Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz Northlorien #47696 üzenetére
Köszi.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Northlorien
tag
válasz Jorgi Kormi #47684 üzenetére
Nézd meg professional 1-2, módot az a legpontosabb alapbeallitas, otthon is kb azon érdemes nézni. A day settingen a fényerőt én levinnem 36 körülre. Szerintem úgy teszteld. A professional 2 sötét lesz, az sötét szobára jó.
-
Fisha
őstag
válasz rothfb #47692 üzenetére
Egy érdekes adalék a szervizeléshez. Egyrészt felvettem velük a kapcsolatot, elvileg 24 órán belül keresnek az időponttal. Node, a hivatalos euronicses garipapír érvénytelen. Nincs nagy baj, mert jó a számla is, de akkor is elmehetnek a fenébe az euronicsosok, hogy lusták kitölteni egy garilapot. Nincs rajta gyáriszám. Kuka. Tudom, miért nem néztem meg a boltban. Mikor vettem, a kezemben sem volt, kitöltötték, és bedugták a dobozba. Új vásárlók figyeljenek erre is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem lesz olyan külön, hogy oled fény. Sima fényerő lesz. És én 35-40-el próbálnám ki világos helyen.
-
Tyrone89
aktív tag
Nincs mit.
Szíved joga, hiszen azt veszel amit szeretnél és ami Neked tetszik. Ha a qled-et érzed megfelelőnek akkor vedd azt. Kicsi odafigyelést igényel az oled valóban, de semmi eget rengető, cserébe áll leejtő látványt tud produkálni megfelelő forrásból. Nekem a samsungok menüje elég logikátlanul épül fel, de ez csak személyes vélemény. Mindenesetre az LG webos rendszere gyakorlatilag rögtön kézre állt, de mondom ezek személyes dolgok. Egy qled tévével sem lőnél bakot. Ami miatt még inkább oled párti vagyok úgymond, azok a színek. Számomra sokkal természetesebbek az oled által megjelenített színek mint a qled színei. Nekem a samsung erősen túlszaturált..de gondolom lehet rajta állítani.
-
kicsi kecske
tag
Hol nezed meg? En egyet sem talaltam Webaruhazban. Budaörsön van egy utolsó 65os kiallitva 550ert.
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
daneel_hu
addikt
Ha belsőépítész által megálmodott/vagy segítségével kialakított lakásokról van szó (mint designer lakás) akkor el kell keserítselek, mert egy jó belsőépítész mindent megkérdez és figyelembe vesz. Kik fognak ott élni, hányan vannak, mennyi idősek, mik az igények, mennyi ruha van stb stb...
Az, hogy jól néz ki egy lakás az nem zárja ki azt, hogy használható is. Sőt. -
Clay
senior tag
válasz daneel_hu #47683 üzenetére
Szerintem, és ez szigorúan az én véleményem, amit senkire nem akarok ráerőltetni, a dizájner lakások kivételével, amik azért legyünk őszinték a mindennapi életre nem igazán alkalmasak, van valamilyen sötétítésre alkalmas eszköz.
[ Szerkesztve ]
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Jorgi Kormi
senior tag
Holnap lehet , hogy kipróbálok egy 65gz950-est M.M-ban , milyen beállításokkal próbáljam ki , mekkora oled fénnyel ami egy otthoni nappali használatra is jó még , stb... Szeretném látni , hogy mennyire lehet nappali normál fényviszonyok között tévét nézni rajta ( focimeccsek nem mindig este vannak és nem mindig akarom a redőnyöket is leengedni ) + nem csak én fogom használni.( Ne mondják , hogy sötét nézhetetlen sima hd anyaggal és visszasírják az LCD-t)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
veterán
válasz Pro Koryak #47677 üzenetére
Az kemény. Annyiba kerül az 1500, mint a 950. 600 kiló a 65-ös. Az szép.
-
Archttila
veterán
Nemrég egyeztettem a szállító céggel, és ha minden jól megy akkor holnap érkezik a CX.
Arra az esetre, ha nálam is előjönne a raised black bug vagy ne adj isten 2-3 dead pixel stb, akkor elállásnál mi a tapasztalat, mennyi idő múlva utalják vissza a vételárat? A törvényt tudom, inkább a gyakorlat érdekelne.
Ettől függetlenül bízom benne, hogy nem lesz vele semmi probléma de ha mégis, akkor jóval olcsóbban veszek egy B9-et a különbözetet meg piára költöm[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
veterán
válasz Pro Koryak #47675 üzenetére
Attól függ. Ha rendes külső vinyó (nem házba rakott laptopwinchester), akkor biztos. Ha külső házas laptopvinyó, szerintem akkor is. A lényeg, hogy ugye van 3.0 usb rajta, ha arra rakod, tutira menni fog. 2 terás maxtort és western digitált (rendes valódi külső vinyók) vitte simán.
-
Pro Koryak
addikt
Oled(Pana) usb csatija elég egy 2,5-es 2TB külső vinyó töltésére, ha nincs külön töltője?
-
wallace 234
őstag
-
Elims
veterán
válasz Jorgi Kormi #47671 üzenetére
Köszi az ajánlást!!De a 80t-t is 400 alatt veszem meg.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Ezzel az erővel érdemesebb megvenned , ha samuban gondolkodsz a 65q70r-t , mert ez a 80t ennek felel meg és 4 kiló alatt tudod megvenni.
-
Bazsi81
tag
válasz MultiDoodad #47654 üzenetére
Melyik qledre gondoltál?
-
Fisha
őstag
válasz daneel_hu #47662 üzenetére
Nálam ez a kecskés jelenet elég jó. A fő témákkal nincs baj, talán mintha egy icipicit néha határozatlan lenne a popijuk, de ehhez tényleg keresni kell a problémát.
A háttér persze nézhetetlen még 3-as dejudderrel is. De hát ez inkább a filmtechnika hibája itt, semmint a TV-jé. Hihetetlen bűn ezeket a csodálatos természetfilmeket 24fps-sel forgatni. Vagy legalább komoly utómunkával megcsinálhatnák őket nagyobb framerate-re.[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz daneel_hu #47662 üzenetére
Én nem látok semmi zavarót, ha lenne észre venném, B7 nél annak idején voltak, zavaró dolgok de B9 mozgásba nálam előre lépés történt. Jó pár filmet néztem, Netflixen, HBOgo, Blurayen. De mozgás hibába nem futottam bele. Tudom milyen ha zavaró valami, és engem is bosszantana.
-
daneel_hu
addikt
válasz wallace 234 #47644 üzenetére
"Bele néztem ebbe a mesébe, de nálam a fülei egybe vannak, szépen lobog! Nem esik szét! Truemotionannal se, akkor lesz kicsit fura ha De judder 10 en, van de az már nem életszerű, hogy azon nézze valaki ezt a tvt. De persze lehet, hogy én vagyok vak de nálam egybe látni, a füleit. "
A fülei egyben vannak, csak a blurozott rész ontja magából az artifactokat.
Nem olyan jellegű a hiba mint a szétesett fejnél.Régebben (2016 E6V) a belső, autós jeleneteknél volt rendszeresen ilyen, amikor portréban vett a kamera mondjuk egy a volánnál ülő karaktert és svenkelt háttér látszódott a képen. (gyors mozgással)
Abba olyan artifactokat rakott, hogy csak néztem. Az újabb tv-ken ez mintha már nem lenne.Valakinek van kedve megnézni a Planet Earth II -2. részben a kőszáli kecskés részt?
Amikor a róka üldözi őket. 2016-os masinán gyakorlatilag villogtak a kecskék a sziklán.
5:20-nál kezdődik nagyjából...[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
válasz Northlorien #47651 üzenetére
A Zidoo már megvan régóta és szeretem, nem terveztem kihagyni a láncból.
Köszönöm szépen az ajánlást Neked is, megnézegetem amit küldtetek és így legalább támpontot is kaptam honnan érdemes venni is akár. -
Bazsi81
tag
-
Bazsi81
tag
válasz MultiDoodad #47654 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
chros
őstag
válasz Northlorien #47651 üzenetére
Itt Yamaha RX-A870 duborog (az elozo RX-A830 volt) HDMI 2.0b-vel Atmos nelkul.
Egy appon kivul, XML stringet kulve neki lehet egyszeruen taviranyitani, es be lehet allitani vele mindent! Ezert szeretem. Pl. feleleszteni reggel automatan, s egy adott beallitast raeroltetni zenehez. -
kingadam
csendes tag
válasz nitro16 #47646 üzenetére
A firmware és a tv többi beállítása is szerepet játszhat a hiba mértékében, így szerintem ennyi info alapján nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy hardver hiba és ennél tud jobbat is a b9 jelenleg.
DESKTOP: Gigabyte GA-H87M-HD3 | INTEL Core i5-4570 | Corsair Vengance 2*4GB | Corsair CX-600 | 2* WD Green 2 TB 2* WD Green 1,5TB 1*WD Blue 500GB | Sennheiser HD595 HTPC: Streacom fc5 | Gigabyte B85N | INTEL Core i3-4330 | Kingston 2*4GB | OCZ Agility 3 60GB | HDPLEX HiFi 250W | Arcam irDAC
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz Bazsi81 #47649 üzenetére
Nekem kb 8 hónapja van egy Lg B9 és eddig nincs be égés, de ha tetszik a Qled akkor inkább azt vásárold meg. Így nem kell tartani a be égéstől és nincs (számomra zavaró) a logo védelem sem ami HDR-ben bizonyos hudoknál enyhe sötét foltot eredményez ezzel védve a be égéstől az Oledet. Bár én imádom a tévét és sokkal szebbnek tartom mint az ips acer monitorom még is parázom a be égéstől, pedig 8 hónap alatt semmi baja. Azt is tudnod kell, hogy tévéknél jelenleg az Lg Oledeknek az egyik legjobb a válaszideje. Hátrány még számomra a kevés fényerő… bár HDR-ben semmi bajom vele, SDR-ben néha még a 60-70 -es fényerőt is keveslem egy kicsit. Összességében egy kiváló tévé játékra ami még sem a legideálisabb ha állandóan éjjel nappal játszol rajta. Nagyon kettős bennem az Oled iránti “érzelmem” mert tényleg szebb “mindennél” de ott vannak azok a hátrányok is. Én is gondolkodom, hogy ez marad filmezésre vagy megkapja Öcsém és beújítok egy Qled-re... másra nem igazán tudnák cserélni főleg Oled után. Nálam a probléma az, hogy én szinte csak játszom, és a napi 4-7 óra mellé a hétvégi 8-10 óra is be esik...
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Bazsi81 #47649 üzenetére
Igazán nincs mit. Tv csatornáknál még megoldás lehet, persze csak ha ez Téged nem zavarna túlzottan, hogy bekapcsolod a minden irányú nagyítást. Így ugyan elveszítesz a képből valamennyit, de a logók sem fognak látszani. Persze ettől függetlenül azért maradjon alacsony az oled fény. 20-30 között pl nekem bőven elég tv adásnál. Első alkalommal lehet hogy sötétnek találnád így a képet, de hamar megszokja az emberek nagy többsége aki oledet használ. Ha HDR tartalmat nézel ott maradhat az oled fény 100 (ez az alapértelmezett beállítás is, legalább is az LG oledeken) Szerintem mind 3 tv nagyon jó. Mivel nekem is 65 C9 van, így én az oledet preferálnám, de én nem játszom egyébként a tv-n. Viszont azt hiszem vannak itt a fórumban olyanok akik igen, ők szerintem tudnának tanácsot adni a játékokhoz ideális képbeállításról. Legyen szó akár HDR akár SDR kérdésről. Szerintem akármelyiket választhatod az általad felsoroltakból, egyikkel sem nyúlnál mellé. Oledeknél annyi van még, hogy kikapcsolás után ne áramtalanítsd a készüléket mert ekkor lefut rajtuk egy pár perces karbantartás, amit Te nem látsz, de egy relé kattanáshoz hasonló hang jelez.
-
Northlorien
tag
válasz kene84 #47627 üzenetére
Jó döntés lesz a Zidoo nálam egy z9s fut, és pontosan kadencia helyesen játszik le mindent, rengeteg kényelmi funkció van benne és ne engedd lebeszélni magad róla, főleg ne a tv medialejatszojaval szemben.
Erősítők között én egy marantz 5014-est ajánlanek, vagy a 6013. 6014-et vagy egy kisebbet ha nem akarsz bővíteni később. Amúgy a legjobb amit tehetsz hogy kimesz a home movieba iszonyat korrektek az eladók tudják mit beszélnek, és ha nincs szükséged rá nem fognak drágábbat radtukmalni. De az 5014-el szerintem boldog leszel nagyon, ha nem tetszene akkor ebben a kategóriában egy denont.
-
Northlorien
tag
válasz Pro Koryak #47618 üzenetére
A gammat is nézd.
-
Bazsi81
tag
válasz Tyrone89 #47645 üzenetére
Köszönöm szépen.Ugye sajnos minden tv csatornán van logó sajnos.Játéknál tudok szünetet tartani,meg akkor ezek szerint még tudok variálni az oled fényerővel.Leginkább fifázni szoktam ott sajnos nem tudom kikapcsolni a HUd-ot.Nem tudom nagyon tanácstalan vagyok.Ezeket a a tv-ket néztem:Lg B9 Cx48-55 Lg nano 85-90 Samsung Q80T.
-
nitro16
senior tag
Bele néztem én is.
Egy ideig néztem gondoltam megnézem végig milyen, de annyira szar a sorozat, hogy egy idő után abbahagytam.
Sorba ezeket láttam direkt erre figyelve:
-Csaj amikor elmegy a kocsival és a srác utána ahogy forgatja a fejét ott lehet látni
-Amikor kávéznak és a srác aki a kocsinál is volt nyúl a bögréért és forgatja a fejét illetve a faszi aki áll és közben beszél illetve mozog
- Fekete férfi sétál az utcán a boltok előtt egy nagyon minimálisan a fejkontúr hátsó résznél de alig észrevehető
-Mexikói konzulátus az őr sapkájánál
-Amit te linkeltél ajtós jelent résznél egy nagyon hangya fasznyit látszodik csak illetve az asztalos résznél is ahol a csaj van, ezt is ugye linkelted.Szóval lehet látni itt is, viszont nálad pl az ajtós video amit feljebb említek is, amikor a faszi fejének a hátső részénél a fele eltűnik illetve a másiknak akinek a fél arca kb elfolyik olyan nincs. Egy tényleg nagyon minimális van csak.
Szóval szerintem a tied egyértelműen "jobban" hibázik. Mindenképpen szervíz és cseréljék ki amit kell, ha nem is lesz tökéletes de ennél jobb lesz az tutti.
Remélem tudtam segíteni.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Bazsi81 #47641 üzenetére
Szia! Őszintén, ez a heti 2-3 alkalom játék szerintem alapjáraton nem lenne gond, de az alkalmanként 6-8 óra már inkább, főleg ha egy-két játékkal játszol csak igazán. Alacsony oled fénnyel..gondolok itt 20-40 közötti értékre, szerintem nem nagyon kellene tartanod a beégéstől. Persze a veszélye attól még fent áll a technológiából kifolyólag és valószínűleg hosszabb távon lehetséges hogy érhetne kellemetlen "meglepetés". Mindenesetre ez a félelem a beégésétől ne tántorítson el. Kerülni kell a statikus elemeket mint pl csatorna logó stb. Játékoknál amennyire lehet a HUD-ot minimalizálni vagy kikapcsolni s persze ahogy írtam az oled fény ne legyen túl magas. Ellenben ha még is tartasz ettől nagyon, jó lehet egy nanocell vagy qled is. Manapság szerintem már minden komolyabb tv jó játékokra is, elég alacsony válaszidővel. Persze ezeknek a megjelenítési minősége valamilyen szinten el fog maradni az oledtől, de ebben Neked kell döntened. Lehet hogy tökéletes számodra egy nanocell vagy qled képe is, akkor nyugodtan válassz közöttük, ha nem tartod elég jónak ezeket akkor pedig oled. Ahogy írtam, ne aggódj a beégésen. Pici odafigyeléssel használva remélhetőleg hosszú időn keresztül kiszolgálhat Téged
-
wallace 234
őstag
válasz kingadam #47637 üzenetére
Bele néztem ebbe a mesébe, de nálam a fülei egybe vannak, szépen lobog! Nem esik szét! Truemotionannal se, akkor lesz kicsit fura ha De judder 10 en, van de az már nem életszerű, hogy azon nézze valaki ezt a tvt. De persze lehet, hogy én vagyok vak de nálam egybe látni, a füleit.
[ Szerkesztve ]
-
kingadam
csendes tag
Nincs de regisztráltam próbaidőszakra és megnéztem. Ugyan úgy hibázik a nő és a pincér fejénél mint nálad sajnos...
DESKTOP: Gigabyte GA-H87M-HD3 | INTEL Core i5-4570 | Corsair Vengance 2*4GB | Corsair CX-600 | 2* WD Green 2 TB 2* WD Green 1,5TB 1*WD Blue 500GB | Sennheiser HD595 HTPC: Streacom fc5 | Gigabyte B85N | INTEL Core i3-4330 | Kingston 2*4GB | OCZ Agility 3 60GB | HDPLEX HiFi 250W | Arcam irDAC
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Főbb felhasználás:
Játék(kb heti 2-3 alkalom alkalmanként 6-8 óra)
Sima tv műsor (sport, ismeretterjesztő)
PC-ről filmek sorozatok.
Eddig B9 Cx48 - 55 volt a kiszemelt, de most már teljesen el vagyok bizonytalanodva(félek a beégéstől). Mi lehet jó választás vajon? Oled Qled Nanocell?
Köszönöm előre is a segítséget. -
Jorgi Kormi
senior tag
Rtings videó cx vs c9 : [link]
Itt a jobb BFI .[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz kingadam #47637 üzenetére
Ez a jelenet E8-ason sem tökéletes.
Artifactol a szoftver... ennyire azért nem, de látszik.Az biztos, hogy minél komplexebb és kiszámíthatatlanabb képet kell megtippelnie, annál több lesz a hiba. Ez alól nincs kivétel, artifact mindig volt és mindig lesz.
A másik megoldás, hogy a gyorsabban mozgó részeket szétblúrozza a rutin.Sample and hold-nál mindig probléma lesz ez bekapcsolt interpolációval.
Vagy nézed az artifact-okat, vagy kikapcsolod az interpolációt.
Szerintem a kikapcsolt interpoláció lesz a megoldás egy jó BFI-vel. Csak várjuk ki. -
kingadam
csendes tag
Megnéztem a Defending Jacob jelenetet és nálam 55b9sla-n is ugyan olyan szóval szerintem nem a te tévéd a hibás.
Ahol nekem hasonló hiba nagyon feltűnt az a Secret Life of Pets 2-ben 8:10 körül amikor felugrik a kék jelmezes nyúl a korlátra és a füle lebeg a levegőben. Ott a fülének egy része eltűnik. Minél magasabb a De-Judder beállítás annál nagyobb része, de 1-esen is látszik. Megnéztem tömörítetlen hdr-ben belső lejátszóval és htpc-ről fullhd-ben is mindkettőnél ugyan olyan volt.
-
hsrasus
aktív tag
válasz kene84 #47627 üzenetére
Én a médialejátszót biztos "kidobnám", mert akkor a TV maga játszana le mindent és úgy megúszható lenne az erősítőcsere. Ráadásul ha a TV maga nem vinne valamit megfelelően akkor legfeljebb az XBOX-al lejátszanám, (így azt is a TV-be kéne kötni, nem az erősítőbe) de ez én vagyok. Ha erősítőt cserélsz ezzel már jól jársz: Onkyo TX-NR696
-
-
veterán
válasz Pro Koryak #47624 üzenetére
Nálunk mind az 55-ös FZ800, mind a 65-ös FZ950 out of the box nagyon jól nézett ki. A képjavítókat kapcsoltuk ki, egyedül a mozgáskorrekció maradt meg. Aztán jött Chros javaslata és a Prof 2 beállítás némi egyébbel és azóta úgy megy mindkét tv. HDR-ben meg maradt úgy, ahogy a tv akarta. Max azt hiszem (most nem vagyok otthon), a meleg 2-re állítottam mindkettőt.
-
junior19
senior tag
1, Nem is állítottam ilyet, hogy ilyet mondtál volna. Csak értelmetlennek tartom bármely gyártó egy készülékét mérve általánosítani, hogy mindegyik készüléke pontosabb, mint bármely másik gyártó bármely készülékénél. De általánosan ezt az egész témát feleslegesnek érzem, mert szerintem a gyári beállításokkal ezek az értékek lutrik. Vagy kalibráltat valaki, s akkor hasonló értékek lesznek, vagy használja a gyári profilokat, s lutri, hogy most az konkrétan pontosabb vagy pontatlanabb más készülékektől.
4,
ISF Dark vagy Szakértői Sötét mód. Semmi nem volt piszkálva, a 100 Y értékén látszik is, hogy messze van az ajánlottól.
Ettől én még nem hangoztatom azt, hogy ettől a méréstől a gyári értékeken az 55C9 jobb minden más modelltől.
Az viszont tény, hogyha a felhasználó erre a tévére bemásolja az Rtings vagy bármely más teszten közölt értékeket, rosszabb eredményt kap. Hiába hívják fel a figyelmet, a tapasztalatom az, hogy nem veszi figyelembe az átlag.codec project
-
Fisha
őstag
Hát nem mondom, meg tudtak lepni a válasszal. Egyrészt ilyen gyorsan meg is jött. Kb 2 óra alatt. Másrészt a lényeg:
"Az Ön által készült videokat leellenőríztük, és arra a következtetésre jutottunk, hogy sajnos ez készülék hiba. "
Ezek után tényleg egyre jobban izgat, hogy B9-en mit látnak a többiek.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"Azért érdekes, hogy egy teszt sem említi ezt a módot. "
ISF Dark.
Nagyjából ez lenne az egyik legjobb profil alapban. (azt hiszem) -
kene84
aktív tag
Sziasztok,
bocs, hogy itt kérdezek, de a mivel a házimozi belépő szinten topicban nem kaptam választ a felvetésemre, így gondoltam hátha itt, főleg, hogy ahogy látom nemrég érintve volt az erősítő téma is a topicban. Bemásolom amit írtam a házimozisoknak.
"azon okból írok, hogy lecseréltem a régi samu plazmámat egy LG OLED E9-re és szükségét látom az erősítő cseréjének is. Eddig egy H/K 360 tette a dolgát probléma nélkül, de 4k és hdr miatt gondolom ez is megért a cserére.
A médialejátszó egy Zidoo X9S, a hangfalak pedig Monitor Audio Monitor 300 front pár illetve Monitor Audio Monitor C150 Center.
Ehhez a felálláshoz keresnék erősítőt. Van még egy Xbox One is ami az erősítőhöz csatlakoztatott eszközöket illeti.
Összeget nem tudnék mondani, mert egyáltalán nem értek hozzá, így a tapasztalatokra tudok támaszkodni majd az árképzésben."Remélem nem probléma, hogy feldobtam itt a kérdésemet, OLED-re váltás eredményezte, hátha kapok segítséget. Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz katona84 #47611 üzenetére
Legalább a 6 osztályos gimi megkezdését várd meg mindegyiknél, ha nem akarod, hogy az izgalomtól folyamatosan megjelenő izzadságcseppekből kiváló só Grand Canyont vájjon a homlokodra.
A fiunk négyévesen profin kezelte a teljes házimozit.
A gond általában nem az egy, hanem az egynél több gyermekkel van, ha intenzív interakcióba kerülnek egymással.Segal: Ez jó. Szerintem totál más lesz az oledek használtpiaca, mint a plazmáké volt. Akinek esze van, szerintem nem nagyon vesz használt oledet.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Pro Koryak
addikt
válasz junior19 #47620 üzenetére
1. nem azt mondtam, hogy az enyém a legjobb vagy jobb. FZ800-ról mondtam, hogy kifejezetten jó + az összes akkori teszt meg is jegyezte, Venszan is
2. panelek között persze van szórás
3. ennyire kicsi értéket más gyártónál nem láttam, pedig átolvastam azóta az összes valamire való oled tesztet.
4. "Ilyet simán mértem C9-esen Szakértői módban." Kalibrálás előtt?
Azért érdekes, hogy egy teszt sem említi ezt a módot.[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Lassan kezdek jegyzetelni, kinek a hardveraprós C9 hirdetésére kell majd ráírni és kiét érdemes kerülni
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
junior19
senior tag
válasz Pro Koryak #47618 üzenetére
Ez pont egy rossz példa, annyira nem jó értékek ezek pre-calibrationra. Ilyet simán mértem C9-esen Szakértői módban.
Ha jobban megnézed, a színtérlefedettség 95%-os, a greysckala pedig 20%-tól már 2,5 kb, s innentől csak egyre rosszabb lesz, a fehér már picit 5 felett.
De szerintem teljesen felesleges ezen rugózni, hogy melyik márka gyári értékei a legjobbak. Ne felejtsük el, ezek panelenként változnak, s minden teszt oldal csak 1 példányt tesztel. Ebből átlagolni szerintem teljesen felesleges. Aki igényli, úgyis kalibráltat, aki pedig el van a gyári értékekkel, az megnyugtatásul hisz ezeknek a teszteknek, s rátükrözi a saját modelljére.
Ha jól emlékszem a topicgazda tett itt közzé plazma és oled kalibrálás eredményeket, s az például sokkal jobb eredményeket mutatott. Lehet, nem ez a modell volt, hanem másik pana, de ez is mutatja, hogy mérés nélkül kijelenteni, hogy a saját készülékem gyári értékei jobbak más modellekénél, teljesen fals kijelentés. Egy mérés mutatja meg úgyis csak pontosan, hogy adott készülék milyen eredményeket produkál.codec project
-
Pro Koryak
addikt
válasz Northlorien #47596 üzenetére
Hát nem tudom:
[link]
oldal közepe + jobbra" Other picture modes
Click on the titles to expand the view
Normal
Cinema
True Cinema
THX Cinema
Professional 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"
rgbcmy mind lazán 1.0 alatt -
-
katona84
tag
Sziasztok, tapasztalatokat szeretnék kérni "gyerekkel rendelkező" Oled tulajoktól, hogy ezek a TV-k mennyir bírják a képernyő tapogatását, "pöckölését". :D
Letaglózó az Oledek képminősége, de vajon nem a falra szerelve, alacsonyabb tv állvanyon, kisebb gyerrkekkel mennyire "strapabíró"?
Csak ez miatt vacillálok az Oled és a Direct Led-es Sony-k között.Előr is köszi a válaszokat.!
-
Fisha
őstag
válasz Tyrone89 #47604 üzenetére
55-ben utazom, nem is szeretnék nagyobbat, mert ott csak még zavaróbbak lennének a mozgási anomáliák. Ez van, sajnos ilyen ultrahighspeed galambszemet kaptam, aminek hasznát nem látom, csak szívok vele.
Azért sajnos nem nagyon van erre a hívságra (így fél évvel a vásárlás után) pénzmag, szóval csak valami nagyon jutányos megoldás jöhet szóba. Azt láttam, hogy nagyon le voltak akciózva az e9-ek (volt aszem 420-ért is), vártam, hogy akad mellé majd egy C9 350-ért valahol, amire lecsaphatok, de ilyet nem láttam. (max telekomos 20 évre fizess elő mindent megoldásban, de az nálam nem opció)nitro: igen, régóta körvonalazódik a probléma, de tutira még msot se tudom, hogy minden b9 ilyen-e. Persze én is tudom, hogy rá lehet vágni, hogy mit vártál, de szerintem ez a szintű hibázás nem hozza azt a minimális szintet, amire rá lehet mondani, hogy ezzel a képességgel rendelkezik a TV. Ha kétpercenként szétesik egy arc, akkor az nem élvezhető. Csak akkor ne legyen ráírva, ne legyen benne a menüben, mert ez így szerintem átverés.
[ Szerkesztve ]
-
nitro16
senior tag
Ezzel amúgy már régóta tisztában vagy te is, mert a kezdetektől zavart a szar mozgásjavítás a b9-n. Még akkor kellet volna váltanod.
Én is jobban szeretem ha be van kapcsolva, de fimeknél már teljesen leszoktam róla. Sorozatoknál viszont használom, és eddig csak az outer banks illetve most a hana 2 évada volt ilyen, hogy időnként hibázik. Pedig rengeteg sorozatot nézek kb 90% csak az megy, de máshol nem volt gond ezzel. Ilyen szembetünő szétesést mint nálad én nem is tapasztaltam még.
Abból a szempontból igazad van, hogy azért ezzel meg kellene bírkoznia, de nem ez történik. Kiváncsi vagyok, mit írnak vissza neked, de gondolom valami sablon szöveget és kész. Nem értek hozzá, de szerintem ezt utólagos frissítéssel nem tudják javítani mert maga a hardver gyenge nem?
-
Tyrone89
aktív tag
Igazán nincs mit. Nem tudom mekkora méretben lenne jó számodra az esetleges csere, de ha 65-ben, akkor ugyan már C9 tudomásom szerint nagyon nincs sehol(legalább is az országban) viszont van 65 E9 ami ugyan nem olcsó, de nézve a CX árát szerintem megérné, főleg annak tekintetében hogy igazából elvileg nem nagyon tud többet a CX a tavalyi szériáktól. Az E9-ben is az a processzor van ami a C-ben, csak ott ugye már inkább a dizájn..és az a plusz 20watt hangteljesítmény okozza a felárat, de még így is olcsóbb mint az idei CX, és még dts licenc is van.
-
Fisha
őstag
válasz adamssss #47599 üzenetére
Esetleg rá tudsz pillantani valamelyik konkrét példára, amiket korábban küldtem? Jó lenne, egy tuti B-s teszt is. Hátha van olyan mázlim, és szar az enyém, és akkor lehet cserélni, nem kell upgrade-del bajlódnom.
Amúgy meg persze, ha valakinek jó az alap mozgás, akkor annak ez mindegy. Nekem sajnos (az is) nagyon "báncsaja" szememet.
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #47587 üzenetére
Létezne, hogy csak külföldön szívnak ezzel a problémával? Konkrétan tele van az AVS és az Rtings az alább linkelt fekete villogós hibával. [link] van olyan aki már a 3. tévéjét nyúzza...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik