Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzultáció
tag
A klasszikus mechanika törvényei szigorúan csak alacsony sebességek (fénysebességhez képest) mellett érvényesek, a fénysebességgel összemérhető sebességeik esetében a speciális relativitáselméloet eredményeit kell használni. Mikrorendszerek (atomok, molekulák szintje) estén pedig a kvantummechanika törvényei érvényesek.
-
konzultáció
tag
Nem olvastam el az új hozzászólásokat csak ezt a bekezdésedet... Eszembe jutot, hogy mit mondott erről Darwin. Ugyanis a híres könyvébe tárgyalta ezt a dolgot és érdekes nem szokták a véleményét idézni.(teremtés kontra ecolució) Ha te képbe vagy akkor tudhatod, hogy vagy a könyv elején, vagy a végén azt írja(már nem emlékszem rég olvastam) persze ilyen régies nyelven fogalmazva, hogy volt egy teremtés és utánna beindult a fejlőőpdés. A teremtést ez nem válaszolja meg.
-
őstag
Hát nem is arra értettem, hogy mit csinálj délután vagy mit egyél vacsorára. De az embereknek kell egy erkölcsi iránymutatás.
Miért szerinted komolyan jó irányba halad a világ? Szerintem nem hiába mondod, hogy az említett korokból ez a legjobb. Ja, mert még járatta csúcsra magát.
Ne haragudj, hány éves vagy ha nem bántlak meg kérdésemmel?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Szerintem hasonlóan problémás, de kár is rangsorolni.
A pápa Mekka felé fordulva imádkozott. Itt tartanak, igen...Ami miatt nem lehet párhuzamot vonni az az, hogy itt gyerekeken tesznek erőszakot azzal, hogy összezavarják őket. A lányok lányosak, a fiúk meg fiúsak. Néha ez pszichológiailag félrecsúszik (a genetikai vonatkozás ugyanis nem bizonyított). Magyarországon 2,5 %-ban. Emiatt viszont komoly zavart kelteni gyerekekben bűncselekmény, erkölcsi értelemben mindenképpen! Egy gyereknek a tanár tekintély, ha az mást mond, mint amit a gyerek érez, akkor magát hibásnak gondolja és az érzését elfolytja. Ez komolyan kihat az önértékelésre, az egészséges énképhez ugyanis harmónia kell, az, hogy a külvilág megerősítse a gyereket abban, ami belül van neki (gondolati és érzelmi szinten). Ha kialakulatlan személyiségű emberekkel, gyerekekkel ilyet teszünk, összezavarodnak. Mi lesz, ha nem 2,5 % összezavarodott ember lesz, aki nem tudja, kicsoda, és férfi testbe zárt nőnek hiszi magát, hanem mondjuk 50 % lesz azok aránya, akik azt hiszik, életük értelme és feladatuk, hogy megtalálják nemi identitásukat, pl. kisérletekkel.
Ezzel analóg: ma az emberek nagyon nagy arányban úgy állnak a társválasztáshoz, hogy azt kisérletekkel kell "belőni". De a statisztikák mást mutatnak: akik házasság előtt együtt élnek vagy több partnerük van, azok nagyobb arányban válnak. Miért kísérleteznek akkor? Mert a csajozásban/pasizásban az emberből kiég az intuíció, ami segítene a társválasztásban. Ennek folyamatát is hosszan lehetne elemezni, de elég csak beszélgetni néhány nagymenővel a '70-es évekből. Kiégtek, nem érdekli őket a másik lelkivilága, és személye sem. Antiszociálisak. Na most ebbe taszítjuk a gyerekeket, akkor tényleg el lehet felejteni a családot, ami mindig is a társadalom alapegysége volt, minden korban. Jöhet a kommuna.
bambano: Tényleg!
Azt írja: "nincs helye morális kérdéseknek a jogban"
Pedig a jog pont erre épül, morális kérdésekre. Ne ölj, ne lopj. Ezek mik?emvy: Épp azt próbálom hangsúlyozni, hogy helyettem akarják eldönteni, tanuljon-e a gyerekem az utálatosságról, mint normalitásról.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
A katolikusoknak, ahogyan más fundamentumon álló hívőnek is nem a 21. századhoz kellene alkalmazkodnia, hanem az igazsághoz, ami nem változik. Jézus is egy igen radikalista ember volt, aki már a fantáziálást is házasságtörésnek, ill. gyilkosságnak nevezte. Ugyanis a cselekedetet az elhatározás előzi meg, azt meg a fantáziálás/kivánság. De nem törvénykezni jött, hanem bemutatni az életet. Ez marad el inkább az egyházak részéről, a hiteles alternatíva bemutatása üres vallásoskodás helyett. Ha az egyház alkalmazkodik a 21. századi "hóbortokhoz", a világnak semmi szüksége nem lesz rájuk többet.
Az egész Gender/LMBTQ-lobbival kapcsolatban az lett volna az állításom, hogy veszélyes emberkísérlet. Fix pontok nélkül a trendek nem állnak meg sehol, nem stabilak, elszállnak. Ahogyan a szabályozástechnikában is így van, a társadalomra is igaz ez. A nemek eltörlése egy fontos fix pont eltörlése. A következő az állatokkal való fajtalanság lesz?! "Nincs új a nap alatt." Szodomával és Gomorával is ez volt a gond, nem csak a homokosság, hanem a fajok összemosása, és az erőszakoskodás. Noé koráról nem is beszélve. A Biblia - amit történeti műnek is tartok, nem művészetnek - leírja, hogy mikor Lóthoz vendégek jöttek, az egész város odagyűlt és kikérték őket, hogy mindenki végigmenjen rajtuk, kicsitől a nagyig. Legalább annyira abszurd, mint a Gender-esek mára pár helyen már megvalósult "eredményei".
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
őstag
Bkercso irta, hogy benne van a feltételezhetően szó minden oldalon. Te érveltél azzal, hogy csak azért van benne a feltételezhetően szó, mert, hogy milyen társadalmi és kulturális környezetben írta.
Na erre írtam, hogy ha csak azért van benne, akkor ki tudja mi más még.
Magyarul az érved buta és nem Darwin irománya. -
őstag
Szóval akkor az baj, hogy én nem tettem tisztába a fogalmakat, de az nem baj, hogy Te sem tetted. Látszik értelmetlen vitázni itt bárkivel. Csak egymás támadása megy. És nem az érv ellenérvelése hanem az érvelő személye, kifejezései elleni támadás. Egyáltalán az ügy kapcsán mi a jelentősége amit írtál? Azt akarod mondani akkor hogy ez a dolog nem természetellenes csak nem átlagos. Az előzőben már megindokoltam, hogy szerintem miért nem.
-
bambano
titán
És Ön?
ha az ábrádat nézem, eszerint nagyjából 11-12 évenként nő egy milliárddal a népesség, és ez konstans így marad. ehelyett ha kicsit komolyabb jelentést nézel, mint pl. ensz jelentés, akkor ott jobban belemásznak az adatokba és látszik, hogy meg fog állni a növekedés. A 6. oldalon látható grafikonok szerint a termékenységi ráta tényleg nagyon lecsökkent, így a kolléga eredeti állítása igaz. A termékenységi ráta erős csökkenését ideiglenesen ellensúlyozza a megnőtt várható élettartam, emiatt az általad felrajzolt szakaszban még nő a népesség.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
konzultáció
tag
Jaj ne már! Nagyon jól tudjátok, hogy ez a világ szaporulat. Európában, Magyaroszágon csökkemés van. Nem vagyok nihiliszta, hogy leszarjam a dolgot... legalábbis olyan szinten, hogy egy forumon ne írjak róla ha kedven úgy tartja. Nos igen vannak akiknek tök ugyanolyan jó, hogy a világ távoli pontján születik 9 néger kisfiú, és nekem nem kell... de legfeljebb ezek az emberek kiszelektálüódnak. Az evoluciüóban az a lényeg, hogy ki adja tovább a génjeit és milyen nagy számban. Ti mit esztek, hogy ami blokkolkja ezt nálatok, mert valahogy éreznertek kéne, hogy kell gyerek.
-
azopi74
addikt
De szerintem pontosan azért kevesebb a válás, mert egyre több a szingli, egyre később házasodnak meg az emberek (persze nem a magyar ugarról van szó, hanem a világ fejlettebb feléről), nem ugranak be az első kapcsolatba ész nélkül. Vagyis lefordítva: azért kevesebb a válás, mert kevesebb a házasság, amit fel kéne bontani
Since the 1970s, when more women started going to college and delaying marriage, "marital stability appears to be improving each decade," she writes. For example, about 23% of college graduates who married in the '70s split within 10 years. For those who wed in the '90s, the rate dropped to 16%.
-
Kornel
veterán
egy: fogalmad sincs a társadalmi osztályomról, de ha gondolod privátban megbeszélhetjük annyit elárulok, hogy szerintem rosszul gondolod.
kettő: ha műszaki diplomával tanulatlan vagyok, akkor így jártam, de olyat ne állíts rólam, ami nem igaz, mert ilyet soha nem mondtam (A szinesborueket meg a noket is elsosorban (!) a tanulatlan reteg akarta elzarni a szavazojogtol, etc.)[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Javaslom a zsigerből-reflexből nácizó fórumtársaknak, hogy talán menjenek oda valamelyik betyársereges "nácihoz" és beszélgessenek vele néhány percet családról politikáról az ország dolgairól társadalmi egyenlőtlenségekről akármiről ne csak azt a hazugságáradatot tegyék magukévá amivel a média manipulálja az embereket. Én felvállalom, hogy sok betyársereges "náci" barátom van akik egytől egyig jó emberek. Tisztes 30-40közötti családapák akik dolgoznak adóznak gyerekeket nevelnek teszik a dolgukat. Szemét náci mind egytől egyig... pfújj. Éljen a néphülyítés és a cenzúra.
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest