Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozveo
tag
válasz tradeelek11 #17583 üzenetére
Elnézésedet hogy félre érthetően fogalmaztam.
Csak ezzel kapcsolatosan szeretnék kérni linket. ami működik is.
"Hogy komplett lemezt(eket) Proxmox alatt, hogy adok oda az OMVnek?"
Köszönet érte. -
ozveo
tag
válasz tradeelek11 #17559 üzenetére
Szeretnék kérni linket ami alapján be tudtad állítani , és működik is proxmox alatt.
Hálás köszönet érte
-
ozveo
tag
válasz agent_k #17553 üzenetére
Pont a hétvégén próbálgattam porxomox- alá omv5-öt. Omv 5-nek kiajánlott 2x1 TB virtuális disk raid1 tömb kialakítása több mint siralmas volt a teljesítménye. Jelenleg Linux mint-en virtualboxban futtatok egy omv5-öt 2x2 TB diskekkel, és nincs teljesítmény gondom.
Hw tekintetében mindkettő megfelelőek.
Linux mint: i5 6400t 32 GB RAM
proxmox: Xeon E-2224 32 GB RAM -
ozveo
tag
válasz gianfrancoz #16101 üzenetére
Nem egyszerűbb PCI-e SATA kártyával megoldani. Így még remélhetőleg sebességed is lesz.
-
ozveo
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdéseem, hogy ki virtualizált omv-t, adat diskekkel együtt, és milyen teljesítményt ért el Hw raid kártya nélkül? Sima SATA 3-as diszkek mellett.
válaszokat előre is köszönöm
-
ozveo
tag
Sziasztok!
Használ valaki omv4x.-et eth. kártyákkal össze bond-olva. Mert ha beállítom akkor eldobja a kapcsolatot, restart sem segített. Ha meg kézzel cli-ben állítom be akkor a csak az újraindításig működik. Olyan mintha a webes felület erre nem lenne felkészítve. Az OMV oldalán erre vonatkozóan nem igazán találtam érdemleges választ.
Köszönettel:
Robi -
ozveo
tag
Sziasztok!
Lehet hogy már volt téma, de az érdekelne hogy Stoneburner (2.x) -> Erasmus (3.x) release ugradet megejtett valaki már, újratelepítés nélkül. Eddig húztam halasztottam , de most már muszáj lenne meglépni.
A wiki elég szűkszavú:
[link]Ez a leírás tűnik nekem szimpinek:
[link]Meglehet ezt úszni újratelepítés nélkül? Mire kell figyelni, extra pluginok stb.
Nálam openvepn, minidlna, virtualbox, plex stb. van rajta. Ezért szeretném minél óvatosabban meglépni.Segítségeteket előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
ozveo
tag
openmediavault 1.11 frissítés után. a web felület nem töltődik be.
csak ennyi:
It works!
This is the default web page for this server.
The web server software is running but no content has been added, yetAmit javítottak:
openmediavault 1.11
Update locales.
Sort tabs in ‘Diagnostics | System Information | Status | Disk usage’.
Mantis 0001227: Show bridge and VLAN network interface devices within the GUI.
Mantis 0001246: Bonded Interface with 802.3ad-style link aggregation problem.
Mantis 0001247: Fix division by zero in OMVSystem::getCPUStats().pont e miatt frissítettem:
Mantis 0001227: Show bridge and VLAN network interface devices within the GUI.
járt valaki így?
[ Szerkesztve ]
-
ozveo
tag
OMV szereveren használt már valaki virtualbox plugint? Mennyire használtató, és a HP microzervert mennyire terheli?
Köszönettel,
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest