Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
konzultáció
tag
Azt se szabad elfelejeteni, hogy a tudomony olykor korábbi saját eredményeinek pontosan ellentmondó álláspontra jut... Vitaminioknál nem tudom hány ilyen sztori is volt. Vagy pl. ott vannak ezek a antioxidások a a szabadgyökök ellen... Igazából nem áll szilárd lábakon az sem, pedig ha nem nézünk le a mélyre azt hihetnénk.
-
konzultáció
tag
Azért a tudományt is befolyásolja a politika... Vannak eredmények amik nem illenek az adott képbe és akkor megy mondjuk a ködösítés. Olvastam pl. olyan sztorit, hogy a feministaknak nem tetsző eredmény jött ki és akkor azt szépen elhallgatták és addig változtattak a modszereken, hogy jó legyen nekik az eredmény.
-
konzultáció
tag
válasz konzultáció #324 üzenetére
És majd lehet ezek az "igazzuságok" is megdölnek...
-
konzultáció
tag
A klasszikus mechanika törvényei szigorúan csak alacsony sebességek (fénysebességhez képest) mellett érvényesek, a fénysebességgel összemérhető sebességeik esetében a speciális relativitáselméloet eredményeit kell használni. Mikrorendszerek (atomok, molekulák szintje) estén pedig a kvantummechanika törvényei érvényesek.
-
konzultáció
tag
válasz Realradical #321 üzenetére
Mivel a világpiacon is volt csökkentés ezért nyugodtan csökkenthettek ők is gond nélkül... Az, hogy egy nagy szinte nyerhetetlen csatában győzött a koirmány kamu.
-
konzultáció
tag
Newtonnak sem volt igaza pedig úgy tünt... A közgazdaság is képlékeny. Pl. Orbén szerint az adócsökkentéstől több embert vesznek fel a vállalatok, szerintem meg az extra pénzből inkább fejlesztenek és a fejlesztésnek hála el lehet küldeni néhány embert. Nagyon régen igaza lett volna...
-
konzultáció
tag
Nem olvastam el az új hozzászólásokat csak ezt a bekezdésedet... Eszembe jutot, hogy mit mondott erről Darwin. Ugyanis a híres könyvébe tárgyalta ezt a dolgot és érdekes nem szokták a véleményét idézni.(teremtés kontra ecolució) Ha te képbe vagy akkor tudhatod, hogy vagy a könyv elején, vagy a végén azt írja(már nem emlékszem rég olvastam) persze ilyen régies nyelven fogalmazva, hogy volt egy teremtés és utánna beindult a fejlőőpdés. A teremtést ez nem válaszolja meg.
-
konzultáció
tag
Sajna az egészségügy már romokban van... Sok dolgozó kiégett és annyi... ha kapna több fizetést se lehetne visszacsinálni, a folyamat már átlépett egy ponton.
-
konzultáció
tag
válasz konzultáció #274 üzenetére
Ezt igazából privátba akartam elküldeni... mind1.
-
konzultáció
tag
Más forumoknál már ott tartanánk, hogy mindenki kurvaanyáz mindenkit, nem kéne ebbe az irányba vinni a beszélgetést... Ritka az ilyen. Te például felhoztál néhány ügyes érvet is, akkor meg maradj meg az érvelés mellett és fogadd el, hogy valakiket nem az érdekel, hogy mi az igazság, hanem az, hogy mit akar. Ilyen a világ.
-
konzultáció
tag
Én szeretem az evoluipós elméleteket, de hoztak már fel ellene pár nagyon ütős érvet... Vannak dolgok amik így nem alakulhattak ki. Sejti szinten sem, (a példára már nem emlékszem) meg magasabb szinten sem. Már rég volt utánna kéne nézni, de az egyik példa ha jól emlékszem a hal volt ami a cápa szájába bemegy, hogy kitisztítsa a fogait, és cápa ezt az egy halat nem eszi meg.
-
konzultáció
tag
Ebbe a multis vitába csak épphogy belelestem... Azt hiszem itt a probléma az is,(amellett, hogy párthűpség miatt érvelnek valami mellett, ellen) hogy mondjuk akik itt 40 felettiek folyton csak azt hallották korábban, hogy a kapitalizmus milyen tökéletes és azt hiszik, hogy úgy működik mint ahogy a tankönyvbe le van írva. Ha valaki árnyalná a képet nem jár sikerrel mert már túl öreg a másik, hogy másképp lássnom. A hvg-t ugye nem lehet azzal vádolni, hogy Orbán párti? Akkor itt egy link : https://www.hvgkonyvek.hu/index.php?route=product/search&filter_name=kapitalizmus
-
konzultáció
tag
Jaj ne már! Nagyon jól tudjátok, hogy ez a világ szaporulat. Európában, Magyaroszágon csökkemés van. Nem vagyok nihiliszta, hogy leszarjam a dolgot... legalábbis olyan szinten, hogy egy forumon ne írjak róla ha kedven úgy tartja. Nos igen vannak akiknek tök ugyanolyan jó, hogy a világ távoli pontján születik 9 néger kisfiú, és nekem nem kell... de legfeljebb ezek az emberek kiszelektálüódnak. Az evoluciüóban az a lényeg, hogy ki adja tovább a génjeit és milyen nagy számban. Ti mit esztek, hogy ami blokkolkja ezt nálatok, mert valahogy éreznertek kéne, hogy kell gyerek.
-
konzultáció
tag
Tény, hogy mostanában kialvatlan vagyok és rúgok kapufákat, de azért hidd el több általad leírtakkal egyetértek... Nem mindennel.
-
konzultáció
tag
Vannak olyan elméletek amik szerint környezeti hatás miatt valaki, aki heteroszexuális lenne amúgy homoszexuális lesz. Valaki szerint genetika stb.. Nos vannak emberek akik kiegtek és szarmak bele, hogy mi lesz a jövő, de vannak akikben működik még egy egészséges ösztzön ami van mióta világ a világ, hogy akarjon utódot, akarja, hogy legyen jövő. A hsz. térnyerése ezt veszélyezteti egy olyan korban amikor a szaporodás amúgyis nagyon lecsökkent. Ugyanis még nem tudni biztosan, hogy melyik elmélet igaz. Attól, hogy természetben is van hsz. még lehet génhiba, hisz a természetben is vannak génhibák. Itt sok embernek talán már csak az hiányzik ahhoz, hogy tökéletesen liberálisok legyenek, hogy elfogadják azt a szerintük talán lényegtelen dolgot, hogy "sokfélék vagyunk és ezt tiszteljük", ugyanis rögtön megmondják miért rossz amit gondolunk. Itt van pl. bkercso. Ha visszaolvassátok akkor látjátok, hogy szinte mindenben egyetért más témákban veletek... Egy dologban mert mást gondolni és máris kapja az ösztüzet. Ráadásul milyen szörnyű dologban, ő szeretné ha lenne utóda aki normális körülmények között nöl fel. Ugyanis a házasság nem a férfinek, vagy a nőnek felel meg legjobban, nem nekik természetes, hanem a gyereknek. Egészséges gyereknek normális apa kell és normális anya... Amúgy meg ez hsz. túlságosan felkapott téma(jelentőségéhez képest) szerintem, csak azoknak akarják borzolni az idegeit akik vallásosak, csak még emellett olyan emberek idegeit is borzolják mint bkercso.(vagyis a társadalom 95%-át...)
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
Miért mondják, hogy a melegek el vannak nyomva? Talán minden meleg az utcán koldul és a heteroké minden vezető pozició? Talán nincsenek is melegek nagy cégek élén, fontos poziciókban? Nincsenek melegek akik rengeteg pénz felett döntetnek és nincsenek heterók akik az utcán alszanak? Akkor itt milyen csoport elnyomás van? Egyéni sorsok vannak. A házasság nevű "intézmény" vagy valami pedig az egész világon minden kultúrában egy spirituális dolog volt férfi és nő között. Miért kell annyira ez a név, hogy házasság? Akik nem hisznek a házasságban és csak úgy kötetnek ilyet, hogy azt gondolják, hogy most jó vele pillanatnyilag azt majd passzolja miért házasodnak? Nem a házasság van veszélyben, hanem sokan nem is gondolják komolyan egy másodpercre sem...Én speciál nem hiszek abban, hogy örök hűségben tudok élni és nem is házasodok... Kit érdekel a név, hogy házasság, azt mondom a párom és kész.
-
konzultáció
tag
Ezt a hozzászólásod csak most vettem észre... Eddigi tapasztalatok szerint a legerőssebbnek mondott védelmek sem voltak elegewk, úgyhogy szerintem vannak dolgok amik egyszerűen nem internetre valók, mégha rövidtávon az internetre kötéssel spórolnánk is. Túl sokat kockáztatnánk vele.
-
konzultáció
tag
Nézd látom te szereted az evoluciós elméleteket... Majd az evolució megoldja. Én mondjuk sajnálni fogom az eredményt... Ha a másik leszarja majd a szép elveidet majd mihez kezdez? A pápa is hogy tapsol ehhez az egészhez, mentsünk meg minél többet, jöjjön csak mégtöbb... Ha ő nem tudja elintézni a liberalizmust majd megoldja a radikális iszlám. Na mind1 mikor ez lesz én már ugyis nagyon öreg leszek, vagy halott. Részemről ez vonal lezárva.
-
konzultáció
tag
Az összefüggés az, hogyha más nemzetiségű emberek akik igazából nem tarják magukat a nemzetünk részének más tudattal élnek akkor az országról leválhatnak és az eredeti ország kissebb lesz esetleg megszünik... Én annak idején kétezres évek elején még elhittem hogy az lesz, hogy amerika bemegy irakba és majd elterjedhet a nyugati értékrend, meg hogy befogadják a sok muzulmánt és majd mikor látják, hogy mit ért el a nyugat akkor majd elhagyják a muzulmán értékrendet és agressziót. Ennek nyoma sincs. Így viszont, ha nem lesz elég olyan ember a jövőben aki liberális értékrendet vallja helyette vallási értékrendet vall akkor a liberalizmusnak nyugaton annyi. Ezt szerintetek nem kéne megállítani? Ne legyen liberaliznus legyen iszlán? Én nem birnám megszokni... jó lenne némi életöszön, hogy meg akarjunk maradni.
-
-
konzultáció
tag
Nem mondtam, hogy ez nekünk probléma./ Ki az életrevalóbb? Akik csak segélyből élnek? Nyugati gyógyszerek miatt megszülethetnek akik korábban nem. Nyugati technika miatt több embert eltart a mezőgazdaság. Befogadják őket és segélyből élnek. (nem mindenki de sok, meg pl. a törökök dolgoznak inkább afrikaiak nem most ezekt hagyjuk). Bőven túlszaporodnak majd és ellenségei lesznek azoknak akik lehetővé tették, hogy megszülessenek. A muzulmán szellemiségnek mi köze a liberalizmushoz. Te szeretnéd, ha összes nő szönyeget hordana majd a fején, és megkövezzék azt aki életébe több mint két férfival volt? Csak idő kérdése... És a demokráciában majd többség dönt és a többség nem lesz liberális. Mi értelmes oka van ennek az egésznek az öslakosságra nézve?
-
konzultáció
tag
válasz dajkopali #98 üzenetére
De miért tereltem? / Úgy tudom, hogy vannak helyek ahol másként van. A BBC-t szokták példának felhozni. / Ha megszüntetik az ellenoldalt és csak egy hang marad, csak a dícséret hangja az veszélyes és nem jó. Viszont lehetne konstruktívabb az ellenoldal... Az, hogy minden csak fekete-fehér igazi elemzés nélkül... hát az sem tetszik.
-
konzultáció
tag
Az pl. jó volt hogy az MNB lentebb vitte az alapkamatot. Több százmilliárd lett ezzel megspórolva... De ez is csak szeremcse volt. Persze később jött a hír, hogy Matolcsy valamilyen saját iskolát akar indítani ami nagyon sokba fog kerülni. Szóval az is más kérdés, hogy mire haszálják amit megspórolt.
-
konzultáció
tag
"Nekünk magyaroknak nem maradt más, mint az agyunk - fogalmazott." - Azért maradt más is, és ha normálisan kihasználnánk, akkor lenne előrelépés. Másrészt, ha csak az agyunmk maradt, akkor nem kéne a netre kötni megtöbb dolgot, hogy ellopják.
-
konzultáció
tag
Szerintem ha valamitől túl sokszor határolodnak el annak valahogy már nincs akkora súlya. Ritkán kell, de határozottan és tettek is kellenek nemcsak szavak... / Tervük mindenkinek lehet velük. Mondok egy lehetséges példát. Gyurcsányék azért nem titották be anno, mert azt remélték, hogy az emberek majd nagyon megijednek és így majd jobban ellenállnak a Jobbiknak. A külföld is jobban támagat majd minket./ Persze, hogy mi az igazság azt nem tudhatjuk, lehet hogy akik a kamera előtt nagy ellenfelek nagy haverok amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
-
konzultáció
tag
Azt hittem idősebb vagy... De amúgy egyetértek, hogy ez a listázgatás nem jó, csak hogy a neten már mindenki rögzít, listáz mindent. Cégek is nemcsak kormányok. Ezért is volt nevetséges az a listázgatás elleni közös fellépés. Emberek még sosem voltak olyan jól "listázva" mint most és igen ebből baja lehet.
-
konzultáció
tag
-
konzultáció
tag
Amit felhoztál példának éppenhogy ütött még a komolyan fidesz szavazóknál is. El is kezdett csökkeni a népszerűség 2012-ben több százezren hagyták ott öket, és nőt az ellenzék, aztán jött a rezsicsökkentés.(meg az ellenzék támadása a rezsicsökkentésre ami az egyik legnagyobb hibának bizonyult).
-
-
konzultáció
tag
Ha azt akarod, hogy viszonylag jól tájékoztassanak akkor egy olyan hírportált keress, ami pénzügyekkel is foglalkozik... Ott kielemzik neked a frankót, mert ha hazudnak és emiatt pénzt veszíthetsz akkor bezárhatják a boltot. / Ha túl nyilvánvaló, hogy propaganda jön az emberek nem veszik elég komolyan és az RTL nyiltan csinálja.
-
konzultáció
tag
Bocs a hibákért... Több forumon irok egyszerre.
-
konzultáció
tag
Nem tudom elképzelni, hogy egy mai átlagos fiatalra a kormány ilyen intézkedései olyan nagy hatással lennének... Pozitiv dolog ebből nekik semmi sem származik azon kívűl, hogy néhány nagymama figyelembe veszi ezt, mikor dönt a szavazásnál. Sok fiatal meg akik szabadságra vágynak, egyből rühelnék a kormányt, ha valami igazi szabadságukat korlátozó vallási valamit erőltetnének rájuk. A kormány tudja ezt, ezért se csinál igazából semmi effektív dolgot. Jani ugyanúgy megd&gja Juliskát azután, hogy lement a hirado. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
Az összes ilyesfajta intézkedésnek, meg hogy átneveznek dolgokat, meg egyéb kdnp-s dolognak a te valós életre nulla effektív hatása van... Senki sem fog az új tankönyektől vallásos lenni. Az összes intézkedésüknek amivel vallást akarnak helyzetbehozni igazából nulla a hatása. Senkit sem változtattak meg, de beszereznek valamennyi szavazatot.
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
válasz aprokaroka87 #29 üzenetére
A butatelefon elterjedt minden társadalmi osztályban. Az okos is el fog. Azon majd tud netezni, és a neten fejlődni ha akar, de arról nem adnak papírt, nem írhatja az életrajzába. Ha fiatal akkor javíthat az esélyein, de egy olyan ember akiről írtál ötven évesen... hát elég nehéz lenne.
Ja és később az olcsó mobilnet evidenca lesz...
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
Csehországban is van valamilyen korlátozás, emlékszem milyen idegesítő volt, hogy zárva a TESCO és mindent arra tettem fel, hogy majd ott veszek olcsón innivalót mikor nyaraltam. Nem volt semmi innivalóm és minden zárva volt. Valaki szólhatott volna előre... Elég nehéz lesz megszokni, mert ez így volt kényelmes és a pénztárosok amúgyis kaptak valamikor hétköznap másik szabadnapot nem? Mindegy nem tudom. Az elöző rendszerben amúgy nem volt ilyen korlátozás? És ilyenkor a netes vásárlás lehetséges? Németeknél hogy van, ott is van vasárnapi zárvatartás. Neten se lehet akkor vásárolni?
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
Valószínű akkor sem kapna jobb állást... Meg ha már nem fiatal akkor talán jobb hagyni.
-
konzultáció
tag
Amúgy maga az, hogy kikérik a véleményünk és alakíthatunk a jövönkön egy pozitív dolog lenne... Viszont névvel, (a válaszokból való) politikai azonosítással sokakban merül fel jogosan a dolog, hogy nem oké így... Másik meg, hogy elhisszük-e, hogy ér valamit. Mindenesetre, ha van politikailag semleges kérdésetek szerintem tegyétek fel. Mi a véleményetek pl. arról amiket én irtam az első hozzászólásban. Tudom, itt informatikusok többen lehetnek, mint más forumokon, nem is a munkátokat akarnám a hozzáállásommal veszélyeztetni, csak szerintem nem szabad mindent a netre kötni. Pl. atomerőművet, meg szigorúan titkos fejlesztéseket. Az informatika természtesen maradjon meg, de ne legyen ott kardként a fejünk felett pl. hogy a járművünk felett átveszik hackerek az irányítást.
-
konzultáció
tag
Én úgy tudom, csak neten lesz ez a konzultáció. Így olcsóbb és könnyebben tudnak majd azonosítani is...
-
konzultáció
tag
"Az internetadó halott", de az internetadó2 él és még egy szép álcaruhát is kap majd tőlünk... Amúgy sem internetadó volt annak a neve, úgyhogy felölünk lehet halott az internetadó. Nos lehet, hogy így gondolják... Amúgy minek még konzultáió róla, ha már eleve halott? Á... amit itt el lehetett rontani ezzel az üggyel kapcsolatban elrontották.
-
konzultáció
tag
Nem értem miért, de minél többször hallom, hogy megigérik, hogy nem lesz annál inkább úgy érzem, hogy lesz. Sokszor olyan kétnyelvűen mondják, hogy nem lesz. Világosan kéne. Lesz: igen, vagy nem. Ennyi.
-
konzultáció
tag
Különben szerintem előbb-utóbb mindenképpen lesz internetadó. Ha majd a pénzügyek és az élet többi dolgai is ott folynak a mainál jobban. A beetetés mindig ingyenes, vagy olcsó. Elterjed aztán mikor nincs egyszerű kiút jön a feketeleves.
-
konzultáció
tag
Ez a konzultáció, ha jól értem nem csak az internetadóról szól, úgyhogy lehetnek más kérdések is.Pl.
Az embereket egyre jobban bele akarják vinni a digitális világba. Ott intézzük a pénzügyeket, az állammal kapcsolatos dolgainkat is egyre inkább ne hivatalokban végezzük, cloud, kössük az internetre a házunkat, autónkat stb.. Aki követi az informatikai híreket, az tudja, hogy a legbiztonságossabbnak mondott rendszereket is megfektetik. Kérdés: akkor minek rákötni ezeket? Gyakorlatilag az állam rendkívül sebezhetővé teszi magát ezzel. Másik kérdés. A szövetségeseink is nemzetbiztosági okra hivatkozva ellopják a know-how-kat akkor miért kötnek fontos rendszereket az internetre, és miért akarják, hogy még több legyen fent rajta? Harmadik kérdés: Egyszer majd lehet nemcsak megszerzik a rendszereinkről az információkat, hanem megtámadják totálisan. Erre van terv, hogy akkor mi van? Szóval a fő kérdés az, hogy a rendkívül sérülékenynek bizonyuló technikára miért bizzunk még több dolgot az életünkből? Az új biztonsági megoldásokat is sorra gyorsan megfektették. A Windowsok is folyamatosan támadhatók, még akkor is ha mindig telepítjük a frissítéseket. Azt mondják a magyarok a tudásban a legjobbak. Miért hagyjuk, hogy szépen könnyedén elvegyék ezt?Bemásolom ide is, mert a másik cikkre csak késve érkeztem. Különben mintha az lett volna, hogy délbe kezdődik a dolog, nem akkor végződik... mind1. Remélem felteszitek a kérdéseim valahogy... Nem szeretem, hogy a hivatalosak között mindenki csak áradozik, hogy milyen jó ez a dolog, miközben szerintem van egy határ, amin túl az internetre a mai körülmények között nem biztonságos bízni nagyon fontos dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest