Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vasti74
aktív tag
válasz fatpingvin #62291 üzenetére
Helló!
Ha még nem tetted meg, akkor próbáld ki egy másik tápegységgel! Néha az szórakozik.
Üdv: Vasti -
TRob1
veterán
válasz MasterMark #62297 üzenetére
Telekom Technicolor a "fő" (192.168.1.1) , abba jön az optika, 2.5Gb Lan/wan-ra kötve Xiaomi router(192.168.31.1) . A Telekomban wifi-k tiltva, csak TV boxok rákötve. Xiaomira kötve PC és Nas, erről mennek a wifis eszközök is.
Xiaomiban állítottam a port forwardot, így:(.113 a Nas)
ui: Jah, és seed-nek írja a dolgokat, de nemigen mennek. Szinte mindig minden nulla.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Sziasztok!
Nagyon nem értek a hálózatokhoz, sokszor akad is valami probléma, amit elég nehezen oldok meg.
Most olyan gondom lenne hogy van egy Telekom router (optika), mögé kötve egy (kettő) Xiaomi MiWifi Router (mesh), illetve ezen egy Qnap Nas.
Látszatra minden oké (persze tuti nem), kivéve hogy seed nem megy. Elvileg nyitva a port a Xiaomiban, ami QBittorrentben meg van adva.
Valaki tudna ebben segíteni, akár priviben? (Vagy akár az egész Telekom+mellette másik router beállításban, rendes "összehozásában", miben mit mire kell állítani?) Köszönöm.¤ R'n'R ¤
-
MasterMark
titán
válasz Essejó #62292 üzenetére
Ezt nem kell "tudnia". A DHCP folyamat egy broadcast felfedező üzenettel kezdődik a kliens részéről, és arra válaszolni fog a DHCP szerver akárhol is van a hálózaton belül. Onnantól pedig már egymással beszélnek.
Talán ez jó leírás még: DHCP kliens-szerver együttműködés
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Topikgazda
válasz fatpingvin #62291 üzenetére
Van külön "Milyen routert vegyek" topic.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Essejó
veterán
válasz MasterMark #62290 üzenetére
"HGW-re wifin kapcsolódókliensek, illetve HGW-be annak saját LAN portjába kábelen csatlakozó MiniPC így honnan fogja tudni, hogy 192.168.0.2 címtől kérje a saját ip címe kiosztását?"
Erre.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
nem tudom mennyire jó topik, de rápróbálok... ha kell jó néven vennék egy átirányítást.
Szóval, hardvert keresek, wifi routert. következőenk a szempontok:OpenWRT support, 15W alatti fogyasztás, legalább két darab gigabites interfész, wifi (nem kell extra, 150et tudjon meg ha van 5GHz az nice to have) legalább egy USB port.
Lényegében egy TL-WR1043-ast váltana, ami időnként egyszerűen megáll, feltételezhetően hadveres a hiba.
mondanám hogy 10k alatt, de tudom, kezemet vegyem ki a biliből. szóval valami olcsóbb megoldás érdekelne, egyszerű feladatkörre kell, szóval nem is kell erős hardver.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Essejó
veterán
válasz MasterMark #62288 üzenetére
Ha nem jól tudom akkor javíts ki kérlek.
A HGW-n letiltja a DHCP-t és a TP-n meg bekapcsolja, tehát a Tp oszt IP-t a klienseknek. Viszont a WiFi-n lévő klienseket a HGW-re irányítja. Ennek mi az értelme ?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #62284 üzenetére
@MasterMark
Köszi ezt meg fogom próbálni valamikor. Ha sikerülne őket egy alhálózatba beszervezni, az összes rajtuk lógó kliens kölcsönösen látná egymást, a fő routolást HGW végezné, de DHCP server és Dyndns szolgáltatás a TPLInken futna az nagyon szuper lenne. Annál is inkább, mert ha sikerülne HGW-t és TpLinket az ingatlan két ellentétes végében elhelyezni, akkor még lehet TpLinken is engedélyezném a wifit, és így mindenhol jobb lenne a lefedettség, lehet még Cisco AP-t sem kellene bekötnöm. Kevesebb kis áramzabáló lenne itthon.@ Doky586
Igen értem, hogy nem a fix ip a lényeg, hanem a MAC IP binding. Erre kell az Openwrt.Egy OpenWrt-s routert WAN felé kinyitni akkor is kockázatos, ha nagyon erős jelszó van?
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Doky586
nagyúr
válasz petakpa1 #62281 üzenetére
Ismétlem: a dhcp nek és a fix ip beállítás sem fog segíteni a wol-ban!
Dhcp-t fixálhatod.
De egy külön menüben az arp táblában neked kell összerendelned a mac-ot az ip vel. Csak ezzel tudod helyettesíteni a .255 broadcast küldést.
Ezt viszont a szolgáltatós router nem tudja, de openwrt igen.A másik módszer hogy a router webes felületéről indítod az ébresztést. Ennek hátránya hogy a routert wan felől lehessen konfigurálni de ez könnyen feltörhető.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz petakpa1 #62281 üzenetére
Szerintem a magyarázat nem biztos, hogy teljesen jó, de valami akörül lesz.
Annyi ehhez, hogy a PC-d kikapcsolva is marad a hálózaton, csak IP-je nem lesz, viszont a MAC címe attól még ott van.
MAC bind amúgy a funkció ami ehhez kellene szerintem.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz petakpa1 #62280 üzenetére
Igen, előszőr kapcsold le, a másikban meg fel.
A DHCP tartomány nem tart a végéig, ahogy írták a 255-ös cím az broadcast cím, azt ne oszd ki. Ekkora tartomány úgysem kell otthonra, elég mondjuk 100-150 közötti címeket kiosztani. A fix ip-ket pedig ezen kívülre állítsd.
A DHCP szervert meg fogják találni a kliensek így is. Az nem függ a routertől.
Switch Tax
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #62279 üzenetére
Nem LAN-ról, hanem WAN felől szeretném biztonsággal ébreszteni a jelenleg router üzemmódban működő HGW mögötti PC-t. Ez néha sikerül néha meg nem .
HGW által kezelt LAN-on jelenleg a 192.168.0.101-251 ip tartományban kapnak ip-t a kliensek. HGW-ben be van fixálva, hogy PC-m mindig a 101-eset kapja.
HGW-ben szintén be van állítva, hogy WAN felől 12345 portra érkező csomagot továbbítsa a 192.168.0.101 címre. Így többnyire éled is a gép WAN felől. Viszont ha hosszabb, néha rövidebb ideig PC-m nincs bekapcsolva akkor már nem ébred. Valszeg a miatt, hogy HGW ARP táblája frissül PC-m MAC címe kikerül belőle...
Persze az lenne a legkirályabb, ha HGW-ban lehetne olyan port forward-ot beállítani, hogy 192.168.0.255-re továbbítsa a WAN felő 12345 portra érkező csomagot, de HGW ezt nem engedi"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz MasterMark #62278 üzenetére
Köszi, és hogyan lássak hozzá?
HGW-ben tiltsam DHCP funkciót, TpLink-ben pedig saját magára állítsak be egy fix statikus ip címet ugyanabban a tartományban amiben a HGW is dolgozott?Tehát ha a HGW ip címe 192.168.0.1, akkor TpLink-é legyen 192.168.0.2 és TpLink DHCP serverét konfigoljam úgy, hogy 192.168.0.3-255 között összon ip címeket?
HGW-re wifin kapcsolódókliensek, illetve HGW-be annak saját LAN portjába kábelen csatlakozó MiniPC így honnan fogja tudni, hogy 192.168.0.2 címtől kérje a saját ip címe kiosztását?
-
petakpa1
őstag
Tanácsot szeretnék kérni belső hálózatom átalakítására.
Jelenleg egy Vodafone-tól kapott Compal CH465VF HGW-t használok router üzemmódban, de van pár szolgáltatás, amit ez az eszköz nem tud, vagy csak bizonytalanul tudja.
HGW jelenleg az alábbi klienseket szolgálja ki:
- kábelen egy MiniPC ami 7/24-ben üzemel
- kábelen egy olcsó 5 eFt-os nem menedzselhető switch, amin két eszköz lóg szintén kábelen: PC-m és a céges laptopom.
- wifin 2 okostelefon és kb 10 IoT eszköz (okostermosztát, klíma, robotporszívó, ip kamera, napelem invertere, motoros redőnyök központi egysége, okostv)Alapvető problémák nincsenek is, de van pár dolog ami zavar:
- hiába fixáltam be PC-m ip címét a HGW-ben, és konfigoltam be port forwardokat is jól, WAN felől nem mindig sikeres a PC-m ébresztése magic packettel. A probléma valahol ott van, hogy a HGW ARP táblája valamilyen időközönként frissül, és ha ekkor a PC-m nincs bekapcsolva, akkor PC-m MAC címe eltűnik, és innentől kezdve HGW nem tudja hova kell fw-olni a bejövő magic packetet, hiába van az IP cím fixen hozzákötve a MAC címhez. (Mielőtt bárki kérdezné akkor is ez van, ha PC-m közvetlenül a HGW-be van dugva a switch közbeiktatása nélkül).
- lakásom távolabbi részein már nagyon gyenge a wifi, de ezt majd egy a switch-re kötött AP-val akarom orvosolni a jövőben, erre most még nem keresek megoldást
- HGW webes felületén rendszeresen figyelem a hálózatomon lévő eszközöket, hogyha valaki illetéktelen bejutott azt kiszúrjam. Ezt megkönnyítené, ha csatlakozó klienseket egyedi névvel tudnám ellátni, de a HGW ezt nem tudja. Amelyik kliensnek van host neve azt kiírja, de amelyiknek nincs az unknown-ként tünteti fel.
-HGW nem tud dyndns szolgáltatástTudom a megoldás az lenne, ha HGW-t bridge módba raknám és kötnék utána egy profi routert, de mivel van elfekvőben egy TpLink 1043ND v1-es routerem openwrt-vel, illetve hamarosan lesz egy profi Cisco AP-m inkább ezeből az eszközökből hoznám ki azt amit lehet.
1) A legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha HGW-t bridgbe tenném, utánna kötöm TpLinket és ő lenne fő routerem. Probléma csak annyi, hogy ez egy elég öreg router és nem 100%-ban tudja kihajtani az 500-as netemet. Néha áttolja, de néha belassul és csak 460 Mbps jön át.
2) Arra gondoltam, hogy
- TpLinkben be lehet állítani Dyndns-t
- HGW-ben letiltom a DHCP server funkciót.
- a mostani switch-em helyére betenném TpLinket. Nyilván úgy, hogy HGW-ből jövő kábelt a TpLink egyik LAN portjába dugnám, nem a WAN portba!
- TpLinken futna a DHCP server, az osztaná ki az ip címeket mind e TpLink többi LAN portjába kapcsolódó PC-mnak és Latopomnak, mind a HGW-be kébellel kapcoslódó MiniPC-mnek, illetve a HGW-be wifin kapcsolódó klienseknek.
- azt szeretném, hogy mind a TpLink-re, mind a HGW-re kapcsolódó összes kliens lássa egymást, de az ip címeket ne a HGW hanem a TpLink ossza ki.
- ha ez megvan és minden egy hálózatban van, akkor már csak megfelelő port fw szabályokat kell beállítanom HGW-ben és TpLinkben is, hogy a HGW WAN portja felől érkező magic packet továbbítva legyen TpLinkre. majd TpLink továbbítsa azt PC-mre. TpLinken futó OpenWrt-ben természetesen tartósan be lehet állítani, hogy melyik MAC cím tartozik PC-mhez, ott nincs ez az ARP tábla issue.Tehát összességében azt szeretném, hogy a routolást maga a HGW végezze, de a DHCP server a TPLink legyen és az azon futó Dyndns szolgáltatás is működjön, ráadásul mind a TpLink mind a HGW-n lógó összes kliens kölcsönösen lássa egymást.
Megoldható ez vagy felejtsem el, és használjam 1)-s módszer szerint rendes routerknt TpLinket és tudjam be, hogy néha kicsit elvesztek a netsebességből .
-
Bingoo
tag
válasz Multibit #62270 üzenetére
Tényleg ez volt a megfejtés. Sajnos a falban futó kábellel van valami, mert egy másik szobában kipróbálva, már ugyanazt a sebességet produkálja, mint a lenti hálózat. Köszönöm, mert erre szerintem nem gyanakodtam volna. Akkor lehet beúhzni egy újat a régi helyére. De legalább tudom, hogy az a kábel hibás.
-
Bingoo
tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem: Digi1000 internetünk van. Bridge modeban rá van kötve a Digi által adott Huawei gép egy Xiaomi ax3200 wifi6-os routerre és ezen keresztül egy régebbi, de gigabites tp-link Archer c1200 van Access Point módban a felső emeleten, mert a xiaomi sajnos nem tudja belőni az egész lakást. Mesh hálózatra nem szeretnék jelenleg költeni. Az AP-s wifi hálózat viszont lényegesen lassabb, mint a Xiaomi által küldött. (Xiaomi kb 500Mbit/s 5Ghz-n, a tp-link pedig kb 90-100Mbit/s). Tudok ezen kicsit finomhangolni, hogy a fenti wifi hálózat gyorsabb legyen? (gyári adat szerint a tp-link 2.4Ghz-n 300Mbi/s-et, 5Ghz-n pedig 867Mbit/s-et tudna) Semmit nem állítottam, csak az operation mode-ot raktam át AP-ra és a xiaomit kábellel összekötöttem a tp-link WAN portjával. Köszönöm szépen!
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Tenda FH456 típusú router, ami a Telekomos modem után van kötve, a wifi szolgáltatást ez nyújtja, a modemen - ZTE H368N -ki van kapcsolva, meg egyébként sem működik jól egy ideje. Van 5 db Gree gyártmányú wifis klímám, amit szeretnék a GREE+ applikációval távolról vezérelni. A gondom a következő: hozzáadok 2 db klímát és többet nem ismer fel az app. Sőt a két darab hozzáadása után a mobilom sem tud wifin csatlakozni a routerhez. Folyamatosan próbál csatlakozni, 1-2 mp-re felcsatlakozik majd le és ez így ismétlődik. A két klímából kitörlök egyet az app-ból, a mobilom csak utána tud csatlakozni ismét. Mi lehet a gond szerintetek? -
őstag
válasz abrtom87 #62264 üzenetére
"
Nagyon fontos szabálya a PTK-nak, hogy fogyasztó csak természetes személy lehet. A fogyasztói szerződések a vállalkozás és a természetes személy között jönnek létre. Mint látni fogjuk, a kötelező jótállás és a termékszavatosság, valamint a szavatossági jogok csak a fogyasztókat megillető jogosultságok. Ebből következik, hogy ha céges számlára vásárol valaki, akkor nem minősül fogyasztónak, így nem illetik meg a fogyasztói jogok. Ebben az esetben vállalkozás és vállalkozás között jön létre szerződés, mely nem minősül fogyasztói szerződésnek, így jótállás csak akkor illeti meg a vásárlót, ha az eladó azt szerződésben kifejezetten vállalja (és természetesen a szerződésben vállalt feltételek szerint). Egyebekben csak általános, szűkebb jogosítványokat adó szavatossági jogot érvényesíthetőek (ebben az esetben a szavatossági idő nem 2, hanem 1 év, és nincs hibás teljesítési vélelem sem).
"
[link] Forrás.Szóval csak úgy nem hajthatnak el.
-
abrtom87
tag
válasz Essejó #62261 üzenetére
Köszi. Nekem abból az E-s managelhető kotlott meg. Már vásárlás óta (1-2 hete) szórakozott, de ma reggel óra már az admin se elérhető. Folyamatosan ki kellett húzni mert napi 4x eldobta a hálózatokat. Reset hiába. Hozzá se lett nyúlva. Céges vásárlás, így már a vásárlás napján se cserélték amikor már tudtam, hogy valami baj van vele. Kukán kívül jobbat nem tudok, költeni nem fogok a javításra.
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Ajánlanátok egy rendes switchet ami tudja a vlant és az IGMP-t, vezérelhető és 5 portos? Ez a TP-Link fos amit vettem semmit se ér, kukába dobtam. Legutoljára már el se lehetett érni az eszközt még reset után sem.
-
Essejó
veterán
válasz MasterMark #62253 üzenetére
Jelen felállás szerint ha a dolgozóban levő router AP módba lenne kapcsolva, akkor semmi átkebelezés nem kéne, nem?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
MasterMark
titán
Akkor ez így nem fog működni, csak a routeren lesz net, a többinek nem lesz akit a switchre dugsz.
VLAN az egy virtuális lan, kb arra jó hogy azt a switchet felosztod úgy mintha két külön switch lenne, akkor egy külön hálón át tudod vinni a netet a routerre, a router meg egy kábelen trunkolva vissza tudja küldeni a switchre a saját forgalmát.
Nyilván ehhez olyan eszközök is kellenek amivel meg lehet csinálni.Kérdés az hogy nem egyszerűbb-e átkábelezni.
Switch Tax
-
veterán
válasz MasterMark #62245 üzenetére
köszi az infót!
A router az igazi router szerepet tölti be.
nem vagyok nagy hálózatguru a VLAN-olás alatt mit értesz ?3njoy the Lif3
-
pube111
senior tag
válasz MasterMark #62250 üzenetére
Ja, ok. Bentről látom csak.
-
pube111
senior tag
válasz MasterMark #62247 üzenetére
Igen, 100.... ajaj.
Köszi. -
MasterMark
titán
Hát ha a router az valóban router (gateway) funkciót tölt be, akkor nem fog működni.
Ha valójában az ONT a router is és a router csak wifi miatt van akkor működhet.
Ha a router az igazi router akkor ha nem tudod átrendezni a hálózatot akkor VLAN-olással meg lehet csinálni a jelenlegi elrendezésben is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Vasti74
aktív tag
válasz pube111 #62240 üzenetére
Lehet, hogy már késő van ;-) , de a felsorolásban nem látom a WAN részt! Tehát, hogy az 1. router WAN interfészén is nyitva van-e a port, és jó helyre van-e irányítva?
Mert ha az kimaradt a beállításból, akkor tényleg nem fogod tudni kívülről (WAN ;-) elérni a belső célt...[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Van egy wifi-s kérdésem a wlan , wifi , vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok fórumban is.
Ide is bedobtam.....több szem többet lát alapon.
Talán akad valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Köszönöm előre is a válaszokat !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
flash-
veterán
-
pube111
senior tag
Üdv!
Van egy kis port forward gondom.
Van 2db router, és 1db esp webszerver.
Modem után az 1. router(AX1800), utána a 2. router(Archer_C1200), utána az esp webszerver.1. routerben address reservation 192.168.0.191 beállítva a 2. routernek.
1. rouerben port forward 1001 továbbítva a 192.168.0.191 ip-re.
2. routerben address reservation 192.168.1.121 beállítva az esp-nek.
2. routerben virtual server port 1001 beállítva a 192.168.1.121 ip-re.Ha a 2. router hálózatán vagyok, akkor a 192.168.1.121:1001 címen elérem a webszervert.
Ha az 1. router hálózatán vagyok, akkor a 192.168.0.191:1001 címen elérem a webszervert.
Ha külső hálózaton vagyok, akkor az [külső_ip]:1001 címen nem érem el a webszervert.Ugyan ezekkel a beállításokkal hónapokig működött, kb 1 hete nem működik.
Mi lehet a hiba? -
Topikgazda
válasz bicajoskema #62236 üzenetére
Igen, erre a célra, amikor tehát sem a sebesség, sem a ping nem számít, jó megoldás lehet a repeater.
MaCS
-
-
bicajoskema
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózatom így néz ki: Mikrotik LHG LTE6 eszköz korlátlan Yettel SIM kártyával, ez kábellel összekötve egy egy TP lInk AX1500-al. Én minden eszközömmel a TP Link AX1500-ra csatlakozom, és szeretném a WIFI hatósugarát 1 irányba megnövelni. A cél, hogy a kocsibeállóba épített WIFI-s relé folyamatosan a hálózaton legyen. (tehát sávszélesség és eszközmennyiség is nagyon minimális lenne, ellenben a rendelkezésrá állás lehetne magas)Valamilyen pár ezer forintos wifi repeater-re gondoltam, ez a jó megoldás?
Melyik az ajánlott ebben az alsó kategóriában? -
flash-
veterán
Sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy van a nappaliban telekom hg8245h eszkozom.ennek minden lan portja foglalt,megy belőle tvnek a hálóba(telekom optikai tv box) a másik szobába,illetve egy pc-nek is(az a nappaliban van),ezebkivul egy konnektoros továbbítóba,valamint egy Asus rt n12 d1be(az is a nappaliban van).
Az asus-t wifi szórásra használom azt hiszem repeater módban(vezetékkel van osszekotve a telekom eszkozzel)
a gondom hogy vezetéken kellene még egy okosítóba valahogy internetet adnom,hogy lenne a legjobb megoldás ?
ugye az asus routeren amit repeaternek használok,azon van még szabad lan port.ha abból húzok egy cat 5e kábelt az okosítohoz akkor ez az asus eszköz kepes arra hogy egyszerre szórja a telekom hg8245h eszköztől kapott netet wifin emellett pedig lan kábeken továbbitsa is a netet az okosítónak? vagy ez igy nem fog menni más megoldás kell?ha igen hogy oldjam meg?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MasterMark #62231 üzenetére
Igen, ezért kérdeztem a 219-es hozzászólásomban, hogy az ott linkelt eszköz jó-e?
A szóbákba meg Schneider Asfora menne, azok lennének az elektromos hálózathoz is.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz MasterMark #62231 üzenetére
-
addikt
válasz qqcqqc #62228 üzenetére
Én egy patch panelt vettem és oda van bekötve az összes vezeték. Ez pedig 15cm-es kábelekkel van átkötve a switchbe. A kábeleket tedd vezetékcsatornába, egyrészt kicsit kultúráltabb lesz a kinézete (asszony nem reklamál érte ), másrészt nem semmi beleakadni a vezetékkötegbe.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz qqcqqc #62226 üzenetére
Akkor viszont egy sima 100x100-as villanyszerelő doboz, aminek a tetején kivágsz egy lyukat ahol ki tudnak jönni a kábelek és vezeték csatornával szépen át tudod vezetni a szekrény aljába a cuccot.
Nálunk is így oldottam meg, annyi különbséggel, hogy ahol kijönnek a kábelek (4 utp + 1 koax) az megy tovább a 10"-es rack szekrénybe a patch panelre és oda van minden eszköz is bepakolva. (PoE, tűzfal, switch, médiakonverter, modem, tápegységek, elosztó)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
őstag
Megy oda még egy HP T620Plus, mint router, egy 16 portos switch, a Digi két kis dobozkája (külön ONT és TV cucc) És ez egy falmélyedés, ahová a párom még egy szekrény is elképzel, ennek lesz az aljába az egész hóbelevanc. Eléggé érdekesen jönnek ki a vezetékek, ez egy 3 oldalról körbefalazott beugró. és ha szembe állsz vele, akkor a jobb oldali falon jön ki a kábelcsokor a falból.
-
addikt
válasz qqcqqc #62219 üzenetére
Én egy 10"-es, 2-3 unit magas rack szekrényt tennék oda:
- eltakarja a kábel kivezetést
- belefér a PoE feladó, elosztó stb.
- eltakarja a csatlakozókat
- bezárható így csak az fér hozzá akinek kell. (feltéve ha a kulcsot nem hagyod benne)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Topikgazda
válasz energomatt #62221 üzenetére
"1 PC(LAN) + 2 laptop (WiFi) azonos routeren"
Nem piszkálódásból, hanem építő céllal, főleg, hogy más topicokban is előjött ez a kérdés:
A LAN az a helyi hálózat, függetlenül a benne használt fizikai rétegektől és protokolloktól. Ilyen réteg/protokoll a wifi és az Ethernet, ez utóbbit használjuk jellemzően UTP-kábelen. A wifi tehát a LAN része, nem alternatívája.
MaCS
-
Topikgazda
Érdekességként, és hogy Ti ne fussatok ebbe bele:
Meglepve futottam bele abba a ténybe, hogy az egységesnek tűnő, mezei keystone betétek nem férnek bele a 24 helyes 19"-os üres patch panelbe. Illetve beleférnek, csak nem egymás mellett. És erről a kereskedők nagy része sem tud.
18 mm-től lefelé kell szélességet választani. Amit mezei vevőként boltban, webshopban kapunk, az jellemzően 19,2 mm széles.
Úgyhogy most van egy felesleges 24-es patch panelem és egy rakat toolless betétem. A betétek ugyan máshová jók, de a panelbe csak 12-t lehet bepattintani.
MaCS
-
energomatt
senior tag
1 PC(LAN) + 2 laptop (WiFi) azonos routeren és helyen, egy hálózatban vannak, mindhármukon WIN 10 pro oprendszer van. Megosztottam egy könyvtárat a PC-n ezt szeretném elérni a laptopokon, az elérés "mindenki" számára olvasási engedéllyel rendelkezik. Laptop1-en hibátlanul működik, Laptop2-őn is működött az első újraindításig azóta nem. Ugyanakkor minden más eszközt lát a hálózaton belül és azokat elérem. Próbáltam mindenfélét, eredménytelenül. Azt sem értem, hogy az intéző hálózat ablakai miért térnek el a két laptopon? A CE a PC neve. Köszönöm a segítséget! https://kepkuldes.com/image/i9Iuag https://kepkuldes.com/image/i9IL3Q
-
őstag
Sziasztok!
A vezeték már a falban, Cat6 tömör réz.
Most szerelvényt vadászok hozzá. Nyolc végpont fali csatlakozó és valami ami az összevezetésnél a fogadja a kábeleket. 6 helyen egy vezeték jön ki a falból egy helyen meg kettő, ezek konnektorok mellett lesznek, így kéne egy egységéges kinézet.
Oda, ahol a a dolgok összefutnak egy ilyet [link] gondoltam. Itt lesz egy poe feladó is az AP részére, szóval gondolom oda olyan keystone kell, ami ezt támogatja.
Jó az elgondolásom? -
Topikgazda
Az új Sednát nem ismerem (rohadjon meg a Schneider, hogy egy alapjaiban új dizájnnak nem voltak képesek új nevet adni), de amíg az Asforákba hagyományos keystone betét való, a régi Sednákba a Schneider saját betétje. Szerintem hívj fel egy tetszőleges Schneider-viszonteladót.
MaCS
-
TeebyKay
őstag
válasz Doky586 #62210 üzenetére
Nem használtam semmi ilyen célra Viszont akitől kaptam elég szarul csinálta meg, mert hosszan kopaszolta a vezetéket, és ahol a csatlakozó fejnek a védőburkolatra rá kéne szorulnia, ott még a kis vékony belső vezetékek vannak, szóval gyakorlatilag lötyög. Így aztán az évek során a router meg a pc mozgatása közben is megfeszülhetett bármikor annyira, hogy sérüljön.
-
zsiga68
őstag
válasz TeebyKay #62209 üzenetére
Lehet hogy az érintkezés nem tökéletes a krimpelésnél. De kábel szakadás is lehet. Vagy kontakt hibásak a kis lemezek az ajzatban és nem csatlakozik megfelelően a kártyához/routerhez. Nem hiszem hogy ha rövidebb a kábel akkor megérné új csatlakozokkal kipróbálni. Persze ha hosszabb megéri a próbát,max két csatlakozó bánja..
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Adott egy telekom router aminek elvileg gigabites a LAN portja, egy gigabites telekom internet szolgáltatás, adott egy cat5e kábel és adott egy asztali PC aminek elvileg gigabites a hálózati kártyája. Hogyan tudom kideríteni, hogy miért csak 100mbit-et mérek speedtesten?
Üdv,
Tibi -
Vasti74
aktív tag
válasz pelenka35 #62203 üzenetére
Helló!
- meglátogatod az itteni Jófogást (Willhaben ;-) , és kedvedre válogatsz.
- belépsz a hozzád legközelebbi Facebook csoportba, ott is szoktak hirdetni.
- választasz egy szolgáltatót, pl. ezt, amelyik feléd a helyiek szerint jól működik (ha jól emlékszem a Drei, az A1 és a Magenta birtokol saját hálózatot, azt kellene tudni, nálad melyik a legjobb, és az alapján kellene egy olcsó alternatív szolgáltatót keresni) Szokott náluk lenni komplett csomag ajánlat, routerrel. De feltöltőkártyást válassz, mert nem drágább, mint az előfizetéses (sőt, általában olcsóbb ;-) , és ha váltani szeretnél, egyszerűen csak nem töltöd fel többé, és annyi. -
Topikgazda
válasz pelenka35 #62203 üzenetére
Van egy "Milyen routert vegyek" topic -- ott jobb eséllyel indulsz.
Én egyébként a Mikrotik SXG LTE vagy durvább esetben LHG LTE típusait ajánlom, LTE6 verzióban, nem a beltéri, botantennás típusokat. Ha az ember a lakásából célozza meg az adótornyot, nettó jelpazarlás az omnidirekcionális antenna.
MaCS
-
pelenka35
őstag
Sziasztok!
Ausztriában vagyok és olyan routert keresek amibe sim kártyát lehet tenni ...
(Most jöttünk ki és nincs más lehetőség csak a sim kártyás, itthoni internetezésre ami korlátlan)
Esetleg tudtok ajánlani ilyen routert ?
KöszönömGamertag:Rob3rt75
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest