Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kaci84

őstag

válasz Raysen623 #345 üzenetére

Gyengébbek kedvéért érthetőbben akkor:

- a vasárnapi nyitva tartás sok családnak jó lesz
    - ennek örülök
    - sokan nem bánták a vasárnapi munkát a piciny pótlék miatt
    - ezért talán a dolgozókat kellett volna kérdezni
    - Egy árufeltöltő nettó bére kb. 66.500 Ft, jó esetben 2-3 ezerrel növeli a 2-3 vasárnap
    - Ennyiért sokan nem mennének vasárnap
    - Meg lehetett volna máshogy is oldani
    - pl. ne tegyék kötelezővé és akkor ha megfizeti a kereskedő akkor nyitva, ha nem akkor meg nem
    - nem lenne rossz ez az irány, csak ezt egyéb más dologgal együtt azzal összhangban kellene
    - sajnos félő, hogy a kormány csak lassan a multikat akarja ezzel és a leendő törvényekkel elűzni
    - ennek nem örülök
    - más munkáknál vagy nélkülözhetetlen, vagy megfizetik, vagy saját időbeosztásban dolgozik
    - Multinál ez egyik se
    - ha vígan menne mindenki vasárnap a pótlék vagy bármi miatt, akkor miért kellett szabályozással kötelezni a munkavállalót?

Ami egyesek véleményében nem tettszett:

- sokat csak az érdekel, hogy nem tud vasárnap vásárolni
    - mások csak azért, nehogy már más mondja meg mikor vásároljon
    - ha más szektorba is kell vasárnap dolgozni akkor nehogy már a hülye Tescos hazamehessen

- Én ezeket a fenti érveket támadtam csak, nem önmagában az intézkedéssel értettem egyet teljesen, csak részben
    - Ez az én véleményem, nem több
    - Másnak is véleménye lehet csak, de igaza nem
    - Az igazság odaát van

• Kaci84

őstag

válasz Raysen623 #326 üzenetére

Értem én a szélsőséges példát, de akkor Te se hozd vonatkozásba a szabadság és a bolt zárva tartást. Tudom, hogy különféle munkák más más áldozatot követelnek, de nem az a cél, hogy ezt a lehető legkisebbre csökkentsük? A kényelmen kívül nincs más ésszerű magyarázat a nyitva tartásra vasárnap. Zárva tartással energiát is lehet spórolni, persze ne túl sokat, de legalább ez is egy kézzel fogható indok. Olyan törvény is van, hogy nem lehet 50kg-nál nehezebbet emelni munkahelyen. Akkor ez is felesleges, mert aki ilyen helyre megy tudja mit vállal? Vagy ezzel a példával is lecsúsztam a túloldalra?
    Ha csak Vasárnap lehet együtt a család az is nagyon kevés szerintem. És a munkáltató csak egy Vasárnapot kell, hogy kiadjon egy hónapban, a többi vasárnapra kötelezheti. És hova menjen máshova a szerencsétlen? Jó eséllyel amikor annak tanult még nem voltak ezek az őrült nyitva tartások, vagy ha tudta is ezt nem olyan könnyű máshova átnyergelni.
    Mindkét oldalról lesz akinek fájni fog nem ezt mondom. De azért ennyire felháborodni, ami legalább pár családnak jó lesz. Legyen meg az örömük ha már így alakult.
    Én is szoktam vasárnap vásárolni, nem haza beszélek, de az a nagy vita akkor is önzőségből alakult

[ Szerkesztve ]

• Kaci84

őstag

válasz Raysen623 #311 üzenetére

Köszönöm,nem kell sajnálni, majd szólók ha rászorulok. Ez is egy vélemény. Oké. De az indok még sántít nagyon. Mi köze a szabadsághoz meg a szabad akarathoz. Akkor ha valaki drogot akar venni, de a törvény nem engedi akkor a vásárló szabadságát korlátozzák? :N
    Semmi köze ahhoz. Spanyolba meg pl. elég későn nyitnak ki a boltok. Megszokás kérdése.
    A vásárba meg aki akart az kiment árulni, de nem kötelezte a munkáltató mint ma. Amikor az egyikünk felhozta 90-es éveket, hogy zárva volt minden az volt az indok, hogy hagyjuk a múltat Te meg most felhozod. Nevetséges. És mind mondottam a falusiakra nem gondol senki? Akkor nekik is csorbítva vannak a jogaik? Önző tipikus városi gondolkodás. Nekem egyik verzió se nagy probléma ha figyeltél volna, bár embertársunkra figyelni és meghallgatni, ugyan mit is akarok én? Naiv vagyok belátom.
    Én csak érvelést támadtam. Ezt talán a dolgozóknak kellene eldönteni. Vannak pro és kontra érvek mindkét oldalról és mindegyik érthető. Képzeld nem dolgozom vasárnap és rokonom se, viszont én is be betérek néha Vasárnap a multiba. De én nem várom el önző módon, hogy már csak azért is legyen nyitva, mert én vasárnap óhajtok vásárolni.
    Persze azzal egyetértek, hogy valószínűleg a kormány nem a dolgozók miatt csinálta, hanem, hogy a multik alá rakjon, de az már egy más téma.

• Kaci84

őstag

válasz Raysen623 #281 üzenetére

A Te érveléseddel élve akkor meg a vàsàrló vegye tudomàsul hogy vasàrnap nincs bolt. Vagy ennyi erővel akkor a vâsàrlók szervezzék úgy hogy màsnap is bw tidjon vàsàrolni. Be làtod hogy ez hülye indok?
    Szerintem is a kormàny kavar de akkor ne az legyen az indok ami.

• vzozo

senior tag

válasz Raysen623 #281 üzenetére

Ha egy család együtt akar lenni, akkor egyszerűen szervezze meg és egyeztessenek időpontot...mi is ezt csináljuk és eddig működött.

Erről van itt nagyban szó, kérem szépen.

Fentebb kérdeztem is a topiktársat, hogy miért akarja, hogy ezt néhány paprikajancsi az egész magyar társadalomra ráerőltesse (mintha eddig nem lehettek volna együtt családok, LOL), miért jó az, ha más mondja meg (sőt, írja elő kötelezően), hogy mi a szerinte szerencsés magatartásmód, de cserébe kaptam valami terelést az általa látott párezer forintos hétvégi pótlékról.

Új hozzászólás Aktív témák