Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
válasz Veleczki77 #245 üzenetére
sokadszor utaltok rá, hogy elrontja, amihez hozzáfér.
nem védeni akarom őket, de sokadszorra kérek erre tényeket, mert nem vagyok tisztában ezekkel.
Köszönöm, ha küldesz!Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
nagy baj, hogy mostanában sokan keverik a viccet a gúnnyal, és csodálkoznak, hogy nincs párbeszéd.
[ Szerkesztve ]
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Jürgenmüller
kezdő
Ez igen, el kell mozdítani aki dolgozik, akik benne vannak a brancsban azokhoz nem szabad hozzányúlni.
Ez igen! Hozzájuk is kell nyúlni, mert most visszavinni haza azokat akiket idehoztak buszokkal, és megint visszahozni jövő héten, ez sokba kerül.
Bezzeg ha lett volna vihar, akkor itt karatéjoznának a pártkatonák, hogy Feri bedzsináztatta az OMSZ-t. -
lócitrom
őstag
ezen is elhűltem. és valóban az volt az előrejelzés, hogy szar idő lesz. de ugye manapság ezek az előrejelzések marhára nem működnek. még mindig nem értem mit keresünk itt ebben a medencében. vagy hát leginkább telefosott gödörben. gondolom amikor rájönnek, hogy létezik a globális felmelegedés azt is elbocsájtják. azt mondjuk megtehetnék már most is.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
dolon75
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #225 üzenetére
Igen, gyors kutakodás után a briteknál nincs állami rész az első háromban.
De pl. svájc: SWISSCOM AG : Shareholders Board Members Managers and Company Profile | CH0008742519 | MarketScreener
51% állami rész.Én azt szűröm le, hogy önmagában az, hogy valami állami irányítás alatt áll, nem biztos, hogy baj.
Az irányítás minősége viszont fontos.Ha (!) egyáltalán meglesz a felvásárlás (könnyen lehet, hogy csak valami gumicsont megint a hír), utána fél-egy évre látjuk, mi lett.
-
vlevi
nagyúr
válasz lócitrom #240 üzenetére
"vicc ez az ország."
Tudom, törölve lesz, de :
Itthon: Felmentették az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és elnökhelyettesét | hvg.hu
Palkovics László elmozdította az OMSZ felsővezetőit – mindössze két nappal azután, hogy a meteorológusok esőt vártak augusztus 20-ra, le kellett mondani az ünnepi műsort, aztán mégsem jött a vihar. -
lócitrom
őstag
vicc ez az ország. csodálom, hogy még nem lett átnevezve az alkotmányban a párt nevére. nem is létezik itt semmilyen magyarország. itt csak azokat nem lehet kiszorítani és mosolyogva kiutasítani, akiknek van valamilyen adókedvezményes alkuja ezzel a hitvány bagázzsal. mindenki más célpontja ennek a kiváló együttműködős (ha akarod, ha nem) rendszernek.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Jürgenmüller
kezdő
1 kivétellel melyik nem NER-es cég ezekből?
A másik, hogy az milyen felvásárlás, amikor kikötik, hogy a versenyhivatal nem vizsgálhat? Pont most mondta be a híradó. Vagy ez csak így megy, hogy gondolunk egyet nagyrészt közpénzből, és eldöntjük, hogy mire költség a lakosság pénzét?
-
DS39
nagyúr
válasz Jürgenmüller #231 üzenetére
Egy arany nyaklánc olcsóbb lett volna.
-
őstag
válasz Victorio #188 üzenetére
Tehát ha különböző módszerekkel kivéreztetnek egy szolgáltatót (Digi), aki jelentősen olcsóbban nyújt szolgáltatást, mint a többi szolgáltató, majd ezek után tesznek rá egy """visszautasíthatatlan""" ajánlatot (a 4iG), akkor a tranzakció lezárulta után a 4iG érdeme, hogy elérhető a piacon ilyen olcsó internetcsomag? (Spoiler: nem)
Az meg már csak hab a tortán, hogy a Digi fejleszteni akarta még tovább a hálózatát (10 gigabitre), ezzel is növelve a versenyt, ösztönözve a többi szolgáltatót is további fejlesztésekre, DE mivel jött a 4iG, ezek a fejlesztések el lettek vetve. Minek ide fejlesztés? Minek ide verseny? Legyen egy nagy Nemzethy Szolgáltató, és az milyen jó lesz.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
dolon75
senior tag
válasz Jürgenmüller #216 üzenetére
Itt látható, kik a tulajdonosok, itt én nem látom a Magyar Államot:
[link]Értem, mire gondolsz, ahogy arra a #191-ben kolléga már utalt.
De ne írjunk már le téves infókat.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Sanya
nagyúr
nem akkora kérdés az:
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Egon
nagyúr
válasz Jürgenmüller #231 üzenetére
Na látod, a pozitív szemlélet a kulcsa mindennek is...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Jürgenmüller #227 üzenetére
A 4iG nem állami, hanem magánvagyon. A kérdés csak az, hogy kinek a magánvagyona...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
FattyDove
őstag
válasz Jürgenmüller #227 üzenetére
Gyurcsány!
-
Jürgenmüller
kezdő
Tehát 49 % állami, meg a 4iG ami meg állami. Ez szerinted mennyi százalék? Matek?
Morcosak akik az elvtársakat azért fizették, hogy biztosítsák a komplikáció mentes garantált nyereséget, és zsarolási potenciált. Hát rossz lóra tettek.
Milyen elvtársakra gondoltál, abban az esetben ha valami 100% állami kézben van, ki itt az elvtárs, vitya? Vagy ki?[ Szerkesztve ]
-
Jürgenmüller
kezdő
Minden rendben:
Osztályok szűnnek meg és születnek
Az egészségügy teljes széteséséről ír az orvosi kamara titkára
Azért szűnnek meg még az állami portfólió szerint is az osztályok, mert az van amit itt leírtál.
Apám urológiára november végére kapott időpontot, majd műteni kellene az 8 hónap.
Minden rendben igazad is van.
Nem lehet, hogy másik univerzumban élsz?
-
Hi!King
őstag
Stratégiai ágazat, ezért felesben haveri bűnözők kezébe adjuk az egyik felét, míg a másik felét az az állam veszi meg, amelyik közben épp súlyos hiánytól szenved?
Valami elképesztően durva, hogy ti hívők milyen szinten magyarázzátok meg még a legmegmagyarázhatatlanabbat is....
-
g0dl
addikt
A Telenorban 50% feletti norvég állami tulajdonosi hányad van.
A Deutsche Telekomban 30% körüli német állami tulajdonosi hányad van.Mi a probléma? Stratégiai ágazat az infokommunikáció? IGEN
Morcosak akik az elvtársakat azért fizették, hogy biztosítsák a komplikáció mentes garantált nyereséget, és zsarolási potenciált. Hát rossz lóra tettek.
-
dolon75
senior tag
válasz Jürgenmüller #218 üzenetére
Semmi ilyesmit nem állítottam, még csak nem is sugalltam.
Amire utaltam, az az, hogy nem tudjuk, máshol hogy épül fel egy tulajdonosi struktúra.[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
annyira összeomlott, hogy csak na! milliós fizetések az orvosok körében. Emelkedő nővéri bérek évek óta. csak úgy omlik össze, mert tömegesen hagyják el a pályát az orvosok, nővérek...
Nekem 1 napig nem volt ivóvizem, mert térkövezték az utcát és a mesterek eltörték. 1 napig nem volt internetem sem. No de áramom sem. Mikor hazaértem a munkából már volt. Van ilyen. Oktatás is összeomlott, hogy már hetek óta nicns iskola! Mikor lesz itt újra oktatás? Talán jövő héten csütörtöktől. VIllany még van, tévé van, internet van, gáz van víz van, telefon van, szóval ez inkább sóhaj volt, mint igazi bánat?A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Jürgenmüller
kezdő
A 4iG mögött ki áll? Mert nem független részvényesek abban is biztos vagyok. Valamint ahogy hallom a 4iG 70 - 75%-ban állami megrendeléseket teljesít, azaz ez eddig 0 Ft haszon, a maradék meg olyan munkák, amit bárki meg tud tenni.
Azt ne mondd, hogy a 4iG egy teljesen magán tőkéből felépített versenyszférában működő cég ennyi idő alatt ilyen méretűre nő?
A T-Sytems-k ehhez 25 év kellett.
A másik dolog, hogy a Humansoft egy kereskedő volt, nagyker. Ebből lett egy T-Systems méretű mammut alig 5 év alatt, szerinted? -
dolon75
senior tag
válasz Jürgenmüller #209 üzenetére
Egy közgyűlésen általában nincs ott mindenki.
A DTs linken látható, hogy olyan 70% van ott, es ebből sem szavaz mindenki.
Ezért írtam, hogy a 30%kal erős a német állam.
Tudjuk, hogy 21% nyi részvény mögött náluk nincs ott valahogy állami valaki?
Nem tudjuk, amíg valaki bele nem ássa magát.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Alvin_ti4200
félisten
Miért akar az állam saját mobilszolgáltatót, és miért pont most? (Portfolio Podcast)
-
Benőke
őstag
válasz Gargouille #212 üzenetére
Elnézve az totálisan összeomlott EÜ -t, oktatást, el kélne némi külföldi segítség.
Közművek. 10 napig nem volt ivóvízünk. Az franyák volt. Jövőben ez gyakoribb lesz. Eddig csak egy egy napokra ment el a havi 3-4 csőtörés miatt. Karbantartásokra ugyanis egy fillér sem jutott az elmúlt 10 évben a környéken.
Ide soroltam volna azt a hálózatot amit az antenna hungária üzemeltetett a katasztrófavédelem számára amit a 4iG felszámoltatott lévén nem hoz bevételt. Az megszűnt létezni. Ha ne adj isten a digitális hálózatok nem mennének nem lesz analóg sem. Ez arra lett volna hogy az adott területről kijussonak alapinformációk, mert hogy időnként volt ilyen helyzet a modern korban is. Ilyen mentők, tűzoltók, rendőrség elérésére, azaz semmi lényeges. Bár ugye ezen szervek létszáma is kihívásokkal küzd. Azonnal fel tudnának venni még egyszer annyit mint amennyi állományban van. Bár a Rendőrségen a titkárnő is rendőrjárőr a statisztikában. Az hülyén mutatna hogy nem tudnak ügyelet adni évek óta.Jó lenne jó lenne de MO -n nem működik az állami.
-
Gargouille
őstag
Alapvetően egyetértek veled, egyedül ebben nem teljesen:
"Minek? Az államnak vannak feladatai, amiért az államot tartjuk, foglalkozzon azokkal, ahelyett, hogy mindenféle olyan dologba kezd, amit a piaci cégek teljesen jól megoldanak."
Ez sok egyéb területen akár jól is működhet, de vannak stratégiailag fontos területek, ahol mindenképp indokolt, hogy ne 100%-ban külföldi érdekeltségtől függjünk, ne legyen teljes a kiszolgáltatottság. Ilyen például az egészségügy, oktatás, közművek stb. de én ide sorolnám a távközlést és az internet szolgáltatást is. Ami persze nem azt jelenti, hogy kizárólag állami monopóliummá kell tenni, de legyen benne az államnak is érezhető súlya.
Az amúgy jogos felvetés, hogy tényleg pont most, pont erre van-e szükség.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Krisz26
tag
Sziasztok! Tud valaki valami alternatívát? Yettel kilőve mert abban is ezek vannak. Netfone sajnos voda hálózaton szolgáltat. Marad a Telekom?
-
Jürgenmüller
kezdő
Nagyon nagy különbség van, ha van egy csúnya multi és van 10 000 részvényese akik képesek dönteni, vagy van egy mesterségesen felfújt valami, aminek van kettő tulajdonosa, az egyik az állam a másik meg egy cég, aki mögött senki nem tudja milyen részvényesek állnak (na azért lehet tudni ).
A kettő között nagyon nagy különbség van, mert az egyik esetében leszavazzák az államot, a másik esetében nincs kit leszavazni, mert mindkettő az állam. Ez nem sántít?
-
Benőke
őstag
válasz Miklós315 #201 üzenetére
Fizetőképes piac hiányában az a csoda ha életben marad valaki a piacon.
Jönni nem fog csak menni ahogy kinéz.Ha piaci áron veszik meg az okés, ha ennyire túlárazva azt a BTK úgy hívja hogy hűtlen kezelés... Akkor is ha a 4iG értékén és pénztermelő képességén felül hitelt kap nála nagyobb cég megvásárlására ala Digi is ugyan ez. Mert hogy közgazdasági egyszer egy nem fogja tudni soha visszafizetni. Így vagy elengedi az állambácsi, azaz dupla hűtlen kezelés, amit te fogsz fizetni csipsz adóban meg afa ban meg nem létező eü ben mikor afat számolnak fel az eü szolgáltatásokra amiért te elvileg keményen fizetsz hogy legyen.
Okulva a múltból én menekülök onnan ahol az állam felüti a fejét...
-
FattyDove
őstag
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
Most arra gondolunk, hogy az érdekérvényesítő (khmm...) szerep kié.
Azt tudjuk vajon, hogy pl. a DT esetén, ha meghirdetnek egy közgyűlést, akkor kié a főszerep?Ha (!) ott is a vezető részvényes szava a mérvadó, akkor a 30%kal eléggé erős az állam. A kisrészvényesek többségét
itt találtam adatokat: [link]
ez alapján 30% erős szavazati arány, de nem döntő mennyiség.Köszi a pontosítást!
-
Jürgenmüller
kezdő
-
dabadab
titán
válasz Miklós315 #201 üzenetére
Én annyiban vagyok nyugodtabb e hír (és tendencia kapcsán), hogy azt várom el, hogy legyen 3-5 (valahány) multi
Volt négy multi, abból maradt kettő. Még.
Szerintem elkezdhetsz aggódni.ezek önként jönnek, ha
vérprofitszagot éreznekNem, nem tudnak önként jönni, a frekvenciákat államilag osztják - vagy nem osztják, lásd a Digi esetét.
mellettük legyen egy hasonló méretű/kapacitású állami is
Minek? Az államnak vannak feladatai, amiért az államot tartjuk, foglalkozzon azokkal, ahelyett, hogy mindenféle olyan dologba kezd, amit a piaci cégek teljesen jól megoldanak.
fejlesztjük a saját jelenlétünket a piacon
A "lopott közpénzből felvásároljuk, kifosztjuk és hagyjuk lerohadni" az nem fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Miklós315
aktív tag
válasz Jürgenmüller #182 üzenetére
Én annyiban vagyok nyugodtabb e hír (és tendencia kapcsán), hogy azt várom el, hogy legyen 3-5 (valahány) multi (ezek önként jönnek, ha
vérprofitszagot éreznek), és mellettük legyen egy hasonló méretű/kapacitású állami is, aztán mindenki választja, amit választ...Más megközelítésben ugyanez: a németek, angolok, finnek, svédek, amerikaiak, japánok, kínaiak, koreaiak, indiaiak, stb., stb. mind erőltetnek saját jól megtámogatott (időben előrébb járnak nálunk, így leginkább a kínain szemlélhettük a felfutást, miközben a "szabadpiaci" privatizációs/gyarmattartói hátteret is figyelembe véve a nyugati cégek rablóharamia térhódítását is láthattuk...) cégeket így vagy úgy (naivitás azt gondolni, hogy ezeket nem "jog-lobbizzák" a saját állami nemzetközi helyzetből eredő pozíciót lóbálva), szóval nem jelent számomra negatívumot, ha azzal főzve, amink van (ilyesmód nyugati szemlélettel keleti modellt használva, nyíltabb állami lökettel) fejlesztjük a saját jelenlétünket a piacon.
Akkor lesz gond, ha kizárólagos és kötelező érvényű "opció" marad, de amíg ez nem valóság, csak rettegett lázálom, addig én büszke vagyok arra, hogy van sajátunk is...
A kommentfolyam 90+%-a nettó érzelmi "érvelés" (rettegés meg fújolás), ennek ellensúlyozásaként dobtam be a saját optimizmusomat
"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH ! Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB RADEON PRO 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest