlátozzák, hogy arányos legyen a csomaggal. Nekem a 60Mbit es UPC-t ne korlátozzák le, mert akkor nem adják azt, amiért fizetek. Persze buzeránsok és beleírják az ÁFSZbe ezeket. Innentől leveszik a kezüket az egész dologról.
De mondjuk az egészben a legnagyobb vicc az, hogy minek vezetik be ezt a sebességet, ha problémát okoz az adatforgalom? Így nyilván ktsg hatékony a dolog. Sok pénzt kérünk a gyors netért, közben alig fejlesztjük a hálózatot és bekorlátozzuk a népet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én sokat torrentezek, de ilyen csomagra nem lenne igényem. Másik csomagban már előkerültek az áramszolgáltatók, innét hoznék példát. Kellene egy olyan részcsomag, amivel nagy sávszélességen fix adatmennyiséget letölthetek. 3 gigás mobilnet elég volt az "átmenet" idején letöltések nélkül. Ehhez hozzáveszem a heti 4-5 sorozatrészt, amit egyből akarok letölteni, pár mp3-at, meg linux isot (nem vicc, rhel6 beta kaidásakor napokig 10-20 kbittel csordogált szerverről). Ez kijön kb 10-15 gigából, de legyen 20. Eddig az adatmennyiségig ne priorizáljanak, ha gyorsan akarok egy filmet torrentről, akkor ennek terhére kapjam meg gyorsan. Túlforgalmazás esetén tilthatnák akár teljesen is a torrentet, de a normális felhasználást ne korlátozzák.
Ehhez az alapcsomaghoz lehessen kötni "vezérelt netet" az éjszakai áram mintájára: ezen mehetne pl a sorozatévadok letöltése, ami rohadtul nem érdekel, hogy nem jön le pár óra alatt. Ezt nyugodtan priorizálhatja, vagy akár le is állíthatja csúcsidőben, és akkor száguldana, amikor csökken a hálózat terheltsége. Az alapcsomagok olcsóbbak lehetnének, mert nem kell elosztani a nagy letöltőkre jutó költségeket, és a kiegészítő sem lenne túl drága, hisz a kihasználatlan kapacitások terhére menne.
-
Morden24
nagyúr
Szerintem annyi az "olyan ár", amennyit forgalmazott.
A kihasználás csak egy dolog, nyilván gy YouTube-os is kihasználja a sávszélességét, csak nem mindegy, hogy napi 3 órán át lefelé maximum, vagy napi 24 órán át le és fel maximum.Mennyit forgalmaz, aki torrentezik? Válasszon úgy csomagot, hogy szem előtt tartja a gigabájtokat, amiket el akar használni.
Jegyzem meg: ez mindenki másra is vonatkozik, illetve vonatkozhatna.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
shev7
veterán
'ha meg valaki 24/7 torrentezni akar ezerrel, akkor kapjon olyan előfizetést, ami ezt lehetővé teszi, olyan áron, hogy szegény UPC se menjen csődbe.
Nem olyan bonyolult ez."Szerinted mi az "olyan ar"?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
dabadab
titán
"Nem a torrentezökkel van baj! A szolgáltatókkal akik évtizedek óta szedik be a pénzt a becsapott emberektől (UPC-Fibernet-stb) .Talán a luxus kocsik meg a csicsabicsa székházak helyett a jövőre is kellett volna gondolni,nem csak beülni a tuti koaxba azt verni a nyálukat."
Évtizedek óta?... Konkrétan hány olyan ISP-t tudsz felsorolni, aki már működött 1990-ben?...
Egyébként, hogy némileg visszatérjünk a valóság rögös talajára, 2001-ben (kilenc éve, még egy évtized sem telt azóta egészen) 512 kbites ADSL-em volt, tizenpárezer forintért. Azóta elég sokat inflálódott a forint, ehhez képest most kevesebb pénzért van 120 Mbites netem, vagyis valahogy mégiscsak kétszáznegyvenszeresére nőtt a sávszélesség reálértéken kb feleannyi pénzért.
Egyébként meg gond van a torrentezőkkel meg persze az ISP-k marketingeseivel, akik elfelejtik megemlíteni a korlátokat, de persze ennek nem az a megoldása, hogy akkor most zsaroljunk ki egy rakat pénzt a Google-ből, hanem az, hogy az ISP-k olyan szolgáltatást ajálnjanak, amit teljesíteni is tudnak, ha meg valaki 24/7 torrentezni akar ezerrel, akkor kapjon olyan előfizetést, ami ezt lehetővé teszi, olyan áron, hogy szegény UPC se menjen csődbe.
Nem olyan bonyolult ez.DRM is theft
-
kpal
nagyúr
Ez agyrém.
-
dabadab
titán
"jó ez így, hogy van prioritás, nem véletlenül lett így megalkotva a szabvány."
Nincs semmiféle priorizálás a vonatkozó szabványokban, ez az internetszolgáltatók önkényes belehekkelése a dolgokba.
Gondolom annak is nagyon fogsz örülni, ha a mobilinternet szolgáltatók úgy döntenek, hogy a voip csomagok ráérnek, sőt, az a legjobb, ha egyszerűen kidobják őket."ez megint egy nagyon jól hangzó, ámde a gyakorlatban kissé nehezen megvalósítható dolog..."
Nem, az, hogy minden csomagnak azonos prioritása van, az az, ahogy az internet működik a kezdetek kezdetétől. Nincs QoS az interneten.
"jellemzően valszeg olyanok találták ki, akik vagy nem értenek a témához, vagy nem eléggé."
Khm.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
daninet
veterán
Hát olvasgatom a hozzászólásokat. Én is UPC-s vagyok Pécsen, a 15 megabites netem 16 környékén mozog nonstop, soha semmi korlátozást nem észleltem még, pedig ki sem kapcsolom a gépem hogy menjen a ......
kb 5 hónapja nem volt ujraindítva a modem, a routerem hal ki néha..
csak pozitívan tudok a cégről nyilatkozni, mondjuk lehet számít, hogy a lépcsőház aljában van a UPC bolt, lehet ez egy áldásos helyA semleges net pedig -ahogy többen írták- szerintem sem lenne túl jó. Ha változtatni kell, akkor a priorizáslás újraértelmezésében kell gondolkodni.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Flitter
tag
Én meg nem szeretnék azért szívni, mert vérpisti ül a gerinc hálózaton és 0-24 tolja a torrentet.
Hát tudod az a baj,hogy te ezt így fogod fel.
Nem a torrentezökkel van baj! A szolgáltatókkal akik évtizedek óta szedik be a pénzt a becsapott emberektől (UPC-Fibernet-stb) .Talán a luxus kocsik meg a csicsabicsa székházak helyett a jövőre is kellett volna gondolni,nem csak beülni a tuti koaxba azt verni a nyálukat.
Igérgetés az van ...adunk 120Mbitet huuuha lehet nyomni ezerrel a le/feltöltést.
Ja csak épp nem igaz az egész.Össznépi átverösdi UPC módra.
Mielött valaki megszólna nem torrentre gondoltam nem is FTP-re .Minek????120Mbit ha seholse tudod használni az emlitetteken kivül?!
Vakitás az van,fejlesztés az egyenlő a O-val.
UPC egyenes tagadja,hogy korlátozna bárminemű adatforgalmat. Pedig igen. El is ismerték az ASVA honlapján.cikk itt UPC
Inkább a sok lenyelt lóvéból kellene valamit visszatenni. A vízfejü UPC mert akkora emberi erőforrással rendelkezik,hogy az már bűn.Feleslegesen milliárdokat szórnak el évente a kifizetésekre,irodákra,gépkocsiparkra stb.Jó volna végre azt írnia egy cikkben valakinek,hogy nem az előfizetőket kell szívatni,hanem az ilyen monopol helyzettel vissza élő UPC-t.
[ Szerkesztve ]
Állampolgári jogom hülyének lenni! By:Flitter
-
Morden24
nagyúr
Mondjuk 25 giga ~10K-ért az azért elég húzós egy ~6-10es sebességgel, persze hungris árakhoz mérve. Itthon a Té 14 gigát mobilneten hozzád vág 6K-ért
Ettől függetlenül szerintem az elve sokkal praktikusabb lenne. Lehet ofkorsz skálázgatni a sebességgel is, de sokkal szignifikánsabb a terhelés menedzselése, amit (szerintem) a forgalomkorlátos módszerrel lehetne a legjobban megoldani.
Így ha valaki többszáz gigát elnyom tecsőre, torrentre, whatever-re, akkor fizessen csak jó sokat.(Számomra speciel a Tés mobilnet elve a legszimpibb jelenleg - nem nézik, hogy mit, merre, kivel, hogyan forgalmazol, csak és kizárólag az adatmennyiséget; ha túlléped, kapsz egy sebességkorlátot a hónap végéig, oszt jóccakát. Részemről ezt tartanám szimpatikusnak minden ISP-nél.)
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
veletlen eppen kanadai ispk ajanlatait neztem tegnap,
ott szepen le van irva, hogy a csomagban x gigbajt forgalom van benne az utani reszert plusz x dollar/gigabajt dijat szamolnak fel
egy 6-10 megabites csomagban 25-60 giga forgalom van engedve
az ara meg siman 40-50 CAD egy ilyennekEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Morden24
nagyúr
Ezek szerint a megszorongatott szolgáltatók a jelenlegi 10 dollárról 50-re fogják emelni az átlagos előfizetési díjat, vagy lezárják a hozzáférést például a YouTube-hoz, esetleg drasztikusan lelassítják a hozzáférési sebességet.
Hát lábon nem fogják lőni magukat, az biztos.
Azzal meg én is egyetértek, hogy nem kell különbséget tenni az áramló adatok között.Nem teljesen értem, hogy miért nem használnak kardot a Gordiuszi csomóhoz, és hozzák vissza a forgalomkorlátos rendszert? Lehetne akár túlszámlázni, akár sebességkorlátozni, amint eléri a szerződésben tisztán és egyértelműen leírt forgalomkorlátot.
-
törölt tag
Hát ez...tiltsuk a népszerű szolgáltatásokat, hogy fejleszthessük a hálózatunkat, hogy még véletlenül se azt érhesse el az előfizető amit szeretne, de gyorsabban.
[ Szerkesztve ]
-
Nightkin
csendes tag
Én is UPC-s vagyok, de ha fullsávval töltök, nem a modem hal meg, hanem a routerem. Felmelegszik, mint a sivatagi homok, aztán azt mondja hogy viszont látásra, rebootig se kép, se hang. Szegény router igencsak olcsó kategória, mást nem is vártam el tőle, így ha letöltök, közvetlenül modembe dugom a gépet, az normálisan viszi, leszámítva azt, amikor kéthavonta spontán szoftveresen offline-ba kapcsol, aztán 10 config reset után hajlandó elindulni.
-
attila9988
őstag
Én meg nem szeretnék azért szívni, mert vérpisti ül a gerinc hálózaton és 0-24 tolja a torrentet.
Pistikének olyan kapcsolatot kell eladni, amit tud is a rendszer, nem háromszor akkorát "hazudni" hogy háromszor többet fizetni, aztán meg nyafogni hogy a korlátozások szükségesek.
és – mondják még az ellenzők – olyan kapacitásúak ma már a folyamatosan fejlődő széles sávú hálózatok, hogy semmiféle forgalomszabályozásra nincs szükség.
Ennek is igen sok az esélye. Itt arra megy ki a játék, hogy extra profitot termeljenek ki a vállalkozásokból. Lehet mondani hogy csak google és yahoo, de ez nem igaz. Ezek csak az első lépések lennének, és utána már könnyebb "finomítani" az előfizetések díjait. Bármikor rámondhatnák egy szolgáltatásra hogy sajnos "túlterheli" a hálózatot ezért tiltjuk. (A jogot is fenntartanák hogy bármikor eldönthessék hogy pl te mit nézhetsz meg a neten, ami ugye nem volna túl jó)... Majd aki a legtöbbet fizet, az szolgáltathat.. Remek lenne..
Ez csak a kezdet.... de még nincs veszve semmi.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Rebirth II.
tag
megszoktuk... Dráguljon csak legyen percdíjas meg minden lófasz... szánalmas
-
harry
veterán
válasz jozefgucci1 #9 üzenetére
UPC-s vagyok én is, ellenben így is van, hogy néha tudok tölteni a maximális sávszéllel - akkor most hogy van ez? Ott is másmilyen priorizálás van, mint anno.
Szerintem alapvetően nem gond a korlát, csak mondom, megfelelő mértékben / időszakban / indokkal.
A piaci feltételek miatt meg úgyis bővülni fog a hálózat, ezt nem is értem, miért hangoztatják itt is sokan, hogy hát bővíteni kéne. Bővítik is, optikára cserélnek, olcsóbbak és gyorsabbak a csomagok, akkor hol itt a probléma? Nyilván biztos lehetne gyorsabb mértékben, de hát nem akarjunk már mindent egyszerre.
Bár az tény, hogy már 100mbites csomagok vannak, de ha mindenki egyszer csak előfizetne egy ilyenre, és használnák is, akkor csak pislogna a szolgáltató.
De mivel ez elég valószínűtlen, ezért emiatt nem is érdemes erre készülniük - mert ha mégis előkészítenek egy ilyen rendszert és ez a nagy terhelés mégsem következne be, nagyon kihasználatlan lenne a hálózat, és csak állna benne pénz, amit meg nekünk kellene befizetni...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Cyberpunk
félisten
Talán hálózat fejlesztésre is költeniük kéne. Az igények manapság megváltoztak. Szerintük miért fizet elő az ember 20Mb-es nettre
Biróm hogy mindig a P2P-vel meg a Youtube-al jönnekHope was the right choice, and it always will be.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja. voipnél meg vodnál kissé gázos, ha késnek a packetek. míg p2pnél annyira nem gáz, ha kissé hosszabb az útvonal, ne adj isten nem időben, hanem 0.5sel később ér be az egyik.
jó ez így, hogy van prioritás, nem véletlenül lett így megalkotva a szabvány. itt most arról beszélek, hogy bizonyos folyamatoknál kritikus, hogy időben odaérjenek a packetek, máshol a packetek sorrendje és beérkezési ideje annyira nem fontos, amíg az újrakérési idő alatt beérnek. ennek természetesen semmi köze ahhoz, hogy meglátja a szolgáltató, hogy p2p, aztán leesik 20kra a forgalom.
ez megint egy nagyon jól hangzó, ámde a gyakorlatban kissé nehezen megvalósítható dolog... analógiával ez kb olyan, mintha az oprendszerben minden azonos prioritással futva, beleértve a feladatkezelő ütemezőjét, az aktuálisan futó játékot és a HDD SMART monitorozó programját, ami defaultból páróránként olvas egyszer (de akkor ay alapvető rendszerprocessekkel egyszinten, pedig nem kéne neki prioritás). jellemzően valszeg olyanok találták ki, akik vagy nem értenek a témához, vagy nem eléggé.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Apollyon
Korrektor
UPC-nél úgy oldották meg a priorizálást, hogy amint full sávval töltök p2p azonnal megszakad a netkapcsolat és csak akkor jön vissza hogy ha újraindítom a modemet. Ennél nagyobb szemétséget már nem nagyon lehet megcsinálni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
shev7
veterán
"Emellett az is súlyos érvként hangzik, hogy a sebesség lassításában a szolgáltatók sem érdekeltek, és – mondják még az ellenzők – olyan kapacitásúak ma már a folyamatosan fejlődő a széles sávú hálózatok, hogy semmiféle forgalomszabályozásra nincs szükség."
Szivesen meginvitalom oket egy hetkoznap esti Virgin fiber optic partira. nem varom el a 10 megabitet, de azert ne 3 percig tartson egy weboldal betoltese a traffic shaping idoszakon kivul....
-
]Phobos[
senior tag
válasz jozefgucci1 #9 üzenetére
Igen tudjuk, p2p-en mindenki családi fotókat/ videókat és linuxot cserélget, ez ősi, szíriuszi magyar igazság, de igazad van, kár flame-elni, így marad a no comment.
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Jester01
veterán
Engem nem érdekel, hogy mit bénáznak a szolgáltatók. Én korrekt átlátható előfizetést akarok, értelmes garantált sávszélességgel, nem azokkal a nevetséges értékekkel ami manapság divat. Bizony eladni is a garantáltat kellene, nem a maximumot verni nagydobra. Akkor az előfizető is tudná mit kap. Ezt viszont kapja "netsemlegesen" - ne érdekelje a szolgáltatót, hogy p2p vagy youtube vagy ftp. A garantált meg a maximum között aztán úgy priorizálnak ahogy akarnak. Az árakat pedig majd belövi a jó öreg piaci verseny.
Jester
-
jozefgucci1
addikt
Nyilván P2P-re gondoltam a korlátozás kapcsán.Konkrétan a UPC-nél korlátoztak gusztustalan módon.Mikor mennyire .Talán emlékszel kb egy éve itt a PH-n is nagy visszhangja volt mikor a fent nevezett szolgáltató drasztikusan korlátozta a p2P alapú adatforgalmat. Váltottam T-homra optikára.Itt a hálózat fejlett és a fejlesztések is folyamatosak ,próbálnak a fogyasztó igényei szerint tenni.
Szóval ez a lényeg .Nem akarok ebből vitát nyitni ,de valahol ide tartozik ez is.
Phobos .: Vártam a hasonló építő kritikát.P2P=torrent= lopás .No komment.
[ Szerkesztve ]
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
]Phobos[
senior tag
válasz jozefgucci1 #3 üzenetére
Menj ki pecsába/ kínaira és vedd meg a másolt DVD-t, ha annyira hiányzik a havi 30 film meg 10 játék. No offense!
Meg amúgy is, ha elfogy az adatkorlát, nekem max 14K=1 nap egy >400 megás SGU rész, és még mindig élek, csodálatos egy világban élünk, mi?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
harry
veterán
válasz jozefgucci1 #3 üzenetére
Te konkréten hol látnád hasznát, éreznéd az előnyét, annak, hogy nem lenne priorizálva a neted? Vagy hol és milyen mértékben van most/volt?
Nem azt mondtuk, hogy fúj, torrent, legyen max 20KB/s - hanem azt, hogy legyen ésszerű priorizálás. Ha nincs nagy terhelés, teszem azt délelőtti órákban, menjen csak p2p is jól, de estefelé, amikor az ember hazaér melóból, legyen inkább más az elsődleges. És ezt hálózattípustól/kiépítettségtől függetlenül lehetne alkalmazni - annyi, hogy jobb hálón kisebb mértékűek lehetnének ezek a lekorlátozások. Mert ugye az is korlát, ha csak 20mbittel töltesz valamit torrenten, de hát ezt azért talán túl lehet élni...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
]Phobos[
senior tag
Igen ez már megint a "kenyeret és cirkuszt a népnek" mese. Szabadság nincs, csak szabadság fokok.
Nem mintha védeni akarnám a szolgáltatókat, de pénzükbe kerül a fejlesztés, amit nem csak a növekvő adatforgalom követel meg, hanem a verseny is, ezzel együtt munkahelyeket biztosítanak és adót fizetnek. Én meg nem szeretnék azért szívni, mert vérpisti ül a gerinc hálózaton és 0-24 tolja a torrentet. Ebben az esetben azt hiszem érthető a hozzáállásuk. Érzésem szerint most van egy egyensúlyi helyzet, amibe csak a jogvédők ugatnak bele ha elfogy a kávépénz, amúgy mindenki el van. Akkor meg minek csapkodni a bili falát?Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
félisten
Kissé bulváros lett a cím...
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
jozefgucci1
addikt
Azért szerintem jót tenne a felhsznóknak ha nem lenne ez a priorizálás.Ezért váltottam annó szolgáltatót.Az pedig csak rizsa ,hogy azért priorizálnak , hogy Mari néni megnézhesse az iwiw-et.Nem hanem mert nem fejlesztenek és a rendszerük elavult.Köztudott tény ,hogy a koax elavult és mégis erőltetik a rendszert .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
mirtex
csendes tag
Ha semlegessé tennék a netet, azaz kiszednék belőle a QoS-t az nembiztos, hogy jó ötlet lenne.
Mi lenne a VOIP, VOD alkalmazásokkal, vdeotelefonálásokkal, ahol fontos a proirizálás?
Jó ez így ahogy van, kétlem, hogy azért nem nő jobban USA gazdasága, mert priorizálják a packeteket....Siemens M35 -> Siemens ST60 -> Sony Ericsson W810 -> Sony Ericsson Aino -> Sony Ericsson Arc S -> Nexus 4 -> Nexus 5x -> HTC U11+ -> Pixel 6
-
harry
veterán
Már megint ez a vergődés, miért nem jó, ahogy az most van...
Jó dolog a semlegesség, de azért vannak a korlátozásnak is ésszerű és elfogadható módjai, amiket szerintem el lehetne fogadni - főleg, ha különben aránytalanul nagy költségek lépnének fel, ami végül a használókat érintené.Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest