Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hát nem is arra értettem, hogy mit csinálj délután vagy mit egyél vacsorára. De az embereknek kell egy erkölcsi iránymutatás.
Miért szerinted komolyan jó irányba halad a világ? Szerintem nem hiába mondod, hogy az említett korokból ez a legjobb. Ja, mert még járatta csúcsra magát.
Ne haragudj, hány éves vagy ha nem bántlak meg kérdésemmel?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Szerintem hasonlóan problémás, de kár is rangsorolni.
A pápa Mekka felé fordulva imádkozott. Itt tartanak, igen...Ami miatt nem lehet párhuzamot vonni az az, hogy itt gyerekeken tesznek erőszakot azzal, hogy összezavarják őket. A lányok lányosak, a fiúk meg fiúsak. Néha ez pszichológiailag félrecsúszik (a genetikai vonatkozás ugyanis nem bizonyított). Magyarországon 2,5 %-ban. Emiatt viszont komoly zavart kelteni gyerekekben bűncselekmény, erkölcsi értelemben mindenképpen! Egy gyereknek a tanár tekintély, ha az mást mond, mint amit a gyerek érez, akkor magát hibásnak gondolja és az érzését elfolytja. Ez komolyan kihat az önértékelésre, az egészséges énképhez ugyanis harmónia kell, az, hogy a külvilág megerősítse a gyereket abban, ami belül van neki (gondolati és érzelmi szinten). Ha kialakulatlan személyiségű emberekkel, gyerekekkel ilyet teszünk, összezavarodnak. Mi lesz, ha nem 2,5 % összezavarodott ember lesz, aki nem tudja, kicsoda, és férfi testbe zárt nőnek hiszi magát, hanem mondjuk 50 % lesz azok aránya, akik azt hiszik, életük értelme és feladatuk, hogy megtalálják nemi identitásukat, pl. kisérletekkel.
Ezzel analóg: ma az emberek nagyon nagy arányban úgy állnak a társválasztáshoz, hogy azt kisérletekkel kell "belőni". De a statisztikák mást mutatnak: akik házasság előtt együtt élnek vagy több partnerük van, azok nagyobb arányban válnak. Miért kísérleteznek akkor? Mert a csajozásban/pasizásban az emberből kiég az intuíció, ami segítene a társválasztásban. Ennek folyamatát is hosszan lehetne elemezni, de elég csak beszélgetni néhány nagymenővel a '70-es évekből. Kiégtek, nem érdekli őket a másik lelkivilága, és személye sem. Antiszociálisak. Na most ebbe taszítjuk a gyerekeket, akkor tényleg el lehet felejteni a családot, ami mindig is a társadalom alapegysége volt, minden korban. Jöhet a kommuna.
bambano: Tényleg!
Azt írja: "nincs helye morális kérdéseknek a jogban"
Pedig a jog pont erre épül, morális kérdésekre. Ne ölj, ne lopj. Ezek mik?emvy: Épp azt próbálom hangsúlyozni, hogy helyettem akarják eldönteni, tanuljon-e a gyerekem az utálatosságról, mint normalitásról.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
félisten
"Nem túl jó a nagy szabadság, nem biztos, hogy az ember valójában tudja is, hogy mit akar."
Na, ez igy jo: ha te nem tudod, hogy mit akarsz, es neked nem jo a nagy szabadsag, akkor kovesd azt, akit akarsz. Viszont ne akard TE eldonteni, hogy a MASIK ember tudja-e vagy nem, hogy mit akar. Egyebkent a 'liberalizmus' ennyit jelent, nem tobbet: ne akarjuk eldonteni a masik ember helyett, hogy neki mi a jo.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Hat nezd, egyelore a katolicizmus is kezd ott tartani, hogy az evolucioelmeletet is elfogadjak, ami 'nemileg' problematikusabb az egyhaz es a vallas szempontjabol, mint a homoszexualitast toleralni.
A masodik reszre: a tarsadalomban nincsenek ilyen fix, erinthetetlen pontok, sose voltak. A modern tarsadalmakban, amelyek a vilagtortenelem ketsegtelenul egyik legjobb eletminoseget produkaljak (aki ezzel vitazik, az kepzelje el, hogy valaszthat a jelen es barmelyik mas kor kozul, beleertve az orvosi ellatas minoseget, elelmiszerellatast, stb.), rengeteg olyasmi elfogadott, ami akar szaz eve meg nem volt az.
A noknek kb. soha a vilagtortenelemben nem volt szavazati joguk -- persze demokracia sem sok helyen volt. Amiket a homoszexualitassal kapcsolatban felhozol, azok egy az egyben elhangzottak a nok egyenjogusagaval kapcsolatban is. Namost lehet azt mondani, hogy az is hiba volt, de az mar vegkepp egy olyan szint, amivel nem lehet mit kezdeni...
while (!sleep) sheep++;
-
őstag
Szerintem jók az írásaid, sok dologban egyetértek veled. Nem túl jó a nagy szabadság, nem biztos, hogy az ember valójában tudja is, hogy mit akar.
Kellenek fix pontok az életben és ha az nem az, hogy egy nőnek és férfinak gyermeke születik és ez a normális, akkor mi az?? -
bkercso
nagyúr
A katolikusoknak, ahogyan más fundamentumon álló hívőnek is nem a 21. századhoz kellene alkalmazkodnia, hanem az igazsághoz, ami nem változik. Jézus is egy igen radikalista ember volt, aki már a fantáziálást is házasságtörésnek, ill. gyilkosságnak nevezte. Ugyanis a cselekedetet az elhatározás előzi meg, azt meg a fantáziálás/kivánság. De nem törvénykezni jött, hanem bemutatni az életet. Ez marad el inkább az egyházak részéről, a hiteles alternatíva bemutatása üres vallásoskodás helyett. Ha az egyház alkalmazkodik a 21. századi "hóbortokhoz", a világnak semmi szüksége nem lesz rájuk többet.
Az egész Gender/LMBTQ-lobbival kapcsolatban az lett volna az állításom, hogy veszélyes emberkísérlet. Fix pontok nélkül a trendek nem állnak meg sehol, nem stabilak, elszállnak. Ahogyan a szabályozástechnikában is így van, a társadalomra is igaz ez. A nemek eltörlése egy fontos fix pont eltörlése. A következő az állatokkal való fajtalanság lesz?! "Nincs új a nap alatt." Szodomával és Gomorával is ez volt a gond, nem csak a homokosság, hanem a fajok összemosása, és az erőszakoskodás. Noé koráról nem is beszélve. A Biblia - amit történeti műnek is tartok, nem művészetnek - leírja, hogy mikor Lóthoz vendégek jöttek, az egész város odagyűlt és kikérték őket, hogy mindenki végigmenjen rajtuk, kicsitől a nagyig. Legalább annyira abszurd, mint a Gender-esek mára pár helyen már megvalósult "eredményei".
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Egyébként onnan indult az egész, hogy szerintem nem kellene előadni, hogy ez egy elfogadható dolog. Ezzel és sok mással nagyon rossz irányba megy a társadalom úgy vélem. Fiatalokra is nagyon rossz hatással van minden amit látnak hallanak. Nem jó az sem, hogy a kisebbségeknek sokszor már nagyobb hatalma van vigyázni kell mit mond az ember, vagy mit tesz, mert megnézheti magát. Egyszerűen nem tartom jó ötletnek a gyereknevelést részükről és az ilyen jelegű tanítást az iskolában (ha lesz ilyen),ennyi. Tudomásul kell venni, hogy van ilyen , csinálják amit akarnak, de nem tudni biztosan belátom, de én hiszem ha ez jobban teret kapna, pár generáció múlva elterjedne, amit szerintem senki sem szeretne. Látható, hogy a fiatalkora milyen hatással van bármi. De ez csak egy vélemény, lehet betámadni nyugodtan.
-
félisten
De az o iromanya nem egyenlo az evolucioelmelettel. O az evolucioelmelet atyja, mint ahogy Turing a modern szamitastechnika egyik atyja -- ettol meg az, amit ma evolucioelmeletnek nevezunk, sokkal-sokkal tobb es kifinomultabb, mint az eredeti mu.
Darwin rengeteg helyen irta le azt, hogy 'feltetelezhetoen', mert a kulturalis/tarsadalmi nehezsegektol eltekintve is hihetetlenul uj volt, amire gondolt. Gondolj bele, hogy az o koraban senkinek nem volt fogalma sem, hogy vannak genek, van DNS. Epp azert is zsenialis az elmelete, mert nagyon mely es jelentos dolgokat agyalt ki, de nem tudta ellenorizni a modelljet. Azota a modelljet millioszor alatamasztottak mar, es csak mukodik es mukodik. Tehat attol zsenialis, hogy ennyire szeleskoru es eloremutato volt, attol eros, hogy azota folyamatosan beigazolodik.
Igy mar vilagos, mire gondoltam?
while (!sleep) sheep++;
-
őstag
Bkercso irta, hogy benne van a feltételezhetően szó minden oldalon. Te érveltél azzal, hogy csak azért van benne a feltételezhetően szó, mert, hogy milyen társadalmi és kulturális környezetben írta.
Na erre írtam, hogy ha csak azért van benne, akkor ki tudja mi más még.
Magyarul az érved buta és nem Darwin irománya. -
félisten
Oke, a ciki nyilvan nem jo szo, elnezest kerek erte -- arra utaltam nyilvan, hogy Benedek a katolikusok kozott is egy viszonylag szelsoseges allaspontot kepviselt, es belso egyhazi berkekben is eleg pontosan tudtak, hogy ez nem tarthato allaspont a 21. szazadban. Ettol meg persze egyet lehet vele erteni.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Wut? "valósághűen"? Tenyleg bele kene mar nezni abba a nyomorult evolucioelmeletbe, ertem, hogy vicces ugy beszelgetni valamirol, hogy hallomasbol se ismered, de azert kicsit kinos is.
Ez nem egy tortenet, amit Darwin elmeselt, hanem egy azota is folyamatosan elo es formalodo gondolat arrol, hogy hogyan valtoznak valamifele egysegbefoghato elemek az ido soran olyan kornyezetben, amiben a harom szukseges tenyezo jelen van: oroklodes, valtozekonysag, sokszorozodas.
Kicsit olyan, mintha azt mondanad, hogy hmm, a mechanika alaptorvenyei lehet, hogy marhasagok, hiszen ki tudja, Newton mit hallgatott el anno.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
"Ja, azt én is ajánlom Neked, de csak azért, mert a Fajok eredete c. könyvében átlagosan oldalanként le van írva a "feltételezhetően" kifejezés. Ezt tudtad?"
Erdemes kicsit utananezni, milyen kulturalis/tarsadalmi kornyezetben irta meg Darwin azt a konyvet, es hogy az a gondolat mennyire volt ujdonsag akkoriban, es akkor vilagosabba valik, hogy miert irt arrol, hogy 'feteltelezhetoen'. Ja, meg azota eltelt par ev.
Benedek papat idezni homoszexualitas targykoreben egyebkent meg katolikus korokben is enyhen ciki.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
őstag
-
bkercso
nagyúr
válasz Avicularia #220 üzenetére
Kiemelnék pár részt:
"A szuper-PC semlegesség nevében ugyan felszabadítani és megszabadítani akarnak valamitől, normáktól és tabuktól, ám azonnal új normákat és új tabukat erőltetnek rá a társadalomra, benne az óvodás gyermekekre is."
Illetve innen:
"Amit napjainkban a „gender" fogalma alatt sokfelé értenek, az lényegében az ember kiszakítását célozza a teremtés, a Teremtő rendjéből. Az ember maga akarja megalkotni önmagát, és saját lényét maga kívánja meghatározni. Ezzel ellenszegül az igazságnak és a teremtő Léleknek...." (XVI. Benedek pápa)
Ez a lényeg szerintem is, köszi a linket!
A kislányok betakargatják még a kisautót is, ha azt kapnak ajándékba, és esti mesét mesélnek neki."E modell érthetőbb, ha ismerjük a marxi felfogást: Marx és Engels is kijelentették, hogy az emberiség-, illetve a nő elnyomásának központi helye a család. A teljes egyenlőség elérése, szerintük is, a család megsemmisítése által, és kommunák létrehozásával volna elérhető."
Szép új jövőkép, mi?dajkopali: "ajánlom kezdésként Darwint"
Ja, azt én is ajánlom Neked, de csak azért, mert a Fajok eredete c. könyvében átlagosan oldalanként le van írva a "feltételezhetően" kifejezés. Ezt tudtad?Kaci84: Az már látszik, hogy a homoszexualitás megítélése eltérő, és nagy vitatéma. Ettől szerintem el kell viszont választani egy másik nagy vitatémát: a társadalom erőszakos átgyúrását. Erőszakos az ideológia. Aztán ha a nép megszavazza a melegházasságot, akkor jönnek az intézkedések. Ezt lenne jó elkerülni. Én kezdettől erről beszélek. (Persze Te beszélhetsz másról, ez nem szorosan Neked szánt válasz ilyen módon. )
konzultáció: Az evolúciónak több szintje van. Gének aktiválódása és gátlódása tudományosan többször megfigyelt, így alkalmazkodnak élőlények a körülmények változásához gyorsan, pár generáció alapp.
Az egyik fajból másik faj dolog viszont egy hit, amilyen a teremtésbe vetett hit is. Annak a kísérletnek a része, hogy az ember racionális magyarázatot adjon a világra és saját magára. Eddig még minden ilyen magyarázat sántított, és ami fontosabb, hogy nem tette jobbá az életet.
Az evolúcióelmélet nyomán kialakuló materializmus határozottan rombolta az erkölcsöt, gondoljunk csak a szexuális forradalomra.emvy: Mint írtam, az evolúcióelmélet bizonyos részei logikus feltételezések, nem több.
kornélka: Ehhez a témához csak halkan tenném hozzá, hogy a jelenlegi az egy 44,5 %-kal megválasztott kormány. Az új választási rendszer szerint akkor is ők nyertek volna a múltban többször is, amikor az MSZP nyert.
Akik szerint meg ezek bűnözők és nincs joguk az élet apró területeinek önkényes szabályozására, annak +1. Azok.A korábban felhozott EU-szeptikusság és a házasság intézményének megerősítése mellett azonban tudok mondani még egy pozitívumot: kormányzóképesek. Vagyis nincs anarchia, polgárháború. Jó néhány más országban van. Ezért gondoljuk meg, mielőtt elüldözzük őket, hogy ki a 2. erő ma Magyarországon!
-
vzozo
senior tag
válasz Raysen623 #281 üzenetére
Ha egy család együtt akar lenni, akkor egyszerűen szervezze meg és egyeztessenek időpontot...mi is ezt csináljuk és eddig működött.
Erről van itt nagyban szó, kérem szépen.
Fentebb kérdeztem is a topiktársat, hogy miért akarja, hogy ezt néhány paprikajancsi az egész magyar társadalomra ráerőltesse (mintha eddig nem lehettek volna együtt családok, LOL), miért jó az, ha más mondja meg (sőt, írja elő kötelezően), hogy mi a szerinte szerencsés magatartásmód, de cserébe kaptam valami terelést az általa látott párezer forintos hétvégi pótlékról.
-
Raysen623
addikt
Ez az egész vasárnapi zárvatartás egy hatalmas tolvajlás újabb forgatókönyve semmi több! Most éppen a kereskedelmi szektort akarják lenyúlni és az ott elköltött pénzedet is zsebrevágni. Így élünk huniában, és jöttök itt a családi együttléttel meg blablabla...
Aki a kereskedelmi szektorban dolgozik, az tudja hogy mit vállal be és nem idegen tőle a hétvégi munka sem. Aki orvosnak megy az tudja hogy lesz 36 órás ügyelet, aki mérnöknek megy az tudja hogy a határidő az határidő, és ha kell akkor egész hétvégén dolgozik éjt-nappallá téve, mert el kell készülni a munkával. Sőt az egész magánszektor ilyen és ezt el kell fogadni, mert ez már nem fog megváltozni.
Ha egy család együtt akar lenni, akkor egyszerűen szervezze meg és egyeztessenek időpontot...mi is ezt csináljuk és eddig működött.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
őstag
Én azt mondom a Vasárnapi zárva tartással nem lenne rossz az irány. Valóban nehéz ügy. Az az indok viszont nem helytálló, hogy mert aki vasárnap akar vagy van ideje vásárolni. Nem jó ez az új világ, ahol allig vannak együtt a családok és a kötelékek sem olyan erősek mint rég. Meg a kulcsos gyerekek akiket nem vár otthon senki suli után stb. Persze ezeken önmagában a mostani törvény nem segít, meg gyanítom nem is ez a célja, hanem egy lobby eredménye. Szerintem ne legyünk önzőek. Én nem dolgozom vasárnap és családtagom se, de be kell látnom, hogy sokan ezen a napon tudnak egyszerre találkozni.
Vállaljon más munkát? Ja persze az csak úgy megy.
Persze erre lehetne átfogóbb megoldást találni, nem tudom ez e a legjobb megoldás, lehet nem, de biztosan nem azért, mert, hogy én miért nem vásárolhatok vasárnap. Talán a vasárnap dolgozóknak kellett volna eldönteni... Azt meg megszokjuk, hogy máskor kell megoldani. A vidékiek se tudtak Vasárnap bevásárolni még sem törődött velük senki. -
válasz konzultáció #277 üzenetére
Ilyenkor mindig az orvos ismerőseimre gondolok, akik Audival járkálnak. /OK, nem Mo., hanem Szlovákia, de ugyanaz a felállás/
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
konzultáció
tag
Sajna az egészségügy már romokban van... Sok dolgozó kiégett és annyi... ha kapna több fizetést se lehetne visszacsinálni, a folyamat már átlépett egy ponton.
-
konzultáció
tag
válasz konzultáció #274 üzenetére
Ezt igazából privátba akartam elküldeni... mind1.
-
Raysen623
addikt
Na majd pont dajcs tompika fogja lekonzultálni az egész nemzetet 1 hónap alatt!!! Ennek az embernek azt sem szabad elhinni amit kérdez!
Persze a mókusok majd szépen küldik be a neten a kérdésekre a választ, amit aztán senki nem fog figyelembe venni, viszont majd elmondhatják, hogy volt nemzeti konzultáció a témában. Én már a nemzeti szó hallatán is felháborodok és kiráz a hideg.
Személy szerint én nem vagyok hajlandó szóba állni ezekkel a köztörvényes bűnözőkkel...ennyi.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
konzultáció
tag
Más forumoknál már ott tartanánk, hogy mindenki kurvaanyáz mindenkit, nem kéne ebbe az irányba vinni a beszélgetést... Ritka az ilyen. Te például felhoztál néhány ügyes érvet is, akkor meg maradj meg az érvelés mellett és fogadd el, hogy valakiket nem az érdekel, hogy mi az igazság, hanem az, hogy mit akar. Ilyen a világ.
-
kisfurko
senior tag
válasz konzultáció #269 üzenetére
"szánelmélet"
talpakon
bocs -
félisten
válasz konzultáció #269 üzenetére
Valoszinuleg nem ismered elegge az evolucioelmeletet, ennyi lehet a problema.
while (!sleep) sheep++;
-
kisfurko
senior tag
Nem kell rendszeresen, elég, ha 2-3 hétig meg vagy hajtva (mert olyan a beosztás), aztán van egy csomó szabad. Nem tudom, hogy most hogy van, de régen kollektív szerződéssel lehetett emelni a megengedett túlóraszámot (talán 400-ig, de ez évekkel ezelőtt volt, minket ezek a törvények már nem érintenek )
-
félisten
válasz konzultáció #262 üzenetére
Nem vagy egeszen tisztaban a tudomanyos zsargonnal. Az altalanosan elfogadott tudast 'elmeletnek' (theory) hivjak. Tehat a matematikaban is van pl. kategoriaelmelet, ami nem azert elmelet, mert bizonytalanok vagyunk abban, hogy jo-e vagy sem, hanem mert egyszeruen igy hivjak. Az evolucio elmelete ugyanugy elmelet, mint a szamelmelet, relativitaselmelet, jatekelmelet.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
-
Kornel
veterán
válasz kisfurko #263 üzenetére
tehát rendszeresen 6 napot dolgozik valaki az egészségügyben?
ez mondjuk az MT-vel ellentétes.
ezek szerint minden szombati munkavégzés túlóra, ami azt jelenti, hogy legjobb esetben is 52*8, azaz 416 óra, ami eleve több, mint az MT által megengedett éves maximum 250 óra.
akkor hogy is van ez?(#264) vzozo : ember.
a tények azok, hogy egy kiskereskedelemben dolgozó fizikai munkás/pénztáros ló****t se kap a vasárnapi munkájáért. itt most erről a szektorról beszélünk, nem a te tapasztalatodról, teljesen más szektorban, bár te nem árultad el, hogy hol is. a tapasztalataim pedig nem csak hogy személyesek, hanem elég átfogóak is, nem egy cégnél szereztem őket, és ahogy írtam is, ismerem a piaci helyzetet.
amennyiben igényled, egybe leírom az összes érvet a vasárnapi zárva tartás mellett, amit fentebb sok hsz-ban írtam külön-külön, csak hogy jól láthatóan egyben el tudd olvasni, és értelmezni tudd.(#267) konzultáció: ebben igazad van, de nem személyre írtam a birkát, hanem általánosítottam, tehát személyében ezzel senkit se sérthettem meg. legalábbis szerintem
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
Biztos meg tudod mondani akkor, hogy hova tartozom politikailag
Teljesen mindegy, hogy én mit mondok vagy gondolok, neked kell szembenézned saját magaddal.
Azt is elárulom, hogy vásároltam vasárnap [...]
Igen, sok minden történt a rendszerváltás előtt, én is emlékszem még erre-arra. Csakhogy azóta eltelt 25 év, és a világ kissé elszáguldott mellettünk, nem gondolod?
Egyébként komoly érvelési hibába estél. Nem az számít, hogy régen mi volt, hanem az, hogy a mostani viszonyokhoz hogyan tudunk alkalmazkodni, és 2015-ben mennyire jó ötlet egy ilyet meglépni.
Ezzel az erővel a fáról se kellett volna lemászni...
És igen, megmondhatja a 2/3-al megválasztott kormány
Ajjaj, van itt baj... A törvényhozó és a végrehajtó hatalom szétválasztása mond neked valamit? Esetleg legyintesz arra is, mint holmi "liberális" (elárulom, nem az) téveszmére?
A vasárnapi pótlékról meg elmondtam a tényeket
Semmiféle tényt nem közöltél, csak személyes véleményt, személyes tapasztalatot. Mint ahogy én is. De mivel az én példám nem illik bele a világképedbe, ezért most újra felemlegeted a saját tapasztalatodat.
Ezzel szemben tényeket és konkrét törvényeket, illetve változtatásokat fentebb már említettek a topiktársak. Na azok voltak a tények.
A többi inkább no comment.
-
félisten
válasz konzultáció #257 üzenetére
Az evolucio kb. olyan erossegu elmelet, mint a relativitaselmelet vagy az elektrodinamika -- szoval lehet talalni dolgokat, amiknel elso ranezesre nem nyilvanvalo, hogy hogyan egyeztetheto ossze az elmelettel; de oriasi mennyisegu teny tamasztja ala, es nincs egyelore semmi, ami cafolna. Folyamatosan finomitjak, de az alapgondolat elkepesztoen eros es fontos, raadasul messze tulmutat a konkret biologiai torzsfejlodes kerdesen.
while (!sleep) sheep++;
-
az itteni liberalis fiatalsagot konnyu megvezetni.
Mert a nyolc általánost végzett nem liberális fiatalságot meg nehéz, ugye?
(#258) kornelka:
És ki nem sz*rja le, mi volt 90 előtt? Net se volt, most akkor mondjam le az előfizetést? Valaki nem akar dolgozni vasárnap, keressen másik állást, pont. Én is dolgoztam hétvégén, ünnepnap, ilyen melóm volt, jött jobb, otthagytam, ennyi. Amúgy érdekelne, hogy szerinted a többi szakma nem érdemel szünnapot, csak a szegény eladók?
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Kornel
veterán
Biztos meg tudod mondani akkor, hogy hova tartozom politikailag
Annyit elárulok, hogy a liberális eszmék távol állnak tőlem.
Azt is elárulom, hogy vásároltam vasárnap, de nem fogok belehalni, ha nem fogok, éhen se fogok halni, és hiányérzetem se lesz. Én még emlékszek rá, amikor rendszerváltás előtt, a multik előtt szombaton 14 órakor bezártak a boltok, és legközelebb csak hétfőn nyitottak ki. Senki nem halt éhen, nem is volt ez a rohanás, mint most, senki nem állt ki, hogy neki alkotmányos joga a vasárnapi vásárlás. Egyébként nem az, megsúgom. És igen, megmondhatja a 2/3-al megválasztott kormány, hogy nem fogunk vasárnap shoppingolni, mert megteheti, akárhogy is próbálják rossz és veszélyes intézkedésként beállítani, a tényeken ez nem változtat.
A vasárnapi pótlékról meg elmondtam a tényeket, a kereskedelemben dolgozó emberek olyan nevetséges alapbéren vannak foglalkoztatva, hogy a vasárnapi pótlék 3-4-5 ezer forintot jelent nekik havonta, ezért cserébe dolgoznak 2-3 vasárnapot. Első kézből mondom neked is, és mindenkinek, hogy ezek az emberek nem kérnek a vasárnapi munkából. Azért dolgoznak mégis vasárnap, mert ha nem vállalnák, kirúgnák őket.
Az liberális és a budapesti kitétel pedig nagy százalékban igaz, hidd el tudom miről beszélek, sokáig vidéken laktam, jó ideje már bp-en élek, van összehasonlítási alapom, és ha ez nem elég, akkor csak nézd meg a választások eredményét, egyedül itt tud még mindig értékelhető eredményt elérni a liberális politikai maffia.ui: én se személyeskedtem, pedig párszor már majdnem beleálltam, de szerintem meg kell tartani egy szintet, úgyhogy a pszichiáteres megjegyzésedre nem reagálok viszont.
(#255) kisfurko: sok dologban egyet értünk, ez is egy megoldás lett volna, sőt lehet, hogy a jobb megoldás, de jelenleg ez van, még mindig jobb lesz, mint az eddigi gyakorlat.
Egyébként aki hétvégén dolgozik, pl. egészségügyben, az természetesen hét közben visszakapja a pihenőnapját, tehát ahogy eddig is, ezután is be tud majd vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
Én szeretem az evoluipós elméleteket, de hoztak már fel ellene pár nagyon ütős érvet... Vannak dolgok amik így nem alakulhattak ki. Sejti szinten sem, (a példára már nem emlékszem) meg magasabb szinten sem. Már rég volt utánna kéne nézni, de az egyik példa ha jól emlékszem a hal volt ami a cápa szájába bemegy, hogy kitisztítsa a fogait, és cápa ezt az egy halat nem eszi meg.
-
kisfurko
senior tag
Nem feltétlenül "agymosott birkák" vásárolnak vasárnap. Aki egész héten, és szombaton is dolgozik, az nem tud máskor nagybevásárlást csinálni. Azok így jártak? Pl. egészségügyi dolgozók.
Egyébként, azon kéne változtatni inkább, hogy valakit ne lehessen állandóan ünnepnapi munkára kényszeríteni (megfelelő munkatörvényekkel). A cégek nem gonoszak, csak élnek a törvény adta lehetőségekkel. A kisgyereket is meg kell nevelni, nem pedig elvenni a játékát, amivel nem tanult meg játszani. -
vzozo
senior tag
Szerintem ebben a vonatkozasban lenyegtelen, hogy hova sorolom magam
Annyira nem lényegtelen, hiszen ha már felnőtt, felelősen gondolkozó és művelt embernek próbáljuk láttatni magunkat, akkor nem dughatjuk a fejünket a homokba ezen a téren sem. Azért legbelül csak tudod, hogy milyen eszmék hirdetik ezeket a tanokat, még ha esetleg nem is mersz szembenézni vele, hogy valójában te is azokat az eszkméket követed.
Azt azert jo lenne ha elmondanad, hogy kivel szurnak ki a vasarnapi zarvatartassal?
Ebbe felesleges belemenni, az érvek pro év kontra számtalanszor elhangzottak, különös tekintettel az érintettek körére.
Arra gondolsz, hogy nem fognak tudni shoppingolni az agymosott birkak?
Szerinted vasárnap csak az "agymosott birkák" jártak vásárolni? Miért kell minősítened általad nem ismert embereket? Kb. több milliárd ember vásárol vasárnaponként. Ők mind hülyék, csak te vagy helikopter?
Esetleg előfordult már, hogy vasárnap vásároltál? Ezáltal lehetséges, hogy te is "agymosott birka" vagy?
Abba bele se gondolsz, hogy azokkal milyen jot tesznek, akiket eddig a munkaltatoik vasarnapi munkavegzesre koteleztek.
Az előző munkakörömben volt hétvégi ügyelet. Csak a vasárnapi ügyeletre (!), tehát ügyelet, nuku meló annyi pénzt kaptam, mint a mai magyar minimálbér. Ha konkrétan meló is volt, hát ott már erősen megindult a számláló.
Ezt kb. másfélhavonta egyszer kellett bevállalnom, része volt a package-nek. Most máshol dolgozom, de bevallom azért komolyan megérzem, hogy az a pénz nincs már meg.
Tehát én most kb. attól szenvedek, hogy már nem dolgozhatok vasárnap.
Szerkesztve:
2/3-uk van, barmit megtehetnek.
Ez kb. a római diktátorra volt érvényes, őt is "választották", aztán "bármit megtehetett". Tényleg ez a jó irány?
Egyebkent jelzem, hogy csak bp-en van ez az elegedetlenkedes, az itteni liberalis fiatalsagot konnyu megvezetni.
1. Ez nem igaz (sem a budapesti, sem a liberális kitétel)
2. Ha ellenzem a vasárnapi zárvatartást, akkor egyből liberális leszek? WTF? Neked nem lenne szükséged pszichiáterre? Mintha valamit túlkompenzálnál ezzel az állandó ballibezéssel.[ Szerkesztve ]
-
kisfurko
senior tag
Na, ha ez így van, akkor miért balliberálisozol? Azért, mert az idióták nem a nevükön nevezik a dolgokat, próbálnak fogalmakat kisajátítani (láthatóan sikerrel), attól még a dolgoknak van rendes nevük, tartalmuk. Ha a magyar emberek nagy része akár csak eddig eljutna, már értelmes párbeszédet lehetne folytatni, és nem kamukonzultációk lennének, meg skatulyázgatások. Látszólag megérted ezt, de akkor miért cselekszel úgy, mint ha nem értenéd meg? Ezzel csak őket erősíted, és magadnak és másoknak okozol rosszat.
Egyébként, egyik értékrend sem káros, nem lesz valaki rossz ember, mert inkább liberális, mint konzervatív vagy fordítva, de pl. a szélsőségesség sose vezet jóra.
A boltbezárásról meg jó lett volna népszavazás, mert van olyan horderejű a kérdés.
Internetadóról nyilván nem lehet, mert adó. Véleményem szerint az egész "konzultáció" (újabb szó, amit évtizedekre elfelejthetünk) komolytalan, egy komolytalan kívülállóra (nem Magyarországon él, nem a kormány tagja, nem szakember stb.) lett rábízva. De ezt már megszokhattuk, hogy ennek a kurzusnak a fejében érdekes kép van a világról -
félisten
> 2/3-uk van, barmit megtehetnek.
Alapvetoen a kepviseleti demokracia nem arrol szol, hogy aki epp hatalomra kerul, az barmit megtehet. Nem bianko csekkeket allitanak ki a szavazok, normalis esetben. Tehat az, hogy 'ne ugralj, mert nekik joguk van barmihez' valami elkepesztoen '70-es evek.
while (!sleep) sheep++;
-
Kornel
veterán
Nem csak azt hiszi, hanem valoban joga van hozza.
Mar mondtam, ha nem tetszik el kell zavarni oket, es ezt teljesen komolyan mondom.
2/3-uk van, barmit megtehetnek.Egyebkent jelzem, hogy csak bp-en van ez az elegedetlenkedes, az itteni liberalis fiatalsagot konnyu megvezetni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
az egyik kérdés, ami már származtatott kérdés, hogy kivel szúrnak ki. szerintem sokmindenkivel.
az eredeti kérdés viszont az, hogy miért hiszi ez a cezaromán kormány, hogy nekik az élet minden területébe bele kell ugatniuk. úgy gondolom, hogy a felháborodás nagyobbik fele ebből van, hogy az embereknek tele van a katicás napozója azzal, hogy néhány, a világtól teljesen elszakadt politikus úgy érzi, hogy fel van hatalmazva arra, hogy mindent kinyilatkoztasson, megmondjon, szabályozzon.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Kornel
veterán
Szerintem ebben a vonatkozasban lenyegtelen, hogy hova sorolom magam, legtobbszor sehova, mert lassan egyik irannyal se ertek egyet.
Azt azert jo lenne ha elmondanad, hogy kivel szurnak ki a vasarnapi zarvatartassal? Arra gondolsz, hogy nem fognak tudni shoppingolni az agymosott birkak? Abba bele se gondolsz, hogy azokkal milyen jot tesznek, akiket eddig a munkaltatoik vasarnapi munkavegzesre koteleztek.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
az evolúció röviden és nem teljesen szakszerűen fogalmazva úgy működik, hogy dob egy csomó kísérletet és kiszelektálja a rossz verziókat. következésképp az emberi faj sikeres fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy legyen kísérlet, statisztikailag meg lesz sikertelen kísérlet is.
ha fogadnom kellene, arra fogadnék, hogy a kísérletek zöme a te fogalmaid szerint természetellenes, mivel el sem jut a születésig.
a témában még mindig az a kedvenc idézetem, amit elég rég olvastam, miszerint dominánssá váltak a letális gének...
(#229) Kaci84: "az autóját locsolja": olvasás terén kihívásokkal küzdők kedvéért megismétlem: "akárhogy locsolnám meg műtrágyáznám a földet a kertben". tehát aki tud olvasni, az ebből a mondatból azt veszi ki, hogy a földet locsolom, nem az autót. ez utóbbit ugyanis kocsimosásnak hívják és semmi természetellenes sincs benne.
a hasonlat pedig arra vonatkozott, hogy amit a természet hoz létre, az nehezen nevezhető természetellenesnek. ellenpélda pedig az autóm, ami biztosan nem jön létre magától a természetben (mert például a természet nem tud kereket csinálni).
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
vzozo
senior tag
Annyit mar elarultam, hogy nem tamogatom, es nem is tamogattam a jelenlegi kormanyt, ellenben ezzel az intezkedesukkel teljesen egyetertek.
Abban segítenél, hogy elárulod melyik politikai irányvonalhoz (nem párthoz, hanem eszméhez) tartozol? Tudod, amelyik önkényesen meg akarja mondani az egyes embereknek, hogy _szerintük_ mi a helyes és mi a jó, és mit ne csináljanak. És láthatóan tapsikolva örvend annak, hogy a társadalom jelentős részével kiszúrhat.
Kíváncsi vagyok, hogy az elveid alapján hova sorolod magad a politikai palettán.
-
Kornel
veterán
Ha visszaolvasol, az elozo kommenteimben irtam par ervet, amennyiben azokkal van gondod, varom az ellenerveid, az, hogy en baloldali, jobboldali, vagy barmilyen mas politikai beallitottsagu vagyok, szerintem itt nem relevans.
Annyit mar elarultam, hogy nem tamogatom, es nem is tamogattam a jelenlegi kormanyt, ellenben ezzel az intezkedesukkel teljesen egyetertek. -
őstag
Köszönöm, újabb én miért nem a szerinted miért, helyett. Amit írtam rossz oké. Értem a példáidat is,de én nem is mondtam, hogy más dolgok amit az ember csinál az természetes. Véleményem szerint nagyon sok más dologban is természetellenesen viselkedünk. De most nem is erről volt szó. És azokat sem tartom helyesnek, hogy azok elfogadottak legyenek vagy követendő példa legyen.
Vannak olyan evolúciós változások amik egy fajt sikeresebbé tesznek pl. a ruha vagy a test valamilyen átalakulása. De a homoszexualitás miben teszi sikeressé a fajt? Hogy nem tudunk szaporodni talán? Mint mondtam egy kialakult problémára válaszreakció, legalábbis bizonyos esetekben szerintem. Persze emberek esetében lehet más is most ne mennyünk bele.
Az indokod szerint akkor nem is létezik ilyen kifejezés vagy gondolat, hogy valami természetellenes, csak azért hoztam létre, hogy magamat igazoljam tehát. Pedig le mertem volna fogadni, hogy nagyon sokszor halottam erről szakirodalomban is.
Nagyon szépen megfogalmaztad, de én nem állítottam ilyet sehol, hogy biztosan úgy van ahogy mondom. A szerintem szót nagyon sok helyen használom ami arra hívatott, hogy jelezze a figyelmes olvasónak, hogy ez az én szubjektív véleményem amit a világ objektív dolgaiból tapasztaltam.
Akkor az ahogy TE is élsz és viselkedsz az is egy szubjektív dolog. Akkor az nem természetes hanem csak a Te egyéni döntésed?[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"vasárnap akartok vásárolni?
hát nem fogtok.
csak nem fogtok éhen halni... vagy mégis?
'90 előtt se voltak nyitva a boltok vasárnap, mégis éltek az emberek, sőt, sokkal nyugodtabban."Az ugye világos, hogy amit itt előadtál, az a baloldali-etatista hozzáállás, amit magyarul fokozattól függően szocializmusnak vagy kommunizmusnak hívnak? Meg ugye az is világos, hogy a vasárnapi zárvatartás kritikája egy jó része jobboldali érvelésen alapul? (Miszerint a vasárnapi munka is olyasmi, amit a piaci keresletnek és kínálatnak kell lemeccselnie illetve hogy a vállalkozásoko működtetésének kérdéseibe az állam csak nagyon indokolt esetbe, nagyon alapos indokok alapján avatkozzzon?)
DRM is theft
-
őstag
válasz dajkopali #234 üzenetére
Egy újabb HSZ ami a személyem ellen szól. Semmi érv semmi indok csak szimplán hülye vagyok. Olvastam eleget is önálló gondolataim is vannak, képzeld. És így semmi értelme a vitának, mert akkor lehetne dobálózni azzal, hogy ki mit olvasott. Utána azon menne a vita hogy melyik hitelesebb a másiknál.
Nem olvasok semmit, kialakult a világképem még ha neked nem is tettszik. Ha nem értesz egyet érvelj inkább.
Jellemző, hogy Moderátorok házigazdák a téma ellen vannak, úgymond vezetőként nem is tehetnének máshogy. Valószínűleg azért is lettetek ilyen poziban itt is, mert népszerűek vagytok az emberek között. Humán beállítottsággal rendelkeztek a mindenkit elfogadunk elv alapján. Mivel így nem vagy elfogulatlan nem tudlak komolyan venni, ne haragudj.
Na most mit olvassak, Freud-ot? -
dabadab
titán
"Természetellenes saját szavaim alapján, az, hogy nem az eredeti szerepét betöltő dolog vagy dolog működése ."
Ha ezt vesszük alapul, akkor az összes ember természetellenes, mert az újszájúak közé tartoznak, ugyanis a végbélnyílásunk eredetileg a szánk volt, vagyis jól láthatóan nem az eredeti szerepét tölti be.
Hasonló logika alapján az is természetellenes, hogy ruhában járunk, hiszen a bőr eredeti szerepe az, hogy az legyen a kültakaró, ami véd a környezet hatásai ellen, mi meg ezt a szerepet átadtuk a ruháknak.
Sőt, maga az evolúció is természetellenes, hiszen az arról szól, hogy a különböző dolgok egy idő után nem az eredeti szerepüket töltik be, hanem valami mást (vagy semmit).
A példákat lehetne sorolni a végtelenségig, mindenesetre jól látszik az, hogy azt venni alapul, hogy valamikor valami evolúciós szempontból milyen szerepet játszott, nem nagyon alkalmas bármi más szempont megítélésére.
Ráadásul mindezen elmefuttatás igazából felesleges is, hiszen a homoszexualitást jól láthatóan az evolúció dobta ki.
Egyébként elárulom, hogy mit jelent a "természetellenes": "olyan, nekem nem tetsző dolog, aminél a saját szubjektív ítéletemet megpróbálom objektív ténynek beállítani azzal, hogy a természetre, mint megkérdőjelezhetetlen autoritásra hivatkozok". Nem egy nagyon rövid vagy szívderítő definíció, de én csak ebben az értelemben használva láttam.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Kornel
veterán
válasz kisfurko #235 üzenetére
azt megsúgom neked, hogy magyarországon kb. fel vannak cserélve ezek a fogalmak, a fidesz inkább baloldali/populista tettekben, mint a baloldal volt, akik liberális irányba terelték az országot, nem kis részben az 5%-os szdsz-nek köszönhetően.
szóval ebben akár egyet is érthetünk szerintem.
egyébként nem vagyok kormánypárti, de a vasárnapi boltbezárás mellett több érv szól, mint ellene. -
dajkopali
addikt
ez borzasztó
mielőtt a "természetről", a "természetellenesről" vagy az "emberi természetről" próbálsz meg beszélni, előtte olvass már el néhány komoly tudományos szöveget erről a problémáról - ajánlom kezdésként Darwint, aztán lassan építkezz[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
őstag
Mindét dolog esetében legalább szól annyi érv mellette mint ellene. De az biztos, hogy a dolgozóknak és családoknak jót fog tenni. Igaz a pótlék ugrik, de ezt máshol kellene akkor kompenzálni.
Az is igaz, hogy azért ha nem is azonnali elbocsátásra de biztosan kicsivel kevesebb emberrel operálhat egy multi és egy kisbolt is.
De azért egyenlőre nekem is a zárva tartás mellé húz a szívem még ha nem is vagyok teljesen biztos benne.
Szerintem a Lobby dolog márpedig nincs kizárva és félek ennyivel még nincs is vége... -
Kornel
veterán
akkor örülök, ha hallottál róla.
komolyan mondtam, hogy ha érdekel, akkor szívesen mesélek privátba, hidd el, nem a levegőbe beszélek.(#221) Ringman: őszintén, szerintem mindenkire fog vonatkozni, nem fognak kivételezni, szerintem azért hagyták benne ezt a lehetőséget a törvénybe, hogyha valahol tényleg ellátási probléma lépne fel - amit kétlek - akkor még mindig nem kell kidobni az egész törvényt, csak élni a törvény adta joggal.
ez az egész multi ellenesség inkább csak a kommunikációban jellemzi a kormányt, nekik is az az érdekük, hogy minél több pénzt be tudjanak szedni, ehhez pedig a multikon keresztül vezet az út, a cba és tarsai vállalkozásokból nem sok pénzt látnának.
a lényeg, hogy megint olyan dolgokról vitatkozunk, amik feltételezéseken alapulnak, egyesek tényként próbálnak meg olyan dolgokat beállítani, amik még meg se történtek.
ismét csak vissza kell kanyarodnom oda, hogy kire is jellemző ez: ballib média, ballib "értelmiségiek", soroljam? egymillióan a magyar sajtószabadságért, stb.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szóval akkor az baj, hogy én nem tettem tisztába a fogalmakat, de az nem baj, hogy Te sem tetted. Látszik értelmetlen vitázni itt bárkivel. Csak egymás támadása megy. És nem az érv ellenérvelése hanem az érvelő személye, kifejezései elleni támadás. Egyáltalán az ügy kapcsán mi a jelentősége amit írtál? Azt akarod mondani akkor hogy ez a dolog nem természetellenes csak nem átlagos. Az előzőben már megindokoltam, hogy szerintem miért nem.
-
őstag
Vicces, hogy pont nekem írod amikor ő érvelt azzal, hogy az autóját locsolja. És ne haragudj, de TE sem tetted tisztába a fogalmat és ő sem, hogy mi az, hogy természetellenes. Ennyi erővel akkor vissza mehetünk az őskorig.
Nem vagyok én sem tudós és jövőbelátó, de próbálom az érzéseimet gondolataimat megvitatni a többiekkel. Én így érzem ez a véleményem az évek alatt szerzett információk tapasztalatok alapján.Természetellenes saját szavaim alapján, az, hogy nem az eredeti szerepét betöltő dolog vagy dolog működése . Én úgy gondolom, hogy így alakultunk, hogy a másik nemhez vonzódjunk utódot hozzunk létre, lehet, hogy ez az élet értelme, ebben csúcsosodik ki életünk.
Ha úgy vesszük akkor valóban a természetellenes dolgok is lehetnek természetesek hisz az is része az életnek mint ahogy a betegségek és a bűnözés is. Ezeknek viszont valamilyen funkciójuk van, valamilyen válasz már egy kialakult problémára a populációban. pl. túl nagy népsűrűség, vagy betegségek vagy túl kicsi népsűrűség. Erre lehet a válasza a természetnek pl. túl sok nő vagy férfi egyed esetében segíthet az azonos nemhez való vonzódás, vagy túl nagy sűrűség esetén, hogy kevesebb utód legyen. De úgy érzem ezen esetekben ez egy válaszreakció valamilyen problémára.
Ezzel nincs is semmi gond, de a baj az, hogy a dolgokat helyén kell kezelni. Én teljesen együtt tudok érezni velük és úgy gondolom az élet más területein teljes értékű emberek. Nem a homoszexuális emberekkel van probléma, hanem a homoszexuális viselkedéssel. Azt tanítani és a köztudatba bevésni, hogy ez normális dolog meg ezen párok gyereknevelése számomra nem szerencsés. Hiszem azt, hogy a társadalomra pláne a gyerekekre hatással van a környezet amiben élnek. Nem tudnék egy olyan világot elképzelni ahol apuka és apuka viszi a gyermekét a játszótérre esetleg egy ölelés egy csók más gyerek előtt... Nem tehetek róla ezt nem tartom helyesnek ezért mást nem is tudok írni.Aki természetesen érintett az ügyben vagy másképp gondolja támadjon rám lehetőleg személyeskedve érvek és indokok nélkül. Ez nagyon trendi.
-
nuke7
veterán
hatekonysag noveles, illetve nagyobb vasarloero miatti nagyobb kereslet, esetleg ado es afa csokkentes parhuzamosan, stb.
nyilván hallottam. csak ezeket épp kihagytad az előző hsz-ből. és így már nem is olyan egyszerű a képlet
(különösen a stb. miatt)Németországban valóban drágább sokminden.
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
ceia
őstag
válasz konzultáció #222 üzenetére
Igaz, az ilyen cikkek és fórumok nem a PH-n szoktak lenni - csak nekem az egész lapcsalád "a PH", mert mindig innen indulok az olvasgatásban
it's more fun to compute
-
Ringman
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
A CBA-nak kedvezésről meg annyit, hogy az érved ezer sebből vérzik.
Nyitva lehetnek? Nem. Ahogy a multik se. Ergo hétfőtől szombatig egyenlő feltételekkel versenyezhetnek.idézet a cikkből:
A törvény továbbá kimondja, hogy “Főszabály szerint az üzletek reggel 6 óra és este 10 óra között lehetnek nyitva Magyarországon”.
Vagyis az összes többi időrendhez engedélyek kellenek. [...] A kormány rendeleti úton egyes boltoknak mentességet adhat.
szerinted mi fog történni?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Kornel
veterán
Nem tudom milyen tapasztalatod van, es hol szerezted, de ennel meg egy altalanos iskolas is tobbet tud, hogy ha minimalbert emelnenek, akkor aremelkedes lenne miatta.
Gondolom akkor nemetorszagban legalabb ketszer annyiba kerulnek a termekek a boltokba, ha a minimalber a tobbszorose az itteninek.
Olyanrol meg nem hallottal gondolom az alibi diplomaddal, hogy hatekonysag noveles, illetve nagyobb vasarloero miatti nagyobb kereslet, esetleg ado es afa csokkentes parhuzamosan, stb.
Lehet nem vagyok kozgadasz, de 5 ev egyetem es kozel 10 ev vezetoi tapasztalat mellett (ebbol 6 ev kereskedelem) gondolom jogodban all megkerdojelezni a hozzaertesemet. Amennyiben kivancsi vagy ra, privtban elmeselhetem, higy milyen penzugyi eredmenyeket ertem el a ram bizott egysegekben. -
nuke7
veterán
rohadtul nem vagy képben, nézd csak:
minimál bér emelés - több kiadás - kevesebb haszon - áremelés, hogy kitermelje a hasznot a bolt és ugyanott vagyunk.
ez tényleg közgáz 101.
és ez megjegyzésed is bizonyítja, hogy nem igazán hozzáértők vezetők és középvezetők vannak olyan helyeken ahol hozzáértőknek kellene lenniük.
(nekem csak 4 év ez a tapasztalatom, de ha hozzávesszük a tanulmányaimat is, több, mint a tied)https://youtube.com/user/nuke7
-
konzultáció
tag
Ebbe a multis vitába csak épphogy belelestem... Azt hiszem itt a probléma az is,(amellett, hogy párthűpség miatt érvelnek valami mellett, ellen) hogy mondjuk akik itt 40 felettiek folyton csak azt hallották korábban, hogy a kapitalizmus milyen tökéletes és azt hiszik, hogy úgy működik mint ahogy a tankönyvbe le van írva. Ha valaki árnyalná a képet nem jár sikerrel mert már túl öreg a másik, hogy másképp lássnom. A hvg-t ugye nem lehet azzal vádolni, hogy Orbán párti? Akkor itt egy link : https://www.hvgkonyvek.hu/index.php?route=product/search&filter_name=kapitalizmus
-
Kornel
veterán
Nem en mondom meg, hanem a kormany.
Az, hogy kivetelesen egyetertek az ervekkel csak egy dolog.
Es megint visszatertunk oda, amit mar sokszor mondtam, akinek nem tetszik, lehet menni tuntetni elleneNuke7: neked is csak ezt tudom tanacsolni
Nem tudom miert hivatkozol mindig a hozzertesemre es a tapasztalatomra sokadszor, valos 6 eves kereskedelmi vezetoi tapasztalatom van, hidd el meg tudom itelni a piaci es a munkaeropiaci helyzetet a szektorban, ami egyaltalan nem olyan, ahogy itt paran beallitjatok.
A berekre meg lenne egy egyszeru megoldas, ugy nevezik, hogy minimalber emeles.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Kozgazdasz diplomaval vasarnap dolgoztal a kereskedelemben"
Egyik kedves ismerosom szinten rendelkezik kozgazdasz diplomaval es vasarnaponta penztaroskent dolgozik, masodallasban. Ugyanis kozgazdaszok nem csak a legjobban fizeto multik legjobban fizeto allasaiban dolgozhatnak, hanem pl. kozalkalmazottkent is, sot, ott vannak azok az egyetemi hallgatok, akik hetvegi allasokban keresnek penzt. Okett pl. eleg erzekenyen fogja erinteni a vasarnapi nyitvatartas hianya, ugyanis a jelek szerint abszolut nem gondoltal arra, hogy vannak olyanok is, akik kifejezetten hetvegen dolgoznak, vagy oyanok, akik kifejezetten a hetvegi potlekra hajtanak - nem is csoda, ilyesmi nem szerepelt a kormany kommunikaciojaban, te meg egy az egyben azt kopod vissza.
Egyebkent meg erdekelne, hogy honnan jon az a rettenetes arrogancia, ami miatt azt gondolod, hogy te valamikeppen fel vagy hatalmazva arra, hogy megmond masoknak, hogy hogyan eljek az eletuket?
DRM is theft
-
nuke7
veterán
én nem is 5számjegyű bért kerestem - még a vasárnapi munkával se
és van ahol lehetne plusz pénzt adni és van ahol nem.nyilván senki nem fog többet fizetni egy olyan beosztásért amit olcsóbban is elvégez valaki más, ugyanolyan színvonalon... -> és itt bizony nem a zárvatartás az ösztönző erő, egyáltalán nem
itt jön képbe, hogy hiába van tapasztalatod, mivel nem tanultál/gyakoroltál gazdaságpszihológiát és vásárlói magatartást, és stb. stb. pont ugyanannyira nem látod, hogy mi a gond, mint a politikusok.
hidd el, nem lesz semmi jobb a zárvatartástól - viszont sokan elégedetlenek és bizony a vasárnapi vásárláshoz való jogunkat csorbítják.
Itt arról beszélek, hogy senkinek nem teszek kárt akkor, ha vasárnap dolgozok / vásárolok (vagy akarok), sőt, és mégis megtiltják. Emiatt ez nem demokratikus, mert amíg másokat nem zavarok, addig ne korlátozzák a jogaimat!Én igenis tudom, hogy mikor szeretnék dolgozni és mikor szeretnék vásárolni, köszönöm szépen.
-- Nyilván nem arról van szó, hogy lakóház földszintjén szeretnék disco-t üzemeltetni vasárnap éjjel mondjuk...
-
Kornel
veterán
Kozgazdasz diplomaval vasarnap dolgoztal a kereskedelemben
Hidd el egyebkent igy is van ahogy mondtad, aki teheti, az elmegy mas szektorba, nagyon nagy a fluktuacio a kereskedelemben.
A tobbirol lehet vitatkozni, de ez egy ordogi kor, alacsony ber, nagy fluktuacio, szakkepzetlen, motivalatlan dolgozok, kis teljesitmeny, es a kor bezarul.
Sajat peldaval tudom alatamasztani, hogy 20-30% tobblet ber barmikor kigazdalkodhato lenne a jelenlegi feltetelekkel is, de amig nincs kenyszer, addig a munkavallalokon kivul ez senkinek se az erdeke. -
dabadab
titán
"Regnerus professzor 25 féle negatív következményt állapított meg."
Az nem egy komoly erveles, hogy a targyban meglevo sok cikk kozul kivalasztasz egyet, ami pont tamogatja az allaspontodat, aztan ugy teszel, mintha az lenne az Egyetlen Igazsag. Nem az.
Mondjuk azt feltetlezem, hogy kulonosebben nem neztel utana a dolognak, csak egy az egyben bemasoldatd egy messzirol latszodoan elfogult blogban irtakat."Kanadában a Legfelsőbb Bíróság „gyűlöletbeszéd” miatt marasztalt el egy keresztény aktivistát, aki 2001 és 2002 között röplapokat osztogatott, melyeken a Bibliára hivatkozva „undokságnak” és bűnnek nevezte a homoszexualitást."
Nem tudom, hogy van-e valami a Bibliaban arrol, hogy szep dolog-e a tenyeket elhallgatva hamis latszatot kelteni, de szerintem nem az. Ezt a szerencsetlen idiotat sem azert rottak meg, mert a fentieket mondta, hanem a kovetkezok miatt:
"In February 2013, the Court decided that, although Bible passages, biblical beliefs and the principles derived from those beliefs can be legally and reasonably advanced in public discourse, extreme manifestations of the emotion described by the words "detestation" and "vilification" cannot be." ([link])
Raadasul egy kicsit feljebb vannak ott ilyenek is:
"the Supreme Court of Canada upheld the appeals court view that Whatcott's activities off duty was protected by the right of free speech and could not be used to suspend his nursing licence."Szerintem mielott meg nekiallsz tovabbi eseteket idecitalni arrol, hogy milyen kemenyen el vannak nyomva a homofobok, probalj meg rendesen utanaolvasni a dolgoknak, ne mindenfele elfogult bulvarinfora alapozz, mert ez igy eleg hulyen nez ki.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Kornel
veterán
Marpedig mi lenne, amikor ilyen cikkeket kozol le?
A vasarnapi zarvatsrtas elleni ervkent hoz fel egy olyan peldat, ami alapjaiban veve santit.
Mielott burkoltan lehulyezel elarulom neked, hogy vannak kozgazdasagi ismereteim, amit egyetemen szereztem, ellenben az itt kommentelok nagy reszevel, akik a ballib mediabol szerzik az "ismereteiket".
Amennyiben igenyt tartasz ra hosszabban ki tudom fejteni akar peldakkal alatamasztva is, hogy nem okozna csodot, ha jobban meg lennenek fizetve a kereskedelemben dolgozok.
Abban pedig egyetertunk, hogy a jelenlegi kormany se tett semmit a munkavallalok helyzetenek javitasaert, sot csak rontott a helyzeten, de ez meg nem menti fel a 12 eves ballib amokfutast se, ami itt volt. -
Kornel
veterán
Megint olyat allitasz, amit nem mondtam. Olvastam az altalad emlitett tortenetet, egy mondatomban se allitottam, hogy a CBA korrekt lenne, de a kulfoldi multi se az, te is keress ra, neveket nem akarok mondani, de privatban meselhetek ha gondolod. Es mielott FIDESZ szavazonak titulaltok, elarulom, hogy eleg reg szavaztam rajuk, utoljara 2002-ben, sot alapvetoen elitelem a jelenlegi rendszert, de ezzel a dologgal konkretan egyetertek.
Neked is szep hetveget.
Ja nem, menj inkabb dolgozni -
bkercso
nagyúr
válasz dajkopali #204 üzenetére
Tényleg? Nem tudtam. Bizonyítod?
"Richard Cohen amerikai pszichoterapeuta élete első felében homoszexuális volt. Sokáig dolgozott egy szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő központban, majd HIV/AIDS-oktató lett a Vöröskeresztnél. 1990-ben alapította meg az International Healing Foundationt, hogy segítségére legyen azoknak a homoszexuálisoknak, akik meg szeretnék változtatni szexuális orientációjukat. Coming Out Straight című könyvében azt meséli el, hogyan változtatta meg szexuális orientációját. Műve, amely nem betegségről beszél, hanem érzelmi sebek gyógyulásáról, ezreknek jelentett segítséget az előző 12 évben. Persze az ő személye és munkássága ellen is tiltakozik az LMBT-lobbi, mivel cáfolja a lobbi irracionális dogmatikáját. Cohen saját magán bizonyította be a változás lehetséges voltát, valamint másoknak is segített ebben, így aztán az objektív, elfogulatlan tudomány nagyobb dicsőségére kitették az ACA-ból, a amerikai tanácsadókat tömörítő társaságból.
A tudományos elfogulatlanság olyannyira jellemző a közegre, hogy amikor a Core Issues egyik munkatársa, Mike Davidson felnőtt fejjel elment pszichológiát tanulni az egyetemre, azután, hogy évekig jó sok fontot kifizetett a tanulmányaiért, eltiltották, amikor felvetette a homoszexualitás megváltoztatásának a lehetőségét. Szevasz, szólásszabadság és szabad egyetemi vita. Davidson egyébként könyvet is írt a témában. Értsük meg: természetesen senki nem akar senkit erőszakkal visszavezetni férfi/női nemi identitásához. Ez csupán egy lehetőség azoknak, akik szeretnének élni vele. Nekik márpedig joguk (emberi joguk) van ehhez.
Dr. Gerard J.M. van der Aardweg (homoszexuálitást gyógyító holland klinikus) szerint a homoszexualitás a személyiség sebe, amely a személyiség több funkcióját megzavarja, első sorban a férfiakhoz, a nőkhöz és a gyerekekhez való viszonyát. Ha egy férfinál meg van zavarva ez a reláció, a kívánság tárgyainak állandó jelenléte folytonos kísértésben tartja."
Akkor Richard Cohen, Mike Davidson és Dr. Gerard J.M. van der Aardweg is biztos ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Jó, majd még túrok Neked cikkeket, mert nem hiszed el, amiről nem tájékozódom helyetted.
Addig is: [link]
"Azoknál, akiket a homoszexuális párok neveltek, Regnerus professzor 25 féle negatív következményt állapított meg. Az ilyen párok által nevelt gyerekek gyakrabban foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával, gyakrabban kerülnek összetűzésbe a törvénnyel, gyakrabban drogoznak, problémáik vannak a tartós kapcsolatok felépítésével, nehezen maradnak hűségesek választott partnerükhöz és gyakrabban szorulnak a pszichoterapeuták segítségére. Ebben a csoportban háromszor annyi a munkanélküli, mint a hagyományos családokban nevelkedettek között, és csaknem négyszer annyian szorulnak szociális segítségre. Ez nem minden. Igazán sokkolóak a korai szexuális iniciációra és a molesztálásra vonatkozó adatok. A leszbikus anya által nevelt gyerekek 23 százaléka bevallotta, hogy „szexuálisan érintette” őt az anya vagy a partnernője. 31 százalék bevallotta, hogy szexre kényszerítették akarata ellenére. Ugyanez vonatkozik a homoszexuális apa által nevelt gyerekek 25 százalékára. A leszbikus anyák által neveltek 20 százaléka és a homoszexuális apa által neveltek 25 százaléka nemi úton szerzett betegségben szenvedett."
A többi rész is érdekes.[link]
"Kanadában a Legfelsőbb Bíróság „gyűlöletbeszéd” miatt marasztalt el egy keresztény aktivistát, aki 2001 és 2002 között röplapokat osztogatott, melyeken a Bibliára hivatkozva „undokságnak” és bűnnek nevezte a homoszexualitást. William Whatcott többek között ilyen szövegeket hirdetett: „Az Írások világosan rögzítik, hogy Szodoma és Gomorra a teljes homoszexuális perverzitásnak lett átadva, melynek eredményeként Isten haragja elpusztította.” Arra is felszólított, hogy „tartsuk távol a homoszexualitást Saskatoon iskoláiból!”, ahol a homoszexualitást a tananyag részévé tették.
A Legfelsőbb Bíróság szerint az aktivista által osztogatott röplapok törvénytelennek minősülnek, mivel „mocskosnak” nevezte bennük a homoszexualitást, továbbá a „szodómia” kifejezés diszkriminatív a homoszexuálisokkal szemben, mert nem említ heteroszexuális kapcsolatokat. A bíróság ezen kívül azt is sérelmezte, hogy Whatcott a Bibliát használta fel a melegek elleni támadáshoz.
"
Majd keresek jobb példát is...kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bambano
titán
És Ön?
ha az ábrádat nézem, eszerint nagyjából 11-12 évenként nő egy milliárddal a népesség, és ez konstans így marad. ehelyett ha kicsit komolyabb jelentést nézel, mint pl. ensz jelentés, akkor ott jobban belemásznak az adatokba és látszik, hogy meg fog állni a növekedés. A 6. oldalon látható grafikonok szerint a termékenységi ráta tényleg nagyon lecsökkent, így a kolléga eredeti állítása igaz. A termékenységi ráta erős csökkenését ideiglenesen ellensúlyozza a megnőtt várható élettartam, emiatt az általad felrajzolt szakaszban még nő a népesség.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nuke7
veterán
Szuper, úgy látszik egyetértünk, hogy te szívesen élnél speciális börtönben.
Innentől kezdve annyit tudok még javasolni - ha bármennyi közöd van még a valósághoz - hogy csinálja egy gyors, internetes keresést arra, hogy "cba dolgozó kitálal".Aztán hajrá, mert a cba-nak érdeke, hogy jól érezze magát az ott dolgozó
Innentől szerintem lezárva, ha ezután se veszed észre, hogy milyen korrupt börtön épül a támogatásoddal... "boldogok a lelki szegények.." és ez mindent elmond
További szép hétvégét!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest