Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #4598 üzenetére
Ha ha ha... Jó lesz az olcsóbb is... Annyi csak lehet ,hogy idén más színre fújták a kávát.de a specifikációba beírtak még vagy 4 értelmezhetetlen szót ,és azt mondják,hogy mennyivel jobb lett.
[ Szerkesztve ]
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
A B6 és a B7 között nagy a különbség? 300 közöttük a difi.Törekedjek inkább a B7-re vagy nyugodt szívvel B6 ? -
válasz Samanbacsii #4594 üzenetére
A 910 HDR-t nem tud, meg 4k, valamint kicsit döcögős a menüje, de egyébként abban az árkategóriában best-buy. Sajnos nagyon nagy az űr a b7 és a 910 között.
Én 910-et használok, minden igényemet kielégíti.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az 55EG910V nagyon "belépő szintű" típus (pl.szolgáltatásaiban) vagy csak az fhd felbontás miatt kerül ennyibe? Esetleg van-e olyan típus ami 15-20% drágább de érezhetően többet tud és ezért érdemes ráfizetni?
Ami nekem fontos:
HDD-USB-ről lejátszás, minél több formátum ismerete.
HDR megléte. (Azt olvastam játéknál fontos lehet)
350-400e amennyit szánnék rá.[ Szerkesztve ]
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Strezi
őstag
Reptéren lecserélték a kirakottt OLED-eket W szériásra. Eléggé ütős egy plexilapra felszerelve
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Zjunior
veterán
Mondanatok egy jo B6 beallitast...
Tudom h egyen fuggo, de egy kiindulopontnak jo lesz!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
krx21
nagyúr
válasz elektrotank #4586 üzenetére
Gratulálok! A konzol pedig jónak tűnik...
-
torma1981
veterán
válasz freemail.hu #4587 üzenetére
Ez kb 1 hét. Az ugyintezo mondta. Jövő hét végén itt lehet a tv.
-
elektrotank
aktív tag
Na sziasztok! Rég jártam erre, de ma érkezett meg a LG OLED55B7V tévé... egyenlőre csomagolásban van, hamarosan beüzemelésre kerül
Egyenlőre egy ideiglenes helyen lesz, de falra (téglafal) szeretném tenni. Egy ilyen fali konzol szerintetek megfelelő lesz hozzá? [link]
Azt mondják a stell fali konzolokban azért van anyag. Mindenképp egy erősebb tv-tartót szeretnék, hogy véletlenül se legyenek olyan rémálmaim, hogy leesik a tévé a helyéről...Köszi!
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #4584 üzenetére
Lehet. :-)
-
torma1981
veterán
Na megrendelve végre. :-)
-
torma1981
veterán
válasz freemail.hu #4580 üzenetére
Semmi. Megrendelés alatt.
-
Zjunior
veterán
-
Strezi
őstag
-
törölt tag
Muteréknál is. Életemben nem vitatkoztam, kinlódtam annyit szolgáltatóval mint a upc vel mutternál.
Szal ha hdd ről tolom a filmet tvre és onnan optikain az erősítőbe akkor csak "szimpla" cd minőséget kap az ember? Hiába kezeli a B7 belső mediaplayere a True HD-t?
OPiiPO: Lehet. Én csak ráklikkeltem a feltételekre és ott dobta fel a magenta 1 et. Lehet figyelmetlen voltam.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
-
törölt tag
-
Zjunior
veterán
válasz freemail.hu #4556 üzenetére
Annyiért meg van itt is 5 év garral...
Holnap úgy néz ki megyek egy B6 ért 380ba 4 év garralWork Hard ™- Play Hard ™!!
-
-
-
petya2012
őstag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dadan01 #4549 üzenetére
Ha "sima" ARC van a TV-den (és az AVR-en is), akkor hiában HD a hang a filmen, Te csak a tömörített változatot hallod .... a HD-hez (MA/THD és az atmoshoz is) eARC kell(ene), de az még nem igazán elterjedt ....
dgyuri0123:
Annyira azért nem off a téma szerintem, jó ha a TV tulajok is tisztában vannak vele ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dadan01
senior tag
válasz dgyuri0123 #4548 üzenetére
Pardon? Mit értünk HD hang alatt? DTS-MA kimegy például.
-
Dadan01
senior tag
válasz dgyuri0123 #4546 üzenetére
Avforumson azt írják, hogy DD+ (7.1 csatorna) átmegy hdmi arc kapcsolaton, az erre képes tvk listája az idei lg oled tvkkel kezdődik. Netflix, Amazon is sok tartalmat ad 7.1-ben, a régi, csak DD átvitelre képes készülékek 5.1-re keverik le. Néztem van frissítés az lg oldalán, de a tv nem találja egyelőre. Nem annyira égető a probléma, mert két filmről van szó összesen.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Dadan01 #4545 üzenetére
Tudomásom szerint ARC-n nem jön ki Atmos, max. DD. Ha szeretnél HD hangokat, azt kizárólag külső médialejátszóval fogod tudni "hallhatóvá tenni", AVR-en keresztül. Optikán is kizárólag DD jön ki a tv-ből. Szerintem. De tedd fel a kérdést a házimozi topikban is, ott megmondják a tutit.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Dadan01
senior tag
válasz dgyuri0123 #4544 üzenetére
A tv médialejátszóját használom, hdmi arc viszi a hangot az erősítőbe (pio vsx 424). Így ha a tv nem tudja dekódolni a hangsávot, se optikai se más kimeneten nem tudja továbbítani. Ha tudna dekódolás nélkül passthrough-t, akkor az erősítő megoldaná gondolom, de nem rémlik hogy ilyesmit láttam volna.
Nem, még egy extra ketyere nem kell a mostani flotta mellé, dedikált médialejátszó kizárt. -
Dadan01
senior tag
válasz dgyuri0123 #4542 üzenetére
Miből gondolod hogy a tvn hallgatom a filmeket?
Ami a gond, hogy a magyar sáv dts, az angol pedig atmos, akkor csak magyarul tudom a filmet nézni, én pedig az angol eredetit preferálom, nagyon kevés kivétellel.
[ Szerkesztve ]
-
Dadan01
senior tag
Nekem most lett meg a B7 az Edigitaltól. Az elmúlt 3-4 hetet ennek a fórumnak és egyéb tesztek olvasgatásával töltöttem, de az a meglátásom, hogy minden vélt vagy valós hiba durván túl van lihegve. Ez a röcögés az egyik legjobb példa, valóban jelen van, de a H6400-as samun is röcögött, ha kikapcsoltam a szappanoperásítás funkciót. Azt pedig ezen a tévén hatványozottan kiiktattam, mert még 2-es fokozaton is szédítő. Nincs tökéletes tévé, se plazma se oled, de amit azért a kevés röccenés tolerálásáért kapsz, azt más nem adja. Érdekes, de az első órában egyáltalán nem estem hasra a képtől, rtings alapján beállítva még kevésse. De ahogy teltek-múltak az órák, úgy vettem lejjebb az oled fényt, és tetszett egyre jobban, amit látok. A nap megkoronázása pedig a John Wick HDR verzió kikölcsönzése és megtekintése volt. Itt mondanám azt, hogy aki szerint mókusvakítás és felesleges a hdr, nézze meg ezt a filmet, szinte erre van kitalálva az a sok sötét jelenet, fényes torkolattüzekkel és reflektorokkal.
Nem kell hezitálni, pénztárca kinyit, majd örülui Ami csalódás, az a Dolby Atmos hangsáv lejátszásának megtagadása, pedig elvileg támogatja.
-
Zjunior
veterán
Van valahol jó áron Oled B6 vagy B7?
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #4533 üzenetére
Ha esetleg hasonlit a menüje az LA,LM szériához akkor kikapcsolom a TruMotiont,legalább annyit látok,hogy mennyire' röcög' az LCD -hez képest
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #4530 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Viszem magammal külső HDD-n ezt a filmet és letesztelem. -
rendon
tag
válasz Pro Koryak #4525 üzenetére
Külföldi teszt oldalon néztem. Igaz a Panasonic nem volt ott.
-
Nemir Ombe
addikt
A felskálázás az elmúlt 1-2 évben teljesen jól működik (pár alap(abb) tipust leszámítva).... a "röcögés" meg teljesen megszüntethető a "valósághű mozi" és a "trumotion" használatával még a belső lejátszónál is (és nem kell izgulni a "szappanopera" miatt, csak magasra állított interpolációnál látszik).... ha rendesen beállítod még a "plazmások" is irigykednek, ha látják (de persze soha nem fogják bevallani)....
(....jó "teszt" pl. a The Martian első 5 perce ....)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
daneel_hu
addikt
Mivel "sample and hold" technológia, nem fogsz plazmás mozgásmegjelenítést kapni.
Tehát gyors svenkelt kameramozgásoknál "röcögni" fog.
Vagy használod a TruMotiont, ami interpolál = tehát csal, magyarán olyan képeket generál az elektronika amit valójában le sem filmeztek.TruMotion esetén nem fog röcögni, viszont cserébe kapod a brutál szappanopera effektet. Persze van amolyan köztes megoldás ami nem gáz, tehát a TruMotion-t csak bizonyos fokozatokban állítod be.
Ha érzékeny van a mozgásmegjelenítésre akkor a plazma a te tévéd.
Erre a mai napig nincs jobb opció sajnos.
Ha viszont le tudod nyelni a kicsit szarabb mozgást, akkor a oled kontraszttal, színekkel olyat kapsz amit semmi más tévétől nem. -
Rbert
aktív tag
Köszönöm a válaszokat,sajnos Székesfehérvártól 400km-re lakom...
Még egy kérdés:
Az Olednél jellemző e még,gyors kamera mozgásnál oldalra vagy fel a "röcögés" vagy akadozás (nem jut eszembe a pontos neve) mint az olcsóbb LCD-nél? Az én LM szériájú TV-m-nél is látom .
Ha Full HD jelet játszok le média lejátszóval a 4K-ra 'felkonvertálás' jól működik?[ Szerkesztve ]
-
rendon
tag
válasz Piftuka #4521 üzenetére
A Sony és a Panasonic csúcsmodeljei a legjobbak? Én úgy tudom hogy jelenleg az LG C7 valamint a W7 a legjobbak. A Sony A1 csak az LG után jön. Panasonic-ról meg nem is hallottam hogy ott lennének a legjobbak közt. Meg tudod mondani hogy mível jobb a Sony, meg a Panasonic?
-
Piftuka
veterán
Nem írtad, hogy mennyi pénzt szánsz rá, de a székesfehérvári Media Markt-ban még a mai napon 840.000 forintba kerül az LG 65B6J. (Ha el nem vitték, mert a hét elején láttam.)
Ennél olcsóban OLED tévét nem kapsz ebben a méretben. Amennyiben a 3D megjelenítés is fontos, akkor csak az LG E6V jöhet szóba, de ezek már 1 millió forint körüli áron vannak.
Egyébként már csak 1-2 helyen kaphatóak ezek a modellek. Ha a pénz nem számít, akkor gyakorlatilag bármelyik 2017-es, LG, Panasonic, Philips, vagy SONY készülék közül választhatsz, ízlésednek és a pénztárcádnak megfelelően. Az eddigi tesztek alapján a SONY és a Panasonic csúcsmodelljei a legjobbak jelenleg.
Érdemes legalább egy-egy statikus fehér, fekete és esetleg néhány színes kép segítségével megvizsgálni, hogy látsz-e feltűnő képi "anomáliát".
A halott pixeleket, pixelhibákat így könnyű kiszúrni, ahogyan az esetleges képhibákat is. Azért a 2016-os és 2017-es modellre utóbbiak kevésbé jellemzőek, de a pixelhibák miatt mindenképpen fontos lehetőség szerint a vásárlás előtt átnézni a panelt.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
gV
őstag
-
törölt tag
Miért ennyire felárasak az OLED TV-k?
Mikor várható árcsökkenés?
Játékra is jók ezek?
Mikor lesz OLED monitor? Miért nincs már? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Vennék egy 65'-os Oled Tv-t. Milyen márka,típust érdemes választani? Az ívelt nem érdekel.Most LG LM 660S van.
Mire kell odafigyelni? -
Gaben360
senior tag
válasz dgyuri0123 #4513 üzenetére
Én élőbe se látom,pedig sokat tolom a forzát one-on,ott meg van szürke bőven.
Tegnap mentem egy éjszakai menetet,hát az brutál volt.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4511 üzenetére
Lehet a telefonod ilyen vacak, de semmit nem látni a sávosodásból..?
"csak a zene van"
-
Piftuka
veterán
Mondjuk a színes hátterek legtöbbjével a tesztben látható VA homogenitása egészen jó. Egyébként igen... látványosak az eltérések az egyes technológiák között.
Ha valaki engem kérdezne, hogy egyszerűen hogyan tudnám érzékeltetni az LCD és az OLED televíziók közötti különbséget, akkor az alábbi videót mutatnám meg neki:
Sony 4K TV Product Line Comparison (Forrás: Digital Trends)
Amikor ugyanabban a közegben, egymás mellett-mögött látható az adott évi felső kategóriás SONY LCD és OLED szortiment, az magáért beszél.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Ijk
nagyúr
RTINGS burn in tesztjén azért érdemes megnézni a különböző panelek homogenitását. OLED mellett érdekesen fest az IPS és VA LCD.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Nemir Ombe
addikt
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz freddirty #4503 üzenetére
3 HDMI port nekem bőven sok. Egy kell a Med600-hoz és passz, mert jupicis mediacardot használok.
A Med600-at én is nagyon szeretem, nem is akarom cserélni semmire, pedig megvan 3-4 éves.(#4504) daneel_hu : Ódzkodok is rendesen... Attól, hogy valami drága, még lehet ergya, erre akad bizonyíték bőven...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #4502 üzenetére
Ennyi erővel minden drága vételtől ódzkodni kellene.
A szalonból kihozott autó és az újépítésű lakást is beleszámítva.Ha valami nem fog stimmelni, visszaviszed. A törvény téged véd. (jobban)
-
freddirty
senior tag
válasz dgyuri0123 #4502 üzenetére
igazából csak egy dolog van mibe bele tudnék kötnia 910v-n és az hogy csak 3 hdmi port van. Nálam a nappaliban pont már csak az upc mediabox jutott rá (másik két tv mediacard és a nyomorult upc nem ad harmidk cardot), van egy steam link és egy mede8er mediaplayer rajta. Ha mondjuk egy android boxot még rátennék az már nem férne hova. Lehetne játszani, hogy akkor az upc box helyett mediacard egy másik tvből de macerás a két távirányító és ritkábban nézünk tv-t a nappaliban inkább mozi tehát ez a jó megoldás. A mediaplayer is annyira jó és kényelmes és szép képe van, nem cserélném le semmilyen vacak android boxra vagy beépített mplayer szirszarra a medialejátszást.
fred
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #4498 üzenetére
"Gondolom az lcd-s ellentábor ezzel akar bizonyítani."
Ilyen nincs, maximum a tech-oldalak fórumain.
Az emberek többsége azt sem tudja milyen tévét vett a nappalijába. Fogalma sincs.
Legyen lapos, modern és olcsó. Kb ennyi...
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest