Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz kipser #64973 üzenetére
LG C1 Best Settings for PS5 Gaming - HDTVTest
-
adm
őstag
válasz kipser #62709 üzenetére
pixel hibát mindenképpen nézd meg, a szürke tesztet akkor ha normál használat mellett sejtesz valamit vagy jobban beleakarsz merülni.
egyébként használd, állítsd be mindenféle forrással sdr, hdr10, DV, egyéb. Tapasztald ki hogy neked mi a legjobb beállítás. A tv eléggé vigyáz magára, plusz a héten érkezett frissítésben tovább bővítették a beállításokat.
aztán ha ez meg van, bírd ki hogy ne akard az összes streamszolgáltatót vagy új házimozit, kanapét, popcorn gépet hozzá.
16core - 32thread - 64gb
-
Sidorovich
senior tag
Hát én remélem hogy nem kell mert mióta megvan (1 hónapja) azóta 100-as fényerőn hajtom.
Leellenőriztem, hogy az OLED védelmek legyenek bekapcsolva (automatikus pixelfrissítés és pixeleltolás bekapcsolva, logó védelem magasra állítva a játékok HUD-jai miatt), aztán a többit a TV oldja meg. Elég változatos tartalmat nézünk (játékok, filmek) hogy elvileg ne legyen gond.
Annyit teszek még meg érte, hogy ha 5 percnél több időre állok fel előle akkor kikapcsolom, hogy a játék pause menüje ne okozzon gondot hosszú távon + ilyenkor van alkalma a rövid pixelfrissítésnek lefutnia.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Javaslat: használd a keresőt(jobbra fent, az üzenetek mellett), ezerszer le lett már írva minden!
Ja és nem kell megsértődni, valószínű találsz a kérdéseidre választ.
#62711 Sidorovich
ha hdr-ben használod 100-as fényerőn, az rendben van, sdr-ben már nagyon nem.[ Szerkesztve ]
-
Firebazsika
újonc
válasz kipser #62522 üzenetére
Szia,
a kérdésből ítélve kicsit kevered a fogalmakat, illetve látom, nem teljesen vagy tisztában, hogy mit is kellene keresned. Egy HDMI kábel legfontosabb tulajdonsága az adatáteresztő képessége (sávszélesség). Egy kábelnek nem tulajdonsága a HDMI 2.1, HDR, 120 Hz, stb. Ezen előbbiek adatigény-szorzata adja ki a kívánt sávszélességet (kiegészülve olyan dolgokkal mint színmélység és chroma subsampling, hangsáv), s a kérdés az, hogy ezt a kívánt adatmennyiséget a kábel áteresztő képességénél fogva át tudja-e vinni, vagy sem. Keress a neten egy sávszél kalkulátort, s ha az általad felállított szempontok szorzatához elég a kinézett kábel (és jó minőséget is képvisel), akkor vedd meg bátran!
S hogy a kérdésedre is válaszoljak, a kinézett Audioquest Pearl 48 (ebben a hosszúságban) tökéletes választás, elég lesz az kívánt dolgokhoz (kb. 40 Gbps, 10 bites színmélységgel, s 4:4:4 chromával). Nekem is ilyenek vannak, csak még a 18 Gbps-es előd.
Ha pedig nagy marhaságot írtam, akkor a nálam okosabb kollégák kijavítanak, s ezáltal tanulok én is.
Üdv:
Bazsi
Nem válnátok Julianus-baráttá mindahányan öt másodpercre indokolatlanul?
-
blakey
titán
válasz kipser #62519 üzenetére
Én a Pearl-t választanám, de a Belkin is jó.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kipser #62516 üzenetére
Pont azért "ajánlottam", hogy nagy levegőt vegyél, ugyanis semmilyen más infót nem közöltél, de választ azt várnál. Tehát mennyit szánsz rá, milyen hosszúságú? Egyébként a gyárival megegyező is bőven megfelel, tehát olyan kábelt kell venni amelyiknek a csomagolásán szerepel, biztosítva van a megfelelő tudás, 2.1-es szabványnak megfelel, stb. Olyan, hogy 2.1-es HDMI kábel nem létezik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz kipser #62505 üzenetére
Kiváló minőségű terméket szeretnék. - hosszúságot nem írtál viszont kiváló minőséget szeretnél, így tessék.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz kipser #61711 üzenetére
"Amúgy annyira elszomorító, hogy az ember 600-700 ezer forintért nem tud venni tökéletes TV-t"
Egyfajta megoldás a problémádra: Philips 65OLED706Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
törölt tag
válasz kipser #61667 üzenetére
Itt egy korrekt összehasonlítás: HDTVTest, LG G1 vs C1 Comparison Review
A legnagyobb különbség, hogy valamivel fényesebb a G1, főleg teljes képernyőn. Mellette az élettartamra lehet jótékony hatással, hogy adott fényerőhöz kevésbé kell hajtani az EVO-t. Az EVO fogyasztása is kedvezőbb, bár én sose láttam a villanyszámlán, hogy épp milyen/mekkora fogyasztású tévém van.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz kipser #61212 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki mindkét technológiát. Mindegyiknek van előnye és hátránya is! Én azok közé tartozom aki oledröl váltottam, Qledre és nem bánom. Kinek mi a jó! Ha oled a szimpatikus akkor vegyél oledet, ha még lehet Cx-et. C1 nek kicsit gyengébb a fényereje. De a végtelen kontraszt miatt annyira nem tűnik fel a gyengébb fényerő.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest